Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 09:38   #1681
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

mała, konia trzymajcie się kochane

kciki za dzisiejsze wizyty
Co do spojenia to mi też zaczeło dokuczac zwłaszcza jak chodze. Ja jutro gości a w nd ide do teściów na rocznice robią w lokalu, jak mi sie nie chce siedziec i jesc dobrze ze ten lokal 2 przystanki od mojego domu to sie ulotnie żeby odpocząć.

Ale mnie tż wczoraj wkurzył wracamy z zakupów a od do mnie zebym szła szybciej i tak co ty spacer słonia urządzasz!!!! ja mu dam popalic dzisiaj za to !!!

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:44   #1682
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

Aalegna ja miałam ten clotrimazolum w tabletce. Tzn dostałam 2 tabletki. Dawkowanie było 1/tydz. i powiem Ci że upławy zniknęły. Ale zaraz po aplikacji nieźle mi się bożena pieniła....
hehe niezłe określenie no ja sobie wczoraj zaaplikowałam i też się pieniło rano jeszcze ciut wyleciało ze mnie rozpuszczonej tabletki nie wiem czy za płytko nie włożyłam, zobaczymy jak będzie dalej
Stary 2012-02-10, 09:45   #1683
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Czesc piękne! Pozdrawiam Was ciepło! Trzymam kciuki za wizyty, za zaczynające sie akcje i za to abyście w tej końcówce czuły sie wyśmienicie nie denerwujcie sie i dużo odpoczywać Kochane

U mnie średnio...szczerze...to płakać mi sie chce...bo nie wiem co mam juz robic! Papaweryna zadziałała na jeden dzien...tzn nadal troszkę działa, bo skurcze są słabsze ale nadal ich dużo i nadal są! Dzis w nocy kilka...od 5rano z 12-15 ...i juz nie wiem... napisze później! Bo idzie obchod!

Mała skurcze może nic złego nie robią w kwestii szyjki, pamiętasz jak się wymieniałyśmy doświadczeniami to u nas podobnie te twardnienia wyglądały. Ja miałam je od na prawdę wczesnej ciąży -a popatrz zaraz zacznę 38 tydzień. A 5 dni MEGA BOLESNYCH skurczy przepowiadających tylko leciuteńko rozwarły i zmiękczyły szyjkę (mąż śmieje się że mam tytanową)... Nie załamuj się, bądź dzielna. Wiele mamuś ze skurczami dotrwało do terminu. A co mówią lekarze?

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
a, przyznam, że nie wiem, czy już się tu pojawił, ale znalazłam link do licznika skurczy
http://contractionmaster.com/
Też ściągnęłam jakiś czas temu z android market
Najlepiej było w nocy jak wcisnęłam skurcz- i zasnęłam, obudziła mnie dopiero następna ich seria za 30 min. hehe musiałam zerować cały

Ja wolę nie pisać co u mnie... boli jak cholera- i tyle!
Dzisiaj mąż ma wrócić z herbatą z liści malin bo wyczytałam następujące cuda:
"Liście malin to kontrowersyjne zioła. Jednak dr Preeti Agrawal w swojej książce Odkrywam macierzyństwo tłumaczy działanie tego fantastycznego ziela na macicę w czasie ciąży. W początkowych tygodniach tonizuje rozciągający się mięsień i działa rozkurczowo (jak no-spa). Pod koniec ciąży łagodzi skurcze, dlatego wiele ciężarnych pijących napar z liści malin nie odczuwa tak zwanych skurczów przepowiadających. Niektórzy twierdzą, że zaparzone liście malin wywołują skurcze. Agrawal, a także niektóre położne od porodów domowych, podkreślają, że dzieje się tak tylko wtedy, gdy już trwa akcja porodowa."
/ źródło: http://www.benc.pl/czytelnia/431/zio...i-po-porodzie/

No to sprawdzim...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:46   #1684
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Rozpoznasz.Nie da sie przegapic i ot tak znienacka urodzic
oj, niekoniecznie
poprzednio pojechałam na wizytę kontrolną do szpitala, bo mój lekarz miał dyżur i kazał przyjechać po weekendzie po 16.00, i jak mnie zbadał, to okazało się, że jest 4 cm
a obiecywał, że skoro mam bolesne miesiączki, to na pewno rozpoznam skurcze
no i miałam jakies przez weekend, owszem. nie pojechałam nawet do teściowej na imieniny
ale nie przewidziałam, że powinnam zabrać torbę do szpitala, bo po badaniu zostanę

dlatego teraz się boję jeszcze bardziej
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:46   #1685
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
za wizytę
Mój mi czasem mówi że zdarza mi się chrapać, ale nie jest to na tyle głośno bo ja się nie budzę

Nie jesteś sama. Mój też śniadania, obiadu ani kolacji nie zrobi sam od siebie Obiadu nie robił jeszcze wcale. A co do śniadania i kolacji to aby zrobił to muszę pokombinować najczęściej leci tekst " Ale się okropnie czuję, zrobisz dziś śniadanie/kolacje? bo ja nie dam rady" trochę marudzi że on się tyle napracował dziś i jeszcze ma robić jedzenie.. ale idzie i robi. Co do sprzątania to tylko odkurza mógłby więcej się wysilić ale cóż...Jak to napisała cziqua widziały gały co brały

Mała trzymaj się tam Daj znać co i jak po obchodzie

dzień dobry
dzisiaj chyba z 6x wstawałam w nocy na siusiu a to przez TŻ bo przejął się słowami lekarza że mam jeszcze więcej pić i na dobranoc wcisnął we mnie 1l wody jeszcze
Wczoraj napisałam Wam co i jak po wizycie i nie dostałam odpowiedzi na jedno pytanie więc zadam Wam jeszcze raz :
wyszło mi w 31 tc że łożysko ma II stopień dojrzałości czy to dobrze czy raczej źle?? Ile jest stopni tak w ogóle III czy IV?

wczoraj odebrałam zwrot podatku i zamierzam jechać w końcu po resztę wyprawki. Napiszcie mi co najlepiej kupić do czyszczenia noska? tradycyjną gruszkę czy lepiej co innego?
A widzisz, tyle wczoraj pisania bylo ze przeoczylam pytanie!
Ja mialam ostatnio II stopien i to bylo tydzien 29+1 czyli rozpoczety 30 i lekarka nic na ten temat nie powiedziala ale to nie byla moja lekarka, 15.02 ide na wizyte do mojego gina to dokladnie dopytam!
Ale pamietam ze bylo tutaj wiecej dziewczyn w takiej sytuacji i wyszlo na to ze tak moze tez byc i to nie jest nic groznego chyba raczej normalne, wiec nie ma powodu do zmartwienia!

Z mojego doswiadczenia wynika ze gruszka duzo nie pomaga! Mialam fride i teraz tez mam, odciaga superowo!
Gruszka = zbedny wydatek

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-10 o 09:50
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:55   #1686
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A widzisz, tyle wczoraj pisania bylo ze przeoczylam pytanie!
Ja mialam ostatnio II stopien i to bylo tydzien 29+1 czyli rozpoczety 30 i lekarka nic na ten temat nie powiedziala ale to nie byla moja lekarka, 15.02 ide na wizyte do mojego gina to dokladnie dopytam!
Ale pamietam ze bylo tutaj wiecej dziewczyn w takiej sytuacji i wyszlo na to ze tak moze tez byc i to nie jest nic groznego chyba raczej normalne, wiec nie ma powodu do zmartwienia!

Z mojego doswiadczenia wynika ze gruszka duzo nie pomaga! Mialam fride i teraz tez mam, odciaga superowo!
Gruszka = zbedny wydatek
no ja zapomniałam się wczoraj go zapytać o ten stopień ale tak to jest jak się idzie z mężem na USG i on też zadaje mnóstwo pytań

A jak to jest z tym czyszczeniem noska - lepiej codziennie czy tylko w razie potrzeby jak np. ma katar?
Stary 2012-02-10, 10:02   #1687
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mała, konia trzymajcie się kochane

kciki za dzisiejsze wizyty
Co do spojenia to mi też zaczeło dokuczac zwłaszcza jak chodze. Ja jutro gości a w nd ide do teściów na rocznice robią w lokalu, jak mi sie nie chce siedziec i jesc dobrze ze ten lokal 2 przystanki od mojego domu to sie ulotnie żeby odpocząć.

Ale mnie tż wczoraj wkurzył wracamy z zakupów a od do mnie zebym szła szybciej i tak co ty spacer słonia urządzasz!!!! ja mu dam popalic dzisiaj za to !!!
Oj, ja tez bym mu dala

AAlegna, mi tez sie pienilo, wiec to chyba norma!
A tak mi przyszlo do glowy ze moze sa rozne moce/stezenia tych tabletek clotrimazolum skoro jedna dostaje jedna szt ktos inny jedna na tydzien a ja mialam 6 szt codziennie

Mag 99 wklej prosze tego linka do szpitala jeszcze raz bo ja go nie moglam znalezc

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
no ja zapomniałam się wczoraj go zapytać o ten stopień ale tak to jest jak się idzie z mężem na USG i on też zadaje mnóstwo pytań

A jak to jest z tym czyszczeniem noska - lepiej codziennie czy tylko w razie potrzeby jak np. ma katar?
Ja bede tylko jak bedzie potrezba tzn jak slyszysz ze ciezko oddycha lub ma problem z ciagneiciem piersi to warto zakroplic i odciagnac.
No i oczywiscie kiedy ewidentnie z noska leci i jest katar.
Profilaktycznie nie bede, mysle ze lepiej zaoszczedzic dziecku tego stresu

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-10, 10:06   #1688
ivonka7
Rozeznanie

Ja właśnie prawie zemdlałam z wrażenia... chyba właśnie pożegnałam się z czopem śluzowym (ok. 4 cm. takiej zbitej galaretki podbarwionej na różowo-brązowo). Mam lekkie palpitacje serca-ale uspokajam się że to jeszcze nie mus nic oznaczać...
Aaaaaaaaaaa
Stary 2012-02-10, 10:08   #1689
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja właśnie prawie zemdlałam z wrażenia... chyba właśnie pożegnałam się z czopem śluzowym (ok. 4 cm. takiej zbitej galaretki podbarwionej na różowo-brązowo). Mam lekkie palpitacje serca-ale uspokajam się że to jeszcze nie mus nic oznaczać...
Aaaaaaaaaaa
Wow, ale mnie podekscytowalas, prawie jak by mi odszedl
CZYLI PIERWSZY CZOP POZEGNANY
Nie musi oznaczac , ale moze
Mi tez serducho wali

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-10, 10:19   #1690
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa
Aż mi się gorąco zrobiło jak to napisałaś Hehe On może pojawić się na 2 tyg przed porodem, a nawet w dniu porodu Także teraz czekamy z Tobą cierpliwie jak się sytuacja rozwinie

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:27   #1691
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
"Liście malin to kontrowersyjne zioła. Jednak dr Preeti Agrawal w swojej książce Odkrywam macierzyństwo tłumaczy działanie tego fantastycznego ziela na macicę w czasie ciąży. W początkowych tygodniach tonizuje rozciągający się mięsień i działa rozkurczowo (jak no-spa). Pod koniec ciąży łagodzi skurcze, dlatego wiele ciężarnych pijących napar z liści malin nie odczuwa tak zwanych skurczów przepowiadających. Niektórzy twierdzą, że zaparzone liście malin wywołują skurcze. Agrawal, a także niektóre położne od porodów domowych, podkreślają, że dzieje się tak tylko wtedy, gdy już trwa akcja porodowa."

No to sprawdzim...
Liscie malin polecam , obie ciaze pilam i nie mialam praktycznie przepowiadajacych czy jakichs twardnien , trzeba pil okolo litra dziennie , zalecane od 34 TC , teraz tez pije i nie mam zadnych objawow typu twardnienia czy skorcze
Dobre sa tez nasiadowki z mieszanki kwiatow polnych

Cytat:
Aaaaaaaaaaa
Nie mdlej , mozesz rodzic za pare godzin albo i pare dni wazne powiedziec o tym lekarzowi i sprawdzic czy to napewno czop zebys sie martwic nie musiala

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2012-02-10 o 10:30
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:37   #1692
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
doszłam w koncu co i jak z laktatorem , zassałam cycka i jest ok wszystko wyparzylam i teraz sie suszy

chyba odziedziczyłam po mojej mamie cos okropnego,a mianowicie sama wprowadzam sie w poczucie winy , bez powodu.
dziewczyny czy wasi faceci robia wam czasem śniadanie, kolacje,obiad??

zaraz na polsacie bedzie film o tematyce ciazowej ide zrobic kisielek sobie jednak i ogladac
oczywiście, że tak - jak tylko wstajemy razem to śniadanko robi TŻ, teraz to co prawda tylko w weekendy, ale kiedyś robił mi codziennie a ja w tym czasie szykowałam się do pracy
Cytat:
Gdzie kochana , bo nie widze?
a tu jest
Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

a tu stronka szpitala: klik
lecę nadrabiać dalej

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:42   #1693
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Nie mdlej , mozesz rodzic za pare godzin albo i pare dni wazne powiedziec o tym lekarzowi i sprawdzic czy to napewno czop zebys sie martwic nie musiala
Wiem że to jeszcze nic nie oznacza, ale emocje były muszę przyznać.

Jesteś pewna że muszę to zgłaszać lekarzowi? Wczoraj byłam na wizycie i na żadną mnie już nie zapraszał. Tylko na KTG i na porodówkę jak się zacznie...
Stary 2012-02-10, 10:45   #1694
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
oczywiście, że tak - jak tylko wstajemy razem to śniadanko robi TŻ, teraz to co prawda tylko w weekendy, ale kiedyś robił mi codziennie a ja w tym czasie szykowałam się do pracy

a tu jest

lecę nadrabiać dalej

Wielkie dzieki!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-10, 10:45   #1695
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa
No to Ivonka świadzy to o tym, że najpóźniej do dwóch tygodni będziesz rodzić I tak to napewno był czop

Desia no właśnie natura jest nie sprawiedliwa chłopaki mają takie śliczne te rzęsy a my kobiety musimy się wspomagać tuszami dobrze, że chociaż je wymyślili

Twój przepis na leczo zapisuję sobie do zeszytu bo ja uwielbiam warzywka Nie jestem taką wegetarianką jak Ty ale jeśli chodzi o mięso to strasznie wybrzydzam Nie może tam być ani odrobiny tłuszczyku ani jakiejś żyłeczki bo koniec Wiem, dziwna jestem
A takie krojenie dla mnie to sposób na wyciszenie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:45   #1696
Asika21
Rozeznanie

Cytat:

Jesteś pewna że muszę to zgłaszać lekarzowi? Wczoraj byłam na wizycie i na żadną mnie już nie zapraszał. Tylko na KTG i na porodówkę jak się zacznie...
Mi mówiono, że się tego nie zgłasza. Po prostu gdyby zaczęło się potem coś dziać, to tak. Ale sam czop nic nie oznacza Także czekaj spokojnie

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:48   #1697
Roksape
Zadomowienie

Ivonka może przydzwon do lekarza pewnie bedziesz musiała zgłaszać się częściej na Ktg
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 10:50   #1698
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dobry dzień,

widzę że znowu pierwsza ale mój tż nie potrafi rano się zachowywać.
Dzisiaj mam wizytę. Mała w brzuchu sobie skoki urządza.
Dziewczyny mam pytanie Wam też sie zdarza tak chrapać w nocy bo u mnie jest masakra aż do tego stopnia że sama się budzę przez to moje chrapanie??

Miłego dnia życzę
Nie chrapię na szczęście

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
najbardziej przeraża mnie, że nie rozpoznam rozpoczynającego się porodu
Rozpoznasz, rozpoznasz. Każda pierwiastka tego się boi i każda rozpoznaje Damy radę

Cytat:
Bo po drodze do pracy mijamy Lisnera i tam przy fabryce znajduje sie sklepik firmowy i juz tradycją sie stało że co piątek tam zajeżdżamy i kupujemy sałateczki ze śledzia albo inne pyszności. Dla porównania cena takiej wanienki śledzi w śmietanie dochodzi w sklepach do 8 zł a w tym sklepiku płacę 2,8 jest chyba różnica
8 zł w sklepach?
U mnie około 10 zł kosztują te śledzie w wiaderku ale 3 zł to okazyjna cena więc jeśli macie jeszcze po drodze, to super

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Nie bylo jeszcze, ale fajny jest
Jak przyjdzie karolca trzeba jej powiedziec, zeby wrzucila na pierwsza strone.
I widze, ze mozna sciagnac na telefon, przyda sie

Mala trzymaj sie!
ale telefony mają na przykład takie coś jak stoper
mogę wrzucić...

Cytat:
Aaaaaaaaaaa

Cytat:

no kochana!
coraz bliżej

W nocy strasznie bolą mnie plecy Nie wiem już jak spać
Spałam w niby wygodnej pozycji na boku to tak zdrętwiał mi kręgosłup, że nie mogłam się ruszyć. Zaczynają drętwieć mi ręce... Jak wstaję boli mnie już miednica... Jeszcze miesiąc... Faktycznie, końcówka ciąży jest męcząca. Fizycznie. Bo psychicznie czuję się ok.
No i dziś wizyta.
Powiem lekarzowi, że bo odpoczynku boli mnie miednica i w ogóle... o tych drętwieniach też muszę powiedzieć.

Śniło mi się, że Ewelinka mnie mocno kopała (i chyba faktycznie, bo wstałam lekko obolała). Ale tak kopała, że było dokładnie widać jej nóżki i stópki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:01   #1699
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
No to Ivonka świadzy to o tym, że najpóźniej do dwóch tygodni będziesz rodzić I tak to napewno był czop

Desia no właśnie natura jest nie sprawiedliwa chłopaki mają takie śliczne te rzęsy a my kobiety musimy się wspomagać tuszami dobrze, że chociaż je wymyślili

Twój przepis na leczo zapisuję sobie do zeszytu bo ja uwielbiam warzywka Nie jestem taką wegetarianką jak Ty ale jeśli chodzi o mięso to strasznie wybrzydzam Nie może tam być ani odrobiny tłuszczyku ani jakiejś żyłeczki bo koniec Wiem, dziwna jestem
A takie krojenie dla mnie to sposób na wyciszenie
Dokladnie!
Fajnie ze komus przyda sie przepis!

Karolca, rumiankowa jest juz mamusia, bedzie to chyba jej drugi porod juz

Tak wogole to ja tez jak za dlugo posiedze to czuje sie taka sztywna i zasiedziala, dlatego staram sie przynajmniej 3 razy w tygodniu urzadzac spacery na mojej biezni, jakbym nie miala to bym szla pochodzic na dwor bo mnie to bardzo pomaga!
Cale cialo jest od razu inne i krok sprezysty

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-10 o 11:11
Stary 2012-02-10, 11:06   #1700
tynka88
Zadomowienie

No ja właśnie tez rozpuściłam, bo ja to bym chciala kazdemu dogodzic , a pozniej sama wychodze na tym nie bardzo i inni to wykorzystuja, TZ sie tlumaczy ze ja to zrobie lepiej, dzis strajk tak jak mowilam, TZ pojechał rowerem do sklepu przywiozl bułeczki, przestraszył sie ze zamierzam głodowac i zrobil mi herbate , ta bulke z maslem sukces
później pozmywał, no a ja wydepilowalam łydki, bo juz była masakra istna, i doprowadziłam stopy do porzadku bo tez bylo kiepsko.
jesli chodzi o pomoc w sprzataniu to nie ma problemu, ale sprawy jedzeniowe kiepsko, wkurza mnie jeszcze bo czasem mówi do mnie "pozmywałem Ci gary" wymieniłem Ci worek w odkurzaczu" "powiesiłem Ci pranie" tak jakbysmy mieszkali osobno, albo bym odkurzala tylko swoje smieci i prala tylko swoje rzeczy

Mojego TZ tez czesto trzymaja sie żarty, i chodzi za mna i mnie wkurza, wczoraj powiedział ,ze jestem sex bomba, z tylu sex a z przodu bomba rece mi czasem opadaja

jeszcze ostatnio na sr babka puszczała uspokajaca muzyke, mówiła zeby sie relaksowac i w ogole , a ten wypalil czy moze zonie disco polo puszczac, bo przy tym bardziej sie uspokoje

Ja mialam w 29 tygodniu 2 stopien dojrzalosci, lekarz nic nie mówil ze to źle , dziewczyny wklejały linka na tenm temat, pisało tam ze lozysko osiaga dojrzałosc czyli 3-4 stopien okolo 39 tygodnia. Co do czyszczenia noska to wiekszosc chyba jednak obstawia za frida.

ja przed zajsciem w ciaze jadłam mieso sporadycznie, a teraz jakies zwierze sie we mnie odezwało i nie da rady bez

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-02-10 o 11:08
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:14   #1701
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
za wizytę
Mój mi czasem mówi że zdarza mi się chrapać, ale nie jest to na tyle głośno bo ja się nie budzę

Nie jesteś sama. Mój też śniadania, obiadu ani kolacji nie zrobi sam od siebie Obiadu nie robił jeszcze wcale. A co do śniadania i kolacji to aby zrobił to muszę pokombinować najczęściej leci tekst " Ale się okropnie czuję, zrobisz dziś śniadanie/kolacje? bo ja nie dam rady" trochę marudzi że on się tyle napracował dziś i jeszcze ma robić jedzenie.. ale idzie i robi. Co do sprzątania to tylko odkurza mógłby więcej się wysilić ale cóż...Jak to napisała cziqua widziały gały co brały

Mała trzymaj się tam Daj znać co i jak po obchodzie

dzień dobry
dzisiaj chyba z 6x wstawałam w nocy na siusiu a to przez TŻ bo przejął się słowami lekarza że mam jeszcze więcej pić i na dobranoc wcisnął we mnie 1l wody jeszcze
Wczoraj napisałam Wam co i jak po wizycie i nie dostałam odpowiedzi na jedno pytanie więc zadam Wam jeszcze raz :
wyszło mi w 31 tc że łożysko ma II stopień dojrzałości czy to dobrze czy raczej źle?? Ile jest stopni tak w ogóle III czy IV?

wczoraj odebrałam zwrot podatku i zamierzam jechać w końcu po resztę wyprawki. Napiszcie mi co najlepiej kupić do czyszczenia noska? tradycyjną gruszkę czy lepiej co innego?
z tym łożyskiem to jest jakoś różnie - niektórzy lekarze wyróżniają 3 stopnie inni 4, ale myślę, że II stopień w 31 tc to nic złego i jest to zupełnie normalne...
Cytat:
Aaaaaaaaaaa
o matko! pierwszy forumowy czop!
no to się szykuj! torba do szpitala musi być już koniecznie spakowana bo to już tuż, tuż tak do 2 tygodni i będzie po wszystkim
powodzenia!
Cytat:
Wielkie dzieki!
nie ma za co! udanego wypoczynku... Karpacz jest super... ech pojechałabym sobie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:16   #1702
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Karolca, rumiankowa jest juz mamusia, bedzie to chyba jej drugi porod juz

Tak wogole to ja tez jak za dlugo posiedze to czuje sie taka sztywna i zasiedziala, dlatego staram sie przynajmniej 3 razy w tygodniu urzadzac spacery na mojej biezni, jakbym nie miala to bym szla pochodzic na dwor bo mnie to bardzo pomaga!
Cale cialo jest od razu inne i krok sprezysty
A!... moja gafa

Ruch to ja mam - z psem na spacery trzeba wychodzić. Teraz mam jeszcze dużo zamiatania i latania z odkurzaczem bo kundel tak mocno linieje, że mam dość. Mam ochotę tego psa komuś oddać i niech on ma problem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:17   #1703
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Emigra, ja ta lokalizacja coś Ci powie jaka to część Niemiec to spoko, ja na tych podziałach się nie znam
http://g.co/maps/27s8b
Lindenstrasse
to nasz punkt wypadowy
Berlin to Niemcy wschodnie, to co mam powiedziec? ja mieszkam pod Kolonia - to calkiem druga strona Niemiec
Cytat:
dziewczyny czy wasi faceci robia wam czasem śniadanie, kolacje,obiad??
Ja dostaje sniadanko w weekend, kolacje tez mi czasem zrobi, jak ma ugotowac to woli zamowic, ale zawsze to cos
Cytat:
A USG - OK! .
Super wiesci
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
U mnie kg mandarynek/pomarańczy kosztuje 0,99€, jabłka ok 1,50, pomidory 0,79 i więcej, ananas 1€ za sztukę...nie jest drogo. Ale właśnie takie nowe owoce, co dopiero zaczynają być są bardzo drogie.
U nas tez bywa ze mandarynki czy pomarancze kosztuja 0,99 ale to w szczycie sezonu i juz nienajlepszej niestety jakosci. Teraz kiedy sie sezon na cytrusy konczy to oczywiscie ceny ida w gore Np roznica w kaki jaka byla... jak byl sezon to sztuka kosztowala ok 30-40 centow, a im sezon sie konczyl to za sztuke cena doszla do 0,99 ale to tak wszedzie jest raczej
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
O ja na warzywa i owoce wydaje duzo,ok 40-50 f na tydzien .W ogole na jedzenie sporo,bo jemy duzo i jakos smakuja najbardziej te drozsze rzeczy
No to sporo wydajecie ale najwazniejsze ze sie to zjada. My mamy tygodnie ze bardzo duzo wydamy na jedzenie, a sa tez takie ze wydamy malo ale na owoce zazwyczaj ok 15 euro wydaje - w tym zawsze kilka warzyw sie znajdzie, typu pomidor i ogorek
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie Wam też sie zdarza tak chrapać w nocy bo u mnie jest masakra aż do tego stopnia że sama się budzę przez to moje chrapanie??
Niestety, ale mi sie to zdarza W ogole odkad jestem w ciazy to maz sie skarzy ze chrapie jak dziad jakis ale mam od samego poczatku przytkany nos.
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U mnie średnio...szczerze...to płakać mi sie chce...bo nie wiem co mam juz robic! Papaweryna zadziałała na jeden dzien...tzn nadal troszkę działa, bo skurcze są słabsze ale nadal ich dużo i nadal są! Dzis w nocy kilka...od 5rano z 12-15 ...i juz nie wiem... napisze później! Bo idzie obchod!
Kochana trzymaj sie, moze te skurcze nie ruszaja szyjki???
Cytat:
Ja wolę nie pisać co u mnie... boli jak cholera- i tyle!

No to sprawdzim...
Ja wyczytalam w jakims niemieckim artykule wczoraj ze herbate z lisci malin poleca sie na poczatku ciazy by, uwaga - lagodzic mdlosci bylam w szoku, bo w pl odradza sie te herbate na poczatku ciazy, zeby nie wywolywac skurczy, dziwne. Ja dzisiaj powinnam dostac swoja herbatke, od jutra zaczynam pic
Cytat:
Aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Liscie malin polecam , obie ciaze pilam i nie mialam praktycznie przepowiadajacych czy jakichs twardnien , trzeba pil okolo litra dziennie , zalecane od 34 TC , teraz tez pije i nie mam zadnych objawow typu twardnienia czy skorcze
Dobre sa tez nasiadowki z mieszanki kwiatow polnych
Litr dziennie??? Ja czytalam ze powinno sie ostroznie zaczynac ja pic - najpierw 7 dni po filizance dziennie, potem 7 dni przerwy i po tych 7 dniach przerwy nastepne 7 dni po 4 filizanki dziennie. Chodzi ponoc o nieprzedawkowanie- cokolwiek to oznacza

Dzien dobry tak w ogole

Konia, juz w szpitalu? Trzymaj sie tam mamuska ! Zapakowana jestes jak na sybir haha
Aguska, super brzulek i fajny kacik dla maluszka !!
Desia, sliczny szczerbolek
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:17   #1704
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja właśnie tez rozpuściłam, bo ja to bym chciala kazdemu dogodzic , a pozniej sama wychodze na tym nie bardzo i inni to wykorzystuja, TZ sie tlumaczy ze ja to zrobie lepiej, dzis strajk tak jak mowilam, TZ pojechał rowerem do sklepu przywiozl bułeczki, przestraszył sie ze zamierzam głodowac i zrobil mi herbate , ta bulke z maslem sukces
później pozmywał, no a ja wydepilowalam łydki, bo juz była masakra istna, i doprowadziłam stopy do porzadku bo tez bylo kiepsko.
jesli chodzi o pomoc w sprzataniu to nie ma problemu, ale sprawy jedzeniowe kiepsko, wkurza mnie jeszcze bo czasem mówi do mnie "pozmywałem Ci gary" wymieniłem Ci worek w odkurzaczu" "powiesiłem Ci pranie" tak jakbysmy mieszkali osobno, albo bym odkurzala tylko swoje smieci i prala tylko swoje rzeczy

Mojego TZ tez czesto trzymaja sie żarty, i chodzi za mna i mnie wkurza, wczoraj powiedział ,ze jestem sex bomba, z tylu sex a z przodu bomba rece mi czasem opadaja

jeszcze ostatnio na sr babka puszczała uspokajaca muzyke, mówiła zeby sie relaksowac i w ogole , a ten wypalil czy moze zonie disco polo puszczac, bo przy tym bardziej sie uspokoje

Ja mialam w 29 tygodniu 2 stopien dojrzalosci, lekarz nic nie mówil ze to źle , dziewczyny wklejały linka na tenm temat, pisało tam ze lozysko osiaga dojrzałosc czyli 3-4 stopien okolo 39 tygodnia. Co do czyszczenia noska to wiekszosc chyba jednak obstawia za frida.

ja przed zajsciem w ciaze jadłam mieso sporadycznie, a teraz jakies zwierze sie we mnie odezwało i nie da rady bez
O ludzie, alez sie ubawilam
Dobry jest!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-10, 11:31   #1705
tynka88
Zadomowienie

no to jest zabawne jak sie tak opowiada, ale czasami to nie jest mi do śmiechu

Stary 2012-02-10, 11:32   #1706
negila
Rozeznanie

dzień dobry

umówiłam się właśnie na to nasze ost usg na 25.02 żeby sprawdzić jak tam maluch waży i teraz się zastanawiam czy nie za późno i czy jeszcze będę w dwupaku w tym terminie to już wszystko może się stać

Cytat:
w 33 tyg miałam II stopień i to jest jak najbardziej normalne i indywidualne świadczy o wydolności łożyska- moja ginka mówiła o III stopniach i nawet jeśli bym już miała w 33 ten stopień to mówiła że to prawidłowy wynik

Cytat:
Mała skurcze może nic złego nie robią w kwestii szyjki, pamiętasz jak się wymieniałyśmy doświadczeniami to u nas podobnie te twardnienia wyglądały. Ja miałam je od na prawdę wczesnej ciąży -a popatrz zaraz zacznę 38 tydzień.
mi brzuch twardnieje już nawet nie pamiętam dokładnie od kiedy jakoś po pierwszym usg w 13 tyg i dzisiaj zaczynam 37 tydz i czuję że szybko nie pójdzie

też muszę zakupić te liście

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:33   #1707
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa
Ktoś Nam już szykuje się pomału na porodówkę
Teraz tylko posprawdzać czy wszystko spakowane i czekać na pierwsze skurcze
Normalnie jak to przeczytałam to aż serce zaczęło bić mi mocniej jakby to mi czop odszedł i już tylko czekać aż się zacznie
I spokojnie - będzie co ma być
Stary 2012-02-10, 11:45   #1708
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
no to jest zabawne jak sie tak opowiada, ale czasami to nie jest mi do śmiechu
A to Ci wierze
Ale z drugiej strony to pomysl jakby maruda z Niego byl

Moj tez lubi sobie zartowac, najczesciej jak nie mam humoru to jestem nazywana promyczkiem slonca lub cytrynka
Tak na goraco to niesamowicie mnie to wkurza ale po chwili juz sie smieje

Karolca dobrze ze masz pieska do spacerow, ja tez bym chciala
A to taki pies co lubi dluzszy spacer czy tylko zrobi swoje i do domu ciagnie? my takiego mielismy zmarzlucha (ta sunia co ja musielismy uspic latem) jak z nia wyszlam to papierosa czasami spalic nie zdazylam , No chyba ze latem to tak, ale ona chciala gdzies sie w sloneczku uwalic i lezec a nie spacerowac

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-10, 11:54   #1709
Zia_
Zadomowienie

Dzien dobry mamuski!
Dla pracujacych wciaz mam dobre wiesci - dzis piatek

Ivonka - to teraz mozesz scigac sie z Kumkura o pierwszego wyklutego pisklaczka na watku Niech moc bedzie z Wami
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:56   #1710
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny wstrzymajcie sie moze z tymi porodami nie siejcie paniki

no wybaczam mu te jego żarty, ale czasem jak jestem zła a on mi tak gada i gada to mam go ochote udusic, przynajmniej sie nie nudzimy;D

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości