Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1876 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 16:37   #56251
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Wybacz.
Napisałam z perspektywy analizy składu. Biovax, Rainforrest i DI mają składniki których wymagamy od dobrej odżywki.
Być może z mojej perspektywy powinnam wieszać na L'Biotice psy, bo opisują swoje kosmetyki jako dobre dla alergików i wrażliwców a mi każdy jeden zrobił masakrę, ale nie będę, bo obiektywnie są dobre.
Prawo wizażu jest takie (zwłaszcza KWC) że ludzie piszą że im serum Biosilk odżywiło włosy ;]

lepszy dla włosów wg mnie = więcej składników potencjalne pielęgnujących, mniej składników potencjalnie wysuszających, podrażniających, dających chwilową poprawę
Oki Wyczytałam od razu subiektywną opinię dlatego się wtrąciłam Wiem akurat, ze Ty nie oceniasz pochopnie, ale coraz częściej spotykam się na forum z poleceniami konkretnych produktów bez głębszego wytłumaczenia
Teraz wytłumaczyłaś i jest ok

Cytat:
Nie każdy może kłaść na skalp olej.
Nawet u mnie niektóre powodują wypadanie, chociaż raczej nie mam z tym problemu już (wypadanie na skutek podrażnienia, reakcja natychmiastowa)
Żel lniany dobrze się wchłania i ma bardzo małe ryzyko podrażnień, nie wiem jak z wypadaniem. Warto próbować bo uczucie nawilżenia i łagodzenia jest niezaprzeczalne. Jest kilka sposobów nakładania, u mnie najlepiej się sprawdza gęsta płukanka po myciu, a kiedy nakładałam na osuszone było mi co najmniej dziwnie
Oj taaak
Ja jestem przykładem tych, którzy nie mogą nakładać olei na skalp...
Od razu zaczynają mi wypadać włosy w ogromnych ilościach

Mało tego- ja nie mogę przetłuścić włosów...tzn. umyć np. po 3 dniach, bi wypadanie nie ma końca

Jak umyję po dwóch to wypada ich co najmniej dwa razy mniej
Tak mam od dziecka...mama mi jakiś czas temu uświadomiła

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Mi zagraniczny wax bardzo obciążył włosy, ale żeby tylko to miałam strasznie podrażniony skalp, robiły się nawet strupki. Za to przy biovaxie czegoś takiego nie mam, ( używam do włosów ciemnych) mam po nim błyszczące i przyjemne włosy.
Czyli u mnie dokładnie na odwrót Przy Biowaxie nie robiły się strupki, ale bardzo mi zaszkodził.

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Ajrisz, protestuję, nie przepraszaj za to, że analizujesz skład i pod tym względem wydajesz ocenę. Równie dobrze możesz przepraszać za zjeżdżanie wspomnianego jedwabiu biosilk. Jest miliony dziewczyn, które się nim zachwycają a jednak jego potencjał odżywczy jest zerowy przez ukochany alkohol. Jak dla mnie sytuacja z pilomaxem jest właśnie taka sama, efekt wizualny niezły ale nikt nie wie jak on w gruncie rzeczy wpływa na stan włosów, jedne to przeżyją i dalej będą miały objętość i skręt a drugie się połamią.
Anyway, pamiętam w swoim życiu sytuację(tak, zyłam wtedy jeszcze we włosowym średniowieczu) kiedy po umyciu stosowałam wax zagraniczny(SLES) jako odzywkę b/s. Końcówki miałam w niezłym stanie bo wyjątkowo były równe jak od linijki ale włosy leciały jak oszalałe. Nie oglądałam ich wtedy czy mają cebulki czy to tylko połamańce ale coś było na rzeczy. Żeby nikt nie postanowił ponajeżdżać, to powiem, wiem, że stosowałam go niezgodnie z przeznaczeniem. Tym niemniej skoro długi kontakt powodował problem to krótki również by go powodował. Kwestia dawki "trucizny".
Przecież nie kaja się tutaj przepraszając za swój wybryk...
Po prostu wypowiedziała się jednym zdaniem, zawierając w nim subiektywną opinię. Dlatego pociągnęłam ten temat. I jak widać zrozumiałyśmy się, dlatego nie rozumiem wyrażenia o proteście przeciw przepraszaniu ;]
Szczególnie, że...nie przeprosiła i nikt tego nie oczekiwał

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A tak poza tym skład to jeszcze nie wszystko. To tylko lista składników, z której możemy w pewnym stopniu określić, czego jest więcej a czego mniej. Nie jesteśmy w stanie zgadnąć stężenia.

Cytat:
"Czy zastosowany w odżywkach WAX składnik Sodium Lauryl Sulfate (SLS) faktycznie jest tak niebezpieczny dla zdrowia, jak można o tym przeczytać na różnych forach internetowych? Jak udowodniły badania przeprowadzone przez Cosmetic Ingredient Revue (CIR) w 2005 roku, kosmetyki zawierające w swoim składzie Sodium Lauryl Sulfate nie zagrażają zdrowiu ludzkiemu(nie są rakotwórcze), jeżeli są stosowane w kosmetykach, które się spłukuje, a kosmetyki które pozostają długo na skórze nie powinny zawierać go więcej niż 1%. W odżywkach WAX stężenie SLS wynosi 1%, a ponadto pozostają na skórze jedynie 20 minut, po tym czasie należy je dokładnie spłukać. Proszę również pamiętać, że w obecnych czasach tak naprawdę wszystko może podrażniać i powodować alergię, wiele zależy od wrażliwości osobniczej każdego z nas i nie musi to być koniecznie właśnie SLS."

http://www.pilomax.pl/4/faq

Składników odżywczych w Biovaxie też może być śladowa ilość.

Ostatnio przeczytałam na Biochemii, że jeśli stężenie składników wynosi poniżej 1% to nie muszą być umieszczane po kolei. Więc to miejsce w składzie też nie mówi nam wszystkiego.
Ja wielokrotnie spotkałam się z tym, że w ogóle kolejność składników w składzie INCI nie zawsze idzie w parze z ich ilością ;] Wielokrotnie była o tym mowa na wizażu Dlatego można zobaczyć co zawiera dany kosmetyk, ale stężenia ze składu nie odczytasz

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Nie pamiętam, dlaczego, głupio mi
Nie jestem pewna, ale chyba Indios o tym pisała w jakimś innym wątku, a wyszukiwarka teraz coś nie bardzo.
Zanotowałam sobie, że żółtko nie powinno być za długo, ale już nie zapisałam, dlaczego - może to jak z naftą - 15 min wystarczy, a dłużej może podrażniać?
Albo zasycha i trudno zmyć?
Chodzi o proteinki Krótko mówiąc po ok. pół godzinie żółtko robi więcej szkody niż pożytku Najczęściej objawia się to mega przesuszem

Cytat:
Czuję się jak adwokat diabła wcale nie chcę bronić tej maski, tylko ostatnio wiele myślałam o składach i produkcji kosmetyków.
I bardzo dobrze
Często jest tak, że ktoś umieści jedną opinie na wizażu (np. użytkownik z dużą liczba postów), ubierze je w ładne, brzmiące naukowo słowa i połowa czytajacych powtarza później to samo nie wiedząc nawet o czym piszą Zauważyłam to wielokrotnie i kilka razy udało mi się ściągnąć takich na ziemię

Nigdzie nie spotkałam się z nauko9wym dowodem na to, że kolejność składników oznacza ich ilość w kosmetyku ;]

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No to zasypię Was moimi włosami
Tak jak obiecałam-nie komentuję

Włoski odrobinę spuszone-tzn. że mam odstawić shea na stałe?
Są cudowne Ile ja bym dała za taki skręt...

LadyMadalena- czy masz wykształcenie chemiczne żeby potrafić przeanalizować stężenie poszczególnych składników w kosmetyku?
Bo wydaje mi się, że bez wykształcenia i odpowiedniego sprzętu nikt nie jest w stanie ocenić tego prawidłowo
Może jednak się mylę- zdradź może coś więcej jak to robisz to chętnie skorzystam przy najbliższych zakupach.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:37   #56252
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamki Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc dla mnie zapachy to najmniejsze zmartwienie. Tylko ten swędzący skalp... coś mu szkodzi, a ja nie wiem co.
Właśnie w zapachu jest problem. Nie wiadomo co kryje się pod nazwą "parfum" a to może być straszne świństwo.
Zawsze wybieram kosmetyk które nie pachną albo pachną w konkretny sposób - jeśli czasem zboczę np w stronę oliwki BD fur mama (niby zapach przebadany ale pudrowy a takich unikam) - coś swędzi.
Niestety możemy się zdać tylko na czuja.
Cytat:
A i jeszcze krótkie pytanie: po Pottersie moje włosy się strasznie buntują: przetłuszczają się w mega szybkim czasie. Zatem czy myje któraś z was Hegronem, bo się zastanawiałam nad kupnem d/s. W domu mam jedynie b/s i nie wiem czy nada się na mycie włosków.
Myłam rok temu Hegronem i było bardzo pozytywnie Dodawałam odrobinę miodu i cytryny. Podniecałam się nawet tym w dzienniku regeneracji - strona 5
Po około butelce niestety przestało służyć, ale to może być wina wszystkiego, zarówno odżywki, braku natłuszczania jak i czynników zewnętrznych, no pylenie jakiegoś świństwa
Cytat:
Ta maska może podrażnić również ze względu na obecność konserwantów i barwników a potencjał wysuszający może powodować emolient przy jednoczesnym braku humektantów.
To często robią szampony
Cytat:
Czuję się jak adwokat diabła wcale nie chcę bronić tej maski, tylko ostatnio wiele myślałam o składach i produkcji kosmetyków.
Dobrze to się nazywa dyskusja
Ja bronię silikonów i parafiny, pamiętasz?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-12 o 16:43
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:41   #56253
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja bronię sylikonów
Parafiny to tylko w przypadku kremów do rąk Bo na skalpie mi robiła masakrę.
Stary 2012-02-12, 16:42   #56254
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie no, jak nic nie dałaś na włosy, to jest rewelacja Dziewczyno
Tak w ogóle, to rzadko coś nakładam Muszę to zmienić.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:44   #56255
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tak w ogóle, to rzadko coś nakładam Muszę to zmienić.
Zdecydowanie.
Nie wiem jak u innych, ale u mnie najważniejsze jest właśnie to, co zostawię na włosach
Stary 2012-02-12, 16:45   #56256
ewcia1807
Zakorzenienie

*Basia* , Indios Bravos Dziękuję

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Zdecydowanie.
Nie wiem jak u innych, ale u mnie najważniejsze jest właśnie to, co zostawię na włosach
Jutro lecę po Garniera

Stary 2012-02-12, 16:46   #56257
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Dobrze to się nazywa dyskusja
Naprawdę bronisz?
Bo ja też

Cytat:
Ja bronię sylikonów
Kurczę...Ty też silikonów?

A myślałam, że Wy obie ortodoksyjne...

Stary 2012-02-12, 16:48   #56258
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Naprawdę bronisz?
Bo ja też

Kurczę...Ty też silikonów?

A myślałam, że Wy obie ortodoksyjne...
Oj nie, nie. Ja uwielbiam sylikony. Byle nie w szamponie, bo wtedy mój skalp cierpi. Ale w czymś b/s sylikony muszą być
Dieta CG mi nie służyła, włosy były głodne
Stary 2012-02-12, 16:50   #56259
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Oj nie, nie. Ja uwielbiam sylikony. Byle nie w szamponie, bo wtedy mój skalp cierpi. Ale w czymś b/s sylikony muszą być
Dieta CG mi nie służyła, włosy były głodne
Moje także

A zastanawiam się nad powrotem do silikonów w szamponach,a le tylko ok. 2 razy na tydzień...co najmniej raz w tyg. i tak będę to zmywać Rzepką Joanny

Jednak zanim stanę przy półce przed kupnem to trochę minie Najpierw one muszą wrócić do normy po tym wypadaniu...

Stary 2012-02-12, 16:53   #56260
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

Czyli u mnie dokładnie na odwrót Przy Biowaxie nie robiły się strupki, ale bardzo mi zaszkodził.
No właśnie Najlepiej na własnej skórze sprawdzić. Tak mi się przypomniało, że kilka lat temu koleżance mojej mamy zagraniczny wax bardzo pomógł, miała włosy zniszczone rozjaśnianiem, a teraz ma całkiem dobrej kondycji.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:54   #56261
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, a znacie kosmetyki, które zawierają silikony TYLKO odparowujące? Ostatecznie zmywalne wodą ?

Stary 2012-02-12, 17:00   #56262
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
No właśnie Najlepiej na własnej skórze sprawdzić. Tak mi się przypomniało, że kilka lat temu koleżance mojej mamy zagraniczny wax bardzo pomógł, miała włosy zniszczone rozjaśnianiem, a teraz ma całkiem dobrej kondycji.
My kilka lat temu obydwie z mama urządzałyśmy rytuały z tym specyfikiem
Dzięki niemu moja mamcia co ma 3 włoski na krzyż wyhodowała w wieku prawie 40 lat włosy za ramiona (w skręcie, a ma mocniejszy niż mój )

W końcu jednak zaczęły ja denerwować i ścięła Ale waxa od czasu do czasu do tej pory kupuje

Stary 2012-02-12, 17:00   #56263
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje także

A zastanawiam się nad powrotem do silikonów w szamponach,a le tylko ok. 2 razy na tydzień...co najmniej raz w tyg. i tak będę to zmywać Rzepką Joanny

Jednak zanim stanę przy półce przed kupnem to trochę minie Najpierw one muszą wrócić do normy po tym wypadaniu...
Co kto lubi Mnie najbardziej służą szampony bez sylikonów Sylikony mogę mieć wszędzie, ale nie w szamponie

Ech, muszę zrobić sobie jakąś nawilżającą maskę, ale pomysłu nie mam. Ostatnio miałam na włosach mleczny balsam Joanny z Apteczki Babuni i włosy nie wyglądają najlepiej. Chyba przesadziłam z proteinami mleka
Stary 2012-02-12, 17:02   #56264
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Dziewczyny, a znacie kosmetyki, które zawierają silikony TYLKO odparowujące? Ostatecznie zmywalne wodą ?
balsamy Pottersa mają silikon zmywalny wodą. To tak na szybko, co mi przyszło do głowy.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:05   #56265
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
ewcia
dokładnie

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:22   #56266
Misha_
Wtajemniczenie

Dziewczyny ponawiam pytanie czemu pianki są niefajne nawet jak nie mają alco a tylko żele używają kręconowłose? Poza tym znalazłam żel ,który ma na 2 miejscu glicerynę, ale boję się kupić bo po każdym żelu mam szorstkie i matowe włosy
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:25   #56267
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie czemu pianki są niefajne nawet jak nie mają alco a tylko żele używają kręconowłose? Poza tym znalazłam żel ,który ma na 2 miejscu glicerynę, ale boję się kupić bo po każdym żelu mam szorstkie i matowe włosy
Chyba nie to, że nie są fajne, chyba bardziej znane są nam żele
A masz jakąś upatrzoną piankę?

Stary 2012-02-12, 17:30   #56268
Misha_
Wtajemniczenie

Zamierzam podkraść dzisiaj maminą Isana coś tam chyba do farbowanych Myślałam bardziej też o Isanie do loków, ale nie wiem czy składowo one czymś się różnią. Ewcia ja się bardzo cieszę, że zmotywowałam Cię linkiem do kontynuacji CG, bo oglądanie Twoich włosów to sama przyjemność
Stary 2012-02-12, 17:33   #56269
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczególnie, że...nie przeprosiła i nikt tego nie oczekiwał
"wybacz" jest chyba oczywiste?

Cytat:
LadyMadalena- czy masz wykształcenie chemiczne żeby potrafić przeanalizować stężenie poszczególnych składników w kosmetyku?
Bo wydaje mi się, że bez wykształcenia i odpowiedniego sprzętu nikt nie jest w stanie ocenić tego prawidłowo
Może jednak się mylę- zdradź może coś więcej jak to robisz to chętnie skorzystam przy najbliższych zakupach.
Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Powiedziałam, że oceniam to na oko. Równie dobrze możesz zapytać czy wykształcenie chemiczne mają dziewczyny wykonujące analizy. Czytanie składów to wróżenie bo jak sama powiedziałaś nie znamy stężeń. Są natomiast prawa, jak to, że niektórych składników nie może być więcej niż "..." i możemy być pewni, że to co jest dalej, tego jest mniej lub tyle samo. Producenta należałoby spytać aby wiedzieć jakie są stężenia. Uznałam tylko, że jeśli kosmetyk ma gęstą konsystencję to użyto w nim sporo substancji zagęszczających takich jak choćby alkohol cetylowy. Poza tym wolę prostą gęstą bazę do własnego wzbogacania niz obiecanki producenta. Są jednak składniki, których wystrzegam się(co nie oznacza, że nie używam w ogóle) i jest to choćby SLES a podanie go w składzie w pobliżu wody lub między podstawowymi składnikami jak emulgatory, zagęszczacze (kiedy konsystencja jest gęsta) to dyskwalifikuje dla mnie taki kosmetyk.
Swoją drogą, proste metody bez "sprzętu" też mogą dać niezłe wyniki, choćby najprostsze miareczkowanie Kwestia po co?

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-02-12 o 17:39
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:39   #56270
ewcia1807
Zakorzenienie

Misha_
Masz linka do tych pianek?
Jeszcze żeby moje tak się błyszczały jak tej Kobiety z linku

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-02-12 o 17:45
Stary 2012-02-12, 17:39   #56271
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa ja dzisiaj zaszalałam
Maseczka na winie Bingacz z miodem, cytryną, keratyną, jojoba, aloesem, Bobofrutem i ciut drożdży Właśnie siedzę z folią.
Uwielbiam Cię

Cytat:
Bobofrut dedykowany brzoskwiniom DMKI i bananom Caskady

Cytat:
jest loczek zauszny najprawdziwszy 100% od zawsze mój
Jest Śliczny

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Moje połamańce
ale będzie lepiej! musi być!
Pewnie, że będzie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
zaleję Was moimi dzisiejszymi fotkami po farbowaniu na olej odrostów pielęgnacja jak dotychczas
z tyłu nie dopracowałam koncówek, ale efekt i tak mi sie podoba
środkowe zdjęcie bez lampy
Świetne Lubię patrzeć na Twoje włosy Są takie romantyczne

Cytat:
Włoski odrobinę spuszone-tzn. że mam odstawić shea na stałe?
Jak nie nałożyłaś nic zabezpieczającego to jest cudownie

Cytat:
Ja jestem przykładem tych, którzy nie mogą nakładać olei na skalp...
Od razu zaczynają mi wypadać włosy w ogromnych ilościach

Mało tego- ja nie mogę przetłuścić włosów...tzn. umyć np. po 3 dniach, bi wypadanie nie ma końca
Jakbym czytała o sobie ale ustabilizowało mi się to odkąd wcierałam Jantara. Staram się myć co 2 dni i trzymam się tego choć czasem po eksperymentach muszę myć co dzień. Olei na skalp nakładać nie mogłam i pewnie nadal nie mogę. Wolę nawet nie próbować. Wyjątkiem był jedynie olej winogronowy nałożony czasem na 30 min -1h przed myciem. Wolę wcierać wcierki niż oleje

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-02-12 o 17:40
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:45   #56272
ewcia1807
Zakorzenienie

pati_bc dziękuję Kochana

Stary 2012-02-12, 17:51   #56273
Misha_
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43463,hair-locken-schaummfestiger-pianka-do-lokow.html i wydaje mi się, że tutaj jest recenzja bo pamiętam, że Isana zmieniła opakowanie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=405
Z tego co pamiętam na 99% nie ma alkoholu, a na pewno nie gdzieś na początku.

Aaa przypomniało mi się. Uważam, ze jesteś za surowa dla siebie i swoich włosów. Masz piękne loczki, zdefiniowane, szczerze? Gdybyś nie napisała o puchu to bym go nie zobaczyła, bo byłam zachwycona skrętem. Także głowa do góry

Edytowane przez Misha_
Czas edycji: 2012-02-12 o 17:53
Stary 2012-02-12, 17:55   #56274
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43463,hair-locken-schaummfestiger-pianka-do-lokow.html i wydaje mi się, że tutaj jest recenzja bo pamiętam, że Isana zmieniła opakowanie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=405
Z tego co pamiętam na 99% nie ma alkoholu, a na pewno nie gdzieś na początku.
Jeśli składu nie zmienili, to chyba nie wyrządzi krzywdy Ja nie widzę alkoholu

Stary 2012-02-12, 18:00   #56275
milena798
Rozeznanie

Litości!!! 7 mam do nadrobienia

Cytat:
dzięki za odpowiedz, a jest w nich cos co trzeba inaczej myć niz odżywką czy BD?
u mnie nie było dzis w ross zadnej odzywki +25
za to mam pomadkę alterry, szampon BD, klamerki do włosów (ziai ulgi nie było ) a plynów facelle było chyba 4 rodzaje i zgłupiałam nie wiedziałam który nadaje sie do włosów i w rezultacie nie wziełam żadnego.
nie
to nie ładnie
o ja też chciałam kupić pomadkę bo z nivea mi się skończyła a mam takie usta popękane a podasz mi link do tej pomadki?

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, dzisiaj jestem po farbowaniu wiec dalam popalic swoim wlosom az musze sie pochwalic ale jestem zadwolona bo wreszcie znalazlam farbe ktora mi pasuje a wczesniej musialam rozjasniac a pozniej klasc druga farbe ale z tym juz koniec !
zastanawia mnie to dlaczego w farbach nie ma skladu odzywek dolaczonych do nich mam chyba ze 3 tubki odzywki recital preference i nie wiem co ona tam ma a podejrzewam ze niezle naszprycowana jest silikonami
zmylam farbe johnsonem dla dzieci z sls, pozniej odzywka z farby, krem biedronkowy, zel lniany i voila nawet mi sie podobaja a to juz cos
bardzo ładny kolor czy ja tam w tle widzę aloesa?

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj psikacz wg przepisu Brunetki KLIK tzn z aloesem z parapetu plus kilka kropli 10x aloesu z ZSK... i chyba zaraz jajko zniosę! Tak mi włosy przy skórze zesztywniały!
Za to na twarz jest przeprzyjemny
też go będę robić jak zakupię aloes bo się skonczył jakieś parę dni temu. Zobaczę jak na włosy się nie nada to będzie na twarz tak jak u Ciebie
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Bez beretu nie ruszyłabym się z domu
ja to się szalikiem owijam po same oczy i jeszcze kaptur nakładam tylko okulary mi widać i przyliz od kaptura mi się nie robi

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dzięki Urosły - kocham je za to, że tak rosną
o tak za każdym razem jak wrzucasz zdęcia to widzę coraz dłuższe moje rosną 2 cm minimum bez "wspomagaczy" więc chyba nie jest zle
Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość

1-pocztaek cg (wrzesien 2010)
2-styczen 2011
3-styczen 2011
4-kwiecien 2011
5-listopad 2010
6-styczen 2011
7-grudzien 2011
8,9 -luty 2012
10-listopad 2011
oo jeszcze bardziej jestem zachwycona twoimi włosami
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:05   #56276
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Dla przypomnienia - post Sensualitki opółproduktach. Ma bardzo wysoką porowatość KLIK
Dzieki piekne juz sie biore za czytanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Cudo, cudo! Miałam kiedyś podobny kolor (ino z pasemkami ciemnymi) i własnie za nim zatęskniłam... Włoski masz śliczne, bardzo mi sie podoba objętość. Masz cieniowane?
Tak sa cieniowane Ale delikatnie zawsze podkreslam to fryzjerowi

Cytat:
Dla mnie rówież!
Agatka89 cudowne są! Kolor jest piękny
dziekuje

Cytat:
zaleję Was moimi dzisiejszymi fotkami po farbowaniu na olej odrostów pielęgnacja jak dotychczas
z tyłu nie dopracowałam koncówek, ale efekt i tak mi sie podoba
środkowe zdjęcie bez lampy
Świetne! A wiesz że zaczełyśmy pielegnacje w tym samym dniu

Cytat:
No to zasypię Was moimi włosami
Tak jak obiecałam-nie komentuję
ty to masz lokasy!

Dziewczyny a probowalyscie olejku rycynowego na rzesy?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:07   #56277
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
ty to masz lokasy!

Dziękuję

Ja już dawno miałam próbować z rycynowym, ale do tej pory się nie mogę zabrać

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-02-12 o 18:10
Stary 2012-02-12, 18:19   #56278
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
bardzo ładny kolor czy ja tam w tle widzę aloesa?
tak to aloes

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Dziękuję

Ja już dawno miałam próbować z rycynowym, ale do tej pory się nie mogę zabrać
Ja mam gdzies w szufladzie moja siostra zachwala wlasnie na rzesy i tak sie zastanawiam

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:22   #56279
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Pewnie, że będzie

Cytat:
próbowałam. mnie nie podrażnił, rzęsy nie wypadały ani ni złego się nie działo. na pewno je przyciemnił, przez co wydawały się dłuższe. potem przestałam nakładać - lenistwo
Stary 2012-02-12, 18:30   #56280
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Dla przypomnienia - post Sensualitki opółproduktach. Ma bardzo wysoką porowatość KLIK
Ajrisz jesteś wielka ile ja się naszukałam tego postu... dziękuję , ze go zalinkowałaś

Cytat:
Sugar, koniecznie kup jak tu będziesz. Rycyna ma dużo zastosowań: maseczki na włosy, na wypadanie, na paznokcie i skórki, na suchą skórę stóp, do olejowego oczyszczania twarzy OCM Traktuję nią syfy na zmianę z olejkiem herbacianym. Ale po stokroć paznokcie!
ostatnio robiłam OCM i do migdałowego dodałam rycynę i... wysuszyło mi skórę była bardziej sucha niż przed OCM
Cytat:
No to zaczynam akcję denko na 2 tygodnie Zamówiłam l-cysteinę, glicerynę (tylko to do włosów na razie) , hydrolat różany i koloid srebra Ale odłożyłam troszkę pieniędzy, w razie, gdy Isana i Alterra będzie na przecenie
u mnie też denko wykańczam glorię i Mype

Cytat:
tak to aloes
też mam
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości