|
|
#2281 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
czapka smerfetka!!!
![]() jeden z muszmieciow mojego dziecinstwa, obok spodniczki "lambadowki" .
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Wieki nie zaglądałam na jej bloga,ponoć ma jakiegoś nowego.
|
|
|
|
#2283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
" w necie. a co do dawnych rozwalaczy- kiedyś miałam koszulkę z białą głową misia z czapeczką,który jak się nacisnęło, to śpiewał..wstyd był jak robiliśmy "kanapkę"(kojarzycie? ) na korytarzu, a tu nagle ja-sałata zaczynam śpiewać.
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
masz i nie grzesz więcej! wszakże ten blog jak mantra w tym wątku jest powtarzany
![]() http://newlifewithfashion.blogspot.com/
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
Nie zapomne jak w połowie lat 90 tych była moda na buty buffalo. Dla przypomnienia podaję link:
http://i213.photobucket.com/albums/cc288/Sofielovesny/buffalo.jpg U mnie w szkole zarówno dziewczyny jak i chłopacy takie nosili. Masakra! |
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaaa!
z Węgier mama mi przywiozła miałam różowy zabójczy komplecik i seledynek również zabójczy Moja podstawówka ![]() Cytat:
a ja z zimnymi stopami nie usnę
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... "NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2012-02-10 o 03:59 |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Komplikatorka
|
To teraz coś z przeszłości
![]() Pamiętacie takie spódnice długie i krótkie najczęściej w kwiaty które były wiązane na takie sznurki ? ![]() Bluze z Aronem Carterem sama miałam
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Szef ds. Wymianek
|
na chwile przerwe te sentymalna podroz w przeszlosc, prezentujac ostatni krzyk mody:
http://allegro.pl/venezia-buty-damsk...089738927.html .
|
|
#2294 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() najlepsze że ktoś faktycznie to licytuje... |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
O, parę dni się nie udzielałam, a widzę, że tu się tematyka wątku zmieniła na "Co rozwalającego nosiłam kiedyś"
Wracając do rozwalaczy, to dla mnie rozwalaczem są wszelkie fazy na Wizażu na jedną konkretną rzecz. Na przykład teraz jest takie wielkie polowanie na ekoskórki z Pepco. Widziałam już całą masę wątków z prośbą o kupienie komuś takiej ekoskórki, w sklepach już ich nie ma, na Allegro zamiast pierwotnej ceny 39 zł chodzą za 69 zł... No, istny szał na ciuszek kiepskiej jakości. Już nawet widziałam jakieś pomysły typu zaspamowanie skrzynki mailowej sklepu prośbami o dostawę kurteczek Nie rozumiem tego.
Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-02-10 o 10:53 |
|
|
|
#2296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętam buty, bardzo rozszerzane przy palcach, ale nie wiem jak to to się nazywało.
Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-02-10 o 10:57 |
||
|
|
|
#2297 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknij na wątek o Pepco. Tam jest najwięcej wpisów na temat tego obiektu pożądania
![]() Najbardziej mnie rozwala, że osoby, które te kurteczki widziały wypowiadają się raczej, że one są kiepskiej jakości. A te, które nie widziały tak bardzo chcą je mieć Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-02-10 o 11:43 |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalają tzw. chińskie markety. Nie ogarniam, jak tam można cokolwiek kupować. Nie dość, że tam są tandetne rzeczy, to jeszcze wszystko śmierdzi tak, że się nie da wytrzymać.
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Coś pamietam... Ja miałam jakąś taką, że to po prostu był wielki prostokąt materiału z dwoma tasiemkami i chyba jakimś rzepem. Owijało się tym, zarzepowywało i zawiązywało z boku czy też z przodu i była spódnica...
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do użytkowniczki, która mówi że "są gorsze rzeczy od zabijania zwierząt dla futer" to tą drogą można daleeeeeeeeko zajść. Są gorsze rzeczy od głodu w Afryce.... i może nie będę dalej ciągnąć. |
||
|
|
|
#2305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) Tak jak człowiek nie musi nosić futer, tak samo nie musi jeść mięsa ani niczego pochodzącego od zabitych zwierząt. Zastanawiam się ile z obrończyń zwierząt futerkowych jest wegetariankami. W obecnych czasach w naszym społeczeńswie jedzenie mięsa i kupowanie futer czy skór to moim zdaniem takie samo zaspokajanie zachcianek i taka sama próżność.
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32208480]Zgadzam się, zwłaszcza, że taka nagonka na futra trąci bardzo skrajną hipokryzją. Już nawet kiedyś pisałam o tym w jakieś poprzedniej części wątku. (Jedna z wizażanek usiłowała mnie wtedy przekonać, że jest jakiś tajemniczy dwudziesty pierwszy aminokwas, bez którego niktórzy ludzie nie mogą żyć
) Tak jak człowiek nie musi nosić futer, tak samo nie musi jeść mięsa ani niczego pochodzącego od zabitych zwierząt. Zastanawiam się ile z obrończyń zwierząt futerkowych jest wegetariankami. W obecnych czasach w naszym społeczeńswie jedzenie mięsa i kupowanie futer czy skór to moim zdaniem takie samo zaspokajanie zachcianek i taka sama próżność.[/QUOTE]Ja bym nawet nie wnikała czy jedzą mięso czy nie a jakie jajka. Zapewne 90% tych krzykaczy jada jajka z chowu klatkowego a kury są tam chodowane w strasznych warunkach. Jako pisklakom obcina im się gorącym narzędziem dzioby aby się nie zagryzły, karmi wrzucając paszę do pysków i są trzymane ciasno, po kilkanaście w klatkach. Oglądałam o tym program i mnie to przeraziło. Czasem jadam zwykłe jajka bo takie kupuje moja rodzina jednak jeśli sama kupuję to staram się kupować jajka "od szczęśliwych kur" czyli tych z wolnego wybiegu albo z ferm ekologicznych. Wiem, że takie "szczęśliwe" jajka wpłyną także na moje zdrowie bo mają dużo lepszy cholesterol niż te od zestresowanych kur. Ot mały OT. |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
proszę Was, tylko nie stwórzcie z tego tematu kolejnego nt. wyższości wegetarianizmu nad mięsożercami !
|
#2308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi nie chodzi o wyższość czegoś nad czymś, tylko o niewygadywanie farmazonów. To nie wygląda zbyt poważnie, kiedy ktoś swoje miłosierdzie dla zwierząt przydziela na podstawie surowców z nich pozyskiwanych. Tak jak dla jednej kobiety lepszy będzie schabowy od fasoli czy jajka sadzonego, tak dla innej lepsze będzie futro naturalne od sztucznego. Nie mnie oceniać co one w tym widzą i jakie są ich odczucia na ten temat. Może u kogoś noszenie sztucznego futra powoduje taki sam dyskomfort jak zrezygnowanie z jedzenia mięsa? Nie wiem i nie obchodzi mnie to za bardzo. Po prostu uważam, że zmienianie świata w tym względzie należy zacząć od siebie, a zarzucanie innym niemoralnego zachowania zastosować wtedy, gdy do samego siebie nie można mieć zastrzeżeń. |
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
oooch, jak milo powspominac dziecinstwo
z lansu podstawowkowego pamietam, ze mialam bluze z barbie i sukienke z Arielka byl lans;P w okresie koniec podstawowki- gimnazjum moda byla raczej anty- moda;P nosilam jakies dzinsy do pasa, ani dzwony, ani ani rurki, jakies swetrzyska... bandamka noszona na pastereczke obowiazkowo wiosna i buty na sloninie, i bluzki z fredzlami... ja mialam gladka
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiście, jak się wejdzie do takiego sklepu, to wieje tandetą, ale czasami można wyhaczyć bardzo fajne rzeczy Ja w jednym z takich marketów kupiłam sobie przeuroczy, dobrej jakości, ciepły płaszcz MADE IN ITALY
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

" w necie. 

a ja z zimnymi stopami nie usnę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)