Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 13:17   #541
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a drugie, to nikt mi nie powiedział, ze skurcze parte w czasie porodu to takie same jak robienie krecika w wc i na porodówce jak wołałam do położnej, że muszę do wc, a ona do mnie, że nie bo rodzę, a ja do niej: chyba lepiej wiem co mi się chce ale mi wstyd było szkoda że nigdzie nie piszą o tak prostych rzeczach, a jakże niezbędnych w kobiecej świadomości
Co za porównanie!!!! Buhaha

Całe 3 strony pracy mam
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:18   #542
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Bikus
chyba za mocno nie trzymalas kciukow bo w nocy caly brzuch czulam a dzis rano juz mam znow plamienia. Wiec chyba nici z tego cyklu czekam tylko jak sie @ w ciagu dnia rozwinie.
Zla jestem jak osa

Człowiek kciuki trzyma i jeszcze mu się oberwie FOCH
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:20   #543
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
też miałąm lewatywę, ale nikt mi nie powiedział w sumie po co tak na prawdę, pewna byłam, że po to, żeby w razie szwów później jakby się zachciało to, żeby nie robić krecika bo szwy puszczą a jak mi podali ten płyn to nikt nie raczył powiedzieć, że to działa w mniej niż minute po podaniu ledwo po papier na salę zdążyłam, a na zakręcie to o mało się nie wywaliłam tak darłam do wc jejuuuu jak to dobrze, że teraz człowiek wie wszystko co i jak
Baobabek u mnie w szputalu rodzilam na nowo zrobieonej sali, tylko dla mnie WIELKA sala porodowa zamykany prysznic z wspanaialym siedzeniem, osobne wc, fotelik tam, pilki i rozne przyzady. A mimo teg ja lezalam cale 3-4 godz na lozku bo nie moglam sie ruszyc z bolu.. Co do krecika. Bylo osobne wc z fotelikiem nawet nie metr od WC, i polozna mowi tylko skoncze do biegnij i sobie usiadz na dluzej, ja posiedzialam z 2 mintuty i mowie do meza moge wrocic, nie zdazylam wyjsc i juz wracalam na toalete i tak chyba z 3 razy
Ciekawa jestem co maja powiedziec dziewczyny ktorre nie mialy lewatywy przed porodem

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-02-12 o 13:22
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:22   #544
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a taj przy okazji - od kiedy szczepi się obowiązkowo na różyczkę w Polsce? wie któraś z Was? A Ty Guciu, byłaś szczepiona?
nie wiem jak to w PL wyglada... w Niemczech rozyczka jest szczepieniem "obowiazkowym"-zalecanym dla maluchow... oczywiscie rodzice musza wyrazic zgode na wszelkie szczepienia

a ja bylam szczepiona jak mialam 12 lat

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
no ale ja bede rodzic z niemieckimi poloznymi tylko ta srodowiskowa jest polskojezyczna, czyli ta co bedzie po porodzie przychodzic bo podczas porodu to maz ze mna bedzie, z reszta ja rozumiem niemiecki, ale boje sie tego ze jesli chodzi o jakies dolegliwosci, choroby dziecka to moge cos pogmatwac, wiec wole miec polska polozna na pozniej
no chyba, ze tak

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Madzia ok 1000zł, a płaciliśmy 460zł więc 2x tyle
to moze byc kwestia mrozow... my tez mamy gazowe ogrzewanie i w tym miesiacu tez o wiele wiecej musimy zaplacic

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Emigra orientowalas sie moze czy wozki sa tansze u nas czy w Pl? Jakbys mogla mi napisac ile mniej wiecej wyniosla cie wyprawka dla dziecka???Bede bardzo wdzieczna
ja kupowalam wiekszosc w Pl, bo jednak taniej wychodzilo...

A gdzie w De mieszkasz?

Cytat:
cześć z nami na pewno się uda są tu specjalistki od pozycji niezawodnych ja za pierwszym i drugim razem miałąm to ogromne szczęście, ze w pierwszym cyklu sie udało

ojjjj tak
a wiecie co, ja jak w pierwszej ciąży byłam, to się naczytałam tyyyle o porodach, o ciąży itd, byłam pewna, że nic mnie nie zaskoczy a tu się okazało, ze nikt nie uświadomił mi, że jak wody odejdą to już ciekną do samego porodu, a ja wkładkę założyłam jak do szpitala jechałam od razu się przebierałam bo ulana po kostki byłam a drugie, to nikt mi nie powiedział, ze skurcze parte w czasie porodu to takie same jak robienie krecika w wc i na porodówce jak wołałam do położnej, że muszę do wc, a ona do mnie, że nie bo rodzę, a ja do niej: chyba lepiej wiem co mi się chce ale mi wstyd było szkoda że nigdzie nie piszą o tak prostych rzeczach, a jakże niezbędnych w kobiecej świadomości
zgadza sie... ja tam mialam najwiekszy "zal", ze nikt mi nie powiedzial jak to wszystko boli i piecze PO porodzie

Cytat:
Baobabek zgadzam sie z wsztskim w 100%. A co do krecika to na szczescie mi polozna powiedziala o tym od razu jak weszlam na porodowke. Ale dala mi wybor ze mi zrobi lewatywe i jak sie zgodze to na koniec jak bede czula ze chce krecika to bedzie na 100% dzidzius bo krecika po lewatywie jest niebardzo mozliwy. No i zgodzilam sie, wiec mialam jeden stres mniej bo wiedzialam kiedy juz maly sie pchal rekoma i nogami na swiat
ja w sumie sama poprosilam o lewatywe... zeby miec pod tym wzgledem chociaz spokoj
Stary 2012-02-12, 13:25   #545
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ale są one obowiązkowe wszystkie czy nie?
ja szczepie tyl;ko na obowiazkowe wg kalendarza szczepien

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
O Matko, już widzę, jak ja się tym wszystkim będę przejowała..... biedne dziceko będzie miało łysą matkę
Bika ale to normalne, kazda mloda mama sie wszystkim przejmuje

Cytat:
to właśnie ta świnka, odra, różyczka, o której pisałam wcześniej. Bardzo obciążająca szczepionka (posądzana o wiele nieciekawych skutków ubocznych), co więcej, nie do końca jestem przekonana o zasadności jej podawania u tak malutkich dzieci. U nas na szczęście obyło się bez skutków ubocznych
jest obciazajaca ale mysle,z e to juz mit...robiono na ten temat mnóstwo badan, medycyna poszla do przodu...mysle,z e gdyby byla ona niebezpieczna zrezygnowano by z tej szczepionki...

No a coz kazda szczepionka podana w chorobie itp. moze miec rozne skutki uboczne...

U Nas ta ,,grozna,, MMR bez zadnych skutków, ewentualnie wyzsza temp.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gucia6 dokładnie. Ważne aby mała była zdrowa a ja mam gdzieś ile przytyję.

Dziś jedziemy z mężem po farbę do pokoju córci Przez to już o 8 wstałam. Wykąpałam się, umyłam włosy, zrobiłam śniadanko (naleśniki) i podałam mężowi w łóżku Tyle mam energii.

Wczoraj był super dzień. Mąż wrócił o 17 i się odkleić ode mnie nie mógł. Nawet jak przechodził obok to musiał mnie za brzuszek pogłaskać. Pierwsze słowo jak wrócił, to jak się jego córcia ma Do 1 nad ranem siedzieliśmy. Oglądaliśmy film "jestem Bogiem" polecam i gadaliśmy. Jeny od listopada chyba nie miałam takiego dnia....
inaczej sie mysli jak przed ciaza ma sie nadwage
Taka nadwaga+ sporo kg w ciazy moze byc naprawde niebezpieczne...

Fajnie, ze spedzieliscie troche czasu

Cytat:

ja absolutnie eko nie jestem i takiego trendu nie popieram po prostu uważam, że na niektóre choroby można by spokojnie szczepić starsze dzieci (np w w wieku 10-15 lat), a nie kilkunastomiesięczne:roll eyes: ale szczepie na wszystko zgodnie z kalendarzem szczepień (tylko te obowiązkowe), bo moje wyobrażenie o zasadności stosowania szczepionek u malutkich dzieci może być przecież całkiem mylne, lekarzem nie jestem

nie musisz szczepic roczniaka...mozesz zrezygnowac i podac ta szczepionke pozniej...osobiscie znam kilka takich mam

Co do szczepien na mamie z klasa byl taki watek SZCZEPIC CZY NIE SZCZEPIC?Bardzo interesujacy

Cytat:
Emigrus[/B][/COLOR] jak Ci wody odejda to z pewnoscia zauwazysz a moze bardziej poczujesz.
Ja pamietam siebie ze balam sie ze nie bede wiedziala kiedy. I dokladnie w wyznaczony porodu mylam zebe i czylam jakbym sie zsiusiala na kafelki, a tam tylko torszke wody. Pojechalam do spitala, powiedzialy ze wod pelno i ze mogly mi sie tylko troszke posaczyc, ze jakby odeszly to bym zalala lazienke. Ale zostawili mnie juz na patologi bo bylam juz w terminie a mialam ciaze z wysokim ryzykiem przez te wsyztskie niespodzianki wczesniej.
A przy porodzie jak mi je przebili to fakt ze sie saczyly bo ich wiele nie mialam ale za to lozko tzn te przescieradlo pod pupa i calymi plecami mialam mokre.
Wiec nastaw sie ze jak wody odejda to wszedzie medzie mokro czy to na lozku czy na podlodze.
Ale mi sie teraz przypomnialo jak sie szykowalam na moj porod [COLOR="Silver"]

Mi wody odeszly po wyjsciu z samochodu, tuz przed drzwiami szpitala

Czesc
Stary 2012-02-12, 13:26   #546
Malensstfo
Zakorzenienie

A ja sobie nie wyobrażam mieć lewatywę...bleee
Stary 2012-02-12, 13:26   #547
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Baobabek u mnie w szputalu rodzilam na nowo zrobieonej sali, tylko dla mnie WIELKA sala porodowa zamykany prysznic z wspanaialym siedzeniem, osobne wc, fotelik tam, pilki i rozne przyzady. A mimo teg ja lezalam cale 3-4 godz na lozku bo nie moglam sie ruszyc z bolu.. Co do krecika. Bylo osobne wc z fotelikiem nawet nie metr od WC, i polozna mowi tylko skoncze do biegnij i sobie usiadz na dluzej, ja posiedzialam z 2 mintuty i mowie do meza moge wrocic, nie zdazylam wyjsc i juz wracalam na toalete i tak chyba z 3 razy
Ciekawa jestem co maja powiedziec dziewczyny ktorre nie mialy lewatywy przed porodem
nawet wiedzieć nie chcę
ps. ja też ze 3 razy wracałam super komfort miałaś....ja niestety mogłabym wiele uwag mieć co do wyposażenia sal, oddziału, łazienek, czystości, lekarzy....jedynie na położne narzekać nie mogłąm - same super babki były

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:27   #548
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[
ja nie miałam...i przezylam
Stary 2012-02-12, 13:30   #549
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
A ja sobie nie wyobrażam mieć lewatywę...bleee
też tak mówiłam....
a teraz sobie nie wyobrażam rodzić bez lewatywy, a zrobić pod siebie
ehhh ale temat poruszyłam, a tu pora obiadowa

u mnie dzisiaj rosołek, ziemniaki i zraziki zapiekane z papryką i serem, do tego buraczki zasmażane kocham moją teściową w dniu dzisiejszym - smalcu zapomniała wczoraj kupić w PSS-sie, więc dziś mogę jeść do woli w ruchu byłą tylko oliwa z oliwek

Stary 2012-02-12, 13:31   #550
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Co do lewatywy to ja miałam przed laparo - potem mi pani kazała tak z pięć minut pochodzić po korytarzu a dopioero potem WC...... ja bym mogła tak chodzić i z pół godziny po tym korytarzu (może w ciązy jest inaczej)
Ale sama lewatywa całkiem nie nieprzyjemna po czułam się bosko taka czyściutka więc nawet nie podchodze do porodu bez lewatywy

A pielęgniarka mi mówi - gwiazdy za to płacą grubą kasę, tylko wtedy to się nazywa płukanie okrężnicy, a tu pani to ma za darmo

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Bika ale to normalne, kazda mloda mama sie wszystkim przejmuje
"młoda" ta..... powiedzmy lepiej mama pierwszego dziecka
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 13:33   #551
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do lewatywy to ja miałam przed laparo - potem mi pani kazała tak z pięć minut pochodzić po korytarzu a dopioero potem WC...... ja bym mogła tak chodzić i z pół godziny po tym korytarzu (może w ciązy jest inaczej)
Ale sama lewatywa całkiem nie nieprzyjemna po czułam się bosko taka czyściutka więc nawet nie podchodze do porodu bez lewatywy

A pielęgniarka mi mówi - gwiazdy za to płacą grubą kasę, tylko wtedy to się nazywa płukanie okrężnicy, a tu pani to ma za darmo

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

aleś mnie rozbawiła

Stary 2012-02-12, 13:33   #552
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
kocham moją teściową w dniu dzisiejszym - smalcu zapomniała wczoraj kupić w PSS-sie, więc dziś mogę jeść do woli w ruchu byłą tylko oliwa z oliwek
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 13:34   #553
Malensstfo
Zakorzenienie

W sumie to nie wiem, może zmienie zdanie...chociaż nie wiem czy na mnie lewatywa zadziała...hehe...bo na mnie mało co działa...dlatego może bym się spokojnie obeszła bez lewatywy...hehe
Stary 2012-02-12, 13:34   #554
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mówiłam....
a teraz sobie nie wyobrażam rodzić bez lewatywy, a zrobić pod siebie
ehhh ale temat poruszyłam, a tu pora obiadowa
ale kto mowi,z e trzeba od razu zrobic pod siebie
U mnie nic nie było

Cytat:
stara sie odezwałaRocznikowo jak jak
Stary 2012-02-12, 13:36   #555
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ale kto mowi,z e trzeba od razu zrobic pod siebie
U mnie nic nie było

toś miała fuksa

Stary 2012-02-12, 13:38   #556
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
W sumie to nie wiem, może zmienie zdanie...chociaż nie wiem czy na mnie lewatywa zadziała...hehe...bo na mnie mało co działa...dlatego może bym się spokojnie obeszła bez lewatywy...hehe
Maleństwo ja też się strasznie bałąm tej lewatywy, ale dobrze, że juz jedną mam za sobą i wiem, że nie jest to straszne..... więc spokojnie zawsze lepiej mieć lewatywe niż się "porobić" na stole operacyjnym, czy podczas porodu no i jeszcze po zabiegu czy porodzie masz spokój i nie musisz się martwić czy podczas parcia Ci szwy nie puszczą chociaż jak chyba 4 czy 5 dni po laparo poszłam "za potrzebą" to bałam się mocno cisnąć, że coś mi się tam rozerwie

Baobabek fakt, temat na niedzielne popołudnie super

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

Ale Ty już Dzieciątko masz

mojej koleżance napisali w książeczce zdrowia "stara pierworódka" a i tak młodsza ode mnie była
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 13:39   #557
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:

Człowiek kciuki trzyma i jeszcze mu się oberwie FOCH
Bikus, nie chcialam sie wyrzyc na Tobie, przepraszam.

Stary 2012-02-12, 13:40   #558
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Baobabek fakt, temat na niedzielne popołudnie super

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Ale Ty już Dzieciątko masz

mojej koleżance napisali w książeczce zdrowia "stara pierworódka" a i tak młodsza ode mnie była
Kazdy temat dobry

No to juz chamstwo
Stary 2012-02-12, 13:41   #559
Malensstfo
Zakorzenienie

Wiecie co....tyłek mnie już boli od siedzenia...
Stary 2012-02-12, 13:42   #560
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bikus, nie chcialam sie wyrzyc na Tobie, przepraszam.
Spoko, przecież ja się nie obrażam

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
No to juz chamstwo
No dokładnie
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 13:44   #561
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Bikus wyslalam Ci PW. Sorry za szczegoly

A pokaze wam cos

Stary 2012-02-12, 13:46   #562
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Aha, nie pochwaliłam się a mam pierwszy objaw ciążowy - cyce mi urosły - tylko w moim przypadku cieżko to wyczuć bo jak już wiecie kiedyś było mnie więcej i po zrzuceniu tych 12kg, cyce niesetety stały się..... hmmmm.... jak to ładnie nazwać..... o..... mało jędrne - po prostu miałam trochę za dużo skóry a za mało wypełnienia.... no i zaczyna się właśnie robić to wypełnienie ale będę miała balony - już mam 70F

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Toady zaraz Ci odpiszę, tylko mąż zupkę zaserwował, więc po zupce
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 13:51   #563
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Mojego TZ siostra bedzie rodzic teraaz pod koniec marca, pokaze wam co kupilismy maluszkowi.

http://direct.asda.com/george/baby-g...efault,pd.html

http://direct.asda.com/george/baby-b...efault,pd.html

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Aha, nie pochwaliłam się a mam pierwszy objaw ciążowy - cyce mi urosły - tylko w moim przypadku cieżko to wyczuć bo jak już wiecie kiedyś było mnie więcej i po zrzuceniu tych 12kg, cyce niesetety stały się..... hmmmm.... jak to ładnie nazwać..... o..... mało jędrne - po prostu miałam trochę za dużo skóry a za mało wypełnienia.... no i zaczyna się właśnie robić to wypełnienie ale będę miała balony - już mam 70F

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Toady zaraz Ci odpiszę, tylko mąż zupkę zaserwował, więc po zupce
Bikus OK A co do cycow nastepna 70F wy sobie chyba zartujecie

Stary 2012-02-12, 14:01   #564
Malensstfo
Zakorzenienie

Bikuś

Today fajne rzeczy!!
Stary 2012-02-12, 14:05   #565
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Mojego TZ siostra bedzie rodzic teraaz pod koniec marca, pokaze wam co kupilismy maluszkowi.

http://direct.asda.com/george/baby-b...efault,pd.html

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Bikus OK A co do cycow nastepna 70F wy sobie chyba zartujecie
To wyobraź sobie jakie one wcześniej były. Ale wiesz co, tak na prawdę to wcale nie są jakieś maga duże, kiedyś jak patrzyłam w lutro to widziałam tylko cycki, a teraz to i nawet czasami przejdzie mi przez myśl, że mogłyby być większe

A prezenty boskie może Emilce też Ciocia/Teściowa Toady prześle hihihihih
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 14:06   #566
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wozki kochana to zalezy od modelu Ja kupilam uzywana (ale prawie jak nowa!! ) maxi cosi mura 4 - dalismy za niego 520 euro (z fotelikiem juz) My duzo rzeczy odkupilismy od znajomych i w sumie za ubranka (2 duze kartony) przescieradla, kocyki, laktator, sterylizator, nosidlo baby björn, lezaczek, kojec drewniany, dostawka do lozka babybey i inne gadzety wyniosly nas ok 580 euro. Liczyli nas po euro czy dwa za sztuke ubranek np. Inne rzeczy po polowie ceny.
Z nowych rzeczy to wiadomo skusilam sie na kilka ubranek, pieluszki tetrowe, flanelowe, kocyki (mam ich chyba z 6 ) pampersy, podklady, przewijak, butelki, reczniczki itp to wyszlo nas mysle ok 400-500 euro. Trzeba jeszcze doliczyc jakies kosmetyki no i rzeczy dla siebie do szpitala, typu koszule do karmienia, staniki do karmienia.

Wozek zawsze mozna kupic nowy, ale tanszy niz my kupilismy - ja najpierw chcialam ABC Design za 399,00 z tym ze do niego musielibysmy i tak dokupic adaptery i fotelik wiec wyszloby ok 550 i tak. Ale sa juz wozki po 200-300 euro, trzeba tylko poszukac ubranek nie trzeba tak duzo miec jak my mamy- mysmy szaleli bo po sztuce tanio wychodzilo hehe
dzieki ja wlasnie chce sie rozgladnac tu za cenami wozkow i porownac w Pl, bo prawdopodobnie pojedziemy w kwietniu to moze cos kupimy tam tanszego,chociaz obserwuje kilka aukcji na ebay, bo sa fajne wozki, moze uda sie cos taniej wyszarpac
Cytat:
cześć z nami na pewno się uda są tu specjalistki od pozycji niezawodnych ja za pierwszym i drugim razem miałąm to ogromne szczęście, ze w pierwszym cyklu sie udało

ojjjj tak
a wiecie co, ja jak w pierwszej ciąży byłam, to się naczytałam tyyyle o porodach, o ciąży itd, byłam pewna, że nic mnie nie zaskoczy a tu się okazało, ze nikt nie uświadomił mi, że jak wody odejdą to już ciekną do samego porodu, a ja wkładkę założyłam jak do szpitala jechałam od razu się przebierałam bo ulana po kostki byłam a drugie, to nikt mi nie powiedział, ze skurcze parte w czasie porodu to takie same jak robienie krecika w wc i na porodówce jak wołałam do położnej, że muszę do wc, a ona do mnie, że nie bo rodzę, a ja do niej: chyba lepiej wiem co mi się chce ale mi wstyd było szkoda że nigdzie nie piszą o tak prostych rzeczach, a jakże niezbędnych w kobiecej świadomości
wlasnie szkoda,ze takich rzeczu nie opisuja.Ja bym wolala byc na wszystko przygotowana juz wczesniej co sie moze zdarzyc. Na lewatywe na pewno sie zdecyduje, bo nie chce niemilej niespodzianki,zreszta dla mnie bylby to niesamowity wstyd, jakby cos takiego mi sie przytrafilo i jeszcze maz bylby przy mnie. W tych ostatnich tygodniach przed porodem to tez pewnie bede sie bala gdziekolwiek wyjsc,zeby nic nie zalac. A wogole mozecie napisac jak wygladaja wody plodowe i czy maja jakis zapach? Jak odejda ci w aucie jak to potem wyczyscic?Ojoj, tyle jeszcze malych spraw dookola porodu, o ktore pewnie kobiety rodzace sie martwia.
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:12   #567
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
To wyobraź sobie jakie one wcześniej były. Ale wiesz co, tak na prawdę to wcale nie są jakieś maga duże, kiedyś jak patrzyłam w lutro to widziałam tylko cycki, a teraz to i nawet czasami przejdzie mi przez myśl, że mogłyby być większe

A prezenty boskie może Emilce też Ciocia/Teściowa Toady prześle hihihihih

Bikus
oczywiscie, przeciez musze dbac o synowa. A mojej szwagierce slemy az do Grecji.

Stary 2012-02-12, 14:15   #568
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bikus
oczywiscie, przeciez musze dbac o synowa. A mojej szwagierce slemy az do Grecji.
WOW ale jej zazdroszczę. To nie musicie się zastanawiać, gdzie na wakacje jechać byliście już u nich???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-12, 14:16   #569
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Hej, dziewczyny Ale mam nadrabiania
Maleństwo, widziałam na skarbiemamy, że założyłaś nowy wykres, więc zmieniłam dane na liście. Nie mam tylko aktualnych danych Strippi i Tusi.

Madziu, Guciu, dopisać imiona Waszych córeczek do listy? Na razie jest tylko, że oczekujecie dziewczynek.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:17   #570
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Witaj Mrowinka co to za wyjazd był??? Rekreacyjny czy edukacyjny????
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości