|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
A włoski potem rozczesujesz i nie jest tak tragicznie ;p
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Aaa, zrobiłam ten krochmal tak jak MMonika pisałaś... ale to mi wyszło tak gęste, że wacika nie da się zamoczyć
normalnie rozrzedzać go wodą???Cytat:
A do kąpieli też oilatum i oliwkę (pediatra kazała na suchą i wrażliwą skórę). A tak jest co człowiek / lekarz to opinia... mi kazała na na krostki przecierać je spirytusem ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
tak będę robić od dziś. też nie chcę i boję się ten ciemieniuchy
|
||
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż mnie wzdryga na samą myśl o nich. Za to Twoje menu mi się bardzo podoba, bo ja tylko ta bułe wrocławską z masłem, ser biały, te mleczne cosie (ale już ich nie jadam od jakiegoś czasu nawet), serek homogenizowany, biszkopty i cóś tam lekkiego na obiad. Idę po... JABŁKO w takim razie Mniam, mniam, mniam ![]() Zapisuj może sobie co jesz, a potem pisz
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
my kupilismy ostatnio w rossmanie. za 800g 40 zł wiec jak na razie najtaniej....
|
|
|
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak wynik ktg!?
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Agatek, ja mam taki sklep "Twój Market" obok domu i tam jest gerber za 14,50 a ostatnio widzialam w "SMYKOLANDZIE" na Dąbrowskiego za 12 czy 13zl .
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzie ocipieć moja chyba nie ma kolek... mam sab simpex ale nie używałam i nie chciałabym... bo czytałam różne opinie na ten temat ![]() Cytat:
siwy dym z tym miałam szok! dobrze mówisz, pożywna dieta mega ważna- a w tych książeczkach o karmieniu piersią w ogóle jakiś istny cyrk na kółkach ![]() Cytat:
wiem, że jest w mm i mówiłam jej o tym, ale mówiła, że i tak mam dawać... aha i chyba daje się do momentu kiedy dziecku zrobi się ta no kopuła ciemiączko będzie twarde, więc kupa czasu chyba... no właśnie, bebilon cena = masakra co?na ile Ci starcza?? obudziłam małą, przebrałam, szwagier wziął na ręce i kazałam mu żeby nie dopuścił, że zaśnie, ale królewna usnęła nakarmiłam 80 ml mleka, bekła se solidnie jak po swoim starym i leży na boczku, chyba śpi... więc ja się wymykam i spadam na zakupy do bezdomki.....---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- a ile gram?? i jak u Ciebie ciemiączko? podajesz wit D?? karmisz piersią czy tylko mm??
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak macie tvn style to zaczelo sie wlasnie ' mamo, juz jestem' beda dwa odcinki pod rzad, leci codziennie
![]() ok |
|
|
|
#2889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze sie sprawdza, bo sa wszedzie dostepne i taniutkie a terrorystke/te wylaskocze za te wszystkie nocki z kopniakami i gwiazdkami przed oczami !!! ![]() Cytat:
A Wy jestescie caly czas na cycu, czy dokarmiasz mm? ![]() Cytat:
, wiec ja mam tylko wiedze internetowa - wedlug rodzicow na forach kolki moga sie zaczac juz od 2 tygodnia i od tego czasu ich lekarze pozwalali im stosowac np.sab simplex czy bobotic, bo one "przelatuja" tak jakby przez dzieciaczka - nie odkladaja sie w organizmie
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-10 o 13:07 |
|||
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Kamusia urodziła wczoraj
O 5 odeszły jej wody, o 6 była na ip a 14.25 mała była już z nimi |
|
|
|
#2891 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dobrze, ze odkad jestem w ciazy jakos nie moge patrzec na jajecznice
Cytat:
bo u nas polozna mowila, ze juz sie nie oliwkuje ja tam zamierzam dawac kilka kropel oliwki do kapieli i obserwowac, jak sie bedzie zachowywala skora jak nie bedzie sucha, to pojde metoda - im mniej tym lepiej a jak bedzie sucha, to bede stosowala oliwke na mokre cialko, a pozniej wycierala - wydaje mi sie, ze to najlepszy sposob Cytat:
![]() nie mowie, ze bede stosowala super diete, jezeli ktos mi w tym nie pomoze - dlatego najpierw bede liczyla na Mame, pozniej pewnie na tesciowa i tzta w ogole nic nie mowie, niczego nie zakladam, bo jak czytam, przez co Wy przechodzicie, to w ogole mam ochote sie gdzies schowac, albo schowac dzieciaka, ze niby go nie ma ![]() teoretycznie to mozna sie madrzyc, a rzeczywistosc i tak pewnie skopie mi dupsko i postawi do pionu ![]() a Twoja mala ile spi tez bym tak chciala ![]() Cytat:
mielismy wczoraj zostac milionerami, ale ktos z Gdyni nam sprzatnal ponad 30 baniek sprzed nosa i nie mamy na telewizor ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
brawo !!!
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-10 o 13:20 |
||||
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic nie dalo to osc.
Skurczy jak nie było tak nie ma. Ktg nie najlepsze, dziecko ma za wysokie tetno. |
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomosc od Mijus:
Hej u nas ok. Gabi jest boska! Urodzila sie 09.o2 o 19:54. Waga 3500 i 56 cm. Przyszla na swiat przez cc po 20 godz. porodzie w tym 3 godz. z zzo.zdjecie Gabi w k.
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi też b. wysokie wychodziło kiedy się denerwowałam. A jak uspokoiłam to normalne już było.
|
|
#2895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, jak kładziecie spać maluchy? Bo my często na boczku, a właśnie mówili, że nie powinno za długo leżeć tak, bo to źle na bioderka.
Na brzuchu kłaść spać na pewno nie będę a na plecach boję się ulewania ![]() Cytat:
Cytat:
My jesteśmy głównie na cycku, chociaż wczoraj dostał 30ml na noc, bo ssał, ssał i ciągle mu mało było ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
ja w przychodni mialam cisnienie i nawet ponad 140 a dodam,ze nie cierpie tam chodzic wiecznie sa jakies problemy staff na recepcji okropny nic nie idzie zalatwic a w szpitalu mialam okolo 128/iles tam w sensie duzo mniej
|
|
|
|
#2897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak co 4 dni mniej więcej, a jak coś trzeba na szybko, to ręcznie Cytat:
też mam pokarmu tyle, że leci i leci, ale mimo to młody się nie najadaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ __ cześć ![]() U nas orki ciąg dalszy - T. je po godzinie nawet z cyca, po czym znów woła o jedzenie W nocy niby zasypiał po jedzeniu, ale sen krótki i niespokojny, chyba bardziej ze zmęczenia niż najedzenia
|
|
#2898 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też masuje brzuszek i to pomaga, ale nie zawsze. I słyszałam, że nie powinno się za często tak robić żeby brzuszka nie przyzwyczaić. Co do szwów-też myślałam, że rozpuszczalne, a jednak nie i będą wyłazić - czarne grube nitki blee. Cytat:
![]() Cytat:
U nas była dziś znowu położna, krocze się goi, ale mam tam taką gulkę i już taka zostanie na zawsze buuu... Julka ma się dobrze Dziś mąż kupił jej mleko zalecane przez lekarza bebilon comfort 1 -400 gram za 45 zł ! Masakra ! A w sklepach po 28 zł, ale nigdzie wczoraj nie znaleźliśmy. Jakby któraś z Was widziała gdzie takie można znaleźć tanio to proszę o info. Pozdrowienia
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
czesc brzuchatki i mamusie
![]() oj ostatnio same smutki na forum... dziewczyny poczatki sa trudne, naprawde, ale z kazdym tygodniem jest lepiej, mowie Wam Agatku ja tez bardzo sie ciesze, ze wrocilas u nas byla dzis polozna. Lenka dzis ma dokładnie 5 tyg i 2 dni i wazy 4kg ale jak to okreslila polozna- bedzie z tych drobniejszych dzieci![]() co do szczepien- ja szczepie tylko tymi podstawowymi moja niunia ma tradzik noworodkowy. Jakby byl ktos zainteresowany nawet zdjecie wstawie, zebyscie porownaly czy Wasze dzieci czasem tego dziadostwa nie maja. Pojawia sie wlasnie ok 4tyg zycia dziecka. Skaza bialkowa pojawia sie pozniej ok 3miesiaca aha charakterystyczne dla tradziku jest to ze gdy dziecko sie zgrzeje, albo placze to plamki/krostki sa czerwone. Wystarczy wyjsc na dwor i znikaja. Krostki sa na twarzy, szyjce, głowie i dodatkowo skorka u nas jest taka chropowata, kiepsko to wyglada
|
#2900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jak tu nie kłasć dziecka na boku jak już ze dwa lub trzy razy mi akcję zrobił, że się krztusił podczas snu a ja w panikę i do góry młodego. Przekichane jest.
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to widać jesteśmy już dwie przeterminowane... ja dziś rozmawiałam z gin i powiedział, że jakby do tych bóli i twardnienia doszły dzikie harce dziecka (dużo mocniejsze ruchy niż normalnie) to trzeba na ktg następnym razem zasuwać... trochę mnie nastraszył nie nie zaglądam już do majowego. jestem teraz tu i mam nadzieje, niebawem będzie wątek na odchowalni
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego przeszlam na butelke- tzn sciagam swoje mleczko i podaje w butelke a w czasie kiedy podgrzewam mleczko przystawiam mala do piersi. czasem w dzien tez wisi na cycu jak mam troche czasu i chce sie z nia poprzytulac![]() mm tez czasem podaje, ale tylko wtedy gdy mam malo swojego mleka co do kupek- nie wiem czy to jest zalezne od tego, ze podaje jej od tyg kropelki na bol brzuszka, ale kupki robi bardzo czesto, praktycznie co karmienie odstawilam wit. K i Lenka juz tak nie placze Cytat:
![]() dla Igorka za 4tygraz w tygodniu piore, moze dlatego ze mam tak duzo rzeczy dla malenkiej
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie
![]() Michalinka moja rośnie Ciągle przy cycku - są dni, że padam... ale to nic Byleby by by zdrowa Nie mam czasu na nic... czasami nawet zdrzemnąć sie nie mam kiedy... Mam pytanko do Was odnośnie pępka. Odpadł nam tydzień temu a dziś lekko podszedł krwią... Czytałam, że tak może się zdarzyć, ale i tak sie martwię. Spotkałyście się z czymś takim?? Kazali mi psikac Octeniseptem. Bardzo proszę o odp.
|
|
|
|
#2904 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Twojej Amelki , bo pieknie rosnieCytat:
Cytat:
![]() co do platkow owsianych polecam te blyskawiczne sa pyszne Cytat:
![]() Cytat:
jesli moge Ci doradzic- jesli jest juz potrzeba to herbatki podawaj lepiej te zwykle, nie przyzwyczajaj dziecka do slodkiego. Poza tym lepsza juz jest woda przegotowana aaaa główke smarujemy oliwka po kapaniu. w wanience jeszcze w czasie kapieli delikatnie masuje glowke pieluszka tetrowa, pozniej po kapaniu wyczesuje wszystko, zeby ciemieniuszka sie nie zrobila i smaruje oliwka. Nigdy zadnej czapeczki po kapieli nie zakladalam
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Oj co my wczoraj przeżyliśmy z małym Misiem
Mój Misiuń przez pięć tygodni przybrał 1540g . Lecę ponadrabiać wczorajsze zaległości. Widziałam kątem oka (którego z "medycznego punktu widzenia nie posiadam" ), że nasz Agaton wróciłEdytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2012-02-10 o 15:01 |
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
w auchuan kupowałam dwójki 96szt za 44zł nie wiem czy są jedynki ale jedynki są w rossmanie chyba teraz w promocji
|
#2907 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w koncu normalne podejscie do diety w czasie laktacji![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedz to na co masz ochote, tylko z umiaremCytat:
![]() Przewod pokarmowy malego dziecka jest jeszcze niedojrzaly i zazwyczaj stad te kolki Agatku a dlaeczego Ty wybudzasz Kinie do jedzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2908 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo sama takie mialam![]() Cytat:
Cytat:
Michas pieknie przybral na wadze to masz porownianie- moja w ciagu 5tyg 880g
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziś jem marchewkę duszoną w sosie własnym, kaszę jęczmienną z kurczkiem w kawałkach, zebym go nie widziała ![]() Po raz pierwszy od 12stu lat zjadam mięso!!! Znaczy już po raz trzeci, bo raz jeszcze jadłam z ryżem i raz w jakimś sosie - ale to w przeciągu tych 3 tygodni po porodzie miało miejsce
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda, byc moze masz racje.
Ale ten bobotic ma nawet mniej siemtikonu niz sab simples, a sab simplex proponuja 15 kropelek. Podobno jak sie da mniej, to czesto nie dzialaja. a najelpiej niech sie wypowie jakas mamusia, ktora stosowala ss lub bobotic ![]() Nawojka, jeju, biedaku, ale zes sie musiala nastresowac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

wczoraj mi tak zassał palca, że aż zabolało, a chciałam tylko pozycję zmienić 
normalnie rozrzedzać go wodą???
tak będę robić od dziś. też nie chcę i boję się ten ciemieniuchy
potem podwieczorek - cokolwiek
do tego piję mleko, bo nagle zasmakowało
Aż mnie wzdryga na samą myśl o nich. Za to Twoje menu mi się bardzo podoba, bo ja tylko ta bułe wrocławską z masłem, ser biały, te mleczne cosie (ale już ich nie jadam od jakiegoś czasu nawet), serek homogenizowany, biszkopty i cóś tam lekkiego na obiad. Idę po... JABŁKO w takim razie
tylko boję się mieszania takiego... 
idzie ocipieć 
) i powiedziala, ze oprocz wskazowek - co i jak robic przy dzieciaku (ale zaznaczyla, ze robic mamy my z D., ona tylko obserwuje, podpowiada i nadzoruje), to bedzie tu po to, zebym miala jakies normlane obiady, zeby produkowac melko
siwy dym z tym miałam
szok! dobrze mówisz, pożywna dieta mega ważna- a w tych książeczkach o karmieniu piersią w ogóle jakiś istny cyrk na kółkach
nakarmiłam 80 ml mleka, bekła se solidnie jak po swoim starym 

ale dziś zrobiła kupala małego, masowałam jej brzunio
dlatego przeszlam na butelke- tzn sciagam swoje mleczko i podaje w butelke