Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 21:07   #2101
ellena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Miło się zrobiło no w 3 to szybciutko ja w 12 i przebadana zostałam z każdej możliwej strony, więc ciekawe czy mi coś jeszcze gin zleci - wizyta w czwartek
A Ty już miałaś usg???
nie jeszcze nie, to chyba za wcześnie, na razie czeka nas kolejna beta - i sprawdzenie, czy te plamienia to nie najgorsze a ty już po USG? boże, nie mogę się doczekać swojego! chyba padnę z nerwów!

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
a ja w kwietniu mam chrzest gdzie bede chrzestna. podpowiedzcie cos na prezent. bo nie mam pojecia co kupic. myslalam nad takim kocykiem z wyszytym imieniem. co myslicie?
axxxa ja swojemu chrześniakowi dałam po prostu łańcuszek i krzyżyk z wygrawerowaną datą chrztu i napisałam do niego list, który jak dorośnie to mam nadzieję, przeczyta (że zawsze może na mnie liczyć etc.)

Czy do objawów ciążowych można zaliczyć napady wilczego głodu? Mam wrażenie, że wciąż jestem głodna! Najdziwniejsze jest to, że odrzuca mnie od słodyczy, które wcześniej pochłaniałam tonami!
No i straszliwy ból piersi, dziś w nocy aż się obudziłam, tak mnie piekły Wczoraj po wyjściu od lekarza zrobiło mi się słabo, zbladłam, spociłam się jak mysz i poszłam zwymiotować do WC...ciekawe czy to dzidziusiowe czy raczej stresowe...Jak sądzicie?
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:10   #2102
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
nie jeszcze nie, to chyba za wcześnie, na razie czeka nas kolejna beta - i sprawdzenie, czy te plamienia to nie najgorsze a ty już po USG? boże, nie mogę się doczekać swojego! chyba padnę z nerwów!

Wczoraj po wyjściu od lekarza zrobiło mi się słabo, zbladłam, spociłam się jak mysz i poszłam zwymiotować do WC...ciekawe czy to dzidziusiowe czy raczej stresowe...Jak sądzicie?
No ja mam pierwszą wizytę w czwartek, więc pewnie wtedy będzie usg Czekam na wynik bety. A jaka była pierwsza???

Co do lekarza to zależy jak wcześniej realgowałaś na lekarzy, bo u mnie taki objaw na pewno był by spowodowany ciążą, bo nie mam stresa przed żadnymi lekarzami..... a po laparo to już zupełnie nie
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:51   #2103
Elmiria
Raczkowanie

Ja odwrotnie, zawsze u gina mdlałam, potem się nauczyłam jak się opanować i już tylko słabo mi się robiło, a jak zaszłam w ciążę, to już się tak nie stresuję ani ginem, ani badaniami krwi... to wszystko, przynajmniej u mnie, na tle psychicznym
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:56   #2104
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam. Mogę dołączyć do Was kobietki?
Siódmego lutego zrobiłam teścik w dniu spodziewanej @ i wyszły dwie kreseczki. Poszłam do gin dziewiątego i powiedziała,że jest ciąża 4/5 tydzień. Udało Nam sie za pierwszym razem.
Termin mam na 13 października.
Miłego wieczorku.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 00:18   #2105
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Siódmego lutego zrobiłam teścik w dniu spodziewanej @ i wyszły dwie kreseczki. Poszłam do gin dziewiątego i powiedziała,że jest ciąża 4/5 tydzień. Udało Nam sie za pierwszym razem.
Miłego wieczorku.
Witamy na pokładzie Gratuluje farta i dobrego strzału
Stary 2012-02-12, 07:38   #2106
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny wczoraj zrobiłam test, 2 kreski Staraliśmy się ponad pół roku.
Muszę jak najszybciej umówić się do gina!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:20   #2107
Konczita
Zakorzenienie

cześć mamuśki ...
i witam nowe ciężaróweczki - spokojnych kolejnych miesięcy dla Was

ja wstałam, zjadłam i mnie znowu mdli a już myślałam, że z biegiem dni minie to zupełnie ... no cóż chyba się przeliczyłam troszkę ...

ellena trzeba spokojnie czekać chociaż o spokój to bardzo trudno sama o tym wiem ale wierze że będzie dobrze, kiedy odbierasz bete ???

miłego dnia kobitki
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:28   #2108
Elmiria
Raczkowanie

Witam nowe mamusie

Konczitko, współczuję ci, te mdłości to nic przyjemnego, ale na pocieszenie przypomnę ci, że zapewne, jak się staraliście o fasolkę, to z pewnością marzyłaś o nich Mam rację? Na pewno wkrótce ci przejdą, to jest objaw 1go trymestru

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A gdzie się Jagódka podziewa?
Stary 2012-02-12, 09:37   #2109
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej dziołszki, a ja cos od wczoraj jakiś dołek mam i nerwy.
Tak jakoś włączyły mi sie myśli jak to wszystko będzie jak maluch na świat przyjdzie.
To pierwsze przebieranie, karmienie, kąpanie itd.
Czy ja dam w ogóle rade... Od gina dostałam jakiś czas temu taką paczke "dla przyszłej mamy" i była tam płyta z krótkim filmikiem jak te pierwsze czynności sie wykonuje. Niby nic trudnego jak sie patrzy jak ktoś to robi, ale ja już to widze jak mi samej to pójdzie. Ręce jak galareta na bank.
Już nawet nie wspomne o samym porodzie jak ja nie trawie bólu nawet w najmniejszym stopniu.

A jeszcze mnie mój chłop drażni bo dzisiaj ledwo wstał i już piwsko otwiera. I jak ja mam sie nie denerwować???????
Później pierdoły ględzi że sie słuchać nie da.
Boże co za palant!!!! Wrrrrrrrrr
Chyba prześpie cały dzień i już
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:38   #2110
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
cześć mamuśki ...
i witam nowe ciężaróweczki - spokojnych kolejnych miesięcy dla Was

ja wstałam, zjadłam i mnie znowu mdli a już myślałam, że z biegiem dni minie to zupełnie ... no cóż chyba się przeliczyłam troszkę ...

ellena trzeba spokojnie czekać chociaż o spokój to bardzo trudno sama o tym wiem ale wierze że będzie dobrze, kiedy odbierasz bete ???

miłego dnia kobitki
MNIE OD TYGODNIA MĘCZY tez ale ja mam calodniowe mdłosci, nie jestem w stanie otworzyc lodówki, biegne do wc nawet po reklamie lososia biedronki :/

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:53   #2111
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Hej Kobitki!

U mnie podobnie.Wczoraj cały dzien mnie na
Mój chłop mnie maksymalnie wkurza,nie może debil jeden zrozumieć że ja nie mam ochoty łazic po znajomych i się udzielać teraz towarzysko.Tak trudno to do diaska zrozumieć?Ja pierdziele
Nie wiem dziewczyny może ja jakaś dziwna jestem ale jak zaczyna się temat mojej ciąży rozpoczynany przez znajomych to mnie nerw bierze.Nie wiem jak później będzie ale na tym etapie to jest dla mnie maksymalnie intymna sprawa i nie mam ochoty debatować nad imieniem mojego dzidka i opowiadać o moich ciążowych dolegliwosciach z ze znajomymi
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:53   #2112
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego wieczorku.

Witaj i gratuluję
Celny strzal

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Gratuluję

Ja wstałam godzinę temu,zaliczyłam powitanie z szuwarkiem,teraz spróbuję coś przekąsić.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:02   #2113
Sojka1990
Zadomowienie

nie chcę zapeszać, ale moje mdłości już sobie poszły w cholerke i wam też tego życzę .
yyyhhh niedziela, dzień niby wolny a ja niedługo do roboty
Stary 2012-02-12, 10:07   #2114
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tak jakoś włączyły mi sie myśli jak to wszystko będzie jak maluch na świat przyjdzie.
Czy ja dam w ogóle rade... Od gina dostałam jakiś czas temu taką paczke "dla przyszłej mamy" i była tam płyta z krótkim filmikiem jak te pierwsze czynności sie wykonuje. Niby nic trudnego jak sie patrzy jak ktoś to robi, ale ja już to widze jak mi samej to pójdzie. Ręce jak galareta na bank.
Już nawet nie wspomne o samym porodzie jak ja nie trawie bólu nawet w najmniejszym stopniu.

A jeszcze mnie mój chłop drażni bo dzisiaj ledwo wstał i już piwsko otwiera. I jak ja mam sie nie denerwować???????
Jeny nawet nie wiesz jak ja Ciebie rozumiem. Mój mnie też wkurza tak, że szok!!! U nas jest zasada, że piwko tylko w week. bo w innym wypadku byłoby codziennie, mój mąż nie ma żadnych ograniczeń w sobie wiec musiałam taka zasade wprowadzić, no i jak juz jest piatek i sobota to od rana pierdzieli mi, że trzeba do sklepu kupić piwo, no jakby umarł bez tego piwa. Wczoraj kupił sobie 5 i chlał i siedział przed tv, wkurzyłam sie i sobie poszłam do sypialni spać, no co za baran. Kurde czasem to juz z nim nie wytrzymuje!!! A jeśli chodzi o strach co bedzie jak już dzidziuś się pojawi to mnie też czasem dopada i panicznie boje się jak sobie poradzimy.
Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość

Czy do objawów ciążowych można zaliczyć napady wilczego głodu? Mam wrażenie, że wciąż jestem głodna! Najdziwniejsze jest to, że odrzuca mnie od słodyczy, które wcześniej pochłaniałam tonami!
No i straszliwy ból piersi, dziś w nocy aż się obudziłam, tak mnie piekły Wczoraj po wyjściu od lekarza zrobiło mi się słabo, zbladłam, spociłam się jak mysz i poszłam zwymiotować do WC...ciekawe czy to dzidziusiowe czy raczej stresowe...Jak sądzicie?
Ellena a masz jeszcze te plamienia cały czas? A to była żywo czerwona krew czy taka brązowa? Ja u Ciebie widze typowe objawy ciążowe i jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze.
Dziewczyny a ja już 3 raz w ciaży mam na ustach opryszczke, no masakra!!!
No i serdecznie witam i gratuluje nowym mamusiom

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

U mnie mdłosci też już minęły, choć wczoraj i przed wczoraj wieczorem byly, ale takie znośne. Udało mi się ani razu nie wymiotować. Miłej niedzieli Kochane, ja dziś na obiadek do teściowej więc nie musze nic robić
Stary 2012-02-12, 10:14   #2115
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Konczitko, współczuję ci, te mdłości to nic przyjemnego, ale na pocieszenie przypomnę ci, że zapewne, jak się staraliście o fasolkę, to z pewnością marzyłaś o nich Mam rację? Na pewno wkrótce ci przejdą, to jest objaw 1go trymestru

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A gdzie się Jagódka podziewa?
Oj żebyś wiedziała że każde przytulanie z klozecikiem zbliża mnie ku mojemu dziecięciu - wspaniałe i nawet jak mam mdłości to sobie myślę że nasza fasolinka daje nam znać ale narzekać troszkę muszę nie ?

Cytat:

Iwoncia pewnie, że damy rade zobaczysz wszystkiego się nauczymy będziesz wspaniałą mamą !
a ze swoim Onym porozmawiaj, że tak być nie powinno dziadyga jeden no ! mój mnie faszeruje owockami, wymyśla cuda na kiju czym mi zająć czas więc mu powiedziałam, że ja potrzebuje swej sypialni, swego kocyka, książki i ciepłej herbatki no i suchych wafli i to będzie moja radość i żeby pamiętał że ja nie pochłonę tego co on mi przygotowuje np. wczoraj zrobił oponki i galaretkę z owocami a na kolację zaserwował trzy rodzaje tostów no nie powinnam narzekać ale ile można ? Za to dzisiaj gotuje mi obiadek i pewnie będzie pyszny ... będzie rosołek, właśnie makaron robi i do tego ziemniaczki młode z koperkiem, karbinadle i mizeria

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
MNIE OD TYGODNIA MĘCZY tez ale ja mam calodniowe mdłosci, nie jestem w stanie otworzyc lodówki, biegne do wc nawet po reklamie lososia biedronki :/

uuu to jeszcze gorzej ... mi po suchym waflu przechodzi ... i jest wporząsiu

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

O kurcze widzę że tu kolejny piwosz jest ... chyba musicie z nimi porozmawiać tak być nie może bo jakby sie okazało że musicie szybko jechać np do szpitala to co po piwie nie pojedzie - muszą mieć tego świadomość
Stary 2012-02-12, 10:33   #2116
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
a ze swoim Onym porozmawiaj, że tak być nie powinno dziadyga jeden no ! mój mnie faszeruje owockami, wymyśla cuda na kiju czym mi zająć czas więc mu powiedziałam, że ja potrzebuje swej sypialni, swego kocyka, książki i ciepłej herbatki no i suchych wafli i to będzie moja radość i żeby pamiętał że ja nie pochłonę tego co on mi przygotowuje np. wczoraj zrobił oponki i galaretkę z owocami a na kolację zaserwował trzy rodzaje tostów no nie powinnam narzekać ale ile można ? Za to dzisiaj gotuje mi obiadek i pewnie będzie pyszny ... będzie rosołek, właśnie makaron robi i do tego ziemniaczki młode z koperkiem, karbinadle i mizeria
Jeny gdzie Ty takiego Skarba dorwałaś?! Mój to nie umie ziemniaków ugotować a co dopiero obiad?! Ja to juz nawet ze swoim nie gadam, bo jak bym powiedziała, że jeszcze w week. ma nie pić to chyba by chłopina w depresje mi wpadł. A najbardziej zawsze mnie smieszy jak jest srodek tygodnia i jestesmy na zakupach to on zawsze wypatrzy piwo w promocji i zawsze mowi, ale mam dziś ochote na piwo, moge sie dzis napić?! Ale dosłownie zawsze, za każdym razem gdy jesteśmy w sklepie to on ma ochote na to piwo, zawsze. I zawsze mu pozwalam kupić, ale tylko jedno to on, że jednego to nie chce, bo mu sie nie opłaca i jedno to nie zdarzy nawet do żołądka mu dolecieć i poczeka do piatku. No i wtedy w ten piatek musi nadrobić cały tydzien!!! Ale mnie to wkurza! A w ogole narobiłaś mi ochoty na mizerie i ziemniaczki z koperkiem... ale gdzie Ty młode ziemniaczki teraz dostałaś?
A tak w ogóle przypomniało mi się, że ostatnio ktoś pytał czy widać u mnie brzuszek. A wiec ja mam troche "dziwną" budowe, nie jestem specjalnie duża, mam 170 i waże 63, i wszystko mam takie w miare współmierne, ale niestety brzuszek zawsze mi odstawał już nie raz słyszałam pytanie: a co Ty w ciązy jesteś?! Co mnie poprostu doprowadzało do białej goraczki, niektórzy ludzie to naprawde za grosz nie mają taktu i kultury. No wiec ten brzuszek dalej mi odstaje... być moze troche bardziej, bo ostatni guzik od spodni juz odpinam, ale raczej nikt nie zauwazy różnicy. Napewno jak ktoś ma płaski brzuch to juz leciutkie zaokrąglenie moze być widać. A mój brzuszek jest teraz inny w dotyku, juz nie taki galaretowaty tylko taki bardziej twardy niz wczesniej
Stary 2012-02-12, 10:36   #2117
gda
Zakorzenienie

Cytat:
będzie rosołek, właśnie makaron robi i do tego ziemniaczki młode z koperkiem, karbinadle i mizeria [/COLOR]

[/COLOR] O kurcze widzę że tu kolejny piwosz jest ... chyba musicie z nimi porozmawiać tak być nie może bo jakby sie okazało że musicie szybko jechać np do szpitala to co po piwie nie pojedzie - muszą mieć tego świadomość
Mniam, ale pyszności Mój też mi wszystko pod nos podaje tylko nie umie gotować takich pyszności jak Twój...

A co do tego piwka, to masz rację - w awaryjnej sytuacji nie będą w stanie trzeźwo określić sytuacji. A z ciekawostek - mój chłopak od kiedy jestem w ciąży przerzucił się na Karmi
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:39   #2118
Martarynka
Rozeznanie

A i jeszcze mi się przypomniało co do prezentu na chrzciny, mój mąż 26 bedzie chrzestnym i kupujemy fotelik do karmienia, ja swojemu chrzesniakowi 2 lata temu tez kupiłam i akurat w jego przypadku doskonale się sprawdził, teraz jego braciszek korzysta.
Stary 2012-02-12, 10:40   #2119
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Jeny nawet nie wiesz jak ja Ciebie rozumiem. Mój mnie też wkurza tak, że szok!!! U nas jest zasada, że piwko tylko w week. bo w innym wypadku byłoby codziennie, mój mąż nie ma żadnych ograniczeń w sobie wiec musiałam taka zasade wprowadzić, no i jak juz jest piatek i sobota to od rana pierdzieli mi, że trzeba do sklepu kupić piwo, no jakby umarł bez tego piwa. Wczoraj kupił sobie 5 i chlał i siedział przed tv, wkurzyłam sie i sobie poszłam do sypialni spać, no co za baran. Kurde czasem to juz z nim nie wytrzymuje!!! A jeśli chodzi o strach co bedzie jak już dzidziuś się pojawi to mnie też czasem dopada i panicznie boje się jak sobie poradzimy.
U mnie też jest właśnie wprowadzona zasada że piwko w weekendy i ewentualnie w środe bo by sie zesrał za przeproszeniem bez tego. Powiem Ci że on teraz i tak mało pije bo go oduczyłam i teraz po trzech piwach ma już kape, a kiedyś za kawalera umiał wypić (i teraz uwaga bo bedzie szok) 15!!!!!
Wiecie ile mnie to kosztowało nerwow żeby go oduczyć??

Konczitko, ja mówiłam temu mojemu piwoszowi co by było jakby musiał mnie do szpitala wieźć (tfu tfu tfu) to stwierdził że do porodu daleko a teraz będzie mnie pilnował i skakał żebym nic nie musiała robić i na pewno nie pójde do żadnego szpitala.
Fakt, akurat dużo mi pomaga bo ostatnio prawie nic nie robie tylko leże bo musze, ale z tym piwem to mnie dobija.
No cóż , mieszkał na koperniku a za czasów jego kawalerstwa miał tam swoją elite piwoszów i mu zostało troche po tym, poza tym mój teść to nałogowy pijok więc i tak dla mnie sukces że wyciągnełam mężula od tych alkoholików
Stary 2012-02-12, 10:45   #2120
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny gdzie Ty takiego Skarba dorwałaś?! Mój to nie umie ziemniaków ugotować a co dopiero obiad?! Ja to juz nawet ze swoim nie gadam, bo jak bym powiedziała, że jeszcze w week. ma nie pić to chyba by chłopina w depresje mi wpadł. A najbardziej zawsze mnie smieszy jak jest srodek tygodnia i jestesmy na zakupach to on zawsze wypatrzy piwo w promocji i zawsze mowi, ale mam dziś ochote na piwo, moge sie dzis napić?! Ale dosłownie zawsze, za każdym razem gdy jesteśmy w sklepie to on ma ochote na to piwo, zawsze. I zawsze mu pozwalam kupić, ale tylko jedno to on, że jednego to nie chce, bo mu sie nie opłaca i jedno to nie zdarzy nawet do żołądka mu dolecieć i poczeka do piatku. No i wtedy w ten piatek musi nadrobić cały tydzien!!! Ale mnie to wkurza!
Hahahahah, umre zaraz ze śmiechu bo u mnie identycznie jest , no identycznie!!!!!

Co do obiadku to mój piwosz robi rosołek, mam nadzieje że piwa tam nie doda
Stary 2012-02-12, 10:52   #2121
weronika_91
Zakorzenienie

Hej

Jak mnie dawno tutaj nie było...
Muszę się Wam pochwalić że w końcu udało mi się trafić na normalnego lekarza dał mi na badania, zrobił co trzeba, wytłumaczył i w ogóle jestem zadowolona NIE TO CO TA KOBIETA ... :/
Słuchajcie kobietki robiłyście badania na toksoplazmozę i różyczkę ????
Stary 2012-02-12, 11:08   #2122
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej

Jak mnie dawno tutaj nie było...
Muszę się Wam pochwalić że w końcu udało mi się trafić na normalnego lekarza dał mi na badania, zrobił co trzeba, wytłumaczył i w ogóle jestem zadowolona NIE TO CO TA KOBIETA ... :/
Słuchajcie kobietki robiłyście badania na toksoplazmozę i różyczkę ????
Tak.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:28   #2123
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny gdzie Ty takiego Skarba dorwałaś?! Mój to nie umie ziemniaków ugotować a co dopiero obiad?! Ja to juz nawet ze swoim nie gadam, bo jak bym powiedziała, że jeszcze w week. ma nie pić to chyba by chłopina w depresje mi wpadł. A najbardziej zawsze mnie smieszy jak jest srodek tygodnia i jestesmy na zakupach to on zawsze wypatrzy piwo w promocji i zawsze mowi, ale mam dziś ochote na piwo, moge sie dzis napić?! Ale dosłownie zawsze, za każdym razem gdy jesteśmy w sklepie to on ma ochote na to piwo, zawsze. I zawsze mu pozwalam kupić, ale tylko jedno to on, że jednego to nie chce, bo mu sie nie opłaca i jedno to nie zdarzy nawet do żołądka mu dolecieć i poczeka do piatku. No i wtedy w ten piatek musi nadrobić cały tydzien!!! Ale mnie to wkurza! A w ogole narobiłaś mi ochoty na mizerie i ziemniaczki z koperkiem... ale gdzie Ty młode ziemniaczki teraz dostałaś?
A tak w ogóle przypomniało mi się, że ostatnio ktoś pytał czy widać u mnie brzuszek. A wiec ja mam troche "dziwną" budowe, nie jestem specjalnie duża, mam 170 i waże 63, i wszystko mam takie w miare współmierne, ale niestety brzuszek zawsze mi odstawał już nie raz słyszałam pytanie: a co Ty w ciązy jesteś?! Co mnie poprostu doprowadzało do białej goraczki, niektórzy ludzie to naprawde za grosz nie mają taktu i kultury. No wiec ten brzuszek dalej mi odstaje... być moze troche bardziej, bo ostatni guzik od spodni juz odpinam, ale raczej nikt nie zauwazy różnicy. Napewno jak ktoś ma płaski brzuch to juz leciutkie zaokrąglenie moze być widać. A mój brzuszek jest teraz inny w dotyku, juz nie taki galaretowaty tylko taki bardziej twardy niz wczesniej
a w gliwicach siedział z piwem w parku jezusieńku co za atrakcja nie ? nie no, nie wiem sam się przypałętał .. ale tego piwa mu nigdy nie zapomnę mój ma czteropak w lodówce od 12 stycznia ... hmmm ciekawe do kiedy ważność heh ... dobrze że on nie przepada, jak okazja jakaś to się napije z kumplami ale teraz to ciągle mówi ja nie mogę mi rodzina sie powiększa więc jak wraca z bilardzika to zawsze po soczku co najwyżej

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mniam, ale pyszności Mój też mi wszystko pod nos podaje tylko nie umie gotować takich pyszności jak Twój...

A co do tego piwka, to masz rację - w awaryjnej sytuacji nie będą w stanie trzeźwo określić sytuacji. A z ciekawostek - mój chłopak od kiedy jestem w ciąży przerzucił się na Karmi
grzeczny dziadyga z niego oj grzeczny ma plusa
mój mi dzisiaj podpadł rozkręcił kuchenkę bo będzie ją czyścił - w niedziele

Cytat:
U mnie też jest właśnie wprowadzona zasada że piwko w weekendy i ewentualnie w środe bo by sie zesrał za przeproszeniem bez tego. Powiem Ci że on teraz i tak mało pije bo go oduczyłam i teraz po trzech piwach ma już kape, a kiedyś za kawalera umiał wypić (i teraz uwaga bo bedzie szok) 15!!!!!
Wiecie ile mnie to kosztowało nerwow żeby go oduczyć??

Konczitko, ja mówiłam temu mojemu piwoszowi co by było jakby musiał mnie do szpitala wieźć (tfu tfu tfu) to stwierdził że do porodu daleko a teraz będzie mnie pilnował i skakał żebym nic nie musiała robić i na pewno nie pójde do żadnego szpitala.
Fakt, akurat dużo mi pomaga bo ostatnio prawie nic nie robie tylko leże bo musze, ale z tym piwem to mnie dobija.
No cóż , mieszkał na koperniku a za czasów jego kawalerstwa miał tam swoją elite piwoszów i mu zostało troche po tym, poza tym mój teść to nałogowy pijok więc i tak dla mnie sukces że wyciągnełam mężula od tych alkoholików
aaa no tak pewnie działał na ławeczce z tą elitą co przez okno w lato obserwujemy - mają chłopaki wytrwałość .. ale z jednej strony sa młodzi niech szaleją później im zakaz się wprowadzi ... oby tylko potrafili poznać wówczas umiar ... ale swego grzecznie oduczyłaś
Stary 2012-02-12, 11:33   #2124
Elmiria
Raczkowanie

Ja też robiłam

Kurde, laseczki wspułczuję wam tego piwowania! Mój mąż jest sportowcem, więc alkohol spożywa bardzo sporadycznie, a poza tym tak idealnie się dobralismy, ze piwa nie lubimy. Natomiast bardzo lubimy wino i kilka razy w miesiącu zdarzało nam się napić po lampce, podelektować się wieczorem przy kolacji. Teraz to już ja nie mogę, ale mąż, jak się dowiedział, że będzie tatusiem, to nie mógł odmówić sobie lampki Za nasze zdrowie
Teraz też gotuje mi, kiedy drażnią mnie zapachy i zawsze zapamiętuje wszystkie moje zachcianki, bo potem wyszukuje tego wszystkiego, będąc na zakupach, jest kochany!
Musicie uświadomić swoim piwoszom, że wizyta do szpitala będzie potrzebna nie tylko przed porodem, przez całe 9miesięcy należy być wyjątkowo czujnym, a potem to już w ogóle!!!! Od dzieciątka nie ma wolnego w weekend, więc niech się już teraz przyzwyczjają! Trzymam za was kciuki, by dalsze wychowywanie dało skutki
Stary 2012-02-12, 11:36   #2125
weronika_91
Zakorzenienie

Bo jeśli chodzi o różyczkę to mi kobieta w laboratorium powiedziała, że skoro miałam różyczkę to badanie nie jest konieczne... tylko ile w tym prawdy?
Stary 2012-02-12, 11:37   #2126
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
a ja w kwietniu mam chrzest gdzie bede chrzestna. podpowiedzcie cos na prezent. bo nie mam pojecia co kupic. myslalam nad takim kocykiem z wyszytym imieniem. co myslicie?
Może malutką łyżeczkę, a na uchwycie wygrawerowane imię Maludy + data urodzenia, waga i wielkość.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cytat:
Miłego wieczorku.
Witam dziewczynki I spokojnych miesięcy życzę
Stary 2012-02-12, 11:37   #2127
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Oj żebyś wiedziała że każde przytulanie z klozecikiem zbliża mnie ku mojemu dziecięciu - wspaniałe i nawet jak mam mdłości to sobie myślę że nasza fasolinka daje nam znać ale narzekać troszkę muszę nie ?

Iwoncia pewnie, że damy rade zobaczysz wszystkiego się nauczymy będziesz wspaniałą mamą !

uuu to jeszcze gorzej ... mi po suchym waflu przechodzi ... i jest wporząsiu

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

To ja mam podobnie z moim tż jak Ty,bardzo się troszczy,co chwilkę kupuje owoce i smakołyki i mówi żebym jadła jak najwięcej,pomaga w domku na tyle ile czas mu pozwala,nie zapeszając i nie chwaląc anioł z niego i coraz bardziej go kocham

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:45   #2128
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Mój w ogóle nie pije. Ale za to prawie były mąż był piwoszem i dzień bez piwa był dniem straconym. Cholera co ja piszę, on nie jest piwoszem a alkoholikiem. Uświadomiłam sobie to po rozstaniu, kiedy nawet pod wanną puste puszki po Żubrze znajdywałam. Dobrze że to już przeszłość.
Umieram na zapalenie pęcherza. Urosept nie pomaga, wypiłam dziś litr wody z 2 cytrynami aby zakwasić mocz i jak na razie bez efektu. Jezzuuuuuuuuu muszę znowu iść
Stary 2012-02-12, 12:16   #2129
Elmiria
Raczkowanie

Weronika, dobrze ci kobieta w laboratorium powiedziała, jeśli wiesz na pewno, że chorowałaś, to już nie musisz robić badań Ja zrobiłam, bo nie wiedziałam, czy chorowałam i wyszło, że tak, a węc mamy już przeciwciała i na tę chorobę więcej nie zachorujemy

Marta198622, ja też swojego meża jeszcze mocniej pokochałam od kiedy jestem w ciąży, bo poznałam go z jeszcze innej strony! Jest wspaniałym mężem i wiem, że będzie też wspaniałym ojcem

tamlinku, przykro mi, że tak się męczysz z tym zapaleniem! Ja zawsze mam takie jednodniowe i dużo cherbaty zawsze mi pomaga, więc jeśli domowe sposoby i leki bez recepty cię zawiodły, to powinnaś się zwrócić do lekarza.
Stary 2012-02-12, 12:18   #2130
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry
Umieram na zapalenie pęcherza. Urosept nie pomaga, wypiłam dziś litr wody z 2 cytrynami aby zakwasić mocz i jak na razie bez efektu. Jezzuuuuuuuuu muszę znowu iść
a moze prenatal urocare?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości