Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 08:54   #2071
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Lezymy i glodni juz jestesmy
Usg liczy ciaze od ostatniej @ czy od poczecia?
jak to jest? ja sie kompletnie pogubilam...
wg.usg mam 7 tydzien-ale od poczecia czy @ ????????/
wg mnie to od poczęcia jest ... bo ja poszłam do gina około 7/8 tyg od ostatniej @ i mi wówczas wyliczył 5t co tydzień dochodził dokładnie 1t i na trzeciej wizycie miałam 8t2d a i jak wg usg wyliczyło mi 7 tydzień on wówczas mi powiedział że to 9 tydzień ciąży
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:05   #2072
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wg mnie to od poczęcia jest ... bo ja poszłam do gina około 7/8 tyg od ostatniej @ i mi wówczas wyliczył 5t co tydzień dochodził dokładnie 1t i na trzeciej wizycie miałam 8t2d a i jak wg usg wyliczyło mi 7 tydzień on wówczas mi powiedział że to 9 tydzień ciąży
to ja w takim razie mam juz 9 tydzien ciazy? i tak bede miec wpisany w karte?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:37   #2073
Martarynka
Rozeznanie

Witam się w ten cudowny, sobotni, wolny poranek
Dziewczyny nadrobienie Was od wczoraj rana zajeło mi ponad godzine... ale pedzicie. W ogóle zepsuł mi się komputer, masakra, nie wiem co ja zrobie... Na szczescie teraz mama pożyczyła mi swój.
Teraz spróbuje sobie przypomnieć co ja tam miałam tu naskrobać. A więc ja też jestem z roku smoka, 1988 rok
Twarz i dekold też mi wysypało, mój mąż się śmieje, ze dojrzewam, a ja nawet w okresie dojrzewania takich króst nie miałam...
Co do imion to Laura mi się bardzo podoba. Przed ciążą mieliśmy swoje typy Alicja i Jerzy (po tacie TZ) ale teraz kompletnie mi sie odmieniło i w ogole nie mozemy dojsc z mezem do porozumienia. Ale któras z Was podsunęła mi dobry argument, skoro po mezu ma nazwisko to ja wybieram imię
A ja faktrycznie troszke się pomyliłam, dopiero dziś zaczynam 13 tc. A liczę to od dnia OM, OM miałam 18.11 i dziś jest dokładnie 12 tydzien i 1 dzien a wiec poczatek 13 tc tak mi lekarz tłumaczył.
Zielona mój lekarz i 3 innych u których byłam zawsze liczy mi od ostatniej @ i z usg też z ostatniej @.
Jeśli chodzi o duphastom to koleżance, która dostała tylko dwa opakowania (przepraszam zapomniałam nicku, a chce szybko odpisać, żebym nie zapomniała) radze żeby załatwiła sobie kolejne opakowania. Ja dostałam duphaston w 5/6 tyg. i jeden lekarz kazał mi w 8 tyg. odstawić wiec tak zrobiłam i krwawienie zaczeło się znów, także na własną reke zaczełam znów go brać i natychmiast poszłam do innego lekarza powiedział mi, że absolutnie nie należy przerywać duphastonu (ja brałam go w dawce 3x1) zmniejszył mi dawke do dwóch razy dziennie, później juz wszystko było dobrze, żadnych plamień no wszystko ok. Teraz w 12 tc poszłam do niego i znów przepisał kolejne dwa opakowania. Mówi, że nie należy przerywać przed koncem I trymestru, do momentu kiedy łóżysko bedzie w pełni wykształcone. Niektórzy lekarza zalecaja do 20 tc. Nie chce Cię absolutnie straszyć, ale na wszelki wypadek pomyśl żeby jednak mieć ten duphaston.
Ellena ja też miałam plamienia, dostałam duphaston i nospe, ktora później mogłam odstawić, lekarz kazał ją tylko brać gdyby bolał mnie brzuch. Po kilku dniach plamienia ustały, jestem już w 13 tc i wszystko jest dobrze, u Ciebie napewno też tak bedzie, spokojnie. Nawet nie masz pojecia ilu kobietom takie krwawienia się przytrafiają. Spokojnie, wiem, że to trudne ale nie mozesz sie denerwować, bo to wlasnie Twoje nerwy bardziejs zkodza fasolce. Mi np. pomagało mówienie do dzidziusia, bo wtedy pilnowałam sie zeby nie płakać tylko dawać siłe mojemu maleństwu. Bedzie dobrze Kochana, badz spokojna, takie plamienia ma bardzo wiele kobiet i nie maja ona zadnego wpływu na późniejszą ciąże.
Ale sie rozpisałam, miłego dnia dzieqwczynki. Ja dziś wybieram się na zakupy, a tak w ogóle to chyba na ustach chce mi wyskoczyć opryszczka, bo już mnie tak swedzi no chyba oszaleje, to już 3 w tej ciąży by była Dziewczyny a Wy kupiłyście już coś dla maluszków Waszych? A tak w ogóle to nie moge sie doczekać jak zaczniemy do listy dopisywać czy spodziewamy sie chlopców czy dziewczynek, a później która już urodziła i napiszemy sobie wage i wzrost dzidzi....
Stary 2012-02-11, 09:53   #2074
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
to ja w takim razie mam juz 9 tydzien ciazy? i tak bede miec wpisany w karte?
Tydzień na USG jest często wzorowany na podstawie wielkości płodu, dlatego liczy się z reguły od dnia ostatniej miesiączki, żeby już nie mieszać W karte będziesz miała wpisane od ostatniej miesiączki
Stary 2012-02-11, 10:36   #2075
Elmiria
Raczkowanie

Witam mamuśki

Ja dziś zdecydowanie lepiej się czuję jeśli chodzi o przeziębienie. Chyba czosnek mi pomógł, jadłam go i przedtem, ale za radą Konczity nafaszerowałam się nim wczoraj tak, że omal mi oczy nie wyszły ( i mężusiowi też)! A i ubrawszy się baaaardzo cieplusio poszłam na 20min spacerek jak się cieszę!!!

Ale za to dziś fasolinka nie zakceptowała poraz pierwszy mojego śnaiadania Szok, myslałam, że mnie ominą mdłości, a tu moja ulubiona owsianeczka, w połowie co prawda, poszłaa Liczę, że to jednorazowo.

Ja dziś mam 7tyg. i 2dni, to blizko axxxa jestem Kotś jeszcze jest w podobnym?

USG mam w środę i bardzo czekam na te wizytę, bo się naczytałam o pustych jajach płodowych i się teraz boję!! Niech mnie ktoś przywróci do rozsądku

Ja też jestem smok z 1988roku Jak Martusia

Urodziny obchodzimy wiosną, praktycznie cała rodzina - wszyscy rogaci jesteśmy Byki barany... I roczna też wiosną Teraz będzie 4ta

Wyszło, że będzie chłopczyk - oby!!!!!! Bardzo chcemy, ale imion nie mamy wybranych żadnych! Nic nam się jakoś nie podoba!

Ellenko, niestety to nie będzie krwawienie z zagnieżdżania się, bo zarodeczek się zagnieżdza w pierwszych 7miu dniach po zapłodnieniu, ale trzymam za ciebie kciuki. Jak widać, inne dziewczyny też miały i potem wszystko dobrze się kończyło, więc i u ciebie będzie dobrze

Adunia, koniecznie trzeba powtórzyć padania, więc na razie nie stresuj się tym za bardzo, bo często zdarzają się błędy - lekarze, to tylko ludzie, sprzęt też nie zawsze jest dobry, a choroby często zanikają, więc ja wierzę, że będzie dobrze

Zielona, lekarz zawsze liczy od pierwszego dnia ostatniej @ Bo dnia zapłodnienia nie da się obliczyć, może być w 10,15 i nawet 20 dniu cyklu.

Bardzo fajny pomyłs z dopisaniem do listy miejscowości i typowanej płci dzieciątka
Ja jestem z Wrocka, typuję synka i jeszcze wg kalendarza poród mam na 26 wrzesień

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a już widzę, według listy, to podobne terminy mam z tamlin, Malemalenstwo i m_moni

Kto jeszcze?
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:41   #2076
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobienie Was od wczoraj rana zajeło mi ponad godzine... ale pedzicie. W ogóle zepsuł mi się komputer, masakra, nie wiem co ja zrobie... Na szczescie teraz mama pożyczyła mi swój.
Teraz spróbuje sobie przypomnieć co ja tam miałam tu naskrobać. A więc ja też jestem z roku smoka, 1988 rok
Twarz i dekold też mi wysypało, mój mąż się śmieje, ze dojrzewam, a ja nawet w okresie dojrzewania takich króst nie miałam...
Co do imion to Laura mi się bardzo podoba. Przed ciążą mieliśmy swoje typy Alicja i Jerzy (po tacie TZ) ale teraz kompletnie mi sie odmieniło i w ogole nie mozemy dojsc z mezem do porozumienia. Ale któras z Was podsunęła mi dobry argument, skoro po mezu ma nazwisko to ja wybieram imię
A ja faktrycznie troszke się pomyliłam, dopiero dziś zaczynam 13 tc. A liczę to od dnia OM, OM miałam 18.11 i dziś jest dokładnie 12 tydzien i 1 dzien a wiec poczatek 13 tc tak mi lekarz tłumaczył.
Zielona mój lekarz i 3 innych u których byłam zawsze liczy mi od ostatniej @ i z usg też z ostatniej @.
Jeśli chodzi o duphastom to koleżance, która dostała tylko dwa opakowania (przepraszam zapomniałam nicku, a chce szybko odpisać, żebym nie zapomniała) radze żeby załatwiła sobie kolejne opakowania. Ja dostałam duphaston w 5/6 tyg. i jeden lekarz kazał mi w 8 tyg. odstawić wiec tak zrobiłam i krwawienie zaczeło się znów, także na własną reke zaczełam znów go brać i natychmiast poszłam do innego lekarza powiedział mi, że absolutnie nie należy przerywać duphastonu (ja brałam go w dawce 3x1) zmniejszył mi dawke do dwóch razy dziennie, później juz wszystko było dobrze, żadnych plamień no wszystko ok. Teraz w 12 tc poszłam do niego i znów przepisał kolejne dwa opakowania. Mówi, że nie należy przerywać przed koncem I trymestru, do momentu kiedy łóżysko bedzie w pełni wykształcone. Niektórzy lekarza zalecaja do 20 tc. Nie chce Cię absolutnie straszyć, ale na wszelki wypadek pomyśl żeby jednak mieć ten duphaston.
Ellena ja też miałam plamienia, dostałam duphaston i nospe, ktora później mogłam odstawić, lekarz kazał ją tylko brać gdyby bolał mnie brzuch. Po kilku dniach plamienia ustały, jestem już w 13 tc i wszystko jest dobrze, u Ciebie napewno też tak bedzie, spokojnie. Nawet nie masz pojecia ilu kobietom takie krwawienia się przytrafiają. Spokojnie, wiem, że to trudne ale nie mozesz sie denerwować, bo to wlasnie Twoje nerwy bardziejs zkodza fasolce. Mi np. pomagało mówienie do dzidziusia, bo wtedy pilnowałam sie zeby nie płakać tylko dawać siłe mojemu maleństwu. Bedzie dobrze Kochana, badz spokojna, takie plamienia ma bardzo wiele kobiet i nie maja ona zadnego wpływu na późniejszą ciąże.
Ale sie rozpisałam, miłego dnia dzieqwczynki. Ja dziś wybieram się na zakupy, a tak w ogóle to chyba na ustach chce mi wyskoczyć opryszczka, bo już mnie tak swedzi no chyba oszaleje, to już 3 w tej ciąży by była Dziewczyny a Wy kupiłyście już coś dla maluszków Waszych? A tak w ogóle to nie moge sie doczekać jak zaczniemy do listy dopisywać czy spodziewamy sie chlopców czy dziewczynek, a później która już urodziła i napiszemy sobie wage i wzrost dzidzi....
Martynka a czy brzuszek jest u Ciebie widoczny? W 11tc bede w Polsce i sie zastanawiam czy bede mogla sie chwalic zaokraglaonym brzuszkiem
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:51   #2077
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Martynka a czy brzuszek jest u Ciebie widoczny? W 11tc bede w Polsce i sie zastanawiam czy bede mogla sie chwalic zaokraglaonym brzuszkiem
Ja jestem w 10 tc i trochę się uwypuklił Ja wyglądam tak jakbym się najadła na Wigilii
Stary 2012-02-11, 10:58   #2078
Opaska
Raczkowanie

Cześć Kochane

Byłam wczoraj u tego gin. i powiedział że jesteśmy około 5 tygodnia maleństwo moje ma ok 2 mm wielkości, przepisał stos badań, założył karte ciąży, zrobił cytologie i kazał przyjść z wynikami za 3,4 tygodnie. Tż kazał zrobić badanie grupy krwi i czynnika RH. I narazie tyle. Najważniejsze że dostałam wydruk z usg Poszłam potem do rodziców i tam do 23 płakałam i płakałam i plakałam. A potem to już sama nie wiedziała czy rycze ze szczęścia czy z przyzwyczajenia
Tak czy siak poniżej przedstawiam moje maleństwo

P.S. byłam u mojego gin pierwszy raz po remoncie gabinetu teraz jest wypas- osobna toaleta przy gabinecie do przygotowania się do badania. Tam bidet, ręczniki papierowe, malutkie płyny do higieny intymnej, chusteczki nawilżane, papucie jednorazowe, spódniczki jednorazowe żeby z gołym pupem nie paradować... telewizor w poczekalni... sprzęt do usg sobie wymienili.... normalnie kosmos,a wizyta nie podrożała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP8248.jpg (87,5 KB, 58 załadowań)
Stary 2012-02-11, 11:06   #2079
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry dziewczyny wreszcie upragniona sobota.
Mężuś na uczelni. Postanowiłam zrobić pierogi z kapustą i grzybami To mój pierwszy raz jak w ogóle robię sama pierogi więc ciekawe co z tego wyjdzie

Cytat:
Dziewczyny a Wy kupiłyście już coś dla maluszków Waszych? A tak w ogóle to nie moge sie doczekać jak zaczniemy do listy dopisywać czy spodziewamy sie chlopców czy dziewczynek, a później która już urodziła i napiszemy sobie wage i wzrost dzidzi....
Nie, jeszcze nic nie mam dla maluszka, chociaż chętnie bym już coś kupiła. Czekam na drugie USG i jak wszystko będzie dobrze to pewnie wtedy w końcu się skuszę
O tak, też nie mogę się doczekać naszych dalszych etapów.

Ja jestem w 10 tygodniu, ale nie zauważyłam żeby było cokolwiek widać. Kiedyś obiecałam sobie, że jak zajdę w ciążę to będę co tydzień robiła zdjęcie swojego brzucha, żeby zaobserwować zmiany i faktycznie tak robię. Codziennie rano w sobotę cykam fotkę Czekam aż się w końcu zaokrągli.

Jeszcze chciałam się pochwalić, bo wczoraj mąż bardzo mnie zaskoczył i uszczęśliwił. Zarezerwował na walentynki stolik w restauracji w której mieśmy wesele Jestem tym bardziej zaskoczona bo on często zapomina o różnych świętach. Ostatnio zapomniał o moich imieninach, a teraz tak się postarał. W walentynki będzie nasza druga rocznica jak zostaliśmy parą.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Byłam wczoraj u tego gin. i powiedział że jesteśmy około 5 tygodnia maleństwo moje ma ok 2 mm wielkości, przepisał stos badań, założył karte ciąży, zrobił cytologie i kazał przyjść z wynikami za 3,4 tygodnie. Tż kazał zrobić badanie grupy krwi i czynnika RH. I narazie tyle. Najważniejsze że dostałam wydruk z usg Poszłam potem do rodziców i tam do 23 płakałam i płakałam i plakałam. A potem to już sama nie wiedziała czy rycze ze szczęścia czy z przyzwyczajenia

P.S. byłam u mojego gin pierwszy raz po remoncie gabinetu teraz jest wypas- osobna toaleta przy gabinecie do przygotowania się do badania. Tam bidet, ręczniki papierowe, malutkie płyny do higieny intymnej, chusteczki nawilżane, papucie jednorazowe, spódniczki jednorazowe żeby z gołym pupem nie paradować... telewizor w poczekalni... sprzęt do usg sobie wymienili.... normalnie kosmos,a wizyta nie podrożała
Cudownie Kochana, chociaż przyznam że ja nic nie widzę na tym usg
Ważne, że lekarz widział i jest fasolka
Stary 2012-02-11, 11:41   #2080
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzien dobry mamuski
Agnus21 dla mnie sobota to jak kazdy inny dzien, juz mi sie nawet myla dni tyg, bo codziennie zamulam w domu

dzis na obiadek gotuje jakas zupe z niczego haha ostatnio nie mam weny na obiadki a jakos zupy mi smakuja jak nigdy

Elmiria ja mam termin an 21 wrzesnia czyli podobnie do was , co to tam te 5 dni roznicy hehe

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:46   #2081
gda
Zakorzenienie

Melduję się jako kolejny smok z 88'

Ja jestem w 8tc i 2 dni. Dziś byłam u ginekologa, żeby zerknął na wyniki moich badań. Wszystko jest idealnie na szczęście, tylko toksoplazmozy nie przechodziłam, ale wystarczy nie jeść surowego mięsa wg mojej pani. Pobrała mi też cytologię i zbadała, ze stwierdzeniem, że piękna ciąża i duża silna macica! Pytałam też o torbiel, którą mam w piersi, mam ją po prostu obserwować. Od razu lepszy humor po takiej wizycie

A termin porodu z usg mam 22 września, czyli zgadza się z terminem ostatniej miesiączki

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-02-11 o 13:47
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:49   #2082
sandra23s
Zadomowienie

dziewczyny mozecie mi napisac jaka macie dawke kwasu foliowego w swoich preparatach?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:18   #2083
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda

Ja jestem w 8tc i 2 dni. Dziś byłam u ginekologa, żeby zerknął na wyniki moich badań. Wszystko jest idealnie na szczęście, tylko toksoplazmozy nie przechodziłam, ale wystarczy nie jeść surowego mięsa wg mojej pani. Pobrała mi też cytologię i zbadała, ze stwierdzeniem, że piękna ciąża i duża silna macica! Pytałam też o torbiel, którą mam w piersi, mam ją po prostu obserwować. Od razu lepszy humor po takiej wizycie

A termin porodu z usg mam 22 września, czyli zgadza się z terminem ostatniej miesiączki
super, ze wszystko oki ja tez nie przechodzilam toksoplazmozy ale dziewczyny mnie tu pocieszaly ze nie jest latwo sie tym zarazic takze jestem spokojna, nie jem surowego miesa bo nie lubie a i stycznosci z kotami tez nie mami widze termin porodu mamy taki sam bo u mnie wacha sie miedzy 21 a 23 wrzesnia, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
Cytat:
Napisane przez Sandra23s
dziewczyny mozecie mi napisac jaka macie dawke kwasu foliowego w swoich preparatach?
Ja biore FOLIK a tam jest 0,4mg kwasu foliowego

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:44   #2084
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Ja biore FOLIK a tam jest 0,4mg kwasu foliowego
Ja też taką dawkę przyjmuję.

My wyjeżdżamy na weekend, tak że pojawię się pewnie w poniedziałek juz po wizycie.

Miłego weekendu, Ciężaróweczki.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:52   #2085
Elmiria
Raczkowanie

Almariel, w takim razie miłego weekendu

Ja właśnie miałam pisać, że nie kupowałam jeszcze nic dzidziusiowego i na razie nie planuję... i właśnie wtedy przyszła moja siostrzyczka i dała mi w prezencie skarpeteczki slodziaśne więc już coś mam
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:07   #2086
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja jestem w 10 tc i trochę się uwypuklił Ja wyglądam tak jakbym się najadła na Wigilii
U mnie też już troszkę widać
Na początku, tj. jeszcze całkiem niedawno, było widać tylko wieczorkiem - po cały dniu objedzenia ,a teraz już rano jest lekki brzuszek

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Folik - 0,4

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Almariel, w takim razie miłego weekendu

Ja właśnie miałam pisać, że nie kupowałam jeszcze nic dzidziusiowego i na razie nie planuję... i właśnie wtedy przyszła moja siostrzyczka i dała mi w prezencie skarpeteczki slodziaśne więc już coś mam
Mi właśnie mamuśka przyniosła śliczne body dla Fasolki. W uniwersalnych kolorach
Stary 2012-02-11, 15:18   #2087
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
ja biorę 5 mg
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:59   #2088
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny! właśnie nadrabiam ale żeście naprodukowały tego

info do pierwszego postu - mam 28 lat, termin wg. kalkulatorów to 13. października 2012 r.
O to tak jak ja witaj no i gratuluję na jakie badania Cię wysłali??? No i jeśli możesz to napisz jak długo trwały staranka

Dziewczyny, przepraszam, ale nie nadążam za Wami

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a właśnie ja miałam pytać - jest jakaś mamusia ze śląska ?
Ja

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Przepraszam, baaaardzo bym chciała, ale nie jestem w stanie Was nadrobić (15stron!!!!!!)
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:30   #2089
LadyBeatta
Zadomowienie

Czesc Wam przepraszam, ze sie malo udzielam, postaram sie nadrobic. od wczoraj mam maly kryzys, ze nie chce byc teraz w ciazy, bo nie damy sobie rady, mam w domu lezaca babcie, ktora trzeba sie zajmowac, ze nie wyrobimy sie z wydatkami na malucha, ze nie znajde pracy po porodzie... bo w czerwcu skonczylam studia, szukalam ze 3 msc pracy, ale nie udalo sie- potem z babcia wyszlo nieciekawie... a tu zaraz bede miec 25 lat, a nigdzie nie pracowalam dotad (renta rodzinna);( dola mam jak cholera;(
Stary 2012-02-11, 17:03   #2090
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Czesc Wam przepraszam, ze sie malo udzielam, postaram sie nadrobic. od wczoraj mam maly kryzys, ze nie chce byc teraz w ciazy, bo nie damy sobie rady, mam w domu lezaca babcie, ktora trzeba sie zajmowac, ze nie wyrobimy sie z wydatkami na malucha, ze nie znajde pracy po porodzie... bo w czerwcu skonczylam studia, szukalam ze 3 msc pracy, ale nie udalo sie- potem z babcia wyszlo nieciekawie... a tu zaraz bede miec 25 lat, a nigdzie nie pracowalam dotad (renta rodzinna);( dola mam jak cholera;(
Trzymaj się dziewczyno. Na pewno znajdziecie środki na dzidziusia.
O pracę ciężko, ale nie poddawaj się. Ja też długo szukałam, ale po jakimś pół roku się udało.
Poradzicie sobie W dołku zawsze wszystko wygląda straszniej niż jest w istocie.
Stary 2012-02-11, 17:12   #2091
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja biorę FOLIK 2 razy dziennie jedna tabl. (0,4mg)
Stary 2012-02-11, 18:01   #2092
ellena
Zadomowienie

Cytat:
Martarynka nawet nie wiesz jak takie słowa podnoszą na duchu! Pocieszam się wciąż, że z dwóch silnych i zdrowych osób musi być zdrowy i silny maluszek! Nie ma innej możliwości!
Ja też myślę o tym jak już będzie po urodzeniu dzidziusia...będziemy silną i bardzo gadatliwą grupą wsparcia

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Ja dziś zdecydowanie lepiej się czuję jeśli chodzi o przeziębienie. Chyba czosnek mi pomógł, jadłam go i przedtem, ale za radą Konczity nafaszerowałam się nim wczoraj tak, że omal mi oczy nie wyszły ( i mężusiowi też)! A i ubrawszy się baaaardzo cieplusio poszłam na 20min spacerek jak się cieszę!!!

Ale za to dziś fasolinka nie zakceptowała poraz pierwszy mojego śnaiadania Szok, myslałam, że mnie ominą mdłości, a tu moja ulubiona owsianeczka, w połowie co prawda, poszłaa Liczę, że to jednorazowo.

Ja dziś mam 7tyg. i 2dni, to blizko axxxa jestem Kotś jeszcze jest w podobnym?

USG mam w środę i bardzo czekam na te wizytę, bo się naczytałam o pustych jajach płodowych i się teraz boję!! Niech mnie ktoś przywróci do rozsądku

Ja też jestem smok z 1988roku Jak Martusia

Urodziny obchodzimy wiosną, praktycznie cała rodzina - wszyscy rogaci jesteśmyByki barany...I roczna też wiosną Teraz będzie 4ta

Wyszło, że będzie chłopczyk - oby!!!!!! Bardzo chcemy, ale imion nie mamy wybranych żadnych! Nic nam się jakoś nie podoba!

Ellenko, niestety to nie będzie krwawienie z zagnieżdżania się, bo zarodeczek się zagnieżdza w pierwszych 7miu dniach po zapłodnieniu, ale trzymam za ciebie kciuki. Jak widać, inne dziewczyny też miały i potem wszystko dobrze się kończyło, więc i u ciebie będzie dobrze

Adunia, koniecznie trzeba powtórzyć padania, więc na razie nie stresuj się tym za bardzo, bo często zdarzają się błędy - lekarze, to tylko ludzie, sprzęt też nie zawsze jest dobry, a choroby często zanikają, więc ja wierzę, że będzie dobrze

Zielona, lekarz zawsze liczy od pierwszego dnia ostatniej @ Bo dnia zapłodnienia nie da się obliczyć, może być w 10,15 i nawet 20 dniu cyklu.

Bardzo fajny pomyłs z dopisaniem do listy miejscowości i typowanej płci dzieciątka
Ja jestem z Wrocka, typuję synka i jeszcze wg kalendarza poród mam na 26 wrzesień
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a już widzę, według listy, to podobne terminy mam z tamlin, Malemalenstwo i m_moni

Kto jeszcze?

Elmiria
w moim suwaczki jest napisane, że w tym tygodniu następuje zagnieżdżenie, ciekawe czemu chyba go zmienię, skoro są to nieprawdziwe informacje! Muszę zaopatrzyć się w jakąś mądrą książkę co i kiedy się dzieje, bo na podstawie info w internetu można jedynie zwariować!

Cytat:
Cześć Kochane

Opaska strasznie ci gratuluję, co prawda nic a nic nie widzę, ale najważniejsze, że lekarz widział

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny wreszcie upragniona sobota.
Mężuś na uczelni. Postanowiłam zrobić pierogi z kapustą i grzybami To mój pierwszy raz jak w ogóle robię sama pierogi więc ciekawe co z tego wyjdzie

Nie, jeszcze nic nie mam dla maluszka, chociaż chętnie bym już coś kupiła. Czekam na drugie USG i jak wszystko będzie dobrze to pewnie wtedy w końcu się skuszę
O tak, też nie mogę się doczekać naszych dalszych etapów.

Ja jestem w 10 tygodniu, ale nie zauważyłam żeby było cokolwiek widać. Kiedyś obiecałam sobie, że jak zajdę w ciążę to będę co tydzień robiła zdjęcie swojego brzucha, żeby zaobserwować zmiany i faktycznie tak robię. Codziennie rano w sobotę cykam fotkę Czekam aż się w końcu zaokrągli.

Jeszcze chciałam się pochwalić, bo wczoraj mąż bardzo mnie zaskoczył i uszczęśliwił. Zarezerwował na walentynki stolik w restauracji w której mieśmy wesele Jestem tym bardziej zaskoczona bo on często zapomina o różnych świętach. Ostatnio zapomniał o moich imieninach, a teraz tak się postarał. W walentynki będzie nasza druga rocznica jak zostaliśmy parą.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cudownie Kochana, chociaż przyznam że ja nic nie widzę na tym usg
Ważne, że lekarz widział i jest fasolka
Agnus ale masz super! Mój TŻ w ogóle nie chce obchodzić walentynek, twierdzi, że to wymysł marketingowców ( czym się zgadzam, bo sama pracuję w tym zawodzie ) ale pocieszam się, że najważniejsze to okazywanie sobie miłości codziennie, a nie od święta!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzien dobry mamuski
Agnus21 dla mnie sobota to jak kazdy inny dzien, juz mi sie nawet myla dni tyg, bo codziennie zamulam w domu

dzis na obiadek gotuje jakas zupe z niczego haha ostatnio nie mam weny na obiadki a jakos zupy mi smakuja jak nigdy

Elmiria ja mam termin an 21 wrzesnia czyli podobnie do was , co to tam te 5 dni roznicy hehe
niegrzeczna ja po dwóch dniach leżenia odpalam już wrotki z nudów, więc wiem co czujesz i współczuję!

Cytat:
dwa razy dziennie po 0.4 (folik)

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
O to tak jak ja witaj no i gratuluję na jakie badania Cię wysłali??? No i jeśli możesz to napisz jak długo trwały staranka

Dziewczyny, przepraszam, ale nie nadążam za Wami

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ja

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Przepraszam, baaaardzo bym chciała, ale nie jestem w stanie Was nadrobić (15stron!!!!!!)
Bika udało się w 3cs, więc chyba szybciutko, dostałam mnóstwo badań - tarczycowych, tokso, różyczka, grupa. morfologia, mocz, kiła fajnie mieć bratnią duszę na forum!

Cytat:

LadyBeatta
tak musiało być! Zobaczysz, że wszystko się poukłada a babcia będzie dla ciebie pomocą, przynajmniej psychiczną!

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja biorę FOLIK 2 razy dziennie jedna tabl. (0,4mg)
anusiaaniaanusia
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 18:41   #2093
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
ja mam 800 ug i taki mi ginka kazala brac do 3 mc a pozniej 400.

u mnie dzisiaj troche lepiej z tym brzuchem. wzdecia jak narazie odpukac przeszly (od 2 dni) bo to mnie okropnie meczylo. nie wiem czy to jedznie tak zadzialalo czy moze poprostu one przechodza z czasem.
jedynie co mi wchodzi to zupa. gotuje co 2 dni. bo apetyt mi spadl. jedynie co to mysle z czego ten moj dzidziek sie tam rozwija jak ja tylko zupe i chleb z maslem i serem zotym wcinam. bo nic mi nie wczodzi.

z ranca troche mnie muli i wstawanie mam przedłużone nieco ale nie bylo spotkania z szuwarkiem.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:32   #2094
coventry
Raczkowanie

witam i ja sobotnio, właśnie wróciłam od mamy,byłam u mniej od czwartku było oczywiście super i mdłości jakby trochę mniejsze, ja jestem dziś w 8 tc równo, ale wieczorem znowu dziś wróciły mdłości, bąki, bekania i wzdęty brzuch, a no i dowiedziałam się że w kwietniu mam 3 wesela i w czerwcu jedno

a no i biorę się za nadrabianie , mam troszkę stron do przeczytania

Edytowane przez coventry
Czas edycji: 2012-02-11 o 19:34
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:50   #2095
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Bika udało się w 3cs, więc chyba szybciutko, dostałam mnóstwo badań - tarczycowych, tokso, różyczka, grupa. morfologia, mocz, kiła fajnie mieć bratnią duszę na forum!
Miło się zrobiło no w 3 to szybciutko ja w 12 i przebadana zostałam z każdej możliwej strony, więc ciekawe czy mi coś jeszcze gin zleci - wizyta w czwartek
A Ty już miałaś usg???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:56   #2096
coventry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie ja jestem u Skorupskiego, więc poród na Jaczewskiego bo tam lekarz pracuje w razie jakichkolwiek odpukać komplikacji mam pewność że mają najlepszy sprzęt dla ratowania maluchów (po przejsciach w pierwszej ciąży rozwiązanej w 29tc tylko to sie dla mnie liczy) pobyt tam wspominam dobrze, opieka świetna, więc jestem pewna że będę rodzić właśnie tam.

No i w razie co mamy duże szanse spotkania się na porodówce gdybyś niechcący też tam trafiła
to i ja się dołącze bo też planuję na Jaczewskiego poród mnie prowadzi dr Mierzyński, do zobaczenia
Stary 2012-02-11, 20:25   #2097
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
to i ja się dołącze bo też planuję na Jaczewskiego poród mnie prowadzi dr Mierzyński, do zobaczenia

hyhyhy to może jakieś party na położniczym gdybyśmy się spotkały

Dzisiaj cały dzień walczyłam z laptopem który strasznie się zacinał i dopiero teraz od rana sie do was dokopałam

Siedzę na krzesełku i mnie denerwują upławy bo czuje cały czas jak coś tam sobie wycieka ;/
Stary 2012-02-11, 20:30   #2098
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

a ja w kwietniu mam chrzest gdzie bede chrzestna. podpowiedzcie cos na prezent. bo nie mam pojecia co kupic. myslalam nad takim kocykiem z wyszytym imieniem. co myslicie?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:52   #2099
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

To mamy bardzo podobnie bo ja jestem 8tc i 3 dni

Cytat:
Cześć Kochane

Cytat:

0,4 mg

Cytat:

Uwierz że naprawdę wszystko się ułoży i poradzicie sobie,nie ma takiej sytuacji z której nie było by wyjścia.
Głowa do góry.

Ja nie odzywałam się 2 dni bo byłam w pracy a że pracuje po 12h to wieczorem padam i nawet nie mam siły otworzyć laptopa.
Ale wszystko nadrobiłam i jestem z siebie dumna.

Ja codziennie rano wstaję i pierwsza moja czynność to powitanie się z szuwarkiem i tak dzień w dzień.
Potem za jakiś czas dopiero coś zjem ale to przeważnie kanapka z serkiem topionym tylko to mogę jeść.
Dalej mam wzdęcia a wieczorem brzuch jak conajmniej w 5 miesiącu
Dzisiaj mieliśmy gości ale powiem Wam że jestem wykończona marzyłam tylko o tym żeby się położyć.

Miłego wieczorku mamusie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:03   #2100
coventry
Raczkowanie

nadrobiłam i jestem z siebie dumna, ale w trakcie czytania miałam bliskie spotkanie z szuwarkiem wodnikiem pierwszy raz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości