|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Obydwa wózki stoją obok siebie i można testować - bodajże w sklepie EneDueRabe. W megastore smyka są tylko xlandery, tako brak. Już kiedyś pisałam, ale przypomne, xlander daje 2 lata gwarancji doortodoor, a tako rok, wiec trzeba go brać ze sklepu,bo wtedy sklep dokłada drugi rok jako rękojmię. no i z zepsutym wozkiem trzeba się fatygować samemu. Jeżeli macie blisko do Częstochowy, to polecam jechać, bo i tako, i xlander sa wlasnie czestochowskie, mozna na miejscu ogladac, a w przypadku tako podobno nawet negocjować zniżki. |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Same śliczności
a kocyk zielony i wanienka wymiatają Cytat:
nie dziwię się emocjom z takiej lekkiej niepewności. Ale pewnie TŻ ma rację, że jakby było źle to lekarz by reagował, a poza tym z Anią wszystko dobrze to jest najważniejsze. Może z łożyskiem się coś zmieni jeszcze lub mają jakiś sposób jak to obejść. Nosek do góry MoniaHan widzę, że też wykorzystujesz brzuszek jako podstawkę moja mała czasem się denerwuje i mi wszystko co położę na brzuchu zwala ślicznie wyglądasz! Widać, że brzuszek rośnie, a figurka się trzyma Mravka ja też będę musiała znaleźć jakiś fotel do karmienia chyba, żeby było mi wygodnie ![]() Dzieńdobrerek! TŻ w szkole, a ja jeszcze w łóżku leniuchuję byliśmy wczoraj na tym "Sztosie 2". No i film przeciętny, bardzo do przewidzenia i stare teksty, ale aktorzy dobrze grali. Tym bardziej, że ja lubię Borysa Szyca ![]() Nie wiem co tu dziś robić... Zimno, nic się nie chce.
|
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
Jejku kiedy ja się wyśpię
Kolejny dzień zaczynam ze smutną miną Ciągłe wstawanie na siku i moja męka ze zgagą powoli mnie wykańczają A potem w dzień funkcjonuję jak zombie. Nie mam siły dzisiaj na nic, a tu jeszcze podobno mamy jechać w odwiedziny do znajomych. Ach ten mój mąż, nigdy mnie nie poinformuje wcześniej, zawsze podejmuje sam decyzje. Tyle razy mu powtarzałam, że nie mam ochoty w weekend jeździć, że wolałabym z nim posiedzieć :/
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie juz 35tc
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja biore jak jest zle a jesli tak sredni ze mleko pomaga to mam szklanke ,mleka przy lozku i za kazdym razem jak ide siku ti lykne i zasypiam dalej. Co do odwiedzin to ja po prostu bym nie pojechala, rowniez nie znosze takiego informowania na ostatni chwile, tym bardziej w naszym stanie mamy prawo nie miec ochoty! Konia to emocji na oddziale nie brakuje widze, powodzenia dla kolezanki! Monia bardzo ladnie wygladasz! Dziewczyny a ja uwielbiam rozowy kolor, oczywiscie sa inne piekne kolory dla dziewczynek i mam rozne, ale rozowe i w kwiatki jak najbardziej uwielbiam Wogole wszystkie takie dziewczynskie rzeczy lubie ![]() Co do karmienia to mi zawsze najwygodniej bylo karmic na lezaco na boczku! Jednak napewno kupie sobie rowniez poduszke do karmienia bo to jednak duze ulatwienie! Tikki i Asika, ja bede rodzic drugi raz a i tak jestem przerazona ![]() Mimo wszystko jednak rozumiem Wasze przerazenie, jest to taka jedna wielka niewiadoma, my mamuski jednak wiemy juz mniej wiecej czego oczekiwac w praktyce. Ja opieki nad dzieckiem juz w domu , wstawania w nocy, karmienia itd nie boje sie wogole, wiem ze dam sobie rade , ale sam porod i obawa zeby wszystko bylo z Viki w porzadku po... Takie mam obawy ![]() Dzisiaj w planach lyzwy z adasiem, pewnie niezle wymarzne, stojac tylko i patrzac Ale wczoraj byli juz z TZ na lyzwach i adas tak bardzo chce znowu dzis jechac ,ze co zrobic, trzeba wykorzystac temperature bo moze juz dlugo mrozow nie bedzie!
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż mi ciągle wmawia ze będę miała łatwy poród bo mam szerokie biodra itp ciekawe skąd u niego taka wiedza ![]() Monia ślicznie wyglądasz ![]() desia fajny synek
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-12 o 10:08 |
|
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
witajcie w niedzielę
miałam wczoraj "wieczór w salonie piękności" w wykonaniu tż: -odświeżanie pasemek -mycie włosów -kąpiel -golenie -pedicure oczywiście to był mój pomysł, bo sama już nie daję rady wszystkiego przy sobie zrobić co za to? opieka nad dzieckiem, gotowanie, sprzątanie i pranie po dojściu do siebie
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ceny... na allegro rzeczywiście ok. 1100 zł za XL xa... ale ja nie wiem jakim cudem skoro w sklepach cena to ok. 1700-1800... |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Asika ja juz te wszystkie dolegliwosci drugi raz przechodze Drugi raz mdlosci, wymioty, sennosc, bol rwy kulszowej, kregoslupa krzyzowego, wstawanie na siku pare razy w nocy za pomoca szafy Zgage w tej ciazy na szczescie mam sporadycznie, ale w tamtej bardzo sie meczylam. Pomagaly migdaly do chrupania. Za o w tej ciazy nowe inne problemy, dolegliwosci jak bol pachwin itp....I na tym etapie juz dziekuje dwie ciaze mi juz wystarcza![]() zagrozone od samego poczatku, jeszcze tylko drugi raz trzeba urodzic i meczyc sie z obolalymi piersiami i rana krocza. A potem odpoczywam, organizm moj domaga sie odpoczynku. ![]() Podziwiam kobiety ktore rodza wiecej niz dwoje dzieci!
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() gosia tak na porodowce maja pilki takze nie trzeba swojej brac, ale to moze kwestia indywidualna szpitala. a Ty bedziesz miala spotkanie w szpitalu i obejsciowke po porodowce? evcia czasami brzuszek sluzy za podstawke zwlaszcza jak jem i pije ![]() a figurka sie trzyma/????nieeeee Kochana ja mam +14 kg (przy moim wzroscie 158cm to wygladam jak kulka ale zrzuce to po porodzie migiem, a jak nie migiem to najwyzej troszke dluzej mi to zajmie, tyle co ja sie naprzybieralam wagi i natracilam to juz mnie to nie martwi nawet![]() Asika i Aguska ja jedna noc i to niecala spalam z ta poducha i ja wypierdzielilam z lozka, spie ze zwyklym jaskiem z przodu przucha i z dluzsza poduszka za plecami, takze jak sie obracam to tylko ja sama.ale moja poduszka jakas taka miekka sie zrobila strasznie, Asika Twoja wyglada na taka solidniejsza (sztywna). Milego dnia Wam zycze. |
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spac nie moge bo ciagle na siku wstaje szczegolnie przy zapaleniu pecherza teraz do tego nogi mi puchna i skurcze mnie lapia |
|
|
|
|
#1932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choc zarowno ze szpitala do auta jak i z auta do domu mamy kilka metrow ![]() Cytat:
Nie wymarznie mi dziecko? Bo w porownaniu do Twojego to Julka bedzie jak na lato ubrana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale niech ma corcia ten roz, ja jako dziecko lubilam rozowy, wiec moze jej sie udzieli hehe i bedzie ksiezniczka mala byle nie lubila hello kitty bo mam awersje do tego dzien dobry dzisiaj nocka taka sobie, bo co sie nie przebudzilam to sprawdzalam czy mi wody nie odeszly niedlugo smigam do wanny sie ogarnac i odsierscic a na obiadek jedziemy do tesciowki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
aaaga moj maz tez ostatnio mi malowal paznokcie u stop
a smarowanie nog balsamem to juz codziennosc![]() A jak poprosilam go o zmycie lakieru na paznokciach u stop, to powiedzial ze on nie rozumie kobiet, po co malujemy jak za jakis czas znow zmywamy i znow malujemy? I mowi, zebym kupila sobie lakier ktorego nie trzeba zmywac ![]() To mu mowie, ze takich nie ma, a poza tym panokiec rosnie, to stwierdzil, zeby domalowywac tylko to co odroslo
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatura moze byc taka jak dzis, czyli np minus 10 stopni. Wklejam co ubieram to moze stwierdzisz ze jednak to nie duzo ![]() Bluzeczka a na to spioszki, komplet welurkowy: spodenki plus kaftanik, bluza z kapturkiem welurkowa, kombinezon, czapeczka, chustka polarkowa, rekawiczki i kocyk do okrycia.
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
oni sa naprawde tacy prości
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1938 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A różnica w cenie, w mojej skromnej opinii wynika po pierwsze z marży sklepowej, nieraz wynoszącej 100% ceny, a po drugie, nie czarujmy, x-landery to produkcja Chińska (sprowadzana przez Deltim) więc i koszt nie jest wysoki - stąd opłaca im się sprzedawać niedopasowane xa 2w1 (spacerówka z aktualnej kolekcji, gondola z poprzedniej) za 1100zł, a samą spacerówkę za 890. Cytat:
Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-02-12 o 11:16 |
||
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Body bardzo lubie ale do ubrania do szpitala nie biore bo polozne wola bluzeczke ubierac, wiec juz nie chce zeby sie denerwowaly ![]() Wiesz jesli np bedzie wiecej niz 0 stopni, to zawsze z jednej warstwy mozna zrezygnowac, w moim przypadku z tej bluzy z kapturkiem ![]() Chociaz poki co nie zapowiada sie na taka temp. u nas
|
|
#1940 | ||
|
Rozeznanie
|
A u mnie noc prawie bezbolesna-natomiast czuje cały czas nisko wstawione dzidzi. Rano jak mąż dowiedział się że nie miałam większych skurczy w nocy to "dawaj że"
zabrał się za wyganianie małej. Powiedziałam że to tak na pożegnanie a on na to że jak dla niego to możemy się cały tydzień tak żegnać ![]() Cytat:
Kochany bardzo i ciesze się że ma takie przemyślenia.Cytat:
np. Gel Color by OPI. Ja już mam rezerwacje na czas po porodzie, bo wtedy na pewno nie będzie czasu na zmywanie i malowanie. Już kiedyś stosowałam tą metodę-fajna sprawa
|
||
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bejbi.eu/sklep/images/Mura%20...%20-%20325.jpg http://global.images7.fotosik.pl/992...24eee9cf53.jpg A kolanka jak maja isc do gory? Nie rozumiem tego - nozki zwisaja tak jak podczas pozycji siedzacej dziecka. Mysle, ze zaden szanujacy sie producent dzieciecych wozkow nie pozwolilby sobie na nierozkladane sie do pozycji lezacej siedzisko spacerowki (nie mowie o typowych parasolkach na przyklad) A maxi cosi jest dobra firma, wiec dba o takie szczegoly ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
od przyszlego tyg ma byc w Polsce cieplej (nawet w okolicach 0 stopni) ale za to wiecej sniegu ciekawe jak w marcu bedzie ja bym wolala zeby nizej zera nie bylo
||
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak czy owak, cena i ilość plastiku (szczególnie od ramy do przednich kół) jak dla mnie dyskwalifikują. |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na pewno jest fajna sprawaAle on mowil o takich zwyklych lakierach do paznokci emigra no roznie to moze byc w marcu.
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
cytrynko mój Tz tez mi tak gada ,ze ja mam takie warunki , ze rach ciach i i do tego on wie ze nie bedzie mnie trzeba nacinać, jasnowidz ![]() Aguska mój tez nie rozumie tego zmywania i malowania i mówi ze jeszcze tyle smrodu przy tym ale radze sobie, i narazie sama sobie pomalowalam ,troszke krzywo ,ale z góry wyglada ładnie )Nocka odpukac super wyspalam sie, zjadłam sniadanko, jedziemy na obiad do rodziców i dzis postanowiłam zgrzeszyc , juz mi ślinka cieknie na myśl o michałkach i lodzie ,które mam dzis w planach![]() ![]() miłej niedzieli dziewczyny
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, kazdy ma wlasne zdanie na temat wozka i wlasne wyobrazenia czym chce dziecko wozic, jak dla mnie mura 4 jest bardzo dobry wozkiem i nie sadze zeby plastik mial ja dyskwalifikowac - jest wiele wozkow z gorszymi stalazami, kolami czy innymi rzeczami. Cena, fakt najnizsza nie jest. Ten wozek co my kupilismy byl uzywany ponoc codziennie, przewozony, normalnie eksploatowany a wyglada po 2 latach jak nowy.... kola niezniszczone - moja tesciowa jak je zobaczyly to spytala sie czy nowe zalozylismy (a ona teraz oglada wozki co uniej na klatce babki zostawiaja i mowi ze wiekszosc z nich ma pozdzierane kola i to rzuca sie w oczy). Rama nie ma nawet zarysowan, latwo sie sklada, fajnie sie prowadzic, no i mnie urzekl material w spacerowce, bo jest tam jakis specjalny wsadzony co zima ma utrzymywa cieplo a latem absorbowac wilgoc, no i jest przyjemniejszy ten material niz w innych spacerowkach taka plandeka jak ja na to mowie ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!!
Nieskromnie chwalę się wózkiem .Od razu jak wózek przyjechał (3.00 w nocy . Na szczęście obsługa dziecinnie prosta i w 10min głęboki był już złożony . Dziś rano sprawdzałam jak wygląda z fotelikiem i spacerówka. Wszystko szybko się zmienia, bez większych problemów .Głęboki P1020021.jpg P1020022.jpg P1020024.jpg Fotelik P1020026.jpg P1020028.jpg Spacerówka P1020029.jpg P1020030.jpg Do spacerówki jest jeszcze śpiworek na zimę, ale zapomniałam, że jest i rozłożyłam spacerówkę z powrotem na gondolkę .Jeszcze doszło troszkę ubranek, pieluchy tetrowe i flanelowe i rożek . Kochana mama ![]() P.S.oczywiście Pelusa musiała wsadzić swój pyszczek w kadr
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-02-12 o 11:59 |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka jakie słodkie ubranka na wyjście
. A ja mam problem, bo kompletnie nie wiem jak u mnie będzie w kwietniu. Może być zimno a może być ze 30st . Desia...ale przynajmniej wiesz co Cię czeka . A taki strach przed nieznanym jest paraliżujący.Fajnie Wam, że macie darmowe SPA w domu .
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny wozek! Ja tez nie mam pojecia jaka pogoda bedzie w polowie kwietnia ![]() Moze byc zimno i padac snieg a moze byc wiosna w pelni przeciez, ja i tak licze ze 3 dni w szpitalu a mamuska i siorka na posterunku to w razie czego dokupia jakis cieplejszy kombinezonik! No nic, szykujemy sie dziewczynki na lyzwy
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
ja mam takie ciuszki jak na zdjęciu dla Malej , jeśli będzie -10 to dołoże taki cienki komplecik spodenki i sweterek,na to kocyk a jak będzie -20 to zamiast tego ( dodatkowego kompletu) włożę Ją do śpiworka ten "kombinezon" to z tych cienszych jest czapka zależna od pogody i siły wrzasku ![]() wrzucam zdjęcia kącika dla Małej ![]() z nowości w szpitalu gdzie rodzę to nie ma odwiedzin na salach po porodzie, żadnych,no czasem jak jest dłuższy pobyt to tż wpuszczają, mnie osobiście taki uklad pasuje ![]() Mravka zapomniałam życzyć 100 lat i dłuzej dla Babci ![]() Desia udanego wypadu na łyżwy ![]() Czekam na tż, jak pojedzie idę zobaczyć czy koleżanka z łóżka obok urodziła małego Olka , mówiłam że urodzi 12.02.2012 , fajna data ![]() A gdzie jest Lena? proszę do raportu Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-12 o 13:18 |
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Słoneczko u mnie ale zimno za to. Jutro zadzwonię do gina i umówię się na KTG. Wszyscy mi mówią, że brzuch opadł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

też sie wzruszyłam jak perzeczytałam co Ci powiedział

W nocy o 3 Antek nas obudził bo przyszedł się wkulnąć poszłam siusiu i nie mogłam potem zasnąć. O 7 już musieliśmy wstawać bo Tż jechał z Antkiem na wymaz z gardła i z nosa. A mi się tak ryczeć chciało, że po śniadaniu nie dałam rady się opanować
nie dziwię się emocjom z takiej lekkiej niepewności. Ale pewnie TŻ ma rację, że jakby było źle to lekarz by reagował, a poza tym z Anią wszystko dobrze to jest najważniejsze. Może z łożyskiem się coś zmieni jeszcze lub mają jakiś sposób jak to obejść. Nosek do góry
byliśmy wczoraj na tym "Sztosie 2". No i film przeciętny, bardzo do przewidzenia i stare teksty, ale aktorzy dobrze grali. Tym bardziej, że ja lubię Borysa Szyca 

Kolejny dzień zaczynam ze smutną miną 
ech... :/

ja bym wolala zeby nizej zera nie bylo