wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 13:58   #3331
niuniuniau
Zadomowienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cześć

Co do kasy to nie biorę nawet udziału w dyskusji bo lubię wydawać na pierdoły a ostatnio nie mam na to kasy więc chodzę zła. Teraz to już wspominałam, że cienko z cashem ale nawet jak mieliśmy sporo więcej to był problem z odłożeniem.

Butter menu takie, że aż ślinka cieknie
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:00   #3332
asiuk
Zakorzenienie

Jejku, Butter, jak to czytam, to mam wrażenie, że bym potrzebowała tygodnia na zrealizowanie menu

Zazdroszczę inwencji. U mnie na spotkaniach ze znajomymi nie ma żadnego żarcia, jedynie jakieś czipsy/paluszki/kupne ciasteczka, a na imprezach są zawsze te same rzeczy: sałatka jarzynowa, udka kurczaka/frankfuterki, talerz z wędlinami i serem, pieczywo, jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem, pokrojony pomidor/ogórek, może jakieś śledziki ze sklepu.

Oprócz kurczaka i sałatki nic nie robię samodzielnie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:00   #3333
hania811
Zakorzenienie

Kupiłam Emu
Mąż mi kazał
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:17   #3334
emi_lka
Zakorzenienie

Butter, moim zdaniem jedzenia jest baaaardzo dużo (w opcji dla znajomych), ale wszystko smakowite

Jaką sałatkę robisz z awokado?
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:19   #3335
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
też mnie rozwaliło to porównanie Lekarz mówi "widzi Pani mamy tu charakterystycznego dla dziewczynek hamburgera- buleczka mięsko i bułeczka" a ja na to w taki śmiech że nie dało rady USG robić
no to lekarz niesamowity
Cytat:
Kupiłam Emu
Mąż mi kazał
haha Ty to masz meza pozazdroscic

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:22   #3336
ButterBear
Zakorzenienie

No właśnie, może z czegoś zrezygnuję...

Sałatka z avocado Hani, jest na naszym kulinarnym...jest PYSZNA!!

TŻ zaakceptował menu

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:27   #3337
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

TŻ zaakceptował menu

Fajny ten przepis na sałatkę z awokado.
Ja robię bardzo prostą: z pomidorem, papryką, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem i papryczką ostrą polane sokiem z limonki.
Chętnie wypróbuję przy najbliższej okazji coś nowego.

Dziś chyba na obiad gdzieś wyskoczymy. Nie chce mi się gotować dziś
Stary 2012-02-09, 14:38   #3338
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Miśku, a na jaką naukę kasę wydajesz (przepraszam, że pytam, jakoś nie zakodowałam, czy coś pisałaś wcześniej)?

Fajne fotki.
doszkalam się nieustająco - robię jakieś kursy a firma nie chce za wszystko płacić, więc nieraz muszę płacić sama, doszkalam też język, a nie ma dla mnie grupy, więc muszę się uczyć indywidualnie, co sporo kosztuje

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Dzięki Miśku, złapałam ideę, ale chciałam sobie popatrzeć na fajne zdjęcia

Ja ogólnie nie jestem zwolenniczką zbyt wielu rzeczy na wierzchu, obecnie mamy ekspres do kawy, czajnik, chlebak plus ręczniki papierowe, na parapecie rynienkę na zioła... no i niestety suszarkę, która po wymianie mebli zniknie.

Pewnie więc to jednak okno będzie robiło kolor.

Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że jestem wybitnie niebabska.

Albo raczej po prostu nie mam czasu na szperanie i stąd mniej pokus zakupowych. Robię przegląd tylko wtedy, gdy w najbliższej perspektywie planuję zakup....

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Może też tak mam, bo w pobliżu nie mam żadnych sklepów, do których mogłabym wejść przy okazji. Zakupy=wyprawa. A jak już jestem to nie chce mi się chodzić po sklepach, wchodzę tylko z określonym celem...
no to z tych elementów, które masz na wierzchu też można zaszaleć i zmienić (przy okazji) na kolorowe albo poczekać i zrobić jeden porządnie rzucający się w oczy i żywy element na oknie

No widzisz, to jednak chyba charakter z tymi zakupami. Ja też teraz mieszkam w mieście, gdzie ze sklepami raczej średnio jest, no to sobie jeżdżę co jakiś czas tam, gdzie zakupy mam gdzie zrobić
Albo internet, większość rzeczy bez problemu przecież można kupić

Cytat:
Hehe..ok
na słodko:
ciasto (TŻ musi wybrać, jakie chce, myślę, że sernik, który polecałam Hani, albo marchewkowe), słodkie muffiny

na słono:
słone muffiny (TŻ wybiera nadzienie), małe kiełbaski w cieści, tartletki z chleba, roladki z tortilli z łososiem, klopsiki w sosie pomidorowym, sałatka z avocado, sałatka z makaronu z pomidorami suszonymi i brokułem, talerz z oliwkami itp, chlebek pieczony w maszynie z oliwkami, pieczarki w cieście może
na ciepło:
saszłyczki małe z kurczaka z papryką, pomidorkiem małym, pieczarką
do tego sosy: czosnkowy, musztardowy, pomidorowy, albo serowy
placuszki ziemniaczano-cukiniowe z piekarnika
To menu dla znajomych, a dla rodziny:

na słodko:
tort
ciasto (tak samo, jak wyżej)

na kolację:
ciepła:
roladki z kurczaka z szparagami w szynce parmenskiej, placuszki ziemniaczano-cukiniowo-marchewkowe, sałatka lub jakieś ciepłe warzywa, sos musztardowy

zimna płyta:
bułeczki kukurydziano-dyniowe, jajka faszerowane, moga być 2 rodzaje, mini kiełbaski, talerz z oliwkami itp, roladki z cukinii zapiekane z kozim serem, sałatka ziemniaczana, schab pieczony ze śliwką, chleb pieczony domowy, pieczarki zapiekane z szynką i kaparami, pasztet, tatar, pasta rybna, barszczyk

Przeklejałam z maila dla TŻ

Ja teraz na to patrzę, to mi się wydaje, że za dużo
Butter, szalejesz. Jak bym miała zrobić tyle żarcia, to z miesiąc by mi to chyba zajęło. Podziwiam

Cytat:
Kupiłam Emu
Mąż mi kazał
dobry mąż
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:31   #3339
asiuk
Zakorzenienie

Ja awokado nigdy nie jadłam. Ale obciach!

Miśku, a szkolisz niemiecki czy angielski? Nie ma nigdzie grup super zaawansowanych?
Zazdroszczę umiejętności językowych - dobrze mi szło z niemieckim, ale po liceum kontakt z nauką się urwał (na studiach byłam chwilowo w szkole językowej na poziomie przygotowującym do egzaminu Mittelstufe, począwszy od poziomu B2, ale zrezygnowałam z braku czasu). Z angielskim jest u mnie porażka Staram się korzystać z kursu internetowego, ale średnio z czasem

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 16:40   #3340
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Emilko miło, że cię docenili w pracy

Cytat:

Dziewczyny, o której zwykle jecie kolację (ostatni posiłek danego dnia)? I co to jest - coś na ciepło/sałatki/kanapki?
Ja jadam ok.2,5-3 godz.przed snem.Często jest to biały ser np.pasta z tuńczyka, plastry sera białego z warzywami. Różne sałatki z warzywami i wędliną albo kurczakiem, czasem jajka choć z tego co wiem na noc nie powinno się ich jeść To jadam jak nie chcę tyć. Jak miałam okres, że mi wszystko jedno to kanapki

Cytat:
Hehe..ok
na słodko:
ciasto (TŻ musi wybrać, jakie chce, myślę, że sernik, który polecałam Hani, albo marchewkowe), słodkie muffiny

na słono:
słone muffiny (TŻ wybiera nadzienie), małe kiełbaski w cieści, tartletki z chleba, roladki z tortilli z łososiem, klopsiki w sosie pomidorowym, sałatka z avocado, sałatka z makaronu z pomidorami suszonymi i brokułem, talerz z oliwkami itp, chlebek pieczony w maszynie z oliwkami, pieczarki w cieście może
na ciepło:
saszłyczki małe z kurczaka z papryką, pomidorkiem małym, pieczarką
do tego sosy: czosnkowy, musztardowy, pomidorowy, albo serowy
placuszki ziemniaczano-cukiniowe z piekarnika
To menu dla znajomych, a dla rodziny:

na słodko:
tort
ciasto (tak samo, jak wyżej)

na kolację:
ciepła:
roladki z kurczaka z szparagami w szynce parmenskiej, placuszki ziemniaczano-cukiniowo-marchewkowe, sałatka lub jakieś ciepłe warzywa, sos musztardowy

zimna płyta:
bułeczki kukurydziano-dyniowe, jajka faszerowane, moga być 2 rodzaje, mini kiełbaski, talerz z oliwkami itp, roladki z cukinii zapiekane z kozim serem, sałatka ziemniaczana, schab pieczony ze śliwką, chleb pieczony domowy, pieczarki zapiekane z szynką i kaparami, pasztet, tatar, pasta rybna, barszczyk

Przeklejałam z maila dla TŻ

Ja teraz na to patrzę, to mi się wydaje, że za dużo
Butter bardzo bogate menu kiedy ty to zrobisz
Stary 2012-02-09, 17:42   #3341
hania811
Zakorzenienie

Dzizas Butter co za wyżera!!!!

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no to lekarz niesamowity

haha Ty to masz meza pozazdroscic
Mój lekarz jest superowski!!

No powiem Ci że czasem sobie zazdroszczę

Cytat:

TŻ zaakceptował menu
No spróbowałby nie zaakceptować

Sądzę że powinnaś zrezygnować bo się zajedziesz w tej kuchni

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
No widzisz, to jednak chyba charakter z tymi zakupami. Ja też teraz mieszkam w mieście, gdzie ze sklepami raczej średnio jest, no to sobie jeżdżę co jakiś czas tam, gdzie zakupy mam gdzie zrobić

dobry mąż
Mnie właśnie net gubi.

Mąż kocha jak kupuję sobie nowe ciuchy i buty

Dobra byłam bo...kliknęłam te buty na markafoni- ale po chwili kapnęłam sie że u nich to tzreba czekać na przesyłkę nawet i 2 tyg. więc wlazłąm na all i znalazłam krótkie emku w jeszcze lepszej cenie- będę miała w poniedziałek

http://www.ebuty-riccardo.pl/Katalog...NI-INDIGO.html

-----------------
Byłam u lekarza na KTG i po wyniki z posiewu. Mam paciorkowce Mam przepisany antybiotyk który mnie kosztował 100 zł No ale najważniejsze że wykryte dziadostwo bo zdeka przeraziły mnie powikłania zagrażajace dziecku gdybym urodziła nie widząc ze mam te dziady w pochwie
Stary 2012-02-09, 18:30   #3342
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha superowski gin to podstawa

ale ja na mojego tez nie moge narzekac jak miesiac przed zajsciem w ciaze powiedzial mi komplement "moja droga ma Pani piekna macice, wprost stworzona do rodzenia dzieci" i to wszystko na fotelu ginekologicznym

Mnie właśnie net gubi.

Dobra byłam bo...kliknęłam te buty na markafoni- ale po chwili kapnęłam sie że u nich to tzreba czekać na przesyłkę nawet i 2 tyg. więc wlazłąm na all i znalazłam krótkie emku w jeszcze lepszej cenie- będę miała w poniedziałek

-----------------
Byłam u lekarza na KTG i po wyniki z posiewu. Mam paciorkowce Mam przepisany antybiotyk który mnie kosztował 100 zł No ale najważniejsze że wykryte dziadostwo bo zdeka przeraziły mnie powikłania zagrażajace dziecku gdybym urodziła nie widząc ze mam te dziady w pochwie
dobrze ze to dziadostwo zostalo wykryte i mozesz leczyc

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:00   #3343
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja awokado nigdy nie jadłam. Ale obciach!

Miśku, a szkolisz niemiecki czy angielski? Nie ma nigdzie grup super zaawansowanych?
Zazdroszczę umiejętności językowych - dobrze mi szło z niemieckim, ale po liceum kontakt z nauką się urwał (na studiach byłam chwilowo w szkole językowej na poziomie przygotowującym do egzaminu Mittelstufe, począwszy od poziomu B2, ale zrezygnowałam z braku czasu). Z angielskim jest u mnie porażka Staram się korzystać z kursu internetowego, ale średnio z czasem
angielski prawniczy bo tłumaczę sporo dokumentów i brak mi trochę podstaw prawa
Nie znalazłam nigdzie takiego kursu. No i miałam spore wymagania co do lektora, bo wiedziałam, co i jak potrzebuję mieć wykładane.

Cytat:

Mnie właśnie net gubi.

-----------------
kupiłam te same buty właśnie i z tego samego sklepu, ale jeszcze kilka dni temu były po 269
I teraz się zastanawiam, czy nie odesłać i nie zamówić raz jeszcze, zwłaszcza że mój rozmiar jeszcze jest

Dobrze, że przynajmniej zdiagnozowali ci te bakterie i wiadomo, jak je leczyć
W zasadzie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 00:14   #3344
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
dobrze ze to dziadostwo zostalo wykryte i mozesz leczyc
Cytat:

kupiłam te same buty właśnie i z tego samego sklepu, ale jeszcze kilka dni temu były po 269
I teraz się zastanawiam, czy nie odesłać i nie zamówić raz jeszcze, zwłaszcza że mój rozmiar jeszcze jest

Dobrze, że przynajmniej zdiagnozowali ci te bakterie i wiadomo, jak je leczyć
W zasadzie
Chyba nie warto o to parę złotych bawić się w odsyłanie

Tak to już jest z tymi promocjami że zawsze może pojawić się lepsza

Dobrze że mój lekarz jest taki skrupulatny. Wiem, że nie wszytskim kobietom robią badanie na posiew...a wyczytalam że co 4 osoba ma te dziady. Tyle że nie będąc w ciąży posiadanie tych paciorkowców to nie jest stan chorobowy. To bakterie normalnie wystepujące w przewodzie pokarmowym , jelitach ... taki jest problem że jak przeniosą się podczas ciąży z odbytu do pochwy to po pierwsze mogą przedostać się dalej czyli do płónu owodniowego co moze wywołać przedwczesny poród , a po drugie i najgorsze - niewyleczone moze podczas podoru przejśc na dziecko a to z kolei może powodować sepsę, zapalenie płuc czy nawet zapalenie opon mózgowych

Jednym słowem masakra.

-------------
Mąż pojechał na swój ostatni pijacki wieczór z kumplami , a ja zaliczyłam seans filmowy z kumpelą. Obejrzałyśmy "Dziewczynę z tatuażem" -polecam Znowu film trwający 2h30 min który ogląda się jaby trwał 1 h
Stary 2012-02-10, 08:05   #3345
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze że mój lekarz jest taki skrupulatny. Wiem, że nie wszytskim kobietom robią badanie na posiew...a wyczytalam że co 4 osoba ma te dziady. Tyle że nie będąc w ciąży posiadanie tych paciorkowców to nie jest stan chorobowy. To bakterie normalnie wystepujące w przewodzie pokarmowym , jelitach ... taki jest problem że jak przeniosą się podczas ciąży z odbytu do pochwy to po pierwsze mogą przedostać się dalej czyli do płónu owodniowego co moze wywołać przedwczesny poród , a po drugie i najgorsze - niewyleczone moze podczas podoru przejśc na dziecko a to z kolei może powodować sepsę, zapalenie płuc czy nawet zapalenie opon mózgowych

Jednym słowem masakra.
Haniu dobrze że udało się wykryć wcześniej, na pewno będzie dobrze

Ja nie zdążyłam tego badania zrobić, w szpitalu pielęgniarkom się "zapominało" przez kilka dni pobrać, dopiero przy cc zrobili. Na wyniki czekało się 3 dni więc B. dostał profilaktycznie antybiotyk na starcie (wyszło że niepotrzebnie)

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:33   #3346
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Co do menu, to nie ma problemu, dam radę - to wbrew pozorom wcale nie jest tyle roboty, jak TŻ się zaangażuje, będzie git...

Haniu, przykro mi z powodu małych nieproszonych lokatorów, mam nadzieję, że antybiotykiem szybko je przegonisz!

Hania

Stary 2012-02-10, 09:27   #3347
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Szukam zlewozmywaka do kuchni...
Najpierw muszę podszkolić się z tematu...

Cytat:
doszkalam się nieustająco - robię jakieś kursy a firma nie chce za wszystko płacić, więc nieraz muszę płacić sama, doszkalam też język, a nie ma dla mnie grupy, więc muszę się uczyć indywidualnie, co sporo kosztuje

no to z tych elementów, które masz na wierzchu też można zaszaleć i zmienić (przy okazji) na kolorowe albo poczekać i zrobić jeden porządnie rzucający się w oczy i żywy element na oknie

Super, że się doszkalasz, szkoda, że czasem ze swojej kieszeni, ale najważniejsze, że możesz

Mi do szczęścia obecnie brakuje sprawniejszego posługiwania się angielskim. Zaczęłam się uczyć, mam nadzieję, że coś z tego będzie.

A w ogóle marzy mi się wyjazd studyjny za granicę. Generalnie mam taką możliwość, od 2 tyg. do pół roku... ale musiałabym wszystko pozamykać, wszystkie projekty, sprawy... Myślę o tym, może się uda.

Co do tych zakupów, to ja, chociaż mnóstwo czasu spędzam przed komputerem, jakoś nie jestem biegła w wyszukiwaniu rzeczy do kupienia w internecie. Nie mam pojęcia o istnieniu różnych sklepów intern. Oczywiście kupuję książki czy sprzęty agd/rtv, ale ciuchów w zasadzie nie... Czasem przeglądam tylko sklepy online ze stacjonarnymi siedzibami, żeby wiedzieć, co zmierzyć....

Dzięki Gosiu!

Cytat:

Zdrówka!
Moja przyjaciółka przed samym porodem dostała wielką dawkę ampicyliny, bo dopiero ktoś sprawdził jej wyniki...

------------

Mam ochotę na "Dziewczynę z tatuażem".
My byliśmy wczoraj na Sherlocku Holmesie, Gra cieni
Ok., choć za bardzo awanturniczy i pościgowy, pierwsza część mi się bardziej podobała, choć w ogóle wolałabym zobaczyć mniej łobuzerską, bardziej intelektualną potyczkę. Ale ok. Można się zrelaksować. Jest fajna muzyka, efekty specjalne i na głównych bohaterów męskich miło popatrzeć
Stary 2012-02-10, 09:43   #3348
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Chyba nie warto o to parę złotych bawić się w odsyłanie

Tak to już jest z tymi promocjami że zawsze może pojawić się lepsza

Jednym słowem masakra.

-------------
Mąż pojechał na swój ostatni pijacki wieczór z kumplami , a ja zaliczyłam seans filmowy z kumpelą. Obejrzałyśmy "Dziewczynę z tatuażem" -polecam Znowu film trwający 2h30 min który ogląda się jaby trwał 1 h
Poważna sprawa.Dobrze, ze ci to wykryli
Stary 2012-02-10, 09:56   #3349
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Szukam zlewozmywaka do kuchni...
Najpierw muszę podszkolić się z tematu...

Co do tych zakupów, to ja, chociaż mnóstwo czasu spędzam przed komputerem, jakoś nie jestem biegła w wyszukiwaniu rzeczy do kupienia w internecie. Nie mam pojęcia o istnieniu różnych sklepów intern. Oczywiście kupuję książki czy sprzęty agd/rtv, ale ciuchów w zasadzie nie... Czasem przeglądam tylko sklepy online ze stacjonarnymi siedzibami, żeby wiedzieć, co zmierzyć....

Zdrówka!
Moja przyjaciółka przed samym porodem dostała wielką dawkę ampicyliny, bo dopiero ktoś sprawdził jej wyniki...

------------

Mam ochotę na "Dziewczynę z tatuażem".
My byliśmy wczoraj na Sherlocku Holmesie, Gra cieni
Ok., choć za bardzo awanturniczy i pościgowy, pierwsza część mi się bardziej podobała, choć w ogóle wolałabym zobaczyć mniej łobuzerską, bardziej intelektualną potyczkę. Ale ok. Można się zrelaksować. Jest fajna muzyka, efekty specjalne i na głównych bohaterów męskich miło popatrzeć
Podszkolić w temacie zlewozmywaków Ależ jesteś skrupulatna.

Ciesz się że nie jesteś biegła w zakupach internetowych Ja niestety jestem biegła i mam 3 kart kredytowe

Ja na Sherloka wybiram się od miesiaca i wybrać się nie mogę. Mamy problem z kinem - bo oby dwoje nie lubimy tłumów, popcornów i całego tego plastiku. Lubie małe kina studyjne- ale mamy takowe tylko jedno i nie grają wszytskiego

No ale na "Hugo i jego wynalazek" muszę iść. !!!

Cytat:
Co do menu, to nie ma problemu, dam radę - to wbrew pozorom wcale nie jest tyle roboty, jak TŻ się zaangażuje, będzie git...

Haniu, przykro mi z powodu małych nieproszonych lokatorów, mam nadzieję, że antybiotykiem szybko je przegonisz!
skoro mąż pomaga to faktycznie jest to do zrobienia. Mój się do kuchni nie miesza- bo ma 2 lewe rączki , a poza tym mnie pomoc w kuchni denerwuje Toleruję w niej tylko mojego brata

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Haniu dobrze że udało się wykryć wcześniej, na pewno będzie dobrze

Ja nie zdążyłam tego badania zrobić, w szpitalu pielęgniarkom się "zapominało" przez kilka dni pobrać, dopiero przy cc zrobili. Na wyniki czekało się 3 dni więc B. dostał profilaktycznie antybiotyk na starcie (wyszło że niepotrzebnie)
Dzizas- zapomniało się "Kocham" znieczulicę naszej służby zdrowia.
Stary 2012-02-10, 10:11   #3350
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
skoro mąż pomaga to faktycznie jest to do zrobienia. Mój się do kuchni nie miesza- bo ma 2 lewe rączki , a poza tym mnie pomoc w kuchni denerwuje Toleruję w niej tylko mojego brata
Ja też nie przepadam za pomocą w kuchni, ale czasem mąż sie przydaje, coś posieka, pokroi, a potem sprzątnie Jest pomocny ogólnie i wykonuje polecenia dokładnie... wszystko jest pokrojone tak, jak lubię.
TŻ robi sałatki

Hania

Stary 2012-02-10, 10:11   #3351
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Podszkolić w temacie zlewozmywaków Ależ jesteś skrupulatna.

Ja na Sherloka wybiram się od miesiaca i wybrać się nie mogę. Mamy problem z kinem - bo oby dwoje nie lubimy tłumów, popcornów i całego tego plastiku. Lubie małe kina studyjne- ale mamy takowe tylko jedno i nie grają wszytskiego

No ale na "Hugo i jego wynalazek" muszę iść. !!!
No a jak inaczej będę mogła zdecydować, który wybrać?
Wszystkie wyglądają podobnie, trzeba trochę informacji zdobyć

Ja też najbardziej lubię studyjne, ale sprawdza się też późnowieczorny seans w normalnym kinie, wtedy jest mało ludzi.
Wczoraj byliśmy w kinie na 20 i może było pół sali, albo nawet nie.
Stary 2012-02-10, 10:55   #3352
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No a jak inaczej będę mogła zdecydować, który wybrać?
Wszystkie wyglądają podobnie, trzeba trochę informacji zdobyć

Ja też najbardziej lubię studyjne, ale sprawdza się też późnowieczorny seans w normalnym kinie, wtedy jest mało ludzi.
Wczoraj byliśmy w kinie na 20 i może było pół sali, albo nawet nie.
Ja bym pewnie wybrała rozsądny cenowo i ładny

Pół sali to za dużo No ale racja ...w środku tygodnia wieczorem można trafić na pustki. Dlatego na "Hugo" wybieramy się w poniedziałek wieczorem.

Cytat:
Ja też nie przepadam za pomocą w kuchni, ale czasem mąż sie przydaje, coś posieka, pokroi, a potem sprzątnie Jest pomocny ogólnie i wykonuje polecenia dokładnie... wszystko jest pokrojone tak, jak lubię.
TŻ robi sałatki
Czyli masz do męża kuchenne zaufanie Ja do mojego nie mam. Nie umie kropić tak jak lubię
Stary 2012-02-10, 13:29   #3353
goosia207
Zakorzenienie

Też niekiedy daję Tżtowi coś do krojenia, czy też starcia np.ser.

Dziewczyny jadłyście może dynię makaronową? widziałam właśnie w TV jak fajnie z miąższu można spaghetti zrobić i ciekawa jestem.
Nigdy też nie zwróciłam uwagi w sklepie czy u nas jest dostępna
Stary 2012-02-10, 14:43   #3354
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć

Chciałam zajrzeć rano ale spadła na nas wiadomośc o śmierci taty TZ i musiałam podopinać kilka spraw przed jego wyjazdem.

Sama mam zagwozdkę bo wiem, że mąż by chciał żebym była teraz z nim ale obawiam się zostawić młodą z rodzicami na tych kilka dni bo nigdy nie zostawała nawet na kilka godzin więc martwiłabym się, że dałaby tu czadu szczególnie wieczorem przy usypianiu.
Do tego też nie wiem czy ciągnąc Oliwkę na pogrzeb (500 km) kiedy jest lekko podziębiona a z drugiej strony pomyślałam, że mogłabym z nia zostać u teściowej choć na tydzień bo ta zostaje sama w wielkim, pustym mieszkaniu.

Co do kina to ja lubię pójść na full service czyli film plus popcorn z colą ;p ale też nie przepadam za tłumem i wkurza mnie szeleszczenie, gadanie i śmichy chichy w trakcie seansu.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:23   #3355
ButterBear
Zakorzenienie

Niuniu, bardzo mi przykro z powodu ojca TŻ.

Hania

Stary 2012-02-10, 15:30   #3356
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pewnie wybrała rozsądny cenowo i ładny

Pół sali to za dużo No ale racja ...w środku tygodnia wieczorem można trafić na pustki. Dlatego na "Hugo" wybieramy się w poniedziałek wieczorem.

Czyli masz do męża kuchenne zaufanie Ja do mojego nie mam. Nie umie kropić tak jak lubię
Ale one wszystkie są prawie takie same Szukam jednokomorowego bez ociekacza, prostokątnego lub kwadratowego , grafitowego, z kamienia
Zastanawiam się, czy kupić z dozownikiem na płyn, czy nie...
Miałam w wynajmowanym mieszkaniu Tekę ceramiczną, beżową, beznadzieją do czyszczenia. Więc mam nadzieję, że kamień będzie lepszy...

Mój mąż jest świetnym pomocnikiem w kuchni, kroi lepiej (dokładniej) niż ja, ale czasem pracuje trochę wolno... w każdym razie jest bardzo pomocny, a oprócz tego zmywanie należy do niego
Poza tym jest przysposobiony do gotowania, gdyby trzeba było, to by gotował Robi pyszne placki ziemniaczane i polędwiczki ze śliwką

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Też niekiedy daję Tżtowi coś do krojenia, czy też starcia np.ser.

Dziewczyny jadłyście może dynię makaronową? widziałam właśnie w TV jak fajnie z miąższu można spaghetti zrobić i ciekawa jestem.
Nigdy też nie zwróciłam uwagi w sklepie czy u nas jest dostępna
Nie, ale brzmi intrygująco

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć

Chciałam zajrzeć rano ale spadła na nas wiadomośc o śmierci taty TZ i musiałam podopinać kilka spraw przed jego wyjazdem.

Sama mam zagwozdkę bo wiem, że mąż by chciał żebym była teraz z nim ale obawiam się zostawić młodą z rodzicami na tych kilka dni bo nigdy nie zostawała nawet na kilka godzin więc martwiłabym się, że dałaby tu czadu szczególnie wieczorem przy usypianiu.
Do tego też nie wiem czy ciągnąc Oliwkę na pogrzeb (500 km) kiedy jest lekko podziębiona a z drugiej strony pomyślałam, że mogłabym z nia zostać u teściowej choć na tydzień bo ta zostaje sama w wielkim, pustym mieszkaniu.

Co do kina to ja lubię pójść na full service czyli film plus popcorn z colą ;p ale też nie przepadam za tłumem i wkurza mnie szeleszczenie, gadanie i śmichy chichy w trakcie seansu.
Współczuję Wam!
Ja bym pojechała, żeby być z mężem... a opcja z zostaniem u teściowej może nie jest najgorsza?
Stary 2012-02-10, 15:33   #3357
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
angielski prawniczy bo tłumaczę sporo dokumentów i brak mi trochę podstaw prawa
Nie znalazłam nigdzie takiego kursu. No i miałam spore wymagania co do lektora, bo wiedziałam, co i jak potrzebuję mieć wykładane.
Bedziesz robic tlumacza przysieglego?
Mnie czasem firma zapisuje na kursy, ale w wawie na szczescie jest jedna dobra firma zajmujaca sie tego typu szkoleniami parwniczymi i dla przysieglych. Kurs trwa rok lub 3 sem.

Wlasnie odezwalo mi sie moje cudowne kolano - co za tydzien. Nie moge chodzic.
Artsoskopia staje sie nieunikniona. Dzis ide do ortopedy, pozniej USG i juz sie naparwde zapisuje na operacje.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:44   #3358
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Bedziesz robic tlumacza przysieglego?
Mnie czasem firma zapisuje na kursy, ale w wawie na szczescie jest jedna dobra firma zajmujaca sie tego typu szkoleniami parwniczymi i dla przysieglych. Kurs trwa rok lub 3 sem.

Wlasnie odezwalo mi sie moje cudowne kolano - co za tydzien. Nie moge chodzic.
Artsoskopia staje sie nieunikniona. Dzis ide do ortopedy, pozniej USG i juz sie naparwde zapisuje na operacje.
Nocko, co masz z kolanem?
Ja właśnie od kilku dni cierpię z powodu pogody chyba. Nogi mnie rwą potwornie!!
Też chciałam robić artroskopię, ale jak usłyszałam od osób, które miały, że to rozwiązanie krótkotrwałe i że jak raz się zrobi, to na bank trzeba będzie zabieg powtarzać.. to się zniechęciłam.
Moja chrzesta miała chyba z 4 miesiące temu i już sie okazało, że kolano znowu jest 'zepsute' i właściwie trzeba by robić kolejną...

Hania

Stary 2012-02-11, 09:37   #3359
hania811
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Ale one wszystkie są prawie takie same Szukam jednokomorowego bez ociekacza, prostokątnego lub kwadratowego , grafitowego, z kamienia
Zastanawiam się, czy kupić z dozownikiem na płyn, czy nie...
Miałam w wynajmowanym mieszkaniu Tekę ceramiczną, beżową, beznadzieją do czyszczenia. Więc mam nadzieję, że kamień będzie lepszy...

Mój mąż jest świetnym pomocnikiem w kuchni, kroi lepiej (dokładniej) niż ja, ale czasem pracuje trochę wolno... w każdym razie jest bardzo pomocny, a oprócz tego zmywanie należy do niego
Poza tym jest przysposobiony do gotowania, gdyby trzeba było, to by gotował Robi pyszne placki ziemniaczane i polędwiczki ze śliwką

Współczuję Wam!
Ja bym pojechała, żeby być z mężem... a opcja z zostaniem u teściowej może nie jest najgorsza?
Ja bym brała z dozownikiem- o ile to nie sprawia że cena winduje o 50% .

Mój mąż ugotuje zupę, zrobi ciasto na pizzę- ale nie może mnie być wtedy w domu bo jak widzę jego ruchy zwolnione to mnie szlag trafia. To że on nie gotuje to moja wina- nie daję mu tego robić po prostu.

Niuniu ja bym pojechała - o ile u Małej to faktycznie tylko przeziębienie lekkie
Stary 2012-02-11, 11:42   #3360
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Nocko, co masz z kolanem?
Ja właśnie od kilku dni cierpię z powodu pogody chyba. Nogi mnie rwą potwornie!!
Też chciałam robić artroskopię, ale jak usłyszałam od osób, które miały, że to rozwiązanie krótkotrwałe i że jak raz się zrobi, to na bank trzeba będzie zabieg powtarzać.. to się zniechęciłam.
Moja chrzesta miała chyba z 4 miesiące temu i już sie okazało, że kolano znowu jest 'zepsute' i właściwie trzeba by robić kolejną...
Ja mam peknieta ląkotkę i z tego powodu zrobila mi sie torbiel. Lekarze sie dziwili, ze w ogole moge chodzic, no ale teraz sie pogorszylo.
Ja nie slyszalam, zeby trzeba bylo powtarzac dobrze zrobiona artroskopię. Moze zalezy tez, jakie jest uszkodzenie - czasem usuwa sie kawalek, czasem cala (masakra), a czasem tylko zszywa. Slsyzalam natomiast, ze trzeba powtarzac, jesli po prostu lekarz dala ciala i sie mu nie udalo poprawnie zrobic zabiegu. Tez mi mowili rozni lekarze, zebym przemyslala, czy robic. Kilka lat zwlekalam ale teraz juz sie ruszac nie moge - to bez sensu.
Butter, jak bedziesz potrzebowac opinii dobrego specjalisty, to bede mogla Ci polecic lekarza. Ja ide wlasnie do niego niedlugo na USG, to bliski znajomy mojej siostry, podobno jest swietny.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości