|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Nawilżacza nie mamy
![]() Wozek bajeczny ![]() Ja mam poki co espiro atlantic - na sniegi i kupilismy navingtona cadeta - bo sprytniejszy i mniej miejsca zamjuje w aucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() ![]() Super! ![]() U Was te zęby wyłażą jak grzyby po deszczu ![]() ![]() Cytat:
U nas nadal Dzidziuś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||||||
Zakorzenienie
|
Halo halo drogie Panie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ŻŚpiworek kupiłam taki : http://allegro.pl/spiworek-kaiser-ig...109210431.html tylko koloru czarnego ![]() A Ty jaki? Blondynko jeździłam tym wózkiem Stokke od koleżanki i dla mnie tragedia, straszny. Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
Dobry dzień
![]() My już po wizycie pielęgniarki środowiskowej. Zebrała krótki wywiad, wypełniła papiery, zapytała się czy coś mnie niepokoi, zmierzyła obwód główki i klp Helenki i tyle. Odnośnie nawilżaczy - nie mamy. Kiedyś myśleliśmy o kupnie ale zrezygnowaliśmy, ogólnie nie są polecane. Mam zawieszone dzbanki z wodą na kaloryferze i wieszam jeszcze mokre szmatki, ręczniki. Wózki - dla mnie wszystkie te spacerówki wyglądają trochę kosmicznie, co nie znaczy, że nie podobają mi się. Ta co pokazała Marzena ma całkiem dobre opinie. (reszty nie sprawdzałam). My mamy teutonie cosmo i na razie nie planuję innej (chociaż jeszcze spacerówki nie wypróbowałam, Helena na styk mieści się w gondoli). Pewnie jak się zrobi cieplej i zaczniemy wyjeżdżać na jakieś wycieczki to wtedy kupimy klasyczną parasolkę. Kojec - nie mamy i też nie kupuję - nasze całe mieszkanie to jak taki duży kojec - nie wiem gdzie bym go jeszcze wcisnęła ![]() Proszek - jeszcze piorę w dziecięcym (czasami nasze rzeczy również, jak nie chce mi się dwóch pralek nastawiać). Jak się skończy to nie planuje kupować kolejnego tylko będę prac już dla dorosłych. Iustyna super, że się wszystko udało, Kciuki oczywiście tez trzymałam. Jak i za innych potrzebujących też ![]() I ja też chcę na narty!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pamiętam że Filip masakrycznie zgrzytał zębami, tez czytałam że to niby na robaki itd. ale to chyba nieprawda... nei wiem, u nas nie było... a zgrzytał okropnie, w całym pokoju go było słychać, ja stara szafa w horrorach... Cytat:
mówiłam że będzie dobrze, suuper ![]() ![]() Cytat:
Lila też non stop teraz wstaje, podchodzi do mebli, kanapy, i próbuje się tylko łapać i się wspina, w łóżeczku to samo.. cieszy mnie to że się tak szybko rozwija, bo jest niesamowicie uparta i zawzięta w zdobywaniu nowych celów ale widzę że jeszcze lata na boki, dupka jej się wygina i muszę jej pilnować bo często się puszcza i leci na głowę... Cytat:
ale wrzucam już do naszego prania takie wierzchnie ubranka, jak rajstopki, spodenki itd, ona teraz zbiera wszystko z podłogi i w 40C mogłoby się nie doprać Cytat:
Na chrzcinach Lila pokazała jak raczkuje, więc były zachwyty w rodzinie, i od razu komentarze, a tamten to leń , jeszcze dupki nie podnosi itp . ![]() dlatego trzeba mieć umiar w porównywaniu, bo komuś może być przykro.
![]() |
#4596 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja Cię doskonale rozumiem. zostaliśmy z Radkiem sami na 7 tygodni jak miał niecałe 3 tygodnie. Dla mnie to była jedna wielka MASAKRA! ![]() Cytat:
![]() Z porównywaniem to rzeczywiście będzie. Żeby tylko takie niewinne, nie robiące dzieciakom krzywdy. Dziewczyny, czy oliwę/masło trzeba dodawać podczas gotowania obiadków, po ugotowaniu czy przy podgrzewaniu? Czy to nie ma znaczenia? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja własnie mam taką kolezankę, która cały czas porównuje Domka ze swoją córką, a to potrafi a tego nie, a dlaczego ona jeszcze tak nie robi, a Twój nie ma zębów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zapomnialam sie pochwalic ze Nela zjada swoje stopki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Pytanie czy: w ramach ekspozycji moge podac jeden biszkopt????
czy jednak deserek i lyzke manny lepiej??? Mielism ydzis nowosc na obiad wiec nei dodawalam do obiadku i teraz nie wiem czy lepiej do deserku czy biszkopta??? Ah brokuły na poczatku jakby smakowaly ale pod koniec jakby przestąły....dam jeszcze jutro i sie okaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Raczkowanie
|
sezon na grzyby skończony to i nasz mam nadzieje sie skonczy
![]() ![]() Cytat:
![]() i to samo z porównywaniem, a najbardziej ktore grzeczne... a co to bedzie w przedszkolu szkole ![]() Cytat:
coś czytałam takiego nie pamiętam dokladnie, że dodawanie tłuszczy to ważne po to zeby witaminy sie dobrze wchłonely. także po ugotowaniu, przed blenderowaniem, a podgrzeawnie nie ma znaczenia, bo czasami wyjdzie przeciez jedzonka na dwa dni i maselko/oliwa na drugi dzien juz w nim jest ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() coś żeby po prostu "wciągnął" w dzień troche tego glutenu ![]() u mnie z tą ekspozycją to różnie cieżko, przyznam że czasami zapominam i nie dostaje nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee tam, nie pleć.. warkoczy. Każda się tu chwali nową umiejętnością dziecka, nie wymądrzasz się. GRATuluję zęboli. Idzie jak burza. ![]() Porównywanie jednego dziecka do drugiego ( jak to ma miejsce u Ciebie w rodzinie) jest nie na miejscu...ale ludzie nie zdają sobie sprawy, ze to sprawia przykrość jednej czy drugiej mamie. I jest wkurzające jednak ![]() Sweet ja tam już nie sraczkuję z tym glutenem. Rano do kaszy dostaje łyżkę mammy, a na obiad czasami znowu je słoiczek obiadowy z hippa w składzie z manną. Na czuja wszystko. Sara zjadła na obiad dwa małe słoiczki 125g marchewkowa z ryżem ![]() Drzemkę połuniową miała w wózku.. nie podjęłam kolejnej próby. Chyba jak całkowicie wyrośnie z gonoli to nie będe miałą wyboru. Póki co, po kapaniu będe się starała ją do łózeczka od razu dać, a w dzień w wózku kłaśc a nie bujać. Może powoli się oduczy najpierw bujania, a potem wózka ![]() Elika piecze się Twoje ciasto bananowe. Masa nie miała takiej gładkiej konsystencji, takie kawałki bananów drobne są...zobaczymy czy wyjdzie ![]() Editka ale ha ma pojemność 400g, a zwykły 800g. Jest różnica?..
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co zaopatrzyły się w gazetkę "Dziecko", czytałyście ten felieton mamy "Bachor, czyli odtrutka"......wchodziłyś cie na tego bloga??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że kiedyś się uda ![]() Mój też leniuszek, nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuje ![]() Cytat:
no to świetnie!! a jak zareagował w pierwszym momencie jak TŻ wrócił? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja piorę jeszcze w dziecięcym, bo mam zapas i muszę go zużyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój smyk też potrafi płakać jak coś chce, ale płacz wymuszający łatwo poznać - łzy nie lecą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
co tam piszą
#4608 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() proszek - no to dobrze nie tylko ja jeszcze piore w dziecinnym tez mam zapas jeszcze chyba 2 czy 3 paczki wiec czekam az sie skonczy i zaczne w normalnym ![]() dzien jakos nam mija..... ale zbliza sie wieczor i robi sie smutno i jakos tak dziwnie mam nadzieje ze sie przyzwyczaje..... ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-10 o 14:25 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A balam sie, bo dzien wczesniej poplakal sie na widok mojej kuzynki, a to wlasciwie mu sie nigdy nie zdarza. No i sobie pomyslalam, ladnie TZ. wraca a on nie bedzie pamietal
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też porównywanie
![]() ![]() Dominikowi piorę jeszcze w dziecięcym proszku, ale zdarza mi się czasem coś "pomieszać" jak mi się kolory nie zbiorą na całą pralkę ![]() A to w post się nie chrzci??? Bo nic nam ksiądz nie mówił, a planujemy ![]()
#4612 |
Zakorzenienie
|
SweetAngel1984 ja też piorę w dziecięcym proszku , ale tylko dlatego, że go jeszcze mamy. Nie planuję więcej kupować, chyba że Radka uczuli nasz to trzeba będzie kupić.
dziubek79 Radek zgrzyta dziąsłami. Zwłaszcza jak go noszę do góry, opiera buzię o moje ramię i jedzieeee. Skurczybyk zgrzyta i czasem wbija mi dziąsełka w ramię, aż boli nieraz. Dziewczyny dzięki za odp o oliwie/maśle. Jaką wodę podajecie bobasom? Kurcze ja mam biedronkową i jak ugotuje to wiecznie pływa w tej wodzie taki osad/kamień ![]() Nieważne czy to w czajniku czy w garnku. Macie tak też? |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
My kupujemy Primavere jak dla Nas najlepsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Ja gotuje Żywca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
My kupujemy Żywca Zdrój
![]() Patik - u nas też chyba skończy się na tym, że póki mieści się w gondoli to będzie tam spać, jak wyrośnie nie będzie zmiłuj się ![]() Byłam w Biedronce... Wszystko już przebrane, ale dorwałam body z pszczółką Mają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatko nawet się nie zastanawiaj nad tym kojcem - kupuj ![]() Ja też jestem w trakcie poszukiwań... A w sprawie nawilżacza niestety nie pomogę, bo nie mam... Ale podobno nie są polecane...
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
nadrabiam bo wczoraj nie chcialo mi sie juz wieczorem kompa odpalac.... nie bijcie
![]() bylam dzis z soba u lekarza bo te zatoki mnie dobija. dostaje sinupret, jak zaczne goraczkowac to dadza antybiotyk. a dzis jeszcze po atrtura ide kawalek sankami, w ramach sprawienia radosci... kinga spi. byla dzis w zlobku jak ja bylam w przychodni. byla grzeczna. dzieci ja obgłaskiwaly, zabawialy. panie nosiły. obiad to prawei ze sloiczkiem zjadla taka byla napalona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Rozeznanie
|
Po głębszej lekturze, też mogę tak stwierdzić
![]() ![]() CO do prania, ja piorę już od 2 mcy nasze i małej ubrania w persilu sensitive. Ja dzisiaj strajkowałam, my na obiad mieliśmy mamusine gołąbki, a Ali dałam słoiczek z łososiem. Nie miałam weny na gotowanie. W ogóle podaje jej picie strzykawką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.