|
|
#2311 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
![]() Ja w chińskich marketach kupuję gacie i skarpetki. Najlepsze są. |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie bylam w chinskim markecie:O
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32210462]W ChRL można wszywać i takie metki
![]() Ja w chińskich marketach kupuję gacie i skarpetki. Najlepsze są.[/QUOTE] Co to za skrót? Kiedyś myślałam o możliwości wszycia tej metki...Co nie zmienia faktu, że płaszcz jest na prawdę dobrze wykonany Mam jedne majtki z chińskiego, które dobrze się trzymają, takie bawełniane. Zaś gdy kupiłam koronkowe, rozdarły się przy pierwszym nałożeniu/praniu (już nie pamiętam dokładnie)
Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-02-10 o 14:03 |
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32209347]Czyżby pojawił się wysyp takich wątków?
Mi nie chodzi o wyższość czegoś nad czymś, tylko o niewygadywanie farmazonów. To nie wygląda zbyt poważnie, kiedy ktoś swoje miłosierdzie dla zwierząt przydziela na podstawie surowców z nich pozyskiwanych. Tak jak dla jednej kobiety lepszy będzie schabowy od fasoli czy jajka sadzonego, tak dla innej lepsze będzie futro naturalne od sztucznego. Nie mnie oceniać co one w tym widzą i jakie są ich odczucia na ten temat. Może u kogoś noszenie sztucznego futra powoduje taki sam dyskomfort jak zrezygnowanie z jedzenia mięsa? Nie wiem i nie obchodzi mnie to za bardzo. Po prostu uważam, że zmienianie świata w tym względzie należy zacząć od siebie, a zarzucanie innym niemoralnego zachowania zastosować wtedy, gdy do samego siebie nie można mieć zastrzeżeń.[/QUOTE] Ktoś tam pisał, że rozwala go ocenianie po pozorach, a teraz ja i inni, którzy mi przytaknęli są oceniani po pozorach-ja skrytykowałam PROMOWANIE PUBLICZNE FUTRA(posiadając odnośnik do mojej krytyki), a wyskakujecie z mięsem i jajami. Gdybym była aż tak idealnym obrońcą, to żyłabym chyba z wyrobów własnych-w sensie trójpolówka i siano pod głową. Nie jestem. Ale nie zamykam oczu, gdy pokazują w jaki sposób pozyskuje się niektóre produkty. Istnieją ekologiczne gospodarstwa, humanitarne sposoby zabijania-głupio brzmi, ale wszyscy są tego świadomi, że nigdy nie przestaną być mordowane zwierzęta na jedzenie, więc jestem za tym, aby chociaż ograniczyć cierpienie. Chociaż tyle. Ale futra??? No nigdy się nie zgodzę, że to jest niezbędne w szafie człowieka? Odczucia kobiet względem noszenia sztucznych? Dyskomfort mając na sobie??? Dyskomfort to można czuć mając brudne gacie, a nie sztuczne futro!!! |
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj rozwaliła pewna sytuacja, gdzie czekaliśmy w napięciu na przyjście profesora na egzamin, kolega z grupy przyszedł ubrany w bluzę, trampki, czapkę i jakieś podarte dżinsy... Egzamin, no kurcze, to studia są, ludzie powinni wiedzieć jak wypada się ubrać...
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32208480]Zgadzam się, zwłaszcza, że taka nagonka na futra trąci bardzo skrajną hipokryzją. Już nawet kiedyś pisałam o tym w jakieś poprzedniej części wątku. (Jedna z wizażanek usiłowała mnie wtedy przekonać, że jest jakiś tajemniczy dwudziesty pierwszy aminokwas, bez którego niktórzy ludzie nie mogą żyć
) Tak jak człowiek nie musi nosić futer, tak samo nie musi jeść mięsa ani niczego pochodzącego od zabitych zwierząt. Zastanawiam się ile z obrończyń zwierząt futerkowych jest wegetariankami. W obecnych czasach w naszym społeczeńswie jedzenie mięsa i kupowanie futer czy skór to moim zdaniem takie samo zaspokajanie zachcianek i taka sama próżność.[/QUOTE]Aminokwasów jest 21, i nie wszystkie są w produktach dozwolonych przez wegetarianki. Nie mówię, że ludzie nie moga żyć bez mięsa (jesteśmy jako zwierzęta wszystkożercami), ale nie zamierzam się skarmiać kilogramami fasoli zamiast zjeść kawałek mięsa, tym bardziej, że tego jeść nie mogę bo mam zespół jelita drażliwego. Futra nosić nie muszę - poliester spełnia swoją funkcję tak samo dobrze. Jeśli ktoś byłby uczulony na poliester - to futra nosić musi, i wtedy proszę bardzo. Nie mówię, że powinno się skazywać na śmierć nosicieli futer, ale jeśli mam możliwość niepowodowania śmierci i cierpienia, to czemu z niej nie skorzystać? Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2012-02-10 o 14:08 |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba miec wiecej wiedzy niz soja= bialko. Najlepiej ustalac z dietetykiem, polubic gotowanie. Ale i tak mysle ze futra nie maja nic wspolnego z jedzeniem. I nie podobaja mi sie i nie kupuje i smierdza i uwazam za ohydne proces powstawania.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2012-02-10 o 14:52 |
|||||
|
|
|
#2319 | ||
|
Komplikatorka
|
Ja też ! Niebieską w żółte słoneczniki
Cytat:
Cytat:
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie nie ma zapisanego obowiązku, że na egzamin to na galowo... Znam takich co na obronę przyszli w koszuli w kratę i w dzinsach i jakoś nikt specjalnie się ich nie czepiał... Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2012-02-10 o 15:18 |
|
|
|
|
#2321 |
|
nyan nyan ^^
|
Ja tylko dodam, w temacie szarliz... Mnie przeraziło to, jak ta dziewczyna uargumentowała noszenie futra- przecież czapka zniszczy jej misternie związany, sztampowy kitek, a poza tym, futro jest ciepłe- po czym pozuje w lisie odziana w CIENKI płaszcz i CIENKIE kozaki. Sorry, argument ciepła w opozycji do całości wyletnionego feszyn zestawiku wygląda śmiesznie i kłamliwie
![]() Nie popieram zabijania zwierząt z tak pustych pobudek, dlatego mnie to zabolało. Edytowane przez Cherry Blossom Girl Czas edycji: 2012-02-10 o 15:20 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niby nigdzie nie jest to zapisane, ale jednak mało kto chce się narażać na wywalenie z sali/gorszą ocenę/niezdany egzamin tylko z powodu ubrania. Do tego dochodzi coś na kształt tradycji. Moi rodzice przychodzili jeszcze na egzaminy obowiązkowo w białych koszulach i w czarnym "dole". Inaczej wypad.Żeby nie było, mi się ten zwyczaj wcale nie podoba i sama zazwyczaj nie się na egaminy jakoś szczególnie. Po prostu wybierałam bezpieczną opcję nie rzucania się w oczy. |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ona w ten sposób uargumentowała noszenie nauszników a nie noszenie futra. Nauszniki mogłoby być w tym przypadku nawet i z waty... Ludzie, elementarne umiejętności czytania ze zrozumieniem... |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32211825]Chińska Republika Ludowa
![]() Pewnie cię to zdziwi, ale mój post nie odnosił się akurat do ciebie, tylko ogólnie do zjawiska pseudoobrony zwierząt. Skąd możesz wiedzieć jakie odczucia wywołuje u ludzi noszenie sztucznego futra albo noszenie brudnych gaci? Oczywiście, że futro nie jest niezbędne. Stanik też nie jest niezbędny, albo perfumy. Używa się ich, bo to wygodne, przyjemnie. Ocenę co jest przyjemne i wygodne zostawmy samym użytkownikom. Ludzie używają milionów zbędnych rzeczy, ale niektóre budzą wielkie emocje. Dziwi mnie, że akurat futro jest obiektem AŻ takiej nagonki, skoro zwierzęta wykorzystywane do jedzenia lub na skóry są tak samo martwe. Równie dobrze można by było zrobić awanturę na blogu o gotowaniu, bo ktoś dał przepis na gulasz. QUOTE] Żartujesz sobie?? Twierdzisz, że przyjemność z noszenia prawdziwego futra, daje pozwolenia na zabijanie zwierząt w brutalny sposób? Widziałaś kiedykolwiek filmiki z mordu? Albo jak wyglądają zwierzęta "przetestowane dermatologicznie" ?? Proszę Cię, zobacz. Nie chodzi o to, że są MARTWE, to w jaki sposób są ZABIJANE. |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubiłam chodzić ubrana bardziej elegancko, niż zazwyczaj na sesję. Dla mnie to był taki czas inny, niż w pozostałe dni roku akademickiego i tyle. Owszem, bardziej się starałam z takim ubiorem na licencjacie, bo na moim wydziale tego wymagało sporo wykładowców. Sytuacja nieco uległa zmianie na studiach magisterskich, gdzie sami wykładowcy mieli to w nosie, no i koledzy mnie uświadomili, że na tym wydziale się to olewa. Ale i tak zawsze był to coś bardziej odświętnego, niż zazwyczaj. Jedynie, gdzie wypadało ubrać się na prawdę galowo, to była i obrona licencjatu i magistra. Poza tym, jak ktoś zdążył zauważyć, wszystko zależy od uczelni i konkretnego wydziału. Tak samo, jak łatwo rzucają się w oczy studenci prawa, tak np. na wydziale turystycznym czy geograficznym wyglądaliśmy, jako studenci charakterystycznie.
A co do futer... pisałam wcześniej, że dla mnie śmierdzą i tego nie założę i koniec. Kocham zwierzęta, ale nie oznacza to, że będę walczyć z miłośnikami futer. Noszę skórzane obuwie i jem mięso, bo lubię. Nie widzę powodu toczenia tu jakiejkolwiek wojny ideologicznej. Tak samo śmierdzą mi rzeczy z chińskich marketów, więc tam nie kupuję. Ciuchy z lumpeksu też śmierdzą, ale to jakoś przeboleję i o ile cena nie jest wygórowana, to kupię. Chociaż będąc jakiś czas temu w lumpeksie, uznałam, że bardziej opłaca mi się latać po przecenach w sieciówkach, niż grzebać w używanych. Widać, że moda na używane ciuchy nastała i sprzedawcy podnoszą ceny, jakby to było nowe, zafoliowane i niedotykane. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-10 o 15:45 |
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32211825]Chińska Republika Ludowa
[/QUOTE]![]() Były takie
|
|
#2328 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast do ciebie przyczepiłam sie z innego powodu - wydaje ci się, że wiesz co jest dobre i lepsze dla innych ludzi. Napisałaś, że wiesz co może powodować dyskomfort, a co nie. Tego naprawdę nie wie nikt poza samym "nosicielem" tych przykładowych brudnych gaci czy futra. No ale skończmy już z tym, bo nie o tym wątek. |
|
|
|
|
#2329 |
|
Raczkowanie
|
W temacie naturalne futra/skóry wypowiadać sie nie będę, bo wg mnie to indywidualna sprawa sumienia każdego człowieka.
Wracając do tematu "rozwalaczy" - buty z najnowszej kolekcji mistrza Louboutina. Jak dla mnie okropieństwo - przypominają mi kicz nr1 w modzie ślubnej, czyli koronkowe kozaki
|
|
|
|
#2330 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() raz umówiliśmy się i u kolezanki na urodzinach wszyscy byli w tych koszulkach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mało pochodziłam, bo mi stopa urosła ![]() Cytat:
![]() ło jezu! jeszcze były różowe! miałam chyba turkusową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dostałam, ale nie byłam do konca zadowolona, bo krzywo się kręciła ![]() to był szał
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Brzydaleeeeeee
|
|
#2332 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NOWOCZESNE SANDAŁY Cytat:
![]() To jest genialne! http://www.youtube.com/watch?v=8wRXa...feature=fvwrel Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To się nadaje na wątek o najbrzydszych rzeczach z allegro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żaden dietetyk w żadnym wypadku nie jest potrzebny a z tą chęcią gotowania to już w ogóle czad
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-02-10 o 16:54 |
||||||||
|
|
|
#2333 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaMnie rozwalają takie kłótnie . A jeśli już nawiązać do wątku modowego, to rozwalają mnie ludzie chcąc być np. eko, bo taka moda teraz i tyle gwiazd jest eko (LOL). Najbardziej wkurza mnie Pierwsza Ekomama RP Reni Jusis, która narzuca wszystkim swoje myślenie i jak ktoś jej nie popiera, to jest złą matką, która rzuca dziećmi o podłogę |
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ta dziewczyna raczej nie włożyła swetra, bo było jej zimno.Nie znam niestety dziewczyny ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba właśnie takie coś mają na myśli dziewczyny, które uważają makijaż za "oszukiwanie" ![]() Co do futer... To rozwaliła mnie niedawna wielka wojna między Dżoaną Krupą a Anją Rubik
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Na jakiej podstawie ten wniosek? Bo ja nie widzę żadnej podstawy aby dokładnie tak wnioskować. Przyczyn dla których wybrała lisa może być jeszcze masa innych.
|
|
|
|
#2338 | ||
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2339 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32213610]Wyciągnęłaś błędne wnioski. Specjalnie dla twojej wiadomości powiem, że jestem wegetarianką i jestem absolutnie przeciwna zabijaniu zwierząt ze względu na jakiekolwiek zachcianki. Nieważne czy dotyczą jedzenia czy wyglądu. Nie jem mięsam, nie kupuję skór i futer, używam nietestowanych kosmetyków. W równym stopniu nie podoba mi się futro na tamtym blogu, jak gulasz na innym. Mimo wszystko daleka jestem od oceniania ludzi, którzy myślą inaczej ode mnie, a już na pewno nie nazwałabym użytkowniczki futra próżną lalą czy morderczynią. Swoje umoralnianie ograniczam do siebie i do ludzi, którzy pytają mnie o moje nastawienie do sprawy. Nie sądzę jednak, aby miało to znaczenie w tej dyskusji, bo chodziło mi o hipokryzję krzykaczy w komentarzach na blogu Charlize. Zauważyłam, że panuje teraz moda na krytykowanie futer jako makabrycznej i zbędnej zachcianki bez jednoczesnego zwracania uwagi na inne zjawiska krzywdzące zwierzęta nawet na większą skalę. Wielu futerkowych obrońców ma gdzieś czy ich kosmetyki były testowane na zawierzętach albo to, że ich schabowy też został wcześniej zabity.
Natomiast do ciebie przyczepiłam sie z innego powodu - wydaje ci się, że wiesz co jest dobre i lepsze dla innych ludzi. Napisałaś, że wiesz co może powodować dyskomfort, a co nie. Tego naprawdę nie wie nikt poza samym "nosicielem" tych przykładowych brudnych gaci czy futra. No ale skończmy już z tym, bo nie o tym wątek.[/QUOTE] Czy jesteśmy po tej samej stronie...ogólnie. Nie piszę, że wiem co jest dobre dla innych, a co nie. Piszę, że wiem co jest dobre dla zwierząt,a mianowicie - nie mordowanie ich sprawiając tak wiele cierpienia. Wydaje mi się, że osoby, które nie widziały tego na własne oczy, nigdy nie zrozumieją(ubiegając Twoje pytanie-tak byłam świadkiem wywozu koni na rzeź, zabijania gęsi wrzątkiem, podrzynania gardeł świnie-tak żeby się wykrwawiła sama itp ). Ich wołanie o pomoc, rozpacz sprawiła, że tak ostro krytykuję każdą zachciankę próżnej lali. A ten człowiek, który promuje futro na blogu jest dla mnie okropnie próżną lalą. I cieszę się, że istnieje moda na bycie obrońcą zwierząt. Lepsze to niż moda na bycie fanem futra. TEOT. |
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Mama mi kupiła, pod warunkiem, że to będą buty-wycieruchy do szkoły i na podwórka, i że idąc gdzieś z nią nie będę ich ubierać)
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-02-10 o 19:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

Rzeczywiście, jak się wejdzie do takiego sklepu, to wieje tandetą, ale czasami można wyhaczyć bardzo fajne rzeczy
Ja w jednym z takich marketów kupiłam sobie przeuroczy, dobrej jakości, ciepły płaszcz MADE IN ITALY 

) Tak jak człowiek nie musi nosić futer, tak samo nie musi jeść mięsa ani niczego pochodzącego od zabitych zwierząt. Zastanawiam się ile z obrończyń zwierząt futerkowych jest wegetariankami. W obecnych czasach w naszym społeczeńswie jedzenie mięsa i kupowanie futer czy skór to moim zdaniem takie samo zaspokajanie zachcianek i taka sama próżność.[/QUOTE]
Ale i tak mysle ze futra nie maja nic wspolnego z jedzeniem. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)