Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 11:00   #4561
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja też juz odróżniam płacz od wymuszacza, no i niestety (dla Sarenki) wymuszacza ignoruje.

ja też jestem "złą" mamą bo się już nie daję nabierać na jego udawanie, ale na początku dawałam się robić w balona i stąd wiem,że to celowe zagrania są

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
to teraz moze byc jego ulubiona pozycja. U nas Szymek w nocy przekreca sie na brzuch i nie wiem co z tym fantem zrobic

Pisze do wa s z pracy. Jestem zmeczona i mam tylko jedno marzenie, przespac cala noc bez pobudek. Za jedna noc oddalabym miliony.
Jeszcze jutro chrzest wiec zalatwiania sporo. Niby jest TZ ale tak jakos masakra, nawet nie mamy czasu na posiedzenie razem i pogadanie. Nie wiem ile jeszcze tak dam rade, bo z sil opadam.

No ale jeszcze chcialam wam sie powiedziec, ze Szymus uwielbia swojego tate i swietnie sie razem dogaduja. Wczoraj znecal sie nad butelka a ja nie wiedzialam o co mu chodzi a TZ. do mnie przechyl bo mu nie leci. I rzeczywiscie. Jestem w szoku, ze TZ. tak sobie swietnie z nim daje rade. No i jak jestesmy razem, to widac jak maly sie cieszy.
nasz praktycznie tylko na brzuchu śpi, i też mu na to pozwalam. Swietnie sobie radzi z odwracaniem główki więc się nie boję.

Co do reszty biedna Ty mam nadzieje,że się poprawi .Rozumiem Cię bo u nas po 2 fajnych nockach znowu kapa i budzenie sie na 2 jedzonka, niby mało ale pory takie ,że człowiek jak zombi wygląda.

Super,że Szymek za tatą głupi, super taka miłość ojca do syna i vive versa

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Też tak mam

pytanie za 100 pkt

czy Wasze dzieci zgrzytają dziąsłami/zebami ????mój tak zaczął robić i nie wiem czemu (kojarzę,że to oznaczało robaki u dziecka, prawda to czy stare poglądy ?? )

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-10 o 11:08
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:04   #4562
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Heh ja dzisiaj też tż ochrzaniłam, bo odkręcił kaloryfer w sypialni i w pokoju nagle chyba zrobiło się 30stopni. Jak sie przebudziłam to czułam się cała spuchnięta, głowa mi pękała!!
I ta suchość w nosie i ustach

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
udanej wizyty koleżanki

a to Wy w bloku nie mieszkacie?

u nas tez jak się mocno w piecu napali to okropnie się śpi..
i ponawiam pytanie odnośnie nawilżacza powietrza; jakie macie nawilżacze? lub jaki planujecie kupić?

aha chciałam zapytać: mam okazję kupić kojec za 50zł używany o ten co w załączniku, chyba warto no nie? bo w sumie niezniszczony jest.. i cena bez przesyłki bo na hej.mielec znalazłam ogłoszenie u siebie w mieście
Beatka mieszkamy w bloku, takim popeegierowskim, każdy ma swoje centralne.

Nawilżacza nie mam, ratuję się mokrymi ręcznikami i miską z wodą. Nawilżacz mam taki mały co na kaloryferze wisi i napełniam go wodą.

Kojec wzięłabym od ręki za 50zł .

Koleżanka się nie pojawiła.
Wyobraźcie sobie, że zatrzymały ją mrozy. Za zimno stwierdziła.
Zła jestem.
Mrozy ją zaskoczyły.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Po godzinie poddałam się, w wózku usnęła w sekundę, już chyba ze zmęczenia.
Ciągle podnosiłam, odkładałam. A za ostatnim razem taki ryk że nawet na rękach..
Ja bym wytrwała. Ale na dole wszystkie jej ryki słychać, i to mnie demobilizuje............. .. kur**
Wcale się nie dziwię, że odpuściłaś.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam. Miałam koszmarną noc. Najpierw mąż się na mnie obraził, a potem moje dziecko stwierdziło, że nie będzie spać w łóżeczku (a śpi sam od urodzenia). Każdą próba odłożenia do łóżeczka kończyła się okropnym płaczem, który znikał, gdy go tylko brałam na ręce. W rezultacie spała ze 4 godziny z dzieckiem śpiącym mi na piersi. Czy to lęk separacyjny?
Współczuję.

Cześć :
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:05   #4563
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło Ale, że się przyznał to go podziwiam

Cytat:
to ładnie..
Nie da się otworzyć linka, właściciel usunął ten film. Szkoda, bo nie widziałam tej reklamy, a jak się kojarzy Z telikiem to koniecznie muszę to ocenić
Faktycznie nie działa już, inny link:
http://www.youtube.com/watch?v=mI0ff3iO3n0

Jak Sara zacznie biegać po mieszkaniu to jeszcze z łezką w oku będziesz wspominała chwilę, kiedy leżała plackiem. Wszystko w swoim czasie- spokojnie.

Blondynko, kiedyś Zaneta pokazywała tutaj ten wózek i się zakochałam (chyba tylko jej się podobał). To Nuna Pepp wygląda trochę kosmicznie, ale ma dużo pozytywnych opinii i zdobył kilka nagród, jest leciutki, mały po złożeniu i rozkłada się na płasko- a mój Mutsy Transporter nie. Kupiłam go w ciemno, więc tym bardziej nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie.
Tu jest filmik: http://www.youtube.com/watch?v=NKhwXhEtE5c
Na dole zdjęcie koloru na jaki się zdecydowaliśmy.
A Wy czym się w końcu wozicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (13,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-02-10, 11:05   #4564
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
:

aha chciałam zapytać: mam okazję kupić kojec za 50zł używany o ten co w załączniku, chyba warto no nie? bo w sumie niezniszczony jest.. i cena bez przesyłki bo na hej.mielec znalazłam ogłoszenie u siebie w mieście
Mam taki sam i jestem zadowolona, tylko jeszcze materacyk specjalny do niego mam żeby Ali było miękko. I jak sie wygłupia, żeby sobie nic nie zrobiła.
Nawilżacz mam pożyczony, ale jak najbardziej się u nas sprawdza. Ja mam pokój z kuchnią i daje sobie radę nawet na duzych powierzchniach http://www.marqs.com.pl/pokaz_produk...&id_produkt=59
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:08   #4565
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ciągle podnosiłam, odkładałam. A za ostatnim razem taki ryk że nawet na rękach..
Ja bym wytrwała. Ale na dole wszystkie jej ryki słychać, i to mnie demobilizuje............. .. kur**
ja tam bym się nie przejmowała i robiła swoje
w końcu to dla Twojego i Sary dobra
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
1. Beatka mieszkamy w bloku, takim popeegierowskim, każdy ma swoje centralne.

2.Kojec wzięłabym od ręki za 50zł .

3.Koleżanka się nie pojawiła.
Mrozy ją zaskoczyły.
1. Aaaaa - to już wiem - koleżanka też mieszka w podobnym bloku
2. a kojec wezmę - tzn tata ma po pracy pojechać i odebrać od gościa
3. A ja myślałam że zima zaskakuje tylko drogowców

edit:

Marzenko - super wózek

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-10 o 11:12
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:11   #4566
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Blondynko, kiedyś Zaneta pokazywała tutaj ten wózek i się zakochałam (chyba tylko jej się podobał). To Nuna Pepp wygląda trochę kosmicznie, ale ma dużo pozytywnych opinii i zdobył kilka nagród, jest leciutki, mały po złożeniu i rozkłada się na płasko- a mój Mutsy Transporter nie. Kupiłam go w ciemno, więc tym bardziej nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie.
Idealny, piękny, cudowny, fantastyczny, najpiękniejszy
Och !
Za ile go kupiliście ?
Tak tylko mi się podobał reszta stwierdziła, że jest kosmiczny
Pięny kolor.
Idę na all

Kupiłaś ten nuna, bo zgłupiałam

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:11   #4567
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam taki sam i jestem zadowolona, tylko jeszcze materacyk specjalny do niego mam żeby Ali było miękko. I jak sie wygłupia, żeby sobie nic nie zrobiła.
Nawilżacz mam pożyczony, ale jak najbardziej się u nas sprawdza. Ja mam pokój z kuchnią i daje sobie radę nawet na duzych powierzchniach http://www.marqs.com.pl/pokaz_produk...&id_produkt=59
dzięki za odp w sprawie nawilżacza

kojec biorę - zobaczę czy trzeba będzie materacyk - jak coś to dokupię

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:13   #4568
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziewczyny jesteście wielkie!
Zuziak też jest wielka. Wszystko trwało może minutkę, mała zapłakała chwilkę pod koniec. Nie było źle, ale (głupio się przyznać ) odwróciłam głowę. Na kontrolę mamy się zgłosić pod koniec marca.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:16   #4569
karolinee1983
Zadomowienie

Beatko - u nas nawilżacz prowizoryczny - taki zwykłe metalowe pojemniki zawieszane na kaloryfer, więc przy tych wypaśnych nie pomogę

Dziubek - ja nie wiem, co z tym zgrzytaniem nic nie słyszałam na ten temat, a moja tego nie robi

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuziak też jest wielka. Wszystko trwało może minutkę, mała zapłakała chwilkę pod koniec. Nie było źle, ale (głupio się przyznać ) odwróciłam głowę. Na kontrolę mamy się zgłosić pod koniec marca.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:17   #4570
alibany
Rozeznanie

Cytat:

pepti to dość rzadkie mleko ale czy mniej sycące to nie wiem Julia bardzo lubi pepti i z apetytem wcina

Ali już chyba pepti też zasamkowało, bo nie grymasi, tylko własnie po nocnym karmieniu wniosku, że nie trzyma ją tak długo jak hipp trzymał.

Co do kojca, to chyba warto skorzystać z okazji. Jak jest w dobrym stanie, to za takie pieniążki się opłaca.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam. Miałam koszmarną noc. Najpierw mąż się na mnie obraził, a potem moje dziecko stwierdziło, że nie będzie spać w łóżeczku (a śpi sam od urodzenia). Każdą próba odłożenia do łóżeczka kończyła się okropnym płaczem, który znikał, gdy go tylko brałam na ręce. W rezultacie spała ze 4 godziny z dzieckiem śpiącym mi na piersi. Czy to lęk separacyjny?
coś edwidentnie musiało mu dolegać. Może to ten lęk, potrzeba bliskości, albo coś bolało, brzuszek, ząbki ??

Cytat:
Nam mamom, ciężko będzie odzwyczaić nasze dzieci od pewnych nawyków, które same w sumie wcieliłyśmy w życie....U mnie Ala zasypia w dzień jesli nie na spacerze w wózku, to tylko u mnie na rękach! I moge ją 2 godziny usypiać w łożeczku, biorąc, przytulacjąc, odkładając, finalnie i tak kończy się to chwilą kołysania i dzieć zasypia. Ona po prostu wie, że jak jest mama to zasypia się na rękach! Dobrze, jakby to trzecia osoba, która do tej pory nie brała udziału w usypianiu, zaczęłą proces samodzielnego zasypiania, po jakimś czasie może i nam by się to udawało, bo maluchy by wiedziały, że mozna zasnąć nie tylko w wózku, czy na rękach! ja się łudze, że Ala z tego wyrośnie (hehe ciekawa jestem)

Cytat:
to teraz moze byc jego ulubiona pozycja. U nas Szymek w nocy przekreca sie na brzuch i nie wiem co z tym fantem zrobic

Pisze do wa s z pracy. Jestem zmeczona i mam tylko jedno marzenie, przespac cala noc bez pobudek. Za jedna noc oddalabym miliony.
Jeszcze jutro chrzest wiec zalatwiania sporo. Niby jest TZ ale tak jakos masakra, nawet nie mamy czasu na posiedzenie razem i pogadanie. Nie wiem ile jeszcze tak dam rade, bo z sil opadam.

No ale jeszcze chcialam wam sie powiedziec, ze Szymus uwielbia swojego tate i swietnie sie razem dogaduja. Wczoraj znecal sie nad butelka a ja nie wiedzialam o co mu chodzi a TZ. do mnie przechyl bo mu nie leci. I rzeczywiscie. Jestem w szoku, ze TZ. tak sobie swietnie z nim daje rade. No i jak jestesmy razem, to widac jak maly sie cieszy.
Ala też przekręca sie na brzuszek w nocy. Przez pierwsze dwie noce, nie spałam, ciągle chodziłam, zaglądałam, ściagałam ochraniacze. Teraz juz odpuściłam, widze, że sobie dobrze radzi, główka jest zawsze na boczku, skoro tak śpi, to musi byc jej tak wygodniej.
Fajnie, że chłopaki tak się dogadują. Nie znam Waszej sytuacji (tzn. na ile tż wybywa, na ile przyjeżdza) ale wnioskuje, że nie ma go za często, to tymbardziej super, że tak się odnajduje po przyjeździe!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:23   #4571
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze to co jej robili
Ja byłam przekonana, że to tylko kontrola i dopiero powiedzą co dalej.
Ufff ale dobrze, że jest już po wszystkim

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Marzena a kupiliście żle przeczytałam i nie byłam pewna

Stary 2012-02-10, 11:36   #4572
Kajool
Zadomowienie

Dziubku moj od kiedy ma zeby to tak zgrzyta tez i smiesznie zaciska usta.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Ala też przekręca sie na brzuszek w nocy. Przez pierwsze dwie noce, nie spałam, ciągle chodziłam, zaglądałam, ściagałam ochraniacze. Teraz juz odpuściłam, widze, że sobie dobrze radzi, główka jest zawsze na boczku, skoro tak śpi, to musi byc jej tak wygodniej.
Fajnie, że chłopaki tak się dogadują. Nie znam Waszej sytuacji (tzn. na ile tż wybywa, na ile przyjeżdza) ale wnioskuje, że nie ma go za często, to tymbardziej super, że tak się odnajduje po przyjeździe!!
raz na miesiac, raz na dwa. Natepna wizyta maj.
Stary 2012-02-10, 11:37   #4573
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mozesz ale sens chyba niewielki skoro i tak z warzywami to zblendujesz... ja robie rosol dla rodziny na miesku ktore potem daje kindze (jej inne warzywa w samej wodzie gotuje i wtedy miele z miesem)
dobry pomysł
Cytat:
Ellika pewnie można, ale dla mnie i takie z wody jest całkiem smaczne. Następnym razem sama ugotuję na warzywach i sprawdzę różnicę w smaku
no w sumie zrobiłam teraz na wodzie i nie było takie złe faktycznie
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek
dużo zdrówka dla cioci
Cytat:

No i muszę jeszcze coś napisać: teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło Ale, że się przyznał to go podziwiam

Cytat:
oj wiem o co ci chodzi bądź silna
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja też jestem "złą" mamą bo się już nie daję nabierać na jego udawanie, ale na początku dawałam się robić w balona i stąd wiem,że to celowe zagrania są

czy Wasze dzieci zgrzytają dziąsłami/zebami ????mój tak zaczął robić i nie wiem czemu (kojarzę,że to oznaczało robaki u dziecka, prawda to czy stare poglądy ?? )
no ja tez staram się nie poddawać histeriom małej, ale cięzko ją złamać
no i też słyszałam o tej teorii co do zgrzytania zębami

Witam
ledwo składam myśli. Dzisiaj była w sumie lepsza noc bo budziła się "tylko" co 2 godziny

Wczoraj zupka małej średnio podeszła, krzywiła się strasznie, ale zjadła i tak nawet sporo. Zobaczymy jak dzisiaj.

Co do nawilżaczy, to podzielę się opinią pediatry, że nie warto ich kupować, bo z czasem lęgną się w nich grzyby, mimo czyszczenia, no i więcej szkody niz pożytku. Lepiej wietrzyć pokoje, zakładać pojemniki z wodą na grzejniki, czy mokry ręcznik.

Aha, też staram się uczyć małą zasypiania samej w łóżeczku ( na razie to zasypia przy cycku i taką odkładam do łóżeczka). Próbowałam metody "niani Kajool" ale u nas jest mały zonk - w teorii jak zacznie płakać to wziąć na ręce, uspokoić i odłożyć z powrotem do łóżka...taaaak, tylko że u nas jak już raz wpadnie w histerię to koniec, mogę sobie ją trzymać na rękach ile wlezie, a ona będzie ryczeć wniebogłosy Nie wiem jak opanować te jej histerie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:37   #4574
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Dzisiaj Nerolka z Izunią wychodzi do domku

Marzenko

My mamy 2 wozy
obecnie jeździmy Concordem Neo

http://www.youtube.com/watch?v=_V_cKScAJsY

a na wiosnę przesiadamy się do tego Bugaboo bee plus jakieś dwie mamuśki też go mają
http://www.youtube.com/watch?v=I9LZf...eature=related

mam parcie na ten wózek

http://www.youtube.com/watch?v=29kEx...=fvsr:brzydal:

może go kupię za jakiś czas.Tylko cena odstrasza
ta Nuna średnio mi się podoba te kółeczka takie super mini pewnie plastikowe, a ma ona wogóle jakąś amortyzację?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-02-10 o 11:40
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:38   #4575
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Faktycznie nie działa już, inny link:
http://www.youtube.com/watch?v=mI0ff3iO3n0

Jak Sara zacznie biegać po mieszkaniu to jeszcze z łezką w oku będziesz wspominała chwilę, kiedy leżała plackiem. Wszystko w swoim czasie- spokojnie.

swietny wozek, daj znac jak sie sprawuje, bo moze tez sie skusze. A to parasolka jest??
Stary 2012-02-10, 11:39   #4576
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Patik co do spania to musisz byc twarda bo wg mnie (pewnie mnie zlinczują niektóre mamusie) ale to już będzie świadome wymuszanie tego co lubi. Mój łobuz wymusza i jestem tego pewna, jak coś nie jest po jego myśli to robi taką histerię ,że oscara ma murowanego za rolę płaczu rzewnymi łzami (a za moment jak ustąpię to uśmiech od ucha do ucha )
muszę się zgodzić. Masz rację, teraz to jest wymuszanie. Jak podchodziłam do łóżeczka od razu szelmowski uśmiech.

Cytat:

głowa do góry - jeszcze będziemy chciały żeby dziecko spokojnie leżało
pewnie tak, ale wiesz, te nowe umiejętności na początku tak bardzo cieszą.
Ja bym ten chodzik brała.
EDIT: już bierzesz

Jak usnęła w wózku to przełożyłam ją do łóżeczka. Spała tyle samo czasu co w wózku.
Po południu kolejna próba.
Nie mogę się podawać i sugerować osobami mieszakjacymi na dole. W ten sposób zawsze we wszystkim będe ustępować, a to do niczego dobrego nie prowadzi.
Stary 2012-02-10, 11:40   #4577
adrji
Raczkowanie

Hey!
ja to dzisiaj kubeł kawy pije
najsłabsza noc od urodzenia.. szkoda gadać.
Mam nadzieje, że to zęby choc wydaje mi się że jakoś nie,
ale wyszedł mamy górny czwarty!
rety ciekawe czy bedzie chwila wytchnienia czy zaraz znowu wkolko dolnej dwojki zaczna wychodzić

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
to bardzo różnie.
Filip wstawał przed 7 miesiącem (jak teraz Lilka), chodził przy meblach jakoś od 8-9 miesiąca a pierwsze samodzielne kroczki zrobił jak miał 14 miesięcy.
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
adrij u nas było tak
1. pełzanie
2. podnoszenie tyłka i bujanie się na kolanach ok. 6 miesięcy
3. z pozycji czwarakowania zaczął siadać mając 7 miesięcy
4. siedząc przed fotelem, łóżkiem, czy w łóżeczku podciągał się i wstawał też ok. 7 miesięcy, niedługo po tym jak zaczął siadać
5. chwilę raczkował miał już prawie 9 miesięcy
6. zaczął chodzić trzymając się mebli
7. puścił się i pierwszy raz poszedł sam to jak miał 9,5 miesiąca
więc potem już szybko mu poszło
o no to faktycznie nie ma reguły
zobaczymy więc jak bedzie u nas
a pytam bo chcemy wkoncu zrobić chrzciny a nie chiałabym, żeby na chrzcie już chodził..
Teraz akurat post będzie to najblizej na Wielkanoc, myślałam o maju czerwcu na poczatku no zobaczymy,
a on od wczoraj ciągle i przy wszytskim stoi, nie wiem nawet czy takie małe dziecko może tyle stać ale chyba skoro robi to sam to go już nie zatrzymam.. jeszcze tak fajnie wyglada bo on maly wazy 7700 a taki zwiercony

Cytat:
No i muszę jeszcze coś napisać: teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło Ale, że się przyznał to go podziwiam
dobre naprawde i naprawde szacun dla tescia, że się przyznał

Cytat:

moim zdaniem warto, jak poogladałam na all ceny tych niektórych kojcow,
niby kawalek siatki i metalu a ceny

Cytat:
Mam podobnie.... pół roku spał idealnie w łózeczku a ten ostatni miesiac przez zeby i te mrozy ostatnio spał z nami, nie mialam serca go odkladać,
ale dziś myśle ze już zęby wyszły i powrót do dawnych zwyczajów
tylko też myśle że wszystkich pobudzi...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kajool ja pozwalam spać na brzuchu.
ja też
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:42   #4578
SweetAngel1984
Zadomowienie

hej.....

noi zostalismy sami.....

dziekuje za wszystkie slowa otuchy
aania - pojechal niby na tydzien ale moze sie przedluzyc albo wysla go gdzie dalej

Noc wzgledna podbudka o 1 i o 6
rano toaletka śniadanko
mama odkurzyla wytarla kurze
wyniosła posciel do wietrzenia
wziela kapiel umyła głowę i zasiadła przed wizaz
a maluszek śpi

Dzis dostanie nowość: Brokuły z ziemniaczkami
jeszcze ich nie jadł ale mysle
ze jak kalafior mu smakuje to zje i brokuła

Próbuje sie czymś zająć zeby nie myśleć
o tym ze bede sama w nocy....
nienawidze byc sama w nocy

Miałąm was zapytac juz wczesniej ale zapomnialam: PRZESZŁYSCIE JUZ NA ZWYKLY PROSZEK CZY NADAL PIERZECIE W PROSZKU DLA DZIECI???
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:45   #4579
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Kajool to nie jest parasolka

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

sweet ja małemu tylko raz kupiłam proszek dla dzieci.Od dawna piorę w zwykłym.Ale płyn kupuję sensitive
Stary 2012-02-10, 11:51   #4580
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Aha, też staram się uczyć małą zasypiania samej w łóżeczku ( na razie to zasypia przy cycku i taką odkładam do łóżeczka). Próbowałam metody "niani Kajool" ale u nas jest mały zonk - w teorii jak zacznie płakać to wziąć na ręce, uspokoić i odłożyć z powrotem do łóżka...taaaak, tylko że u nas jak już raz wpadnie w histerię to koniec, mogę sobie ją trzymać na rękach ile wlezie, a ona będzie ryczeć wniebogłosy Nie wiem jak opanować te jej histerie
Niania Kajool nie wyciągała małego z łóżeczka, kiedy zaczynał płakać głaskała jego rączkę. W pierwszym dniu trwało zasypianie 40 min w drugim już 5 min.

Mi też zasypia na rękach, ale nie noszę jej nie wiadomo ile.Kiedy widzę,że śpiąca biorę tulę i zasypia, jeżeli zaczyna wariować odkładam na łóżko albo na matę i wtedy zazwyczaj przypomina sobie, ze ma nogi i się nimi bawi, ale próbowałam zasypiani niani kajool i nie ma u mnie ztym problemu, Emi wystarczy to że jestem i wie, że jestem,czyli musi mnie widzieć.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Marzenko

My mamy 2 wozy

a na wiosnę przesiadamy się do tego Bugaboo bee plus jakieś dwie mamuśki też go mają

mam parcie na ten wózek

ta Nuna średnio mi się podoba te kółeczka takie super mini pewnie plastikowe, a ma ona wogóle jakąś amortyzację?

Pierwsza spacerówka mi się podoba,
druga dla mnie wygląda jak kubeł i nie podoba mi się buda taka duża.
Trzeci za bardzo wymyślaty jak dla mnie. Jakbym krzesełko woziła.

A nie wiem czy nuna to plastiki.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Blondynka nie widzę na all -> Concordem Neo ;(

Stary 2012-02-10, 11:51   #4581
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Miałąm was zapytac juz wczesniej ale zapomnialam: PRZESZŁYSCIE JUZ NA ZWYKLY PROSZEK CZY NADAL PIERZECIE W PROSZKU DLA DZIECI???
o już od dawna piorę w zwykłym proszku + Silan sensitive
Stary 2012-02-10, 11:53   #4582
adrji
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za odp w sprawie nawilżacza

kojec biorę - zobaczę czy trzeba będzie materacyk - jak coś to dokupię
ja wylożyłam kołderką i na to kocyk i też jest miękkie ladowanie

Cytat:

super!
Stary 2012-02-10, 11:55   #4583
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Niania Kajool nie wyciągała małego z łóżeczka, kiedy zaczynał płakać głaskała jego rączkę. W pierwszym dniu trwało zasypianie 40 min w drugim już 5 min.
tez głaskałam, ale chyba było, że jak strasznie płacze to podnieść, przytulić, uspokoić, odłożyć. No to tak zrobiłam, z 10 minut głaskałam, ona we wscieklizne, ja ją na ręce, a ona dalej ryczy 10 minut (u mnie na rękach). No to ja poddaje się - cyc i dopiero zasypia i ją odkładam
Stary 2012-02-10, 11:57   #4584
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Żanetta na allegro jest pełno Concordów Neo
http://aukcjewp.wp.pl/listing.php/se...category=82593

a ten drugi co mam jest świetnym wózkiem nawet duże dziecko wejdzie mój 3 latek się mieści na luzie.Kółka nie są plastikowe, i 4 amortyzowane.Świetnie się składa.
Stary 2012-02-10, 11:59   #4585
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam go na żywo jak kupowaliśmy naszą spacerówkę , kosmiczny
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:01   #4586
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że dzieci w swoim tempie się rozwijają, ale jak widzę jak Wasze dzieci szaleją raczkuję pełzają, siedzą. to mi tak troszkę smutno że Sara tego jeszcze nie potrafi.
ej ej nie smutkować
dopoki wszystko jest w normach trzeba sie tylko cieszyć
ja sie czasami własnie zastanawiam czy coś wam napisać,
żeby nie było odebrane jako zasmucenie tymbardziej ze jestem nowa...
i zeby nie bylo że sie mądrze, no ale nic pisze mam nadziej ze za dużonie oberwe

to powiem wam coś na pocieszenie
Jaś ma siostrzyczke cioteczną, dziadkom w jednym tygodniu urodzily się dwa i to pierwsze wnuki! i oni to mają dopiero przechlapane zreszta jak juz byłyśmy w ciazy to ciągle porównywania...
a teraz dzieciaki to już będą tak całe życie, to już juz raczkuje, to jeszcze nie siedzi, to ma zęby to nie ma, to jeszcze niechodzi to chodzi, to juz mowi itd itp
Jasiek jeszcze troche na straconej pozycji bo chłopak a niby dziewczynki się szybciej rozwijają,
dlatego chłopina mała chyba dlatego sobie tak dzielnie radzi mobilizuje się
Stary 2012-02-10, 12:07   #4587
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
tez głaskałam, ale chyba było, że jak strasznie płacze to podnieść, przytulić, uspokoić, odłożyć. No to tak zrobiłam, z 10 minut głaskałam, ona we wscieklizne, ja ją na ręce, a ona dalej ryczy 10 minut (u mnie na rękach). No to ja poddaje się - cyc i dopiero zasypia i ją odkładam
to moze odwroc sie od niej tak, zeby ciebie widziala ale zebyscie nie mialy kontaktu wzrokowego. Albo inny sposob., kladziesz wychodzisz na dwie minuty, jak placze wracasz uspokajasz, kladziesz i wychodzisz na 3 minuty...

Wlasnie doczytalam, ze ta nuna nie poradzi sobie ze sniegiem, wiec dla mnie odpada.
Stary 2012-02-10, 12:08   #4588
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Marzenko - super wózek
Dzięki.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Idealny, piękny, cudowny, fantastyczny, najpiękniejszy
Och !
Za ile go kupiliście ?
Tak tylko mi się podobał reszta stwierdziła, że jest kosmiczny
Pięny kolor.
Idę na all
Ze śpiworkiem zapłaciłam 840zł, ale modele z zeszłego roku są sporo tańsze.

Cytat:

Dzielna Zuzia! Dobrze, że macie to już za sobą i szybko poszło.
Powiedz, jak chirurg sobie z tym poradził? Tak jak u Oliwki użył kremu?

Cytat:
swietny wozek, daj znac jak sie sprawuje, bo moze tez sie skusze. A to parasolka jest??
To nie jest parasolka, ale jest równie lekki. Różnica jest taka, że składa się na płasko, a nie w harmonijkę. Dam znać jakie wrażenia jak go wypróbujemy.
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Marzenko

My mamy 2 wozy

mam parcie na ten wózek

Nuna ma amortyzację, a kółka nie są plastikowe tylko piankowe.

Fajny ten concord neo, ale bugaboo i stokke nie bardzo mi się podobają, do tego cena zbyt wygórowana jak dla mnie.

Cytat:
widziałam go na żywo jak kupowaliśmy naszą spacerówkę , kosmiczny
Oj tam, oj tam.
A Wy na co się w końcu zdecydowaliście?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-10 o 12:15
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:13   #4589
ellika
Rozeznanie

Cytat:
to moze odwroc sie od niej tak, zeby ciebie widziala ale zebyscie nie mialy kontaktu wzrokowego. Albo inny sposob., kladziesz wychodzisz na dwie minuty, jak placze wracasz uspokajasz, kladziesz i wychodzisz na 3 minuty...
siedziałam do niej plecami
no właśnie u nas etap "uspokajasz" nie działa i przez to całe usypianie to horror
Stary 2012-02-10, 12:38   #4590
zanetaa88
Zakorzenienie

Blondynka chce nowe a ceny zabójcze ale fajny, fajny.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości