|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
a propos zartow tz to moj maz wczoraj mnie zabil normalnie
a swojej mamie kiedys tez dowalil niezle.. tesciowa jest niska ale okragle no i bufet ma spory i jak bylismy gdzies w restauracji to nie trafila z jedzeniem do buzi i po cyckach poturlalo si spowrotem na talerz a moj maz na to ''dobrze mamo ze masz te cycki takie duze to przynajmniej na spodnie Ci nie spadnie''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1712 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej dziewczynki!
Cytat:
![]() Co do herbaty z liści malin, to piję od kilku dni, za rekomendacją położnej w szkole rodzenia. Ciężko było dostać ta herbatke, w zwykłym markecie nie ma, jedynie zwykłe malinowe z owocem maliny. Ta mieszanka co mam teraz, to też nie jest czysty susz, bo z domieszką w składzie-hibiskus, jeżyna, jabłko. Ale liście maliny na 1 miejscu. Mam nadzieję, że będzie tak samo skuteczna. A wypijam ok 2 szklanek dziennie, może trzeba będzie zwiększyć dawkę? W sobotę zaczynam 36 tc. Skurcze się zdarzają, tzn w nocy niemal non stop jak wstaję mam twardy brzuszek, w ciagu dnia mrowienie w górnej części macicy, a raz taki skurcz mnie złapał, że z wrażenia i nieoczekiwanej siły aż usiadłam! Ale takie mocne rzadko mi się zdarzają, na szczęscie. Wczoraj upiekłam bułeczki ala kajzerki, dziś albo jutro biorę się za nowy wypiek, i już niedługo będziemy z TŻ smażyć jak co roku pączki. Tylko przepis muszę jakiś nowy obczaić. ![]() Tynka, niezłe ma Twój mąż poczucie humoru, nieżle się uśmiałam. Trzeba przyznać bądż co bądż, że żart mu się udał, bo taka zabawna gra słów z tego wyszła
|
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w słoneczku też lubi się uwalić, zwłaszcza przy oknie balkonowym latem. Sapie, dyszy bo gorąco ale nie zejdzie ani nie pójdzie się napić... I gdyby nie ta sierść... Cytat:
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za swoja zaplacilam 1,85€ za 50 g ![]() no i przyszedl moj stanik do karmienia - rozmiar 100 D... jak zobaczylam ten namiot to sie przerazilam ze bedzie za duzy a on jest w sam raz mam tylko jeszcze miejsca w miseczkach jak juz bedzie mleko - bo teraz co prawda otula mi piersi ale material jest rozciagliwy i przyjemny wiec mam juz dwa staniki i mi wystarczy kupilam tez duzy Bepanthen 100g za niewiele ponad 7 euro
|
|
|
|
#1716 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz tylko zostało czekanie aż się zacznie! ![]() Tynka - trzeba przyznać, że żart Twojemu Tżtowi się udał ![]() Cytat:
|
|
#1717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nowaken kciuki za wizyte! ![]() Mała Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o nosek: dla mnie aspirator nosefrida choc wydaje sie dziwny w uzyciu jest cudownym wynalazkiem i w przypadku katarku gdzie spiki leca na pol metra dlugosci jest super i swietnie sie sprawdza!!! A nosek sie odciaga tym aspiratorem jak jest katarek, a jak nie ma katarku, to nie ma potrzeby. Ja Filipowi psikalam nosek codziennie zeby nawilzyc woda morska. (kupuje sie w aptece, od urodzenia mozna stosowac) ![]() Cytat:
![]() Wszystko mozliwe, ze to juz dzis, ale rownie dobrze mozesz urodzic za 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizyte! ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-10 o 12:43 |
|||||
|
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Karolca przez Ciebie za mną teraz truskawki świeże chodzą....ostatnio nawet wwąchiwałam się w opakowanie w Biedronce
I ktoś tu jeszcze pisał o kebabie ![]() Cytrynka dobry ten Twój królik Ivonka aaa czop już? Teraz to się naprawdę zacznie rozpakowywanie.. i zazdroszczę wizyty u kosmetyczki....u mnie nie ma fajnego gabinetu a gdzies dalej nie chce mi sie ruszac w ten mróz... Nowaken kciuki za wizytę Ja też ostatnio chrapię nad ranem...hehe..i to tak że się wybudzam..Asika współczuję zgagi..mnie narazie 4-5 razy złapała ale taka do przeżycia, tzn. Renni dało radę.. Nikki nie wiem jak z tym łożyskiem. Moja kol jest w 20 tc i na usg polówkowym wyszedl jej II stopień, ale gin nic nie powiedział na to. Cytat:
![]() Aguśka brzuszek cudny, pościel superancka a Filipek to sama wiesz cud, miód i orzeszki ![]() Desia Adaś zwłaszcza w tych dłuższych włosach Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-02-10 o 13:05 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, leżę sobie i odpoczywam, zaraz się prześpię, miałam usg, podano mi leki.Mała jest pulchniutka, podobna do mnie
, zjadłam o dziwo pyszny obiad, obsługa super, dziewczyny z pokoju też , tak że jest bardzo dobrze.Pierwszy raz badała mnie ginekolog kobieta, w dodatku Ukrainka, bardzo bardzo miła.Pobrali świeży posiew, do terminu czekać nie będziemy na bank, bo Mała jest ogromna . Ivonka no to czekamy ![]() Idę spać, odezwę się po drzemce, dzięki za wsparcie Nina fajniusio z Babcią , bawią się itd. Aaaa kciuki za wizyty Wasze, za Małą też oczywiście. Tynka , Emigra lubię takie poczucie humoru ![]() Widziałam pipkę jak na talerzu
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-10 o 13:19 |
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hej Wczoraj byłam na tych zakupach z mamą, nic dla małej nie kupiłam. Pochodziłam po pasmanteriach, z nadzieją, że jakaś ładna bawełna będzie na pościel-myliłam się Za to sobie kupiłam materiał na spódnicę Wieczorem pojechaliśmy do znajomych. Mają takiego 2,5 letniego chłopca, i koleżanka się go pyta, co ciocia ma w brzuszku, na co on: "Pełno ma" Kolega się go też później pyta, czy mu się spać nie chce, a było już koło 22, a on do niego : "tak, pójdę spać, jedź już" Mała Konia za wizyty dzisiejsze
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sam nazywa sie Julius i mowi o sobie Lulus bo nie umie imienia wymowic ale jak sie go pyta jak dzidzia z brzuszka bedzie miala na imie to ladnie mowi Julia hehe w czerwcu bedzie mial 3 latka
||
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze wszystko w porzadku - obsluga, wspoltowarzyszki w pokoju i nawet jedzenie A Ty kochana lezysz w G.-Wlkp? O ile dobrze pamietam? Ja tam ma alergologa mojego!
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karo_z ja mam pieczenie w dole brzucha ale ze tylko wieczorem to zbytnio sie tym nie przejmuje desia 888 a ty Z gorzowa jestes?? Tam mieszka siosta mojego meza , a rodzina tez niedaleko Jak ja nie lubie jak ktos mi wyzyte odmawia wrrrrrrrrrr Miala wpasc klezanka wiec ciasto upieklam salatke zrobilam a ta pisze ze jej sie nei chce i moze w poniedzialek wpadnie to odwalilam ze wponiedzialek mam juz plany i trudno . Jej strata
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
na tvn style zaczyna się program "mamo już jestem"
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
ale cóż...zostanie więcej dla Ciebie
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pisze takim skrotem bo nie wiem czy konia by chciala zebym tak doslownie napisala, chodzi w kazdym razie o inny G.Wlkp
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Wybieram się dziś na małe zakupki, walentynki tuż tuż, więc może kupię jakiś drobiazg dla Tż. |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam wlasnie co tam u Ciebie ![]() Dobrze ze jestes zadowolona i ze wszystko Ci przypasowalo. Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie infekcji.
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz moze i ta ktora masz pomoze ja wlasnie sie wyprysznicowalam i odmalowalam pazury u stop Jula urzadza sobie trampoline na moich zebrach musze isc dzisiaj do polskiego sklepu po kiszona kapuche bo tesciowa wczoraj dzwonila zebym kupila to nam bigosu nagotuje Konia, no widzisz jak fajnie - w takich warunkach i dobrym towarzystwie napewno szybko mina Ci te dni ![]() Ivonka, a z Toba co???? Jak sie czujesz? Cos mnie martwi ta Twoja cisza Zaparzylam sobie herbaty z tych lisci malin, jeny jak to cuchnie ciekawe jak smakuje - zaraz bede pic
|
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa To ja bym wolała poszerzać mojemu maluchowi te spodnie niż zwężać tak jak ja to robię
On chyba ma sylwetkę po moim tacie długi i chudy Aj nie chce mi się dzisiaj ten marudek położyć... Odkąd przestał się kołysać to nie jest go tak łatwo ułożyć spać, bo albo pójdzie alboo nie. A wczoraj to był taki zmęczony, że musiałam mu na sen dać nurofen bo płakał, że go nogi bolą. W sumie się mu nie dziwie ja bym nie dała rady biegać cały dzień jak on
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwile
jestem po wizycie, morfologie mam dobra i dziwo ale mocz kiepski, zapalenie pęcherza, dostałam furagin i mam grzybice szyjka ok, ktg bede miala robione przed samym porodem chyba ze cos bedzie nie tak, po tygodniu z furaginem mam zrobic badanie moczu bylam u kumpeli i ejstem pogatsza o poduszke do karmienia i do siedzenia po porodznie sn ![]() teraz ide gotowac obiad i was poczytac
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Nie martw się
jestem i mam się dobrze. Jakoś nie zauważyłam żebym miała więcej skurczy niż codziennie. Brzuch boli tak jak bolał. Obserwuje się i dopinam różne rzeczy Dopiero jak poczułam trochę stresiku to zdałam sobie sprawę jak bardzo nierealne jest dla mnie to że zostanę mamą już niebawem! Wcale nie czuje się gotowa na ten moment... cała nadzieja w hormonach i instynkcie macierzyńskim
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
ivonka trzymam kciuki za ciebie ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
mnie dzis tak spojenie bolalo ze ledwo do tescia doszlam dzis |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno jak urodzisz to i hormony i instynkt sie odezwa i bedzie oki
|
|
|
|
#1736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A! A! A! ![]() ![]() ![]() ale się nie mogę doczekać ![]() trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozwiązanie! A ja właśnie wróciłam od lekarza, z wypisem po szpitalu, a tam jak byk pisze, że szacują wzrost małej na o tydzień do przodu (czyli 31/32), w 50 centylu. Lena ułożona już główką w dół, kopsa mnie w wątrobę a pęcherz boksuje ![]() Łożysko 2 stopnia, wszystko piękne, szyjka długa, twarda. W końcu dobre wieści po tej cukrzycy! A dziś, głupia, obejrzałam na onecie reportaż o podrzuceniu do czyjejś piwnicy świeżo urodzonego wcześniaka, akurat w wieku mojej małej. Nie mieści mi się w głowie, jak można zawinąć w reklamówkę i wrzucić komuś do piwnicy dziecko, które się wykrwawia i wyziębia. My tu walczymy o każdy tydzień, jemy pasze, żeby cukier był ok, leżymy, żeby szyjkę ratować, a ktoś zawija w reklamówkę jak pętko zjełczałej kiełbasy, bo nawet nie psa czy kota, i rzuca na ziemię. Popłakałam się...
|
|
|
|
|
#1737 | |||
|
Raczkowanie
|
ta mama zmarła, a dzidzia najpierw miała 1 punkt, ale ją odratowali i dostała 8
Cytat:
, ja raczej obiady i kolacje. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko te świństwa poszły w las trzymam kciuki, żeby udało się prędko pozbyć tych infekcji Dziewczyny mam pytanie, dostałam skierowanie na badania i tam mam oprócz moczu i morfologii wpisany "HBS". Powiedzcie mi na czym polega to badanie? Czy to jest badanie na podstawie którego sprawdza się antygen hbs? czy coś innego? Bo w sumie ja byłam szczepiona na żółtaczkę kilka lat temu, o czym lekarce nie powiedziałam, bo dopiero w domu popatrzyłam na to skierowanie. potrafi któraś mi odpowiedź na moje pytanie czy raczej muszę dzwonić do przychodzi i pytać o to?
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() a i 9 marca bede miala wyniki paciorkowca |
||
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desia Tak, leżę w g. wlkp. no jedzenie po prostu osolone jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

teraz tylko zostało czekanie aż się zacznie! 

Nie wiem już jak spać 

za wizyty dzisiejsze 

dobrze ze ten lokal 2 przystanki od mojego domu to sie ulotnie żeby odpocząć.