Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 14:24   #4981
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Pokaż wiadomość
ten wywiad z szefową to chyba taka zapchajdziura - w sprawie Magdy nie ma na razie nowych faktów, więc trzeba nadrobić to jakimiś głupotami od osób znających Katarzynę i Bartka W.
Zaraz będzie wywiad z kominiarzem, co to im przepychał komin, z sensacyjna informacją, że państwo W. zatykali kratkę wentylacyjną...

A co do rękawiczek, które rzekomo miała na sobie Katarzyna W. podczas zakopywania zwłok dziecka - dziwi mnie, czemu rodzina od razu nie przekazała ich policji, tylko Rutkowskiemu najpierw? Przecież to policja zabezpiecza ślady, zbiera dowody w śledztwie itp.
Poza tym skąd te rękawiczki wypłynęły teraz? Policja przecież przeszukiwała ich mieszkanie, no chyba, że rzeczywiście, były gdzieś ukryte w innym miejscu...
Moze musi wszystko przejsc przez Rutka "zeby odsunac podejrzenia od B" Bo gdyby sie okazalo, ze na rekawiczkach jest material genetyczny B to z pewnoscia dowod by do policji nie trafil.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:28   #4982
visionAM
Zakorzenienie

Właśnie mnie zaskakują działania Rutkowskiego, bo już kilka razy zachowywał się jakby chronił Bartka i chciał za wszelką cenę zmazać z niego jakiekolwiek podejrzenia.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:52   #4983
Jessi909
Raczkowanie

Dzisiaj przypadkowo natknęłam się na okładkę Super Expressu i tam było coś w takim stylu: "Bartek: powiedziałem Kasi, że jej nie zostawię".

Teraz zastanawiam się, czy nie jest tak, jak pisała jedna z Was. Może rodzina umówiła się z Rutkowskim, że nie będą musieli mu płacić, ale on będzie umawiać ich z mediami (od których oczywiście zgarnie kasę)? Już sama nie wiem, nie chce mi się wierzyć, że ktoś w obliczu takiej tragedii może sprzedawać całą swoją prywatność.
Stary 2012-02-11, 14:53   #4984
My Life
Rozeznanie

Może wypowiedzą się osobyz Sosnowca lub okolic, ale na jednym z forum chłopak wypowiadał się, że w czasie żałoby Nosi się tam jasne ubrania.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:56   #4985
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Właśnie mnie zaskakują działania Rutkowskiego, bo już kilka razy zachowywał się jakby chronił Bartka i chciał za wszelką cenę zmazać z niego jakiekolwiek podejrzenia.
Mnie też zaskakują/dziwią jego poczynania - szczególnie ciągłe przerywanie Bartkowi podczas ostatniej konferencji.
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:07   #4986
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Może wypowiedzą się osobyz Sosnowca lub okolic, ale na jednym z forum chłopak wypowiadał się, że w czasie żałoby Nosi się tam jasne ubrania.
Hmmm... Polska to nie Japonia. Choć na profilu na nk miał rysunki z anime, może podobała mu się tamtejsza kultura

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:23   #4987
201605091007
Konto usunięte

Cytat:

i je się psy, szczury wodne atakują dzieci, a niedzwiedzie biegają po ulicach

nie jestem z sosnowca, ale rozumiem, że wypowiedz z forum była autorstwa jakiegoś ślązaka, anty-zagłębiaka
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:24   #4988
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Jedni noszą się w żałobie na czarno, inni noszą żałobę w sercu- to zależy od tego jak kto woli.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:27   #4989
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy się z czymś takim nie spotkałam, ALE, każdy przeżywa żałobę na swój sposób i czarne ubrania nie są jej wyznacznikiem.
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:33   #4990
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To w Japonii noszą białę ubrania na znak żałoby, ale jakie to ma znaczenie? Ja nie widzialam go w bialym tylko beżowym, ale tez i czarnym ubraniu
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:07   #4991
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Układ, wzajemne zobowiązania, zależnośc, coś za coś...
Takie mam skojarzenia
Stary 2012-02-11, 16:34   #4992
hugsy_berry
Raczkowanie

Cytat:
Śląsk, to nie odludzie i nie ma tu innych zasad... :| aaa i powietrze mamy też czyste i nie, nie jest tu czarno i nie mamy żadnych czarnych chmur na niebie - to tak a propos, bo niektórzy to naprawdę pojęcia nie mają o śląsku a i z takimi pytaniami się spotkałam
Oczywiście, że ubiera się czarne rzeczy w żałobie. Wiem, że niektórzy aż przesadzają - szczególni Ci którzy siebie uważają za super wierzących... akurat znam parę takich osób...
Stary 2012-02-11, 17:35   #4993
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
,palimy zwołki zmarłych na stosie,zjadamy wcześniaki,a małe pieski to nasz schabowy
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:41   #4994
natalia_90
Raczkowanie

GG do natalia_90

Cytat:
Napisane przez tmargot Pokaż wiadomość
,palimy zwołki zmarłych na stosie,zjadamy wcześniaki,a małe pieski to nasz schabowy
potwierdzam!
natalia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:45   #4995
My Life
Rozeznanie

Smacznego. Co region to obyczaj

Nie wiedziałam, że Opisując jedną wypowiedź co wyczytałam wzbudzę taki odzew
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:47   #4996
dzustam
Zakorzenienie

Przepraszam, jeżeli ktoś wkleił już ten link, nie mam jak czytać wszystkich postów:
http://wiadomosci.wp.pl/title,Rutkow...wiadomosc.html

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 18:20   #4997
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym, taka tradycja

żałobę każdy przeżywa jak umie, jak chce, jeden będzie ubierał się na czarno, inny np. palący nie będzie palił itd.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2012-02-11 o 18:22
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 18:51   #4998
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Przepraszam, jeżeli ktoś wkleił już ten link, nie mam jak czytać wszystkich postów:
w koncu ktos cos madrego napisal Chociaz watpie, ze dotrze to do ludzi, ktorzy maja juz "swoja najprawdziwsza" wersje wydarzen. Widac to juz po komentarzach pod artykulem.
Jak powiedziala moja mama- szkoda dziewczyny, zycie ja zmarnowalo.
Stary 2012-02-11, 19:20   #4999
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
I co sadzicie o tym artykule? bo dla mnie jest dobry

wiadomo nie da sie usprawidliwic czynu schowania zwlok przez nia i tych klamstw ale miowie o tej salej otoczce, wykorzystnaiu ja ,jej zaufania, szopki w mediach
pewnie nawet nie zdawala sobie sprawy z konsekwencji swojego czyniu wczesniej... co bedzie sie dziac potem
a szkoda

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:31   #5000
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
I co sadzicie o tym artykule? bo dla mnie jest dobry

wiadomo nie da sie usprawidliwic czynu schowania zwlok przez nia i tych klamstw ale miowie o tej salej otoczce, wykorzystnaiu ja ,jej zaufania, szopki w mediach
pewnie nawet nie zdawala sobie sprawy z konsekwencji swojego czyniu wczesniej... co bedzie sie dziac potem
a szkoda
katarzyna sama sobie zrobiła reklamę błagając porywaczy o zwrot porwanego dziecka.reszta to już konsekwencje jej czynu
jest dorosła ,świadoma konsekwencji.dla mnie jej życie może być tylko usprawiedliwieniem do zmniejszenia wyroku,ale nie uniewinnienia.
ten dzwoniący z informacją o bomie do szpitala tez nie chciał nikogo skrzywdzić

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-02-11 o 19:49
Stary 2012-02-11, 19:32   #5001
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Obrzydliwe jest to parcie na szkło, jakieś pseudo przyjaciółki, byłe szefowe, ksiądz na wp też skorzystał ze swoich 5 minut, i wszyscy tak naprawde g mają do powiedzenia; i ta sweet focia lasencji na tle zniczy wrzucona na fb Nie wspominając już o całej reszcie, rodzina też zaczyna zdrowo przeginać, wariactwo.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:51   #5002
maryanna3
Zakorzenienie

dziewczyny, drugą część już załóżcie
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:52   #5003
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jessi909 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przypadkowo natknęłam się na okładkę Super Expressu i tam było coś w takim stylu: "Bartek: powiedziałem Kasi, że jej nie zostawię".

Teraz zastanawiam się, czy nie jest tak, jak pisała jedna z Was. Może rodzina umówiła się z Rutkowskim, że nie będą musieli mu płacić, ale on będzie umawiać ich z mediami (od których oczywiście zgarnie kasę)? Już sama nie wiem, nie chce mi się wierzyć, że ktoś w obliczu takiej tragedii może sprzedawać całą swoją prywatność.
Być może Rutkowski wycenił swoje działania na paręnaście tysięcy i nie mają wyboru?

Cytat:
zapomniałaś, że na Śląsku powietrze można kroić nożem

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:53   #5004
TmargoT
Zakorzenienie

ZAPRASZAM DO cz II
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post32238614

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-02-11 o 20:06
Stary 2012-02-11, 20:04   #5005
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
katarzyna sama sobie zrobiła reklamę błagając porywaczy o zwrot porwanego dziecka.reszta to już konsekwencje jej czynu
ano zrobila... tylko to byl wlasnie ten krok za czynem ktory podjela czyli ukryciem ciala

Cytat:
o kim mowisz? ja chyba nie w temacie

mnie tez wkurza to parcie na szklo. nie wiem czemu to sluzyc ma

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:54   #5006
Arwenka1
Rozeznanie

Cytat:
jest dorosła ,świadoma konsekwencji.dla mnie jej życie może być tylko usprawiedliwieniem do zmniejszenia wyroku,ale nie uniewinnienia.

Zgadzam się w pełni.Wiadomo,że nikt nie ma łatwo , ale na ogół ludzie pomagają innym w razie wypadku(przy założeniu,że to był wypadek), dzwonią na pogotowie , nie wynoszą ciał do parku i nie kłamią o porywaczu w blasku fleszy. Kasia dla mnie ma pełną świadomość tego co robi.Uderzyło mnie też nagranie gdzie płacze,że wyjdzie z więzienia jako stara kobieta. Nic o dziecko , tylko ciągle o sobie.P
Arwenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:20   #5007
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

halooooo, jest już (czas jakiś) część druga wątku

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:42   #5008
hugsy_berry
Raczkowanie

Cytat:
Jak wyżej
Stary 2012-03-31, 19:30   #5009
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez incognitooo Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu interesuję się astrologią horarną, dzięki której można dostać dokładną odpowiedź na konkretne pytanie. 27 stycznia zadałam pytanie: "Gdzie jest Magda?" i zaczęłam analizować odpowiedź. W załączniku jest sporządzony przeze mnie horoskop na ten dzień. Opiszę tu co z niego wyczytałam. Tak naprawdę to zebrałam te informacje do kupy dopiero kiedy matka Magdy oświadczyła, że dziecko nie żyje; spojrzałam wtedy na ten horoskop z innej perspektywy i wszystko wydało mi się jasne.
To co teraz napiszę, to jest tylko i wyłącznie moja wersja wydarzeń, więc proszę do niej podejść z niejakim dystansem. Nie oskarżam nikogo za popełnienie przestępstwa, tylko piszę co widzę w horoskopie, a jest tego całkiem sporo.
Postaram się wytłumaczyć to tak żeby każdy mógł zrozumieć.
Powtarzam raz jeszcze, to jest tylko i wyłącznie moja wersja wydarzeń.

To kółko w załączniku to horoskop sporządzony na moment zadania przeze mnie pytania "Gdzie jest Magda?".

Ta gruba pozioma linia to linia horyzontu. Po lewej to AC to wschodni horyzont, a DC to zachodni horyzont. Horoskop dzieli się na 12 sektorów zwanych domami. Są one ponumerowane. Pierwszy dom to ten poniżej wschodniego horyzontu (AC) a ich kolejność jest odwrotna do kierunku przesuwania się wskazówek zegara.
Każdy z tych domów ma inne znaczenie. Domowi numer 5 przypisywane są dzieci. Szczyt piątego domu wypada w znaku Skorpiona, czyli sygnifikatorem dziecka jest planeta Mars.
Planeta Mars (dziecko) jest w trzecim domu, a to jest dom najbliższej okolicy. Czyli dziecko znajdywało się gdzieś w pobliżu. Mars-dziecko jest w retrogacji, czyli w ruchu wstecznym. To jest często spotykane zjawisko kiedy coś ginie, wtedy planeta-sygnifikator jest w ruchu wstecznym, oddala się.
Spójrzmy na rodziców Magdy, dom nr 5 przyporządkowany jest dziecku, czwarty dom od piątego to dom ojca Magdy(jest to dom nr 8 na tym kółku) a dom dziesiąty od piątego to dom matki dziecka( nr 2 na kółku).
Sygnifikatorem ojca tego dziecka jest planeta Saturn ponieważ wierzchołek domu nr 8, czyli domu ojca (czwarty dom od piątego) jest w Wodniku którym włada Saturn. Sygnifikatorem matki jest Słońce, ponieważ wierzchołek domu nr 2 (dziesiąty dom od piątego) jest we Lwie.
Czyli tak: Dziecko-Mars; Matka-Słońce, Ojciec-Saturn.
Trzeba teraz spojrzeć na godności planet.
Mars(dziecko) jest w 23 stopniu Panny. Tym odcinkiem rządzi Saturn(ojciec).
Słońce(matka) jest w Wodniku w swoim upadku, czyli w najgorszym dla siebie miejscu, które jest rządzone przez Saturna(ojca).
Saturn(ojciec) jest w Wadze, w miejscu swojego wywyższenia. Jego siła jest tu największa.Ojciec ma w garści matkę i dziecko.
Wychodzi na to, że ojciec zabił dziecko(Mars). Ponieważ jest ono w ósmym domu jego ojca, a to dom śmierci (dom ojca, no na tym kółku dom nr 8 czyli jego pierwszy i licząc w odwrotnym kierunku wskazówek zegara: dom nr 8 to pierwszy dom ojca, dom nr 9 to jego drugi, 10 to jego trzeci itd. Wiem, że to trochę skomplikowane, dlatego przedstawię rozwój wydarzeń, bez przytaczania tych terminów astrologicznych. Ale wszytko co teraz napiszę to tylko i wyłącznie moja analiza oparta na tym horoskopie.

Ojciec zabił dziecko. Trzeba było się pozbyć ciała, więc musieli (albo musiał) coś wymyślić. Wpakowali martwe dziecko do wózka, ojciec zniósł wózek na dół (o ile to prawda), po czym się rozdzielili. Ojciec poszedł szukać dobrego miejsca do ukrycia dziecka(horoskop wskazuje, że ojciec ukrył dziecko), matka tymczasem spacerowała z martwym
dzieckiem w wózku. Kiedy już znalazł odpowiednie miejsce to zadzwonił to matki i ona tam podeszła. Ojciec wyjął dziecko z wózka a matka poszła dalej. Rodzice się rozdzielili. Ojciec ukrył dziecko. No a potem już wszyscy wiedzą co się stało.
Myślę, że to ojciec dziecka wchodził na tę stronę jak oszukać wariograf i postanowił poddać się badaniu, a z tego powodu jego żona bardzo się wkurzyła i uderzyła go drzwiami (przecież on wiedział co się stało, co będzie jak się wyda). Ta kobieta jest absolutnie pod jego władaniem, nie wiem tylko czy to z miłości czy z powodu jakiegoś szantażu. Widać było jej słabą psychikę, zaś ojciec Magdy był nadzwyczaj spokojny.
Matka nie wytrzymała, z jakiegoś powodu postanowiła wziąć całą winę na siebie. Nie potrafiła tego dłużej ciągnąć.
Jeżeli to prawda, mam nadzieję, że sprawa wyjdzie na jaw jak najszybciej. Według mnie Matce Magdy przydałaby się jakaś terapia, bo jej psychika ucierpiała chyba najbardziej w tym zdarzeniu, spróbujcie sobie wyobrazić jak ona się teraz czuje.

Powtórzę po raz ostatni, to tylko moja wersja wydarzeń.
Cytuję dla potomności, gdyby za jakiś czas okazało się, że to prawda
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:29   #5010
Baska86102
Przyczajenie

ja uważam, że w tej sprawie wszysko jest możliwe już mnie nic nie zdziwi...
Baska86102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości