|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
i o 7.30 już był gadania ciąg dalszy
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
To mój dzisiaj na szczęście nie budził się
![]() Za to teraz dajemy mu dynię z ziemniakiem i - matko, jak to śmierdzi ( yyy a Filip nawet się nie skrzywił)
|
|
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba nam się ciemieniucha robi
znalazłam dwa placki na głowie z takim zółtym "strupem" Cytat:
Nawilżacz spoko- z 20% wilgotność podskoczyła do 55%- ale musiał działać odkręcony prawie na max- nie wiem może meble, deski, ściany itp. zaasysały wilgoć bo dechy ost z tej suchości aż skrzypieć nam zaczęły ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w życiu bym nie pomyślała że będę zdolna do takiego poświęcenia się i walki o laktację. Ale warto się wysilić dla takiej słodyczy śmierdzi??? słodko, my narazie jemy banana tylko. Jak powinna wyglądać kupka na początku rozszerzania diety?? U nas po wtrąbieniu pół słoiczka banana był ciemno zielona.
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu od banana zaczynacie? MMM smakowicie. Nawet ja nie mogłam się oprzeć i podjadałam Filipowi hi hi
![]() My mamy na najbliższe dni mus bananowy z jagodami czy jakoś tak. MMMM i marchewkę z winogronami. Sama bym sobie pojadła takie mixy.
|
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Po kompociku z jabłka zrobiły się jakieś brzydkie plamki więc jabłko poszło w kąt. Kupiłam słoiczki z bananem i Martusia chętnie wcina. Najpierw dałam wymieszane z mleczkiem a następnego dnia już bez
a to źle że banan??
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak spytałam z ciekawości.
|
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szymek ma 76 cm długości (wczoraj mierzony) i waży coś ponad 9 kg, kupiłam na 80cmCo do stroju kąpielowego to znając życie, mi się podoba ale i tak nie kupię
|
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie nie wiem czy źle nie robię bo na razie nie daję Zuzi typowych obiadków na razie zjadła tylko słoiczek samego jabłuszka, marchewkę, jabłko z marchewką i dzisiaj to jabłko z bananem. Mam w zapasie dużo innych słoiczków ale się waham bo po tej marchewce to lekkie zatwardzenie było dlatego dzisiaj wracam do jabłka bo po jabłuszku kupki ok ale z drugiej strony się boję czy nie za dużo tych owoców żeby potem się nie okazało że żadnej zupki nie będzie chciała jutro najwyżej dostanie dynie z ziemniakami albo jabłko z dynią |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci zazdroszczę,że tak przez sen potrafisz- ja isę wybudzam całkowicie- ewentualnie w trakcie zasypiam ![]() Cytat:
coraz rzadziej "obrażam" się na synka- że np. budzi się strasznie często w nocy ![]() I jak na początku bez problemu oddawałam go na ręce czy zostawiałam z kimś i szłam na spacer zakupy itp. to teraz już mam więcej obaw bardziej jakoś się martwię o niego. Chyba się zakochałam po uszy
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-02-11 o 14:49 |
||
|
|
|
#4122 |
|
kosmitka
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4124 |
|
kosmitka
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmi to podstawa ![]() Jaki?
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki fajny ! ale teraz to sobie pomarzyć mogę :/ http://moda.allegro.pl/nowosc-push-u...088630245.html
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2012-02-11 o 15:22 |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wszystkim
to ja może nie będe pisać, jaką nockę miałam bo mnie zlinczujecie (po cichu napisze, ze super). Byłam z młodą na spacerku i jestem zła sama na siebie, bo nie doczytałam, że jest wysokie zanieczyszczenie powietrza...wrrr...no ale też w sumie nie wiedziałam, bo rano netu niet, ..ech...złośliwość rzeczy martwych.Natka Szymek wymiata ![]() Acelinko dla męża![]() [QUOTE=irmith;32227682] Tak podejrzenie było bo ciągle oczka się układają tak że białkówka nad oczkiem jest mocno widoczna ale byłyśmy u okulisty i nic nie stwierdził, neurolog również jak zobaczył usg przezciemiączkowe powiedział że wodogłowia napewno nie ma uff no i przebadał małą ogólnie i powiedział że rozwija się pięknie i ma już wiele umiejętności opanowane z 5 czy 6 miesiąca z wyjatkiem raczkowania dzięki za pamięć To fajnie,że z małą wszystko w porządku jest ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() Cos mi nie chce dziś cytować....wrr Martunia spróbuj podać małej jakiś przecier warzywny albo zupkę, bo faktycznie może byc tak, że sie za bardzo przyzwyczai do smaku owocków i nie będzie chciała warzywek jeść ![]() A moje dziecko ma dziś strajk na jedzenie...mleka w calości nie wypiła, obiadku też w całości nie zjadła, teraz śpi, ale tak niespokojnie...hmmm...i w sumie trzy kupy już zrobiła dziś, co na nią jest trochę dziwne...zęby następne? Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-11 o 16:35 |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się w moim za to odkochuje! O! Wredna małpa zakochał się w babci i co ją widzi to dziki płacz i chce do niej. Muszę ich podejrzeć czy jakiś uroków mi na niego nie rzuca.
Normalnie zazdrosna jestem ![]()
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() jejuuu moje dziecko na bank ma skok, budziła się dzis w nocy dosłownie co 20 minut do 1, potem wzielismy ją do łózka bo oboje wymiękliśmy i zdołaliśmy troche pospać. 2 razy zjadła mleko. A w dzien jak nie spi i nie je to jęczy....oddajcie mi moją grzeczną córeczkę Cytat:
![]() Archi fajnie czytać, ze zakochałaś się w Piotrulku i nie chcesz go oddać ![]() wykruszyli się nam znajomi którzy mieli jechać z nami do chorwacji bo otwierają sobie firme i nie beda mogli wyjechać na 2 tyg, i zła jestem no |
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
A Filipek śpi albo w środku albo z boku, pomiędzy mną a taką ( hmm ciężko to opisać) dużą poduszką.
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ale produkcja ![]() Natka stroje fajne, szczegolnie ten czarny Minio Kaja waży ok 7kg i ma jeszcze miejsce, lubi sie w tym kapac, ale szczerze to nie wiem jak długo to jeszcze nam posłuży ![]() U nas nocka była nawet spoko, moze to dzięki nurofenowi :roll eyes:
|
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozna się wściec...
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dotarłam, ale jaki tu spokój panuje
![]() Cytat:
Cytat:
, ale może ma z 70 cm, nie więceje czemu nie kupisz? Nie bój się kup![]() Oczywiście, w weekend obowiązkowo ![]() A taki zwykły, nic specjalnego, podobny do tego, tylko czarny w kolorowe paseczki i takiego też będę szukać http://moda.allegro.pl/self-stroj-sz...081536867.html albo może taki może ![]() http://moda.allegro.pl/his-piekne-no...063762846.html Cytat:
Cytat:
Monia dzięki . Mój to leniuszek, ani się tak nie podnosi, ani tak sie nie przesuwa, a starszy jest . Nie wiem czy jeszcze ma czas, czy mam się martwić
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, serio? Duuuży. U nas Filip profesjonalne mierzenie bdz miał dopiero w 6 m-cu, muszę go dzisiaj metrem pomęczyć ;p
|
|
|
|
#4137 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wracajcie do zdrówka szybko ![]() Cytat:
![]() ale teraz długo potrwa zanim sie zdecyduje na butle w nocy Cytat:
![]() jeżeli Cie to pocieszy to ja tez moge o takim zapomnieć, w zyciu nie utrzyma moich cyśków na miejscu ![]() My jutro z małżem się do ina wybieramy, ciekawe czy nam wyjdzie |
||||||
|
|
|
#4138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A nurofen czemu podałaś? Cytat:
Czujnik który powinien być na zewn. też jest w domu w drugim pokoju ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- no juz mógłby katar pójść sobie precz ![]() za kino
|
||||
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Archi dałam nurofen, bo młoda przez ząbki niespokojnie śpi, żel pomógł na krotko, a syropek zadziałał więc coś ja tam bolało, nurofen polecała Natka
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

i o 7.30 już był gadania ciąg dalszy

bo dechy ost z tej suchości aż skrzypieć nam zaczęły

nigdy tak nie miałam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Szymuś rewelka

. Ja od 1,5 roku napiłłam się raz lampkę szampana w Sylwka, a piwo zimniutkie z sokiem to już tak za mną chodzi

za kino