Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 15:14   #4861
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
pozatym dziś postanowiłam rano dać mu do polizania jabłuszko
(obraną połówkę)
w pewnym momencie zauwałyłam że udało mu sie ukryść bezzebnymi dziąsłami kawałeczek
wiec jak najszybciej chciałam mu wyciągnąć to z buzi
on sie wystraszył zaczął sie krzusić
nagle przestał oddychać zrobił się sino bordowy
zaczełam wołać męża
przełożyłam Jaśka przez kolano i klepałam w plecki
po czym on połknął ten kawałek
i sie rozpłakał, po kilku chwilach sie uspokoił
a ja jeszce przez godziną chodziłam roztrzęsiona
Współczuję przeżycia! Musiałaś się niezłego stracha najeść.. całe szczęście, że dobrze się skończyło

Ja dzisiaj miałam podobnie.. Hania dorwała gazetę i na chwilę się zagapiłam w tv a ona kawałek tej gazety odgryzła i od razu taki odruch wymiotny się pojawił.. zaczęła jej ślina lecieć z buzi.. i dopiero jak ją przełożyłam głową w dół i palcem jej jakoś wyciągnęłam.. masakra!! Jaka ja łupia jestem, że w porę nie zobaczyłam.. a to od razu się przykleiło daleko do podniebienia

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Edit: Nataszko ja dicoflor dosypywałam do mleka. Bonajpierw miałam w saszetce, a potem kupiłam ten nby od 3 lat w kapsułkach, otwierałam i wsypywałam do mleka.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja miałam Dicoflor w saszetkach i rozrabiałam z wodą, 20ml wody.
Dziękuję za odpowiedź

U nas jakby troszkę lepiej.. póki co gorączki nie ma i nawet ładnie zjadła mleczko.. trochę marudna jest, ale pewnie to gardełko jej dokucza..

A ja padam z nóg.. drugą noc nie śpię..

Obejrzałam przed chwilą ten Paranormal activity.. no i czuję, że będę miała masakrę jak mi się to w nocy przypomni.. naprawdę się bałam! Te nocne nagrania mnie przerażały.. końcówka do dupy tylko.. brrrrr
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:20   #4862
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Hej kochane, melduję, że żyję, przyjechał M. wczoraj i straram się spędzić z nim trochę czasu, tymbardziej, żę dziś w nocy już jedzie...

U nas to samo, Igor chory jeszcze, jutro jadę znów do kontroli.
W ogóle nie chce mi pić Hippa, nic a nic, więc spróbuję z innym mlekiem, padło na jedno z tańszych - Bebiko...zobaczymy...
Ale tak czy siak chciałam zmienić, bo wychodzi taniej.
Właśnie M. poszedł po nie do Biedry.
Całuski kobietki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:27   #4863
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Wogole witajcie po polnocy - wlasnie mialam mega SZOK
siedze sobie z Wami i nagle slysze u gory potworny huk a zaraz krzyki Szwagierki, zerwalam sie lece do nich do drzwi zamkniete wale stukam. Okazalo sie ze szwagier poszedl siusiu i stracil przytomnosc i wpadl do wanny, szwagierka sie zerwala go ratowac, wyje.. sie na rozchlapanej wodzie, obudzila dziecko. Szwagier otworzyl drzwi, kapie woda z niego pytam sie co sie stalo - nie pamietawchodze, szwagierka histeria, maly placze. Wyrwalam jej dziecko z rak uspokoilam, oni sie tez uspokoili i nie wiadomo czemu on zaslabl i wpadl do tej wanny. No wiec jak towarzystwo sie uspokoilo przyszlamale o co kamann. Wypil 3 piwa lacznie
Dobrze, że tylko tak się to skończyło...
Mam wrażenie, że u Was to ciągle się coś dzieje

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam założyc sondę i zmykam na narty

Dopiero teraz doczytałam, żeby zostawic stary tytuł No nic dogadajcie się
za narty!
Dla mnie też może zostać stary tytuł

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja nie śpię od 3
Wstała na karmienie o 12, potem o 3.
Ja nie mogłam usnąć od 3-5 .
Sara o 5.20 wstała.
No. To nic więcej nie napiszę.

Mogę Cię pocieszyć, że ja też nie bardzo wyspana...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hej
A ja się właśnie postarzałam o kolejny rok... - nadrobię później bo na razie lecę śniadanie wszamać bo mnie ssie.
Sto lat!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:29   #4864
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
(obraną połówkę)
w pewnym momencie zauwałyłam że udało mu sie ukryść bezzebnymi dziąsłami kawałeczek
zaczełam wołać męża
oj to pewnie oboje się wystraszyliście mocno
Cytat:
Ale ja wuważam, że każde dziecko jest indywidualnością, nie ma dobrych rozwiązań dla wszytskich zieci, przede wszytskim trzeba się kierować własną intuicją i poczuciem tego co będzie dla naszego dziecka najlepsze.

i to jest najfajniejsze podsumowanie
Ja też się nie przejmuję. Czasem zje sporo, czasem prawie nic.. no trudno, nic na siłę

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej kochane, melduję, że żyję, przyjechał M. wczoraj i straram się spędzić z nim trochę czasu, tymbardziej, żę dziś w nocy już jedzie...

na długo znowu?

fajny wpis znalazłam: http://www.dzieciowo.pl/2012/02/dobr...abkowanie.html

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:43   #4865
Marina1
Zakorzenienie

Aniu do końca lutego znów .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-02-12, 16:01   #4866
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Telik ale przeżycie

Agata pełza

Ale się obżarłam (ale dietetycznie )

Biedne te nasze chore maluszki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:08   #4867
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za kciuki..

Był lekarz.. zapalenie gardła, na szczęście osłuchowo czysto.. mamy antybiotyk.. jestem załamana najgorsze, że nie wiem skąd jej się to wzięło bo nie wychodzimy teraz z nią w takie mrozy.. nikt z nas nie choruje..

Wykupiłam wszystkie leki.. full kasy na to poszło.. najgorsze, że przez to jej chore gardełko ciężko jej cokolwiek połknąć i od razu ma odruch wymiotny.. a ja w tym momencie mam zawał, że ona się dławi

Jak ma temperaturę to wygląda jak wrak dziecka.. usnęła mi na rękach i tak z nią przesiedziałam ponad godzinę bo co kładłam to jej się cofało.. dałam czopek i temp spadła, teraz się już uśmiecha..

W ogóle popłakałam się z tego wszystkiego.. taka niemoc jak się patrzy na własne dziecko które ledwo zipie i nie wiadomo jak mu pomóc.. serce pęka.. mam nadzieję, że szybko nam to minie bo umrę ze strachu o nią

Powiedzcie mi bo zapomniałam dopytać lekarza, jak podawać ten dicoflor? W jakiej ilości rozrabiać?
ojejku...niedobrze...a moze od suchego powietrza bo podobno od tego sa problemy i infekcje drog oddechowych.... masz nawilzacz????

Cytat:
(obraną połówkę)
zaczełam wołać męża
matko ja chyab bym dostala zawalu....to mialas przezycia

Marinko - teraz wiem c oto za bol byc samej z dzieciem w domu..... chyle czola ze tyle czasu wytrzymujesz

A ja dziś dałam Igorzastemu
jabłuszko na tarce ucierane...noi juz byly kawaleczki wiec mamlal sobie ale miny robil przy tym zabojcze
i nie zadlawil sie na szczescie

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-12 o 16:09
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 16:11   #4868
Marina1
Zakorzenienie

dziękuję Sweet , wiem własnie, że też jesteś z małym sama ( i z babką ). Jestem pewna, że też byś dała radę samej tyle czasu, gdyby nie było innego wyjścia.
Stary 2012-02-12, 16:16   #4869
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
U nas niestety źle.. Hania od północy znowu gorączkuje.. nic nie spałam.. ona się budziła co chwila, widać, że ją to męczy.. wygląda jakby po niej czołg przejechał.. biedna moja..

Czekamy właśnie na lekarza.. zamówiłam wizytę bo nie mogę patrzeć jak się męczy.. w nocy mi wymiotowała 2 razy.. jestem załamana..

Znowu ma prawie 39 stopni.. trzymajcie kciuki

Cytat:
Sto lat dla Dawidka i Dominika!!!!

Ja też się dołączam do życzeń!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
chciałabym w tym mcu wybrać się do brafitterki, bo żaden biustonosz, który mam w szafie nie pasuje teraz na mnie...Nie mam pojęcia jaki rozmiar mam Ciekawe jakby wyglądały po 2 latach karmienia Chyba w ogóle by ich nie było
Nie chcę o tym nawet myśleć. Już się przyzwyczaiłąm, że mam biust

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie paliłam bo było mi szkoda kasy patrząc na mojego Tża zauważyłam że to okropnie czepliwe dziadostwo
Ja też nigdy nawet nie próbowałąm palić. Po prostu nie czułam takiej potrzeby. Nie lubię zapachu papierosów

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U nas dalej jedzeniewo nieciekawie, ale chociaż dwie minuty rano pociągnął, bo wczoraj to nic. A zęby cora bliżej, myślę że w przeciągu kilku dni się przebije któryś i wreszcie ulży mojemu biedactwu

Dziś jedziemy do znajomych na pogaduszki i obiad, no i Tymka im przedstawić, bo jeszcze nie mieli tej przyjemności Oni mają dwie córeczki: 3- i 5-latkę i ciekawa jestem jak Tymek zareaguje na takie dzieci. Jakoś tak podskórnie przeczuwam, że będzie zafascynowany
Życzę, żeby zęby szybko wyszły!
Patryk też czasem am takie coś, że chce jeść, ale przed cycem się broni jak może A zębów następnych nie widać
Ciekawe jak Wam się uda wizyta.

Cytat:
Powiedzcie mi bo zapomniałam dopytać lekarza, jak podawać ten dicoflor? W jakiej ilości rozrabiać?
Ja miałąm dicoflor w kropelkach i wtedy chyba 5 kropli dziennie...
Dużo zdrówka życzę!

Cytat:
(obraną połówkę)
zaczełam wołać męża
Wcale się nie dziwię, że tak się wystraszyłaś... Mi kiedyś Mały zakrztusił się się syropem...
A jak Jaś reaguje na smak jabłka? Bo mój to strasznie się krzywił, aczkolwiek był bardziej nim zainteresowany niż taką papką ze słoiczka.

Cytat:
Co do blw. Podstawowa zasada to to, ze do roku jedzenie traktujemy wyłącznie jako dodatek do mleka - nie posiłek. Bo tak naprawde więcej jedzenia ląduje na podłodze, włosach, ubraniu itd. i nie ma szans dziecko się ne naje. Po drugie blw to nie to samo co dawanie do ręki - to dawanie wyboru, dziecko ma wybór. A po trzecie dziecko powinno jesc razem z rodzicami (najlepiej to samo) czyli jak dziecko ma ziemniaczki, marchewke, mięsko to rodzice powinni z nim siedzieć przy stole i razem zajdać, zeby dziecko poprzez obserwacje naśladowało rodziców.
U nas najczęściej jest tak. Na pewno stosowałabym tą metodę, jeśli dziecko byłoby niejadkem. Natomiast ja nie mam z tym problemu, tak jak nie mam parcia zeby Agata zjadła wszytsko co jej naszykuje. Ostatnio w ogóle nie ma ochoty na jedzenie łyżką. wiec je bardzo malutko. Ale u ns często (bo nie zawsze) jest tak, ze A. dostaje zupke a jak M. przyjdzie z pracy to siadamy do stołu razem z Agatką i my jemy swoje ona swoje.
Z tym, ze osatatnio zraziłam się, ze mi tym bananem zaczęła się krztusić i nie daje. tylko chrupaska. Ale w zupce ma pokrojoną w kosteczke marchewke, zidelcowane warzywa i posiekane mięso.

I Ania ma racje zbyt długie jedzenie papek jest jedną z przyczyn wad wymowy, dodatkowo im szybciej dziecko dostaje grudki tym szybciej jego jelita zaczną lepiej funkcjonować.

Ale ja wuważam, że każde dziecko jest indywidualnością, nie ma dobrych rozwiązań dla wszytskich zieci, przede wszytskim trzeba się kierować własną intuicją i poczuciem tego co będzie dla naszego dziecka najlepsze.
Wiecie, jak bardzo się cieszę, że tak piszecie? Bo moje dziecko nie traktuje tych papek jako oddzielnego posiłku Dzisiaj wróciłam z kościoła i był głodny, więc szybko odgrzałam jakąś papkę. Jadł z wielką ochotą, po czym po kilku łyżeczkach przypomniał sobie, że jest głodny i kategorycznie zażądał cyca Wcześniej zastanawiałam się, że może daję mu te jedzonko, gdy nie jest za bardzo głodny... I nie chodziło o to, żeby się napić, tylko o jedzenie UU
Herbatek i wody też nie chce pić. Kleiku zje najwyżej 50ml (więc nawet nie odciągam więcej mleka, bo po co?)... Nie zmuszę go do jedzenia, tylko cierpliwie daję, ile on chce i co on chce... Jak czytam, ile niektóre dzieci zjadają, to mój Mały co najmniej słabo przy nich wypada...

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Aniu do końca lutego znów .

Ruszyłaś coś z pisaniem pracy?

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-02-12 o 16:18
Stary 2012-02-12, 16:22   #4870
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję Sweet , wiem własnie, że też jesteś z małym sama ( i z babką ). Jestem pewna, że też byś dała radę samej tyle czasu, gdyby nie było innego wyjścia.
oj i chyba wykrakałas bo na to sie wszystko zapowiada......

a Twój Tż to ta kcały czas w delegacjach???
Stary 2012-02-12, 16:48   #4871
Marina1
Zakorzenienie

mamad tak, i to dzięki Twoim wskazówkom. Nawet nie wiesz, jak jestem Ci wdzięczna. Potem jeszcze się odezwę na pw, ale jak Igor uśnie, oki ?

sweet cały, cały czas... Przez prawie 1,5 miesiąca był tylko 4 dni w domu ( dwa weekendy )... masakra jest czasem, takiego mam doła, jak stąd do Warszawy. Ale jakoś lecą godziny i mijają dni

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-02-12 o 16:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 16:49   #4872
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Agata pełza

Widzę, że wiele z nas ma już za sobą przeżycia związane z dławieniem.. mi osobiście ciary przechodzą na myśl o tym.. panicznie boję się, że ona będzie w końcu normalnie jeść.. schizę mam na tym punkcie..

Dużo zdrówka dla wszystkich choruszków u nas znowu marudzenie do potęgi.. ząb do tego wszystkiego się przebija.. już go widać..

A ja po prostu padam na twarz.. mogłabym zasnąć na stojąco..
Stary 2012-02-12, 16:55   #4873
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że wiele z nas ma już za sobą przeżycia związane z dławieniem.. mi osobiście ciary przechodzą na myśl o tym.. panicznie boję się, że ona będzie w końcu normalnie jeść.. schizę mam na tym punkcie..
A nigdy Ci się nie zdarzyło zakrztuszenie mleczkiem?
Stary 2012-02-12, 16:56   #4874
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
mamad tak, i to dzięki Twoim wskazówkom. Nawet nie wiesz, jak jestem Ci wdzięczna. Potem jeszcze się odezwę na pw, ale jak Igor uśnie, oki ?

sweet cały, cały czas... Przez prawie 1,5 miesiąca był tylko 4 dni w domu ( dwa weekendy )... masakra jest czasem, takiego mam doła, jak stąd do Warszawy. Ale jakoś lecą godziny i mijają dni
no to jest nasz juz dwie.... a w jakiej firmie pracuje moze w tej samej co moj Tż
Stary 2012-02-12, 17:07   #4875
Marina1
Zakorzenienie

sweet właśnie też się zastanawiałam w klubie, bo szerzej opisałaś sytuację hehe. Teraz pracuje na zlecenie dla CFE Polska.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 17:38   #4876
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A nigdy Ci się nie zdarzyło zakrztuszenie mleczkiem?
Na szczęście nie..

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ojejku...niedobrze...a moze od suchego powietrza bo podobno od tego sa problemy i infekcje drog oddechowych.... masz nawilzacz????
Nie mam nawilżacza, staram się wietrzyć, nie robić za gorąco.. do tej pory nie było problemów..

Dałam jej antybiotyk i wszystko zwróciła.. masakra.. choroba u takich maluszków to koszmar.. już nie wiem jak jej podawać te leki, żeby połknęła.. nie nadaję się
Stary 2012-02-12, 17:38   #4877
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny mi chyba przyszło zapalenie krtani
jutro muszę iść do lekarza.Oby szybko przeszło.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:52   #4878
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam jej antybiotyk i wszystko zwróciła.. masakra.. choroba u takich maluszków to koszmar.. już nie wiem jak jej podawać te leki, żeby połknęła.. nie nadaję się
Nadajesz się, nadajesz. Weź się w garść, będzie dobrze.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:54   #4879
agni82
Zadomowienie

Najwazniejsze:

Dominik, Dawid sto lat chłopcy!!!

Beatko - tobie równiez wszystkiego najlepszego

My z Emilem dziękujemy wszystkim za życzenia z okazji skończonego półroczku:roz a:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A mnie cały wieczór nie było, bo sobie film oglądaliśmy. Pierwszy raz odkąd Tymek jest na świecie Dziś była polska premiera tej nowej części "Zmierzchu" na DVD, więc od razu poleciałam do sklepu i kupiłam Bo ten filmy (te filmy w zasadzie) mają nade mną magiczną moc Biby głupiutkie, dla nastolatek, takie na siłę i do bólu schematyczne, ale je uwielbiam I niesamowicie się wzruszam oglądając je. Chyba mi się wampir Pattison tak rzucił na umysł
T. się ze mnie śmiał, ale mnie tez sie podobało. co mam mówić że się nie podobało jak się podobało. a niektóre miny Pattisona to i mnie chwytały. nic dziwnego ,że nastolatki go uwielbiają no i jak widże nie tylko nastolatki ja jeszczse mam nadzije, że wpadnę na niego przypadkiem w Londynie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem mieliśmy gości i wpadło mi trochę niedietowego jedzenia Dziś już powróciłam na dobrą drogę, a pozostałości niedojedzonych chipsów i ciasteczek wyrzuciłam do kosza, żeby mnie nie kusiły
no najważniejsze, że się nawróciłaś
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

chciałabym w tym mcu wybrać się do brafitterki, bo żaden biustonosz, który mam w szafie nie pasuje teraz na mnie...Nie mam pojęcia jaki rozmiar mam Ciekawe jakby wyglądały po 2 latach karmienia Chyba w ogóle by ich nie było
ja swój rozmiar określam jako: pełne albo niepełne
Cytat:
Dzień dobry..

U nas niestety źle.. Hania od północy znowu gorączkuje.. nic nie spałam.. ona się budziła co chwila, widać, że ją to męczy.. wygląda jakby po niej czołg przejechał.. biedna moja..

Czekamy właśnie na lekarza.. zamówiłam wizytę bo nie mogę patrzeć jak się męczy.. w nocy mi wymiotowała 2 razy.. jestem załamana..

Znowu ma prawie 39 stopni.. trzymajcie kciuki

Beatko wszystkiego najlepszego
biedactwo. mam nadzieję, ze wkrótce się jej poprawi. trzymajcie się tam
Cytat:
(obraną połówkę)
zaczełam wołać męża
NO TO PRZEZYLAS CHWILE GROZY BIEDACZKO
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:09   #4880
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Mamad i bardzo dobrze ze ne zmuszasz.Zmuszanie to pierwszy krok to wychowania sobie niejadka. Jak Agata przestaje otwierć buzie to kończe posiłek. Nie zabawiam, nie robie samolocików itd. Ostatnio bardzo mało jada. Dziś zjadała niecałe pół duzego słoiczka, kaszki tez podziubała, ale to chyba zęby wychodzą

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-12, 18:17   #4881
83monia
Zakorzenienie

tylko szybkie dobry wieczor i spadam, bo dzieci wykapac trzeba. nie chce mi sie ogolnie nic, mam faze nicnierobienia i mi z tym dobrze...

oklaski i kciuki kto tam by chciał!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:06   #4882
DaKaro
Zadomowienie

Witam Kobietki.

Brumku dziękuję za pamięć .

Nie pojawiam się na wątku, bo czasu brak. Szukamy mieszkania, ogólnie zamęt jakiś ostatnio, egzaminy i weny też brak.

Mam nadzieję, że uda mi się być z Wami na bieżąco w następnym wątku.

Buziaki .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:11   #4883
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Na szczęście nie..

Nie mam nawilżacza, staram się wietrzyć, nie robić za gorąco.. do tej pory nie było problemów..

oj wiem cos o tym....najgorsz jest goraczka...moj Igi taki byl marny podczas goraczki....w nocy sie tak pocil ze dwa razy byl przebierany a na poduszce plama
moja bidulkowspolczuje
sprobuj moze w strzykawce podac.....

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
sweet właśnie też się zastanawiałam w klubie, bo szerzej opisałaś sytuację hehe. Teraz pracuje na zlecenie dla CFE Polska.
Cytat:

No u nas juz "cisza nocna"
Igorzasty wykąpany śpi
ja tez po prysznicu
pije herbatke goraca.....
Stary 2012-02-12, 19:17   #4884
CrazyMachine
Zadomowienie

Ooo w końcu załapałam się na jakąś sondę
Wpadłam złożyć życzenia Natce i Domkowi bo dziś 12, a widzę że i Dawid dziś świętuje. No i jeszcze awansem brawa dla Krystka Vaniliowej na jutrzejsze 7 miesięcy, które świętujemy jak zwykle razem. Ida właśnie odbija się nogami od ściany i przesuwa łóżeczko.... coś nie ma spania. Dała nam popalić przez ten weekend, albo to następne zęby (chyba idą nam dolne dwójki, a na górze jeszcze nic), albo testuje co uda się jej osiądnąć krzykiem. Stawiam na to drugie.
No i muszę kończyć....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:19   #4885
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam znad góry chusteczek jestem przeziębiona :

Krystek wczoraj mi zastrajkował nie chciał pić mleka . O 18 zjadł jogurt i potem był bardzo śpiący więc wcześniej go wykąpaliśmy i po kąpieli już nie chciał butli płakał i w końcu zasnął myślałam że zaraz sie obudzi i zje ale nie, płacz i strajk . O 22 sprobowałam znowu mu dać mleko ale łyżeczką i znowu nie . Wzięłam i dodałam do mleka kleik kukurydziany i dopiero to zjadł . Spał do 8 i normalnie wypił mleko

Paranormal activiti pare dni temu leciało na hbo i mój Tż sobie oglądał a ja siedziałam w wannie i powiedziałam że nie wyjde z łazienki dopóki nie wyłączy tego
Eve o matko ale sytuacja ze szwagrem
Sweet Krystek jeszcze nie siedzi ale ja dmucham na zimne bo potrafi tak sie turlać i dźwigać dupke że sie boje żeby nie wyleciał
Pieleszka przynajmniej Ty masz wolny wekend
Wampiry moja miłość zaczęła sie od bardzo starego filmu Wywiad z wampirem , ale Czysta krew jakoś przegapiłam i jakoś teraz nie moge sie wciągnąć

Domek Dawidek

Beatko[/COLOR]sto lat

Jestem zła na Tża znowu pali papierosy

zdrówka o ikei doczytałam dzisiaj więc dobrze,że nie jechałaś
za apetyt Krystka

a Paranormal Activity suuuuuuuuuper film- 1 część druga część była ok a 3 nie polecam

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
hej

Beatko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Haniu, zdrowiej nam -kciuki:

zagłosowałam na nowy tytuł w porę przybylam

u nas dziś spokój,siedizmy i robimy NIC

Dawid właśnie zasnął - mój mały mężczyzna konczy dzisiaj pół roczku

akurat dzisiaj zaczęłam podawać gluten - no to chyba tyle z nowości

przycupnę i cofnę się poczytać

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

aaa, jeśli jest opcja że stary tytuł może zostać to ja też byłabym za, super pasuje

za pół roczku

Cytat:
Dziękuję Wam za kciuki..

Był lekarz.. zapalenie gardła, na szczęście osłuchowo czysto.. mamy antybiotyk.. jestem załamana najgorsze, że nie wiem skąd jej się to wzięło bo nie wychodzimy teraz z nią w takie mrozy.. nikt z nas nie choruje..

Wykupiłam wszystkie leki.. full kasy na to poszło.. najgorsze, że przez to jej chore gardełko ciężko jej cokolwiek połknąć i od razu ma odruch wymiotny.. a ja w tym momencie mam zawał, że ona się dławi

Jak ma temperaturę to wygląda jak wrak dziecka.. usnęła mi na rękach i tak z nią przesiedziałam ponad godzinę bo co kładłam to jej się cofało.. dałam czopek i temp spadła, teraz się już uśmiecha..

W ogóle popłakałam się z tego wszystkiego.. taka niemoc jak się patrzy na własne dziecko które ledwo zipie i nie wiadomo jak mu pomóc.. serce pęka.. mam nadzieję, że szybko nam to minie bo umrę ze strachu o nią

Później poodnoszę się do Waszych postów..

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Wcześniej nie miałam w ogóle więc postanowiłam w końcu ustawić

Zdrówka dużo!

A ja zaraz planuję obejrzeć Paranormal.. o ile Hania pozwoli

Dziękuję

I Tobie też dużo zdrówka!

Też jestem za pozostawieniem starego tytułu.. fajny jest

Ech.. jakoś nie mam na nic siły dzisiaj.. podłamałam się trochę

biedna Hania duuużo zdrówka

Cytat:
oj jak bym czytała o moim
komis też był
pozatym w tym semestrze miał 6 zagrożeń
a ja w przeciwienstwie od rodziców czekam az chociaż raz nie zda
i dostanie jakiegoś kopa w od życia

też jestem za

Oj Brumeczku

i tu sie różnimy
bo ja nienawidzę takich klimatów
wampiry, magia itp
Harrego też nie trawię

wiec zestresowałaś się
ja kiedyś też zemdlałam w łazience
ale akurat tz też tam był i mnie złapał
hmm można bybyło dołożyć do sondy?

wiecej zdrówka
a za papierosy goń Tzta

Bidulki
mam nadzieje że jutro już będzie lepiej

beatko Stoooooo lat

Domek i Dawidek buziaki urodzinowe

Dzień Dobry

u nas noc cieńka Jaś budził się co chwile
wiec jestem zombie

(obraną połówkę)
zaczełam wołać męża

o matko ale stres !!!! dobrze,że tak racjonalnie zareagowałaś !!!

Cytat:

Z tym, ze to nie taka romantyczna historia, a seks, przemoc, dużo seksu, jeszcze więcej przemocy. I to wszytsko okraszone, wspaniałym cudownym, mega seksownym Aleksandrem Skaarsgardem klik

Co do blw. Podstawowa zasada to to, ze do roku jedzenie traktujemy wyłącznie jako dodatek do mleka - nie posiłek. Bo tak naprawde więcej jedzenia ląduje na podłodze, włosach, ubraniu itd. i nie ma szans dziecko się ne naje. Po drugie blw to nie to samo co dawanie do ręki - to dawanie wyboru, dziecko ma wybór. A po trzecie dziecko powinno jesc razem z rodzicami (najlepiej to samo) czyli jak dziecko ma ziemniaczki, marchewke, mięsko to rodzice powinni z nim siedzieć przy stole i razem zajdać, zeby dziecko poprzez obserwacje naśladowało rodziców.
U nas najczęściej jest tak. Na pewno stosowałabym tą metodę, jeśli dziecko byłoby niejadkem. Natomiast ja nie mam z tym problemu, tak jak nie mam parcia zeby Agata zjadła wszytsko co jej naszykuje. Ostatnio w ogóle nie ma ochoty na jedzenie łyżką. wiec je bardzo malutko. Ale u ns często (bo nie zawsze) jest tak, ze A. dostaje zupke a jak M. przyjdzie z pracy to siadamy do stołu razem z Agatką i my jemy swoje ona swoje.
Z tym, ze osatatnio zraziłam się, ze mi tym bananem zaczęła się krztusić i nie daje. tylko chrupaska. Ale w zupce ma pokrojoną w kosteczke marchewke, zidelcowane warzywa i posiekane mięso.

I Ania ma racje zbyt długie jedzenie papek jest jedną z przyczyn wad wymowy, dodatkowo im szybciej dziecko dostaje grudki tym szybciej jego jelita zaczną lepiej funkcjonować.

Ide nadrabać dalej. A na jutro uszykowałam dla Agaty niespodzianke i bedziemy się edukować sensorycznie.

Edit: Nataszko ja dicoflor dosypywałam do mleka. Bonajpierw miałam w saszetce, a potem kupiłam ten nby od 3 lat w kapsułkach, otwierałam i wsypywałam do mleka.

u nas BLW nie stosujemy, ja też z tych panikar co to nie dadzą kawałka do samodzielnego jedzenia ale za to daję małemu słoiczki po 8 miesiącu. Tak jak Żaneta pisała, skład ten co po 6 miesiącu ale kawałki większe a Szymuś sobie świetnie z nimi radzi

Cytat:
Telik ale przeżycie

Agata pełza

Ale się obżarłam (ale dietetycznie )

Biedne te nasze chore maluszki

Możesz Ją do mnie podesłać ?? może mój w końcu się ruszy

Cytat:
zdrówka

Cytat:
Na szczęście nie..

spokojnie, nadajesz się. Trzeba to przetrwac, zdrówka jeszcze raz

Beatka STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Dla solenizantów spóźnione i aktualne życzenia:

sto lat kochane maluszki :

Emil,Marysia,Hania,Natan
Dominik i jeszcze raz Dawidek

bry wieczór
w końcu dotarłam, nadrobiłam co dałam radę na szybko

u nas miły weekend, wczoraj Szymuś odwiedził swoją 4 miesiące młodszą kuzynkę a dziś zaliczył pierwszy raz jazdę na sankach i podobało mu się
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:28   #4886
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Dziękuje wszystkim zbiorczo za życzonka kochane jesteście

nie mam czasu nadrobić bo tż woła a jutro mnie nie będzie bo prądu ma nie być cały dzień - buziaki i do jutra wieczorem jak mnie do prądu podłączą

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:29   #4887
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatko STO LAT!!!

dla wszystkich półroczniaczków

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:30   #4888
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Hejjjjj!!!!
Nataszko czyli jednak nie taka gapa ze mnie!!! avek
Fakt u mnie caly czas sie cos dzieje!!!!
jutro opowiem reszte
dobranoc laski!!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:48   #4889
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku ja Agate troche potrenowałam, kusiłam komórką, pilotem itp. a dziś już załapała

Agata wykąpana śpi, ja zaraz tez się kładę

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-12, 19:49   #4890
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Hejjjjj!!!!
Nataszko czyli jednak nie taka gapa ze mnie!!! avek
Fakt u mnie caly czas sie cos dzieje!!!!
jutro opowiem reszte
dobranoc laski!!!!
taki młyn ??

kurde dziewczyny jakie mam emoty z innego forum , niektóre identyczne z naszymi ale kurcze nie działają na wizażu. Jest jakaś opcja,zeby zadziałały?? Czy to administratorzy wątku muszą je "dodać" do bazy ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-12 o 19:54
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości