Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 10:32   #3451
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dziś miałam wizytę. Dzidzia ma 8 cm i machała rączką, nawet się odbiła. Ależ jestem szczęśliwa, że wszystko jest dobrze. Następną wizytę mam w dzień kobiet.
Wspaniale

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko się przywitam, bo nadrobić nie dam rady, bo i tak na chwile wpadłam Wczoraj omal nie spaliłam mieszkania Zostawiłąm na gazie gulasz i pojechaliśmy do meblowego... Jak wróciliśmy było siwo, że siekiere powiesić, kot ledwo przeżył myślę
Więc od wczoraj walczymy ze smrodem spalenizny, wietrzymy w te mrozy, ja wszystko myję, dosłownie wszystko na czym mógł osiąść tłusty śmierdzący osad- mam dość
Na dodatek zaczęliśmy wczoraj wymieniać wannę, co jest porażką, bo syf dodatkowy
Jeszcze jutro na badania genetyczne i dzisiaj poszły rzeczy do prania w których pojedziemy i wykąpiemy się przed u mamy tż, bo śmierdzimy od stóp do głów Ech mówię wam, jak nie urok to sr....ka
Leci piękny film na Polsacie "9 miesięcy" idę oglądać. Buziaki wam
Oj! Dobrze, że nie doszło do pożaru. Współczuję sprzątania Mocno trzymam kciuki za usg genetyczne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:36   #3452
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja wczoraj wieczorem byłam przeszczęśliwa że mam brzuch wreszcie, ale rano zniknął
Stary 2012-02-10, 10:37   #3453
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy 5. miesiąc
Super
Stary 2012-02-10, 10:40   #3454
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
To połowę możesz spokojnie sprzedać Albo nawet więcej. Ja zamierzam kupić 10 sztuk tetry.
Dla mnie 30 sztuk bylo w sam raz, czasami malo... Wiec roznie to bywa

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:45   #3455
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem zdruzgotana!
Polowe nocy nie spalam o 7 obudzilam sie z dusznosciami i wymiotami, mam cos zablokowane w gardle i nie wiem co to! Boli mnie klatka piersiowa i nie umiem oddychac! czekam jeszcze 10 minut bo o 8..30 otwieraja moja przychodnie!
Ojej! Mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nadal masz mdłości? Chociaż z tym jednym mi sie poszczęściło.
Niestety. Nadal mam. Ale już nie codziennie. Tylko raz na parę dni

Cytat:
tz mi umowil wizyte na 11.15
No to czekamy
Stary 2012-02-10, 10:48   #3456
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no co Ty nie martw się, to nic takiego, normalne
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:49   #3457
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Pewnie, że może Ja mam jedego dnia dość spory brzuszek, a drugiego całkiem płaski

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dla mnie 30 sztuk bylo w sam raz, czasami malo... Wiec roznie to bywa
Na prawdę? A do czego ich używałaś? Mi wszystkie znajome mamy mówią, że 10 wystarczy do wycierania buźki, przykrywania itd.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Ej! Bo będziemy
Stary 2012-02-10, 10:49   #3458
ewka5891
Zakorzenienie

Soleiko

gratuluje 5 miesiąca jak ten czas leci

co do sytucji z Twoim TZ z poprzedniego wieczoru to wydaje mi się, ze jest on troche nieodpowiedzialny, jesteś w ciąży, nie powinnaś się denerwować a on raczy Tobie pisać smsa ze ktos na niego czeka przed barem i moze ich pobiją ?? w głowie się nie mieści mi to... zwłaszcza, ze pisałaś ze ma kawałek do domu i sie strasznie zdenerwowałaś.. mogł poźniej, na spokojnie Tobie opowiedzieć jak już taki szczery jest, ale nie jak jeszcze nie było wiadome co się może wydarzyć !!!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
już jestem po badaniu byście widziały minę mojego męża jak zobaczył maluszka..... bezcenne
wszystko jest w porządku maluszek ma 6,05 cm i wg OM jest 12tc +0, a wg usg 12tc +5. Serduszko ładnie bije, ale maluch tak fikał koziołki, machał rączkami i nóżkami, że lekarz miał problem go zmierzyć akrobata jeden. Jedynie co to dowiedziałam się że lędźwie bolą mnie bo mam tyłozgięcie... ponoć jest szansa, że jeszcze macica się "wypchnie" do przodu, ale mała.. ehh ważne że dzidzia zdrowa.
super, cieszę się że z Twoim maleństwem jest wszystko dobrze, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
moj Tż tez mowi ze Kornelcia mu sie bardzie podoba
jeszcze mam troszke czasu to sie zobaczy
mi sie bardzo podoba imię Kornelia i zdrobnienia też, chciałam tak dać na imie jakby nam się corka urodziła, ale TZ nie chce, jemu się akurat nie podoba niestety...

wydaje mi sie ze gusta co do imion bedą nam się zmieniać chyba... na bank nie chciałabym dać dziecku imie, ktore jest teraz bardzo popularne, typu Julia, Majka, Kubuś itp... ale to tylko moje zdanie

Cytat:
Dziewczynki ja tylko się przywitam, bo nadrobić nie dam rady, bo i tak na chwile wpadłam Wczoraj omal nie spaliłam mieszkania Zostawiłąm na gazie gulasz i pojechaliśmy do meblowego... Jak wróciliśmy było siwo, że siekiere powiesić, kot ledwo przeżył myślę
Więc od wczoraj walczymy ze smrodem spalenizny, wietrzymy w te mrozy, ja wszystko myję, dosłownie wszystko na czym mógł osiąść tłusty śmierdzący osad- mam dość
Na dodatek zaczęliśmy wczoraj wymieniać wannę, co jest porażką, bo syf dodatkowy
Jeszcze jutro na badania genetyczne i dzisiaj poszły rzeczy do prania w których pojedziemy i wykąpiemy się przed u mamy tż, bo śmierdzimy od stóp do głów Ech mówię wam, jak nie urok to sr....ka
całe szczęscie ze nic poważnego się nie stało. ja kiedys zostawilam chyba rosol na gazie, ale na szczescie przypomnialo mi sie o tym i musielismy sie wracac z TZ aby wyłączyć kuchenkę

Cytat:
Polowe nocy nie spalam o 7 obudzilam sie z dusznosciami i wymiotami, mam cos zablokowane w gardle i nie wiem co to! Boli mnie klatka piersiowa i nie umiem oddychac! czekam jeszcze 10 minut bo o 8..30 otwieraja moja przychodnie!
biedna jesteś, cały czas coś. Mam nadzieję, że lekarz dobrze Tobie poradzi i przepisze cos co pomoże i nie zaszkodzi dzieciątku. Zdrówka

Cytat:
Treść usunięta
ja tak mam prawie codziennie, budze sie rano i od razu sprawdzam brzuch,. a tam nic

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-02-10 o 10:50
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:51   #3459
Irmusia81
Zakorzenienie

Zmykam zarobić ciasto na kluski na parze z dżemem Tak mnie wczora naszło, że nie ma siły. Trzeba zrobić i już Ciekawe czy wyjdą...
Stary 2012-02-10, 10:52   #3460
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Na prawdę? A do czego ich używałaś? Mi wszystkie znajome mamy mówią, że 10 wystarczy do wycierania buźki, przykrywania itd.
Do lozeczka pod buzie (zawsze) - po ulaniu zmienialam od razu na nowa.
Do przykrycia buzi (czasami mu sie tak lepiej spalo), jako "podkladka" jak u kogos w domu lub u lekarza kladlam malego. W domu jeszcze jak kladlam go na brzuchu - zdarzalo sie ulac. Czasami przy zmianie pieluchy jak bylo chlodniej (kladlam na gorze zeby nie osikal wszystkiego dookola, juz wolalam "stracic" pieluche i ew. ciuszki, niz posciel, moje ciuchy itd )
No i oczywiscie pielucha tetrowa jest idealna do wanny.
Nie musialam kupowac zadnych podkladek, gabek, po prostu rozkladalam pieluche na dnie i kladlam dziecko - nie slizgalo sie, bylo mu wygodnie
W pozniejszym czasie sluzyly nam tez jako sliniak.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:58   #3461
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Do lozeczka pod buzie (zawsze) - po ulaniu zmienialam od razu na nowa.
Do przykrycia buzi (czasami mu sie tak lepiej spalo), jako "podkladka" jak u kogos w domu lub u lekarza kladlam malego. W domu jeszcze jak kladlam go na brzuchu - zdarzalo sie ulac. Czasami przy zmianie pieluchy jak bylo chlodniej (kladlam na gorze zeby nie osikal wszystkiego dookola, juz wolalam "stracic" pieluche i ew. ciuszki, niz posciel, moje ciuchy itd )
No i oczywiscie pielucha tetrowa jest idealna do wanny.
Nie musialam kupowac zadnych podkladek, gabek, po prostu rozkladalam pieluche na dnie i kladlam dziecko - nie slizgalo sie, bylo mu wygodnie
W pozniejszym czasie sluzyly nam tez jako sliniak.

przydatne sprawy
nie ma to jak doświadczenie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:04   #3462
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
przydatne sprawy
dokładnie, fajnie jest słyszeć takie rady od bardziej doświadczonych osób. Szczególnie podoba mi się pomysł z podkładką do wanny

Synek

Stary 2012-02-10, 11:05   #3463
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jaki ten moj tz kochany !
po drodze od lekarza poszedl do sklepu po proszek do prania i plyn do plukania bo mi sie konczy i kupil mi termofor nowe reczniki krem i chusteczki do twarzy z problemami i poduszke miedzy nogi jak spie a termofor tai ladny czerwony w rozowe i biale serduszka! on to jest kochany

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
dokładnie, fajnie jest słyszeć takie rady od bardziej doświadczonych osób. Szczególnie podoba mi się pomysł z podkładką do wanny
moja mama tez tak podkladala mojemu bratu

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:05   #3464
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dobrze,że nie doszło do pożaru. Oglądałam wczoraj ten film - fajny

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

no, a Master dla chłopca i mamy parkę jak z Bułhakowa

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

75 jest bardziej wiarygodna. Niektórzy lekarze dają 50 gdy prawdopodobieństwo cukrzycy jest male.W tamtej ciąży też miałam 75 i w tej też mam zlecone na za 2 tyg. bleeeee
Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Chociaż ja nie jestem lepsza. Kiedyś wybieraliśmy się z małżem na karaoke. Ja gotowałam zupę na następny dzień więc powiedziałam mu, że jak chce to może iść wcześniej, a ja za jakieś 40 minut przyjdę do niego. Ugotowałam zupę ubrałam się i poszłam. Bawiliśmy się super i beztrosko wróciliśmy do domu chwilę przed północą. Jak zobaczyłam lekko uchylone drzwi do naszego mieszkania to zamarłam...
Mieliśmy najgorsze myśli - włamanie i opędzlowane mieszkanie. Na szczęście nic się nie stało. Włamania nie było, tylko ja nie zamknęłam drzwi. Zostały lekko uchylone
Od tej pory mam schiza na tym punkcie. Bardzo często wracam, żeby sprawdzić czy je zamknęłam. A jak już jestem poza domem to i tak jeszcze kilkakrotnie o tym myślę...
Mi się nic takiego nie przytrafiło,ale moja mama potrafi zostawić klucz w drzwiach i pojechać na zakupy

Ja za to mam nawyk sprawdzania pieniędzy w portfelu. Tzn jak wyjde z bankomatu,to np. po 200 m musze yjąc portfel i zobaczyć czy mam pieniądze. Wchodzę do sklepu to też pierwsze co wyjmuje portfel i patrze czy mam pieniądze,mimo tego że wiem ,że są. Bo przecież brałam je z bankomatu

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
już nei pamiętam która z Was coś siępytała o pieluchy tertowe i pranie. Prałam je w 60-90 st i przez pierwszy miesiąc dokładnie je prasowałam, w kolejnym miesiący składałam je i prasowałam a tak po 3 miesiącu już wcale nei rpasowałam tylko oczywiscie po praniu je dobrze roztrzepywałam.

Pisałyście tez o chustach. Ja na prawde polecam. Świetna sprawa ja dostałam taka chuste od rodziców pod chinke czyli jak Amelka miąła 3 miesiące. Cieszyłam się jak dziecko bo wreszcie mglam sobie spokojnie z domu w zimie wyjsc bez wózka gdzie chodniki często nie sa dobrze odsnieżone no i zawsze nei musiałm schodzić z gondolą z 3 piętra i isc do wózkowni po stelarz. Co do samolotu to też się zgadam że świetnie się spradza. Amusia mila już co prawda rok i prawie 5 miesięcy jak lecielismy do Włoch ale na lotnisku świetnie się sprawdzila.
http://www.2o2.pl/produkt,15777,chus...-czerwona.html ja mam taką tylko w innym koloże. Gadała z siostra o tych chustach skąd wiedziąl jaka jest najlepsza to mówiła że z tydz siedziala w necie i przeglądała rózne strony internetowe, czytała fora i opinie i radziła się też własnych koleżanek więc wiedziął że dobrze kupiła.
Ja właśnie też chyba kupie chuste do noszenia. A powiedz mi ona wygodna jest w obsłudze??

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wreszcie do was dotarlam
3majcie kciuki jutro ajade ogladac i kupic pierwsze rzeczy dla maluszka ehh ciekawe czy cos wybiore...

Cytat:
Zaczęliśmy 5. miesiąc
Czekam na kremówkę

Cytat:
Jejku Ty to się masz z tym choróbskiem. Ciekawe co się przylepiło do Ciebie.

Cytat:
Treść usunięta

Ale zaraz dostaniesz po tyłku

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:08   #3465
Kasik_12
Zadomowienie

[QUOTE=chmielinka;32192263]już jestem po badaniu byście widziały minę mojego męża jak zobaczył maluszka..... bezcenne
wszystko jest w porządku maluszek ma 6,05 cm i wg OM jest 12tc +0, a wg usg 12tc +5. Serduszko ładnie bije, ale maluch tak fikał koziołki, machał rączkami i nóżkami, że lekarz miał problem go zmierzyć akrobata jeden. Jedynie co to dowiedziałam się że lędźwie bolą mnie bo mam tyłozgięcie... ponoć jest szansa, że jeszcze macica się "wypchnie" do przodu, ale mała.. ehh ważne że dzidzia zdrowa.
ale nie miałam pomiarów tak jak niektóre dziewczyny na genetycznym czyli przezierności, czy kości nosowej.. lekarz mówił że na tym sprzęcie nie widać. Jak myślicie, powinnam iść na jakieś lepsze USG? czy może zainwestować dopiero na połówkowym?[/QUOT

Super wieści gratuluję Ci pomyślnej wizyty, reakcje facetów są fakt niezapomniane.
Ja na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza , który przepada maluszkowi wszystkie parametry ( będziesz spokojniejsza )
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:11   #3466
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ojej dobrzeze sie nic niesta ło!!!
Cytat:
Zaczęliśmy 5. miesiąc
super
Cytat:
Treść usunięta
ze średnim wstałam..
Cytat:
do lekarza !
Cytat:
Treść usunięta
ja miałam obumarłą 3 tygodnie i nie wiedziałam ! bylam we wczesniejszym tygdoniu a brzuch normalnie miałam....... wiec to napewno nie powod..... Nie martw sie!!!!!!

no to ja sie witam

humoru za bardzo nie mam, wiec uciekam narazie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:12   #3467
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
przydatne sprawy
tak super wskazówki!!!dzięki PAULA
Cytat:
Treść usunięta
chyb a musimy Cie postawić do pionu Kochana bo prosisz się o lanie za takie myślenie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:13   #3468
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zastanawia mnie ze Ciastka nie ma dzisiaj w sumie juz od wczoraj wieczora jej nie ma.. a przeciez ona jest tu codziennie :/

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
humoru za bardzo nie mam, wiec uciekam narazie
dostaniesz po dupie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:15   #3469
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

chyb a musimy Cie postawić do pionu Kochana bo prosisz się o lanie za takie myślenie
dokładam i od siebie bacik na pupę
i złym myślom mówię stanowcze NIE!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:16   #3470
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Podoba mi się ten przewijak

Wrzuć zdjęcie

Fajnie masz, mój własnie dzwonił, że nie wie kiedy będzie, a to może znaczyć nawet 3 rano, już sie tak zdarzyło, jak dopinał ważny projekt

Jesteś wątkową królową fitnessu

Kornelia bardziej oryginalne, a Wiktoria to moja śp. babcia, niezbyt pozytywna osoba

Też tak mam, odruchowo podkurczam nogi

Super wieści
Myślę, że to zależy od Ciebie, niektóre dziewczyny z naszego wątku nie miały genetycznego, ale jak byłabyś spokojniejsza po takim badaniu to idź do innego.

Irmusiu, na pierwszy ogień poleciłabym pastę Lacalut Active, ona jest taka najbardziej ściągająca na dziąsła (i ogólnie to moja ulubiona pasta zwłaszcza w wersji wybielającej) i Elgydium Anti Plaque, działa podobnie, porównując do Lacaluta jest delikatniejsza dla wrażliwych zębów i ją można kupić tylko aptekach. Dobra jest też Parodontax, ale dla mnie ma tak obrzydliwy smak (jest słona) że nie dałam rady jej używać. Z takich delikatych drogeryjnych past dośc dobra jest Meridol.
Jeśli chodzi o płukanki to w stanie ostrym najlepsza jest Eludril lub Corsodyl, do stosowania po rozcieńczeniu i ich używasz maksymalnie 14dni, potem trzeba zrobić przerwę, jak minie stan ostry można przejść na łagodniejszą np.Meridol. Nie powinno się używać płynów Listerine, bo zawierają dużo alkoholu. Jakbyś miała jeszcze jakies pytania śmiało pisz
Dziewczyny ja mam podobny problem na początku używałam Parodontax , ale tak jak pisałaś jest ohydny w smaku , ble. Teraz jak mam bardzo obolałe i krwawiące usta używam Dentosept , według mnie jest dobry .
A co Ty Karolina co nim myślisz i czy szczoteczka elektryczna jest lepsza na nasze dolegliwośći niż miękka tradycyjna?

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-10 o 11:26
Stary 2012-02-10, 11:18   #3471
hanjah
Zakorzenienie

Witajcie
No w końcu głowa mnie nie boli i to bez brania tabletki

Dziewczyny które czują już ruchy: czujecie je w ciągu dnia czy tylko jak leżycie? Może ja tego w dzień nie zauważam, za to jak się położę to czuję kopniaczki
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:19   #3472
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
moj Tż tez mowi ze Kornelcia mu sie bardzie podoba
jeszcze mam troszke czasu to sie zobaczy

mi tez juz sie chce spac
i jesc ciagle
przed chwila zjadlam dwie kromy z serkiem i musztarda i znow bym cos zjadla
jak tak dalej pojdzie to w dzwi sie nie zmieszcze naprawde
a wlasnie sie dowiedzialam ze w sobote Tż zabiera mnie na romantyczna kolacje do restauracji

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

anna99302

wlasnie dzisiaj przegladalam ta strone
imiona z konca listy sa masakryczne
Mi tez bardziej podoba się Kornelia , fajne i mniej spotykane
Stary 2012-02-10, 11:20   #3473
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Kamilka jak tam pakowanko??Czy Ty już może na nowym mieszkanku jesteś??

Phdwao- jeśli dobrze pamiętam to masz chyba dzisiaj wizytę?? Trzymam kciuki

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:24   #3474
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczyny które czują już ruchy: czujecie je w ciągu dnia czy tylko jak leżycie? Może ja tego w dzień nie zauważam, za to jak się położę to czuję kopniaczki
tak czuje w ciągu dnia jak siedzę albo sie położe, a jak wieczorem chce zasnąć to już wogóle wczoraj mały tak dawał czadu że mąż jak dał ręke na brzuch to był w szoku czytałam że jak chodzimy to dziecko czuje kołysanie i to go usypia a jak siedzimy lub leżymy jest spokój to maluszki wtedy są bardziej aktywne,a i jak jem czekoladę lub inne słodycze to też czuje małego akrobate
Stary 2012-02-10, 11:25   #3475
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

dobrze, że ból głowy przeszedł

mam do Ciebie prośbe, mogłabyś mi podać adres na car boot w ed gdzie chodzisz, i jakies rady jak tam trafic?? prawdopodobnie w przyszłym tygodniu jedziemy na wycieczkę do edynburga, wiec moze bysmy tam wstąpili rano??

Synek

Stary 2012-02-10, 11:28   #3476
Malwina_a
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

My jesteśmy po wczorajszej wizycie u ginki. Oczywiście jak zwykle mam problem z moimi drogami moczowymi, dostałam teraz lactovaginal i mam brać tabletki z żurawiną. Miałam odczyn siuśków zasadowy i lekkie zapalenie.
Czy ktoś mi powie kiedy będę miała spokój z pęcherzem?jak tak dalej pójdzie mój mąż wymieni mnie na model nieciężarny

Dzidzia sobie spała podczas badania, miała 7cm ale była trochę skulona i może ma trochę więcej, nie chciała nam pokazać co ma między nóżkami

Wczoraj zaczełam 2 trymestr a moje samopoczucie dalej jest beznadziejne

Aha i ginka zasugerowała, żeby brać jakieś witaminy typu prenatal, bierzecie je?macie mdłości po nich?

No i jeszcze dodam że jestem 0,5kg na plusie po 1 trymestrze i według pani doktor to mało.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:28   #3477
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kamilka jak tam pakowanko??Czy Ty już może na nowym mieszkanku jesteś??

Phdwao- jeśli dobrze pamiętam to masz chyba dzisiaj wizytę?? Trzymam kciuki
Kochana całe mieszkanie zawalone kartonamidzisiaj pakuje kuchnie ale tak mi się nie chcemam strasznego lenia!jutro jedziemy z drobiazgami a w poniedziałek cała reszta!już nie mogę sie doczekać chwili jak będzie tam wszystko gotowe
phdwao ja też trzymam kciuki
Stary 2012-02-10, 11:34   #3478
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
dobrze, że ból głowy przeszedł

mam do Ciebie prośbe, mogłabyś mi podać adres na car boot w ed gdzie chodzisz, i jakies rady jak tam trafic?? prawdopodobnie w przyszłym tygodniu jedziemy na wycieczkę do edynburga, wiec moze bysmy tam wstąpili rano??
A skąd w UK jesteś? Bo nie wiem z której strony będziecie wjeżdżać do miasta.
Ten car boot jest na -4 poziomie parkingu przy OMNI Centre. Samo OMNI znajduje się przy 28 Greenside Row, jest to przedłużenie Leith Street (wschodnia końcówka Princes Street, w dół w stronę Leith Walk; ale sama Princes jest teraz zamknięta dla samochodów). Najlepiej chyba będzie jak poszukasz tego na google maps. Wejść na parking jest kilka. I raczej ich nie przeoczycie, bo ludzie walą tam tłumami, poza tym są duże tablice z informacjami.
Sprzedaż jest między 9 a 13.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:39   #3479
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
no widzisz od razu lepiejto miało boleć
Stary 2012-02-10, 11:39   #3480
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd w UK jesteś? Bo nie wiem z której strony będziecie wjeżdżać do miasta.
Ten car boot jest na -4 poziomie parkingu przy OMNI Centre. Samo OMNI znajduje się przy 28 Greenside Row, jest to przedłużenie Leith Street (wschodnia końcówka Princes Street, w dół w stronę Leith Walk; ale sama Princes jest teraz zamknięta dla samochodów). Najlepiej chyba będzie jak poszukasz tego na google maps. Wejść na parking jest kilka. I raczej ich nie przeoczycie, bo ludzie walą tam tłumami, poza tym są duże tablice z informacjami.
Sprzedaż jest między 9 a 13.

będę wjeżdzała od strony perth przez most. mamy gps wiec wbijemy sobie adres.
Dziekuje za informacje

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości