|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Ja dzisiaj miałam podobnie.. Hania dorwała gazetę i na chwilę się zagapiłam w tv a ona kawałek tej gazety odgryzła i od razu taki odruch wymiotny się pojawił.. zaczęła jej ślina lecieć z buzi.. i dopiero jak ją przełożyłam głową w dół i palcem jej jakoś wyciągnęłam.. masakra!! Jaka ja łupia jestem, że w porę nie zobaczyłam.. a to od razu się przykleiło daleko do podniebienia ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas jakby troszkę lepiej.. póki co gorączki nie ma i nawet ładnie zjadła mleczko.. trochę marudna jest, ale pewnie to gardełko jej dokucza.. A ja padam z nóg.. drugą noc nie śpię.. Obejrzałam przed chwilą ten Paranormal activity.. no i czuję, że będę miała masakrę jak mi się to w nocy przypomni.. naprawdę się bałam! Te nocne nagrania mnie przerażały.. końcówka do dupy tylko.. brrrrr |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Hej kochane, melduję, że żyję, przyjechał M. wczoraj i straram się spędzić z nim trochę czasu, tymbardziej, żę dziś w nocy już jedzie...
U nas to samo, Igor chory jeszcze, jutro jadę znów do kontroli. W ogóle nie chce mi pić Hippa, nic a nic, więc spróbuję z innym mlekiem, padło na jedno z tańszych - Bebiko...zobaczymy... Ale tak czy siak chciałam zmienić, bo wychodzi taniej. Właśnie M. poszedł po nie do Biedry. Całuski kobietki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że u Was to ciągle się coś dzieje ![]() Cytat:
![]() Dla mnie też może zostać stary tytuł ![]() Cytat:
![]() Mogę Cię pocieszyć, że ja też nie bardzo wyspana... Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i to jest najfajniejsze podsumowanie ![]() Ja też się nie przejmuję. Czasem zje sporo, czasem prawie nic.. no trudno, nic na siłę ![]() Cytat:
na długo znowu? ![]() fajny wpis znalazłam: http://www.dzieciowo.pl/2012/02/dobr...abkowanie.html
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Aniu do końca lutego znów
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
Telik ale przeżycie
![]() Agata pełza ![]() Ale się obżarłam (ale dietetycznie ![]() Biedne te nasze chore maluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Marinko - teraz wiem c oto za bol byc samej z dzieciem w domu..... ![]() ![]() A ja dziś dałam Igorzastemu jabłuszko na tarce ucierane...noi juz byly kawaleczki wiec mamlal sobie ale miny robil przy tym zabojcze ![]() i nie zadlawil sie na szczescie ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-12 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Sweet
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też się dołączam do życzeń! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patryk też czasem am takie coś, że chce jeść, ale przed cycem się broni jak może ![]() ![]() Ciekawe jak Wam się uda wizyta. Cytat:
Dużo zdrówka życzę! Cytat:
A jak Jaś reaguje na smak jabłka? Bo mój to strasznie się krzywił, aczkolwiek był bardziej nim zainteresowany niż taką papką ze słoiczka. Cytat:
![]() ![]() ![]() Herbatek i wody też nie chce pić. Kleiku zje najwyżej 50ml (więc nawet nie odciągam więcej mleka, bo po co?)... Nie zmuszę go do jedzenia, tylko cierpliwie daję, ile on chce i co on chce... Jak czytam, ile niektóre dzieci zjadają, to mój Mały co najmniej słabo przy nich wypada... ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- ![]() Ruszyłaś coś z pisaniem pracy? Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-02-12 o 16:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a Twój Tż to ta kcały czas w delegacjach??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
mamad tak, i to dzięki Twoim wskazówkom. Nawet nie wiesz, jak jestem Ci wdzięczna. Potem jeszcze się odezwę na pw, ale jak Igor uśnie, oki ?
sweet cały, cały czas... Przez prawie 1,5 miesiąca był tylko 4 dni w domu ( dwa weekendy )... masakra jest czasem, takiego mam doła, jak stąd do Warszawy. Ale jakoś lecą godziny i mijają dni
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-12 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Raczkowanie
|
![]() Widzę, że wiele z nas ma już za sobą przeżycia związane z dławieniem.. mi osobiście ciary przechodzą na myśl o tym.. panicznie boję się, że ona będzie w końcu normalnie jeść.. schizę mam na tym punkcie.. Dużo zdrówka dla wszystkich choruszków ![]() A ja po prostu padam na twarz.. mogłabym zasnąć na stojąco.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
sweet właśnie też się zastanawiałam w klubie, bo szerzej opisałaś sytuację hehe. Teraz pracuje na zlecenie dla CFE Polska.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | |
Raczkowanie
|
Na szczęście nie..
Cytat:
Dałam jej antybiotyk i wszystko zwróciła.. masakra.. choroba u takich maluszków to koszmar.. już nie wiem jak jej podawać te leki, żeby połknęła.. nie nadaję się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mi chyba przyszło zapalenie krtani
![]() ![]() jutro muszę iść do lekarza.Oby szybko przeszło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Zdrówka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |||||
Zadomowienie
|
Najwazniejsze:
Dominik, Dawid sto lat chłopcy!!! ![]() ![]() Beatko - tobie równiez wszystkiego najlepszego ![]() My z Emilem dziękujemy wszystkim za życzenia z okazji skończonego półroczku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Mamad i bardzo dobrze ze ne zmuszasz.Zmuszanie to pierwszy krok to wychowania sobie niejadka. Jak Agata przestaje otwierć buzie to kończe posiłek. Nie zabawiam, nie robie samolocików itd. Ostatnio bardzo mało jada. Dziś zjadała niecałe pół duzego słoiczka, kaszki tez podziubała, ale to chyba zęby wychodzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
tylko szybkie dobry wieczor i spadam, bo dzieci wykapac trzeba. nie chce mi sie ogolnie nic, mam faze nicnierobienia i mi z tym dobrze...
oklaski i kciuki kto tam by chciał! |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zadomowienie
|
Witam Kobietki.
Brumku dziękuję za pamięć ![]() ![]() ![]() Nie pojawiam się na wątku, bo czasu brak. Szukamy mieszkania, ogólnie zamęt jakiś ostatnio, egzaminy i weny też brak. Mam nadzieję, że uda mi się być z Wami na bieżąco w następnym wątku. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() sprobuj moze w strzykawce podac..... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Cytat:
No u nas juz "cisza nocna" Igorzasty wykąpany śpi ja tez po prysznicu pije herbatke goraca..... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zadomowienie
|
Ooo w końcu załapałam się na jakąś sondę
![]() Wpadłam złożyć życzenia Natce i Domkowi bo dziś 12, a widzę że i Dawid dziś świętuje. No i jeszcze awansem brawa dla Krystka Vaniliowej na jutrzejsze 7 miesięcy, które świętujemy jak zwykle razem. Ida właśnie odbija się nogami od ściany i przesuwa łóżeczko.... coś nie ma spania. Dała nam popalić przez ten weekend, albo to następne zęby (chyba idą nam dolne dwójki, a na górze jeszcze nic), albo testuje co uda się jej osiądnąć krzykiem. Stawiam na to drugie. No i muszę kończyć.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() ![]() ![]() a Paranormal Activity suuuuuuuuuper film- 1 część ![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedna Hania duuużo zdrówka ![]() Cytat:
o matko ale stres !!!! dobrze,że tak racjonalnie zareagowałaś !!! ![]() Cytat:
u nas BLW nie stosujemy, ja też z tych panikar co to nie dadzą kawałka do samodzielnego jedzenia ale za to daję małemu słoiczki po 8 miesiącu. Tak jak Żaneta pisała, skład ten co po 6 miesiącu ale kawałki większe a Szymuś sobie świetnie z nimi radzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Możesz Ją do mnie podesłać ?? może mój w końcu się ruszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatka STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ![]() Dla solenizantów spóźnione i aktualne życzenia: sto lat kochane maluszki : Emil,Marysia,Hania,Natan Dominik i jeszcze raz Dawidek ![]() bry wieczór ![]() w końcu dotarłam, nadrobiłam co dałam radę na szybko u nas miły weekend, wczoraj Szymuś odwiedził swoją 4 miesiące młodszą kuzynkę a dziś zaliczył pierwszy raz jazdę na sankach ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim zbiorczo za życzonka
![]() ![]() nie mam czasu nadrobić bo tż woła ![]() ![]()
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Beatko STO LAT!!!
dla wszystkich półroczniaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Hejjjjj!!!!
Nataszko czyli jednak nie taka gapa ze mnie!!! avek ![]() ![]() ![]() Fakt u mnie caly czas sie cos dzieje!!!! jutro opowiem reszte dobranoc laski!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Dziubku ja Agate troche potrenowałam, kusiłam komórką, pilotem itp. a dziś już załapała
![]() Agata wykąpana śpi, ja zaraz tez się kładę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde dziewczyny jakie mam emoty z innego forum ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-12 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.