Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 10:07   #3001
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nam jeszcze pediatra wspomniała aby w przypadku małego ciemiaczka - nasze dziecko ma tylko 0.5cm x 0.5m - nie podawac codziennie wit. D co drugi dzień, i kontrolowac czesto czy nie maleje

nasz dzis poszedł spac o 21.45, wstał o 2 na karmienie i teraz o 6, no i beka teraz nie było
noooo najlepiej niech się pediatrzy i położne razem wszyscy spotkają i pogadają ze sobą, ciekawe co by wywnioskowali z wybudzaniem, karmieniem, bekaniem, ulewaniem, dopajaniem itp itd....... chyba by się pozabijali na takiej debacie...
ja daję codziennie, ale nie wiem ile z tego łyka, pod kątem jej daję a Ty?? chętnie połyka?? u nas ciemiączko jest duuuuże

ojj mnie drażni jak beka nie ma daliśmy jej herbatkę teraz rumiankową i co.... i wypiła 20 ml oczywiście dławiąc się i krztusząc, nie wytrzymam z nią, no trzymta mnie położyłam ją na brzuniu, ale się pręży bo kupki ciąg dalszy nie może zrobić..... masakra, dziś na 19stą teściowa idzie na zabawę, jak ja se poradzę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:07   #3002
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

hejka

My oczywiscie przy cycu, wiec jestem ograniczona z pisownia.

Szisiaj chcemy pojechac odwiedziny do nowej kolezanki Milenki co sie urodzila tydzien temu
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:13   #3003
*Agatek*
Zakorzenienie

z innej paki: mój tż, tnąc przedwczoraj gałąź spojrzał się w lewo i jak chciał zobaczyć ile mu zostało gałęzi do obcięcia to ta uderzyła go w twarz ale on zawsze był kaleką...... jak on wygląda, masakra
nos, pod okiem, nad okiem, na skroni ma przetarte, krew się polała i wygląda jakby wpier....l dostał i się dziwnie na niego ludzie patrzą a jedno oko w środku to ma czerwone całe...

Stary 2012-02-11, 10:23   #3004
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
noooo najlepiej niech się pediatrzy i położne razem wszyscy spotkają i pogadają ze sobą, ciekawe co by wywnioskowali z wybudzaniem, karmieniem, bekaniem, ulewaniem, dopajaniem itp itd....... chyba by się pozabijali na takiej debacie...
ja daję codziennie, ale nie wiem ile z tego łyka, pod kątem jej daję a Ty?? chętnie połyka?? u nas ciemiączko jest duuuuże

ojj mnie drażni jak beka nie ma daliśmy jej herbatkę teraz rumiankową i co.... i wypiła 20 ml oczywiście dławiąc się i krztusząc, nie wytrzymam z nią, no trzymta mnie położyłam ją na brzuniu, ale się pręży bo kupki ciąg dalszy nie może zrobić..... masakra, dziś na 19stą teściowa idzie na zabawę, jak ja se poradzę
A o co chodzi z tym ciemiazkiem?? To ma jakis znaczenie czy duze czy male bo ja nie znaju Mi tylko połozna powiedziala ze do poltorej roku juz go nie bedzie.

Moja tez sie ksztusila za pierwszym podejsciem jak jej herbatke dawalam, teraz nie pije i tak jak dziewczyny pisza nie bede dopajac skoro nie musze.

dziekuje za odpowiedzi tak ogólnie bo kilka pytań było

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
z innej paki: mój tż, tnąc przedwczoraj gałąź spojrzał się w lewo i jak chciał zobaczyć ile mu zostało gałęzi do obcięcia to ta uderzyła go w twarz ale on zawsze był kaleką...... jak on wygląda, masakra
nos, pod okiem, nad okiem, na skroni ma przetarte, krew się polała i wygląda jakby wpier....l dostał i się dziwnie na niego ludzie patrzą a jedno oko w środku to ma czerwone całe...
o cholerka, niestety wypadki chodza po ludziach
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:28   #3005
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tym ciemiazkiem?? To ma jakis znaczenie czy duze czy male bo ja nie znaju Mi tylko połozna powiedziala ze do poltorej roku juz go nie bedzie.

Moja tez sie ksztusila za pierwszym podejsciem jak jej herbatke dawalam, teraz nie pije i tak jak dziewczyny pisza nie bede dopajac skoro nie musze.

dziekuje za odpowiedzi tak ogólnie bo kilka pytań było
no, że trzeba dawać WIT D żeby się ładnie... zrosło ciemiączko i żeby dziecko nie miało krzywicy... ale jak ma to trwać 1,5 roku to jestem w szoku masakra, czytałam o krzywicy i widziałam zdjęcia...

Stary 2012-02-11, 10:28   #3006
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Paskudne to szpitalne jedzenie :/

U mnie nadal nic. Wczoraj chodzilam caly dzien, ale nic to nie dało. Dzis tez troche pochodzę, ale od tego wczorajszego chodzenia po schodach mnie przewiało, bo tam zimno i rozchorowalam sie

Jutro kolejne osc , cholerka , boje sie..
spokojnie!! dasz radę!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:52   #3007
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
przypomniało mi sie o co chcialam zapytac. w sumie to temat, ktory pewnie pojawi sie w najblizszym czasie, ale ja wlasnie sie nad tym zastanawiem.

dziewczyny jaka forme antykoncepcji wybierzecie po połogu?
Mam zamiar spiralkę założyć na 5 lat i nie martwic się że zapomniałam tabletki

Cytat:
Ty sie gałęziami nie zasłaniaj tylko przyznaj że nerwy wzięły w łeb i mężowi wpierniczyłaś - hormony Cię dopadły

My spałyśmy sobie smacznie o 22 dziecię się pospało, wstała o 1:30 przebrałyśmy pupalka dałyśmy cycusia i spanko było do 6:30, pupalek ponownie przebrany cycuś dany i malizna śpi jeszcze
Dziś babcia z prababcia odwiedza to pewnie chce się wyspać aby worów nie mieć pod oczętami

Dziewczyny jeszcze raz pytam bo nie widzę naszej Anabellita , macie do niej jakiś numer, nie ma jej już 2 dzień, skurczybyki miała i chyba w szpitalu jest. Dajcie jakieś info jak coś wiecie
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:02   #3008
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
10.02.2012 przyszedł na świat nasz synus przez cc. Ma 57 cm i 3600 g. Teraz odpoczywamy a ja nie mogę spać z emocji. Wszystko opisze jak będę mieć laptopa bo ciężko na tel.
Pomóżcie z imieniem. Czy Aleksander czy Karol czy Maksymilian?
Gratulacje! Ja stawiam na Olka !

Cytat:
Bidulek

Witajcie!
Za nami kolejna kiepska noc ;/ matka niewyspana.

my chrzest wczoraj załatwiliśmy na 17 marca

moja 16 dniowa królewna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11258.jpg (71,8 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2012-02-11 o 11:09
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:33   #3009
dph
Rozeznanie

Hejka!
Nie miałam netu przez 3 dni i stwierdziłam że jestem uzależniona od wizażu i tego wątku
Co do antykoncepcji to ja mam zamiar ponownie założyć spiralę i mam nadzieję że nie będzie żadnych przeciwwskazań miałam teraz 5 lat i byłam mega zadowolona
AGATKU super że wróciłaś Jedna moja rada nie słuchaj za bardzo wszystkich tych różnych opinii tylko rób jak ci podpowiada serce matki wiem że to nie jest proste ale faktycznie co pediatra lub położna to inna opinia możnaby ześwirować gdyby się ich tak słuchać w 100%
GRATULACJE dla nowych mamusiek
Ja o ile chciałabym aby mała jak najdłużej siedziała w brzuszku tak teraz chciałabym żeby już była z nami. Wszystko chyba ze strachu przed szpitalem bo w poniedziałek się wybieram i nie chciałabym tam za długo leżeć. Oj ostatni spokojny weekend dla mnie się zaczął
Stary 2012-02-11, 11:33   #3010
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dzisiaj przeprosilam Nietopinke, ze tak brzydko o niej mowilam i ze bylam taka zla. Cala noc spalam, a jak budzilam sie na siku, to tylko delikatnie mnie podsmyrnela i dalej spokoj.
Tak to mozna zyc

Od razu mam wiecej zycia w sobie i zaraz chyba ogarne chate, bo tz dzisiaj i jutro lata, wiec nie ma komu tego zrobic.

Cytat:
10.02.2012 przyszedł na świat nasz synus przez cc. Ma 57 cm i 3600 g. Teraz odpoczywamy a ja nie mogę spać z emocji. Wszystko opisze jak będę mieć laptopa bo ciężko na tel.
gratulacje !!!!

mnie z tych trzech najbardziej podoba sie Karol

Cytat:
Tu nie ma okeslonego z gory terminu. Jak byla u nas polozna w 5 dobie to nas umówila ze szczepionka by bylo w 12 dobie ale tego dnia to jednak nie wypaliło bo mieli za duzo dzieciaczków i czekalismy na list z Health center i wyznaczyli nam taka date. Siostra moja byla na szczepieniu jak Franek miał 7 tyg, u nas wyszlo 5 tyg. Tak wie nie ma reguly.
Oooo...ja wlasnie tez mniej wiecej tyle chcialabym poczekac do pierwszych szczepien, a nie szprycowac dziecko na dzien dobry. Tylko ze w naszym durnym kraju, zeby tak zrobic, bede musiala sie chyba nakombinowac jak kon pod gore, zalatwiac jakies odroczenia od neurologa lub alergologa, bo inaczej nie beda mi chcieli zarejestrowac dziecka w przychodni

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Mam zamiar spiralkę założyć na 5 lat i nie martwic się że zapomniałam tabletki
a to nie boli ? i czy mozna zdjac wczesniej jakby co? jakos zawsze mnie przerazala spirala

kurde... sama juz nie wiem,co wybrac
kalendarzyki i przerywane nie wchodza w gre - z naszymi temperamentami zaraz mielibysmy druzyne pilkarska w domu
do tej pory bralam tabletki i plastry, ale po plastrach spuchlam +5 kg, a o tabletkach zdarzylo mi sie zapomniec :/
chociaz nie wiem, czy dzieciak nie bedzie najlepszym srodkiem anty

Tez sie zastanawiam, jak tam Anabelita...

Zoska
, nie lam sie. Dasz rade

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:51   #3011
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

a to nie boli ? i czy mozna zdjac wczesniej jakby co? jakos zawsze mnie przerazala spirala
wiesz pearl każdy organizm jest inny i inaczej reaguje ja Ci mogę powiedzieć na własnym przykładzie że mnie nie bolało wogóle zakładanie było nieprzyjemne ale na pewno nie bolesne jeśli mogłabym porównać to porównałabym do cytologi i tyle. Można wyciągnąć w każdej chwili gdy zachce Ci się nowego dzidziusia chociaż pewnie przy takim komforcie ci się nie zachce
Stary 2012-02-11, 12:19   #3012
Haniula
Zakorzenienie

czesc mamusie !

gratulacje dla wypakowanych !

U nas kiepsko katar sie przyplątał, kupa dalej twarda w dodatku termometr nam szaleje i raz pokazuje ze Lenka ma temperature a raz ze nie no bo raczej jej tak nie skacze nie?

A do lekarza dopiero we wtorek idziemy

Za to noc spokojna, karmienie o 2 i o 6 tylko teraz tez spi, nie wygląda na chorą, nie płacze, ma apetyt ale ja juz wariuje z tego wszystkiego
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:46   #3013
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
wiesz pearl każdy organizm jest inny i inaczej reaguje ja Ci mogę powiedzieć na własnym przykładzie że mnie nie bolało wogóle zakładanie było nieprzyjemne ale na pewno nie bolesne jeśli mogłabym porównać to porównałabym do cytologi i tyle. Można wyciągnąć w każdej chwili gdy zachce Ci się nowego dzidziusia chociaż pewnie przy takim komforcie ci się nie zachce
hmmm
to musze sie zastanowic, bo szukam alternatywy dla tabsow
moze napisze i zapytam swojego gina, co o tym mysli
a cytologia przeciez w ogole nie boli - na moje, to nawet nie byla nieprzyjemna

Dph, milego ostatniego spokojnego weekendu

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
U nas kiepsko katar sie przyplątał, kupa dalej twarda w dodatku termometr nam szaleje i raz pokazuje ze Lenka ma temperature a raz ze nie no bo raczej jej tak nie skacze nie?

a jaki macie termometr, ze myslisz, ze Wam wariuje?

Stary 2012-02-11, 12:50   #3014
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

[/COLOR]
a jaki macie termometr, ze myslisz, ze Wam wariuje?
taki http://www.ceneo.pl/4551354?se=50vas...FQEj3godJB33Lw

chociaz mysle ze on pokazuje wieksza temperature jak ona lezy opatulona pod kołdrą, albo co bo np jak lezala na przewijaku to normalna temp miala, a w lozeczku 37
tak samo jak byla przytulona do mnie, to miala nawet 37,3 a jak ja za chwile trzymalam na kolanach to 36,4

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-02-11 o 12:52
Stary 2012-02-11, 12:57   #3015
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
taki http://www.ceneo.pl/4551354?se=50vas...FQEj3godJB33Lw

chociaz mysle ze on pokazuje wieksza temperature jak ona lezy opatulona pod kołdrą, albo co bo np jak lezala na przewijaku to normalna temp miala, a w lozeczku 37
tak samo jak byla przytulona do mnie, to miala nawet 37,3 a jak ja trzymalam na kolanach to 36,4
o kurcze
moze sporbuj takim zwyklym, bo ten faktycznie ma cos przeklamane te pomiary

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Haniula, w opisie jest napisane, zeby u noworodkow mierzyc odbytnicza metoda, bo inaczej moga byc niedokladne wyniki ----> klik

Stary 2012-02-11, 12:58   #3016
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Wróciłam

Jestem w domu od czwartku wieczorem, ale dopiero teraz mogę napisać bo wcześniej Antoś dawał czadu, a teraz jest z tatusiem u babci.

Nie chcieli nas wypisać do domu bo Łukaszek ma problemy z oddychaniem. Miał bardzo zapuchnięte śluzówki w nosku. Teraz jest lepiej, ale musimy chodzić na kontrole do szpitala.

W szpitalu byłam tydzień w jednoosobowej sali, myślałam że pypcia dostanę.

Mały jest cudny, kochany i jak na razie spokojny.

Jana drugi dzień, ba nawet w ten sam dzień co rodziłam mogłam wracać do domu, tak się dobrze czułam

Jak Antoś pójdzie w poniedziałek do żłobka to wstawię zdjęcia i napiszę więcej.

Dziś mamy pierwszych gości
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:00   #3017
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze
moze sporbuj takim zwyklym, bo ten faktycznie ma cos przeklamane te pomiary

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Haniula, w opisie jest napisane, zeby u noworodkow mierzyc odbytnicza metoda, bo inaczej moga byc niedokladne wyniki ----> klik
a jak takim dotykowym zmierzyc odbytniczo?
Stary 2012-02-11, 13:00   #3018
pearpearl
Wtajemniczenie

Malgosia, witamy z powrotem
Czekamy na zdjecia no i i zdrowka dla Twoich chlopakow

Stary 2012-02-11, 13:04   #3019
czubasek20
Zakorzenienie

To może ktoś napisze do Anabellity?

Po wczorajszym sprzątaniu poruszam sie jak pijana kaczka :/

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:08   #3020
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak takim dotykowym zmierzyc odbytniczo?
kurcze, dobre pytanie
na moj chlopski rozum, to bym albo polozyla maluszka na boku, podkurczyla nozki, zeby mial wypieta pupe i przylozyla do odbytu koncowke

albo tak jakby "przewiesilabym" ja przez kolanko, zeby nozki wisialy, pupka wypieta i wtedy

ale to tylko moje strzelanie

Stary 2012-02-11, 13:38   #3021
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Heloł

magda1804 kurde, nie wiem czy Julek ma to samo czy nie / ma na buzi pełno krostek i do tego wczoraj zauważyłam na głowie też na te na buzi dostaliśmy maść MUPIROX, ale jak dla mnie nie działa wcale. a wy macie coś na to czy nic? też mu się nasila przy przytulaniu, jedzeniu... a jak śpi to się trochę wyciszają...

ciezaroweczka co do pępka to nasz też odpadł i w środku było trochę ropy, też kazali octeniseptem przemywać i przeszło

nawojka8583 ale stresu się najedliście dobrze, że wszystko dobrze się skończyło

staraupa Julek je z piersi, dokarmiamy czasem butelką i do tego jak ma potrzebę possania a nie jedzenia dajemy smoczek

czubasek20 no niestety, wywoływanie to nic fajnego, ale co zrobić

Małgosia witaj oby Łukaszek doszedł szybko do siebie
Stary 2012-02-11, 13:59   #3022
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Karolek

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
My dzisiaz znowu tak jadłysmy ale powiem ci ze Mili jest sala oklajstrowana z mleka bo jak se wypluje i szuka to jezdzi cala głowa po cycu
Hihi, a pewnie U nas to samo. Mój sposób: zawsze obok mam tetrę lub kawałek ręcznika papierowego - zanim Krzysio się cały wysmaruje (a robi to w każdej pozycji jakby to jego hobby było)szybko chwytam i wycieram pierś

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:11   #3023
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
stawiam na ALEKSANDRA mój też tak się będzie nazywał aczkolwiek też myślałam nad Maksymilianem... ale... wkurzało mnie jak sąsiadka ciągle wołała za psem Maksiu Maksiu

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jej... też się nad tym zastanawiałam ale ponoć za młoda jestem

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
moja 16 dniowa królewna
śliczna!!

aaa.. a przypadkiem nie można nawet przy karmieniu piersią jakiś tabletek brać dwuskładnikowych czy coś? hm... nie wiem czy mi się nie pomyliło

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:11   #3024
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam

od wczoraj podaję do mleka ten zagęszczacz z Bebilonu co lekarka nam kazala coby się nie ulewało i powiem Wam,że wczoraj potem całą noc i dzisiaj Bartuś wcale nie ulewa,do tej pory ulewał przy każdym jedzeniu po 2 rady a teraz wcale-jestem szczęśliwa z tego powodu i jakos odkładam go po jedzeniu w spokoju nie marwiąc się że udusi sie.Byle tylko tak było dalej!! Dziewczyny polecam !!!!

Moj Tż złapał wirusa jakiegos i spał w drugim pokoju,więc Bartuś spał zemną w łóżku bo chciałam zaobserwowac co z tym ulewaniem.Nie płakał w nocy ale też nie spał- tak jakby chciał się bawic i mnie zaczepiał ciagle.

Dzisiaj drugi dZień werandowania był,najpierw ryk potem kima.
Ile dniu werandowałyście zanim wyszłyście na spacerek?

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-02-11 o 14:52
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:29   #3025
*Agatek*
Zakorzenienie

dziewczyny mała się męczy, stęka strasznie, robi się czerwona i chyba wzdęcia ma, nie może się wypróżnić, mimo podawania herbatki..

mam ten sab simplex- wiadomo drogi, ale narazie tylko to w domu mam, bym go podała, a jak się skończy to kupiłabym bobotic bo jest chyba w dobrej cenie- ok. 15 zł-i dalej podawała, czytałam, że przez wzdęcia nie może kupacza strzelić, męczy sie strasznie, ale nie wiem JAK Z DAWKOWANIEM????

15 kropli wydaje mi się zbyt dużo... dodajecie do każdego mleka???? jak mam podawać 7-8x dziennie to chyba zbyt dużo... myślałam o 5 kropelkach co drugie mleko...

Stary 2012-02-11, 14:31   #3026
pearpearl
Wtajemniczenie

Mam wiadomosc od Anabelity:

Milo ze o mnie pamietacie Malutka Asia przyszla na swiat wczoraj o 15:20. Wazy 2600 gram i ma 50 cm dlugosci. Sam porod byl ekspresowy (nawet Tzta nie zdazyli zawolac na final) ale skurcze krzyzowe daly mi popalic. Pozdrawiam

Stary 2012-02-11, 14:41   #3027
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
dziewczyny mała się męczy, stęka strasznie, robi się czerwona i chyba wzdęcia ma, nie może się wypróżnić, mimo podawania herbatki..
Nasz też się tak pręży, bordowieje przy tym nawet, wyciąga się, kwili, czasem płacze. Na brzuszek zaczęłam go częściej kłaść i karmię częściej sposobem pod górkę. Botak to się zadręczałam wcześniej i myślałam, że to przez jedzenie moje - no ale nic takiego nie zjadam chyba
Przeczytałam, że wtedy dziecko można ponosić czy pokołysać i pomaga trochę. I wystarczy go niekiedy podnieść, przekręcić itp i odrazu ulga i prytnięcie

Stary 2012-02-11, 14:45   #3028
kasiulka99
Raczkowanie

Witam Mamusie

CHCIAŁAM Z RADOŚCIĄ POINFORMOWAĆ, ŻE LENULKA JEST JUŻ NA ŚWIECIE ,ur 08.02 o 10.45 WG. 2600 53 CM . JEST MALUTKA I TAKA CUDOWNA MA MNÓSTWO CZARNYCH WŁOSKÓW I JUŻ WIEM DLACZEGO MIAŁAM MEGA ZGAGĘ PÓŁ CIĄŻY

Poród był ciężki okropne bóle krzyżowe przy których parte były dla mnie przyjemnością a i jedna z ciekawostek okazało się po podaniu znieczulenia, że na mnie nie działa mimo 4 dawek więc całe to kucie w kręgosłup było nie potrzebne bo i tak nie zadziałało
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:46   #3029
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Milo ze o mnie pamietacie Malutka Asia przyszla na swiat wczoraj o 15:20. Wazy 2600 gram i ma 50 cm dlugosci. Sam porod byl ekspresowy (nawet Tzta nie zdazyli zawolac na final) ale skurcze krzyzowe daly mi popalic. Pozdrawiam

Gratulacje

Mam wiadomosc od MartuNiuni
Nadal jest w dwupaku ale nie ma dostępu do internetu. I wszystkie nas pozdrawia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:49   #3030
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Dawać, dawać lutóweczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości