|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55921 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
BINGO jest w TESCO Solidarności/Wilczak, ja tam kupuję, nigdzie indziej nie widziałam, ale nie szukałam. Cytat:
Eloe, dzięki Ci ogromne za przepis na wykorzystanie NIVEA FC A ja dzisiaj użyłam LOTION MARK ANTHONY. Efekt kiepski - włosy przykurzone, loki podzielone, spuszone, częściowo rozprostowane. Jedyny plus taki, że szybko wyschły.
|
|
#55922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szybko - czy z tym żelem lnianym trzeba 12h czekać. Chciałam zaraz wymieszać trochę z aloesowym i nałożyć na włosy za jakaś godzinę a godzinę temu gotowałam. Edytowane przez iga9 Czas edycji: 2012-02-09 o 20:10 |
|
|
|
|
#55923 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie trzeba. Ja nigdy nie czekam.
|
#55924 |
|
Raczkowanie
|
chatul - dzięki
|
|
|
|
#55925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zielona Joaśka też mi nie przypasowała - ona z kolei nie współgrała z zadnym żelem, zostawało białe coś na włosach, jak b. dużo nie spłukanej odżywki. |
|
|
|
|
#55926 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj byly fale po myciu, ale niestety musialam spiac wlosy na 3 godziny, i po rozpuszczeniu zostały tylko krzywe. a wygladały w miare fajnie.
wczoraj bez olejowania i masek umyłam Pottersem ginko i keratyna, jako b/s poszedł groszek nivei i troche zelu isany. a pozniej zgapiony sposob koszulkowania z przeciaganiem przez dekolt (o wiele wygodniej sie wiaze jak dla mnie) dyfuzor i spanie. rano praktycznie nie było co odgniatac ale fale były czy to znaczy ze powinnam włosom zafundowac diete jakas? musze tez wspomniec ze nie było dzis tak zimno- suche powietrze, jak ostatnio. Ewcia widze, ze perfekcjonistka z ciebie- chciałabyś kazdy włosek tak samo miec, a nie da sie. odpusc, nie warto sie przejmowac takimi rzeczami. i zauwazyłam ze sie straszliwie boisz sls-u. umyj nim czasem wlosy, moze beda sie bardziej unosic i nic nie pamietam, padam na twarz ostatnio. ciagle czuje sie zmeczona, a dzis dodatkowo wszystko mnie boli. |
|
|
|
#55927 |
|
Raczkowanie
|
To jezeli mozna ja sie dolacze do Waszego grona
Zastanawiam sie, czy ktoras kojarzy to psikadlo z biochemii urody http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html - zastanawiam sie nad kupnem. Probuje znalezc cos bez silikonow (silikony rozprostowuja... ) do wcierania po umyciu i bede wdzieczna za wszystkie sugestie
|
|
|
|
#55928 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe- walczę w miare możliwości
![]() Co do farbowania przezucam sie na tonery ew na henne. Jak na razie zakupilam toner i jak mi sie ta farba troche wyplucze( a wygląda juz paskudnie) to zrobie deko lub kąpiel rozjaśniającą i na to dam toner. Pozatym walcze z płukanką cytrynową przy każdym myciu i nadal szukam odzywki B/s dla loków.. Nivea widzialam kosztuje 4-5 euro.. hmm troszke duzo za małą buteleczkę.. szukam dalej tańszej
|
#55929 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Bingo to ja niestety nigdzie nie znalazłam i zamówiłam ostatnio korzystając z darmowej przesyłki i... czekam ![]() Cytat:
Cytat:
A przy okazji, ktoś ostatnio poszukiwał wody brzozowej - przepraszam, nie pamiętam kto. Widziałam dzis w Rossmanie za jakieś 6zł dużą butlę. Kurde, zagadałam się i zaczytałam i oleju nadal nie ma na włosach |
|||
|
|
|
#55930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Eloe - dzięki za pomysł na NIvea FC
wsadziłam do odżywki i jest fajnie ![]() Cytat:
A ta marudzi :P Cytat:
Niech kobiecie i dzieciakowi shea dobrze służy ![]() Cytat:
Niestety wiem że nie wyleczę dzieciaka, ma taką alergię że my przy nim to cienasy, ale przynajmniej lepiej znosi tutejszą paskudą kranówę (i te wszystkie dobroci które pozwalają mu zjeść dziadkowie ;] ). Dobrze że rodzice nie piorą go uparcie w detergentach tylko w emuljach Acz jak młody siedział przy mnie jak mieszałam żel i co chwilę pytał czy to krem dla niego to myślałam że padnę Albo jak sobie sam brzuszek smarował kremem (z awokado i oliwą nagietkową; zapycha jak piernik ale to nie dla mnie miało być więc no)
|
|||
|
|
|
#55931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O dziwo, dżemo-żelu używam i chwalę sobie. Nie jest bez wad więc następnym razem kupię na allegro same pektyny i będę testować mieszanki. |
|
|
|
|
#55932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hm, Basiu... powiedzmy, że po prostu im lepiej się układają, tym irytacja mniejsza i da się żyć
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-02-09 o 22:39 |
|
|
|
|
#55933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat mialam na mysli ten balsam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jacy-loki.html
|
#55935 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy na myśli ten balsam
![]() Po nocy pierdzielnik nawet lepszy niż wieczorem ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcia są ale kabla nie ma
|
|
|
|
#55936 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
Zanim cokolwiek - link z nowymi Pat& Rub. Chyba przy najbliższej okazji pobiegnę do Sephory pooglądać to cudo. Może będzie szampon dla mnie w jakiejś normalniejszej cenie? ![]() Przeszukuję teraz ich stronę, ale nic nie ma
|
#55937 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski, wczoraj wpadłam na taki pomysł. Ostatnio skończyła mi się pianka do mycia twarzy z PHARMACERIS i została mi buteleczka z pompką, która zamienia płyn w piankę. Nalałam do buteleczki szamponu, dolałam wody i będę miała już rozcieńczoną mieszankę podaną w piance do mycia włosów - to tak zamiast kubeczkowania. Jeszcze nie wypróbowałam do mycia, ale pianka powstaje fajna.
|
#55938 |
|
Rozeznanie
|
Cześć piękne
![]() Czuje się już dużo lepiej więc wróciłam do was Eleo i ewciu dziękuję ![]() z poprzedniej części....... Eleo dziękuję , że zaoferowałaś się mi pomóc w rozgryzieniu punktu rosy nie chcę Ci głowy zawracać wiem, że masz nawał pracy na wizażu a teraz nowa część ![]() Mgiełko cieszę się, że jesteś Ewcia kupiłaś te bazę odżywkową o,której pisałyśmy na PW ? i nie ścinaj włoskówEleo gratuluję mieszkania dmka te drożdże z lewiatanu bierze moja siostra juz 4 opakowanie. Na początku łykała ich 9 3 rano i 3 wieczorem chyba przez pierwsze dwa miesiące potem zeszła do 4 tabletek dziennie Mówi, że sama nie wie czy zauważyła jakiś wpływ na włosy zazwyczaj tyle tych kosmetyków się nakłada na ten łeb, że już nie wiadomo jednego jest pewna, że od tych drozdzy ma tak dużo babyhair Yarrowia już dawno miałam się zapytać i ciągle zapominam ![]() dobra lece
|
#55939 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Yarrowia pięknie w codzienniku TU mi sie bardzo podoba ![]() Ag rafko jak zwykle super! no teraz mi się przypomniało.... miałam pochwalić jeszcze włoski Ajrisz więc chwalę TU jest świetnie piękny kolor, włoski wygladają na takie mięciutkie aż mam ochotę pomacać
|
|
#55940 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko razi mnie swobodne podejście Dabura do produkcji i składów. Niby BHT jest zakazany w tylko kilku krajach i tylko w kosmetykach dla dzieci, ale producenci europejscy jednak go unikają w kosmetykach (przynajmniej się nie spotkałam z nim poza produktami indyjskimi). Z drugiej strony nie ma chyba konserwantu, który nie miałby skutków ubocznych. Tylko co innego złapać podrażnienie/alergię a co innego wyhodować nowotwór Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj (druga doba po myciu) jest już dużo wyprostowanych włosów, ale wczoraj do samego wieczora było całkiem nieźle. Myślę, że eksperyment wart jest powtórzenia. W tej chwili właśnie brak sprężystości najbardziej mi doskwiera, choć i tak jest niebo lepiej niż dwa miesiące temu (keratyna czyni cuda). Cytat:
). Z upływem tygodni daję włosom coraz mniejsze i lżejsze porcje odżywek a one co rusz wyglądają na przejedzone. W listopadzie jednorazowa dawka joaśki b/s wynosiła 3 solidne porcje na dłoń plus olejek jojoba, w tej chwili wystarcza maleńka porcja wielkości fasolki. Może systematyczne olejowanie miało wpływ? Zawsze z dodatkiem rycyny? A może keratyna hydrolizowana pozalepiała dziury i tym samym zmniejszyła porowatość? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#55941 | ||||||||||||||||||
|
|
Edit: wywaliło mi post Eiri z superwłosami!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może Mypa aloesowa, która ma wysoko aloes? Zawsze możesz odzywkę uzupełnić o humektanty: miód, aloes i już masz inny produkt ![]() Co do Artiste, to raczej nazwałabym ją regenerującą ze względu na ilość i jakość protein. Dopiero ich druga funkcją jest działanie regulujące, ale nie będę się upierać Cytat:
Zależy, czego potrzebujesz ![]() Zwykle biorę nierafinowane, ale kupiłam też rafinowane shea i nie widzę różnicy w porównaniu z nierafinowanym Cytat:
Mgiełkę lepiej mieszać, bo stężenia mogą być niewielkie. Dobrać trzeba jednak takie składniki, które będą stabilne w alkoholu - tu sprawdza się ekstrakty. Możesz przed myciem, możesz po, możesz na noc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biowaxy są dobre, tylko ten niebieski (latte/mleczny) zawiera amodimethicone. Wybierać, przebierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedy odgniatasz? Po jakim czasie od mycia? Bo ja rano a myję wieczorem.Cytat:
Może być też tak, ze dołożenie odzywki i oleju pod żel opóźnia jego wyschnięcie. Cytat:
byle wierzchnia nie za krótko! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodko AgRafko boskie A ja niewiele widzę jej kręconych włosów w tych filmikach - za słabe oswietlenie. Poza tymi prostowanymi, które akurat mnie wybitnie się nie podobają Cytat:
Macie jakieś problemy z zimą w stolicy Wielkopolski? W końcu śnieg spadł wszędzie a tylko o Poznaniu było głośnoCytat:
![]() Cytat:
|
|
#55942 |
|
Przyczajenie
|
cześć! : D
jestem tu nowa i poszukuję pomocy, gdyż mam pewien problem z włosami. moje włosy kiedyś były proste, zaczęły się kręcić w okresie dojrzewania. i tak zostało do tej pory. ogólnie bardzo się z tego cieszę, gdyż zawsze marzyłam o loczkach. ale jest problem. moje włosy po wyschnięciu czy nawet wysuszeniu wyglądają naprawdę fajnie. jednak już po 2/3 godzinach bycia w rozpuszczonych włosach, zwyczajnie 'klapią' i rozprostowują się. i wyglądają ohydnie. używam lakieru, pianek, ale to nic nie daje. co mam zrobić? bo to co mi się robi to tragedia. ni to proste, ni to kręcone. kończy się na ciągłym chodzeniu w spiętych włosach. nie wiem czy napisałam w dobrym miejscu (?)
|
|
|
|
#55943 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Tutaj śniegu spadło naprawdę sporo (z 10cm?). Rozmawiałam wczoraj z mamą (90km stąd) i u nich śniegu prawie nie ma, może 1cm? a jak we Wro?Naprawdę sypał ostro+ślisko=korki+panika . Dziś za to pięknie, mróz+słoneczko=jutro spacer na wsi znowu piszę bez sensu, jakieś skróty
|
|
|
|
|
#55944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zacznij od przeczytania FAQ(link w pierwszym poście) i zapoznania się z tutejszą metodą pielęgnacji i poczekaj na odpowiedź kogoś mądrzejszego i bardziej doświadczonego jeżeli chodzi o włosy
|
|
#55945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Dziewczyny za miłe słowa o mych lokaskach Ja codziennie tylko się dopatruję, czy urosły coś, czy nie heheheheZastanawiam się nad wodą brzozową, nie widziałam w Rossmannie jeszcze, używałyście może?
|
|
#55946 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy maska Bingo z glinką Ghassoul nada się do mycia włosów?
|
#55947 | |||||
|
|
Cytat:
Są dwa wyjścia: lekka odzywka - Joaśka Naturia z pokrzywą powinna dać radę, niedopłukiwanie odzywki d/s. Cytat:
Z moich własnoręcznych to widać raptem to, co się dzieje na wierzchu, a spód jak jednolita masa A do pielęgnacji na własnym przyzwyczajały się chyba ze dwa tygodnie. Na dodatek wróciłam do olejowania często i to był strzał w 10 Cytat:
Następnym razem jadę z Tobą ![]() Iga_s mam nadzieję, ze lepiej już się czujesz ![]() Dlaczego? Cytat:
Alem się jakoś nie skusiła. Chyba ze względu na jakość jabłek... Te działkowe rodziców wolę wewnętrznie ![]() Cytat:
Moje włosy nie lubią q-80, które jest silikonem. Wiem, czemu bez sensu się zachowywały - jakieś takie... oblepione były, ale nie ciężkie. Tylko bez życia. Po prawdzie nie za szczególna. To zaczynam się denerwować. Ja tez już zapłaciłam.
|
|
#55948 |
|
Przyczajenie
|
dzięki.
FAQ przeczytałam, ale nie znalazłam interesującej dla mnie wskazówki dot. mojego problemu |
|
|
|
#55949 |
|
Zakorzenienie
|
i mi po głowie zaczęło chodzić podcięcie chociaż najdłuższej warstwy. ogólnie żałuję, że fryzjerka zrobiła mi zwykłe cieniowanie, bo mam mało włosów, a juz trochę odrosły jednak.
końce mam cienkie, zaczyna mnie to wnerwiać. podejrzewam, że jeszcze dziś złapię za nożyczki, a na noc pojdzie pewnie olej. |
|
|
|
#55950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz cudowne te włosy ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Ładne włoski Mi też lniana prostowała, ale odkąd gotuję 1,5 szklanki wody na 1.płaską łyżkę "ziarenek" to jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Jak ja nie poczekałam to włosy były sklejone, skręt rozluźniony, nawet po odgnieceniu
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-02-10 o 13:20 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

jeszcze nie do końca suchych? Tak coś mi się wydaje jakoś...
Zastanawiam sie, czy ktoras kojarzy to psikadlo z biochemii urody

) rozprostowała mi trochę lokaski, chyba za dużo gluta na raz poszło 

to je poobcinaj! 

Tylko razi mnie swobodne podejście Dabura do produkcji i składów. Niby BHT jest zakazany w tylko kilku krajach i tylko w kosmetykach dla dzieci, ale producenci europejscy jednak go unikają w kosmetykach (przynajmniej się nie spotkałam z nim poza produktami indyjskimi). Z drugiej strony nie ma chyba konserwantu, który nie miałby skutków ubocznych. Tylko co innego złapać podrażnienie/alergię a co innego wyhodować nowotwór
i to nie był jednorazowy efekt.
Dzisiaj (druga doba po myciu) jest już dużo wyprostowanych włosów, ale wczoraj do samego wieczora było całkiem nieźle. Myślę, że eksperyment wart jest powtórzenia. W tej chwili właśnie brak sprężystości najbardziej mi doskwiera, choć i tak jest niebo lepiej niż dwa miesiące temu (keratyna czyni cuda).
za aminokwasy siarkowe!