|
|
#1321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
jak dla mnie super,zdrowo,różnorodnie, czyżby większy luz? a co do obidów u babci to znam to,ledwo zje sie jedno danie,a babcia już niesie kolejne ![]() to wstawian moje U Śniadanie:2 kromki razowca z margaryną,twarożek domowy z pomidorem kawa z mlekiem 2 Śniadanie: drożdżówka z serem,kruche ciasteczko,jakiś wafelek OBIAD:zupa dyniowa,razowa tortilla,ze smażonym w ziołach kurczaku,pomidor,ogórek,c ebule,wszystko polane keczupem i zawinięte podwieczorek:szklanka maślanki truslawkowej,pomarańcza,k ilka wafelków KOlacja:2 naleśniki z powidłami jabłkowymi po:drożdzówka z wiśnią w ciągu dnia:kilka czekoladem marcepanowych,jaabłko ogólnie jakoś tak słodko i jak? |
|
|
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie:
I: 2 naleśniki orkiszowe: 1 z duszonym jabłkiem z cynamonem; 2 z twarożkiem i cynamonem; kawa 1hbiegania +rozciąganie II: owsianka z nerkowcami, migdałami i masłem orzechowym;kawa III: pieczony łosoś+ parowane brokuły,cukinia i kalafior IV:mini tarta kajmakowa; koktajl truskawkowy łyżwy 1h V: sałatka: wędzony pstrąg, sałata lodowa, papryka, pomidor, ogórek, kiełki,bazylia; zielona herbata |
|
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
U
I podgrillowana polenta z wędzonym łososiem, kilkoma łyzeczkami ajwaru + sałatka jarzynowa II pełnoziarniste spaghetti z sosem z gorgonzoli, tunczyka i chrupiących brukselek <3 owoce - kawalek pomelo i jablka III jeszcze gorący rożek z ciasta drozdzowego z serem zjedzony z konfiturą figową ![]() IV miska bardzo gęstej arabskiej zupy pomidorowej z cieciorką i soczewicą do picia espresso, duza czarna, herbata czerwona, zielona i owocowe
|
|
|
|
#1324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli czas na błogie lenistwo, długie spacery, spotkania z przyjaciólmi i robienie pysznego jedzonka
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-02-12 o 18:52 |
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanów się nad tym i nie odpisuj, schowaj emocje i zastanów się - czy planowanie całego dnia z góry oraz jedzenie bardzo dietetycznie na utrzymaniu wagi jest na pewno ok? ja się już nie wtrącam, pomyśl nad tym sama. faktycznie nie ma potrzeby roztrząsać tu tego problemu, to nie wątek od tego, więc przepraszam i kończę ot.
|
|
#1326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jesz węgli do obiadu? ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
U
I kasza manna z sokiem wiśniowym, orzechami i kandyzowanymi owocami, strata kostka czekolady mlecznej gruszka II dwa domowe krokiety z kapustą, grzybami i mięsem III kawałek jabłecznika, kawa z mlekiem i cukrem, 2 albo 3 kostki czekolady mlecznej, kilka łyżeczek Danio śmietankowego (jakiś nowy cud, light, tż próbował )IV omlet z 2 jaj z serem i szynką, polany ketchupem
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.grahamka z maslem,serkiem wiejskim,wedlina,jajkiem, pomidorem,salata,rzezucha i sola 2.kawal szarlotki,herbatka mietowa 20min skakanka,1h rower 3.indyk w sosie slodko kwasnym,ziemniaczki,salat ka obiadowa 4.salatka owocowa--jablko,pomarancza,marwitk i 5.2kromki razowca z maslem,salatka gyros.
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Mój plan na jutrzejsze R:
6:10 - 2 berlinki Viva (obniżona zawartość tłuszczu) z ćwikłą i pomidorem (niestety bez parówek rano nie potrafię się obejść, muszę zjeść coś na ciepło a na nic innego nie mam czasu )9:00 - owsianka z mlekiem 0,5% (takie mam w pracy ale dziś już kupiłam 2%), łyżką miodu, truskawkami i orzechami (owsianka dziś ugotowana, jutro podgrzana w mikrofali, jutro też bedzie zalana zimnym mlekiem i dodam owoce) 12:00 - ryż brązowy z kurczakiem podsmażonym na odrobinie oleju z pestek winogron + warzywa 15:00 - przekąska w postaci ciasteczek owsianych bananowo-orzechowych domowej roboty 18:00 - kolejna porcja ryżu z kurczakiem (bo dziś zrobiłam go na jutro dużo za dużo) koło 20 - serek wiejski z warzywami. może być?? |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
r
ja głodna jestem....DLACZEGO??????? ???
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem, ja bym pękała po takiej ilości jedzenia..
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, Irish, nie naprawdę. Tyle lat siedzisz w tym wątku i jeszcze nie nauczyłaś się odróżniać prawdziwych opinii od ironicznych komentarzy skonanych Twoim wiecznie nieudanym jadłospisem wizażanek? Całe to Twoje jedzenie (poza 3 posiłkiem) wygląda jak jedno wielkie podjadanie, tyle w temacie.
Edytowane przez Sunday Rose Czas edycji: 2012-02-12 o 20:22 Powód: Literówka |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie
1. Smażona polenta z serkiem wiejskim, duszonym jabłkiem z miodem i cynamonem i orzechami laskowymi. Kawa z mlekiem. 2. Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, buraczki na ciepło <3 3. Kawałek drożdżowego posmarowany masłem. Cappucino. 4. Grahamka z makrelą wędzoną i kiszonym ogórkiem. |
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja podjadam.... chyba o to chodzi w Redukcji, żeby ograniczyć ilość posiłków? czy nie? |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
nie
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, możecie zerknąć na mój plan na jutro? Co zmienić? |
|
|
|
|
#1338 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanko
BŁAGAM, oceńcie... |
|
|
|
#1339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2012-02-12 o 20:47 |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Właśnie jeśli chodzi o owsianki rano to za dużo zabawy... parówki wrzucam na wodę i idę w tym czasie myć a owsiankami to ja się zawsze przejmuję, mieszam, doglądam... Ale postaram się zamieniać to częściej na np. jajecznicę albo jajko na twardo - przy tym, może mi będzie łatwiej jakiś chleb dołączyć.
Owsianki z twarogiem jakoś mi nie smakują. Jedynie z mlekiem (gotuję na wodzie z miodem), uwielbiam właśnie gorącą owsiankę z zimnym mlekiem a czasem nawet i mrożonymi owocami. Ciasteczka są pięknie dietowe, dziś sama piekłam. Składają się z... płatków owsianych, zmielonych orzechów laskowych, odrobiny słodzika (nie używam cukru w ogóle), 1 jajka, odrobiny mleka, garści żurawiny, łyżki skrobi i szczypty aromatu bananowego - więc właściwie nic zakazanego Nie jadam praktycznie w ogóle pieczywa, więc sobie czasami dogadzam takimi ciasteczkami![]() Tak właśnie kombinuję nad tym posiłkiem o 15, bo to niedługo też będzie jeden z moich posiłków okołotreningowych (około 17 siłownia - musze do konca wyzdrowieć aby wrócić). |
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U do oceny
na start - 2 szkl.wody,jedna z miodem i cytryną,szklanka herbaty z pokrzywy i pół bułki ciemnej ze szynką drobiową I: mix - jaglanka i ryż brązowy ze serkiem homo i błonnikiem, rodzynki, awokado,płatki migdałowe i trochę papai kandyzowanej trening: orbitek 45 minut, ćwiczenia z hantelkami na ręce i abs na brzuch po drodze 3 plastry drobiowej szynki II: próżony indyk z mixem sałat, cebulką, pieczarkami,kurkami i makaronem pełnoziarnistym i orkiszowym III: serek grani ze szczypiorkiem,ogromna suszona figa i trochę żurawiny IV: jajecznica z 1 jaja i 2 białek, cukinia, 3 plastry szynki,mix sałat,pomidor i 3 ogórki konserwowe dużo wody w ciągu dnia,herbata z mlekiem x2, kawa ok 3 razy i herbaty ziołowe/owocowe jak to wygląda?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2012-02-12 o 22:23 |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U, czy wszystko z nim ok?
1: Serek wiejski z wkrojonym kawałkiem papryki, ogórka i oliwkami, chleb 3 ziarna grubo z masełkiem, kawa zbożowa 2: Truskawki, kawałeczek piernika, domowe babeczki z kruchego ciasta z budyniem, jabłkami i czekoladą 3: Pierś z kurczaka parowana, ziemniaki, marchewka na gęsto, buraczki 4: Połówka grahamki, zapieczona z serem żółtym, wędzonym pstrągiem i oliwkami międzyczasie 2 piwa grzane z miodem i pomarańczą
|
|
#1343 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
Obserwuję Was i się powoli wdrażam, nie rozumiem co złego tam jest Za małe porcje?
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze "wyjazdowe" U/P:
I: pełny talerz żurku z kiełbasą i ziemniakami, II: kanapka z jasnego chleba z masłem i szynką konserwową, gorąca czekolada, III: połowa średniej pizzy z bekonem, oscypkiem, fetą i pieczarkami z sosami: pomidorowym i czosnkowym( pycha pół litra "Kubusia", IV: duża porcja sałatki greckiej( wiadomo- feta, oliwki, sałata, pomidory, cebula) z gęstymi sosami: czosnkowym i śmietanowym. |
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio dostałam na prv pytania dotyczące czy nie tyję, nie chodzę przejedzona, bo ,,komuś" ta ilość jedzenia starczyłaby na 2 dni
Koniec ...Moje wczorajsze U : śniadanie : pełna miseczka różnych płatków z jogobellą i jabłkiem, kubek cappucino II śniadanie : bułka pszenna - 1/2 z serem białym i dżemem, 2/2 z twarożkiem i szynką, jabłko, marchew Wpadło : 5 herbatników, kawa z mlekiem Obiad : makaron pełnoziarnisty z szpinakiem, brokułą z serkiem wiejskim i surówką ![]() robiłam ciasto więc podjadam trochę masy Podwieczorek : kisiel malinowy, garstka cornflakesów,jabłko, kubek mleka , Kolacja : bułka pełnoziarnista z serkiem kanapkowym , starta marchew z jabłkiem i jog. nat. 180g I jak ?? chyba dobrze , nie ?
|
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za poprzednią opinię, poproszę o komentarz do dzisiejszego jadłospisu, o ile ktoś ma czas i ochotę na to
.Ś: Owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3 lyżki otrąb, łyżka zmielonego siemienia - zalane wodą. Wymięszałam z twarogiem ze słodzikiem, bananem, wiórkami kokosowymi), zielona herbata Pół godziny pływania na basenie IIŚ: jablko, sok pomarańczowy O: makaron pełnoziarnisty z twarogiem, słodzikiem i łyżką dżemu jeżynowego; dzbanek czerwonej herbaty P: jogurt naturalny/serek wiejski z granulowanymi otrębami z żurawiną 40 minut hh K:jajecznica z 2 jaj z pomidorem i ziołami, zielona herbata Oczywiście w ciągu dnia 1,5l wody niegazowanej .
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę:
U: Ś: owsianka z dwoma wkrojonymi truskawkami, dwoma kostkami czekolady, kawa z mlekiem mandarynka, kostka gorzkiej czeko 2 Ś: malutka parówka, pomidor, ogórek konserwowy O: makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, groszkiem, marchewką i szpinakiem P: garsc migdałów, mandarynki K: omlet z 2 jaj z serkiem homo |
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanie: kromka chleba razowego z żółtym serem, połowa papryki II śniadanie: kawa obiad: bigos (bez chleba!) podwieczorek: surówka z marchwii i jabłka II podwieczorek: miseczka brukselki kolacja: będzie chleb z polędwicy z kurczaka(czy jakoś tak), twarożek z cebulą i papryką PS Misia, przepyszne śniadanko masz!! Musze kiedyś wypróbować, bo nie mogę przekonać się do owsianek bleeh, a tu takie pyszności! Edytowane przez Vinga21 Czas edycji: 2012-02-13 o 16:59 |
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu w ogóle nie widzę białek, popraw to. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

:
)

zrozumiałam, że są rzeczy w życiu ważniejsze od jedzenia , a jedząc normalnie się nie tyje - staram się jeść zdrowo, różnorodnie i eksperymentować z potrawami oraz nie planować jedzenia ( chociaż jutro będę improwizowała na śniadanie bo lodówka prawie pusta 

)

Koniec ...