|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cześć
Co do kasy to nie biorę nawet udziału w dyskusji bo lubię wydawać na pierdoły a ostatnio nie mam na to kasy więc chodzę zła. Teraz to już wspominałam, że cienko z cashem ale nawet jak mieliśmy sporo więcej to był problem z odłożeniem. Butter menu takie, że aż ślinka cieknie
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, Butter, jak to czytam, to mam wrażenie, że bym potrzebowała tygodnia na zrealizowanie menu
![]() Zazdroszczę inwencji. U mnie na spotkaniach ze znajomymi nie ma żadnego żarcia, jedynie jakieś czipsy/paluszki/kupne ciasteczka, a na imprezach są zawsze te same rzeczy: sałatka jarzynowa, udka kurczaka/frankfuterki, talerz z wędlinami i serem, pieczywo, jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem, pokrojony pomidor/ogórek, może jakieś śledziki ze sklepu. Oprócz kurczaka i sałatki nic nie robię samodzielnie
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam Emu
![]() Mąż mi kazał
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, moim zdaniem jedzenia jest baaaardzo dużo (w opcji dla znajomych
), ale wszystko smakowite![]() Jaką sałatkę robisz z awokado? |
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha Ty to masz meza pozazdroscic |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, może z czegoś zrezygnuję...
![]() Sałatka z avocado Hani, jest na naszym kulinarnym...jest PYSZNA!! TŻ zaakceptował menu
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny ten przepis na sałatkę z awokado. Ja robię bardzo prostą: z pomidorem, papryką, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem i papryczką ostrą polane sokiem z limonki. Chętnie wypróbuję przy najbliższej okazji coś nowego. Dziś chyba na obiad gdzieś wyskoczymy. Nie chce mi się gotować dziś
|
|
|
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo poczekać i zrobić jeden porządnie rzucający się w oczy i żywy element na oknieNo widzisz, to jednak chyba charakter z tymi zakupami. Ja też teraz mieszkam w mieście, gdzie ze sklepami raczej średnio jest, no to sobie jeżdżę co jakiś czas tam, gdzie zakupy mam gdzie zrobić Albo internet, większość rzeczy bez problemu przecież można kupić Cytat:
dobry mąż |
|||
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja awokado nigdy nie jadłam. Ale obciach!
![]() Miśku, a szkolisz niemiecki czy angielski? Nie ma nigdzie grup super zaawansowanych? ![]() Zazdroszczę umiejętności językowych - dobrze mi szło z niemieckim, ale po liceum kontakt z nauką się urwał (na studiach byłam chwilowo w szkole językowej na poziomie przygotowującym do egzaminu Mittelstufe, począwszy od poziomu B2, ale zrezygnowałam z braku czasu). Z angielskim jest u mnie porażka Staram się korzystać z kursu internetowego, ale średnio z czasem |
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Emilko miło, że cię docenili w pracy Cytat:
To jadam jak nie chcę tyć. Jak miałam okres, że mi wszystko jedno to kanapki ![]() Cytat:
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzizas Butter co za wyżera!!!!
Mój lekarz jest superowski!! No powiem Ci że czasem sobie zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Sądzę że powinnaś zrezygnować bo się zajedziesz w tej kuchni Cytat:
Mąż kocha jak kupuję sobie nowe ciuchy i buty Dobra byłam bo...kliknęłam te buty na markafoni- ale po chwili kapnęłam sie że u nich to tzreba czekać na przesyłkę nawet i 2 tyg. więc wlazłąm na all i znalazłam krótkie emku w jeszcze lepszej cenie- będę miała w poniedziałek ![]() http://www.ebuty-riccardo.pl/Katalog...NI-INDIGO.html ----------------- Byłam u lekarza na KTG i po wyniki z posiewu. Mam paciorkowce Mam przepisany antybiotyk który mnie kosztował 100 zł
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znalazłam nigdzie takiego kursu. No i miałam spore wymagania co do lektora, bo wiedziałam, co i jak potrzebuję mieć wykładane. Cytat:
I teraz się zastanawiam, czy nie odesłać i nie zamówić raz jeszcze, zwłaszcza że mój rozmiar jeszcze jest Dobrze, że przynajmniej zdiagnozowali ci te bakterie i wiadomo, jak je leczyć W zasadzie |
||
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to już jest z tymi promocjami że zawsze może pojawić się lepsza ![]() Dobrze że mój lekarz jest taki skrupulatny. Wiem, że nie wszytskim kobietom robią badanie na posiew...a wyczytalam że co 4 osoba ma te dziady. Tyle że nie będąc w ciąży posiadanie tych paciorkowców to nie jest stan chorobowy. To bakterie normalnie wystepujące w przewodzie pokarmowym , jelitach ... taki jest problem że jak przeniosą się podczas ciąży z odbytu do pochwy to po pierwsze mogą przedostać się dalej czyli do płónu owodniowego co moze wywołać przedwczesny poród , a po drugie i najgorsze - niewyleczone moze podczas podoru przejśc na dziecko a to z kolei może powodować sepsę, zapalenie płuc czy nawet zapalenie opon mózgowych Jednym słowem masakra. ------------- Mąż pojechał na swój ostatni pijacki wieczór z kumplami , a ja zaliczyłam seans filmowy z kumpelą. Obejrzałyśmy "Dziewczynę z tatuażem" -polecam
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zdążyłam tego badania zrobić, w szpitalu pielęgniarkom się "zapominało" przez kilka dni pobrać, dopiero przy cc zrobili. Na wyniki czekało się 3 dni więc B. dostał profilaktycznie antybiotyk na starcie (wyszło że niepotrzebnie)
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Co do menu, to nie ma problemu, dam radę - to wbrew pozorom wcale nie jest tyle roboty, jak TŻ się zaangażuje, będzie git... Haniu, przykro mi z powodu małych nieproszonych lokatorów, mam nadzieję, że antybiotykiem szybko je przegonisz! |
|
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Szukam zlewozmywaka do kuchni... Najpierw muszę podszkolić się z tematu... Cytat:
![]() Mi do szczęścia obecnie brakuje sprawniejszego posługiwania się angielskim. Zaczęłam się uczyć, mam nadzieję, że coś z tego będzie. A w ogóle marzy mi się wyjazd studyjny za granicę. Generalnie mam taką możliwość, od 2 tyg. do pół roku... ale musiałabym wszystko pozamykać, wszystkie projekty, sprawy... Myślę o tym, może się uda. Co do tych zakupów, to ja, chociaż mnóstwo czasu spędzam przed komputerem, jakoś nie jestem biegła w wyszukiwaniu rzeczy do kupienia w internecie. Nie mam pojęcia o istnieniu różnych sklepów intern. Oczywiście kupuję książki czy sprzęty agd/rtv, ale ciuchów w zasadzie nie... Czasem przeglądam tylko sklepy online ze stacjonarnymi siedzibami, żeby wiedzieć, co zmierzyć.... Dzięki Gosiu! Cytat:
Moja przyjaciółka przed samym porodem dostała wielką dawkę ampicyliny, bo dopiero ktoś sprawdził jej wyniki... ------------ Mam ochotę na "Dziewczynę z tatuażem". My byliśmy wczoraj na Sherlocku Holmesie, Gra cieni Ok., choć za bardzo awanturniczy i pościgowy, pierwsza część mi się bardziej podobała, choć w ogóle wolałabym zobaczyć mniej łobuzerską, bardziej intelektualną potyczkę. Ale ok. Można się zrelaksować. Jest fajna muzyka, efekty specjalne i na głównych bohaterów męskich miło popatrzeć
|
||
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
|
|
#3349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ jesteś skrupulatna.![]() Ciesz się że nie jesteś biegła w zakupach internetowych Ja niestety jestem biegła i mam 3 kart kredytowe![]() Ja na Sherloka wybiram się od miesiaca i wybrać się nie mogę. Mamy problem z kinem - bo oby dwoje nie lubimy tłumów, popcornów i całego tego plastiku. Lubie małe kina studyjne- ale mamy takowe tylko jedno i nie grają wszytskiego ![]() No ale na "Hugo i jego wynalazek" muszę iść. !!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest pomocny ogólnie i wykonuje polecenia dokładnie... wszystko jest pokrojone tak, jak lubię.TŻ robi sałatki
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie wyglądają podobnie, trzeba trochę informacji zdobyć ![]() Ja też najbardziej lubię studyjne, ale sprawdza się też późnowieczorny seans w normalnym kinie, wtedy jest mało ludzi. Wczoraj byliśmy w kinie na 20 i może było pół sali, albo nawet nie. |
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pół sali to za dużo No ale racja ...w środku tygodnia wieczorem można trafić na pustki. Dlatego na "Hugo" wybieramy się w poniedziałek wieczorem.Cytat:
Ja do mojego nie mam. Nie umie kropić tak jak lubię
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Też niekiedy daję Tżtowi coś do krojenia, czy też starcia np.ser.
Dziewczyny jadłyście może dynię makaronową? widziałam właśnie w TV jak fajnie z miąższu można spaghetti zrobić i ciekawa jestem. Nigdy też nie zwróciłam uwagi w sklepie czy u nas jest dostępna
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Chciałam zajrzeć rano ale spadła na nas wiadomośc o śmierci taty TZ i musiałam podopinać kilka spraw przed jego wyjazdem. Sama mam zagwozdkę bo wiem, że mąż by chciał żebym była teraz z nim ale obawiam się zostawić młodą z rodzicami na tych kilka dni bo nigdy nie zostawała nawet na kilka godzin więc martwiłabym się, że dałaby tu czadu szczególnie wieczorem przy usypianiu. Do tego też nie wiem czy ciągnąc Oliwkę na pogrzeb (500 km) kiedy jest lekko podziębiona a z drugiej strony pomyślałam, że mogłabym z nia zostać u teściowej choć na tydzień bo ta zostaje sama w wielkim, pustym mieszkaniu. Co do kina to ja lubię pójść na full service czyli film plus popcorn z colą ;p ale też nie przepadam za tłumem i wkurza mnie szeleszczenie, gadanie i śmichy chichy w trakcie seansu.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Niuniu, bardzo mi przykro z powodu ojca TŻ.
|
|
|
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam jednokomorowego bez ociekacza, prostokątnego lub kwadratowego , grafitowego, z kamienia![]() Zastanawiam się, czy kupić z dozownikiem na płyn, czy nie... Miałam w wynajmowanym mieszkaniu Tekę ceramiczną, beżową, beznadzieją do czyszczenia. Więc mam nadzieję, że kamień będzie lepszy... Mój mąż jest świetnym pomocnikiem w kuchni, kroi lepiej (dokładniej) niż ja, ale czasem pracuje trochę wolno... w każdym razie jest bardzo pomocny, a oprócz tego zmywanie należy do niego ![]() Poza tym jest przysposobiony do gotowania, gdyby trzeba było, to by gotował Robi pyszne placki ziemniaczane i polędwiczki ze śliwką![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym pojechała, żeby być z mężem... a opcja z zostaniem u teściowej może nie jest najgorsza? |
|||
|
|
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie czasem firma zapisuje na kursy, ale w wawie na szczescie jest jedna dobra firma zajmujaca sie tego typu szkoleniami parwniczymi i dla przysieglych. Kurs trwa rok lub 3 sem. Wlasnie odezwalo mi sie moje cudowne kolano - co za tydzien. Nie moge chodzic. Artsoskopia staje sie nieunikniona. Dzis ide do ortopedy, pozniej USG i juz sie naparwde zapisuje na operacje. |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie od kilku dni cierpię z powodu pogody chyba. Nogi mnie rwą potwornie!! Też chciałam robić artroskopię, ale jak usłyszałam od osób, które miały, że to rozwiązanie krótkotrwałe i że jak raz się zrobi, to na bank trzeba będzie zabieg powtarzać.. to się zniechęciłam. Moja chrzesta miała chyba z 4 miesiące temu i już sie okazało, że kolano znowu jest 'zepsute' i właściwie trzeba by robić kolejną... |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Mój mąż ugotuje zupę, zrobi ciasto na pizzę- ale nie może mnie być wtedy w domu bo jak widzę jego ruchy zwolnione to mnie szlag trafia. To że on nie gotuje to moja wina- nie daję mu tego robić po prostu. Niuniu ja bym pojechała - o ile u Małej to faktycznie tylko przeziębienie lekkie
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie slyszalam, zeby trzeba bylo powtarzac dobrze zrobiona artroskopię. Moze zalezy tez, jakie jest uszkodzenie - czasem usuwa sie kawalek, czasem cala (masakra), a czasem tylko zszywa. Slsyzalam natomiast, ze trzeba powtarzac, jesli po prostu lekarz dala ciala i sie mu nie udalo poprawnie zrobic zabiegu. Tez mi mowili rozni lekarze, zebym przemyslala, czy robic. Kilka lat zwlekalam ale teraz juz sie ruszac nie moge - to bez sensu. Butter, jak bedziesz potrzebowac opinii dobrego specjalisty, to bede mogla Ci polecic lekarza. Ja ide wlasnie do niego niedlugo na USG, to bliski znajomy mojej siostry, podobno jest swietny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

pozazdroscic

miło, że cię docenili w pracy

Mam przepisany antybiotyk który mnie kosztował 100 zł