|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
wg mnie to od poczęcia jest ... bo ja poszłam do gina około 7/8 tyg od ostatniej @ i mi wówczas wyliczył 5t co tydzień dochodził dokładnie 1t i na trzeciej wizycie miałam 8t2d a i jak wg usg wyliczyło mi 7 tydzień on wówczas mi powiedział że to 9 tydzień ciąży
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
to ja w takim razie mam juz 9 tydzien ciazy? i tak bede miec wpisany w karte?
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten cudowny, sobotni, wolny poranek
Dziewczyny nadrobienie Was od wczoraj rana zajeło mi ponad godzine... ale pedzicie. W ogóle zepsuł mi się komputer, masakra, nie wiem co ja zrobie... Na szczescie teraz mama pożyczyła mi swój. Teraz spróbuje sobie przypomnieć co ja tam miałam tu naskrobać. A więc ja też jestem z roku smoka, 1988 rok ![]() Twarz i dekold też mi wysypało, mój mąż się śmieje, ze dojrzewam, a ja nawet w okresie dojrzewania takich króst nie miałam... Co do imion to Laura mi się bardzo podoba. Przed ciążą mieliśmy swoje typy Alicja i Jerzy (po tacie TZ) ale teraz kompletnie mi sie odmieniło i w ogole nie mozemy dojsc z mezem do porozumienia. Ale któras z Was podsunęła mi dobry argument, skoro po mezu ma nazwisko to ja wybieram imię ![]() A ja faktrycznie troszke się pomyliłam, dopiero dziś zaczynam 13 tc. A liczę to od dnia OM, OM miałam 18.11 i dziś jest dokładnie 12 tydzien i 1 dzien a wiec poczatek 13 tc tak mi lekarz tłumaczył. Zielona mój lekarz i 3 innych u których byłam zawsze liczy mi od ostatniej @ i z usg też z ostatniej @. Jeśli chodzi o duphastom to koleżance, która dostała tylko dwa opakowania (przepraszam zapomniałam nicku, a chce szybko odpisać, żebym nie zapomniała) radze żeby załatwiła sobie kolejne opakowania. Ja dostałam duphaston w 5/6 tyg. i jeden lekarz kazał mi w 8 tyg. odstawić wiec tak zrobiłam i krwawienie zaczeło się znów, także na własną reke zaczełam znów go brać i natychmiast poszłam do innego lekarza powiedział mi, że absolutnie nie należy przerywać duphastonu (ja brałam go w dawce 3x1) zmniejszył mi dawke do dwóch razy dziennie, później juz wszystko było dobrze, żadnych plamień no wszystko ok. Teraz w 12 tc poszłam do niego i znów przepisał kolejne dwa opakowania. Mówi, że nie należy przerywać przed koncem I trymestru, do momentu kiedy łóżysko bedzie w pełni wykształcone. Niektórzy lekarza zalecaja do 20 tc. Nie chce Cię absolutnie straszyć, ale na wszelki wypadek pomyśl żeby jednak mieć ten duphaston. Ellena ja też miałam plamienia, dostałam duphaston i nospe, ktora później mogłam odstawić, lekarz kazał ją tylko brać gdyby bolał mnie brzuch. Po kilku dniach plamienia ustały, jestem już w 13 tc i wszystko jest dobrze, u Ciebie napewno też tak bedzie, spokojnie. Nawet nie masz pojecia ilu kobietom takie krwawienia się przytrafiają. Spokojnie, wiem, że to trudne ale nie mozesz sie denerwować, bo to wlasnie Twoje nerwy bardziejs zkodza fasolce. Mi np. pomagało mówienie do dzidziusia, bo wtedy pilnowałam sie zeby nie płakać tylko dawać siłe mojemu maleństwu. Bedzie dobrze Kochana, badz spokojna, takie plamienia ma bardzo wiele kobiet i nie maja ona zadnego wpływu na późniejszą ciąże. Ale sie rozpisałam, miłego dnia dzieqwczynki. Ja dziś wybieram się na zakupy, a tak w ogóle to chyba na ustach chce mi wyskoczyć opryszczka, bo już mnie tak swedzi no chyba oszaleje, to już 3 w tej ciąży by była Dziewczyny a Wy kupiłyście już coś dla maluszków Waszych? A tak w ogóle to nie moge sie doczekać jak zaczniemy do listy dopisywać czy spodziewamy sie chlopców czy dziewczynek, a później która już urodziła i napiszemy sobie wage i wzrost dzidzi.... |
|
|
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W karte będziesz miała wpisane od ostatniej miesiączki
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
Ja dziś zdecydowanie lepiej się czuję jeśli chodzi o przeziębienie. Chyba czosnek mi pomógł, jadłam go i przedtem, ale za radą Konczity nafaszerowałam się nim wczoraj tak, że omal mi oczy nie wyszły ( i mężusiowi też jak się cieszę!!!Ale za to dziś fasolinka nie zakceptowała poraz pierwszy mojego śnaiadania Ja dziś mam 7tyg. i 2dni, to blizko axxxa jestem Kotś jeszcze jest w podobnym? USG mam w środę i bardzo czekam na te wizytę, bo się naczytałam o pustych jajach płodowych i się teraz boję!! Niech mnie ktoś przywróci do rozsądku ![]() Ja też jestem smok z 1988roku Jak Martusia![]() Urodziny obchodzimy wiosną, praktycznie cała rodzina - wszyscy rogaci jesteśmy Byki barany... I roczna też wiosną Teraz będzie 4taWyszło, że będzie chłopczyk - oby!!!!!! Bardzo chcemy, ale imion nie mamy wybranych żadnych! Ellenko, niestety to nie będzie krwawienie z zagnieżdżania się, bo zarodeczek się zagnieżdza w pierwszych 7miu dniach po zapłodnieniu, ale trzymam za ciebie kciuki. Jak widać, inne dziewczyny też miały i potem wszystko dobrze się kończyło, więc i u ciebie będzie dobrze Adunia, koniecznie trzeba powtórzyć padania, więc na razie nie stresuj się tym za bardzo, bo często zdarzają się błędy - lekarze, to tylko ludzie, sprzęt też nie zawsze jest dobry, a choroby często zanikają, więc ja wierzę, że będzie dobrze Zielona, lekarz zawsze liczy od pierwszego dnia ostatniej @ Bardzo fajny pomyłs z dopisaniem do listy miejscowości i typowanej płci dzieciątka Ja jestem z Wrocka, typuję synka i jeszcze wg kalendarza poród mam na 26 wrzesień ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- a już widzę, według listy, to podobne terminy mam z tamlin, Malemalenstwo i m_moni Kto jeszcze? |
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wyglądam tak jakbym się najadła na Wigilii
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
![]() Byłam wczoraj u tego gin. i powiedział że jesteśmy około 5 tygodnia ![]() Tak czy siak poniżej przedstawiam moje maleństwo ![]() P.S. byłam u mojego gin pierwszy raz po remoncie gabinetu teraz jest wypas- osobna toaleta przy gabinecie do przygotowania się do badania. Tam bidet, ręczniki papierowe, malutkie płyny do higieny intymnej, chusteczki nawilżane, papucie jednorazowe, spódniczki jednorazowe żeby z gołym pupem nie paradować... telewizor w poczekalni... sprzęt do usg sobie wymienili.... normalnie kosmos,a wizyta nie podrożała
|
#2079 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
wreszcie upragniona sobota.Mężuś na uczelni. Postanowiłam zrobić pierogi z kapustą i grzybami ![]() Cytat:
![]() O tak, też nie mogę się doczekać naszych dalszych etapów. Ja jestem w 10 tygodniu, ale nie zauważyłam żeby było cokolwiek widać. Kiedyś obiecałam sobie, że jak zajdę w ciążę to będę co tydzień robiła zdjęcie swojego brzucha, żeby zaobserwować zmiany i faktycznie tak robię. Codziennie rano w sobotę cykam fotkę Jeszcze chciałam się pochwalić, bo wczoraj mąż bardzo mnie zaskoczył i uszczęśliwił. Zarezerwował na walentynki stolik w restauracji w której mieśmy wesele Jestem tym bardziej zaskoczona bo on często zapomina o różnych świętach. Ostatnio zapomniał o moich imieninach, a teraz tak się postarał. W walentynki będzie nasza druga rocznica jak zostaliśmy parą.---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Ważne, że lekarz widział i jest fasolka
|
||
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry mamuski
Agnus21 dla mnie sobota to jak kazdy inny dzien, juz mi sie nawet myla dni tyg, bo codziennie zamulam w domu ![]() dzis na obiadek gotuje jakas zupe z niczego haha ostatnio nie mam weny na obiadki a jakos zupy mi smakuja jak nigdy![]() Elmiria ja mam termin an 21 wrzesnia czyli podobnie do was , co to tam te 5 dni roznicy hehe |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się jako kolejny smok z 88'
![]() Ja jestem w 8tc i 2 dni. Dziś byłam u ginekologa, żeby zerknął na wyniki moich badań. Wszystko jest idealnie na szczęście, tylko toksoplazmozy nie przechodziłam, ale wystarczy nie jeść surowego mięsa wg mojej pani. Pobrała mi też cytologię i zbadała, ze stwierdzeniem, że piękna ciąża i duża silna macica! Pytałam też o torbiel, którą mam w piersi, mam ją po prostu obserwować. Od razu lepszy humor po takiej wizycie ![]() A termin porodu z usg mam 22 września, czyli zgadza się z terminem ostatniej miesiączki
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-02-11 o 13:47 |
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mozecie mi napisac jaka macie dawke kwasu foliowego w swoich preparatach?
|
#2083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez nie przechodzilam toksoplazmozy ale dziewczyny mnie tu pocieszaly ze nie jest latwo sie tym zarazic takze jestem spokojna, nie jem surowego miesa bo nie lubie a i stycznosci z kotami tez nie mam i widze termin porodu mamy taki sam bo u mnie wacha sie miedzy 21 a 23 wrzesnia, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Almariel, w takim razie miłego weekendu
Ja właśnie miałam pisać, że nie kupowałam jeszcze nic dzidziusiowego i na razie nie planuję... i właśnie wtedy przyszła moja siostrzyczka i dała mi w prezencie skarpeteczki slodziaśne
|
|
|
|
#2086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku, tj. jeszcze całkiem niedawno, było widać tylko wieczorkiem - po cały dniu objedzenia ,a teraz już rano jest lekki brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2087 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj no i gratuluję na jakie badania Cię wysłali??? No i jeśli możesz to napisz jak długo trwały staranka ![]() Dziewczyny, przepraszam, ale nie nadążam za Wami ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Ja ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Przepraszam, baaaardzo bym chciała, ale nie jestem w stanie Was nadrobić (15stron!!!!!!)
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Wam
przepraszam, ze sie malo udzielam, postaram sie nadrobic. od wczoraj mam maly kryzys, ze nie chce byc teraz w ciazy, bo nie damy sobie rady, mam w domu lezaca babcie, ktora trzeba sie zajmowac, ze nie wyrobimy sie z wydatkami na malucha, ze nie znajde pracy po porodzie... bo w czerwcu skonczylam studia, szukalam ze 3 msc pracy, ale nie udalo sie- potem z babcia wyszlo nieciekawie... a tu zaraz bede miec 25 lat, a nigdzie nie pracowalam dotad (renta rodzinna);( dola mam jak cholera;(
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O pracę ciężko, ale nie poddawaj się. Ja też długo szukałam, ale po jakimś pół roku się udało. Poradzicie sobie W dołku zawsze wszystko wygląda straszniej niż jest w istocie.
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę FOLIK 2 razy dziennie jedna tabl. (0,4mg)
|
#2092 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też myślę o tym jak już będzie po urodzeniu dzidziusia...będziemy silną i bardzo gadatliwą grupą wsparcia ![]() Cytat:
Elmiria w moim suwaczki jest napisane, że w tym tygodniu następuje zagnieżdżenie, ciekawe czemu chyba go zmienię, skoro są to nieprawdziwe informacje! Muszę zaopatrzyć się w jakąś mądrą książkę co i kiedy się dzieje, bo na podstawie info w internetu można jedynie zwariować! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ale pocieszam się, że najważniejsze to okazywanie sobie miłości codziennie, a nie od święta!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie mieć bratnią duszę na forum! ![]() Cytat:
LadyBeatta tak musiało być! Zobaczysz, że wszystko się poukłada a babcia będzie dla ciebie pomocą, przynajmniej psychiczną! anusiaaniaanusia
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie dzisiaj troche lepiej z tym brzuchem. wzdecia jak narazie odpukac przeszly (od 2 dni) bo to mnie okropnie meczylo. nie wiem czy to jedznie tak zadzialalo czy moze poprostu one przechodza z czasem. jedynie co mi wchodzi to zupa. gotuje co 2 dni. bo apetyt mi spadl. jedynie co to mysle z czego ten moj dzidziek sie tam rozwija jak ja tylko zupe i chleb z maslem i serem zotym wcinam. bo nic mi nie wczodzi. z ranca troche mnie muli i wstawanie mam przedłużone nieco ale nie bylo spotkania z szuwarkiem.
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
witam i ja sobotnio, właśnie wróciłam od mamy,byłam u mniej od czwartku było oczywiście super i mdłości jakby trochę mniejsze, ja jestem dziś w 8 tc równo, ale wieczorem znowu dziś wróciły mdłości, bąki, bekania i wzdęty brzuch, a no i dowiedziałam się że w kwietniu mam 3 wesela i w czerwcu jedno
a no i biorę się za nadrabianie , mam troszkę stron do przeczytania Edytowane przez coventry Czas edycji: 2012-02-11 o 19:34 |
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w 3 to szybciutko ![]() A Ty już miałaś usg???
|
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hyhyhy to może jakieś party na położniczym gdybyśmy się spotkały ![]() Dzisiaj cały dzień walczyłam z laptopem który strasznie się zacinał i dopiero teraz od rana sie do was dokopałam ![]() Siedzę na krzesełku i mnie denerwują upławy bo czuje cały czas jak coś tam sobie wycieka ;/
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
a ja w kwietniu mam chrzest gdzie bede chrzestna. podpowiedzcie cos na prezent. bo nie mam pojecia co kupic. myslalam nad takim kocykiem z wyszytym imieniem. co myslicie?
|
#2099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mamy bardzo podobnie bo ja jestem 8tc i 3 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
0,4 mg Cytat:
Uwierz że naprawdę wszystko się ułoży i poradzicie sobie,nie ma takiej sytuacji z której nie było by wyjścia. Głowa do góry. Ja nie odzywałam się 2 dni bo byłam w pracy a że pracuje po 12h to wieczorem padam i nawet nie mam siły otworzyć laptopa. Ale wszystko nadrobiłam i jestem z siebie dumna. ![]() Ja codziennie rano wstaję i pierwsza moja czynność to powitanie się z szuwarkiem i tak dzień w dzień. Potem za jakiś czas dopiero coś zjem ale to przeważnie kanapka z serkiem topionym tylko to mogę jeść. Dalej mam wzdęcia a wieczorem brzuch jak conajmniej w 5 miesiącu ![]() Dzisiaj mieliśmy gości ale powiem Wam że jestem wykończona marzyłam tylko o tym żeby się położyć. Miłego wieczorku mamusie.
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
nadrobiłam i jestem z siebie dumna, ale w trakcie czytania miałam bliskie spotkanie z szuwarkiem wodnikiem pierwszy raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

Dziewczyny a Wy kupiłyście już coś dla maluszków Waszych? A tak w ogóle to nie moge sie doczekać jak zaczniemy do listy dopisywać czy spodziewamy sie chlopców czy dziewczynek, a później która już urodziła i napiszemy sobie wage i wzrost dzidzi....
jak się cieszę!!!

teraz jest wypas- osobna toaleta przy gabinecie do przygotowania się do badania. Tam bidet, ręczniki papierowe, malutkie płyny do higieny intymnej, chusteczki nawilżane, papucie jednorazowe, spódniczki jednorazowe żeby z gołym pupem nie paradować... telewizor w poczekalni... sprzęt do usg sobie wymienili.... normalnie kosmos,a wizyta nie podrożała 

przepraszam, ze sie malo udzielam, postaram sie nadrobic. od wczoraj mam maly kryzys, ze nie chce byc teraz w ciazy, bo nie damy sobie rady, mam w domu lezaca babcie, ktora trzeba sie zajmowac, ze nie wyrobimy sie z wydatkami na malucha, ze nie znajde pracy po porodzie... bo w czerwcu skonczylam studia, szukalam ze 3 msc pracy, ale nie udalo sie- potem z babcia wyszlo nieciekawie... a tu zaraz bede miec 25 lat, a nigdzie nie pracowalam dotad (renta rodzinna);( dola mam jak cholera;(