Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 21:00   #3631
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Czy ja wiem, czy to pierdoła
To tak bardziej ogólnie było, nie odnosiło się bezpośrednio butów. Czasami po prostu jak coś sobie wymyśli, to będzie robił wszystko, żeby tak było. I czasami, przyznaję, ma rację
Buty to jeszcze sprawa otwarta, mamy prawie 7 miesięcy do ślubu i jeszcze wszystko się może zdarzyć.

A co do obrączek, to mieliśmy podobne typy. Ostateczny wybór należał do mnie.

Edytowane przez magdalennne
Czas edycji: 2012-02-11 o 21:02
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:08   #3632
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki
widzę, że twardo stukacie pościki, jest co czytać od rana
witam nowe PM-ki
klempaa Ciebie szczególnie, bo kojarzę Cię z intymnego

kindziuś myślę (domyślam się), że Twoje obrączki są śliczne

a teraz małe zadanie - wypowiedzcie się proszę, który zestaw pasuje? zobaczcie moje inspiracje, a poniżej przedstawiam zdjęcia mojego TŻ-ta

Proszę powiedzieć TŻ, że facet DŻAGI różu się nie boi!

a tak na serio żywiej i lepiej wygląda w drugim, tym kolorwym ;] Po za tym będzie pasował do butów

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:16   #3633
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
proszę powiedzieć tż, że facet dżagi różu się nie boi!

a tak na serio żywiej i lepiej wygląda w drugim, tym kolorwym ;] po za tym będzie pasował do butów
:d
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:25   #3634
niusia_87
Zakorzenienie

Oglądacie teraz na tvn"Zatańcz ze mną", teraz przed reklamą tańczyli, co to za taniec i jaka to piosenka (dzień, a raczej wieczór przed konkursem, on z Jennifer Lopez )
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:55   #3635
zubi89
Zakorzenienie

Jeżeli ktoś ma kolor przewodni bordowy to natknęłam się na aukcję z różnymi rzeczami w kolorze bordowym proponuje napisać i negocjować

http://moda.allegro.pl/slub-kotylion...115662453.html

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:01   #3636
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

hej
Wpadłam się tylko przywitać i mykam do łóżka
Wybaczcie ale dziś Was nie nadrobię bo to ponad 15stron
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:05   #3637
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś ma kolor przewodni bordowy to natknęłam się na aukcję z różnymi rzeczami w kolorze bordowym proponuje napisać i negocjować

http://moda.allegro.pl/slub-kotylion...115662453.html
Jakoś to wygląda jakby każda rzecz miała inny odcień...
Stary 2012-02-11, 22:15   #3638
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie Dziołchy

Ciężko mi było Was nadrobić, bo tyle stron, no ale się udało, chociaż zajęło mi to kilka dni i w dodatku wszystkich nie zacytuję....

Na początek o szkole: nie zdałam jednego egzaminu - część ustną na 4, a pisemną na 1 i mimo, że mam zadania zrobione, pisałam wszystkie kolosy to nie dostałam zaliczenia i mam poprawkę, drugą w życiu 21.02.2012 - Całe studia wszystko zadawałam od razu (poza jednym egzaminem) no i teraz niespodzianka... W poniedziałek też mam egzamin i mam nadzieję, że zdam, bo dwóch poprawek to nie przetrawię

Podziękowania dla rodziców: u Nas scrapbookingowe albumy ze zdjęciami, ale tak: najpierw ślub rodziców, później Nasze z chrztu i pierwszych lat życia, później z lat szkolnych, później jakieś nastolatkowe, później z bycia razem, okresu narzeczeństwa, ze ślubu (puste miejsce) i na końcu wnuk/wnusia (puste miejsce). Będą okładki ozdobione motylkami, w kolorach chyba brązowych albo poszaleję i zrobię miętowo-różowe, choć amarant albo kobalt też mi się podobają Piosenka dla rodziców to: Kombi "Pokolenie", a poza albumem dostaną jeszcze odpowiednio biżuterię (jakieś ładne, niedrogie komplety)+Martini, a tatusiowie Koniak i Whisky

Zakup ślubny: kupiłam sobie białą przedłużkę obniżającą zapięcie stanika do sukni ślubnej, bo nie wiadomo jeszcze, jak pójdzie stanik a nic mi nie może wystawać - kosztowała 11.90 bo w Cubucie była promocja
Do tego jutro idziemy na Targi Ślubne popełnić duże zakupy i jeśli tam nie kupimy zaplanowanych rzeczy to na allegro wieczorkiem pozamawiamy

Zrobiłam też winietki próbne - są genialne! Chcecie to wrzucę Wam na pocztę, bo może się komuś przydać szablon Jest na nich nawet cytat, ale są tylko takie proste: całość będzie dopełniona motylkiem 3D i ozdobiona serduszkiem podklejonym bibułką (wytniemy ozdobnym dziurkaczem serce i podkleimy)

Popełniłam też zakupy, bo dostałam wyższą wypłatę, niż zakładałam i po oddaniu długów i rozplanowaniu wydatków mogłam zaszaleć i tu baty się należą - która z Was kupiła spodnie rurki wyszczuplające na allegro? Odgapiłam!! A do tego jeszcze:
http://allegro.pl/firmowa-urocza-blu...093245396.html
http://allegro.pl/firmowa-rozkoszna-...085085954.html
A wczoraj poszłam do CCC, bo przyjęli moją reklamację i mogłam nie odbierać tych samych butów, tylko wybrać inne w tej samej cenie z powodu tego, że wada buta (rozkleiły się) wystąpiła do 3 miesięcy od zakupu i coś tam jeszcze i najpierw chciałam wybrać jakieś dla Mamusi, ale nie było i kupiłam z Lasockiego za 8,99 Tyle kosztowała pasta do skóry A reszta to wartość tamtych, bo była mega promocja i mi się udało
Nie martw się poprawką niektórzy na samych poprawkach jada
Co do rpezentu dla rodziców robię to samo tylko ciągle się zastanawiam czy album zrobić wspólny czy dla każdego osobny:/?
A to zapięcie do stanika nie słyszałam o takim a jeszcze zaciekawiły mnie te spodnie odchudzające jak to działa i wygląda??
A pokażesz tu winietki?

W sumie czy ja mogłabym mieć już dostęp do poczty? Jestem z wami od listopada

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Na grzańca serdecznie zapraszam! Nieskromnie się przyznam, że wychodzi mi boski. A jak jeszcze robię ze swojskiego wina, to już w ogóle bajka

A teraz pytanie- co poeta miał na myśli

Doczytałam opis obrączek, oczami mojej wyobraźni są piękne
A podasz przepis na tego twojego grzańca czy to twoja własność intelektualna?

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
padłam

jak przyszłam z obrączkami do domu to mój ojciec zaczął ze mną rozmowę typu czy jestem pewna tego ślubu, czy damy sobie radę i czy na pewno ten wybrany

smutno mi się zrobiło i oczy zaszły mi łzami - nie jestem jakąś siksą która robi wesele by zrobić komuś na złość albo miała taki kaprys
Wiesz co rodzice chyba tak mają po prostu, moja mama mojej siostrze miesiąc przed tłukła żeby ta nie robiła nic na siłe itd itp

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
też tak miałyście jak obrączki były już u Was że co chwila otwierałyście pudełeczko i zerkałyście na nie - bo ja tak właśnie mam i te pudełeczko rozpitole w przeciągu 24h
Tak miałyśmy dlatego obrączki są głęboko schowane

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Ty masz buciki w kolorze fuksji, wiec TZ wypadaloby tez, zeby mial cos w tym kolorze a Twoj TZ nie ma zadnych oporow przed tym kolorem? Bo Moj to by uciekl
Mój by zapytał czy to mój nowy żart
Stary 2012-02-11, 22:16   #3639
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

W sumie czy ja mogłabym mieć już dostęp do poczty? Jestem z wami od listopada

napisz mi na PW dokładna date od kiedy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:23   #3640
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak zrobić, żeby do profilu było przypisane kiedy jest ślub i ile jeszcze zostało? To co się na dole wyświetla.
Stary 2012-02-11, 22:26   #3641
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak zrobić, żeby do profilu było przypisane kiedy jest ślub i ile jeszcze zostało? To co się na dole wyświetla.

Musisz wejsc na ustwienia a potem edytuj podpis A potem to wpisujesz sobie co tam chcesz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:27   #3642
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Musisz wejsc na ustwienia a potem edytuj podpis A potem to wpisujesz sobie co tam chcesz
Dziękuję Zaraz spróbuję
Albo zrobię to jutro na spokojnie Uciekam już do TŻcika. Dobrej nocki życzę

Edytowane przez magdalennne
Czas edycji: 2012-02-11 o 22:29
Stary 2012-02-11, 22:34   #3643
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
tylko ze ja sie chyba nie przywitalam
my mamy o 15, na szczescie najwazniejsze rzeczy juz mamy (poza tymi wypisanymi kilka postow wyzej )
I rzeczywiscie narzeczony bedzie czekal przed oltarzem, wszyscy goscie beda juz w kosciele i wtedy wejde JA
A u nas ksiadz nie czyta nazwisk tylko imiona...
No to muszę pogadać z tym naszym, bo głupio będzie wyglądało jak rodzeństwo hehe. Obawiałam się trochę 15, że będzie za gorąco, a o 17 już trochę "chłodniej" się robi w lipcu

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Moge pokazać buciki i suknie, ale niestety tylko na modelce. Proszę o ocenę
Bardzo ładna sukienka, buciki również

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:34   #3644
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziękuję Zaraz spróbuję
Albo zrobię to jutro na spokojnie Uciekam już do TŻcika. Dobrej nocki życzę
Pokolorowanych

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:34   #3645
__Paulinka__
Zakorzenienie

Rozmawialam wlasnie z TZ i zeszlo na temat kamerzysty i TZ sie zapytal czy radio i glosniki do samochodu moze kupic bo jakas okazja jest, a ja do Niego mowie, ze jak mnie pozniej oszuka z tą kamerą, albo warunkiem bedzie 5 minutowy filmik to mu to radio zdemontuje:P A On powiedzial, ze nawet bede mogla wziąc srubokręt i przedziurawic Mu te glosniki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 23:32   #3646
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witajcie wieczornie czy tam w nocy
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
spadam się kąpać i ogarniac na imprezkę urodzinową mamki
Buuuziole I baaardzo proszę idzcie sie zrelaksować i dajcie spokój z tym pisaniem Kto to pozniej nadrobi?!

Ja z miłą chęcią nawet (mam ferie-mam czas, od poniedziałku już nie będzie tak kolo.. wizażowo)

Witam nowe Pmki dzięki Wam zaczynam się tu czuć jak stary wyjadacz
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Tylko nie dzielmy teraz w tak sympatycznym gronie która strona Odry jest lepsza Tylko się zastanawiam skąd jesteś

Ciiiiii Jeszcze się okaże, że się znamy...

I wieczór panieński chyba zorganizują mi moi kumple- czaicie to... po prostu jak to wczoraj powiedzieli- jedyna rzecz, która nas dzieli to moje cycki
Spoko Odra mimo, że nas dzieli to nas łączy, bo jesteśmy z odrzańskich okolic
Hmm...to ja może tajemnicza zostanę i nie powiem skąd jestem
A znać się nie znamy, bo z Tworkowa znam tylko moja fryzjerkę (btw Ty się czeszesz gdzieś indziej, dlaczego?), no i na pewno jedna z moich uczennic stamtąd pochodzi. Ale, jak potwierdziła rozmowa z Niusią, bankowo znajda się jacyś wspólni znajomi, szukamy?
A Twój panieński z takim towarzystwem może okazać się najlepszym wp 2012
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Kurcze po tym jak zobaczyłam ten film, chyba zdecydujemy się na zmianę koncepcji co do I tańca
http://www.youtube.com/watch?v=kY-68...eature=related
Muszę pogadać z zespołem... No i tż Bo nie sądzę, żeby tak cudownie mnie poprowadził
Ślicznie zatańczyli, ale jak doczytałam w komentarzach on jest tancerzem, uczy tańca ludowego, więc nie dziwota

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
I mam pytanie- do ołtarza idziecie z tatą czy z Tżtem ?
z Tż

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

ja po zajeciach juz jestem

nie mam na nic sily a dzisiaj nam kobieta oznajmiła ze jutro mamy eegzamin bo przedmiot sie konczy. Bez komentarza

ale byly wyniki z logopedii iiii dostałam 5
gratuluję piąteczki, za jutro trzymam
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
a teraz małe zadanie - wypowiedzcie się proszę, który zestaw pasuje? zobaczcie moje inspiracje, a poniżej przedstawiam zdjęcia mojego TŻ-ta
Wybierz ten z jeansami a tak serio to drugi pasuje bardziej
Cytat:
Rozmawialam wlasnie z TZ i zeszlo na temat kamerzysty i TZ sie zapytal czy radio i glosniki do samochodu moze kupic bo jakas okazja jest, a ja do Niego mowie, ze jak mnie pozniej oszuka z tą kamerą, albo warunkiem bedzie 5 minutowy filmik to mu to radio zdemontuje:P A On powiedzial, ze nawet bede mogla wziąc srubokręt i przedziurawic Mu te glosniki
no to już sobie możesz nowe dvd kupić, żeby po weselu spokojnie film zobaczyć
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 23:48   #3647
niusia_87
Zakorzenienie

Godzinna cisza na wizażu

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Już znam odpowiedź na moje pytanie, a brzmi ona:
Santa Maria (Del Buen Ayre) - Gotan Project

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Tańczycie tango na pierwszy taniec?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 00:00   #3648
melod_y
Zakorzenienie

Wlasnie skonczylam Was nadrabiac...

ladystar- podeśle ci jutro wieczorem, albo w poniedziałek rano linka do fajnego kamerzysty ktory wpadl nam w oko na targa slubnych.
Robi fajne dynamiczne filmy ! a cenowo niestety na razie nie powiem ci jak jest, będziesz musiala na jego strone zerknac

Dziewczyny? Czy nietaktem z mojej strony bedzie Was prosic o jeszcze jedne kciuki jutro?
Ostatni egzamin :/

A w poniedzialek bede miala wyniki i sie zobaczy czy kolejny tydzien spedze przed ksiazkami..

Takze mam nadzieje ze od wtorku wroce na wizaz i do spraw slubnych! A nazbieralo sie tego troche: spotkanie z barmanem, dekoratorka, wybor obraczek, rundka na salony

a teraz mowie wszystkim dobranoc

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 00:11   #3649
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wlasnie skonczylam Was nadrabiac...

ladystar- podeśle ci jutro wieczorem, albo w poniedziałek rano linka do fajnego kamerzysty ktory wpadl nam w oko na targa slubnych.
Robi fajne dynamiczne filmy ! a cenowo niestety na razie nie powiem ci jak jest, będziesz musiala na jego strone zerknac

Dziewczyny? Czy nietaktem z mojej strony bedzie Was prosic o jeszcze jedne kciuki jutro?

A w poniedzialek bede miala wyniki i sie zobaczy czy kolejny tydzien spedze przed ksiazkami..

Takze mam nadzieje ze od wtorku wroce na wizaz i do spraw slubnych! A nazbieralo sie tego troche: spotkanie z barmanem, dekoratorka, wybor obraczek, rundka na salony

a teraz mowie wszystkim dobranoc
wizazowe ksciuki nigdy sie nie konczą

ide do spanka
dobrej nocki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 06:19   #3650
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hej laseczki

trzymajcie kciukasy - prosze

o 8 zaczynam egzamin

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 08:36   #3651
smerf_etka13
Raczkowanie

Witam się z rana
Jeśli chodzi o to z kim będę szła do ołtarza to będzie to TŻ.
I chciałam się pochwalić że zamówiliśmy zaproszenia
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...097506163.html
iii mamy obrączki niestety mam lipny aparat i pokażę Wam zdjęcie katalogowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod142_0_m.jpg (10,9 KB, 19 załadowań)
smerf_etka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 08:50   #3652
anusia-girl
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Jestem w ciężkim szoku, że tak mało miałam do czytania

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej laseczki

trzymajcie kciukasy - prosze

o 8 zaczynam egzamin
Dziewczyny Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez smerf_etka13 Pokaż wiadomość
śliczne obrączki ale i tak czekam na zdjęcia w oryginale

Jak mi się nic nie chce dziś robić....
Całe szczęście, że nic nie muszę w dniu dzisiejszym
Stary 2012-02-12, 08:58   #3653
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana
kolejna posiadaczka

Whitney Houston
Stary 2012-02-12, 09:00   #3654
a u d r e y
Wtajemniczenie

melody i każdej która potrzebuje
Ja też poproszę bo zanosi się na opierdziel od promotorki.
Jadę, niby skonstruowałam temat, mam notatki o czym chce pisać, ale jej to na bank nie zadowoli.

Z ciekawszych rzeczy, zapomniałam wczoraj, że w piatek moja przyjaciółka zrobiła mi peeling i skoczyłam sobie na solarium... Chyba nie muszę mówić, że gdyby stał obok mnie burak i cegła to wtopiłabym sie w temat...
Na ciele piękna opalenizna, na twarzy BORDO o ja głupia...

Zmykam się zbierać do krk, po seminarium jedziemy z Naszymi świadkami, ich córeczką i TŻtem do galerii szukać butów dla mnie na ślub, TŻt nie jest wiele wyższy więc muszę sobie go dopasować pod obcas że tak powiem no i szukamy dla mojej chrześnicy stroju na balet bo od jutra zaczyna lekcje A ma 2.5 roczku srajda
Stary 2012-02-12, 09:03   #3655
klempaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mozecie mi podpowiedzieć?

Mam problem co do tego, kogo z mojej strony rodziny zaprosić na obiad poślubny (TŻ uznał, że to moja decyzja). Jak wygląda moja sytuacja? Moi rodzice są rozwiedzeni, ojciec ma dwoje małych (w momencie ślubu będzie 3,5 i 1,5 roku) dzieci i żonę. Z ojcem mam bardzo mało kontaktu, z rodziną z jego strony jeszcze mniej. Na pewno będzie na obiedzie moja mama, dziadkowie ze strony mamy; ojciec z żoną również (pytanie: co zrobić z dziećmi? chyba nie bedzie nietaktem jakimś zaproszenie ojca razem z nimi i żoną oczywiscie?), dziadkowie ze strony ojca.... I teraz pytanie. Mam chrzestnego (chrzestna gdzies przepadła) - nie widziałam się z nim dość długo, nie dzwonimy do siebie itd itp. Kiedys był mi bliski, w momencie rozwodu moich rodziców zaczęły się niektóre rzeczy w rodzinie chrzanić - w kazdym razie wygląda to trochę tak, że jestesmy w pewnym sensie skłóceni. On również ma żonę. Teraz tak - zapraszać? (na ślub zaproszę - ale na obiad?) Z jednej strony - to mój chrzestny. Z drugiej - nie mam z nim kontaktu... no ale tu mi serce podpowiada, ze jednak zaprosić (z żoną, prawda?).
Teraz drugi problem, większy. Moja babcia ze strony mamy miała siostrę, która miała (piszę miała - bo zmarła rok temu) dwoje dzieci. Starszy - Ł. ma żone i 2 dzieci; młodsza, J. - jest sama. O ile kiedys bylismy blisko, to Ł nie widziałam od 6 lat, tyle też czasu nie mielismy kontaktu; z J. - widziałam się kilka razy w ciagu tego czasu, ale raczej dlatego, ze chorowała, była daleko od domu w szpitalu no i przejeżdżając ją odwiedzałam. Moja mama mówi, że trzeba ich zaprosić - jej główny (durny ) argument to to, że inaczej z jej strony rodziny będą tylko 3 osoby + ja na ich slubie (jak miałam lat 15 ) byłam Ja jakos sobie nie wyobrażam zaproszenia ich na ten obiad. Dla mnie to jest w tym momencie daleka rodzina, "formalnie" również; fakt, kiedys jeździłam do nich na wakacje itd - ale od dobrych kilku lat juz tak nie jest. Na sam ślub też ciężko wybrnąć... ja jestem z podlasia, oni ze sląska

Kurde, co robić? bo myslałam całą noc i nie mogę wymyslic jak to rozwiazac...

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Witam się z rana

bardzo mi sie podobaja zaproszenia
a jakie kolory?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:08   #3656
smerf_etka13
Raczkowanie

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------

bardzo mi sie podobaja zaproszenia
a jakie kolory?

zaproszenie nr 4, tylko chciałam inny kolor a nie szary i czekam na odpowiedz czy się tak da
Stary 2012-02-12, 09:10   #3657
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana
Jak przyjdą zaproszenia to napisz jak wyszły, bo planujemy takie same
Obrączki bardzo ładne

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:14   #3658
smerf_etka13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Jak przyjdą zaproszenia to napisz jak wyszły, bo planujemy takie same
Obrączki bardzo ładne
Nie ma sprawy, dam znać na pewno
Stary 2012-02-12, 09:17   #3659
misiak17
Wtajemniczenie

Hej.

Ja wpadłam tylko na chwilkę, trochę Was poczytałam.

Witam nowe PM-ki.

Widziałam obrączki - ładne bardzo.

My byliśmy wczoraj w Radomiu, kupiłam sobie majtki na ślub w Intimissimi.

Proszę o kciuki na dziś bo o 14 przychodzą rodzice T na obiad, mam nadzieję, że pójdzie dobrze.A potem idziemy się spotkać z kolegą w sprawie obrączek.

Pewnie jutro się odezwę.

Miłej niedzieli Wam życzę

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:23   #3660
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mozecie mi podpowiedzieć?

Mam problem co do tego, kogo z mojej strony rodziny zaprosić na obiad poślubny (TŻ uznał, że to moja decyzja). Jak wygląda moja sytuacja? Moi rodzice są rozwiedzeni, ojciec ma dwoje małych (w momencie ślubu będzie 3,5 i 1,5 roku) dzieci i żonę. Z ojcem mam bardzo mało kontaktu, z rodziną z jego strony jeszcze mniej. Na pewno będzie na obiedzie moja mama, dziadkowie ze strony mamy; ojciec z żoną również (pytanie: co zrobić z dziećmi? chyba nie bedzie nietaktem jakimś zaproszenie ojca razem z nimi i żoną oczywiscie?), dziadkowie ze strony ojca.... I teraz pytanie. Mam chrzestnego (chrzestna gdzies przepadła) - nie widziałam się z nim dość długo, nie dzwonimy do siebie itd itp. Kiedys był mi bliski, w momencie rozwodu moich rodziców zaczęły się niektóre rzeczy w rodzinie chrzanić - w kazdym razie wygląda to trochę tak, że jestesmy w pewnym sensie skłóceni. On również ma żonę. Teraz tak - zapraszać? (na ślub zaproszę - ale na obiad?) Z jednej strony - to mój chrzestny. Z drugiej - nie mam z nim kontaktu... no ale tu mi serce podpowiada, ze jednak zaprosić (z żoną, prawda?).
Teraz drugi problem, większy. Moja babcia ze strony mamy miała siostrę, która miała (piszę miała - bo zmarła rok temu) dwoje dzieci. Starszy - Ł. ma żone i 2 dzieci; młodsza, J. - jest sama. O ile kiedys bylismy blisko, to Ł nie widziałam od 6 lat, tyle też czasu nie mielismy kontaktu; z J. - widziałam się kilka razy w ciagu tego czasu, ale raczej dlatego, ze chorowała, była daleko od domu w szpitalu no i przejeżdżając ją odwiedzałam. Moja mama mówi, że trzeba ich zaprosić - jej główny (durny ) argument to to, że inaczej z jej strony rodziny będą tylko 3 osoby + ja na ich slubie (jak miałam lat 15 ) byłam Ja jakos sobie nie wyobrażam zaproszenia ich na ten obiad. Dla mnie to jest w tym momencie daleka rodzina, "formalnie" również; fakt, kiedys jeździłam do nich na wakacje itd - ale od dobrych kilku lat juz tak nie jest. Na sam ślub też ciężko wybrnąć... ja jestem z podlasia, oni ze sląska

Kurde, co robić? bo myslałam całą noc i nie mogę wymyslic jak to rozwiazac...
Więc tak. Według mnie musisz czuć, że kogoś chcesz mieć blisko siebie w tym dniu. W końcu to najważniejszy dzień w Twoim życiu, nic na siłę. Jeśli chodzi o rodziców to im nie wyszło, zdarza się (choć wiem, że dla ciebie to było na pewno trudne), każde miało prawo ułożyć sobie życie i jeśli się udało nie wydaje mi się, żeby nietaktem było zaproszenie ojca z nową rodziną. Przecież jego żona nie będzie udawała Twojej matki.
Natomiast jeśli chodzi o tą rodzinę dalszą to musisz zdecydować sama. Tak jak pisałam nic na siłę, ale zastanów się czy nie byłoby ci miło gdyby jednak byli z Tobą w tym dniu. Nie wiem dlaczego nie utrzymujecie teraz kontaktu, ale być może to sprawa odległości, "dorosłości" i zajęcia się swoimi sprawami (ja mam tak z rodziną, która wyjechała do Irlandii). Ja tą moją rodzinę zapraszam, bo wiem, że są fantastycznymi ludźmi i za każdym razem jak przyjeżdżają do Polski to wpadają chociaż "na kawę". Decyzja należy do Ciebie.
Trzymam kciuki, żebyś podjęła dobrą dla siebie decyzję

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
GratulujęJesteś dla nas przykładem, że warto walczyć o swoje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości