|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
odstawiłam cały nabiał, nic zero czegokolwiek chodzę jak zombi i co..nic to nie pomaga czasem mam dość, jego płaczu i głodu poczekam może z tymi kropelkami jeszcze chwilę ale kupię ten Bobotic na wszelki wypadek jakby było coraz gorzej. Dziękuję Wam za rady!! kochane jesteście!! |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze spacerku i małą jeszcze śpi
![]() Nastawiłam na zupę ale nie wiem czy zdąze zjesc zanim wstanie ![]() ![]() Cytat:
Pearl ja Ci tak szczerze powiem ze sie za bardzo nie znam na tych szczepionkach ale u nas jest pakier szczepień za darmo(te co są w Polsce płatne) i po prostu biore wszystkie Siostra moja też tak szczepi wiec ja jej ufam ![]() Załączam zdjęcie z ksiazeczki szczepień, jest po angielsku ale dla Ciebie to nie problem Te at birth mielismy właśnie w środę. Cytat:
Gratulacje
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-10 o 16:08 |
||
|
|
|
#2914 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Boroo to Ty tez widze z tych niejedzacych mieska tak jak jaCytat:
![]() Cytat:
jedynie mozesz mu pozniej pomoc kropelkaminie dziwie sie tym mamusiom, ktore ograniczaja sie do minimum z jedzeniem, a pozniej okazuje sie, ze ich dzieci sa nienajedzone. Moze faktycznie ten pokarm wtedy jest mniej wartosciowy ![]() Bambusiek a co Ty ujelas w swojej diecie, badz tez co wykluczylas z diety?
|
|
#2915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na pleckach jak mam na oku.Cytat:
Objawy są takie same, jak porównam to bedę miała wiekszą pewnosc. Cytat:
Cytat:
Dobrze ze wyniki wyszły dobre
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Haniula tak mysle o Tobie. Pisalas wczesniej, ze zanikl Ci pokarm, a nie chcialabys go przywrocic? Mialabys z glowy problem z kupkami i pewnie z przyszlymi kolkami, bo ponoc dzieci na mm sa bardziej podatne na to
Znalazlam pare rzeczy do poczytania w zwiazku z przywracaniem pokarmu http://parenting.pl/doradca-laktacyj...-przerwie.html http://canpolbabies.com/pl/porady/6 ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Kasik ok wstawie zdjecie, tylko jak malenka sie obudzi, bo teraz jak spi to nic nie widac, jedynie skorka jest chropowata Mam pytanie do mamus karmiacych swoim mlekiem: Mamusie czy w czasie laktacji mamcie duzy apetyt? bo ja przez ostatnie dni mam meeega jestem ciekawa czy to zalezy od tego, ze sciagam wiecej mleka? Dzis rano sciagnelam z dwoch piersi 190ml, pozniej troche karmilam piersia i znow sciagnelam kolejne 100ml.
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam ze jak mała sie "podłaczy" to mis ie odrazu strasznie chce pić. A apetyt też mam ale czy wiekszy to nie wiem, raczej nie. Słyszałyście może o metodzie karmienia piersią ze dzieciaczek lezy na Waszym brzuchu. Mi o tym powiedziała wczoraj koleżanka, jej zaś położna i ja wczoraj wypróbowałam. W nocy jest to wygodne, sutki nie bolą w ogóle) i jak karmiłąm małą pierwszy raz to jak skończyła jesć to sie położyła pomiędzy moimi piersiami, sama bekła i pierdłą od razu Za drugim razem juz było gożej bo naciągła mleka i podniosła głowę i to wszystko wyleciało Ponoć to jest dobra metoda ale jeszcze nie poczytałam nic na ten temat. Moze Wy coś wiecie??
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
byłam autkiem na zakupach, zatankowałam w karnisterek i wróciłam, akurat na karmienie... ładnie się odbiło ) i położyłam ją na boczku - mjuzik załączyłam i se dyda ssała, trochę ponawoływała, ale nie przyszłam od razu, żeby nie przyzwyczajać, że jestem na pierdnięcie- dopiero jak już ten krzyk był 'taki inny' to przyszłam i okazało się, że mjuzik się skończyła i smok wypadł załączyłam i to i to i zasnęła Jak Was czytam, że się cieszycie na mój powrót, to tak ciepło mi się na serduchu robi... jesteście kochane, naprawdę Dziękuję za to Wam wszystkim!!!!!!! Za słowa otuchy, za to, że jesteście! Pomagacie mi, naprawdę ![]() Cytat:
to szwy będą same się rozwiązywać czy jak w środku jeszcze mam irytują mnie... codziennie se pipke oglądam, czy już nagle, ot tak jest piękna i powabna jak kiedyś... ![]() co do mleka- masakra z cenami co? co sklep to lepiej Cytat:
![]() Na brzuszku odchodzą gaziki i jelitka są zmuszone do pracy, więc tak mi kazała, więc robię, chociaż jak przychodzi co do czego to makabra boję się, że ją wybudzę na amen tak jak wczoraj hmm a ile sypiesz herbatki? Bo ja na czubek, kurka może za mało ![]() Kamusia, Mijus, gartulacje!!!!!!!!!!!!
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciemiaczko u nas ok, zawsze jak jestesmy u lekarza to badaja . Tak podaje wit D . Do tego jeszcze Cemibionmulti(w nim tez jest wit D) no i (kwas foliowy, zelazo- ale to dlatego , ze mala ma niedokrwistosc bo to wczesniaczek) i doszedl nam jeszcze Dicofrol . No ale to ze wzgledu, ze czasem pojawia sie sluz w kupce a to jest probiotyk i wspomaga trawienie itp. Karmie wylacznie mm bo po moim mleku Amelka, malo przybierala na wadze, po za tym nadal walcze z cisnieniem i mam inne tabletki a przy nich nie mozna karmic itp.
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Kasik mowisz masz
![]() na pierwszym zdjeciu juz widac krostki (to zaraz po obudzenie i pierwszych nerwach bo glodna )na drugim widac troszke krostki na glowce trzecie zdjecie to ja ja karmilam -buzke trzymala przy piersi i pod wplywem ciepla tak te krostki sie nasilily paskudnie to wyglada a polozna dzis mnie pocieszyla ze jeszcze nawet przez 2miesiace moze to miec...
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To moja chyba ma to samo ![]() Jak byłyśmy na dworze to prawie w ogóle nie widać, jak sie drze to masakra. Tak ogólnie to już zauważam poprawę, na czole jest coraz mniej. Mam nadzieję ze szybko zniknie z buziek naszych pociech. A co do ciemieniuchy to jej się robi na brwiach i na granicy włosków z przodu. Smaruję oliwka tylko te sycharki bo Mili ma bardzo długie włosy. Sama nie wiem moze powinnam całą głowę ?? ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Mamuski karmiące swoim lekiem powiedzcie mi dajecie do zupy cebulę?? Bo ponoć nie można. Ja na początku gotowałąm zupę na kurczaku, cebuli, selerze, marchewce i zielonej pieruszce. Ale ponoć cebula niet a seret uczula więc tez odpadł. A jak wy gotujecie??? ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Łoo matko, Mili jeszce śpi Zjadłam zupe i nawet na drugie danie nastawiłam. dzisiaj dorsz w sosie cebulowym(śmietana +zupa cebulowa) i w sumie to nie wiem czy mogę zjeść taką rybkę??
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzałam na gebera w biedronce- 350 gram/14 zł, nie opłaca się w sumie, o dużej różnicy nie ma ![]() Bidna jesteś z tym ciśnieniem cholernym Magda ojej ale to widać na buźce dobrze, że znika jak wyjdziesz na dwór, miejmy nadzieję, że szybko przejdzie![]() Aa zapomniałam- wybudzam, bo.. nie wiem, tak myslałam, że co 3,5 h powinna jeść, nie? czy nie? teraz jadła o 15.. więc 18.30 powinna się obudzić, a dziś miałam akcje, że 7.30 dostała, oczywiście dzięki mnie sporo ulała, bo za wysoko jej nogi uniosłam podczas przebierania i przed 9 z 20 ml herbatki i zasypiała dłuuuugi czas, aż ją wybudzałam na siłę dziś przed 12... to źle robię? Boję się, że nie je, tyle ile trzeba po prostu w nocy czasem se jaja robi i kwili, ja przychodze z mlekiem, a ona śpi i tak mleko schowałam o 6.45 do termoopakowania i królewna dopiero po 40 min się ocknęła i zjadła tamto
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Co do dopajania herbatką, to ja mam z tym problem od kiedy jestemy tylko na cycu, Mili nie bardzo butle chce, tak samo jak smoka
![]() Odbijam w pozycji pionowej, Przerzucam przez ramie raczki(za radą małej stupki) i po chwili łądnie beka. Ale jak nie zdążę podniesć to żyg. Tak miej wiecej raz dziennie i tak jej sie uleje
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
MAGDA1884 widzę że karmisz piersią i mała ma smoczka. Mnie położna strasznie skrzyczała jak zobaczyła że mały ma smoka, że niby przestanie przez to ssać pierś
więc mam mega wyrzuty jak mu daję ale daję bo go to uspokaja. A jak u Ciebie?Kasikzaki mi mówili że cebuli absolutnie niet ![]() pędze bo głodomor siębudzi
|
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Agatek ja nie budzę, co prawda mała żadko śpi dłuzej niz 3 h ale np. przedwczoraj spała 4 i pół i nie budziłam
![]() Teraz akurat śpi dokładnie juz 3 h i 10 minut, pewnie zaraz sie obudzi ale jak nie to nie bedę jej budzić.
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Michasia urodziłam o 21.20 i od momentu jak mnie wybudzili po narkozie (cc) miałam już go cały czas przy sobie. Położne pytały czy chcę żeby go zabrały, ale nie chciałam. W nocy przychodzila do mnie jedna żeby pomóc mi go nakarmić i spaliśmy sobie dalej obok siebie . Raz jak mi go jedna odłożyła do tego wózeczka obok łóżka i zaczął płakać to się ukradkiem (bo to było zanim mnie wypionizowały) podniosłam i go zabrałam spowrotem do siebie. Jakby mnie nakryły to by była jazda, cewnik w jednej ręce dziecko w drugiej
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi położna mówiła... O u mnie też wymioty było 2x ustami i nosem za bardzo nią trząchałam chyba wtedy... za chaotycznie chyba... teraz już ok, naumiałam się chyba
|
|
#2929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
a u nas problemy brzuszkowe są i nie wiem dlaczego bo nic nie jem co wzdyma i uczula.
|
|
#2930 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
zapomnialam napisac, ze u nas nastapil przelom- Lenka wczoraj pierwszy raz swiadomie sie usmiechnela
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2933 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak nie to ![]() a ja jak wyrodna matka teraz już nie prasuję chyba ze coś się mocno wygniotło ![]() Cytat:
![]() no to bum dzieciowy ruszył Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeśli chodzi o tą cebule to ja nie używam, boje się o wzdęcia, za to selera do zupy daaję Agatku cieszę się, ze wróciłaś |
|||||||
|
|
|
#2934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
buziaki dla Niuniusia.
|
||
|
|
|
#2935 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że misiu nie rozchoruje się zdrówka życzęDziewczyny, dziękuję za odpowiedź odnośnie kosmetyków do pielęgnacji skóry
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Igulca |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Lenki.My tez piersy swiadomy usmiech zauwazylismy w tym tygodniu w poń. Jak ja smyram po dolnej wardze i nosku to sie usmiecha. A łzy to nie wiem jak to jest bo ona od pocztku jak płacze to jest łzami zalana, nie wiem o co kaman.
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
pisze z tel bo nie mogę przy małej kompa włączyć... u nas dzisiaj od 14 był problem z kupka i brzuszkiem. Podałam małej lakcid i potem espumisan i teraz poszły 3 kupki pod rząd.. mam nadzieję, że będzie jej lepiej i nie będzie już płakać ..dzisiaj nie dostała witamin,więc to chyba nie po tym, ale po moim jedzeniu chyba też nie, bo nic nowego nie jadłam...Agatek,fajnie że jesteś
|
|
#2939 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak by rzeźnik mnie dopadł
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

odstawiłam cały nabiał, nic zero czegokolwiek chodzę jak zombi i co..nic to nie pomaga

Gratulacje 

. Lecę ponadrabiać wczorajsze zaległości. Widziałam kątem oka (którego z "medycznego punktu widzenia nie posiadam"

jesteście kochane, naprawdę

za bardzo nią trząchałam chyba wtedy... za chaotycznie chyba... teraz już ok, naumiałam się chyba 
Aż teraz mi się śmiać chce na samą myśl, a nie bardzo jeszcze mogę bo brzuch boli
Wczoraj z tztem od polnocy rozmawialismy ze soba cichutkim szeptem, bo byla cisza w brzuchu (alleluja!