Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 13:27   #1651
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Witajcie

Pop i Madzia - Wasze dzieci przejęły geny komputerowe .

Dziewczyny podglądające nas i ujawnione - miło że się wreszcie odważyłyście
Stary 2012-02-11, 15:01   #1652
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JA kota odrobaczam tabletkami. W przypadku kota podaję tabletki przez trzy dni. Udaj sie do weterynarz i poproś o tabletki - tylko musisz mniej więcej znać wagę kotka. A może dobrze byłoby abyś kotka zawiozła do weterynarza i poprosiła o przebadanie profilaktycznie.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

U mnie zwierzaki są odrobaczane co 6-8 miesięcy. Wcześniej kota odrobaczałam raz na 2 lata ale wtedy nie miałam dziecka i kot nie miał kontaktu z innymi zwierzakami. Teraz ma kontakt z Vasco. Więc profilaktycznie sa odrobaczani.
Moja siostra dodatkowo przynajmniej raz na rok odrobacza wszystkie dzieci i swojego TZ.
Bo dzieciaki to się powinno hehe szczególnie takie co po pieskownicach łażą

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Hej czytam was od -wątku z poczekalni wiem świnia jestem kiedyś z dwa czy trzy posty coś napisałam chyba chodziło o POp mała , coś o jej łysa czupryne chodziło(pisałam ze tez długiego łyżką byłam) aaa i o wózek, któraś chciała wózek kupić, potem zamilklam z przyczyn osobistych . I tak sobie czytam dalej aż mnie natchnelo na ujawnienie się hehe. Udzielalam się kiedyś w watku ale siła rzeczy padł każda się rozeszła , praca dom swoje sprawy. Miło się was czyta te kłótnie, spory, dobre rady.

Dziś jest nasza pierwsza nocka bez smoczka i trochę mam stresa jak nam pojdzie hehe przecielam smOka małemu i mu wkrecalam Ze bez i się zespół . Śpi maluch ostro z pielucha- dalej, choć mi ona jakoś nie przeszkadza , slOdko z nią wyglada.
Ja to nie wiem jak tak można tyle czasu czytać i nic nie pisać . to się tak da ? ale fajnie że napisałaś i mam nadzieję że dalej będziesz
Stary 2012-02-11, 16:16   #1653
monka23
Zakorzenienie

Hehe No trochę mi to zajęło, ale naprawdę było trudno was dogonić. Zanim skończyłam czytać jeden wątek już był drugi w połowie zapelniony, aż do wczoraj, oficjalnie wszystko docZytalam hehe. Miałam okresy gdzie nie czytałam więc się zbierało i zbierało, uratował mnie pociąg i w czasie podróży duuuuzo nadrobilam.
Nie chciałam zacząć pisać bo tym samym nie nadrabia bym już poprzednich wątków.

Ja swoją ferajne i siebie tez odrobaczam , raz czy dwa razy na rok. Za dużo się naogladalam przeraża mnie myśl ze coś mogę mieć. Starszy chodzi do szkoły to różnie bywa I dzieciaki na bank jakieś świństwa raz na jakiś czas zalapia.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:33   #1654
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Hej czytam was od -wątku z poczekalni wiem świnia jestem kiedyś z dwa czy trzy posty coś napisałam chyba chodziło o POp mała , coś o jej łysa czupryne chodziło(pisałam ze tez długiego łyżką byłam) aaa i o wózek, któraś chciała wózek kupić, potem zamilklam z przyczyn osobistych . I tak sobie czytam dalej aż mnie natchnelo na ujawnienie się hehe. Udzielalam się kiedyś w watku ale siła rzeczy padł każda się rozeszła , praca dom swoje sprawy. Miło się was czyta te kłótnie, spory, dobre rady.

Dziś jest nasza pierwsza nocka bez smoczka i trochę mam stresa jak nam pojdzie hehe przecielam smOka małemu i mu wkrecalam Ze bez i się zespół . Śpi maluch ostro z pielucha- dalej, choć mi ona jakoś nie przeszkadza , slOdko z nią wyglada.
Hej fajnie że się odezwałaś
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My wyjeżdżamy na weekend do rodziców także już dziś

Wszystkiego najlepszego z okazji 2 urodzinek dla przystojnego Mika. Buziaki od cioci i Michasia
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wpadłam tylko zameldować, że żyję i złożyć życzonka dla naszego drugiego dwulatka
STO LAT DLA MIKOŁAJKA, MNÓSTWA PREZENTÓW I UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA
Dziękujemy pięknie za życzenia ale ten czas leci

Co do pasożytów,to mój syn miał nie dawno na biologii że tylko 1 osoba na 10 nie ma żadnych pasożytów więc jedzmy czosnek,ogórki kiszone,kapustę kiszoną i pestki z dyni to w jakimś stopniu odstraszy bo robale nie lubią tych rzeczy bleeeee

Ale dzisiaj pięknie u nas zero wiatru ,chociaż rano było -22 to rekord tej zimy to teraz już tylko -5 ,też korzystamy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:07   #1655
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Co do pasożytów,to mój syn miał nie dawno na biologii że tylko 1 osoba na 10 nie ma żadnych pasożytów więc jedzmy czosnek,ogórki kiszone,kapustę kiszoną i pestki z dyni to w jakimś stopniu odstraszy bo robale nie lubią tych rzeczy bleeeee
Pestki jem codziennie,kiszone ogórki i kapustę uwielbiam i jem je zamiennie codziennie lub co drugi dzień.Czosnek też wcinam.
Nina kiszone jedzenie też często wcina,bo bardzo lubi.Ogórki możne wciągnąć pół słoika na razRobali się nie boję.
Zwierzaki odrobaczam regularnie
Cytat:

Ło matko.3 lata siedzieć cicho?

Wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka i radości z każdego dnia dla Mikusia

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:41   #1656
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Wszystkiego Najlepszego!!!!! Mikuś moć usmiechów i cudownego dzieciństwa!!!!
PS. przy takiej mamusi inne ci nie grozi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:58   #1657
evitka21
Zakorzenienie

Wszystkiego najcudowniejszego dla naszego kolejnego dwulatka!!!!
100 Lat Mikołajku!!
!1

aneczka, zdrówka dla całej rodzinki waszej biednej

minka
, dobrze że z amelcią lepiej

darusia i drcron
, gratuluję łowów
lipomal to w zasadzie wyciąg z lipy, więc można dawać o każdej porze dnia i nocy. Tylko to typ syropku co jednym pomaga a innym nie...

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Po 1. Kiedy zaczęłyście sadzać dzieciaczki na nocniki?
2. Od kiedy uczyć mojego chłopczyka jeść samodzielnei i pić z kubka zamiast z butelki?
3. od kiedy wasze dzieci zaczęły ładnie przesypiać nocki?
ad.1 U nas są wzloty i upadki w tej kwestii. najpierw ok 11 miesiąca tak hobbystycznie sadzałam-po jedzeniu, spaniu-dla oswojenia tematu. Potem jej się odwidziało. I teraz od niedawna znów walczymy, ale bardziej "świadomie" z wołaniem itp.

ad.2 Jak młody tylko wykaże chęć to jak najwcześniej , ja trochę olałam temat i moja np.jeszcze z kubka sama nie pije, a wiem że inne dzieciaczki już od dawna tak. Jeść sama dopiero zaczyna i to nie wszystko

ad.3 Tu najwięcej rozbieżności przeczytasz, bo są u nas dzieciaczki bezproblemowe, które od urodzenia niemal śpią jak susełki, a są takie, którym zawsze wiatr w oczy w tej kwestii i sie naście razy budzą...
U mnie tak: od 3 miesiąca spała do rana, potem od 7-8 zaczęły się cyrki, większe lub mniejsze, które skończyły się wraz z wyjściem zębów (do czwórek na razie)

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
evitka - poczytałam sobie troszkę mamanawrotkach. Można się nieźle ubawić. Lubię takie podejście bo uważam ze stanowczo za dużo się od nas (mam) wymaga
.
stanowczo . Mnie jeszcze wkurza że ja sama od siebie za dużo wymagam, a potem jestem na siebie wściekła..takie błędne koło....

Cytat:

Monka, witamy . I fajnie że się na coming out zdecydowałaś
Może za twoim śladem pójdą inne skrytoczytaczki, które regularnie widać na pasku-jak tak nas codziennie czytacie to wiecie że nie gryziemy-dołączajcie do nas śmiało

Napisz nam coś o sobie, o synku, jak nas tak długo czytasz, to nas "dobrze" znasz już, to teraz nam daj poznać siebie

trzymam kciuki za nockę-dacie radę.Najważniejsze żebyś TY wytrzymała-najlepiej wywal od razu smoki

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem jak tak można tyle czasu czytać i nic nie pisać . to się tak da ? ale fajnie że napisałaś i mam nadzieję że dalej będziesz
Pewno że się da . Ja jak w innych tematach siedziałam niż dzieciowe, to w niektórych wątkach się udzielałam, a niektóre tylko czytałam. Jak są wątki gdzie widać, że forumki są ze sobą, no, zżyte, to nie łatwo się "wbić".
Parę razy próbowałam się wbić i jak np.moje posty były ignorowane, to potem się nie chciało mi próbować znów (do innych wątków też), a temat mnie interesował, to czytałam.

Ana
, a jak w szkole, tak ogólnie? już coś się fajnego dzieje, czy dalej jesteś na etapie, że mogłabyś sama wykłady tam dawać?
I jak wasz pies-dawno nie pisałaś? w budzie śpi? zgrzeczniał trochę, czy krótki układ pokarmowy daje znać o sobie? (BTW, prześlij mi jeszcze raz na maila WIESZ CO, bo wtedy naprawdę nie doszło)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-11 o 20:01
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:46   #1658
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka i radości z każdego dnia dla Mikusia
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego!!!!! Mikuś moć usmiechów i cudownego dzieciństwa!!!!
PS. przy takiej mamusi inne ci nie grozi
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
[COLOR=Navy]Wszystkiego najcudowniejszego dla naszego kolejnego dwulatka!!!!
100 Lat Mikołajku!!
Miko dziękuje ciociom wizażowym za życzenia
Stary 2012-02-11, 20:50   #1659
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Libra złóż Mikusiowi wszystkiego co najpiękniejsze,samych wspaniałych chwil,dużo radości,niekrzyczącej mamy i dużo prezentów na urodzinki

od razu poproszę potrawy urodzinowe wrzucac do klubu

no i samochodzik już popsuty jedna z cioć przyszła i dziecku zmiażdżyła nogą ukochane autko,on trochę taki jest delikatny,tzn jeździ ale nie ma już wszystkich funkcji jak się obruci na plecy to już nie wróci bo 2 kółka stracil dodatkowe

ale dzisiaj mam wieczór,męża nie ma Daniel śpi od 20-baja
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:05   #1660
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
stanowczo . Mnie jeszcze wkurza że ja sama od siebie za dużo wymagam, a potem jestem na siebie wściekła..takie błędne koło....
Mnie to dobija
Najgorsze że jak coś niby z dzieckiem dzieje się nie tak jak piszą czy mówią to odrazu jest "nagonka" że przecież to niemożliwe i w domyśle "coś źle robisz".

Ja się wbiłam nawet nieźle w forum ale tylko dlatego że dziewczyny myliły mnie z "Izaizulą" . Zdaje się że Pop się pierwsza zorientowała a może kto inny ?

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MIKOŁAJA DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI CODZIENNEJ

Mi się wydawało że to jutro bo dzisiaj jest chyba 11-ty ?
Stary 2012-02-11, 21:13   #1661
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe No trochę mi to zajęło, ale naprawdę było trudno was dogonić. Zanim skończyłam czytać jeden wątek już był drugi w połowie zapelniony, aż do wczoraj, oficjalnie wszystko docZytalam hehe. Miałam okresy gdzie nie czytałam więc się zbierało i zbierało, uratował mnie pociąg i w czasie podróży duuuuzo nadrobilam.
Nie chciałam zacząć pisać bo tym samym nie nadrabia bym już poprzednich wątków.

Ja swoją ferajne i siebie tez odrobaczam , raz czy dwa razy na rok. Za dużo się naogladalam przeraża mnie myśl ze coś mogę mieć. Starszy chodzi do szkoły to różnie bywa I dzieciaki na bank jakieś świństwa raz na jakiś czas zalapia.
A ile masz dzieciaczków . napisz skąd jesteś , ile masz latek itp .

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Mikołajku wszystkiego co najlepsze Rozrabiaj dużo
Stary 2012-02-11, 21:27   #1662
monka23
Zakorzenienie

Pisalam z tele i mi posta wcielo. Wlasnie mialam pisac ze nie wiem o co chodzi z tymi zyczeniami dla Mika dzis jest 11 ty .

Dzieki dziewczyny.

Ana hehe wy piszecie ze soba te 3 lata ja was troche pozniej zaczelam czytac i mmialam duze przerwy, ale mniejsza juz o to

Evitka ja sie nie dam, jak juz smoka wywalilam to ni ma , znaczy sie przecielam mu wczoraj i chodzil zdziwiony przez dzien , co mu sie ze smokiem stalo, Poplakal dzis troche , zasnal przy mojej rece. Ogolnie nie mielismy nigdy klopotow ze spaniem . Maly spal wczoraj bez ani jednej pobodki, choc myslalam ze bedzie ryczal, wstal ok 9. Ja go bardzo szybko klade spac, po 18 kapanie i zaraz spanie. Drzemki juz w dzien nie ma bo jak ma to do nocy by siedzial.

Ania , pierwszy syn ma 5 lat, a mlodszy jest z 20 kwietnia. Na tyym koniec. Tz jeszcze chce hehe ja juz niet za dlugo z dzieciakami siedzialam. Dluga historia Mieszkamy w UK. Lat mam jeszcze 28 hehe az do maja potem deprecha bo ostatnie urodzinki z dwujeczka z przodu.

Izazula haha ja tez dluzo zylam w nieswiadomosci co do nickow
Stary 2012-02-11, 21:46   #1663
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny to jutro są urodziny Mika ,ale i tak serdecznie dziękujemy.

Tylkooliwka u nas jest tylko kawa i ciasto nie ma żadnych innych dań imprezowych bo oficjalnie jako takiej imprezy nie ma.
linki do tortów i babeczek wstawiłam w klubie
Izazula no ja nie myliłam
Monka ,ale specjalnie go nie kładziesz w dzień czy on nie chce? Mój to przychodzi jego pora i pakuje się do woza i góra 10 minut i spi i to z 2-3 godziny aż go muszę budzić nie raz.
Po 20 już go kładę,nie raz usypianie zajmie pół godziny a nie raz godzinę to i tak dobrze na to co on śpi w dzień.

A pamiętam mój starszy syn jeszcze do 3 lat miał 2 drzemki w dzień czujecie.
A teraz nocny marek siedzi do 23 mówi że to przez to że on się już wyspał jak był mały
Stary 2012-02-11, 21:55   #1664
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisalam z tele i mi posta wcielo. Wlasnie mialam pisac ze nie wiem o co chodzi z tymi zyczeniami dla Mika dzis jest 11 ty .

Dzieki dziewczyny.

Ana hehe wy piszecie ze soba te 3 lata ja was troche pozniej zaczelam czytac i mmialam duze przerwy, ale mniejsza juz o to

Evitka ja sie nie dam, jak juz smoka wywalilam to ni ma , znaczy sie przecielam mu wczoraj i chodzil zdziwiony przez dzien , co mu sie ze smokiem stalo, Poplakal dzis troche , zasnal przy mojej rece. Ogolnie nie mielismy nigdy klopotow ze spaniem . Maly spal wczoraj bez ani jednej pobodki, choc myslalam ze bedzie ryczal, wstal ok 9. Ja go bardzo szybko klade spac, po 18 kapanie i zaraz spanie. Drzemki juz w dzien nie ma bo jak ma to do nocy by siedzial.

Ania , pierwszy syn ma 5 lat, a mlodszy jest z 20 kwietnia. Na tyym koniec. Tz jeszcze chce hehe ja juz niet za dlugo z dzieciakami siedzialam. Dluga historia Mieszkamy w UK. Lat mam jeszcze 28 hehe az do maja potem deprecha bo ostatnie urodzinki z dwujeczka z przodu.

będę cię wspierała, mam to samo, ale w sierpniu
Stary 2012-02-11, 21:56   #1665
evitka21
Zakorzenienie

inny blog z duuużym przymrużeniem oka http://bachormagazyn.pl/

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:00   #1666
libra777
Zakorzenienie

Evitka też już trafiłam na niego
Stary 2012-02-11, 22:09   #1667
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też swojej smoka wywaliłam a najpierw przecięłam , dwa dni i był spokój .
Ja to deprechę już w tym roku zaliczę

Cytat:

Tylkooliwka u nas jest tylko kawa i ciasto nie ma żadnych innych dań imprezowych bo oficjalnie jako takiej imprezy nie ma.
linki do tortów i babeczek wstawiłam w klubie
Monka ,ale specjalnie go nie kładziesz w dzień czy on nie chce? Mój to przychodzi jego pora i pakuje się do woza i góra 10 minut i spi i to z 2-3 godziny aż go muszę budzić nie raz.
Po 20 już go kładę,nie raz usypianie zajmie pół godziny a nie raz godzinę to i tak dobrze na to co on śpi w dzień.

A teraz nocny marek siedzi do 23 mówi że to przez to że on się już wyspał jak był mały
Wszystkie składają to ja też Nawet nie sprawdziłam ale za to pierwsze jesteśmy .

Jakiś koleś do mnie z egiptu na fejsie pisze , pracuje w Polskim biurze podróży , chyba chce sobie Polski potrenować , ale skubany dobrze zna język . a jaki towar tylko małolat 24 lata ma
Stary 2012-02-11, 22:12   #1668
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Tak myślałam że to jutro

Niektóre oczywiście nie myliły . Ja sama się zorientowałam jak już się zalogowałam i zaczęłam pisać że jest jeszcze jedna dziewczyna z podobnym nikiem.

Adam ma poczucie humoru

Ja wolę jak mój gnom śpi w ciągu dnia

Cytat:
inny blog z duuużym przymrużeniem oka http://bachormagazyn.pl/
Więcej takich
Stary 2012-02-11, 22:18   #1669
monka23
Zakorzenienie

Libra maly jeszcze chce spac w dzien, ale ja juz go nie klade . Za pozno by mi chodzil spac jakby mial drzemke w dzien, sprawdzone. Jakos tak musialam to zorganizowac zeby funkcjonowac i na przyklad jak mlodego po 18 kladlam na noc to szlam ze starszym( 5 lat) odrabiac lekcje do szkoly, po 20tej starszemy juz byl za bardzo zmczony aby skupic sie nad lekacjami.
Teraz malego klade o 19 hehe bo przechodzimy detox smoczkowy, wiec czekam, az bardziej sie zmeczy do tej 19tej i pada w miare okey bez tego smoka. Zobaczymy za tydzien , mysle ze po tyg bedzie juz okey i maly zapomni o nim calkowicie. Zdecydowalam sie teraz na oduczenie bo starszy synalek ma tydzien wolnego w szkole

misz masz haha mniejwiecej o to mi chodzilo HEHE.

Ja mlodego od urodzenia w sumie kladlam spac po 18- tej ,spi do rana takze git , nie? Pomijam choroby , zabkowania, smoczek jak mu wypadal tez spal, tylko przegapilam moment i nagle zauwazylam, ze on w dzien mial nontoper tego smoka . Wiec basta.

Maly dalej w pampku lata, niechce mi sie narazie oduczc niech siura ile wlezie, na wiosne bedzie z dzyndzlem latal i mi po sianach freski malowal.

Minka kurcze jakos trzeba je specjalnie obejsc w koncu to osatnie, juz wiecej 20-tych nie bedziemy obchodzic . A na trzydziestke zeby nie bylo dolujaco jakis lifting urodzinowy albo zastrzyk z botoxu
Stary 2012-02-11, 22:24   #1670
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Jakiś koleś do mnie z egiptu na fejsie pisze , pracuje w Polskim biurze podróży , chyba chce sobie Polski potrenować , ale skubany dobrze zna język . a jaki towar tylko małolat 24 lata ma
rozumiem że to nie polak ,też kiedyś pisałam z niemcem ale rozmowa zeszła na złe tory i musiałam zakończyć

Izazula ja tez wolę jak mój trol śpi w dzień ,wtedy 2 godziny spokoju

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Monka u nas po zabraniu smoka po 3 dniach już był spokój

E no zara zara ,jest nas tu parę po 30 więc proszę mi tu z liftingiem nie wyskakiwać ,zapewniam was ze jeszcze nie ma takiej potrzeby
Stary 2012-02-11, 22:29   #1671
ania p
Zakorzenienie

Libra jak coś dostanie małolat bana
Na
razie wypytałam go o kilka interesujących mnie rzeczy .

Monka ja też czekam na ciepłe dni bo u mnie w domu jest chłodno i nie puszczę Olki z gołym tyłkiem .
Kurna to już muszę zacząć zbierać na botox

LIbra blog jest boski he he , a jaki prawdziwy .
Stary 2012-02-11, 22:30   #1672
monka23
Zakorzenienie

Ania ups , nie pociesze cie, wymysl sobie jakis super prezent zeby zminimalizowac ten bol . Ja Tz- towie powiedzialam ze na 30 tke chce nowe cycki.

Libra haha to zarty , ale przyznaj sie czy nie mialas dziwngo uczucia zwiazanego z 30 tka. Tez tak kiedys myslalam jak mi maly spal w dzien, ze chwila spokoju, ale za to ja po 18 juz malego mialam z glowy i czas zeby ze starszym odrobic zadanie w dzien po szkole nie mam czasu wiec do 18 jakos dajemy rade. Mlody nie jest jakos strasznie marudny czy cos , alezeby nie bylo to przedwczoraj padl po 13 i spal do powrotu starszego ze szkoly .
Stary 2012-02-11, 22:39   #1673
libra777
Zakorzenienie

czytam i ryję http://bachormagazyn.pl/2012/02/03/h...ajm/#more-1589

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Monka czy ja wiem czy się dziwnie czułam ,po pierwsze nie czuję się na swoje już niestety 35
jak miałam 30 to śmigałam z synem na rolkach i nie wyglądałam jak jego matka więc ja tam żadnego doła nie mam w związku z moim wiekiem
Ania czekaj to Ty się do egiptu wybierasz bo już mi się pomieszało gdzie która jedzie

e tam mój wcale nie lata z gołym tyłkiem , bo u nas w sumie tez dość zimno, ja odpampersiam w ubraniu ,wpadki się zdarzają jeszcze np. dzisiaj zlał się że aż bluza była mokra,ale ogólnie nie jest źle bo nawet na wyjazdy pampka już nie zakładamy
Stary 2012-02-11, 22:41   #1674
monka23
Zakorzenienie

[QUOTE=libra777;32242244]czytam i ryję http://bachormagazyn.pl/2012/02/03/h...ajm/#more-1589

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

to my sie wkopaly hehe, dodalam do ulubionych jak mnie ktore wpieni to mam sposob na odstresowanie bo liczenie do 10 nie pomaga

Ja tez sie nie czuje na moje 28 hehe ( jeszcze 28). Ale juz widze ta trojke z przodu i dziwnie sie czuje. Moze bedzie tak ze jak juz to przyjdzie zleje na to , sie okaze, zawsze wiecej sie mysli o tym a jak przyjdzie co do czego to nie bylo tak zle i nie bolalo. Mi sie niechce malego co cwhile przebierac jak sie zleje, zimno , juz i tak mam pelno prania z moimi brudasami , a jeszcze zsikane ciuchy by mi doszly to mi sie odechciewa, jak bedzie cieplej zaloze majtki i wsio. Super ze juz na wyjazdy bez pampka smigacie, wow.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-11 o 22:45
Stary 2012-02-11, 22:48   #1675
libra777
Zakorzenienie

oczywiście ciuchy na przebranie wozimy w razie draki ale odpukać jeszcze się nie przydały , są dni ze ani razu nie popuści a są i takie że 7 par zaleje
Stary 2012-02-11, 22:50   #1676
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Monka wieź wyluzuj z tą 30-ką. Piszesz tak jakbyś już wszystko przeżyła. 30 czy 50-ka to to samo tylko cyfra inna. Wszystko zalezy jaką jesteś osobą. Zapewniam Cię że są tu dużo starsze osoby (ja również), kóre tylko czekają żeby dowalić z racji wieku .
Stary 2012-02-11, 22:53   #1677
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ups , nie pociesze cie, wymysl sobie jakis super prezent zeby zminimalizowac ten bol . Ja Tz- towie powiedzialam ze na 30 tke chce nowe cycki.

Libra haha to zarty , ale przyznaj sie czy nie mialas dziwngo uczucia zwiazanego z 30 tka. Tez tak kiedys myslalam jak mi maly spal w dzien, ze chwila spokoju, ale za to ja po 18 juz malego mialam z glowy i czas zeby ze starszym odrobic zadanie w dzien po szkole nie mam czasu wiec do 18 jakos dajemy rade. Mlody nie jest jakos strasznie marudny czy cos , alezeby nie bylo to przedwczoraj padl po 13 i spal do powrotu starszego ze szkoly .
Nowe cycki to może nie , ale może jakiś laser na oczy bo coraz bardziej ślepa się robię

Cytat:
czytam i ryję http://bachormagazyn.pl/2012/02/03/h...ajm/#more-1589

Monka czy ja wiem czy się dziwnie czułam ,po pierwsze nie czuję się na swoje już niestety 35
jak miałam 30 to śmigałam z synem na rolkach i nie wyglądałam jak jego matka więc ja tam żadnego doła nie mam w związku z moim wiekiem
Ania czekaj to Ty się do egiptu wybierasz bo już mi się pomieszało gdzie która jedzie

e tam mój wcale nie lata z gołym tyłkiem , bo u nas w sumie tez dość zimno, ja odpampersiam w ubraniu ,wpadki się zdarzają jeszcze np. dzisiaj zlał się że aż bluza była mokra,ale ogólnie nie jest źle bo nawet na wyjazdy pampka już nie zakładamy
Tak ja się wybieram w maju
Stary 2012-02-11, 22:59   #1678
libra777
Zakorzenienie

Podziwiam że wam się chce tak jeździć , mnie to by końmi nie zaciągnął na jakieś wczasy ,bo bym sie tylko tam umordowała
Stary 2012-02-11, 23:02   #1679
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam że wam się chce tak jeździć , mnie to by końmi nie zaciągnął na jakieś wczasy ,bo bym sie tylko tam umordowała
Tak Ci się tylko wydaje
żarcie masz pod nos , posprzątane . Jak są fajne baseny to dzieciaki się same zajmują sobą a Ty tylko lukasz z leżaka czy czasem się nie topią
Ja się rok temu nie umęczyłam a wręcz odpoczęłam , no i tam rok temu był klub dla dzieci gdzie sprzedawałam SZymka na jakiś czas
Stary 2012-02-11, 23:05   #1680
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Monka wieź wyluzuj z tą 30-ką. Piszesz tak jakbyś już wszystko przeżyła. 30 czy 50-ka to to samo tylko cyfra inna. Wszystko zalezy jaką jesteś osobą. Zapewniam Cię że są tu dużo starsze osoby (ja również), kóre tylko czekają żeby dowalić z racji wieku .
Nie, wszystkiego nie przezylam i mam nadzieje ze mnie jeszcze wiele fajnych rzeczy spotka i nie ominie, to nie jest tak ze ja mysle ze 30 tka = koniec zycia, bo chyba to tak odebralas . Nie nie, ale jakos tak dziewnie jest jak konczy sie pewien etap z zyciu . Co do liczb to mi sie wydaje ze kazdy wiek jest inny, innymi prawami sie rzadzi, inaczej zycie odbieramy w danym wieku , wiec to tez nie jest tak , ze nie ma roznicy miec 30 a 50 lat , tak mi sie wydaje.

Ania to rob ten laser jak ma ci pomoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości