|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
, a chyba jedno pudełeczko 2,99 € kosztuje
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dużo za 300 gramów, ale raz można
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj w nocy musze pamietac o pieniazku pod poduszka Pierwszy i drugi - jedynki na dole poszly w odstepie kilku dni w maju 2011. Zaraz wrzuce zdjecia z dzisiaj
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę odczekać chwilę i zjeść coś ale czasem dojadam jakimś owocem czy cuś. A przed ciążą jak jadłam jedną bułkę to ledwo co ją mieściłam
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz jem mniej a częściej, bo jak zjem za dużo to nie mieści mi się w żołądku i jak dziecię skoczy to mi się cofa
.Tylko właśnie w kwestii oponek nie trzymałam się tego postanowienia i teraz mi niedobrze ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Karolca zawsze to 4 razy mniej niż u mnie Ciekawe jak tam Asika21 i te skurcze
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Dalam zdjecia na maila
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
tikki, niby tak... 3 euro bym w zyciu nie dała... ostatnio te truskawki kosztowały 5 czy 6 zł, a tu taka niespodzianka
![]() Ale przez pół sklepu czułam ich zapach i nie mogłam się powstrzymać
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tutaj sa takie wlasnie ceny
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mysle ze opcja z pakowaniem jest jak najbardziej sluszna ![]() Nie martw sie waga dzidzi....zobacz raz Ci mowia ze masz duzy brzuch a potem ze dzidzia mała....zobaczysz ze bedzie wszystko w porzadku. Clotrimazolu w tabletkach nie bralam ale w kremie stosowalam i pomogl.
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
ale zarobki też nie są "polskie" prawda? Np. 1000 zł (co daje 200-250 euro około).
Tylko wszystko jest jakby "proporcjonalnie". Jak byłam w Berlinie to ciotka płakała prawie, że mają drogie warzywa i owoce... jak poszłam na targ i zobaczyłam ceny to było mi głupio przyznac, że w PL jest drożej. Bo pomidory u nich kosztowały w przeliczaniu na złotówki 2-3 zł a w pl 6 zł. Cena za kilogram oczywiście. Wiadomo - samo życie tez do tanich nie nalezy, bo jak zarabiasz w PL 2000 zl a w Niemczech 2000 euro a ceny są 1:1 czyli 2 zł lub 2 euro chleb to na jedno wychodzi. Ale przeliczając kurs waluty wychodzi inaczej.
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie pooglądałam foty na mailu.
WOW! Niektóre z was mają przeogromne brzuchale, normalnie aż podziw i zachwyt bierze! Chyba największe wrażenie zrobił na mnie brzuch claudii ![]() a niektóre takie małe brzuszki, ledwo co wystające ![]() Wszystkie genialne. Ciekawie tak porównać czyjś bandałek ze swoim ![]() |
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na Twoje zdanie ze nigdy bys tyle nie zaplacila po prostu stwierdzilam ze gdybys mieszkala za granica to bys tyle placila ja sobie zdaje sprawe z tego jak jest tu a jak w polsce. A Berlin ... w ogole wschodnie Niemcy sa o wiele tansze niz zachodnie, gdzie ja mieszkam. U nas truskawki 2,99 € to w promocji kosztuja i to szalka 250 gram w sezonie sa tansze, ale to norma ja tygodniowo wydaje ok 15 euro na same owoce i warzywa - kilka gruszek, banany, pomarancze (np navelina kosztuje teraz 0,79 € za sztuke ) czasem kupie pomelo, jakies jablko, pomidory, ogorek.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
mieliśmy księdza po kolędzie i zgadnijcie gdzie mój królik siedział? pod sutanną
|
|
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
Powróciłam do żywych
Pobolało i przestało Ale jakoś przetrwałam, starałam się zachować spokój, poleżałam troszkę i wszystko się jakoś wyciszyło Ja niestety nie zażywam leków rozkurczowych, więc musiało się obyć bez tego. Ale już jest wszystko dobrze. Zobaczymy jak noc mi minie ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Mój piesek też podczas kolędy intensywnie zaglądał księdzu pod sutannę Chyba chciał sprawdzić czy nosi spodnie
|
|
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za gratulacje Teraz tylko zostaje wybór imienia dla syna ![]() No i jeszcze pochwalę się Wam że od 3 tygodni waga stoi w miejscu |
||
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaraz będę jadła kebaba.. Brat mi ma przywieźc bo pojechał na randkę i złożyłam u niego zamówienie
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najbliższy "normalny" szpital będzie w Jeleniej Górze - to jest blisko jakieś 20 km... niestety, żadnych opinii nie znam ale można poszukać na jakiś forach......o tu są jakieś namiary na gina pracującego w szpitalu wojewódzkim, więc jakiś oddział ginekologiczny na pewno tam jest: klik a tu stronka szpitala: klik Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-02-09 o 20:41 |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, ja ta lokalizacja coś Ci powie jaka to część Niemiec to spoko, ja na tych podziałach się nie znam
http://g.co/maps/27s8b Lindenstrasse to nasz punkt wypadowy
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
desia ale fajnie wyglada Adas bez tych zabkow hihih
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli zdecyduje sie jechac a na to wyglada bo mnie strasznie wszyscy namawiaja to dobrze wiedziec gdzie w razie czego uderzac!Asika - dobrze ze sie skurcze wyciszyly ![]() Aguska, to tylko jeden ,no ale tez mi sie podoba, a On chodzi i sie szczerzy! Kurcze jeszcze pare lat i beda tylko koledzy sie liczyc a mamusia pojdzie w odstawke ![]() Jak ten czas leci, juz w wakacje skonczy 7 lat! Nie chce sie chwalic ale jakie pyszne leczo mi wyszlo
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-09 o 20:43 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska ładne zdjęcia dodałaś
desia twój synek fajniutki
|
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Ja już po sr i oprowadzce po porodówce ![]() całkiem całkiem warunki...wanna z hydromasażem ( nie do porodu w wannie) łóżka do porodu w pozycji raczej siedzącej niż leżącej, co mi bardzo odpowiada położne też nastawione na pozycje pionowe w czasie porodu, powiedzieli, że dobrze mieć ze sobą plan porodu, bo wtedy położne wiedzą czego oczekujemy itp...zobaczymy jak to jest w praktyce bo w teorii generalnie nie jest źle ![]() Widzę, że dzisiejsze wizyty się udały ![]() Asika - fajnie, że to był fałszywy alarm...dobrze bybyło, żeby Maluszek jeszcze trochę posiedział w brzuszku
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
doszłam w koncu co i jak z laktatorem , zassałam cycka i jest ok
wszystko wyparzylam i teraz sie suszy![]() chyba odziedziczyłam po mojej mamie cos okropnego,a mianowicie sama wprowadzam sie w poczucie winy , bez powodu. dziewczyny czy wasi faceci robia wam czasem śniadanie, kolacje,obiad?? zaraz na polsacie bedzie film o tematyce ciazowej ide zrobic kisielek sobie jednak i ogladac
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
coraz częściej czuje bóle w pachwinach i w okolicy spojenia łonowego
Zwłaszcza po długim siedzeniu/leżeniu Wiem, wiem... to już taki etap ciąży, że dziecko coraz niżej i niżej jest... ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
w tygodniu nie ma jak - wstaje o 5 więc śniadania mi nie zrobi, obiadu też, bo wraca jak ja konczę gotować. A kolację jem jak już mąż śpi.
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
Jestem
dopiero wróciliśmy do domku, bo po USG byłam u kosmetyczki na pedicure+manicure i regulacje brwi. Fajnie było tak oddać się w czyjeś ręce i dać pielęgnować A USG - OK! Dzidzia spora! 3200g. chociaż mówi że na moim etapie kiedy główka jest już tak niziutko to jej pomiarowi nigdy nie można ufać. Ale z brzuszka i kości udowej wyniki się pokrywały, więc sądzimy że tak sobie dziecinka nasza waży. Miałam też badanie wewnętrzne-ale bez wziernika- szyja miękka, delikatnie rozwarta na palec. No ale Pani doktor mówi że to co mi się obecnie dzieje - "że to są łaskotki" a z łaskotkami jeszcze nie urodzę. Ale mówi żeby z regularnymi skurczami nie czekać-tylko jechać na kontrole do szpitala. Mówiłam że czasami boli nie do wytrzymania-to pocieszyła mnie że w szpitalu przecież znieczulenie na życzenie... bardzo zabawne. Więc generalnie do rodzenia droga wolna, gdybym nie urodziła to za tydzień KTG.
|
|
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1620 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale wiesz...wolałabym kupić polskie truskawki ze słońca za 2,99 niż hiszpańskie . Wolę takie miękkie z działki niż te twarde . Chrzestny mojego męża hoduje (uprawia?) truskawki tu w Hiszpanii i polskie i hiszpańskie i zdecydowanie polskie są lepsze od tych hiszpańskich . Cytat:
Cytat:
Moja psinka chciała obskoczyć księdza, ale ksiądz się nie dał .Cytat:
Daj spróbować ![]() Cytat:
. Robi mi wtedy śniadanie, obiad, kolację, herbatę i sprząta
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

, a chyba jedno pudełeczko 2,99 € kosztuje

wolę odczekać chwilę i zjeść coś ale czasem dojadam jakimś owocem czy cuś.
.

tak więc w tym tyg ciężko mi być na bieżąco.
A mały brzdąc ma tylko 2049g i mam starać się jeszcze przez 3 tyg nie urodzić, no i teraz jest opcja taka że jak do 2300g dociągnie to będzie dobrze (wcześniej mi mówiła o 2500) 

mam nadzieje ze gin nie położy mnie do łózka przez te klucie na dole... proszę o kciukasy