Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 16:11   #4081
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Nie wiem znowu jak Was nadrobię. Szalejecie z produkcją.

Cotka zapiekanka mniam mniam, tylko ziemniaków nie dopiekłam .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:38   #4082
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja wypatrzyłam sobie bikini na to lato Tylko nie wiem czy się przyda, czy gdzieś pojedziemy

Też mam głęboką i klęczę przy wannie

Ja się trochę nawilżaczy boję- mimo wietrzenia mamy 24 stopnie ciepła w domu. I ponoć jak się jeszcze nawilżącz puści to grzyby i inne wesołe stworki zaraz się pojawiają A suche powietrze jest w domu strasznie...

My gluten dopiero od 10 miesiąca dopiero

A jaki masz?
a dlaczego od 10 miesiąca dopiero? Ze względu na skazę? U nas lekarka pozwoliła wprowadzać normalnie - chyba kazała po pół łyżki do mleka, nie pamiętam dokładnie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Dziewczyny - jak oni mi tak chętnie te paczuszki z bobovity wysyłają to może ja się jeszcze z kilka razy tam zarejestruję i Wam powysyłam co

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:40   #4083
Sharifa
Rozeznanie

Tak sobie czytam o wypadajacych wlosach i powiem Wam, ze pani w aptece (jak bylam w Polsce) polecila mi witaminy Centrum Maternity. Opakowanie starcza na miesiac i po tym miesiacu rzeczywiscie wypadaly mi duzo mniej. Teraz mam jakies zalegle opakowanie Femibionu dla ciezarnych i karmiacych i te juz tak dobrze nie dzialaja, bo znowu wypada mi wiecej.

Bylam sceptycznie nastawiona, bo podobno tak to juz jest, ze to co ma wypasc to wypadnie, a potem sie normuje, no ale jednak jak bralam to centrum maternity to wypadalo mniej
Stary 2012-02-10, 17:37   #4084
acelinka
Zakorzenienie

Bożesz zdałam to był cud, istny cud, oczywiście znałam odpowiedzi na wszystkie pytania od koleżanek a na swoje masakra totalna, ale zdałam, mam 3 w indeksie i jestem najszczęśliwa że nie musze tego typa więcej oglądać

Dziękuję za kciuki kochane!

Cytat:
J
Jest taka szansa, że będzie koszykarzem- mężczyźni w rodzinie raczej wysocy- niektórzy nawet pod 2 metry

Chodzicie na basen?? Ale super
o, to szanse na sportowca są

nooo, super jest na basenie Dzisiaj odpuściliśmy bo natka przeziębiona, ale mam nadzieje że za tydzien znów będziemy się pluskać
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ojej to czesto współzuje nocki
o taki mi chodzi
http://allegro.pl/a484-5-b-p-c-slicz...097738544.html
trzeba by było może teraz zalicytować, bo w sezonie to drożej
faaaajne widziałam takie jak szukałam stroju na siebie
racja, teraz dużo taniej można kupić, sama się zastanawiałam czy by sobie dwuczęściowego nie kupić teraz, tylko co ja zrobie jak mi cyśki do lata zmaleją?
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ładny
To mi się podoba TAKIE albo TAKIE bo rozstępy mam tylko koło pępka
ooo, odwazne i śliczne
tylko jak się w tym opalać?
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Jejku mam stertę prasowania a tak mi się nie chce Dobrze, że nie muszę obiadu dziś gotować bo zostało z wczoraj
Jeszcze się posprzeczałam z tz wczoraj, kurde dom wysprzątany, pranie zrobione( jeszcze musiałam 3/4 rzeczy zapierać oczywiście od mercheweczki ), obiad ugotowany, jeszcze Adaś był maruder i chciał często na rączki, i chciałam żeby trochę się zajął synkiem, a ja zjem obiad, a on go położył na łóżku, sam obok się uwalił i mały zaczyna marudzić, potem co raz bardziej i głośniej a potem to już ryk, to mówię, żeby go wziął, a on, że jest zmęczony i nie będzie go nosił ni i musiałm wziąć Adasia i zjeść potem zimny obiad. I jeszcze mówi, że co ja w domu robię, myśli, że leże cały dzień i tv oglądamWiem, że w robocie ma ciężko ale ja też potrzebuję trochę odpoczynku

to się pożaliłam.
juz sie nasiedziałam, Adaś się w bujaku drze, posiedział całe 10 min

faceci tż dzisiaj też zjadł i położył sie w najlepsze, w ogóle nie pomyślał że spał dwa razy więcej ode mnie w nocy i jeszcze w czasie tego mojego snu wstawałam natke karmić

a mi dziś teściowa poprasowała

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Wiecie co dostałam dzisiaj drugą paczkę z bobovity hmm nie wiem czemu z tej zachłanności się dwa razy zalogowałam czy jak poirytowało mnie to

o, a ja z bobovity nic nie mam, trzeba sie zalogować
z bebilonu tez 2 paczki dostałam chyba omyłkowo
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam podających gluten, Czy jeśli mam kaszke manną błyskawiczną, to muszę ja gotować przed podaniem np do zupki w sloiczku? czy wystarczy jak ją wsypię i wymieszam? teraz mam gotowe danie z kaszką już ale co i jak potem?
ja daje do odrobiny ciepłej wody mieszam i do jedzonka dodaje i już
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mąż kupił w saturnie jakaś firma hb?
znalazłam stronkę, taki o http://www.hbpolska.com.pl/pl/nawilzacz_uh12__w.php
plus taki że duża pojemność i moc ale w naszej drewnianej przestrzeni sobie nie radzi, może w normalnym mieszkaniu byłby okej
wydaje mi się, że póki mrozy nie miną to nie ma siły na większą wilgotność co by się nie robiło
o, fajny. My też musimy kupic nawilżać jak najprędzej.

Rababrku, aguś

ó
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:44   #4085
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam o wypadajacych wlosach i powiem Wam, ze pani w aptece (jak bylam w Polsce) polecila mi witaminy Centrum Maternity. Opakowanie starcza na miesiac i po tym miesiacu rzeczywiscie wypadaly mi duzo mniej. Teraz mam jakies zalegle opakowanie Femibionu dla ciezarnych i karmiacych i te juz tak dobrze nie dzialaja, bo znowu wypada mi wiecej.

Bylam sceptycznie nastawiona, bo podobno tak to juz jest, ze to co ma wypasc to wypadnie, a potem sie normuje, no ale jednak jak bralam to centrum maternity to wypadalo mniej
a to jak skończe moje witaminki to chyba kupie te Centrum

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Bożesz zdałam to był cud, istny cud, oczywiście znałam odpowiedzi na wszystkie pytania od koleżanek a na swoje masakra totalna, ale zdałam, mam 3 w indeksie i jestem najszczęśliwa że nie musze tego typa więcej oglądać

Cytat:
o, fajny. My też musimy kupic nawilżać jak najprędzej.
Mój TŻ dziś kupił nam do sypialny TAKI NAWILŻACZ ale za 80zł - promocja w Leclerku (nie wiemjak sie pisze).Mam nadzieje,ze do sypialni starczy Na razie wilgotność doszła do 45% na pełnej mocy,a była 20%.
Sypialnia raptem 10m2
No zobaczymy
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:45   #4086
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=acelinka;32215960]Bożesz zdałam to był cud, istny cud, oczywiście znałam odpowiedzi na wszystkie pytania od koleżanek a na swoje masakra totalna, ale zdałam, mam 3 w indeksie i jestem najszczęśliwa że nie musze tego typa więcej oglądać

Gratki

ja daje do odrobiny ciepłej wody mieszam i do jedzonka dodaje i już

[QUOTE]
Dzięki
I znowu mi sie nie udało dobrze zacytować..wrr..

Ja tego mojego dziecka nie ogarniam...śpi już prawie dwie godziny a normalnie już ma po drzemce...hmmm

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-10 o 17:55
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 18:34   #4087
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
a dlaczego od 10 miesiąca dopiero? Ze względu na skazę? U nas lekarka pozwoliła wprowadzać normalnie - chyba kazała po pół łyżki do mleka, nie pamiętam dokładnie[COLOR="Silver"]
Tak. To zalecenie alergologa- dermatologa. Sama nie wiem co o nim myśleć, bo pediatra sugeruje, że późne wprowadzanie glutenu może spowodować celiaklię

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ja już bym nie dała rąk włożyc jakbym klęknęła

Hihi, ja mam strasznie długie ręce

Cytat:
trzeba pilnować wymiany filtra to "wesołe stworki" nie będą miały jak się wytworzyć
o widzisz. Bo mnie się obiło o uszy, że przy wysokiej temperaturze jeśli zwiększy się wilgotność od razu pojawiają się grzyby, pleśń i nie wiadomo co jeszcze
Stary 2012-02-10, 18:57   #4088
danika
Zakorzenienie

Cytat:

o widzisz, musze kupić zanim wyłysieje

Cytat:

o widzisz. Bo mnie się obiło o uszy, że przy wysokiej temperaturze jeśli zwiększy się wilgotność od razu pojawiają się grzyby, pleśń i nie wiadomo co jeszcze
to byś musiała pewnie z 70-80 % mieć
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 19:19   #4089
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
[/COLOR]A wlasnie - mialam zapytac o zupke jarzynowa - jakie warzywa dajecie? Albo jakie sa w skladzie w sloiczkach? Bo chcialabym wprowadzic cos wiecej oprocz marchewki, ziemniaka i dyni i nie bardzo wiem co mozna.
Mu juz jestesmy po kalafiorze, groszku, marchewce, szpinaku, dyni, ziemniaka

Cytat:
Napisane przez silvereczka Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze mam, ale mnie to tam nie przeszkadza...mam za to inny problem - przed ciążą miałam kolczyk w pępku (teraz to już dziurka zarosła chyba...) i zrobił mi się taki nieładny rozstęp w tym miejscu

:

ja tez mialam kolczyka i dziurka mi zarosla....
no nic trzeba bedzie jeszcze raz sie dac przekluc

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
bry

u nas nocka koszmarek, podobnie jak u Natki... co chwila popłakiwała przez sen, przebudzała się na smoka niezliczoną ilość razy. O 2 ją wziełam do siebie i trzymałam na niej rękę to nawet spała jako tako. Nie wiem co jest, bąki nie...zębów nie widać

moge sie przylaczyc do klubu zlych nocek...

Cytat:
Zaciśnięte

Mam pytanie do mam podających gluten, Czy jeśli mam kaszke manną błyskawiczną, to muszę ja gotować przed podaniem np do zupki w sloiczku? czy wystarczy jak ją wsypię i wymieszam? teraz mam gotowe danie z kaszką już ale co i jak potem?
raczej musisz ugotowac ta kaszke...albi przynjamniej zalaz wrzatkiem...
Mam tez gotowy sloiczek z bobovity i tam jest napisane ze gluten jest w ilosci zgodny z tabela zywienia maluszkow na dany msc... czyli mozna smialo dawac...

Cytat:
MoniaZ dla Olivki za 5 miesięcy

dziekujemy

Archi za skonczone 4 msce....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:43   #4090
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Zdjęcie proszę bardzo

Słodzinka mała

O matulu pleśniawek współczuję, miałam kiedyś to dziadostwo.
Ty miałaś?

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
19natka88 no argumenty pierwsza klasa Ja chyba też nie idę, a jak nie pójdę teraz to pewnie dopiero jak dzieci podrosną (dzieci - bo dobrze by było, żeby Amciolek miał rodzeństwo)
A ten reeds kosztował na bank więcej niż normalny u mnie w sklepie Ale to może u mnie tak poszaleli z ceną, nie wiem?
No Szymek też pewnie będzie miał rodzeństwo i to może być również kolejnym argumentem przeciw

Cytat:
ojjj - bidulek

Dobrze,ze pleśńiawy schodzą

Też mnie to cieszy, dzisiaj nawet ma lepszy humorek ale za to apetytu brak

i niech taki niegrzeczny zostanie juz nie marze o przespanych nocach- tyle mi starczy. Nie bede zachłanna
To

Cytat:
Dzięki za podpowiedź
Nie ma za co

Cytat:

Superancko

ooo, odwazne i śliczne
tylko jak się w tym opalać?

Tego jeszcze nie przemyślałam

faceci tż dzisiaj też zjadł i położył sie w najlepsze, w ogóle nie pomyślał że spał dwa razy więcej ode mnie w nocy i jeszcze w czasie tego mojego snu wstawałam natke karmić
Noo nieładnie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:50   #4091
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Minio współczucia za to, co na biało napisanei dla męża.

Aguś dz, a dla tz podwójne hehe
A co do kaszki to ja mam z Nestle i wystarczy zalać ciepłą wodą i dodać potem do słoiczka
Cytat:

1. minio pewno cię to nie pocieszy ale nie jesteś sama

2. ja tam bym nie miała nic przeciwko by co tydzień przysyłali
1. Rabarbar dz i dla Ciebie
2. Ja też

Cytat:

wyrobiłaś się przed południem -
A co do chłopa - chyba nie jedna z nas ma czasem takiego doła (ja właśnie jestem na tym etapie) i chciałaby odpocząć 5 min w spokoju, a nie jeszcze użerać się z tż. Mi już okres złoszczenia przeszedł, obecnie nie odzywam się, omijam drażliwe tematy, staram się nie denerwować, ale wewnątrz jestem strasznie tym wszystkim zmęczona, tak po prostu

Aga najpierw , jeszcze będzie dobrze
Ja robie podobnie, też nie wchodze w drażliwe tematy i też większośc przemilcze, nie chce się kłócić przy dziecku. Może kiedyś te nasze chłopy zrozumieją

Cytat:
Ło matko witam ja Was dwa tygodnie mnie tu nie było, jak ten czas leci :/ staram się nadrobić z naciskiem na staram
Irmith witaj

Cytat:

ech- to jest okropne

Mam nadzieje, dziewczyny,ze i u Was , u mnie i u innych bedzie tylko lepiej, że to chwilowe kryzysy...

no moze w mieszkaniu rzeczywiscie bedzie inaczej- my chcielismy kupic 2 szt - na 2 pokoje Na razie kupie do sypialni ultradzwiekowy i zobazymy czy zwierznie bedzie przeszkadzalo potem pomyslimy co do pokoju

eeeeeeee tam, nie staraj sie- pisz co u Was

hihi- inne to by sie cieszyly
Ja jeszcze czekam.
Ja też

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Me bejbe śpi juz 2,5h
Biedny pewnie źle sie czuje ,ze go tak ścięło
Oj biedny Piotruś, niech śpi biedaczek

A ja oderwałam sie na chwile od neta - poszłam umyć włosy i tyle co mi dzis wypadlo to jeszcze tyle nigdy nie widzialam a juz myslalam ze mi duzo wypada. Masakra
Archi to tak jak u mnie, ja się boję juz myć włosy i czesać, wypadają na potęgę, są wszędzie. I to zamiast mniej, to mi coraz więcej wypada Kiedy to się skończy
A i jakoś mi wcześniej umknęło za 4 miechy
Cytat:
J

Chyba Ci trza chłopa na odpowiednie tory ustawić
Oj trzeba trzeba, bo sam się chyba nie przestawi

Oczywiście Jeansy w pepco i tą koszulkę z biedronki
Ja jutro lecę z rana do ciuchacza, może coś fajnego wychaczę, ma być dostawa ciuszków nowych z metką
A na koszulkę czekam
A dziś tz pojechał do Biedry i już nie było tych body no, żeby tak wykupić wszystko w jeden dzień no

Cytat:
Dziękuję u nas jest sklep z pucharami sportowymi, chyba sobie jakiś sprawię
Zdjęcie proszę bardzo

O matulu pleśniawek współczuję, miałam kiedyś to dziadostwo.
Ale śliczniutka
Cytat:
Gratki kochana, a z tymi pytaniami tak jest, że na koleżanek się zna a na swoje nie, ja też tak często miałam

Dz Ach Ci faceci, mój ani razu nie musiał wstać do Adasia, a i tak narzeka
a mi dziś teściowa poprasowała
A mi by było głupio, jakby teściowa mi poprasowała, chyba jakaś dziwna jestem, a często proponuje, ale zawsze odmawiam

ó
Ja dopiero teraz dopadłam do kompa, bo najpierw przyszła moja mam a potem teściowa i miał kto Adasia nosić.
A w ogóle dziś moje dziecko strajkowało i pobiło rekord niespania i od godz 7.30 do 18.00 spał całe 30 min, potem usnął na 40 min, na sam wieczór przed kąpielą, no ale na szczęście od prawie godz śpi, zobaczymy jak nocka
A piszę do Was i popijam sobie rozgazowane Karmi Malinowe, ale smaka mi zrobiłyście tym Redsem, no i teraz mi się chceee!!!
Natka te kostiumy super, tylko mi się wydaje, że ładnie tylko wyglądają na wysokich dziewczynach, a ja jestem kurdupel i bym wyglądała dziwnie. Ja muszę taki kupić, żeby mi biodra zakrywał, bo w sumie na brzuchu rozstępów nie mam, tylko na udach się zrobiły
Mykam zaraz do łóżka, bo jakaś padnięta jestem.
Pa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2012-02-10 o 21:53
minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:59   #4092
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

raczej musisz ugotowac ta kaszke...albi przynjamniej zalaz wrzatkiem...
Mam tez gotowy sloiczek z bobovity i tam jest napisane ze gluten jest w ilosci zgodny z tabela zywienia maluszkow na dany msc... czyli mozna smialo dawac...

Dzięki

....
Minio dzięki także
Młoda śpi, więc ja też juz się odmeldowuje...miłej soboty
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:36   #4093
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Acelinka

Cytat:
Bożesz zdałam to był cud, istny cud
klask i:

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:40   #4094
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Acelinka.... za zdany egzamin....

uwaga chwale sie.....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-02-11 o 11:50
Stary 2012-02-10, 23:03   #4095
aa2
Zakorzenienie

heja

Cytat:

uwaga chwale sie.....

http://youtu.be/vP2Clg2ma50
czadowo Monia normalnei raczkuje hehe

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Acelinka bravo za egzamin
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:08   #4096
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja

czadowo Monia normalnei raczkuje hehe

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Acelinka bravo za egzamin

Dzieki Asiu....

jakos jej sie tak udalo.... a ja pekam z dumy....
teraz jak sie gibnie na brzuszek to chcialaby wszedzie isc....
Stary 2012-02-11, 07:25   #4097
anciaahk
kosmitka

Ja pierdziu i ja też zdałam .

Acelinka

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Minio ja też piłam wczoraj karmi malinowe i normalnie mam kaca . A tylko małą szklaneczkę wypiłam .

Stary 2012-02-11, 08:03   #4098
19natka88
Zakorzenienie

Hej Kurcze czuję się jakbym noworodka znowu miała - pobudki co 2h W załączniku obiecana koszulka z biedronki

Cytat:
Ja jutro lecę z rana do ciuchacza, może coś fajnego wychaczę, ma być dostawa ciuszków nowych z metką
A na koszulkę czekam
A dziś tz pojechał do Biedry i już nie było tych body no, żeby tak wykupić wszystko w jeden dzień no

To udanych zakupów życzę

Natka te kostiumy super, tylko mi się wydaje, że ładnie tylko wyglądają na wysokich dziewczynach, a ja jestem kurdupel i bym wyglądała dziwnie. Ja muszę taki kupić, żeby mi biodra zakrywał, bo w sumie na brzuchu rozstępów nie mam, tylko na udach się zrobiły
Mykam zaraz do łóżka, bo jakaś padnięta jestem.
Pa
No ja też wzrostem nie grzeszę przymierzę zobaczę

Cytat:

uwaga chwale sie.....

Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Acelinka

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Minio ja też piłam wczoraj karmi malinowe i normalnie mam kaca . A tylko małą szklaneczkę wypiłam .
Gratulacjeklas ki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg myszka miki.jpg (38,0 KB, 46 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-11, 08:25   #4099
anciaahk
kosmitka

Ale Szymek to czaderski facet!!!

Stary 2012-02-11, 09:35   #4100
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

uwaga chwale sie.....

dla Olivki
Zuza robi dokładnie tak samo - wczoraj raczkowała do grzechotki i oczywiście dotarła bez problemu do niej

Cytat:

Acelinka

za egazmin

Cytat:
Hej Kurcze czuję się jakbym noworodka znowu miała - pobudki co 2h W załączniku obiecana koszulka z biedronki

Ale fajnie

Gratulacjeklas ki:
Szymek jest rewelacyjnym kawalerem ile to już panien w kolejce do niego ustawionych koszulka też super

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:37   #4101
acelinka
Zakorzenienie

Natka, ale czaderski Szymek

minio, mi też jest głupio jak ona mi prasuje, ale ona to już sama robi bo mówi że jej sie nudzi jak natalcia śpi i koniec kropka. Juz zawsze się staram mieć czyścuteńko, bo tak to by mi jeszcze pewnie sprzątała

anciaa, mam do Ciebie sprawe tajną, odezwe się na priv

dzięki za oklaski i gratki
z radości wypiłam lampke wina wieczorem, i nigdy więcej pókki co
jak wróciłam z Cieszyna to natalka była akurat po butli wiec odciagnęłam mleko z myśla o wieczorze no i wypiłam sobie tą lampke wina jak natka zasnęła, obudziła się przed 1, tż ją wziął na ręc i ja poszłam odgrzac do mleko ... chociaż w sumie już minęło tyle czasu że mogłam dać cycka, ale ja głupia chciałam być ostrożna - a ta przy butli oczy jak 5 zł i wszystko się jej pomieszało i tak sobie buszowała do 2.30 - i tu muą wsze jednak pochwalić tż, bo ja sobie spała a tż ją wziął do drukiego pokoju i dopiero o tej 2,30 na cycka przyniósł po cycku bujanie na bruzsiu i zasnęła. No i pospała do 8 - dziki szał
Stary 2012-02-11, 10:11   #4102
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Acelinka

Cytat:
Dzięki za podpowiedź

Rabarbar, Aga choć ja tez czasem mam doła, przez różne czynniki (głównie finansowe), no ale trzeba sobie jakoś radzićwiem, łatwo się mówi czy pisze....

Irmith maleńka słodka a powiedz, bo pisałaś kiedyś, że mała ma podejrzenie tego syndromu "zachodzącego słońca" czy jakos tak...wyszło wszystko ok na badaniach, tak?
Tak podejrzenie było bo ciągle oczka się układają tak że białkówka nad oczkiem jest mocno widoczna ale byłyśmy u okulisty i nic nie stwierdził, neurolog również jak zobaczył usg przezciemiączkowe powiedział że wodogłowia napewno nie ma uff no i przebadał małą ogólnie i powiedział że rozwija się pięknie i ma już wiele umiejętności opanowane z 5 czy 6 miesiąca z wyjatkiem raczkowania dzięki za pamięć

Cytat:
Ty miałaś?

No Szymek też pewnie będzie miał rodzeństwo i to może być również kolejnym argumentem przeciw

To

Nie ma za co

Noo nieładnie
Tak ja miałam i żeby było śmieszniej kilka lat temu jakoś magicznie się zaraziłam. Bolesne paskudztwo, dzieciątko musi się napewno męczyć. Żeby szybko zeszły paskudy

Cytat:

uwaga chwale sie.....

Jaaacieeee ale słodziachna

A tak w ogóle to dzień dobry

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:18   #4103
acelinka
Zakorzenienie

Mooonia, Olivka wędrowniczka jak natalka

irmith, to super wieści
Stary 2012-02-11, 10:50   #4104
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia ze względu na to, że byłaś niezadowolona speszial forju na roboczo
super ty masz pomysły
Cytat:
19natka88 krechę ja też mam, co prawda jest jaśniejsza, ale ja ją tam widzę
A te stroje, które wkleiłaś - wow! Odważna jesteś
Odnośnie redsa żurawinowrgo - dobra oranżada nie jest zła, tylko dość drogawy ten redsik
Natka - Ty teraz się broniłaś, idziesz od października na mgr? Bo ja zrobiłam sobie teraz rok przerwy i chciałam iść od paźdz właśnie, ale im bliżej jesieni tym mniej mi się chce Jakie Ty masz plany?
podziwiam ze po przerwie zmobizilujesz sie i pojdziesz ja sie ciesze ze poszłam zaraz bo juz mi sie nie chce a jak bym przerwe zrobiła to bym nie wróciła na studnia no way

wyrobiłaś się przed południem -
A co do chłopa - chyba nie jedna z nas ma czasem takiego doła (ja właśnie jestem na tym etapie) i chciałaby odpocząć 5 min w spokoju, a nie jeszcze użerać się z tż. Mi już okres złoszczenia przeszedł, obecnie nie odzywam się, omijam drażliwe tematy, staram się nie denerwować, ale wewnątrz jestem strasznie tym wszystkim zmęczona, tak po prostu

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
okres dostałam buuuu a tak fajnie było bez
ojjjj współczuje
Cytat:

to ten centrum materiny mozna brac przy karmieniu piersia?? jak tak to lece do apteki bo ja to za miesiac łysa zostane....
Cytat:
ó
taka 3 to cieszy co nie
Cytat:
Dzieki Asiu....

jakos jej sie tak udalo.... a ja pekam z dumy....
teraz jak sie gibnie na brzuszek to chcialaby wszedzie isc....
Olivka zdolna dziewczyna
Cytat:

.
gratki

to tylko ja taki tuk jestem i mam poprawke

gdzies mi od natki post sie zapodzial

Natka wspólczuje nocki no a Szynek wymiata
Irmith witamy

moje dziecko sie naprawia pomalutku dzis tylko 3 razy sie budziała no i o 7 pobudka wiec mozna powiedziec ze sie wyspałam

no i musze sie pochwalic wcinamy marchewke podejscie nr 1 zakonczylo sie klapa wszystko wypluwala i sie krzywiła ale podejscie nr 2 juz lepiej krzywila sie ale dzioba otwierała i trzymala reke zeby jej nie zabierac zjedlismy 2 lyżeczki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:58   #4105
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
jaki słodki Szymuś
ja też się czuje jak bym do czasów noworodka wróciła

Cytat:
jak wróciłam z Cieszyna to natalka była akurat po butli wiec odciagnęłam mleko z myśla o wieczorze no i wypiłam sobie tą lampke wina jak natka zasnęła, obudziła się przed 1, tż ją wziął na ręc i ja poszłam odgrzac do mleko ... chociaż w sumie już minęło tyle czasu że mogłam dać cycka, ale ja głupia chciałam być ostrożna - a ta przy butli oczy jak 5 zł i wszystko się jej pomieszało i tak sobie buszowała do 2.30 - i tu muą wsze jednak pochwalić tż, bo ja sobie spała a tż ją wziął do drukiego pokoju i dopiero o tej 2,30 na cycka przyniósł po cycku bujanie na bruzsiu i zasnęła. No i pospała do 8 - dziki szał
aa nie tylko ja miałam wesoło w nocy
u nas obudził się o 2 godzinie i nie chciał zasnąć do 4 .. na początku gaworzył w ciemności a potem już marudził i wił sie jak dziki węgorz

Potem zasnął na 2 godziny i o 6 juz oczy jak 5 zł.... o 8 usnął na całe 11 minut.. to go jeszcze jakoś poprzytulałam z 20 minut i usnał do 9-20 dziki szał normalnie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:58   #4106
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Acelinka

bleeee

Cytat:

uwaga chwale sie.....

Hahaha ale urocze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:24   #4107
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga najpierw , jeszcze będzie dobrze
musi być dobrze - i u mnie i u Ciebie, innej opcji nie ma
A rozstępy też mam na biodrach i udach, więc jak znajdziesz jakiś strój co bym nam zakrył tu i ówdzie - daj znać

irmith świetne wieści

tusia czy się potem zmobilizuje to nie wiem planuje, że tak

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:39   #4108
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Szymek to czaderski facet!!!
A no daje czadu czasami

Cytat:
Natka, ale czaderski Szymek

dziękować

No to ładną nockę mieliście

Cytat:
Tak podejrzenie było bo ciągle oczka się układają tak że białkówka nad oczkiem jest mocno widoczna ale byłyśmy u okulisty i nic nie stwierdził, neurolog również jak zobaczył usg przezciemiączkowe powiedział że wodogłowia napewno nie ma uff no i przebadał małą ogólnie i powiedział że rozwija się pięknie i ma już wiele umiejętności opanowane z 5 czy 6 miesiąca z wyjatkiem raczkowania dzięki za pamięć

Super, że wyniki ok i że panna się pięknie rozwija

Tak ja miałam i żeby było śmieszniej kilka lat temu jakoś magicznie się zaraziłam. Bolesne paskudztwo, dzieciątko musi się napewno męczyć. Żeby szybko zeszły paskudy
Kurcze myślałam, że to tylko dzieci mają, brr...
U nas już stanowczo lepiej, nawet apetycik wrócił

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Natka wspólczuje nocki no a Szynek wymiataDzięki

moje dziecko sie naprawia pomalutku dzis tylko 3 razy sie budziała no i o 7 pobudka wiec mozna powiedziec ze sie wyspałam

Bardzo niegrzeczna dziewczynka

no i musze sie pochwalic wcinamy marchewke podejscie nr 1 zakonczylo sie klapa wszystko wypluwala i sie krzywiła ale podejscie nr 2 juz lepiej krzywila sie ale dzioba otwierała i trzymala reke zeby jej nie zabierac zjedlismy 2 lyżeczki
za pierwszą marchewkę

Cytat:
jaki słodki Szymuś

u nas obudził się o 2 godzinie i nie chciał zasnąć do 4 .. na początku gaworzył w ciemności a potem już marudził i wił sie jak dziki węgorz

Potem zasnął na 2 godziny i o 6 juz oczy jak 5 zł.... o 8 usnął na całe 11 minut.. to go jeszcze jakoś poprzytulałam z 20 minut i usnał do 9-20 dziki szał normalnie
Współczuję

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-11, 11:51   #4109
archinta
Zakorzenienie

U nas chorowania ciag dalszy- mnie gardło boli masakrycznie, mały ciągle w nosku ma katarek i chrypkę- bidulek mój

Cytat:
Archi za skonczone 4 msce....
dz
Cytat:
Też mnie to cieszy, dzisiaj nawet ma lepszy humorek ale za to apetytu brak
znów się zgadali- mój też bez apetytu aż mi pierś przeciekła- z jednej karmiłam z drugiej wyciekło nigdy tak nie miałam

A fota Szymusia się zmienił!!! i nie sądziłam ,że moze być jeszcze słodszy i śliczniejszy
Cytat:

Archi to tak jak u mnie, ja się boję juz myć włosy i czesać, wypadają na potęgę, są wszędzie. I to zamiast mniej, to mi coraz więcej wypadaKiedy to się skończy
A i jakoś mi wcześniej umknęło za 4 miechy
dz
Będziemy dwie łyse
Cytat:
Ja pierdziu i ja też zdałam
No to ja pierdziu - gratki
Cytat:
Hej Kurcze czuję się jakbym noworodka znowu miała - pobudki co 2h
ja już nie narzekam 2h są git
Cytat:
No własnie kiedyś juz ktos pytal jak sie pojawilas- chyba nawet jeszcze na poczekalni ale nie odp i ja balam sie wiecej pytac. Ale ciesze sie ze jest oki
A jak sie odnajdujesz jako mama??Bo my obie byłysmy takie no wiesz... trochę nie ten teges
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
to tylko ja taki tuk jestem i mam poprawke
Student bez poprawki to jak żołnierz bez karabinu!! Bądź dumna ,więc , ze ją masz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:34   #4110
minio1984
Zadomowienie

Witam się sobotnio
Nocka jakoś zleciała, bez większych atrakcji na szczęście tradycyjnie 4 pobudki i ostatecznie o 7.30

Cytat:
Gratki, na pewno na piątkę

Acelinka

Ty szklaneczkę a ja całe wytrąbiłam i było mi mało hehe i nic mi nie jest

Cytat:
Oj Natka współczuję

No pewnie przymierz, ja tylko tak głośno myślę, może się mylę, ale na Tobie to na pewno będzie super wyglądał bo jesteś szczupła laska
A za załącznik dziękuję. Szymuś rewelka Jakoś tak wagowo chłopaki są podobnie, a mi się wydaje że mój przy Twoim to jakiś grubasek, ale pewnie Szymek jest wyższy to może dla tego
A bluzeczka super, na jaki rozmiar kupiłaś?
Cytat:

minio, mi też jest głupio jak ona mi prasuje, ale ona to już sama robi bo mówi że jej sie nudzi jak natalcia śpi i koniec kropka. Juz zawsze się staram mieć czyścuteńko, bo tak to by mi jeszcze pewnie sprzątała
No widzisz, to prasuje jak Ciebie nie ma i Nati śpi, pewnie jak by u mnie tak było jak u Ciebie to też by poprasowała, ale jak przychodzi to przeważnie już Adaś nie śpi i go bawi, więc nie ma czasu na prasowanie, a ona z tych pedantek bardziej i też się staram wszystko sprzątnąć jak ma przyjść

Ale miałaś nockę, fajnie że tz się zajął Natalką, jednak czasami faceci mają jakieś przebłyski. Czerwone wino ahhh. Ja od 1,5 roku napiłłam się raz lampkę szampana w Sylwka, a piwo zimniutkie z sokiem to już tak za mną chodzi. Może w wakacje się napiję

Cytat:
jaki słodki Szymuś

Oj też nocki współczuję

Cytat:

musi być dobrze - i u mnie i u Ciebie, innej opcji nie ma
A rozstępy też mam na biodrach i udach, więc jak znajdziesz jakiś strój co bym nam zakrył tu i ówdzie - daj znać

irmith świetne wieści

tusia czy się potem zmobilizuje to nie wiem planuje, że tak
No pewnie, że będzie dobrze
a co do kostiumu, to już mniej więcej wiem jaki, tylko go muszę na all znaleźć, w sumie mam taki stary ale pewnie będzie już za mały, więc poszukam i oczywiście dam znać

Cytat:
U nas chorowania ciag dalszy- mnie gardło boli masakrycznie, mały ciągle w nosku ma katarek i chrypkę- bidulek mój
Oj biedne chorowitki. Dużo zdrówka życzę

dz
Będziemy dwie łyse
Trza się za jakąś peruką porozglądać niedługo hehe
Adanio śpi, tz leży na wersalce, i się nudzimy, sprzątać się nie chce, na dwór za zimno z Adasiem i nie ma co robić.
A jeszcze na dodatek komórka mi padła i chyba muszę kupić jakiś nowy, ehh i znowu wydatek
Monia chciałąm zobaczyć Olivkę w akcji ale nie da się obejrzeć filmiku buuuu

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A miałam się pytać, dziewczyny skąd wiecie jaka jest wilgotność w mieszkaniu? jak to się sprawdza, bo ja ciemna masa jestem , bo też się przymierzam do kupna nawilżacza.
Archi i jak ten nawilżacz twój się sprawdził?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości