Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 08:13   #1921
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ivonka - fajnego masz męża... też sie wzruszyłam jak perzeczytałam co Ci powiedział
Cziqua - jakie wrażenia zrobił na Tobie ten sklep w Zabrzu?? jaka obsługa? też szukam wózka i się zastanawiam właśnie między Warriorem a Xlanderem XA. Chyba bardziej skłaniam się ku Warriora, bo tańszy Są te wózki w tym sklepie na miejscu do "przetestowania"?
No nie wiem, czy warrior tańszy - na allegro xa to około 1100zł, a najtaniej w sklepie przed podwyżką warrior stał za 1050.
Obydwa wózki stoją obok siebie i można testować - bodajże w sklepie EneDueRabe. W megastore smyka są tylko xlandery, tako brak.
Już kiedyś pisałam, ale przypomne, xlander daje 2 lata gwarancji doortodoor, a tako rok, wiec trzeba go brać ze sklepu,bo wtedy sklep dokłada drugi rok jako rękojmię. no i z zepsutym wozkiem trzeba się fatygować samemu.
Jeżeli macie blisko do Częstochowy, to polecam jechać, bo i tako, i xlander sa wlasnie czestochowskie, mozna na miejscu ogladac, a w przypadku tako podobno nawet negocjować zniżki.
Stary 2012-02-12, 08:32   #1922
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Chwalę się zakupem
Same śliczności a kocyk zielony i wanienka wymiatają

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Kochane ja dzisiaj ze sporym opóźnieniem do Was piszę ale nie mam nastroju W nocy o 3 Antek nas obudził bo przyszedł się wkulnąć poszłam siusiu i nie mogłam potem zasnąć. O 7 już musieliśmy wstawać bo Tż jechał z Antkiem na wymaz z gardła i z nosa. A mi się tak ryczeć chciało, że po śniadaniu nie dałam rady się opanować. Mój tż mówi że wszystko będzie dobrze bo gdyby było na ten moment źle to już bym leżała w szpitalu bo lekarz nie puściłby mnie do domu. No może ma rację muszę zmienić myślenie ale tak jakoś 1000 myśli mi przychodzi do głowy.
nie dziwię się emocjom z takiej lekkiej niepewności. Ale pewnie TŻ ma rację, że jakby było źle to lekarz by reagował, a poza tym z Anią wszystko dobrze to jest najważniejsze. Może z łożyskiem się coś zmieni jeszcze lub mają jakiś sposób jak to obejść. Nosek do góry

MoniaHan widzę, że też wykorzystujesz brzuszek jako podstawkę moja mała czasem się denerwuje i mi wszystko co położę na brzuchu zwala ślicznie wyglądasz! Widać, że brzuszek rośnie, a figurka się trzyma

Mravka ja też będę musiała znaleźć jakiś fotel do karmienia chyba, żeby było mi wygodnie

Dzieńdobrerek!
TŻ w szkole, a ja jeszcze w łóżku leniuchuję byliśmy wczoraj na tym "Sztosie 2". No i film przeciętny, bardzo do przewidzenia i stare teksty, ale aktorzy dobrze grali. Tym bardziej, że ja lubię Borysa Szyca
Nie wiem co tu dziś robić... Zimno, nic się nie chce.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 08:59   #1923
Asika21
Rozeznanie

Jejku kiedy ja się wyśpię Kolejny dzień zaczynam ze smutną miną Ciągłe wstawanie na siku i moja męka ze zgagą powoli mnie wykańczają A potem w dzień funkcjonuję jak zombie. Nie mam siły dzisiaj na nic, a tu jeszcze podobno mamy jechać w odwiedziny do znajomych. Ach ten mój mąż, nigdy mnie nie poinformuje wcześniej, zawsze podejmuje sam decyzje. Tyle razy mu powtarzałam, że nie mam ochoty w weekend jeździć, że wolałabym z nim posiedzieć :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:52   #1924
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ech... :/
Ja bym zadzwoniła do lekarza, że ten lek jest nigdzie niedostępny, i żeby przepisał Ci coś innego?!
tak tez zamierzam zrobić

u mnie juz 35tc
Stary 2012-02-12, 10:02   #1925
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Jejku kiedy ja się wyśpię Kolejny dzień zaczynam ze smutną miną Ciągłe wstawanie na siku i moja męka ze zgagą powoli mnie wykańczają A potem w dzień funkcjonuję jak zombie. Nie mam siły dzisiaj na nic, a tu jeszcze podobno mamy jechać w odwiedziny do znajomych. Ach ten mój mąż, nigdy mnie nie poinformuje wcześniej, zawsze podejmuje sam decyzje. Tyle razy mu powtarzałam, że nie mam ochoty w weekend jeździć, że wolałabym z nim posiedzieć :/
A bierzesz rennie na ta zgage?
Ja biore jak jest zle a jesli tak sredni ze mleko pomaga to mam szklanke ,mleka przy lozku i za kazdym razem jak ide siku ti lykne i zasypiam dalej.
Co do odwiedzin to ja po prostu bym nie pojechala, rowniez nie znosze takiego informowania na ostatni chwile, tym bardziej w naszym stanie mamy prawo nie miec ochoty!

Konia to emocji na oddziale nie brakuje widze, powodzenia dla kolezanki!

Monia bardzo ladnie wygladasz!

Dziewczyny a ja uwielbiam rozowy kolor, oczywiscie sa inne piekne kolory dla dziewczynek i mam rozne, ale rozowe i w kwiatki jak najbardziej uwielbiam.
Wogole wszystkie takie dziewczynskie rzeczy lubie

Co do karmienia to mi zawsze najwygodniej bylo karmic na lezaco na boczku! Jednak napewno kupie sobie rowniez poduszke do karmienia bo to jednak duze ulatwienie!

Tikki i Asika, ja bede rodzic drugi raz a i tak jestem przerazona
Mimo wszystko jednak rozumiem Wasze przerazenie, jest to taka jedna wielka niewiadoma, my mamuski jednak wiemy juz mniej wiecej czego oczekiwac w praktyce.
Ja opieki nad dzieckiem juz w domu , wstawania w nocy, karmienia itd nie boje sie wogole, wiem ze dam sobie rade , ale sam porod i obawa zeby wszystko bylo z Viki w porzadku po...
Takie mam obawy

Dzisiaj w planach lyzwy z adasiem, pewnie niezle wymarzne, stojac tylko i patrzac
Ale wczoraj byli juz z TZ na lyzwach i adas tak bardzo chce znowu dzis jechac ,ze co zrobic, trzeba wykorzystac temperature bo moze juz dlugo mrozow nie bedzie!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:06   #1926
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mravka, ja się nie boję . Ja czuję przerażenie, tym bardziej jak dziewczyny już są tak blisko porodówki
witaj w klubie mój mąż mi ciągle wmawia ze będę miała łatwy poród bo mam szerokie biodra itp ciekawe skąd u niego taka wiedza

Monia ślicznie wyglądasz
desia fajny synek

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-12 o 10:08
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:10   #1927
aaagga
Raczkowanie

witajcie w niedzielę
miałam wczoraj "wieczór w salonie piękności" w wykonaniu tż:
-odświeżanie pasemek
-mycie włosów
-kąpiel
-golenie
-pedicure
oczywiście to był mój pomysł, bo sama już nie daję rady wszystkiego przy sobie zrobić a za niedługo nie będzie czasu np. na farbowanie
co za to?
opieka nad dzieckiem, gotowanie, sprzątanie i pranie po dojściu do siebie (cwaniak z tego tż) a no i mam potem dbać o siebie tak jak przed ciążą

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:15   #1928
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy warrior tańszy - na allegro xa to około 1100zł, a najtaniej w sklepie przed podwyżką warrior stał za 1050.
Obydwa wózki stoją obok siebie i można testować - bodajże w sklepie EneDueRabe. W megastore smyka są tylko xlandery, tako brak.
Już kiedyś pisałam, ale przypomne, xlander daje 2 lata gwarancji doortodoor, a tako rok, wiec trzeba go brać ze sklepu,bo wtedy sklep dokłada drugi rok jako rękojmię. no i z zepsutym wozkiem trzeba się fatygować samemu.
Jeżeli macie blisko do Częstochowy, to polecam jechać, bo i tako, i xlander sa wlasnie czestochowskie, mozna na miejscu ogladac, a w przypadku tako podobno nawet negocjować zniżki.
ojej już nie mogę z tą gwarancją chyba 3 raz to czytam - to jest kompletna bzdura... według kodeksu cywilnego w Polsce jest coś takiego jak rękojmia i ona ustawowo trwa 24 miesiące... te wszystkie gwarancje co generalnie taka przykrywka jest, że np. odbiorą od Ciebie ten wózek, ale równie dobrze można wysłać czy zawieźć wózek do sklepu i normalnie go reklamować w ciągu 24 miesięcy z tytułu rękojmi...
a co do ceny... na allegro rzeczywiście ok. 1100 zł za XL xa... ale ja nie wiem jakim cudem skoro w sklepach cena to ok. 1700-1800...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:16   #1929
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Asika ja juz te wszystkie dolegliwosci drugi raz przechodze
Drugi raz mdlosci, wymioty, sennosc, bol rwy kulszowej, kregoslupa krzyzowego, wstawanie na siku pare razy w nocy za pomoca szafy Zgage w tej ciazy na szczescie mam sporadycznie, ale w tamtej bardzo sie meczylam. Pomagaly migdaly do chrupania. Za o w tej ciazy nowe inne problemy, dolegliwosci jak bol pachwin itp....
I na tym etapie juz dziekuje dwie ciaze mi juz wystarcza
zagrozone od samego poczatku, jeszcze tylko drugi raz trzeba urodzic i meczyc sie z obolalymi piersiami i rana krocza.
A potem odpoczywam, organizm moj domaga sie odpoczynku.
Podziwiam kobiety ktore rodza wiecej niz dwoje dzieci!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:19   #1930
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziendoberek

gosia tak na porodowce maja pilki takze nie trzeba swojej brac, ale to moze kwestia indywidualna szpitala. a Ty bedziesz miala spotkanie w szpitalu i obejsciowke po porodowce?

evcia czasami brzuszek sluzy za podstawke zwlaszcza jak jem i pije
a figurka sie trzyma/????nieeeee Kochana ja mam +14 kg (przy moim wzroscie 158cm to wygladam jak kulka ale zrzuce to po porodzie migiem, a jak nie migiem to najwyzej troszke dluzej mi to zajmie, tyle co ja sie naprzybieralam wagi i natracilam to juz mnie to nie martwi nawet

Asika i Aguska ja jedna noc i to niecala spalam z ta poducha i ja wypierdzielilam z lozka, spie ze zwyklym jaskiem z przodu przucha i z dluzsza poduszka za plecami, takze jak sie obracam to tylko ja sama.ale moja poduszka jakas taka miekka sie zrobila strasznie, Asika Twoja wyglada na taka solidniejsza (sztywna).

Milego dnia Wam zycze.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:23   #1931
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka

Asika ja juz te wszystkie dolegliwosci drugi raz przechodze
Drugi raz mdlosci, wymioty, sennosc, bol rwy kulszowej, kregoslupa krzyzowego, wstawanie na siku pare razy w nocy za pomoca szafy Zgage w tej ciazy na szczescie mam sporadycznie, ale w tamtej bardzo sie meczylam. Pomagaly migdaly do chrupania. Za o w tej ciazy nowe inne problemy, dolegliwosci jak bol pachwin itp....
I na tym etapie juz dziekuje dwie ciaze mi juz wystarcza
zagrozone od samego poczatku, jeszcze tylko drugi raz trzeba urodzic i meczyc sie z obolalymi piersiami i rana krocza.
A potem odpoczywam, organizm moj domaga sie odpoczynku.
Podziwiam kobiety ktore rodza wiecej niz dwoje dzieci!
mnie tez wszystko boli spac nie moge bo ciagle na siku wstaje szczegolnie przy zapaleniu pecherza teraz do tego nogi mi puchna i skurcze mnie lapia
Stary 2012-02-12, 10:32   #1932
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
zdyskwalifikowałam go za siedzisko kubełkowe, spacerówki nie da się kłaść na płasko!
Oczywiscie ze sie da, nie chce mi sie mojej spacerowki montowac, ale wrzucam pierwsze lepsze zdjecie z netu http://img4.sprzedajemy.pl/540x405_m...ek-1274539.jpg
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają rodzic w marcu - w czym wy zamierzacie wywozic Wasze maluchy ze szpitala? Macie jakieś kombinezonki? Takie zimowe czy jakieś cieńsze? I do fotelika dziecko wtedy i przykryc kocykiem? Bo ja sama nie wiem
Ja mam i zimowy kombinezon - z lapkami i stopkami do zakrywania i taki spiworek specjalny do fotelika lub spacerowki (ale jest taki welurkowy, jakby bylo cieplej jednak) I biore kocyk gruby, jakby bylo zimno zeby przykryc ewentualnie choc zarowno ze szpitala do auta jak i z auta do domu mamy kilka metrow
Cytat:
gosica502 ja mam kombinezon zimowy z bucikami (na zdjeciach moich gdzie dodalam zdjecie lozeczka na maila go widac). Pod spod ubieram: bluzeczke, spioszki, komplecik z welurku (spodenki i kaftanik) i na to bluze z kapturem welurowa. Na przejscie ze szpitala do auta: czapeczka polarowa, chustka pod szyje polarowa i okryjemy dzidzie kocykiem (daleko nie jest). W aucie rozepne kombinezon (bo jedziemy kawalek drogi) a po ogrzaniu w samochodzie jest cieplo.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Monia slicznie wygladasz
Tak duzo ubierasz? Ja mam przygotowane tylko body+pajacyk, czapka ciepla, kombinezon i kocyk ewentualnie.... chustke musze kupic - ostatnio wlasnie sie zastanawialam i zapomnialam Nie wymarznie mi dziecko? Bo w porownaniu do Twojego to Julka bedzie jak na lato ubrana
Cytat:
A mój mąż dziś do mnie mówił, że boi się porodu...a co ja mam powiedzieć?
hehe cwaniak, on bedzie tylko towarzyszyl a cala robota w Twoich rekach
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U mnie kolorem dominujacym jest biel z różem, ale i innych kolorów nie brakuje Więc jest dobrze
a u mnie jednak roz ... ale to dlatego ze wiekszosc ubranek odkupilismy, wiec nie mialam wiekszego wplywu na kolory, sama kupowalam raczej zielone, biale, czasem cos rozowego No ale niech ma corcia ten roz, ja jako dziecko lubilam rozowy, wiec moze jej sie udzieli hehe i bedzie ksiezniczka mala byle nie lubila hello kitty bo mam awersje do tego

dzien dobry dzisiaj nocka taka sobie, bo co sie nie przebudzilam to sprawdzalam czy mi wody nie odeszly nie wiem co mnie naszlo
niedlugo smigam do wanny sie ogarnac i odsierscic a na obiadek jedziemy do tesciowki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:34   #1933
Aguśkaa83
Zakorzenienie

aaaga moj maz tez ostatnio mi malowal paznokcie u stop a smarowanie nog balsamem to juz codziennosc
A jak poprosilam go o zmycie lakieru na paznokciach u stop, to powiedzial ze on nie rozumie kobiet, po co malujemy jak za jakis czas znow zmywamy i znow malujemy?
I mowi, zebym kupila sobie lakier ktorego nie trzeba zmywac
To mu mowie, ze takich nie ma, a poza tym panokiec rosnie, to stwierdzil, zeby domalowywac tylko to co odroslo
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 10:50   #1934
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
aaaga moj maz tez ostatnio mi malowal paznokcie u stop a smarowanie nog balsamem to juz codziennosc
A jak poprosilam go o zmycie lakieru na paznokciach u stop, to powiedzial ze on nie rozumie kobiet, po co malujemy jak za jakis czas znow zmywamy i znow malujemy?
To mu mowie, ze takich nie ma, a poza tym panokiec rosnie, to stwierdzil, zeby domalowywac tylko to co odroslo
genialne, a my głupie jeszcze na to nie wpadłyśmy

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:53   #1935
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tak duzo ubierasz? Ja mam przygotowane tylko body+pajacyk, czapka ciepla, kombinezon i kocyk ewentualnie.... chustke musze kupic - ostatnio wlasnie sie zastanawialam i zapomnialam Nie wymarznie mi dziecko? Bo w porownaniu do Twojego to Julka bedzie jak na lato ubrana
Wiesz no ja uwazam, ze to nie jest duzo.
Temperatura moze byc taka jak dzis, czyli np minus 10 stopni.
Wklejam co ubieram to moze stwierdzisz ze jednak to nie duzo
Bluzeczka a na to spioszki, komplet welurkowy: spodenki plus kaftanik, bluza z kapturkiem welurkowa, kombinezon, czapeczka, chustka polarkowa, rekawiczki i kocyk do okrycia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 120220121805.jpg (63,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120220121806.jpg (65,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120220121807.jpg (68,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120220121808.jpg (56,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120220121809.jpg (57,9 KB, 20 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 10:56   #1936
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
genialne, a my głupie jeszcze na to nie wpadłyśmy
oni sa naprawde tacy prości
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 10:58   #1937
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Wiesz no ja uwazam, ze to nie jest duzo.
Temperatura moze byc taka jak dzis, czyli np minus 10 stopni.
Wklejam co ubieram to moze stwierdzisz ze jednak to nie duzo
Bluzeczka a na to spioszki, komplet welurkowy: spodenki plus kaftanik, bluza z kapturkiem welurkowa, kombinezon, czapeczka, chustka polarkowa, rekawiczki i kocyk do okrycia.
Widze, ze Ty nie bierzesz bodziaka, tylko zamiast tego mozna powiedziec te spioszki i kaftanik tak? w sumie dzidzi bedzie mialo 3 warstwy+kombinezonik... kurcze boje sie ze moja wymarznie ... ale mi mama i polozna mowily ze psokojnie body + pajac welutowy wystarczy, skoro bedzie gruby kombinezon i kocyk -dopakuje chyba jeszcze jakis zestaw w razie w
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-12, 11:11   #1938
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ojej już nie mogę z tą gwarancją chyba 3 raz to czytam - to jest kompletna bzdura... według kodeksu cywilnego w Polsce jest coś takiego jak rękojmia i ona ustawowo trwa 24 miesiące... te wszystkie gwarancje co generalnie taka przykrywka jest, że np. odbiorą od Ciebie ten wózek, ale równie dobrze można wysłać czy zawieźć wózek do sklepu i normalnie go reklamować w ciągu 24 miesięcy z tytułu rękojmi...
a co do ceny... na allegro rzeczywiście ok. 1100 zł za XL xa... ale ja nie wiem jakim cudem skoro w sklepach cena to ok. 1700-1800...
Bzdura? Xlander daje 24 miesiące gwarancji producenta-zgłasza się awarię, przybywa kurier, zbiera, naprawiają, odwożą. Zero kosztów ze strony właściciela. Tako na swojej własnej stronie pisze o gwarancji 12 miesięcznej. Zgodzę się, że może i rękojmia trwa 24 miesiące (czyli 12 miesięcy pokrywa się z gwarancją, a kolejne to już tylko i wyłącznie rękojmia) ale rękojmia o ile mi wiadomo dotyczy sklepu, nie producenta, dlatego właśnie ostrzegam przed kupowaniem wózków tako przez internet, bo po gwarancji a w trakcie trwania rękojmii jesteśmy skazani na dostarczenie wózka na nasz koszt do sklepu, więc jeżeli ktoś z Suwałk na ten przykład kupi wózek przez internet z Częstochowy, w razie awarii musi zapłacić za wysyłkę sprzętu! A to koszt niemały! Obydwa wózki są zabezpieczone rękojmią, czy gwarancją, różnica jest w łatwości i kosztach reklamacji.

A różnica w cenie, w mojej skromnej opinii wynika po pierwsze z marży sklepowej, nieraz wynoszącej 100% ceny, a po drugie, nie czarujmy, x-landery to produkcja Chińska (sprowadzana przez Deltim) więc i koszt nie jest wysoki - stąd opłaca im się sprzedawać niedopasowane xa 2w1 (spacerówka z aktualnej kolekcji, gondola z poprzedniej) za 1100zł, a samą spacerówkę za 890.

Cytat:
Oczywiscie ze sie da, nie chce mi sie mojej spacerowki montowac, ale wrzucam pierwsze lepsze zdjecie z netu http://img4.sprzedajemy.pl/540x405_m...ek-1274539.jpg
no to rozmawiamy o różnych wózkach, bo mnie pan w Smyku pokazywał model mura 4, czterokołowy, i sam pokazywał, że rozkładania nie ma. może i na siłę coś się rozprostuje, ale cytując pana sprzedawcę "kolanka podjeżdzają do góry"

Edytowane przez cottonpuma
Czas edycji: 2012-02-12 o 11:16
cottonpuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:22   #1939
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Widze, ze Ty nie bierzesz bodziaka, tylko zamiast tego mozna powiedziec te spioszki i kaftanik tak? w sumie dzidzi bedzie mialo 3 warstwy+kombinezonik... kurcze boje sie ze moja wymarznie ... ale mi mama i polozna mowily ze psokojnie body + pajac welutowy wystarczy, skoro bedzie gruby kombinezon i kocyk -dopakuje chyba jeszcze jakis zestaw w razie w
wiesz ta bluzeczka co na cialko i spioszki to cieniutkie sa bawelniane wiec tego praktycznie nie licze.
Body bardzo lubie ale do ubrania do szpitala nie biore bo polozne wola bluzeczke ubierac, wiec juz nie chce zeby sie denerwowaly
Wiesz jesli np bedzie wiecej niz 0 stopni, to zawsze z jednej warstwy mozna zrezygnowac, w moim przypadku z tej bluzy z kapturkiem
Chociaz poki co nie zapowiada sie na taka temp. u nas
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 11:23   #1940
ivonka7
Rozeznanie

A u mnie noc prawie bezbolesna-natomiast czuje cały czas nisko wstawione dzidzi. Rano jak mąż dowiedział się że nie miałam większych skurczy w nocy to "dawaj że" zabrał się za wyganianie małej. Powiedziałam że to tak na pożegnanie a on na to że jak dla niego to możemy się cały tydzień tak żegnać

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ivonka - fajnego masz męża... też sie wzruszyłam jak perzeczytałam co Ci powiedział
No fajny jest Kochany bardzo i ciesze się że ma takie przemyślenia.

Cytat:
Aguśka są takie! Trzeba zainwestować w manicure hybrydowy, trzyma się do 3 tygodni np. Gel Color by OPI. Ja już mam rezerwacje na czas po porodzie, bo wtedy na pewno nie będzie czasu na zmywanie i malowanie. Już kiedyś stosowałam tą metodę-fajna sprawa
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:29   #1941
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no to rozmawiamy o różnych wózkach, bo mnie pan w Smyku pokazywał model mura 4, czterokołowy, i sam pokazywał, że rozkładania nie ma. może i na siłę coś się rozprostuje, ale cytując pana sprzedawcę "kolanka podjeżdzają do góry"
Widocznie chcial Wam koniecznie sprzedac inny wozek ... tutaj masz czterokolowe rozlozone

http://bejbi.eu/sklep/images/Mura%20...%20-%20325.jpg

http://global.images7.fotosik.pl/992...24eee9cf53.jpg

A kolanka jak maja isc do gory? Nie rozumiem tego - nozki zwisaja tak jak podczas pozycji siedzacej dziecka.

Mysle, ze zaden szanujacy sie producent dzieciecych wozkow nie pozwolilby sobie na nierozkladane sie do pozycji lezacej siedzisko spacerowki (nie mowie o typowych parasolkach na przyklad) A maxi cosi jest dobra firma, wiec dba o takie szczegoly

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
wiesz ta bluzeczka co na cialko i spioszki to cieniutkie sa bawelniane wiec tego praktycznie nie licze.
Body bardzo lubie ale do ubrania do szpitala nie biore bo polozne wola bluzeczke ubierac, wiec juz nie chce zeby sie denerwowaly
Wiesz jesli np bedzie wiecej niz 0 stopni, to zawsze z jednej warstwy mozna zrezygnowac, w moim przypadku z tej bluzy z kapturkiem
Chociaz poki co nie zapowiada sie na taka temp. u nas
Wiesz, jak patrze na prognozy pogody to nigdy nic nie wiadomo od przyszlego tyg ma byc w Polsce cieplej (nawet w okolicach 0 stopni) ale za to wiecej sniegu ciekawe jak w marcu bedzie ja bym wolala zeby nizej zera nie bylo
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-12, 11:31   #1942
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Widocznie chcial Wam koniecznie sprzedac inny wozek ... tutaj masz czterokolowe rozlozone

http://bejbi.eu/sklep/images/Mura%20...%20-%20325.jpg

http://global.images7.fotosik.pl/992...24eee9cf53.jpg

A kolanka jak maja isc do gory? Nie rozumiem tego - nozki zwisaja tak jak podczas pozycji siedzacej dziecka.

Mysle, ze zaden szanujacy sie producent dzieciecych wozkow nie pozwolilby sobie na nierozkladane sie do pozycji lezacej siedzisko spacerowki (nie mowie o typowych parasolkach na przyklad) A maxi cosi jest dobra firma, wiec dba o takie szczegoly
No to nie wiem, jak on był przygotowany... wcisnął coś, popchnął oparcie, a siedzisko przechyliło się do pozycji jak w nosidełku... i stwierdził, że nie da się siedziska położyć, tak jakby siedzisko było z jednego kawałka plastiku...
tak czy owak, cena i ilość plastiku (szczególnie od ramy do przednich kół) jak dla mnie dyskwalifikują.
Stary 2012-02-12, 11:40   #1943
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Aguśka są takie! Trzeba zainwestować w manicure hybrydowy, trzyma się do 3 tygodni np. Gel Color by OPI. Ja już mam rezerwacje na czas po porodzie, bo wtedy na pewno nie będzie czasu na zmywanie i malowanie. Już kiedyś stosowałam tą metodę-fajna sprawa
Wiem wiem ze jest To na pewno jest fajna sprawa
Ale on mowil o takich zwyklych lakierach do paznokci

emigra no roznie to moze byc w marcu. Ale tak jak mowie, zawsze mozna z jednej warstwy zrezygnowac
SZYMONEK

Stary 2012-02-12, 11:40   #1944
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

cytrynko mój Tz tez mi tak gada ,ze ja mam takie warunki , ze rach ciach i i do tego on wie ze nie bedzie mnie trzeba nacinać, jasnowidz

Aguska mój tez nie rozumie tego zmywania i malowania i mówi ze jeszcze tyle smrodu przy tym ale radze sobie, i narazie sama sobie pomalowalam ,troszke krzywo ,ale z góry wyglada ładnie)

Nocka odpukac super wyspalam sie, zjadłam sniadanko, jedziemy na obiad do rodziców i dzis postanowiłam zgrzeszyc , juz mi ślinka cieknie na myśl o michałkach i lodzie ,które mam dzis w planach

miłej niedzieli dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:44   #1945
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie wiem, jak on był przygotowany... wcisnął coś, popchnął oparcie, a siedzisko przechyliło się do pozycji jak w nosidełku... i stwierdził, że nie da się siedziska położyć, tak jakby siedzisko było z jednego kawałka plastiku...
tak czy owak, cena i ilość plastiku (szczególnie od ramy do przednich kół) jak dla mnie dyskwalifikują.
Siedzisko w tym modelu ma trzy stopnie regulacji oparcia - on Wam pokazal tylko do drugiego czyli do pozycji polezacej - mowie, widac ze bardzo nie chcial Wam tego modelu sprzedac, albo sam nie wiedzial ze mozna polozyc.
Wiesz, kazdy ma wlasne zdanie na temat wozka i wlasne wyobrazenia czym chce dziecko wozic, jak dla mnie mura 4 jest bardzo dobry wozkiem i nie sadze zeby plastik mial ja dyskwalifikowac - jest wiele wozkow z gorszymi stalazami, kolami czy innymi rzeczami. Cena, fakt najnizsza nie jest.
Ten wozek co my kupilismy byl uzywany ponoc codziennie, przewozony, normalnie eksploatowany a wyglada po 2 latach jak nowy.... kola niezniszczone - moja tesciowa jak je zobaczyly to spytala sie czy nowe zalozylismy (a ona teraz oglada wozki co uniej na klatce babki zostawiaja i mowi ze wiekszosc z nich ma pozdzierane kola i to rzuca sie w oczy). Rama nie ma nawet zarysowan, latwo sie sklada, fajnie sie prowadzic, no i mnie urzekl material w spacerowce, bo jest tam jakis specjalny wsadzony co zima ma utrzymywa cieplo a latem absorbowac wilgoc, no i jest przyjemniejszy ten material niz w innych spacerowkach taka plandeka jak ja na to mowie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Wiem wiem ze jest To na pewno jest fajna sprawa
Ale on mowil o takich zwyklych lakierach do paznokci

emigra no roznie to moze byc w marcu. Ale tak jak mowie, zawsze mozna z jednej warstwy zrezygnowac
no pewnie .. .ale ja jeszcze doloze jedna warstwe jednak, lepiej nie uzyc niz potrzebowac i nie miec
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-12, 11:58   #1946
tikki85
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!!
Nieskromnie chwalę się wózkiem .
Od razu jak wózek przyjechał (3.00 w nocy ) to musiałam go złożyć . Na szczęście obsługa dziecinnie prosta i w 10min głęboki był już złożony . Dziś rano sprawdzałam jak wygląda z fotelikiem i spacerówka. Wszystko szybko się zmienia, bez większych problemów .

Głęboki
P1020021.jpg P1020022.jpg P1020024.jpg

Fotelik
P1020026.jpg P1020028.jpg

Spacerówka
P1020029.jpg P1020030.jpg

Do spacerówki jest jeszcze śpiworek na zimę, ale zapomniałam, że jest i rozłożyłam spacerówkę z powrotem na gondolkę .
Jeszcze doszło troszkę ubranek, pieluchy tetrowe i flanelowe i rożek . Kochana mama

P.S.oczywiście Pelusa musiała wsadzić swój pyszczek w kadr

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-02-12 o 11:59
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 12:03   #1947
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka jakie słodkie ubranka na wyjście . A ja mam problem, bo kompletnie nie wiem jak u mnie będzie w kwietniu. Może być zimno a może być ze 30st .

Desia...ale przynajmniej wiesz co Cię czeka . A taki strach przed nieznanym jest paraliżujący.

Fajnie Wam, że macie darmowe SPA w domu .
Stary 2012-02-12, 12:33   #1948
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguśka jakie słodkie ubranka na wyjście . A ja mam problem, bo kompletnie nie wiem jak u mnie będzie w kwietniu. Może być zimno a może być ze 30st .

Desia...ale przynajmniej wiesz co Cię czeka . A taki strach przed nieznanym jest paraliżujący.

Fajnie Wam, że macie darmowe SPA w domu .
Wiem kochana, pamietam jeszcze moja wlasna panike przed pierwszym razem i dlatego mysle ze za drugim razem moze juz byc tylko lepiej, obym miala racje!

Fajny wozek!

Ja tez nie mam pojecia jaka pogoda bedzie w polowie kwietnia
Moze byc zimno i padac snieg a moze byc wiosna w pelni przeciez, ja i tak licze ze 3 dni w szpitalu a mamuska i siorka na posterunku to w razie czego dokupia jakis cieplejszy kombinezonik!

No nic, szykujemy sie dziewczynki na lyzwy

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:13   #1949
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,

ja mam takie ciuszki jak na zdjęciu dla Malej , jeśli będzie -10 to dołoże taki cienki komplecik spodenki i sweterek,na to kocyk a jak będzie -20 to zamiast tego ( dodatkowego kompletu) włożę Ją do śpiworka
ten "kombinezon" to z tych cienszych jest

czapka zależna od pogody i siły wrzasku

wrzucam zdjęcia kącika dla Małej

z nowości w szpitalu gdzie rodzę to nie ma odwiedzin na salach po porodzie, żadnych,no czasem jak jest dłuższy pobyt to tż wpuszczają, mnie osobiście taki uklad pasuje

Mravka zapomniałam życzyć 100 lat i dłuzej dla Babci

Desia udanego wypadu na łyżwy

Czekam na tż, jak pojedzie idę zobaczyć czy koleżanka z łóżka obok urodziła małego Olka , mówiłam że urodzi 12.02.2012 , fajna data

A gdzie jest Lena? proszę do raportu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (15,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k.jpg (18,5 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-12 o 13:18
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:20   #1950
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Słoneczko u mnie ale zimno za to.
Jutro zadzwonię do gina i umówię się na KTG. Wszyscy mi mówią, że brzuch opadł
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości