|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
mój był ostatnio ze mną w środku na wizycie (wcześniej nigdy nie był bo zawsze w pracy) i też po tej wizycie jakoś tak bardziej zaczął przeżywać że rozwiązanie tuż tuż i się więcej tulić do mnie zaczął ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- a mnie właśnie ciotka odwiedziła i pierwsze co powiedziała: ty niedługo będziesz rodzić bo ci się brzuch obniżył Faktycznie rano jak wstałam to mówie do męża że brzuchol jakoś niżej jest..... ale jak mi to ciotka uświadomiła to aż mi się płakać zachciało.... kurde boje sie jak diabli tego porodu
|
|
#1862 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj z lekkim opóźnieniem piszę
Zostałam na noc u rodziców i jakoś tak nie było okazji pisać. Poza tym mam ostatnio straszny ból bioder, normalnie jakby mnie ktoś ze skóry obdzierał Aż mi się chce płakać Jak tylko próbuję usiąść czy jakkolwiek ruszyć lewą nogą to normalnie wyję jak syrena. Jeszcze w nocy obudził mnie okropnie bolesny skurcz, zerwałam się na równe nogi i czekałam co będzie dalej, ale na szczęście troszkę tylko pobolało i przestało. Mój sen trwał dziś wyjątkowo krótko, na nogach byłam już o 4.00 rano :/ Także wogóle dzisiaj nie jest mój najlepszy dzień :/Ivonka7 - zazdroszczę męża Naprawdę to piękne jak docenia to, co przechodzisz w tym stanie Oby mój choć w jakimś stopniu to docenił, ale pewnie stanie się to dopiero na sali porodowej
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
konia super ze w domku sobie tak pieknie radzą brawa dla meza ze jest tak zorganizowany
A dostajesz juz kroplowke z antybiotykiem?aalegna pokaz brzuszek
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Przeciekami zajął się małżonek, ponoć gdzieś w pionie jest uszkodzona rura, ale tym musi zająć się administracja a póki co jakiś pan hydraulik siedzi u góry i grzebie w rurach. Zakupy udane i większość rzeczy zakupiona paczka pampersów 1, butelka ze smoczkiem TT, nozyczki, podkłady do przewijania, pieluszki tetrowe i flanelka, wkładki laktacyjne, osłonki na sutki, frida i inne "duperele". A także: kocyk duży gruby (zielony), kocyk mniejszy cieńszy (różowy), rożek, ciuszki na wyjście ze szpitala, poszewka na podusię do wózka, wanienka, czapeczka. I mama wzięła jeszcze skarpetki ![]() Chwalę się zakupem ![]() 01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A te misie na wanience słodziutkie po prostu.Ja mam wanienkę z kaczuszką, która była sympatyczna dopóki nie zobaczyłam tych misiaków ![]() Ja już po obiadku schabowy,papryka i ziemniaczki jakoś tak dzisiaj wyszło na szybko. Mieliśmy zajść do apteki, ale TŻ stwierdził,że skoro taka ładna pogoda to idziemy nad jeziorko troszkę połazić W sumie to dobrze bo staram się zaliczać każdą dodatkową porcję ruchu dopóki czuję się w miarę
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety ale wpisujac w polskie google wyskakuja raczej fora na ten temat ale w tym artykule zalecaja od 32 tc http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin a na niemieckich stronach od 34 tc. Zeby ta herbata miala dzialanie trzeba pic ja kilka tygodni - mysle ze 2-3 tygodnie to za malo, dlatego wiele kobiet twierdzi ze nie dziala u nich
![]() Cytat:
Ja ledwie sie dzisiaj ruszam, spojenie tak dokazuje ze jak wstaje to mam wrazenie jakby mi tam sie wszystko rozrywalo moze mala sie juz obniza?? U nas dzisiaj na obiad sledzik w smietanie z ziemniaczkami parowanymi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko piękne Hehe a wanienkę mam identyczną
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie musisz sie denerwowac ze sobie nie radza! Mam nadzieje ze reszta czasu zleci Ci rownie szybko i milo! Mala, zal Cie bardzo, nameczysz sie, ale jeszcze tylko troche i bedzie nagroda
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja dzisiaj ze sporym opóźnieniem do Was piszę ale nie mam nastroju
W nocy o 3 Antek nas obudził bo przyszedł się wkulnąć poszłam siusiu i nie mogłam potem zasnąć. O 7 już musieliśmy wstawać bo Tż jechał z Antkiem na wymaz z gardła i z nosa. A mi się tak ryczeć chciało, że po śniadaniu nie dałam rady się opanowaćRazem dzisiaj sprzątaliśmy, ugotowałam obiad na dzisiaj i na jutro czyli mogę sobie jutro dłużej pospać
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
konia a wiesz jaki antybiotyk dostajesz?
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Biofuroksym
i heparynę na to krzepnięcie, ale nie wiem jaka jest nazwa tej akurat co dostaję |
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken to normalne ze wyobraznia dziala jak dowiadujemy sie ze nie jest tak jak byc powinno ale musisz myslec pozytywnie. Masz pewnego lekarza, mowilas ze mozesz mu ufac wiec glowa do gory. Na pewno wie co robi i skoro masz tylko odpoczywac to poleguj ile mozesz i wszystko bedzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- konia czyli z tymi zastrzykami w brzuszek jest tak jak myslalam. Dostajesz je przeciwzakrzepowo. Pewnie nazwa ich to albo fraxiparine albo clexane. Dobrze ze ci je wlaczyli..
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
ech... :/Ja bym zadzwoniła do lekarza, że ten lek jest nigdzie niedostępny, i żeby przepisał Ci coś innego?! ![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
a my byliśmy w tym sklepie dziecięcym viki i oglądaliśmy wózki i całą resztę i upatrzyliśmy sobie już większośc także w przyszłym tygodniu zakupy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyśmy mieli kupować nowy to też byśmy go kupili (akurat nam się trafiło bo sprzedają go na wiosnę, a my będziemy kupować, więc opcja idealna )Kilkakrotnie go prowadziłam i jeździło mi się super
|
|
#1879 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ja po pracy i po obiadku.I powiem wam,ze bardzo sie ciesze,ze niedlugo mi juz tej pracy zostalo.Ciezko mi juz wystac,a praca stojaca niestety i plecki daja znac o sobie.Nogi to dzisiaj bola mnie strasznie.Robie sie ociezala ![]() Cytat:
dla Tz za te piekne slowa.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bedzie dobrze,trzeba wierzyc,ze lekarz wie co robi.
|
|
#1880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki kobietki za info jak na razie zbieram opinie i przeglądam neta wszystkie są zwrotne fajne i w ogóle
||
|
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguskaa dzis nie mam weny już na zdjęcia może jutro uda mi się cyknąć
|
|
#1882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie da się go przepisać do domu,bo on ma formę tylko zawiesiny do wstrzykiwań. Trzeba się przygotować na około 4-5 dni brania. Cytat:
Znajomi mają quinny speedi i sobie chwalą, ale dla mnie trojkołowe to zimowa porazka (widzialam ile osob sie szarpalo z trojkolowcami!) maxi cosi mura jest drogi (uzywka za tyle co nowy xlander) jak na moj gust duzo w nim plastiku, siedzisko wydaje mi się baaardzo malutkie, no ale pupkę 3-latka raczej pomieści... zdyskwalifikowałam go za siedzisko kubełkowe, spacerówki nie da się kłaść na płasko! implast bolder - marne ma opinie, wolałabym tako. http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Implast-Bolder-SD to moja subiektywna opinia, polecam sprawdź sobie na youtubie są przeglądy z tych wózków, ludziska pokazują jak to działa, prowadzi się, składa. wklejam linki z których sama korzystałam: http://youtu.be/yWDqCzluojA http://youtu.be/brIoUjKUPHY i coś co znauważyłam w xq, ale xa tak nie ma! http://youtu.be/aWBCzcH0eWQ |
||
|
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do domu miałam inny zestaw przepisany ( gdybym jednak nie chciała do szpitala) wg antybiogramu uszykowany , no ale że się położyłam to mam to ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
, trzymaj się ![]() |
||
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki wieczorkiem,
karolca super ze juz kupiliscie tyle rzeczy!! nowaken wiadomo ze sie martwisz, trzymam kciuki i odpoczywaj, wszystko bedzie ok. gosia Ty to jestes silna babeczka, ile jeszcze pracy Ci zostalo?juz niedlugo odpoczniesz sobie w domku. a my bylismy na 2 godzinnym spotkaniu w szpitalu, bardzo fajne dwie polozne nam tlumaczyly kilka kwestii, miedzy innymi jak ulzyc bolom w domu przed porodem (TENS i takie cos, wyprobowalam, na mnie dziala super, oczywiscie teraz tak mowie bo wiadomo ze to mi bolu nie usmierzy ale relaksujace dla mnie jest jak nie wiem co: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk....c0.m270.l1313 masaze sobie troche porobilismy, kupilam olejek lawendowy (przypomnialo mi sie ze gucia pisala ze jest super). petydyne podaja tutaj ale oczywiscie mozna powiedziec ze nie chce, jedna uczestniczka powiedziala ze miala podczas pierwszego porodu i jej pomoglo. remifentanyl (chyba tak to sie nazywa anagat wspominala, u mnie w szpitalu maja fentanyl, ale nie renifentanyl, musze sprawdzic czy to jest to samo). oczywiscie epidural na zyczenie, powyzej 4cm rozwarcia. wczesniej trzeba dzwonic aby mieli czas na przygotowanie pokoju. muzyki mozna sobie sluchac jakiej sie chce, przynosza magnetofon i mozna wziac swojego ipoda bo jest wejscie. moge z torby wypakowac:reczniki, kocyk dla dzidzi - to dobrze bo zajmuja sporo miejsca. co wazne to zabrac duuuzee majtki i na oddzialale wiadomo jest bardzo gorace to wziac takie ubrania aby sie nie przegrzac.i na koniec poszlismy zwiedzac oddzial przed porodem i po (to ja tam bylam w sumie jak mnie lekarz krwawo zbadal).i bylismy tez na porodowce (pokoje nie sa duze ale przytulne dosc, jest spora wanna w jednym pokoju, a na birth unit (najpierw trzeba pojsc na sprawdzenie czy sie nadaje/??) jest wiecej wanien, i innych rzeczy. ale tylko przeszlismy korytarzem, wizyte tam bedziemy miec za jakies 2 tyg. byly dwie dziewczyny ktore maja termin za 5 dni!! a jednej brzuszek byl taki jak moj...to jaki moj bedzie za 5 tygodni!!?? ![]() ogolnie jestem zadowolona po spotkaniu, bo i dla Tz troche wiadomosci przydatnych. wlasnie ogladam ''jedz, modl sie i kochaj'', bylam juz na tym w kinie, ale tam sa tak fajnie pokazane moje ulubione Wlochy ze moge ogladac ten film kilka razy chyba
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które mają rodzic w marcu - w czym wy zamierzacie wywozic Wasze maluchy ze szpitala? Macie jakieś kombinezonki? Takie zimowe czy jakieś cieńsze? I do fotelika dziecko wtedy i przykryc kocykiem? Bo ja sama nie wiem
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za opinie ![]()
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kombinezony mam i lżejszy i cieplejszy więc zobaczę w ogóle jaka będzie pogoda, bo może być ciepło ale nie musi. Oba sa z kapturem. Na główkę czapeczka, dziecko okryję kocykiem. Poza tym od wyjścia szpitalnego do parkingu jest może 100 metrów, więc nie jest daleko na szczęście
|
|
#1888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
My przy wyborze chcieliśmy, żeby wózek służył nam na dłużej, a Tako ma dosyć dużą gondolę i spacerówkę Warriora nie spotkałam u siebie w mieście, ale wygląda całkiem ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Właśnie widziałam zdjęcie MoniaHan Wyglądasz wspaniale Piękne brzusio I widzę w tle przyjazną nam kobietom w ciąży poduchę - rogala
|
||
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przejrzałam sobie ranking i wypada całkiem nieźle http://www.rankingi.net.pl/ranking-w...wrzesien-2011/ w sobotę będzie więcej czasu więc na spokojnie zrobimy najpierw tam wszystkie zakupy a wózek zostawimy na koniec na spokojnie będziemy sprawdzac i wybierac może i będę trudnym klientem ale będę chciała napewno popsrawdzac jak się sklada jak wygląda z gondolą jak ze spacerówką , jak się reguluje spacerókę czy się składa na płasko czy jest obszerna oh biedny sprzedawca już mi go żal a wózkó do wyboru na razie podstawowe 4 x-lander xa, tako warrior, maxi cosi mura, i quinny speedynatomiast jak najbardziej pożadane opinie mamuś mających do czynienia z ww wózkami trzeba zrobic rozeznanie
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
gosica502 ja mam kombinezon zimowy z bucikami (na zdjeciach moich gdzie dodalam zdjecie lozeczka na maila go widac). Pod spod ubieram: bluzeczke, spioszki, komplecik z welurku (spodenki i kaftanik) i na to bluze z kapturem welurowa. Na przejscie ze szpitala do auta: czapeczka polarowa, chustka pod szyje polarowa i okryjemy dzidzie kocykiem (daleko nie jest). W aucie rozepne kombinezon (bo jedziemy kawalek drogi) a po ogrzaniu w samochodzie jest cieplo.
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Monia slicznie wygladasz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

mój był ostatnio ze mną w środku na wizycie (wcześniej nigdy nie był bo zawsze w pracy) i też po tej wizycie jakoś tak bardziej zaczął przeżywać że rozwiązanie tuż tuż i się więcej tulić do mnie zaczął 

Aż mi się chce płakać
Naprawdę to piękne jak docenia to, co przechodzisz w tym stanie 
A dostajesz juz kroplowke z antybiotykiem?

moze mala sie juz obniza??
klask i: dla tż