Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 21:15   #2971
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
a mi gin mówił, że to normalna wydzielina a nie czop... czop ponoć ma być zwarty przeźroczysty albo z niteczkami krwi. ot to tyle z wiedzy medycznej, ale jak wiadomo z każdym jest inaczej...

niestety dziś was nie nadrobię; bo... natchnęło mnie na sprzątanie; jak się wkurzę to wkońcu okna umyję pomimo temperatury!

gratuluję wszystkim nowym mamusiom!!!
Ja będę jutro myć w sypialni
u mnie czop był zwarty(taka piłka do tenisa stołowego) i schodzil 3 dni....
było tego mnóstwo... zszedł dwa tyg temu i cisza ...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:32   #2972
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

My dzisiaj pierwszy raz werandowaliśmy

Dziewczyny jak ubieracie Maluszki w taką pogodę na spacerek?czym przykrywacie?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:33   #2973
ultraradiola
Wtajemniczenie

dziewczyny a co to za metoda 77-55-33 ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:40   #2974
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam
Zostawiłam nr w klubie,ale zadna nie napisała, a nie mam do zadnej z Was nr, no trudno i tak powiem co u mnie.
Piszę z laptopa, bo cale szczescie maja tu wifi.

Wczoraj mnie przyjeli na oddział. Caly czas robia mi ktg, wczoraj podlaczyli kroplowke, bo dziecko jest chyba odwodnione. Dzis z samego rana o 7 podlaczyli osc , ale po dwoch godzinach odlaczyli, bo na nic sie to zdało. Kolejne osc w niedziele, chyba, ze urodze wczesniej. Chodze po schodach w te i we wte. Oby coś się ruszyło.

Ze strachu nie spałam całą noc. Do tego tak głosno w tym szpitalu w nocy, ze szok. Nie spałam, bo sie strasznie bałam, a jak widac i tak nic z tego nie wyszlo.
zeby coś ruszyło...

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Bidulka, pisała mi, że się męczyła i po 20 godzinach błagała o cc... skąd ja to znam
i właśnie tego się boje.... będę się męczyc a i tak się skończy cesarką...
Gadałam dziś ze szwagierką ona miała pierwszy poród wywoływany zakończony cesarka, drugi naturalny. Powiedziała ze wywoływanie jest najgorsze.

Idę spać bo oczy mi się same zamykają.

Dobranoc

Stary 2012-02-10, 21:43   #2975
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja będę jutro myć w sypialni
u mnie czop był zwarty(taka piłka do tenisa stołowego) i schodzil 3 dni....
było tego mnóstwo... zszedł dwa tyg temu i cisza ...
to ja już nie wiem jak to z tym czoopem jest, tylko zastanawia mnie dlaczego ta wydzielina zmieniła kolor z białego na żółty? i to tak nagle?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:46   #2976
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Bambusiek bedzie dobrze, tylko sie nie poddawaj. Slyszalam ze duzo zalezy od nastawianie.
No wlasnie ja tez mam meeega apetyt po poludniu i to na slodycze no niestety ja nie potrafie sobie odmowic i wcinam tego baaardzo duzo
No właśnie coś w tym musi być, bo dzisiaj ostatecznie odpuściłam i stwierdziłam, że jak się mały nie będzie najadał, to po cycu butla i zobaczymy co dalej...
a tu już 2 karmienie samym cycem, po którym mały śpi

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bambusiek my tez bedziemy chrzcić Lenke 18 marca dzis wlasnie tz byl w tej sprawie u ksiedza . jeszcze wybrac lokal nam zostało, bo są dwa typy
Też mamy 2 typy restauracji, ja jestem za tą, gdzie było wesele (mniejsza, bardziej kameralna sala), a mój mąż za inną (tam sala jest na 30 osób, więc naszych kilkunastu gości tam zginie). zobaczymy, gdzie nam zaproponują niższą cenę, bo jedzonko pyszne i tu i tu, a wiadomo, że lepiej zapłacić mniej

Cytat:
dziewczyny jaka forme antykoncepcji wybierzecie po połogu?
Najchętniej żadną, bo jesteśmy jej przeciwnikami, ale nie chcemy od razu kolejnego dziecka, więc coś trzeba będzie pomyśleć

Cytat:
Co do antykoncepcji to ja zacznę stosować tabletki bo na kalendarzyku moge się przejechać. Ale to tylko do maja, bo od maja mamy znów się starać o bobasa
No nieźle... szybko chcecie mieć kolejne dziecko
_________________________ __
Kurcze... mąż na studniówce, mówił, że długo nie posiedzi i jeszcze pewnie po powrocie mi powie cóż to dobrego jadł...

ooo... właśnie mi przysłał smsa, że zostanie jeszcze... super
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:46   #2977
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
O jak miło A co zajadasz w takim razie? Bo ja się jakimś cudem przemogłam i te piersi z kurczaka mogę tknąć (czyt. muszę)
wstyd sie przyznac ale nie pamietam kiedy jadlam normalny obiad bo zazwyczaj w porze obiadowej ja jem sniadania albo np.nalesniki, owsianke, zupy mleczne i takie tam jesli chodzi o typowy obiad to u mnie wyglada on tak: ziemniaczki z surówka (ale to tez swieto)

Cytat:
Magda ja wiem ze nie przyśpieszą ale wolę posprzątać teraz bo potem nie będę miała czasu ... tylko mnie brzuchol i plechy bolą ale da się wytrzmać
Co do antykoncepcji to ja zacznę stosować tabletki bo na kalendarzyku moge się przejechać. Ale to tylko do maja, bo od maja mamy znów się starać o bobasa
to prawda pozniej nie ma tyle czasu na sprzatanie a trzymam kciuki zeby Tobie to jednak pomoglo

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:52   #2978
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, zmykam przytulę się do synka i może trochę kimnę przed następnym karmieniem

Papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:55   #2979
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Słyszałyście może o metodzie karmienia piersią ze dzieciaczek lezy na Waszym brzuchu
. Mi o tym powiedziała wczoraj koleżanka, jej zaś położna i ja wczoraj wypróbowałam. W nocy jest to wygodne, sutki nie bolą w ogóle) i jak karmiłąm małą pierwszy raz to jak skończyła jesć to sie położyła pomiędzy moimi piersiami, sama bekła i pierdłą od razu Za drugim razem juz było gożej bo naciągła mleka i podniosła głowę i to wszystko wyleciało Ponoć to jest dobra metoda ale jeszcze nie poczytałam nic na ten temat. Moze Wy coś wiecie??
Robię tak często z małym. W nocy zwłaszcza. Wtedy mam mniejsze ryzyko, ze się łapczywie jedząc zakrztusi mlekiem jak zwykle. To jest dobry sposób kartmienia po cesarce jak wstać za bardzo nie można. I dziecko bardziej się musi napracować, zeby sie do takiego pokarmu dostać, bo idzie pod górkę. Dla nas sposób jest ekstra i często w nocy z niego korzystamy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:07   #2980
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

kombinezon, czapeczka, zapinam pokrowcem od nosidełka i przykrywam takim cienkim misiowym kocykiem

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
metoda odciagania mleka/ pobudzania do laktacji piersi
sciaga sie najpierw po 7min raz z jednej a pozniej z drupiej piersi, dalej po 5min na kazda z piersi i po 3min

04.01.2012r.

Stary 2012-02-10, 22:09   #2981
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Agatek ja nie budzę, co prawda mała żadko śpi dłuzej niz 3 h ale np. przedwczoraj spała 4 i pół i nie budziłam Wstała, zjadła i poszła dalej spać
Teraz akurat śpi dokładnie juz 3 h i 10 minut, pewnie zaraz sie obudzi ale jak nie to nie bedę jej budzić.
Cebuli absolutnie nie! Ani surowej ani smażonej, duszonej czy gotowanej, bo to ogromne wzdęcia powoduje u dzieci.

Co do wybudzania to neonatolog powiedziała, ze jeden raz na dobę taki mały bąbelek może mieć dłuższe spanie raz. Albo w dzień albo w nocy i do 4h potrafi spać i żeby sie nie martwić tym, bo normalna rzecz.

Stary 2012-02-10, 22:13   #2982
magda1804
Rozeznanie

z ta antykoncepcja to ja mam dylemat. tabletek nie chce bo przez nie moje libido wynosilo 0 zastanawiam sie nad zastrzykami albo wkladka.
Bambusiek ja przez bardzo dlugi czas z tzem nic nie stosowalismy i teraz tez bym sklonna byla do tej metody. Jednak nie wyobrazam sobie siebie z dwojka dzieci w razie W,nie chce ryzykowac.
ja tez zmykam spac papa

04.01.2012r.

Stary 2012-02-10, 22:14   #2983
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

wrócę do tabletek pewnie które odstawiłam dwa i pół roku temu

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Agatku, a musisz ją przebierać po jedzeniu? Ja tak nie robię, bo małej też się wtedy ulewa

I też jestem za tym, żeby dziecka nie wybudzać Skoro śpi, to znaczy, że jest najedzona i jest jej dobrze
ja już po jedzeniu to oprócz beknięcia z synkiem nic nie robię, nie chcę go wybudzić więc pielucha, przebieranie czy cokolwiek innego zawsze przed jedzonkiem
Cytat:
Ale to tylko do maja, bo od maja mamy znów się starać o bobasa
maja tego roku o jaaaaacie ja bym nie dała rady z takimi dwoma maluszkami naraz
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

brawo my już zaczęliśmy z tydz przed wielkimi mrozami, a wczoraj wróciliśmy do werandowania... z utesknieniem czekam na to podwyższenie temp od wt co dziś mówili w prognozie

ja ubieram go w body z długim, pajac bawełniany plus pajac welurowy, czapeczkę domową plus kombinezon i czapeczkę zimową oraz kłade kocyk na nim plus okrycie z wózka
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
7 min z jednej (.) 7 min z drugiej , potem po 5min z każdej i na koniec po 3 min - tak położne radza zaczynać ja tak ściągałam przez cały pobyt w szpitalu, no może z tydzień, ale potem już ściągałam po prostu ciągiem z jednej i z drugiej piersi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:38   #2984
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
przychodziła, a nie wiem ile waży mała, byliśmy w śr, to wzięli WAGĘ DO LEGALIZACJI akurat i nie zważyła wrrrrrrrr nie zadzwoniła, żeby poinformować, ja zestresowana bo w foteliku nie mogłam zapiąć małej w środku tylko fotelik z zewnatrz a w środku pasami nie umiałam bo były krótkie i nie wiem boje się jeździć i boję się mandatu szok z tym fotelikiem

ale ona to by potrafiła bez wybudzenia z 5 h przespać! no i co i kiedy mam ją wtedy dopajać??

jestem zła, poszłam spać, ale coś nie mogłam, bo non stop myslałam o jedzeniu małej, odbijaniu, ulewaniu i dopajaniu...
Tak się wyrodne matki nie zachowują
Może wyluzuj z tym wybudzaniem i zobacz faktycznie jeden dzień tylko co się będzie działo. Młodego nie wybudzam do jedzenia, bo i tak je łapczywie jak opętany za każdym razem.
|W sumie ciekawa jestem czy przytył teraz

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
przypomniało mi sie o co chcialam zapytac. w sumie to temat, ktory pewnie pojawi sie w najblizszym czasie, ale ja wlasnie sie nad tym zastanawiem.

Szklanka wody!

Przed czy po?
ZAMIAST!

Stary 2012-02-10, 22:46   #2985
Blanszor
Rozeznanie

Hej Mamusie

od doświadczonych rodziców nieco starszych bobasów dostałam dobrą radę na kolki, gazy i zaparcia - WINDI. Podobno działa.

Dla zainteresowanych info na tej www:
http://www.petronela.pl/higiena-dzie...-10-sztuk.html

A teraz się biorę za czytanie 5 stron
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:48   #2986
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Ile mogłam nadrobiłam, a teraz lecę już do mojego szkraba, bo ten większy widzę padł obok Krzysia, który śpi na brzuszku.

Śpijcie dobrze

Stary 2012-02-10, 23:03   #2987
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
my walczymy zkolkami, masakra, dlatego mam prośbę. Podajcie mi adres albo coś gdzie ten Sam Simplex można zamówić...proszę muszę go kupić a od kiedy go podawaliście?? mój ma prawie 2 tygodnie to chyba za mały na jakiekolwiek kropelki co?? co mu podawać luc robić żeby mu ulżyć??
Dziękuje za pomoc
Buziaki
lecę bo się drze jakby ze skóry go obdzierali. Dlaczego on ma kolki między 8 a 15, wtedy kiedy jestem sama jak wraca tż to się dziwi że takie spokojne dziecko
a do co SAB SIMPLEX - czytałyście skład? ja wczoraj przeczytałam ulotkę. Nie martwi Was, że to zawiera aspartam?
Stary 2012-02-10, 23:21   #2988
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

kombinezon, czapeczka, zapinam pokrowcem od nosidełka i przykrywam takim cienkim misiowym kocykiem

metoda odciagania mleka/ pobudzania do laktacji piersi
sciaga sie najpierw po 7min raz z jednej a pozniej z drupiej piersi, dalej po 5min na kazda z piersi i po 3min

A ja w ogóle na razie nie wychodze... gdzies czytalam a polozna moja tez tak mowi ze z niemowlakami sie ponizej -10 w ogole nie wychodzi bo im to na plucka szkodzi.... no i nie mam jak - po cc nie mozna dzwigac, wiec jakbym wrocila do domku z tym wozkiem po schodach? a ryzykowac ze wyladuje w szpitalu dla spacerow w taka pogode na pewno nie bede...

Czubasku: ja ogolnie jestem anty tabletkowa, więc może nie powinnam się wypowiadać, ale nawet od osób protabletkowych słyszałam, że nie powinno się ich brać przed planowanym poczęciem dziecka pół roku - bo to może źle na tę dzidzię wpłynąć (moja gin też tak coś mówiła, a ona na pewno nie jest przeciwko patrząc ile w tym gabinecie jest różnych "zachęt" do tabletek), więc może jeszcze przemyśl metodę (skonsultuj z jakimś lekarzem dobrym)

Ad metody: ja będę stosować metodę obserwacji cyklu - poprzednio stosowałam z bardzo dobrym skutkiem

staraupa:
Ja SabSimplex nie podawałam, ale
http://forum.gazeta.pl/forum/w,565,2..._Bobotic_.html
no i kupiłam raz koledze u siebie na "ryneczku" u pana sprowadzającego produkty z Niemiec - można się rozejrzeć w okolicy, może gdzieś dostaniecie...

Blanszor: nie czytałam składu - ciekawe po co to, dla smaku? to niezdrowe strasznie dobrze że moja mała nie ma kolek, bo jakby miała nie do opanowania, to pewnie kupiłabym i tak żeby się nie męczyła...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:31   #2989
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Trochę Was nadrobiłam, ale za szybko piszecie :p

Niewiele pamiętam ale

Agatek: Mnie położna kazała wybudzać powyżej 5h, nawet w nocy przez pierwszy miesiąc, potem dziecko ma prawo spać w nocy 1x dłużej
ale musi prawidlowo przybierac na masie.... Z tym budzeniem chodzi o to że jak "zaspi" to potem jest oslabione i je mniej, jak nienajedzone to wiecej spi i to działa samonapedzajaco...
Mnie kazała wybudzać, bo pierwszy tydzień w domku mała spała po 6-7h w nocy... potem wybudziłam 2x i teraz śpi koło 5... w dzień niestety nie wymaga wybudzania a szkoda bo mogłaby trochę dłużej czasem pospać

Gratulacje dla nowych mamuś
5 h nie spała jeszcze, chyba normalnie przybiera, zrobiła jej się druga bródka, wałeczki na nóżkach, grubsze palunie i teściowa mówi, że jest cięższa niż była... właśnie jak 'zaśpi' to fakt, jest osłabione i nie ma siły ciągnąć i śpi- miałam tak raz i chciałam dzwonić po karetkę bo nie mogłam jej dobudzić ale jakoś pociągnęła wtedy, to było w dzień...
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek moja mała tez spi i spi i tez sie boje ze jak jej nie obudze to by spała i 5i i 6h nawet
Ale dzis postanowilismy z tż ze od jutra jej nie wybudzamy i bedziemy notowac kiedy sie budzi i ile zjada, bo moze te kupy to problem taki ze za duzo dostaje i zoladek nie nadaza trawic Bo ona dostaje tak 8x dziennie mm

No i mamy katar
Tz chory, mnie bierze to i mala dostała
właśnie nie wiem, moja też dostaje koło 7 razy w ciągu doby, pomiędzy karmieniem herbatka ale nie zawsze się na nią wybudzi przed chwilą stymulowałam ją, roweryk i nogi do brzuszka... żeby zobaczyć, czy płacze, przez kolkę czy przez to, że nie może kupala strzelić no i kupal wyszedł, żółty piękny i śmierdzący obwód brzuszka się od razu zmniejszył..... ehh dlaczego ona nie może sama zrobić i pić normalnie herbatkę, dużo herbatki i się na nią budzić?!!!! siwy dym z nią teraz dostala 90 ml o 22.30 i po chwili ryk w łóżeczku...

prężyła się z 40 min i był ryk i spokój, ryk i spokój, masowałam brzuch, ale miała miękki, nie podkurczała nóżek, bo niby podkurczone nóżki i twardy brzuszek to kolka no i usnęła po chwili i obudziła się po pół godziny znów i wtedy stymulacja poszła w ruch... a w kolkach to by chyba ryczała non stop co?? i kilka godzin i by nie usnęła chyba
Cytat:
Agatku nawet jesli Kinia bedzie spala 5h to nic sie jej nie stanie, uwierz mi raz pospi 5h a pozniej obudzi sie po 2h w ogole powiem Ci tak: nie sluchaj nikogo kto "dobrze" Ci doradza i poucza. Ty wiesz najlepiej co Twoje dziecko potrzebuje, nie sugeruj sie jakimis schematami, ze trzeba budzic. Pamietaj, ze Ty jestes matka
Kotek a co jest z tymi pasami? W foteliku masz za krotkie? Moze bede mogla Ci pomoc, bo tez mialam problem
już mi się humor skaszanił przez małą, mało wypiła dziś herbatki- rumiankowej koło 21-22 z 30 ml... niby wiem, co dziecko potrzebuje ale nie odróżniam czy płacze dlatego, że kupki nie może zrobić, czy ma kolkę, ale niby kolki częściej przy chłopakach są... teściowa miała ze swoimi czterema synami tak

no w foteliku za krótkie, nie mogę jej dopiąć w kroczu- brakuje jakieś 3-4 cm- albo za grubo jest ubrana albo źle ją kładę, nie wiem, nie da rady ich wydłużyć, sprawdzałam to jest jeden pas tak jak masz w kapturze taki pasek i jak ciągniesz z jednej to masz więcej pasa, a z drugiej mniej

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatku, a musisz ją przebierać po jedzeniu? Ja tak nie robię, bo małej też się wtedy ulewa

I też jestem za tym, żeby dziecka nie wybudzać Skoro śpi, to znaczy, że jest najedzona i jest jej dobrze

Co do antykoncepcji, to pogadam jeszcze z moim ginem, ale pewnie wrócę do tabsów :/
no właśnie rano po 'mini kupce' ją przebrałam - była 1 h po jedzeniu.. i za wysoko podniosłam jej tyłek i o tak TO ZAWSZE PRZED JEDZENIEM przebieram śmierdziuchę idę spać, póki tesciowa ma mala w pokoju i ja usypia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:32   #2990
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
przypomniało mi sie o co chcialam zapytac. w sumie to temat, ktory pewnie pojawi sie w najblizszym czasie, ale ja wlasnie sie nad tym zastanawiem.

Ja się nastawiam na spiralę, ale wizytę u gina mam dopiero w marcu. Mam nadzieję, że będę mogła. Tabsy brałam 10 lat więc koniec z truciem się.

Od kilku lat leczę się na sporą niedoczynność tarczycy. Robiłam teraz po porodzie badania TSH i FT4 i wyszła mi skrajna nadczynność!
Dzwonili z przychodni, że mam się stawić szybko na wizytę u mojego endo. Prawdopodobnie to poporodowe zapalenie tarczycy. Zobaczymy co doktorek powie. Wizytę mam w czwartek. Jak dostanę leki na nadczynność, to nie można przy nich karmić piersią Ehhhh niezła kicha. Ale teraz wiem, czemu się tak mega pocę, mam hodowlę pryszczy na buzi i 2 tyg po porodzie ważyłam 15 kg mniej. To wszystko przez tą nadczynność.
Stary 2012-02-11, 00:16   #2991
czubasek20
Zakorzenienie

Nie zasnęłam. Oglądałam "dziewczyny z przemytu" mężczyznom i o zgrozo kobietom zajmującym się ta branżą powinno się coś obcinać.

Ja ogólnie jestem przeciw jakiejkolwiek antykoncepcji ale nie wyobrażam sobie zajścia w ciążę tuż po połogu. W sumie to mogłabym jechać bez niczego ale dzieci kosztują a nasze państwo raczej nie prowadzi polityki mającej na celu zwiększenie populacji więc mimo ogromnych chęci przeciętny kowalski nie da rady utrzymać gromadki dzieci. O następna dzidzie będziemy się starać najwcześniej w maju przyszłego roku żeby nie było za dużej różnicy wielu.
Chciałabym spróbować kalendarzyk ale to mało skuteczna metoda póki kobieta nie wsłucha się w swoje ciało, na pewno będę tak czy siak ta metodę wprowadzać ale wolę na początku jeszcze się jakoś ubezpieczyć. A na prezerwatywy jestem uczulona, bardziej pod względem psychicznym niż fizycznym. Będę musiała się zastanowić i pogadać z ginka o ewentualnym rozwiązaniu.

Stary 2012-02-11, 00:28   #2992
snesha
Rozeznanie

10.02.2012 przyszedł na świat nasz synus przez cc. Ma 57 cm i 3600 g. Teraz odpoczywamy a ja nie mogę spać z emocji. Wszystko opisze jak będę mieć laptopa bo ciężko na tel.
Pomóżcie z imieniem. Czy Aleksander czy Karol czy Maksymilian?
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 01:08   #2993
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
10.02.2012 przyszedł na świat nasz synus przez cc. Ma 57 cm i 3600 g. Teraz odpoczywamy a ja nie mogę spać z emocji. Wszystko opisze jak będę mieć laptopa bo ciężko na tel.
Gratulacje
To zależy czy lubisz imiona które się zdrabnia - mój szwagier ma na imię Aleksander, ale nikt właściwie tak na niego nie mówi, tylko Olek. I czy lubisz długie imiona czy krótkie Ja jestem fanką imion krótkich i takich co się nie zdrabnia. U mnie w rodzinie wszyscy takie mają (np. ja jestem Blanka, siostra Olga, mama Aldona itd.) . Chodzi o to, żeby mówić na dziecko tak jak ma na imię, a nie zdrabniać. Ale to taka nasza rodzinna teoria Z tych trzech mi się najbardziej podoba Maksymilian, chociaż jest długie.

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Mamusie jakie ilości witaminy K i D podajecie jak dokarmiacie mm?? Ja dokarmiam 120-260ml na dobę i chyba powinnam przestać podawać K. Zapomniałam spytać pediatrę

Stary 2012-02-11, 01:37   #2994
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
oczywiscie ze ALEKSANDER

Stary 2012-02-11, 04:03   #2995
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość

Mamusie jakie ilości witaminy K i D podajecie jak dokarmiacie mm?? Ja dokarmiam 120-260ml na dobę i chyba powinnam przestać podawać K. Zapomniałam spytać pediatrę
przy mm nie podaje się wit K - tak mi położna mówiła. Witaminę K daje się przy WYŁĄCZNYM KARMIENIU PIERSIĄ (niby) a jak dajesz raz mm, raz cyca to nie, a jeśli samo mm to też nie

Mała jadła teraz o 3.20 ale se postękuje i nie wiem czy będzie jazda czy zaśnie... w sumie od ost posiłku minęło 5h no ale nie spała aż tyle. Sama się zbudziła teraz...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 07:01   #2996
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
przy mm nie podaje się wit K - tak mi położna mówiła. Witaminę K daje się przy WYŁĄCZNYM KARMIENIU PIERSIĄ (niby) a jak dajesz raz mm, raz cyca to nie, a jeśli samo mm to też nie

Mała jadła teraz o 3.20 ale se postękuje i nie wiem czy będzie jazda czy zaśnie... w sumie od ost posiłku minęło 5h no ale nie spała aż tyle. Sama się zbudziła teraz...
nam jeszcze pediatra wspomniała aby w przypadku małego ciemiaczka - nasze dziecko ma tylko 0.5cm x 0.5m - nie podawac codziennie wit. D co drugi dzień, i kontrolowac czesto czy nie maleje

nasz dzis poszedł spac o 21.45, wstał o 2 na karmienie i teraz o 6, no i beka teraz nie było

Stary 2012-02-11, 09:23   #2997
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry!

Snesha, gratulacje!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:38   #2998
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Paskudne to szpitalne jedzenie :/

U mnie nadal nic. Wczoraj chodzilam caly dzien, ale nic to nie dało. Dzis tez troche pochodzę, ale od tego wczorajszego chodzenia po schodach mnie przewiało, bo tam zimno i rozchorowalam sie

Jutro kolejne osc , cholerka , boje sie..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:57   #2999
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje

Mi się podoba Aleksander

Martuniunia się długo nie odzywała, zauważyliście Może do niej napisać?

Stary 2012-02-11, 10:03   #3000
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a powiedz mi, to dlaczego dopiero teraz robiliscie te szczepionki niby at birth? tzn moim zdaniem to bardzo dobrze,bo daliscie malej szanse na zalapanie troche swojej odpornosci, ale interesuje mnie, czy wszyscy tam tak robia?
Tu nie ma okeslonego z gory terminu. Jak byla u nas polozna w 5 dobie to nas umówila ze szczepionka by bylo w 12 dobie ale tego dnia to jednak nie wypaliło bo mieli za duzo dzieciaczków i czekalismy na list z Health center i wyznaczyli nam taka date. Siostra moja byla na szczepieniu jak Franek miał 7 tyg, u nas wyszlo 5 tyg. Tak wie nie ma reguly.
Cytat:

My sie z tz od 6 lat nie zapezpieczalismy, stosowalismy met. przerywana. W ciaze zachodzilam dopiero jak sie staralismy. Moze i to nie jest dobra metoda ale tylko wpadka da Milence rodzenstwo bo ja sie swiadomie drugi raz na poród nie pisze....oooo nieeee

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Robię tak często z małym. W nocy zwłaszcza. Wtedy mam mniejsze ryzyko, ze się łapczywie jedząc zakrztusi mlekiem jak zwykle. To jest dobry sposób kartmienia po cesarce jak wstać za bardzo nie można. I dziecko bardziej się musi napracować, zeby sie do takiego pokarmu dostać, bo idzie pod górkę. Dla nas sposób jest ekstra i często w nocy z niego korzystamy
My dzisiaz znowu tak jadłysmy ale powiem ci ze Mili jest sala oklajstrowana z mleka bo jak se wypluje i szuka to jezdzi cala głowa po cycu

Snesha serdeczne gratulacje (edit. Maksiu)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-02-12 o 00:06
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości