|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() a wpamietnikach stefek juz nie taki dobry............... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dzień dobry..
U nas niestety źle.. Hania od północy znowu gorączkuje.. nic nie spałam.. ona się budziła co chwila, widać, że ją to męczy.. wygląda jakby po niej czołg przejechał.. biedna moja.. Czekamy właśnie na lekarza.. zamówiłam wizytę bo nie mogę patrzeć jak się męczy.. w nocy mi wymiotowała 2 razy.. jestem załamana.. Znowu ma prawie 39 stopni.. trzymajcie kciuki ![]() Beatko wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
ja dzis dalam swojej damie pajed chleba ale odgryzla taki kawal ze szok,przy niej niemozna nic zjesc bo rece do jedzenia wyciaga paczy oczami pieska pluta....potrafi bulka wyrwac z reki,Rafalowi ostatnio delicje wyrwala wariatka mala
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Beatko najleszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Nataszko, trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja myślę tak jak Patik, że na wszystko przyjdzie czas. Ale to dlatego, że bardzo się boję zakrztuszenia. Wcześniej jak jeszcze nie rozszerzałam diety to też miałam taki zamiar, szybko wprowadzić kawałki jedzonka, ale życie zweryfikowało. Jak Dominik dwa razy się zakrztusił i ta papką, bo mu nie smakowała, to był dla mnie straszny widok i te sekundy trwały wieczność, przechyliłam go i zwymiotował. Nie było tak strasznie, że zrobił się czerwony, bo szybko zareagowałam, ale ten odgłos.... No i raz wział za duzy kawałek biszkopta to tez od razu mu go wyjęłam i sie przestaszyła. Po prostu to nie na moje nerwy, ja nie jestem gotowa. No i ważne, żeby dziecko już siedziało, bo tak na półleżąca to też ciężej. Jak przyjdzie pora to i my zaczniemy samodzielne jedzonko, a na razie pod bacznym moim okiem (i tylko moim) daję chrupka i biszkopta, czasem też chlebek. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Dawidka i Dominika!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
trochę narobiłam, ale przyznam się, że po łebkach bo Hania akurat śpi, więc chciałam jeszcze napisać cokolwiek
![]() Vaniliova kobieto kochana dziękuję za pamięć ![]() ![]() co do BLW to u mnie na razie nie wchodzi w grę... Hania dostaje papki na razie bo próbowałam ją przekonać do nie-całkiem-papkowatych zupek, ale jeszcze jej nie przekonały...pluła i nie chciała jeść...aczkolwiek banana czy ogórasa kiszonego to wcina sama sobie trzymając w rączce taki większy kawałek.. tak samo chrupki dostaje do łapki ![]() beatko wszystkiego naj, naj!!!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-02-12 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
chciałabym w tym mcu wybrać się do brafitterki, bo żaden biustonosz, który mam w szafie nie pasuje teraz na mnie...Nie mam pojęcia jaki rozmiar mam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Hej, haj, helloł.
Beatko sto lat ![]() ![]() Domek, Dawid ![]() Nataaszkaa zdrówka dla Małej ![]() Wczoraj wieczorem mieliśmy gości i wpadło mi trochę niedietowego jedzenia ![]() ![]() Uwaga, uwaga ! Dominik spał do 7.30 ![]() ![]()
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() BEATKO NAJLEPSIEJSZEGO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dorosły przy gorączce czuje się błoto, a takie małe. Trzymam kciuki. Cytat:
![]() Beatka wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4842 | ||||
Zakorzenienie
|
Beatko, STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!
No i dzień dobry ![]() Cytat:
Ja nie uważam że papki to zło, każdy zrobi jak uważa. I też nie wydaje mi się że robię na siłę z dziecka dorosłego, daję mu takie, bo (to tylko moje osobiste zdanie) 1. papki dla mnie wszystkie wyglądają tak samo, mało apetycznie ![]() 2. BLW w jakimś stopniu wpływa na rozwój mowy, dziecko ćwiczy żuchwę,, poza tym - tak jak Brumek napisała - może dzięki temu dziecku jedzenie będzie kojarzyło się z przyjemnością, i nie wychowam sobie niejadka. Nie powiem, motywuje mnie przykład koleżanki która w ten sposób dziecku wprowadzała jedzenie. Synek ma 2 lata, ładnie składa zdania, a w towarzystwie ludzie fajnie reagują jak dziecko zamiast cukierka domaga się podania np surowej papryki ![]() Ale też podpiszę się pod stwierdzeniem że nie jestem zagorzałym zwolennikiem BLW ani przeciwnikiem papek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduje sie tylko że żyje ale nie mam czasu zajrzeć na dłużej, wczoraj mieliśmy intensywny dzień, rano byłam na zakupach, gotowanie, sprzątanie, pieczenie ciast, potem byliśmy na basenie, potem przyjechał szwagier i siostra i robiliśmy wspólnie sushi i spędziliśmy miły wieczór. dziś jedziemy do mojej koleżanki (byłej współlokatorki) w odwiedziny. Ma 3,5letnią córeczkę i będzie jeszcze druga ex-współlokatorka z 5 miesięczną córeczką, więc będzie wesoło ![]() będę wieczorem, buziaki ![]() ![]()
#4844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sto lat Beatko!!
dzien dobry dziewuszki ![]() Nie spimy od 8.10 - takze nawet sie wyspalam. Ale cosik glowa mi peka. Nataszka czyzbys zmienila avka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy się niedzielnie ![]() Dzisiaj nic szczególnego nie mamy w planach-aby szwagier (chrzestny Julki) ma przyjśc. Miałam piec kopiec kreta, ale wczoraj teściowa dala nam oponki, to narazie nie będę piekła-co prawda zostały juz tylko 3, ale nie ma się co obżerac, tym bardziej, że ja praktycznie tego nie jem ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-12 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Witam znad góry chusteczek
![]() ![]() Krystek wczoraj mi zastrajkował ![]() ![]() Paranormal activiti pare dni temu leciało na hbo i mój Tż sobie oglądał a ja siedziałam w wannie i powiedziałam że nie wyjde z łazienki dopóki nie wyłączy tego ![]() Eve o matko ale sytuacja ze szwagrem ![]() Sweet Krystek jeszcze nie siedzi ale ja dmucham na zimne ![]() Pieleszka ![]() ![]() Wampiry ![]() ![]() ![]() Domek Dawidek ![]() Beatko[/COLOR]sto lat ![]() ![]() ![]() Jestem zła na Tża znowu pali papierosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Nataszko biedna Hania
![]() nie ma nic gorszego niż chore dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fajek to ja tez ostatnio sie tego czepiłam i cos nie moge odczepic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki, żeby to było nic groźnego ![]() Słodki avatarek ![]() Podpinam się ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie też jakieś cholerstwo bierze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do papierosow ja tez sie czepiam, nienawidze smrodu papierochow, nigdy nie palilam i nie mam zamiaru, moj TZ z kolei pali jak wypije i tez mnie trafia wtedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dalej jedzeniewo nieciekawie, ale chociaż dwie minuty rano pociągnął, bo wczoraj to nic. A zęby cora bliżej, myślę że w przeciągu kilku dni się przebije któryś i wreszcie ulży mojemu biedactwu ![]() Dziś jedziemy do znajomych na pogaduszki i obiad, no i Tymka im przedstawić, bo jeszcze nie mieli tej przyjemności ![]() ![]() Co do tematu to please - zostawmy stary. Nie można tego dołożyć do sondy, Natka? Albo podliczmy tu na szybko, ile osób jest za i zabaczymy, czy on zostanie, czy któryś nowy wygra, co? ![]() Cytat:
Beatko, żyj sto lat i nic a nic się nie zmieniaj ![]() Wspaniałej zabawy życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas troszeńkę podobnie, bo wczoraj też było sushi (choć w knajpie niestety), a dziś idziemy do znajomych z dziećmi ![]()
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
hej
Beatko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! ![]() ![]() Haniu, zdrowiej nam - ![]() zagłosowałam na nowy tytuł ![]() ![]() u nas dziś spokój,siedizmy i robimy NIC Dawid właśnie zasnął - mój mały mężczyzna konczy dzisiaj pół roczku ![]() akurat dzisiaj zaczęłam podawać gluten - no to chyba tyle z nowości ![]() przycupnę i cofnę się poczytać ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- aaa, jeśli jest opcja że stary tytuł może zostać to ja też byłabym za, super pasuje ![]()
#4856 |
Zadomowienie
|
ale puchy......
![]() A ja sie nudze w smotnosci..... Igor zjadł pomidorówę i zasnął ja opedzlowalam zapiekanke z makaronu i wpdalam podzielic sie z Wami sernikiem ale jak nie ma nikogo to sam zjem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za kciuki..
Był lekarz.. zapalenie gardła, na szczęście osłuchowo czysto.. mamy antybiotyk.. jestem załamana ![]() Wykupiłam wszystkie leki.. full kasy na to poszło.. najgorsze, że przez to jej chore gardełko ciężko jej cokolwiek połknąć i od razu ma odruch wymiotny.. a ja w tym momencie mam zawał, że ona się dławi ![]() Jak ma temperaturę to wygląda jak wrak dziecka.. usnęła mi na rękach i tak z nią przesiedziałam ponad godzinę bo co kładłam to jej się cofało.. dałam czopek i temp spadła, teraz się już uśmiecha.. W ogóle popłakałam się z tego wszystkiego.. taka niemoc jak się patrzy na własne dziecko które ledwo zipie i nie wiadomo jak mu pomóc.. serce pęka.. mam nadzieję, że szybko nam to minie bo umrę ze strachu o nią ![]() Powiedzcie mi bo zapomniałam dopytać lekarza, jak podawać ten dicoflor? W jakiej ilości rozrabiać? Później poodnoszę się do Waszych postów.. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka dużo! A ja zaraz planuję obejrzeć Paranormal.. o ile Hania pozwoli ![]() Dziękuję ![]() I Tobie też dużo zdrówka! ![]() Też jestem za pozostawieniem starego tytułu.. fajny jest ![]() Ech.. jakoś nie mam na nic siły dzisiaj.. podłamałam się trochę |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
komis też był pozatym w tym semestrze miał 6 zagrożeń ![]() a ja w przeciwienstwie od rodziców czekam az chociaż raz nie zda i dostanie jakiegoś kopa w ![]() też jestem za Cytat:
i tu sie różnimy ![]() bo ja nienawidzę takich klimatów wampiry, magia itp Harrego też nie trawię ![]() Cytat:
![]() ja kiedyś też zemdlałam w łazience ale akurat tz też tam był i mnie złapał Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za papierosy goń Tzta ![]() Cytat:
mam nadzieje że jutro już będzie lepiej beatko ![]() ![]() ![]() ![]() Domek i Dawidek buziaki urodzinowe ![]() Dzień Dobry u nas noc cieńka Jaś budził się co chwile ![]() wiec jestem zombie pozatym dziś postanowiłam rano dać mu do polizania jabłuszko (obraną połówkę) w pewnym momencie zauwałyłam że udało mu sie ukryść bezzebnymi dziąsłami kawałeczek wiec jak najszybciej chciałam mu wyciągnąć to z buzi on sie wystraszył zaczął sie krzusić nagle przestał oddychać zrobił się sino bordowy zaczełam wołać męża przełożyłam Jaśka przez kolano i klepałam w plecki po czym on połknął ten kawałek ![]() i sie rozpłakał, po kilku chwilach sie uspokoił a ja jeszce przez godziną chodziłam roztrzęsiona ![]()
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, ze to nie taka romantyczna historia, a seks, przemoc, dużo seksu, jeszcze więcej przemocy. I to wszytsko okraszone, wspaniałym cudownym, mega seksownym Aleksandrem Skaarsgardem ![]() Co do blw. Podstawowa zasada to to, ze do roku jedzenie traktujemy wyłącznie jako dodatek do mleka - nie posiłek. Bo tak naprawde więcej jedzenia ląduje na podłodze, włosach, ubraniu itd. i nie ma szans dziecko się ne naje. Po drugie blw to nie to samo co dawanie do ręki - to dawanie wyboru, dziecko ma wybór. A po trzecie dziecko powinno jesc razem z rodzicami (najlepiej to samo) czyli jak dziecko ma ziemniaczki, marchewke, mięsko to rodzice powinni z nim siedzieć przy stole i razem zajdać, zeby dziecko poprzez obserwacje naśladowało rodziców. U nas najczęściej jest tak. Na pewno stosowałabym tą metodę, jeśli dziecko byłoby niejadkem. Natomiast ja nie mam z tym problemu, tak jak nie mam parcia zeby Agata zjadła wszytsko co jej naszykuje. Ostatnio w ogóle nie ma ochoty na jedzenie łyżką. wiec je bardzo malutko. Ale u ns często (bo nie zawsze) jest tak, ze A. dostaje zupke a jak M. przyjdzie z pracy to siadamy do stołu razem z Agatką i my jemy swoje ona swoje. Z tym, ze osatatnio zraziłam się, ze mi tym bananem zaczęła się krztusić ![]() I Ania ma racje zbyt długie jedzenie papek jest jedną z przyczyn wad wymowy, dodatkowo im szybciej dziecko dostaje grudki tym szybciej jego jelita zaczną lepiej funkcjonować. Ale ja wuważam, że każde dziecko jest indywidualnością, nie ma dobrych rozwiązań dla wszytskich zieci, przede wszytskim trzeba się kierować własną intuicją i poczuciem tego co będzie dla naszego dziecka najlepsze. ![]() Ide nadrabać dalej. A na jutro uszykowałam dla Agaty niespodzianke i bedziemy się edukować sensorycznie. ![]() Edit: Nataszko ja dicoflor dosypywałam do mleka. Bonajpierw miałam w saszetce, a potem kupiłam ten nby od 3 lat w kapsułkach, otwierałam i wsypywałam do mleka. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-02-12 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja miałam Dicoflor w saszetkach i rozrabiałam z wodą, 20ml wody. Cytat:
Spanikowałam i za chiny nie mogłam tego kawałeczka z buzi Rada wyjąć. Udało się ale wbiłam mu troszkę paznokcia w dziąsło ![]() A co do reszty.. To mój Boże ale miałaś akcje. Dobrze, że się szczęśliwie zakończyła ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.