|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32255519]Wklejam wszystkie moje ciuszki
To jest wszystko co mam dla dziecka Po kolei to: 4851: białe body (Kerfur), zielone body z napisem Syneczek Mamuni (zwykły sklep), 2 czapeczki (zwykły) i koszulka (Pepco), 5 śliniaczków, 2 niedrapki (Tesco, kolejno 12 i 7 zł), body z długim rękawem (Kerfur) i pół pajacyka (Pepco) 4852: na pierwszym planie 2 pary śpioszków, żółte (Kerfur) i niebieskie (dostałam od koleżanek na 18-tkę, no skąd one wiedziały, że mają być niebieskie:P) 4854: 2 pajace (Pepco), 5 body z krótkim rękawem, białe bawełniane z jakimiś napisane (pak z C&A), pod nimi 2 body zielone i białe (Lidl) i śpioszki opisane powyżej A wszystko na kocykach, które dostałam. Na pewno jeszcze jakiś dokupię, bo one są dosyć grube. Jeśli chodzi o jakość, bardzo dobre są te z Kerfura, z C&A i z Pepco, fatalne są te z Lidla, ale też są najmniejsze, więc też nie posłużą za długo.[/QUOTE] n o no to cały arsenał - ja mam z lidla zestaw coś ala dresowy i kurteczkę i uważam że jest super gatunkowa
|
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Ja chciałam kupić kurteczkę w Lidlu, ale były tylko dziewczyńskie, a wtedy jeszcze nie wiedziałam, co tam pływa u mnie
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32255519]Wklejam wszystkie moje ciuszki
To jest wszystko co mam dla dziecka Po kolei to: 4851: białe body (Kerfur), zielone body z napisem Syneczek Mamuni (zwykły sklep), 2 czapeczki (zwykły) i koszulka (Pepco), 5 śliniaczków, 2 niedrapki (Tesco, kolejno 12 i 7 zł), body z długim rękawem (Kerfur) i pół pajacyka (Pepco) 4852: na pierwszym planie 2 pary śpioszków, żółte (Kerfur) i niebieskie (dostałam od koleżanek na 18-tkę, no skąd one wiedziały, że mają być niebieskie:P) 4854: 2 pajace (Pepco), 5 body z krótkim rękawem, białe bawełniane z jakimiś napisane (pak z C&A), pod nimi 2 body zielone i białe (Lidl) i śpioszki opisane powyżej A wszystko na kocykach, które dostałam. Na pewno jeszcze jakiś dokupię, bo one są dosyć grube. Jeśli chodzi o jakość, bardzo dobre są te z Kerfura, z C&A i z Pepco, fatalne są te z Lidla, ale też są najmniejsze, więc też nie posłużą za długo.[/QUOTE] super zestaw Ja ostatnio segregowałam swoje ciuszki, które dostałam, jest ich już ponad sto a jeszcze się ludzie mi odgrażają, że mają dla nas trochę ubranek... Tam jest wszystko, body z krótkim, długim rękawem, bez skarpet, ze skarpetami, pajacyki, bluzeczki, spodenki, sweterki, czapeczki - jejcia, no po prostu wszystko. Ubranka są poza tym bardzo dobre jakościowe i w ogóle nie zniszczone, bo to od ludzi, którzy przywiązują dużą wagę do jakości ubrań. Sama nic nie dokupuje dla dziecka na start, bo wszystko jest.
|
#874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety ja nie mam zbyt wielu bliskich znajomych z małymi dziećmi, więc wszystko musimy kupić sami. Ale jakoś to tam będzie Nie przejmuję się póki co.
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci się udało - to kapitalnie, jeden wydatek z głowy i możesz zrobić z tymi pieniedzmi inny użytek super![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32256383]:O Super się masz. To w porównaniu z Tobą mam kropelkę w morzu Niestety ja nie mam zbyt wielu bliskich znajomych z małymi dziećmi, więc wszystko musimy kupić sami. Ale jakoś to tam będzie Nie przejmuję się póki co.[/QUOTE]no przy was to ja w ogóle odpadam, ja mam po kilka rzeczy na każdy okres, ale chyba będę prała codziennie bo ilościowo to ich jest strasznie mało
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
no niby mi się udało, ale powiem Wam, że bardziej się cieszę z zaistniałej sytuacji z tego powodu, że W OGÓLE nie mam napędu na kupowanie ubranek
chętnie oglądam wózki, łóżeczka itd, ale ubranka totalnie mnie nie interesują. Nie wiem czemu tak
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie miałam, omijałam najdłużej jak mogłam, te kolory niebieski i róż mnie przytłaczają i w ogóle - mogę oglądać farby, łóżeczka, szafy...no ale kiedyś trzeba było, więc zaczełam i cieszę się że mam z głowy
|
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha a co chcesz kompletować wszystko masz Cytat:
Cytat:
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse ja mam te same body z Lidla,te zielonkawe w paseczki.
Jeślii chodzi o jakość ciuchów z Lidla to ja jestem jak najbardziej za.Mam multum ciuchów z Lidla dla Filipa i są dobrej jakości,bluzki i piżamki,rajstopy.Nic się z nimi nie dzieję,nie piorę ręcznie,nie farbują wyciągam je takimi jakie wsadziłam.Cena też przemawia bo np za bluzkę płace ok 30-40zł a w Lidlu za dwie ostatnio płaciłam 27 |
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
jak tylko na chwilkę ( wszystko nadrobię jutro). Mam do Was pytanie, czy Wy też macie teraz taki szybki puls? nie czuję, żeby mi serce mocno waliło ale dzisiaj jak zmierzyłam puls to wyszło 120 uderzeń /min.! ( po chwili wyszło 103 i 102). Zaznaczam, że siedziałam sobie spokojnie rozluźniona i niczym się nie stresowałam.... HELP????
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie kochana Usiądź, wypij melisę i niczym się nie stresuj
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
kurcze nawet melisy nie mam...nie wiem czym to jest spowodowane, zaczynam się martwić, że coś jest nie tak...jutro spytam pielęgniarkę dlaczego mam taki wysoki, zobaczę co powie, a w czwartek powiem o tym lekarzowi...eh...
|
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32247790]A możliwe
No właśnie tylko przeważnie koszt tych tabletek nie jest mały, boję się wtopić :P Dlatego jak ktoś z doświadczenia napisze, że jakieś tańsze stosuje już długo i są OK, to może się zdecyduję [/QUOTE]Wielu moich znajomych stosuje te z Lidla, jedni są bardzo zadowoleni, inni mniej. O, te z Rossmana też stosują, i taka sama sytuacja. Sama musisz do swojej zmywarki spróbować i ocenić. Inaczej sprawa się ma z talerzami czy garnkami, na których nie widać zacieków, a inaczej np. ze szkłem, które musi być krystalicznie czyste ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32255519]Wklejam wszystkie moje ciuszki To jest wszystko co mam dla dziecka Po kolei to: 4851: białe body (Kerfur), zielone body z napisem Syneczek Mamuni (zwykły sklep), 2 czapeczki (zwykły) i koszulka (Pepco), 5 śliniaczków, 2 niedrapki (Tesco, kolejno 12 i 7 zł), body z długim rękawem (Kerfur) i pół pajacyka (Pepco) 4852: na pierwszym planie 2 pary śpioszków, żółte (Kerfur) i niebieskie (dostałam od koleżanek na 18-tkę, no skąd one wiedziały, że mają być niebieskie:P) 4854: 2 pajace (Pepco), 5 body z krótkim rękawem, białe bawełniane z jakimiś napisane (pak z C&A), pod nimi 2 body zielone i białe (Lidl) i śpioszki opisane powyżej A wszystko na kocykach, które dostałam. Na pewno jeszcze jakiś dokupię, bo one są dosyć grube. Jeśli chodzi o jakość, bardzo dobre są te z Kerfura, z C&A i z Pepco, fatalne są te z Lidla, ale też są najmniejsze, więc też nie posłużą za długo.[/QUOTE] Aleś nagromadziła ![]() Cytat:
Ale na pewno porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem, bo każdy organizm jest inny. Być może u ciebie oznacza to coś poważniejszego.
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Fatalny dzień... Laptop mi się zepsuł, podobno jakiś wirus związany z acta. ![]() Próbowałam coś zdziałać przy konsultacji telefonicznej z 2 informatykami i stanęliśmy w punkcie, w którym ani oni, ani ja nie wiemy co dalej. Jutro coś będziemy kombinować, ale zdaje mi się, że trzeba będzie system od nowa instalować. Kolejne wydatki, nie planowane, więc zła jestem okrutnie...Także będę zaglądać tylko na chwilkę, bo nie wiem czy i stacjonarny tego cholerstwa nie złapie. Zamówiłam jakiś nowy program antywirusowy z zaporami. We dwoje na jednym kompie ciężko. Mąż dziś coś ma robić do pracy na stacjonarnym, więc za chwilkę zmykam... Jutro idę robić analizę moczu, mam nadzieję, że wyleczyłam infekcję. Z dobrych wieści: dzidziuś od wczorajszej nocy daje się we znaki, jak się tak rusza to jakoś spokojniejsza jestem. ![]() Idę, spróbuję choć troszkę poczytać co napisałyście i pewnie zaraz będę musiała męża puścić... Pozdrawiam! |
|
|
|
#885 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32256383]:O Super się masz. To w porównaniu z Tobą mam kropelkę w morzu Niestety ja nie mam zbyt wielu bliskich znajomych z małymi dziećmi, więc wszystko musimy kupić sami. Ale jakoś to tam będzie Nie przejmuję się póki co.[/QUOTE]Perse nie kupuj za dużo bo nie wiesz jak dziecko będzie roslo i jakie duże się urodzi. Moim znajomym urodziła się córa 60cm długa i 4500g. Więc większość ubranek na 0-3 miesiące była już za mała. Cytat:
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
U mnie nowe dolegliwosci- klucie w pochwie ![]() W czwartek mam wizyte i zobaczymy co tam u szyjki slychac, jeszcze jakby do tego wszystkiego zaczelo mi sie robic rozwarcie to juz przegiecie:/ Na sama mysl,ze cos znowu jest nie tak, a ja mam zaczac kompletowac wyprawke to wymiotowac mi sie chce. Kocham juz tego malego urwisa i chce aby byl tam jak najdluzej ale mam juz dosyc grrrr ale nic juz nie narzekam, ponoc w drugiej ciazy bedzie lepiej ![]() Nawet nie chce mi sie myslec nad imieniem, maz wybral Mariusz i niech tak na razie zostanie, Kism mozesz wpisac moze po porodzie mnie oswieciPerse ladne ubranka, dobrze ze nie kupilas tej kurteczki w Lidlu, jak czulam ze masz dziewczynke
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego i wszystko będzie OK. No a naprawdę te kurteczki były przepiękne, taliowane, za 25 zł, z dosyć fajnych materiałów i podpinane polarkiem... Szkoda, że tylko dziewczęce. |
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ma 2 latka i drobne dziecko z niej. 4 miesiące temu urodziła drugą, która na tym etapie waży już 7 kg potężny bobas z niej Wam powiem
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
begie13 ja mierze sobiue co pare dni cisnienie, przed ciaza mialam zawsze mega niskie, teraz mam wyzsze ale w normie, zas puls zawsze miedzy 98-102 wiec tez chyba za wysoki, no chyba ze w ciazy mamy wyzszy.
odezwe sie jutro po wizycie u ginekologa, w weekend sie wyciszam ![]() tez mam wiekszosc ciuszkow 0-3;/ mam nadzieje, ze beda dobre.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-12 o 20:01 |
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wyrosło z niego 190 cm i 100kg żywej wagi
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, miałam na myśli 2 miesiące od daty wizyty u gina
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj rowniez ogladalam ciuszki w sklepie ale jakos nie moge sie przemoc zeby kupic boje sie ze kupie za male heeh
|
#895 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No wreszcie się coś rozgadałyście wieczorem! Ja mam wrażenie, że ten weekend jakoś wyjątkowo spokojny był
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32254543]A ja byłam na krótkim spacerku po parku i w Kerze, w pasażu jest Pepco i kupiłam 2 pajace i jedną koszulkę i w takim innym sklepiku 2 czapeczki bawełniane Śliczne śliczności [/QUOTE]W jakich kolorach dzisiejsze zakupy? ![]() Cytat:
Ale się tata wygrzeje Fajnie tak w środku zimy dla odmiany w taki klimat wyskoczyć ![]() Też się zastanawiałam, gdzie się wszystkie dziś podziały... Ja przed południem zaglądałam co chwilę, a w międzyczasie dalej sobie doczytywałam o różnych dzieciowych rzeczach, poprzeglądałam aukcje polecanych przez Was użytkowników z allegro (rajrodzica-pl, r_p77, GREG-dg), aż stwierdziłam, że dośc kompa, że już wszystko mam prawie w małym palcu Siedziałam do tego cały dzień sama, bo Maksiu do wieczora był u babci, a tż w pracy i dopiero wieczorem razem wrócili, więc ja po południu pobuszowałam w kuchni, a teraz jestem już z Wami ![]() A propos allegro... Tacca, dostałaś już przesyłkę od rajrodzica-pl? Zadowolona jesteś? Co tam kupowałaś u nich? ![]() Cytat:
![]() Ja na pewno nie chcę rodzić w Tarnowie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32255519]Wklejam wszystkie moje ciuszki To jest wszystko co mam dla dziecka [/QUOTE]Ładnie, to już całkiem niezły zestaw ![]() Cytat:
A może ja się nie powinnam dziwić, bo jak dobiorę się do ubrań po Maksie, to pewnie podobną liczbę tam mam, tak na pierwszy rok życia to spokojnie tyle sie uzbiera ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak gin nic tam nowego u Ciebie nie znajdzie Ok, wpisuję, zawsze jeszcze można zmienić jak to parę dni temu któraś napisała.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mega szacunek dla mamy, wydać na świat takiego kloca .... Nieprawdopodobnie dzielna kobieta ![]() Cytat:
Wolę uznawać, że mam jeszcze 3 miesiące niż 2 ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Wiesz, przekrój rozmiarowy jest od 50 cm (te mogą się okazać za małe) do powyżej 70cm. Najwięcej jest w rozmiarze 56-58 i powyżej 60.
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kilka na 56 - ale naprawdę tylko kilka, jeśli dostanę coś od znajomych to fajnie jeśli nie to tyle musi mu wystarczyć
![]() trochę więcej za to na 62 i wyżej - bo te mogę zakładać nawet wcześniej podwijając rękawki... a tak to reszte będzie się dokupywać jak czas pokaże ![]() no ja też jak to pierwszy raz usłyszałam to zdębiałam... kiedy widziałam takiego niemowlaka - toż to wyglądało jak 3 miesięczne dzieco... mam nadzieje że mój będzie w normie ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ale po co Wam dziewczyny w ogóle ubranka w rozmiarze 50-52? przecież to wcześniaki takie noszą - norma to 56 i tych się też nie kupuje za dużo, bo starcza jedynie na pierwszy miesiąc...bo dziecko szybko rośnie - takie dyspozycje dostałam od bratowej, mamy, koleżanki i paru innych osób. A szkoda pieniędzy - bo potem dziecko zmienia rozmiar tak szybko, że nie nadąża się kupować - prawda Kism, Pandzia? Wy doświadczone Matki
|
|
|
|
#900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To może się okazać, że wieeelu z tych ubranek nie założysz albo też przez pierwszy miesiąc życia Antoś będzie codziennie w co innego ubrany ![]() Cytat:
Zastanawiam się jak tam ten przewijak zamontować, żeby nie nawiercać jakichś dziur od góry Najlepiej na pewno po prostu przejechać się do Ikei, oglądnąć na żywo, a potem pogadać ze stolarzem Ale tak już z ciekawości pytam... ![]() Fajne rozwiązanie z ubrankami, dobrze mieć taką koleżankę ![]() Cytat:
Ale może ja jestem taka "skrzywiona", bo Maksiu był duży Nie mniej jednak zawsze można tak jak piszesz, te rękawki czy nogawki podwinąć i krzywda się dziecku nie stanie Na dodatek mamy, które urodzą pod koniec maja i później to możliwe, że wcale nie będą musiały dużo tych rękawów zawijać, bo może być ciepło i dzieciaczki będą w krótkich rękawkach i gołymi nóżkami sobie majdać ![]() Jeśli nie chce się wydawać pieniędzy na ubranka, które nie wiadomo czy dziecko założy, a może założy 2-3 razy, to naprawdę kilka sztuk w rozmiarze 56 wystarczy... Chyba że np. dziecko na każdym usg wychodzi malutkie w stosunku do wieku ciąży albo grozi przedwczesny poród, ale wtedy też wcale nie wiadomo, jaki maluch będzie, gdy już wreszcie będzie po drugiej stronie brzucha... No to wywód znowu strzeliłam ![]() ...i uciekam! Dobranoc |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

To jest wszystko co mam dla dziecka 
a jeszcze się ludzie mi odgrażają, że mają dla nas trochę ubranek... Tam jest wszystko, body z krótkim, długim rękawem, bez skarpet, ze skarpetami, pajacyki, bluzeczki, spodenki, sweterki, czapeczki - jejcia, no po prostu wszystko. Ubranka są poza tym bardzo dobre jakościowe i w ogóle nie zniszczone, bo to od ludzi, którzy przywiązują dużą wagę do jakości ubrań. Sama nic nie dokupuje dla dziecka na start, bo wszystko jest.

super!
chętnie oglądam wózki, łóżeczka itd, ale ubranka totalnie mnie nie interesują. Nie wiem czemu tak 

ile można
Usiądź, wypij melisę i niczym się nie stresuj 

Jutro coś będziemy kombinować, ale zdaje mi się, że trzeba będzie system od nowa instalować. Kolejne wydatki, nie planowane, więc zła jestem okrutnie...

Ok, wpisuję, zawsze jeszcze można zmienić
Zastanawiam się jak tam ten przewijak zamontować, żeby nie nawiercać jakichś dziur od góry