|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Nie pisałam Wam chyba co mi się dziś śniło?
Skończyłam LO prowadzone przez zakonnice. W tym roku wypada nam 10-lecie matury. W mojej szkole jest taki zwyczaj, że dziewczyny spotykają się na takim zjeździe co 5 lat. W tym roku się nie załapię niestety, bo spotkanie wypadnie gdzieś między majem a sierpniem ![]() No i dziś mi się śniło że pojechałam na ten zjazd. I rozmawiałam z moją wychowawczynią-zakonnicą. Mówię jej że jestem w ciąży, a ona do mnie: to chodź mi pokaż brzuch-pokaż mi tego chłopaka ![]() I teraz nie wiem czy to sen przepowiadający chłopca właśnie, czy może na odwrót-dziewczynkę
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro mam sie dowiedziec, nie moge sie mega doczekac
|
|
|
|
|
#3363 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Też zapisuje się do niewyspanych. Z tym, że je przez córkę, która w nocy się obudziła i przestraszyła się cieni. Istny szał. Nawet z nami nie zasnęła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Dziś miałam wizytę. Dzidzia ma 8 cm i machała rączką, nawet się odbiła. Ależ jestem szczęśliwa, że wszystko jest dobrze. Następną wizytę mam w dzień kobiet. |
|||||||||
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz sie smial ze Stitcha ze wyglada smeisznie ale ze lepiej bo mu widac oczka itd...i ze on moze jest smutny bo sie musi przyzwyczaic i ze zobaczymy jak sie bedzie jutro zachowywal...
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy chustę. Ale nie taką elastyczną do motania, tylko materiałową-kółkową. Rewelacyjna była do usypiania małej
Sprawdziła się też na krótkich dystansach oraz w samolocie
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Aj młoda godzina, a mnie już senność bierze. Strasznie mnie to irytuje.
Małż chodzi spać tak jak kiedyś, znaczy przed ciążą, a mi bardzo często chce się spać już po 20... Póki co pójdę się wykąpać i leżąc w wannie pomyślę o jacuzzi. Na razie na nic więcej nie mogę sobie pozwolić ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kiedy po raz pierwszy lecialas z Dorotka? |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Fajna strona z popularnością imion: http://gorny.edu.pl/imiona/
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz lecieliśmy jak miała 2,5 miesiąca. Ale to był taki dłuższy wyjazd-byliśmy wtedy w Polsce 6 tygodni ![]() Dorotka spała w tej chuście przez cały lot. W czasie startu i lądowania karmiłam ją piersią-w tych momentach dziecko powinno ssać-czy to pierś, czy butelkę. |
|
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
moj Tż tez mowi ze Kornelcia mu sie bardzie podoba
![]() jeszcze mam troszke czasu to sie zobaczy mi tez juz sie chce spac i jesc ciagle przed chwila zjadlam dwie kromy z serkiem i musztarda i znow bym cos zjadla ![]() jak tak dalej pojdzie to w dzwi sie nie zmieszcze naprawde a wlasnie sie dowiedzialam ze w sobote Tż zabiera mnie na romantyczna kolacje do restauracji ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- anna99302 wlasnie dzisiaj przegladalam ta strone ![]() imiona z konca listy sa masakryczne
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaki rozmiar kołderki kupuje sie do łóżeczka 140x70.
Bo np na allegro znalazłam komplet pościeli z milpolu i są takie wymiary: 3 częściowy komplet pościeli Milpol 100x135cm do łóżeczka 70x140cm To ta kołderka czy pościel nie będzie za duża?? skoro łóżeczko jest 70x140 a pościel 100x 135
|
#3375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce_byc_mama, to nie Twoja wina, maleństwo się oswoi z tym. Może jest rozkojarzony, bo jednak nie ma nic fajnego, jak obca osoba robi coś, czego się nie rozumie. Dobrze będzie! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3376 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe czy się sprawdzi![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc teraz muszę uważać na kotki. A białych krwinek w ciąży chyba może być więcej i to nie musi oznaczać infekcji. Na temat pęcherza nie będę się wypowiadać, bo wieczne problemy miałam tylko jako dziecko (dostawałam furagin) i coś tam się działo (lekarz podejrzewał kamicę) około roku temu. Pomagał urosept. Poza tym mam spokój. (Poprawka: jak było to poderzenie kamicy to dostałam jeszcze jakiś paskudna, ale skuteczny lek, a urosept brałam sama chyba kilka tygodni przed, ale to wszystko było do 10 tyg. od odstawienia sterydów) Pan z inspekcji pracy mówił, że pracodawca ma prawo żądać zaświadczenia o ciąży, a lekarz nadal twierdzi, że jak jestem na zwolnieniu, to zdecydowanie nie, ale wypisał, tylko musiałam zejść do rejestracji przychodni i zapłacić 20 zł. Poprosiłam o ten świstek, żeby mieć spokój i wysłałam razem ze zwolnieniem, chociaż bardziej wierzę lekarzowi. Norniczka - ja od ubiegłego poniedziałku coś czuję i to na ogół po północy, ale nie wiem, czy to maleństwo, czy intensywna praca jelit.Cytat:
![]() Co do wyłudzania kasy za badanie, to ostatnio miałam podobną sytuację w przychodni endokrynologicznej, tylko chciała zyskać mniej, a mianowicie 5 zł za pobranie, a też lekarza zlecającego ma za ścianą. Jak mi jutro znów z czymś takim wyskoczy, to jej powiem, że zapłacę, ale ma mi wystawić rachunek, a ja go wyślę do NFZ. I to też takie pielęgniarki, że siedzą i gadają, a każdy pacjent musi najpierw usłyszeć, że terminy są bardzo odległe, a później okazuje się, że jakiś wolny się znajduje... o ile zrezygnowany nie wyjdzie z przychodni. Życzę powodzenia w rozwikłaniu zagadki toxo. Może to tylko błąd laboratorium.Ja się dziś czuję znacznie gorzej, niż w ostatnich dniach - słabłam po 2-3 minutach stania np. w aptece, ale podobno jest bardzo wysokie ciśnienie, a pamiętam, że w lutym też miałam jeden aż tak zły dzień, a na końcu usłyszałam, że od dawna nie było tak wysokiego, więc zrzucam to na pogodę.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-10 o 01:05 |
||
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3379 |
|
Branzoletka
|
Dziewczynki ja tylko się przywitam, bo nadrobić nie dam rady, bo i tak na chwile wpadłam
Wczoraj omal nie spaliłam mieszkania Zostawiłąm na gazie gulasz i pojechaliśmy do meblowego... Jak wróciliśmy było siwo, że siekiere powiesić, kot ledwo przeżył myślę ![]() Więc od wczoraj walczymy ze smrodem spalenizny, wietrzymy w te mrozy, ja wszystko myję, dosłownie wszystko na czym mógł osiąść tłusty śmierdzący osad- mam dość Na dodatek zaczęliśmy wczoraj wymieniać wannę, co jest porażką, bo syf dodatkowy ![]() Jeszcze jutro na badania genetyczne i dzisiaj poszły rzeczy do prania w których pojedziemy i wykąpiemy się przed u mamy tż, bo śmierdzimy od stóp do głów ![]() Leci piękny film na Polsacie "9 miesięcy" idę oglądać. Buziaki wam
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam o Waszych USG i bardzo Wam wszystkim gratuluję!
Tak bardzo nie mogę się już doczekać swojego! Nie myślę o niczym innym a jeszcze 6 dni!!!! DAMN IT!!!! ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak brata nie stać na wesele, to niech zrobi mniejsze, a jeśli "MUSI" mieć duże, to - tak jak powiedział Twój mąż - niech dołoży teściowa, a nie Wy! Soleika - jak czujesz się na siłach, to obiady faktycznie powinnaś robić, ale zakupy powinien dźwigać brat. Jeśli nie potrafi nic kupić nawet z kartką w ręku, to niech chodzi z Tobą, a jego przyszła żona jeszcze Ci za tą naukę podziękuje. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-09 o 21:25 |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-jak wasza córcia ma na imię -Mrówka -pozycja 299a syn Kolin
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-02-09 o 21:36 |
|
|
|
|
#3383 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo faktycznie - moja matka dała mi cudowne, pełne miłości i poczucia bezpieczeństwa dzieciństwo. Problemy zaczęły się z chwilą, gdy byłam już na tyle dorosła, by nie tylko mieć własne zdanie, ale i móc wg niego postępować. Wtedy nagle wszystko było źle: moje pasje, moi przyjaciele, moje wykształcenie, każdy mój wybór. Wszystko. Nie mogła mi już niczego zabronić, ale zatruwała, wykpiwała, wyszydzała, wyśmiewała. Wiem (teraz!), że nie jestem sama, choć długo myślałam, że owszem. Nawet nie przyszło mi do głowy, jak wiele osób boryka się z podobnym problemem. Aż przyjaciółka wysłała mi jeden artykuł, drugi (np. "Kiedy potwór znika" - http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...wor_znika.html , "Nie kocham cię, mamo" http://zdrowie.onet.pl/psychologia/n...2,artykul.html ) czy kilka innych. Przeczytałam, pokiwałam ze zrozumieniem głową, zasmuciłam się po raz tysięczny ale... uspokoiłam, że właśnie nie jestem sama, że nie jestem nienormalna i nieludzka (o co się podejrzewałam), bo na pytanie znajomych, czy nie tęsknię za matką, musiałam szczerze odpowiadać: nie. Sala, czy powiedziałaś swoim rodzicom, że jesteś w ciąży? jeśli nie - zamierzasz? jeśli tak - co dalej? ja uznałam, że uczciwie będzie ich poinformować i... znów mam dość. Znów się zrobiła aktywna, wszystkowiedząca, znów sypie złośliwościami typu "no ja doprawdy podziwiam twoją cierpliwość..." (chodziło o fakt, iż lekarz w 14 tygodniu ciąży nie był zbyt chętny do określania płci - znam ją, i wiem, że już poddaje w wątpliwość umiejętności jednego z najlepszych specjalistów ds. diagnostyki prenatalnej w moim mieście - ona wie przecież "lepiej" a mnie szlag trafia Ech, chciałam, by moje dziecko miało dwie babcie. Ale chyba nie kosztem mojego zdrowia psychicznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - dzień przed zrobieniem testu śniło mi się, że wyszedł negatywny: w rzeczywistości okazało się na odwrót. - jakiś tydzień później śniło mi się, że zaczynam krwawić, że poroniłam: w rzeczywistości ciąża rozwijała się jak najbardziej prawidłowo. -przedwczoraj przyśniło mi się, że na usg połówkowym lekarz przepowiedział chłopaka. Już chyba nie muszę mówić, co wydaje mi się, że naprawdę będzie ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fakt faktem niektóre imiona są niesamowite Cytat:
Za każdego świcha chcą kasę... A przy takim zaświadczeniu to ani się nie napracował...
|
||
|
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana życzę żeby wam się szybko udało ogarnąć mieszkanie i kota i mocno trzymam kciuki za jutrzejsze usg
|
|
|
|
|
#3386 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Halo dzisiaj tylko się witam i wracam do lożka
Jakies choróbsko chce mnie dopaść Cytat:
Cytat:
Ogólne tak 8-10 pampków dziennie trzeba liczyćCytat:
Bez cytrynki na to badanie ani rusz!!!! To tak jakbys miała wypic szklankę ciepłej wody z połową szkl cukruCytat:
http://www.video-kuchnia.pl/video/62.../Pizza-przepis Polecam ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A póki co dużo sprzątania przed Wami...Chociaż ja nie jestem lepsza. Kiedyś wybieraliśmy się z małżem na karaoke. Ja gotowałam zupę na następny dzień więc powiedziałam mu, że jak chce to może iść wcześniej, a ja za jakieś 40 minut przyjdę do niego. Ugotowałam zupę ubrałam się i poszłam. Bawiliśmy się super i beztrosko wróciliśmy do domu chwilę przed północą. Jak zobaczyłam lekko uchylone drzwi do naszego mieszkania to zamarłam... Mieliśmy najgorsze myśli - włamanie i opędzlowane mieszkanie. Na szczęście nic się nie stało. Włamania nie było, tylko ja nie zamknęłam drzwi. Zostały lekko uchylone Od tej pory mam schiza na tym punkcie. Bardzo często wracam, żeby sprawdzić czy je zamknęłam. A jak już jestem poza domem to i tak jeszcze kilkakrotnie o tym myślę... |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Branzoletka, niezle nawojowaliscie... dobrze, ze ostatecznie nic się nie stało !!!!!!!!!!!!!!!
Witam się tylko i lecę spać, jutro już piątek !! hurra! |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na pizzy z TŻ... u mojej mamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

macie jakieś pomysły? 

Podczytuje Was od dłuższego czasu, jednak do tej pory nie byłam gotowa na to, aby pisać i być tak do końca pewna tego, że chcę być na takim wątku. Jak dla mnie po tym wszystkim co mnie w życiu spotkało, po prostu nie chciałam zapeszać...
.