wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 11:52   #3271
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
u nas tona kosztuje 730+dowoz....i w zeszlym tygodniu musielismy dokupic 2 tony...czyli spalilismy juz 5 ton

my placimy za gaz kolo 300 zl za dwa miesiace (czasem mniej ale niewiele) a za wode kolo 200 zl za miesiac
To drogo. Dowóz mamy za darmo bo skład niedaleko Sporo palicie. U nas niby nowy dom ale mamy nieocieplone poddasze i garaż wiec wbrew pozorom ciągnie zimno.
a no i u nas palimy pół na pół z drzewem, a mamy za darmo

My gaz mamy z butli, starcza na ok 3 miesiące. Prąd to 80zl miesięcznie a woda ok 40zl..na kwartał Szambo- szambiarka raz na jakiś czas, nawet nie wiem ile no i śmieci.

To prawda że w domu ciągle wydatki ale... to jednak zawsze własne. Nikogo nie utrzymuję płacąc czynsz.

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-02-08 o 12:08
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:56   #3272
ButterBear
Zakorzenienie

Ok, już się nie spieram.

My płacimy niestety dużo - zdecydowanie więcej niż gdybyśmy mieszkali w bloku...
A prawda jest taka, że ostatnio generalnie życie jest drogie - masakra

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:12   #3273
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ok, już się nie spieram.

My płacimy niestety dużo - zdecydowanie więcej niż gdybyśmy mieszkali w bloku...
No dobra nie wiem z kim porównujesz - może znajomi mają jakieś tanie mieszkania- sþódzielcze tudzież deweloperskie- nieważne. Nawet jeśli płacisz więcej to za swoje, nie na kredyt, z podwórkiem i mieszkanie duże.

Mi wychodzi za podstawowe opłaty + kredyt koło 2000 zł (bez internetu , telewizji , telefonu i takich tam dóbr wyższych) więc zapewnie i tak masz lepiej
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:15   #3274
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Zabieram się do roboty

Musimy z TŻ zaplanować urlop wakacyjny. Dla mnie to na razie czysta abstrakcja.

Haniu, trzymam kciuki, żeby jednak było szybciej. Ja przenosiłam tydzień
Lubię planować urlop wakacyjny

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

U mnie intensywne myślenie o meblach kuchennych.
Wrzucam moją najnowszą inspirację ze szczególnym uwzględnieniem pomysłu uchwytowego.
Moja kuchnia jest dokładnie w takim kształcie, trochę tylko krótsza.
Zastanawiam się tylko, jaki kolor pasowałby zamiast białej góry?
Emilko jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych mebli z inną górą

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
na tym filmiku z grubsza widać nasze wnętrze
http://www.youtube.com/watch?v=_tn58-20OHg

Całość jest praktycznie do zrobienia, tylko ta ściana z regałem jest prawie na gotowe. Tam gdzie mignie kawałek ciemnej ławy i stołu ma być wyspa kuchenna.

Takie kuchnie czasem klienci w firmie TZa robią. Mi się średnio podobają
Ale fajnie biega

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
zmieniając temat...
Nie znacie czegoś skutecznego na przeziębienie? Nie mam czasu na leżenie, a jest coraz gorzej, katar mnie wykańcza. Nie mam gorączki, więc nie pójdę do lekarza, ale nie wiem, jak sobie pomóc
Tż pije mleko z masłem, miodem i czosnkiem wieczorem w dzień herbatę/wodę z miodem i całą cytryną (którą potem zjada). Twierdzi, że mu pomaga, ale na sobie nie próbowałam
Stary 2012-02-08, 12:17   #3275
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Tż pije mleko z masłem, miodem i czosnkiem wieczorem w dzień herbatę/wodę z miodem i całą cytryną (którą potem zjada). Twierdzi, że mu pomaga, ale na sobie nie próbowałam

Taką herbatę ja też piję, ale nic mi nie daje w sumie, a może daje, bo nie jest gorzej, nie wiem A mleko nie przejdzie mi przez gardło.
Może chodzenie bez czapki wychodzi
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:19   #3276
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No dobra nie wiem z kim porównujesz - może znajomi mają jakieś tanie mieszkania- sþódzielcze tudzież deweloperskie- nieważne. Nawet jeśli płacisz więcej to za swoje, nie na kredyt, z podwórkiem i mieszkanie duże.

Mi wychodzi za podstawowe opłaty + kredyt koło 2000 zł (bez internetu , telewizji , telefonu i takich tam dóbr wyższych) więc zapewnie i tak masz lepiej
A nie no...kredyt, to masakra...tutaj się w ogóle nie porównuje... Pod tym względem na pewno mam lepiej

Hania

Stary 2012-02-08, 12:20   #3277
hania811
Zakorzenienie

Miśku co do tego kataru przebrzydłego- trzeba przetrwać. My z mężem mieliśmy 1,5 tygodnia. Ja leczyłam się czosnakami, miodem , tonami cytryn, mlekiem , wodą morską psikaną do nosa, mąż wszelkimi lekami- gripeksem , rutinoskorbinem - nic nie pomagało
Stary 2012-02-08, 12:22   #3278
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Miśku co do tego kataru przebrzydłego- trzeba przetrwać. My z mężem mieliśmy 1,5 tygodnia. Ja leczyłam się czosnakami, miodem , tonami cytryn, mlekiem , wodą morską psikaną do nosa, mąż wszelkimi lekami- gripeksem , rutinoskorbinem - nic nie pomagało
tego się właśnie obawiałam, ale miałam nadzieję, że jest coś, co chociaż doraźnie przynosi ulgę, bo dziś od rana w pracy wysmarkałam już pudełko chusteczek. Moja skóra na nosie woła "pomocy"
Stary 2012-02-08, 12:24   #3279
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A nie no...kredyt, to masakra...tutaj się w ogóle nie porównuje... Pod tym względem na pewno mam lepiej
No widzisz
Ja zawsze, przed 10 każdego miesiaca, gdy robię przelewy zazdroszczę wszystkim bez kredytu. Co gorsze w perspektywie mam jedynie wyższy kredyt
Stary 2012-02-08, 12:25   #3280
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Taką herbatę ja też piję, ale nic mi nie daje w sumie, a może daje, bo nie jest gorzej, nie wiem A mleko nie przejdzie mi przez gardło.
Może czosnek z czymś innym (ale jak na drugi dzień iść do pracy ) podobno naturalny antybiotyk.
Brrr ja bym nie wyszła bez czapki w takie mrozy obyś nie załatwiła zatok
Stary 2012-02-08, 12:29   #3281
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz
Ja zawsze, przed 10 każdego miesiaca, gdy robię przelewy zazdroszczę wszystkim bez kredytu. Co gorsze w perspektywie mam jedynie wyższy kredyt
Jeśli cię to pocieszy, to zdecydowana większość ludzi spłaca jakieś kredyty

Cytat:
Może czosnek z czymś innym (ale jak na drugi dzień iść do pracy ) podobno naturalny antybiotyk.
Brrr ja bym nie wyszła bez czapki w takie mrozy obyś nie załatwiła zatok
eeee tam, czapka jest na głowie a nie na twarzy, gdzie są zatoki
Stary 2012-02-08, 12:30   #3282
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy prócz tych 440 zł dodatkowe opłaty za gaz, prąd, miejsce parkingowe i rozliczenie za wodę i ogrzewanie (zawsze mamy jakieś dopłaty niestety teraz do wody tylko 100 zł na szczęście)
To 440 to tylko zaliczka za wodę i ogrzewanie, 20 zł za wywiezienie śmieci, 10 zł remontowego i tyle.

Większość moich znajomych ma domy- liczyliśmy to ostatnio wszytsko dokładnie i wyszło że lepiej mieć dom- bo taniej
Nie wiem może to też kwestia "jakości " domu że tak powiem. Moi znajomi mają nowe domy - szczelne i ciepłe, do tego ogrzewania kominkowe więc tego gazu niewiele im idzie jak zima nie daje w kość.
Haniu byc moze jest tak przy nowych domach moj ma ponad 50 lat i mamy ponad 160 metrow do ogrzania

Cytat:
Ano - najważniejsze - nie utrzymujesz spółdzielni i jej pracowników. Mój teściu jest prezesem spółdzielni mieszkaniowej- i bynajmniej nie zarabia średniej krajowej.

Zgadza się, te remonty przy domu mogą dać w kość bo jednorazowo trzeba wywalić tysiące. Tylko pytanie co ile taki dach trzeba naprawiać- 10 lat?? Chyba nawet nie tak często
ok niby sie zgadzam z powyzszym ale nie do konca

niby dach sie robi raz na iles tam lat ok ale nie ma u nas roku zeby czegos nie trzeba bylo robic i nie sa to koszta 100 zl

i tak jak mowie w nowym domu jest spokoj na kilka-kilkadziesiat lat ale potem

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
To drogo. Dowóz mamy za darmo bo skład niedaleko Sporo palicie. U nas niby nowy dom ale mamy nieocieplone poddasze i garaż wiec wbrew pozorom ciągnie zimno.
a no i u nas palimy pół na pół z drzewem, a mamy za darmo

dowoz placimy 30-40 zl wiec nie tak duzo a i wegiel mamy zalatwiony po "starej" cenie i nie chce wiedziec ile bedzie kosztowal potem a i my tez palimy drzewem troche dostalismy od wujka ale reszte musielismy kupic
My gaz mamy z butli, starcza na ok 3 miesiące. Prąd to 80zl miesięcznie a woda ok 40zl..na kwartał Szambo- szambiarka raz na jakiś czas, nawet nie wiem ile no i śmieci.

To prawda że w domu ciągle wydatki ale... to jednak zawsze własne. Nikogo nie utrzymuję płacąc czynsz.
my placimy za scieki i wychodza drozej od wody kpina normalnie hahah

Cytat:
Ok, już się nie spieram.

Kochana my mamy tak samo i najlepsze ze moj Tz jest "blokowym chlopakiem" i caly czas klocil sie ze mna co lepsze/tansze bloki czy domek i niestety ostatnio mi powiedzial ze zaluje ze nie kupilismy mieszkania troche przykre ale sama prawda

zrobilam Mai zupe koperkowa bozzzzzze jaka pyszna

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 12:43   #3283
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
heh...masz rację Z moich znajomych tylko jedna para nie ma kredytu- i tym sposobem kupują sobie co i rusz nowe iphony, do resturacji chodzą 2 razy w tygodniu itd

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Haniu byc moze jest tak przy nowych domach moj ma ponad 50 lat i mamy ponad 160 metrow do ogrzania

ok niby sie zgadzam z powyzszym ale nie do konca

niby dach sie robi raz na iles tam lat ok ale nie ma u nas roku zeby czegos nie trzeba bylo robic i nie sa to koszta 100 zl

i tak jak mowie w nowym domu jest spokoj na kilka-kilkadziesiat lat ale potem
No tak...przy 50 letnim domu to pewnie wszytsko na raz się posypało i remon to koszt taki jak wybudowanie nowego domu
Stary 2012-02-08, 12:44   #3284
ButterBear
Zakorzenienie

Kotku...mój Tż też 'blokowy' i wszystko mu się wydaje za drogie... nie przyzwyczajony

Ale co zrobić Ważne, żeby jakoś wiązać końce

Hania

Stary 2012-02-08, 13:26   #3285
emi_lka
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za opinie o meblach. Ta kuchnia jest bardzo prosta i ja taką chcę, bo nie mam miejsca na nic wymyślnego, chciałabym, żeby było gładko, ale ciekawie - już mi się znudziły podłużne metalowe uchwyty, dlatego to rozwiązanie z małymi uchwytami i gałkami przypadło mi do gustu.
Ale ani żyrandola, ani płytek nad blatem nie biorę pod uwagę. Tylko meble.

Co do całej kuchni - my mamy na podłodze i dwóch ścianach beżowe duże kafle błyszczące (gres), a na ścianie bez zabudowy płytki gresowe w cegiełkę w kolorze kawy z mlekiem z domieszką szarości.
W załączniku ta cegiełka, tylko światło beznadziejnie padało i wygląda na bardzo ciemną.

Boję się, że jeżeli przy tej kolorystyce zostaniemy tylko przy białych meblach, to będzie bardzo mdło. Całe mieszkanie mamy w ogóle takie budyniowe, waniliowobeżowe, jasne.
Dlatego myślałam o innym kolorze góry, ale faktycznie nie wiem, co do tego dopasować? I jak to się razem zgra? Myślałam o kolorze fioletowobakłażanowym lub jasnowrzosowym... Ale jaki blat dobrać?

Jeśli zaś zostaniemy przy bieli, to może przełamaniem mdłości będzie blat. Podobają mi się blaty w kolorze drewna-skórki od chleba...
Ale wybraliśmy sobie grafitową płytę grzewczą. Czy to do drewnianopodobnego blatu będzie pasować?

Jak to połączyć?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
hej

o kurcze, nie sądziłam, że końcówka ciąży aż tak daje w kość

Meble są proste, nowoczesne, a uchwyty nadają im klasycznego stylu, pasuje to do płytek z dekorem (i chyba też do całego mieszkania, bo pamiętam, że wstawiałaś biurko w podobnym stylu?). Moim zdaniem, w takim zestawieniu biała całość (dół i góra mebli) najlepiej się komponuje.
Jeśli miałabym zmienić kolor góry, to na coś ostrego (np. czerwony), ale wtedy uchwyty musiałyby być ukryte i płytki jednolite.
Kiedyś myślałam w ogóle o czerwonej kuchni. Teraz boję się, że intensywny kolor całej zabudowy będzie zbyt przytłaczał to małe wnętrze...

Cytat:
Emi bardzo ciekawe te uchwyty. Podoba mi się łączenie białych nowoczesnych frontów z tak,ą klasyką. Jak dla mnie w sumie jedyne rozwiazanie bo 100% nowoczesności i sterylności nie znoszę.
Zauroczyły mnie
Też lubię takie miksy

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Emi kuchnia z inspiracji mi się podoba, świetne połączenie nowoczesności z lekko rustykalnym stylem ale szczerze powiedziawszy nie bardzo tam widzę inny kolor górnych szafek. Najczęściej robią kuchnie biało-czarne ale do tych uchwytów kompletnie to nie pasuje, pewnie od biedy mógłby być kolor kawy capuccino na górnych szafkach tylko czy jest sens wprowadzać dodatkowy element. Zależy co z tej inspiracji chcesz zapożyczyć: czy tylko uchwyty? Czy również ten wzór dość bogaty pomiędzy szafkami i żyrandol. Jeśli chcesz uzyskać podobny efekt jak na fotce to wydaje mi się, że meble najlepiej w jednym kolorze.

Haniu co do cen czynszu to mnie to też doprowadza do szewskiej pasji. My za niecałe 50 m2 płacimy 450zł

Sanetko zgadzam się z xzorą, przy otwartych przestrzeniach zostałabym raczej przy dość stonowanych kolorach. Tu np jest moja inspiracja jeśli chodzi o wygląd mojego przyszłego, wymarzonego domu http://www.decoratorium.pl/moj-dom/
Tak jak pisałam, płytki mamy beżowe. Więc ewentualna zmiana koloru góry - na jakiś konkretny kolor...

Cudowne to wnętrze z linka! Bardzo mi się podoba!

Cytat:

Dlatego postanowiliśmy już na 100% że kupujemy działkę. Mam dosć utrzymywania bab pijących kawe od 7 do 15.

No my za 41 m2 płacimy 440 zł

Mi się podba bardzo coś pomiędzy - czyli styl rustykalny w bardziej nowoczenym wydaniu. Tzn takie kafle jak są w łazience i kuchni ale w połaczeniu z prostymi szafkami i wanną.
Ja za 42 m2 płacę 390 zł. (w tym zaliczka na wodę i ogrzewanie).
Za ogrzewanie jest zwrot w wysokości 420 zł, więc jednego czynszu nie płacę. Plus oczywiście prąd, gaz, rozliczenie wody, internet i kredyt.
Za gaz płacimy 20 zł.... I dlatego m.in. zostajemy jednak przy gazie zamiast indukcji.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
fakt, porównanie małego mieszkania i dużego domu to nie to samo co dużego mieszkania

ja mieszkam w mieszkaniu własnościowym, niby opłaty niższe, ale za to chaos i samorządność

już mam dwie rozprawy sądowe - pierwsza, bo właściciele lokali handlowych uchwalili większością powierzchni, że będą płacić mniejsze opłaty na fundusz remontowy niż właściciele mieszkań (zbieranie głosów odbyło się poza wiedzą właścicieli mieszkań, generalnie niezgodnie z prawem i stąd pozew)

druga - bo jeden sąsiad chciał założyć domofon i wymienić wszystkie drzwi w klatkach, a reszta uznała, że wystarczy wymienić jedynie drzwi wejściowe + domofon. Drzwi zrobione, domofon jest, a ten nas pozwał.
Szok, co za sprawy

Cytat:
zmieniając temat...
Nie znacie czegoś skutecznego na przeziębienie? Nie mam czasu na leżenie, a jest coraz gorzej, katar mnie wykańcza. Nie mam gorączki, więc nie pójdę do lekarza, ale nie wiem, jak sobie pomóc
Otrivin jest skuteczny. Niestety moim zdaniem po jakimś czasie rozwiązany problem kataru wraca w postaci chorych zatok.
Więc chyba tylko grzanie się...

Cytat:
Cześć,

Lubię planować urlop wakacyjny

Emilko jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych mebli z inną górą

Ja też lubię takie plany

Cytat:
Na pewno

Cytat:

Zależy jaką masz czapkę... ja noszę czapkę na czole i moje zatoki czołowe są na bank chronione
Poza tym są jeszcze zatoki klinowe, które czapka zazwyczaj też osłania.

No i uszy oraz węzły chłonne są schowane tak poza tym

Sanetko, świetnie Bartuś się rusza, rozkoszny jest
Tak mi się wydawało, że Ty chyba nie przepadasz za takimi bardzo prostymi, nowoczesnymi meblami?
Nie wiem, co Ci doradzić... Musiałabym długo myśleć, żeby coś wymyślić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cegiełka.jpg (27,2 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2012-02-08 o 13:28
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:31   #3286
miskowa
Zakorzenienie

Emilko, ja na twoim miejscu zostałabym jednak przy jednym kolorze mebli i poszalałabym z kolorem zdecydowanych dodatków. Takie wnętrza też fajnie wyglądają.
Meble mogą ci się szybko opatrzeć i będziesz chciała wymieniać. Z dodatkami zawsze łatwiej. Czyli jasne meble, spokojne ściany i jakieś kolorowe gadżety, ew. blaty jakieś zdecydowane może...
Stary 2012-02-08, 13:34   #3287
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Emilko, ja na twoim miejscu zostałabym jednak przy jednym kolorze mebli i poszalałabym z kolorem zdecydowanych dodatków. Takie wnętrza też fajnie wyglądają.
Meble mogą ci się szybko opatrzeć i będziesz chciała wymieniać. Z dodatkami zawsze łatwiej. Czyli jasne meble, spokojne ściany i jakieś kolorowe gadżety, ew. blaty jakieś zdecydowane może...
Teraz sobie pomyślałam, że mogłabym zaszaleć z czymś na okno (np. jakąś fajną roletą, nawet ta z linka Niu jest ciekawa
http://www.decoratorium.pl/wp-conten...orium.pl-5.jpg

Tylko np. w bardziej intensywnych kolorach lub w ogóle inny wzór - chodzi mi o to, że okno mamy na wprost drzwi i ładny kolor i dekor na oknie załatwiłby sprawę...

Muszę pogadać z mężem, on na razie widzi kolor w tej kuchni.
Stary 2012-02-08, 13:41   #3288
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz sobie pomyślałam, że mogłabym zaszaleć z czymś na okno (np. jakąś fajną roletą, nawet ta z linka Niu jest ciekawa

Tylko np. w bardziej intensywnych kolorach lub w ogóle inny wzór - chodzi mi o to, że okno mamy na wprost drzwi i ładny kolor i dekor na oknie załatwiłby sprawę...

nie mam teraz czasu, żeby wyszukać ci zdjęcia, o co mi chodzi, ale może jutro. Generalnie jasne jednokolorowe meble plus wyraźne ale spójne dodatki (typu właśnie coś na oknie, jakieś plastiki w kuchni, czy nawet kolorowy czajnik itp.)

No i właśnie w tą stronę bym szła. Fajna roleta dużo robi w pomieszczeniu
Stary 2012-02-08, 13:47   #3289
hania811
Zakorzenienie

Emi w małej kuchni nie zdecydowałabym się na ciemne fronty u góry jeszcze te dolne wchodzą w grę - ale górne przytłoczą. Proste i jasne to jest to. Możesz z blatem zaszaleć i tak jak Misiek pisze z dodatkami
Stary 2012-02-08, 13:55   #3290
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Emi w małej kuchni nie zdecydowałabym się na ciemne fronty u góry jeszcze te dolne wchodzą w grę - ale górne przytłoczą. Proste i jasne to jest to. Możesz z blatem zaszaleć i tak jak Misiek pisze z dodatkami
W zasadzie racja - jeśli dzielić kolorystycznie, to kolor na dole....

Co do dodatków, to mam wrażenie, że jestem jakaś "ślepa" na nie.
Od ponad roku salon czeka na dodatki. Nie umiem wybrać i kupić.
Mam jasne, budyniowe ściany, jasną waniliową kanapę, drewniany brązowy stół i krzesła, jasną podłogę, witrynę i komodę w kolorze drewna.

I nie umiem dobrać zasłon, dywanu jakiegoś, lampy

boję się, że z kuchnia też tak utknę....

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2012-02-08 o 13:59
Stary 2012-02-08, 14:00   #3291
hania811
Zakorzenienie

heh
Cytat:
W zasadzie racja - jeśli dzielić kolorystycznie, to kolor na dole....

Co do dodatków, to mam wrażenie, że jestem jakaś "ślepa" na nie.
Od ponad roku salon czeka na dodatki. Nie umiem wybrać i kupić.
Mam jasne, budyniowe ściany, jasną waniliową kanapę, drewniany brązowy stół i krzesła, jasną podłogę, witrynę i komodę w kolorze drewna.

I nie umiem dobrać zasłon, dywanu jakiego, lampy

boję się, że z kuchnia też tak utknę....
heh..dobra jesteś Masz takie neutralne kolory że masz duże pole manewru w doborze dodatków. Z drugiej strony może wlaśnie dlatego nie możesz się zdecydować

Ja nie mam z tym problemu bo lubię kolorowe pomieszczenia..ja w dużym pokoju mam pomarańcz, czerwien, ciemny brąz, jasny brąz i jeszcze do tego wszytskiego czarny stolik

I o dziwo nic się ze sobą nie gryzie
Stary 2012-02-08, 14:07   #3292
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam teraz czasu, żeby wyszukać ci zdjęcia, o co mi chodzi, ale może jutro. Generalnie jasne jednokolorowe meble plus wyraźne ale spójne dodatki (typu właśnie coś na oknie, jakieś plastiki w kuchni, czy nawet kolorowy czajnik itp.)

No i właśnie w tą stronę bym szła. Fajna roleta dużo robi w pomieszczeniu
Jak będziesz miała jakieś ciekawe fotki, to wrzuć.
Niby oglądam dużo zdjęć, ale jakoś nie znalazłam niczego do bezpośredniego przełożenia... i sama w sklepach też nie znalazłam

Cytat:
heh
heh..dobra jesteś Masz takie neutralne kolory że masz duże pole manewru w doborze dodatków. Z drugiej strony może wlaśnie dlatego nie możesz się zdecydować

Ja nie mam z tym problemu bo lubię kolorowe pomieszczenia..ja w dużym pokoju mam pomarańcz, czerwien, ciemny brąz, jasny brąz i jeszcze do tego wszytskiego czarny stolik

I o dziwo nic się ze sobą nie gryzie
No właśnie nie wiem, w czym rzecz...
Po prostu nie widzę nic, co bym chciała mieć, albo jak widzę, to jest poza moim zasięgiem finansowym.
Albo mężowi się nie podoba

Wrzuć jakąś fotkę tego miksu kolorystycznego
A jakie kolory masz w kuchni? Pewnie mamy podobne mieszkanie, bo prawie taki sam metraż
Stary 2012-02-08, 14:29   #3293
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
No tak...przy 50 letnim domu to pewnie wszytsko na raz się posypało i remon to koszt taki jak wybudowanie nowego domu
no zebys wiedziala....jak pomysle co mamy tu zrobic to naprawde maly domek bym se wybudowala

Cytat:
Kotku...mój Tż też 'blokowy' i wszystko mu się wydaje za drogie... nie przyzwyczajony

Ale co zrobić Ważne, żeby jakoś wiązać końce
haha ahh te chlopy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:36   #3294
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Na pewno

Zależy jaką masz czapkę... ja noszę czapkę na czole i moje zatoki czołowe są na bank chronione
Poza tym są jeszcze zatoki klinowe, które czapka zazwyczaj też osłania.

No i uszy oraz węzły chłonne są schowane tak poza tym

Miśkowa Emilka mnie uprzedziła.

Cytat:

Fajny pomysł z tymi roletami
Stary 2012-02-08, 17:45   #3295
hania811
Zakorzenienie

Okazało sie że jednak musimy kupić fotelik samochodowy Oczywiście przeszukuję net w celu wyczajenia okazji. W promocjach oczywiście są dziwaczne kolory . I tak najtaniej wychodzi taki
http://www.agito.pl/maxi-cosi-cabrio...002-4,1-463992

i mój ukochany róż
http://allegro.pl/fotelik-samochodow...093851156.html

Edit .
i jeszcze taki
http://www.tomi.pl/szczegoly/12450/m...ratis_warszawa

Mąż mówi- a weź jej kup ten róż- niech ma dziewczyna

A ja chyba jednak wolę ten dziwaczny niebiesko- czerwony.

Nie wiem co robić

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-02-08 o 17:58
Stary 2012-02-08, 18:02   #3296
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Okazało sie że jednak musimy kupić fotelik samochodowy Oczywiście przeszukuję net w celu wyczajenia okazji. W promocjach oczywiście są dziwaczne kolory . I tak najtaniej wychodzi taki

i mój ukochany róż

Edit .
i jeszcze taki

Nie wiem co robić
Mi sie bardziej podoba ten niebiesko czerwony, różowy zbyt różowy jest
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 19:15   #3297
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

i mój ukochany róż

Edit .
i jeszcze taki

Nie wiem co robić
Mi podobnie jak Niu podoba się niebiesko-czerwony. Lubię dla dziewczynek różowe dodatki, ale ten fotelik jest strasznie różowy
Stary 2012-02-08, 20:10   #3298
miskowa
Zakorzenienie

mi się też ten niebiesko-różowy podoba
różowy jest zbyt różowy, a ten trzeci taki jakiś bezpłciowy
Stary 2012-02-09, 08:53   #3299
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Emilko, kuchnia fajna, choć te uchwyty jednak nie do końca mnie przekonują. Bakłażanowy na pewno będzie pasować, tylko wtedy trzeba dobrze dobrać odcień drewnopodobnego blatu (chłodniejszy).
Do drewnopodobnego blatu na pewno będzie świetnie pasować grafitowa płyta grzejna.
Ja mam dwa kolory frontów - na górze jest brzoza, na dole - ciemnoszara okleina z bardzo cienką ramką brzozową, uchwyty mam akurat podłużne, proste.
Myślę, że propozycja Miśka odnośnie kolorowych dodatków to też dobre rozwiązanie.

Haniu, abstrakcja z urlopem, bo jakoś nie wyobrażam sobie wyjazdu gdzieś z Ewą tylko we trójkę. Wieczory trzeba by spędzać w hotelu/domku - generalnie w miejscu noclegu, co nie jest atrakcyjną wizją No i z kasą krucho.

Czemu sama musisz kupić zestaw do lewatywy?!

A propos opłat w domu - my nie mamy wielkich kredytów, więc niby powinno być ok, ale jak wzięliśmy kredyt na węgiel w listopadzie chyba, to jeszcze się nie umiemy pozbierać - dziś jest 9. dzień miesiąca, TŻ ma na koncie 750 zł, ja - 1000 zł.
W ogóle miałam wczoraj kolejną rozmowę z TŻ na temat kasy. Stwierdziliśmy, że za dużo wydajemy na żarcie, które w 20 - 30% musimy potem wywalać, bo się zdąży zepsuć. I kupujemy może za często produkty droższe, typu jakieś mieszanki sałat, parmezan za 90 zł/kg, droższe wędliny, których i tak nie dojadamy. Od zmiany pracy TŻ mamy 2 tys. więcej w portfelu, a nam już całkiem nie starcza na odłożenie czegokolwiek.

Miśku, na katar polecam Cirrus lub Sudafed, ale ja wolę ten pierwszy specyfik.

Dziewczyny, o której zwykle jecie kolację (ostatni posiłek danego dnia)? I co to jest - coś na ciepło/sałatki/kanapki?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:58   #3300
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Haniu, ja też bym wzięła niebiesko-czerwony... ten całkiem jasny mdły jakiś, a ten różowy fajny, ale może trochę za jasny, nie do końca praktyczny...

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości