|
|
#2101 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
a ty już po USG? boże, nie mogę się doczekać swojego! chyba padnę z nerwów!Cytat:
Czy do objawów ciążowych można zaliczyć napady wilczego głodu? Mam wrażenie, że wciąż jestem głodna! Najdziwniejsze jest to, że odrzuca mnie od słodyczy, które wcześniej pochłaniałam tonami! No i straszliwy ból piersi, dziś w nocy aż się obudziłam, tak mnie piekły Wczoraj po wyjściu od lekarza zrobiło mi się słabo, zbladłam, spociłam się jak mysz i poszłam zwymiotować do WC...ciekawe czy to dzidziusiowe czy raczej stresowe...Jak sądzicie?
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na wynik bety. A jaka była pierwsza???Co do lekarza to zależy jak wcześniej realgowałaś na lekarzy, bo u mnie taki objaw na pewno był by spowodowany ciążą, bo nie mam stresa przed żadnymi lekarzami..... a po laparo to już zupełnie nie
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Ja odwrotnie, zawsze u gina mdlałam, potem się nauczyłam jak się opanować i już tylko słabo mi się robiło, a jak zaszłam w ciążę, to już się tak nie stresuję ani ginem, ani badaniami krwi... to wszystko, przynajmniej u mnie, na tle psychicznym
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
. Mogę dołączyć do Was kobietki?Siódmego lutego zrobiłam teścik w dniu spodziewanej @ i wyszły dwie kreseczki . Poszłam do gin dziewiątego i powiedziała,że jest ciąża 4/5 tydzień![]() ![]() .Termin mam na 13 października. Miłego wieczorku. |
|
|
|
#2105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
wczoraj zrobiłam test, 2 kreski Staraliśmy się ponad pół roku. Muszę jak najszybciej umówić się do gina! |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
i witam nowe ciężaróweczki - spokojnych kolejnych miesięcy dla Was ja wstałam, zjadłam i mnie znowu mdli a już myślałam, że z biegiem dni minie to zupełnie ... no cóż chyba się przeliczyłam troszkę ... ellena trzeba spokojnie czekać chociaż o spokój to bardzo trudno sama o tym wiem ale wierze że będzie dobrze, kiedy odbierasz bete ??? miłego dnia kobitki
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
Konczitko, współczuję ci, te mdłości to nic przyjemnego, ale na pocieszenie przypomnę ci, że zapewne, jak się staraliście o fasolkę, to z pewnością marzyłaś o nich Mam rację? Na pewno wkrótce ci przejdą, to jest objaw 1go trymestru![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A gdzie się Jagódka podziewa?
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziołszki, a ja cos od wczoraj jakiś dołek mam i nerwy.
Tak jakoś włączyły mi sie myśli jak to wszystko będzie jak maluch na świat przyjdzie. To pierwsze przebieranie, karmienie, kąpanie itd. Czy ja dam w ogóle rade... Od gina dostałam jakiś czas temu taką paczke "dla przyszłej mamy" i była tam płyta z krótkim filmikiem jak te pierwsze czynności sie wykonuje. Niby nic trudnego jak sie patrzy jak ktoś to robi, ale ja już to widze jak mi samej to pójdzie. Ręce jak galareta na bank. Już nawet nie wspomne o samym porodzie jak ja nie trawie bólu nawet w najmniejszym stopniu. A jeszcze mnie mój chłop drażni bo dzisiaj ledwo wstał i już piwsko otwiera. I jak ja mam sie nie denerwować??????? Później pierdoły ględzi że sie słuchać nie da. Boże co za palant!!!! Wrrrrrrrrr ![]() Chyba prześpie cały dzień i już
|
|
|
|
#2110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2111 |
|
Konto usunięte
|
Hej Kobitki!
U mnie podobnie.Wczoraj cały dzien mnie na ![]() Mój chłop mnie maksymalnie wkurza,nie może debil jeden zrozumieć że ja nie mam ochoty łazic po znajomych i się udzielać teraz towarzysko.Tak trudno to do diaska zrozumieć?Ja pierdziele Nie wiem dziewczyny może ja jakaś dziwna jestem ale jak zaczyna się temat mojej ciąży rozpoczynany przez znajomych to mnie nerw bierze.Nie wiem jak później będzie ale na tym etapie to jest dla mnie maksymalnie intymna sprawa i nie mam ochoty debatować nad imieniem mojego dzidka i opowiadać o moich ciążowych dolegliwosciach z ze znajomymi
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i gratuluję Celny strzal ![]() Cytat:
Gratuluję Ja wstałam godzinę temu,zaliczyłam powitanie z szuwarkiem,teraz spróbuję coś przekąsić.
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
nie chcę zapeszać, ale moje mdłości już sobie poszły w cholerke
i wam też tego życzę .yyyhhh niedziela, dzień niby wolny a ja niedługo do roboty
|
#2114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a ja już 3 raz w ciaży mam na ustach opryszczke, no masakra!!! No i serdecznie witam i gratuluje nowym mamusiom ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- U mnie mdłosci też już minęły, choć wczoraj i przed wczoraj wieczorem byly, ale takie znośne. Udało mi się ani razu nie wymiotować. Miłej niedzieli Kochane, ja dziś na obiadek do teściowej więc nie musze nic robić
|
||
|
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale narzekać troszkę muszę nie ? Cytat:
będziesz wspaniałą mamą !a ze swoim Onym porozmawiaj, że tak być nie powinno dziadyga jeden no ! mój mnie faszeruje owockami, wymyśla cuda na kiju czym mi zająć czas więc mu powiedziałam, że ja potrzebuje swej sypialni, swego kocyka, książki i ciepłej herbatki no i suchych wafli i to będzie moja radość i żeby pamiętał że ja nie pochłonę tego co on mi przygotowuje np. wczoraj zrobił oponki i galaretkę z owocami a na kolację zaserwował trzy rodzaje tostów i do tego ziemniaczki młode z koperkiem, karbinadle i mizeria Cytat:
uuu to jeszcze gorzej ... mi po suchym waflu przechodzi ... i jest wporząsiu ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- O kurcze widzę że tu kolejny piwosz jest ... chyba musicie z nimi porozmawiać tak być nie może bo jakby sie okazało że musicie szybko jechać np do szpitala to co po piwie nie pojedzie - muszą mieć tego świadomość
|
|
#2116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie to wkurza! A w ogole narobiłaś mi ochoty na mizerie i ziemniaczki z koperkiem... ale gdzie Ty młode ziemniaczki teraz dostałaś?A tak w ogóle przypomniało mi się, że ostatnio ktoś pytał czy widać u mnie brzuszek. A wiec ja mam troche "dziwną" budowe, nie jestem specjalnie duża, mam 170 i waże 63, i wszystko mam takie w miare współmierne, ale niestety brzuszek zawsze mi odstawał już nie raz słyszałam pytanie: a co Ty w ciązy jesteś?! Co mnie poprostu doprowadzało do białej goraczki, niektórzy ludzie to naprawde za grosz nie mają taktu i kultury. No wiec ten brzuszek dalej mi odstaje... być moze troche bardziej, bo ostatni guzik od spodni juz odpinam, ale raczej nikt nie zauwazy różnicy. Napewno jak ktoś ma płaski brzuch to juz leciutkie zaokrąglenie moze być widać. A mój brzuszek jest teraz inny w dotyku, juz nie taki galaretowaty tylko taki bardziej twardy niz wczesniej
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też mi wszystko pod nos podaje tylko nie umie gotować takich pyszności jak Twój... ![]() A co do tego piwka, to masz rację - w awaryjnej sytuacji nie będą w stanie trzeźwo określić sytuacji. A z ciekawostek - mój chłopak od kiedy jestem w ciąży przerzucił się na Karmi
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
A i jeszcze mi się przypomniało co do prezentu na chrzciny, mój mąż 26 bedzie chrzestnym i kupujemy fotelik do karmienia, ja swojemu chrzesniakowi 2 lata temu tez kupiłam i akurat w jego przypadku doskonale się sprawdził, teraz jego braciszek korzysta.
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie ile mnie to kosztowało nerwow żeby go oduczyć?? Konczitko, ja mówiłam temu mojemu piwoszowi co by było jakby musiał mnie do szpitala wieźć (tfu tfu tfu) to stwierdził że do porodu daleko a teraz będzie mnie pilnował i skakał żebym nic nie musiała robić i na pewno nie pójde do żadnego szpitala. Fakt, akurat dużo mi pomaga bo ostatnio prawie nic nie robie tylko leże bo musze, ale z tym piwem to mnie dobija. No cóż , mieszkał na koperniku a za czasów jego kawalerstwa miał tam swoją elite piwoszów i mu zostało troche po tym, poza tym mój teść to nałogowy pijok więc i tak dla mnie sukces że wyciągnełam mężula od tych alkoholików
|
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obiadku to mój piwosz robi rosołek, mam nadzieje że piwa tam nie doda
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak mnie dawno tutaj nie było... Muszę się Wam pochwalić że w końcu udało mi się trafić na normalnego lekarza dał mi na badania, zrobił co trzeba, wytłumaczył i w ogóle jestem zadowolona NIE TO CO TA KOBIETA ... :/ Słuchajcie kobietki robiłyście badania na toksoplazmozę i różyczkę ????
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w gliwicach siedział z piwem w parku nie no, nie wiem sam się przypałętał .. ale tego piwa mu nigdy nie zapomnę mój ma czteropak w lodówce od 12 stycznia ... hmmm ciekawe do kiedy ważność heh ... dobrze że on nie przepada, jak okazja jakaś to się napije z kumplami ale teraz to ciągle mówi ja nie mogę mi rodzina sie powiększa więc jak wraca z bilardzika to zawsze po soczku co najwyżej Cytat:
grzeczny dziadyga z niego oj grzeczny ma plusa mój mi dzisiaj podpadł rozkręcił kuchenkę bo będzie ją czyścił - w niedziele ![]() Cytat:
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Ja też robiłam
![]() Kurde, laseczki wspułczuję wam tego piwowania! Mój mąż jest sportowcem, więc alkohol spożywa bardzo sporadycznie, a poza tym tak idealnie się dobralismy, ze piwa nie lubimy. Natomiast bardzo lubimy wino i kilka razy w miesiącu zdarzało nam się napić po lampce, podelektować się wieczorem przy kolacji. Teraz to już ja nie mogę, ale mąż, jak się dowiedział, że będzie tatusiem, to nie mógł odmówić sobie lampki Za nasze zdrowie![]() Teraz też gotuje mi, kiedy drażnią mnie zapachy i zawsze zapamiętuje wszystkie moje zachcianki, bo potem wyszukuje tego wszystkiego, będąc na zakupach, jest kochany! Musicie uświadomić swoim piwoszom, że wizyta do szpitala będzie potrzebna nie tylko przed porodem, przez całe 9miesięcy należy być wyjątkowo czujnym, a potem to już w ogóle!!!! Od dzieciątka nie ma wolnego w weekend, więc niech się już teraz przyzwyczjają! Trzymam za was kciuki, by dalsze wychowywanie dało skutki ![]() |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jeśli chodzi o różyczkę to mi kobieta w laboratorium powiedziała, że skoro miałam różyczkę to badanie nie jest konieczne... tylko ile w tym prawdy?
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam podobnie z moim tż jak Ty,bardzo się troszczy,co chwilkę kupuje owoce i smakołyki i mówi żebym jadła jak najwięcej,pomaga w domku na tyle ile czas mu pozwala,nie zapeszając i nie chwaląc anioł z niego
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Mój w ogóle nie pije. Ale za to prawie były mąż był piwoszem i dzień bez piwa był dniem straconym. Cholera co ja piszę, on nie jest piwoszem a alkoholikiem. Uświadomiłam sobie to po rozstaniu, kiedy nawet pod wanną puste puszki po Żubrze znajdywałam. Dobrze że to już przeszłość. Umieram na zapalenie pęcherza. Urosept nie pomaga, wypiłam dziś litr wody z 2 cytrynami aby zakwasić mocz i jak na razie bez efektu. Jezzuuuuuuuuu muszę znowu iść
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Weronika, dobrze ci kobieta w laboratorium powiedziała, jeśli wiesz na pewno, że chorowałaś, to już nie musisz robić badań
Ja zrobiłam, bo nie wiedziałam, czy chorowałam i wyszło, że tak, a węc mamy już przeciwciała i na tę chorobę więcej nie zachorujemy![]() Marta198622, ja też swojego meża jeszcze mocniej pokochałam od kiedy jestem w ciąży, bo poznałam go z jeszcze innej strony! ![]() tamlinku, przykro mi, że tak się męczysz z tym zapaleniem! Ja zawsze mam takie jednodniowe i dużo cherbaty zawsze mi pomaga, więc jeśli domowe sposoby i leki bez recepty cię zawiodły, to powinnaś się zwrócić do lekarza. |
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
a moze prenatal urocare?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

no w 3 to szybciutko 
a ty już po USG? boże, nie mogę się doczekać swojego! chyba padnę z nerwów!
Wczoraj po wyjściu od lekarza zrobiło mi się słabo, zbladłam, spociłam się jak mysz i poszłam zwymiotować do WC...ciekawe czy to dzidziusiowe czy raczej stresowe...Jak sądzicie?

Ale mnie to wkurza! A w ogole narobiłaś mi ochoty na mizerie i ziemniaczki z koperkiem... ale gdzie Ty młode ziemniaczki teraz dostałaś?