|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
ja też jestem "złą" mamą bo się już nie daję nabierać na jego udawanie, ale na początku dawałam się robić w balona i stąd wiem,że to celowe zagrania są Cytat:
Co do reszty biedna Ty Super,że Szymek za tatą głupi, super taka miłość ojca do syna i vive versa ![]() pytanie za 100 pkt czy Wasze dzieci zgrzytają dziąsłami/zebami ????mój tak zaczął robić i nie wiem czemu (kojarzę,że to oznaczało robaki u dziecka, prawda to czy stare poglądy ?? )
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:08 |
||
|
|
|
#4562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
Nawilżacza nie mam, ratuję się mokrymi ręcznikami i miską z wodą. Nawilżacz mam taki mały co na kaloryferze wisi i napełniam go wodą. Kojec wzięłabym od ręki za 50zł . Koleżanka się nie pojawiła. Wyobraźcie sobie, że zatrzymały ją mrozy. Za zimno stwierdziła. Zła jestem. Mrozy ją zaskoczyły. Cytat:
Cytat:
Cześć :
|
||||
|
|
|
#4563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=mI0ff3iO3n0 ![]() Jak Sara zacznie biegać po mieszkaniu to jeszcze z łezką w oku będziesz wspominała chwilę, kiedy leżała plackiem. Wszystko w swoim czasie- spokojnie.![]() Blondynko, kiedyś Zaneta pokazywała tutaj ten wózek i się zakochałam (chyba tylko jej się podobał ). To Nuna Pepp wygląda trochę kosmicznie, ale ma dużo pozytywnych opinii i zdobył kilka nagród, jest leciutki, mały po złożeniu i rozkłada się na płasko- a mój Mutsy Transporter nie. Kupiłam go w ciemno, więc tym bardziej nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie.Tu jest filmik: http://www.youtube.com/watch?v=NKhwXhEtE5c Na dole zdjęcie koloru na jaki się zdecydowaliśmy. A Wy czym się w końcu wozicie?
|
||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawilżacz mam pożyczony, ale jak najbardziej się u nas sprawdza. Ja mam pokój z kuchnią i daje sobie radę nawet na duzych powierzchniach http://www.marqs.com.pl/pokaz_produk...&id_produkt=59 |
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to dla Twojego i Sary dobra Cytat:
2. a kojec wezmę - tzn tata ma po pracy pojechać i odebrać od gościa ![]() 3. A ja myślałam że zima zaskakuje tylko drogowców edit: Marzenko - super wózek
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:12 |
||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och ! Za ile go kupiliście ? Tak tylko mi się podobał reszta stwierdziła, że jest kosmiczny Pięny kolor. Idę na all Kupiłaś ten nuna, bo zgłupiałam
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kojec biorę - zobaczę czy trzeba będzie materacyk - jak coś to dokupię
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście wielkie!
Zuziak też jest wielka. Wszystko trwało może minutkę, mała zapłakała chwilkę pod koniec. Nie było źle, ale (głupio się przyznać ) odwróciłam głowę. Na kontrolę mamy się zgłosić pod koniec marca.Bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki!
|
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Beatko - u nas nawilżacz prowizoryczny - taki zwykłe metalowe pojemniki zawieszane na kaloryfer, więc przy tych wypaśnych nie pomogę
Dziubek - ja nie wiem, co z tym zgrzytaniem nic nie słyszałam na ten temat, a moja tego nie robi ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4570 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kojca, to chyba warto skorzystać z okazji. Jak jest w dobrym stanie, to za takie pieniążki się opłaca. Cytat:
coś edwidentnie musiało mu dolegać. Może to ten lęk, potrzeba bliskości, albo coś bolało, brzuszek, ząbki ?? Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że chłopaki tak się dogadują. Nie znam Waszej sytuacji (tzn. na ile tż wybywa, na ile przyjeżdza) ale wnioskuje, że nie ma go za często, to tymbardziej super, że tak się odnajduje po przyjeździe!! |
||||
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam przekonana, że to tylko kontrola i dopiero powiedzą co dalej. Ufff ale dobrze, że jest już po wszystkim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Marzena a kupiliście
|
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
Dziubku moj od kiedy ma zeby to tak zgrzyta tez i smiesznie zaciska usta.
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#4573 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dużo zdrówka dla cioci Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no i też słyszałam o tej teorii co do zgrzytania zębami ![]() Witam ledwo składam myśli. Dzisiaj była w sumie lepsza noc bo budziła się "tylko" co 2 godziny ![]() Wczoraj zupka małej średnio podeszła, krzywiła się strasznie, ale zjadła i tak nawet sporo. Zobaczymy jak dzisiaj. Co do nawilżaczy, to podzielę się opinią pediatry, że nie warto ich kupować, bo z czasem lęgną się w nich grzyby, mimo czyszczenia, no i więcej szkody niz pożytku. Lepiej wietrzyć pokoje, zakładać pojemniki z wodą na grzejniki, czy mokry ręcznik. Aha, też staram się uczyć małą zasypiania samej w łóżeczku ( na razie to zasypia przy cycku i taką odkładam do łóżeczka). Próbowałam metody "niani Kajool" ale u nas jest mały zonk - w teorii jak zacznie płakać to wziąć na ręce, uspokoić i odłożyć z powrotem do łóżka...taaaak, tylko że u nas jak już raz wpadnie w histerię to koniec, mogę sobie ją trzymać na rękach ile wlezie, a ona będzie ryczeć wniebogłosy Nie wiem jak opanować te jej histerie
|
||||||
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Nerolka z Izunią wychodzi do domku
Marzenko My mamy 2 wozy ![]() obecnie jeździmy Concordem Neo http://www.youtube.com/watch?v=_V_cKScAJsY a na wiosnę przesiadamy się do tego Bugaboo bee plus jakieś dwie mamuśki też go mają ![]() http://www.youtube.com/watch?v=I9LZf...eature=related mam parcie na ten wózek http://www.youtube.com/watch?v=29kEx...=fvsr:brzydal: może go kupię za jakiś czas.Tylko cena odstrasza ta Nuna średnio mi się podoba te kółeczka takie super mini pewnie plastikowe, a ma ona wogóle jakąś amortyzację? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-02-10 o 11:40 |
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym ten chodzik brała. EDIT: już bierzesz Jak usnęła w wózku to przełożyłam ją do łóżeczka. Spała tyle samo czasu co w wózku. Po południu kolejna próba. Nie mogę się podawać i sugerować osobami mieszakjacymi na dole. W ten sposób zawsze we wszystkim będe ustępować, a to do niczego dobrego nie prowadzi.
|
|
#4577 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hey!
ja to dzisiaj kubeł kawy pije najsłabsza noc od urodzenia.. szkoda gadać. Mam nadzieje, że to zęby choc wydaje mi się że jakoś nie, ale wyszedł mamy górny czwarty! rety ciekawe czy bedzie chwila wytchnienia czy zaraz znowu wkolko dolnej dwojki zaczna wychodzić ![]() Cytat:
Cytat:
zobaczymy więc jak bedzie u nas a pytam bo chcemy wkoncu zrobić chrzciny a nie chiałabym, żeby na chrzcie już chodził.. Teraz akurat post będzie to najblizej na Wielkanoc, myślałam o maju czerwcu na poczatku no zobaczymy, a on od wczoraj ciągle i przy wszytskim stoi, nie wiem nawet czy takie małe dziecko może tyle stać ale chyba skoro robi to sam to go już nie zatrzymam.. jeszcze tak fajnie wyglada bo on maly wazy 7700 a taki zwierconyCytat:
![]() ![]() Cytat:
niby kawalek siatki i metalu a ceny ![]() Cytat:
ale dziś myśle ze już zęby wyszły i powrót do dawnych zwyczajów tylko też myśle że wszystkich pobudzi... ![]() ja też |
|||||
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
hej.....
noi zostalismy sami..... dziekuje za wszystkie slowa otuchy aania - pojechal niby na tydzien ale moze sie przedluzyc albo wysla go gdzie dalej ![]() Noc wzgledna podbudka o 1 i o 6 rano toaletka śniadanko mama odkurzyla wytarla kurze wyniosła posciel do wietrzenia wziela kapiel umyła głowę i zasiadła przed wizaz a maluszek śpi ![]() Dzis dostanie nowość: Brokuły z ziemniaczkami jeszcze ich nie jadł ale mysle ze jak kalafior mu smakuje to zje i brokuła Próbuje sie czymś zająć zeby nie myśleć o tym ze bede sama w nocy.... nienawidze byc sama w nocy Miałąm was zapytac juz wczesniej ale zapomnialam: PRZESZŁYSCIE JUZ NA ZWYKLY PROSZEK CZY NADAL PIERZECIE W PROSZKU DLA DZIECI??? |
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool to nie jest parasolka
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- sweet ja małemu tylko raz kupiłam proszek dla dzieci.Od dawna piorę w zwykłym.Ale płyn kupuję sensitive
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też zasypia na rękach, ale nie noszę jej nie wiadomo ile.Kiedy widzę,że śpiąca biorę tulę i zasypia, jeżeli zaczyna wariować odkładam na łóżko albo na matę i wtedy zazwyczaj przypomina sobie, ze ma nogi i się nimi bawi, ale próbowałam zasypiani niani kajool i nie ma u mnie ztym problemu, Emi wystarczy to że jestem i wie, że jestem,czyli musi mnie widzieć. Cytat:
druga dla mnie wygląda jak kubeł i nie podoba mi się buda taka duża. Trzeci za bardzo wymyślaty jak dla mnie. Jakbym krzesełko woziła. A nie wiem czy nuna to plastiki. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Blondynka nie widzę na all -> Concordem Neo ;( |
||
|
|
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
o już od dawna piorę w zwykłym proszku + Silan sensitive
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Żanetta na allegro jest pełno Concordów Neo
![]() http://aukcjewp.wp.pl/listing.php/se...category=82593 a ten drugi co mam jest świetnym wózkiem nawet duże dziecko wejdzie mój 3 latek się mieści na luzie.Kółka nie są plastikowe, i 4 amortyzowane.Świetnie się składa. |
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopoki wszystko jest w normach trzeba sie tylko cieszyć ja sie czasami własnie zastanawiam czy coś wam napisać, żeby nie było odebrane jako zasmucenie tymbardziej ze jestem nowa... i zeby nie bylo że sie mądrze, no ale nic pisze mam nadziej ze za dużo![]() to powiem wam coś na pocieszenie Jaś ma siostrzyczke cioteczną, dziadkom w jednym tygodniu urodzily się dwa i to pierwsze wnuki! i oni to mają dopiero przechlapane zreszta jak juz byłyśmy w ciazy to ciągle porównywania... a teraz dzieciaki to już będą tak całe życie, to już juz raczkuje, to jeszcze nie siedzi, to ma zęby to nie ma, to jeszcze niechodzi to chodzi, to juz mowi itd itp Jasiek jeszcze troche na straconej pozycji bo chłopak a niby dziewczynki się szybciej rozwijają, dlatego chłopina mała chyba dlatego sobie tak dzielnie radzi mobilizuje się
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie doczytalam, ze ta nuna nie poradzi sobie ze sniegiem, wiec dla mnie odpada.
|
|
|
#4588 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki.
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że macie to już za sobą i szybko poszło. ![]() Powiedz, jak chirurg sobie z tym poradził? Tak jak u Oliwki użył kremu? Cytat:
Cytat:
Fajny ten concord neo ![]() Oj tam, oj tam. ![]() A Wy na co się w końcu zdecydowaliście? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-10 o 12:15 |
||||
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie u nas etap "uspokajasz" nie działa i przez to całe usypianie to horror |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka chce nowe a ceny zabójcze
ale fajny, fajny.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

(kojarzę,że to oznaczało robaki u dziecka, prawda to czy stare poglądy ?? )

Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło 

nic nie słyszałam na ten temat, a moja tego nie robi
coś edwidentnie musiało mu dolegać. Może to ten lęk, potrzeba bliskości, albo coś bolało, brzuszek, ząbki ?? 

dużo zdrówka dla cioci