Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 18:04   #3121
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

hej kochane
Pearl przylapalas mnie na podczytywaniu, nie pisze bo raz nie mam kiedy, dwa nie wygodnie na tym tablecie, a laptopa mam u cory i musze przekladac internet za leniwa jestem :p, a po trzecie jestem przeziebiona gardlo mnie boli i jakos tak sily opadly, a przeziebilam sie bo tz podlaczyl nowy piekarnik, postanowilam upiec ciasto plesniaka a ze to nowe to musialam go przepalic, zadymilam pol mieszkania, tz z nikola i malym siedzieli u nikoli w pookoju a heja okno na osxciez tj. Balkon i wietrzenie no i siezalatwilam.
U nas kupy dalej co 3 dni, zaczelismy dzis podawac ss ale na razie po 5 kropel jak nic nie pomoze to zwiekszymy. Maly wlasnie ostatnio jakis taki mniej spokojny, latwo go przebudzic, a nie wkurza juz ta pogoda bo wyszlabym z nim na dwor a tu dupa...
Elunia mielismy jechac do tej babki na swesje z alexem, zdjecia piekne, ale tz sie uparl ze bedziemy robic w warszawie u osowskiej, takze czeka nas wyprawa
No i nie wiem co tam jeszcze chcialam napisac, oczywiscie gratulacje dla wszystkich nowych mamus kciuki za wszystkie idace do szpitala
Agatku fajnie ze wrocilas

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:09   #3122
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

hej,
u nas też kolka i ciemieniucha w temacie...
ciemiączko smarujemy oliwka i wyczesujemy i pomaga ale cały czas sie pojawia w coraz to nowszym miejscu...teraz zaczął się nosek łuszczyć
a co do kolki to u nas niestety tez jest i dajemy sab simplex widze lekką poprawę ale nie powiem żeby była jakaś wielka... mała się pręży i płacze i dopiero jak skończą się gazy to przestaje...a tak to przed każdym pyrknięciem i każdym beczkim jest płacz kupkę robi bez problemu ale i tak z tą kolką duży kłopot.
pearl jak czytałam twoja relacje snu to juz myślałam że się dowiemy kim jest nietoperek a tu klops.

gratuluję nowym mamusiom

podczytuję was dziewczyny non stop ale z czasem jest kłopot...cały czas ktoś do nas przychodzi a tesciowej( w końcu babcia) nie zabronie albo szwagierce(ona ma teraz ferie na studiach to przyjeżdża codziennie)ciesze się że przyjeżdżają ale wiecie zwykle są wtedy kiedy mała śpi i juz nie mam swojego czasu (moja córcia śpi rano 2-3 godz i popołudniu jakieś3-4 no i nocą) a poza tym cyc albo płacz rano się chcę umyc i zjeść i pożyć jak człowiek a popołudniami robię projekty na studia jak mi się uda( zwykle się nie udaje bo ktoś jest)...jeszcze tam pal licho rodzina ale znajomi też zawsze przylezą jak mała śpi(a obiecałam im że będę ich wpuszczać jak mała skończy 2 tyg) ehhh ciężko z tym czasem dla siebie...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:35   #3123
*Agatek*
Zakorzenienie

'chyba' kropelki działają... ost dałam jej jeść o 12.30 +krople a teraz dopiero o 17 bo spała... troszkę się prężyła, ale położyłam ją na siebie na boczku i zasnęła. Teraz w łóżku leży a my przygotowujemy się do kąpieli...

Pearl
jakoś nie mam ochoty się tam golić.. a po co i dla kogo? zrobię sobie dredy, a co mi tam..

Kamciurka kupy co 3 dni?? biedny maleńki też takie same problemy a ja chyba najbardziej przeżywam jak po☠☠☠ana
Ehh szkoda piekarnika tż mocno wkurzony był??
Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
ja cały czas jestem, skórcze mam cały czas co 6-7 min i słabo się to rozkręca
nie mów hop...

a i robię jak ta babka- tzn zaczynam...
: "Kupiłam Bobotic bo przeczytałam, że ma niemal identyczny skład do Sab Simplex. Dawałam córeczce ten ostatni i się sprawdził rewelacyjnie, chciałam się przekonać czy nasz polski odpowiednik równie świetnie poradzi sobie z kolkami i wzdęciami. I działa tak samo jak Sab Simplex! Z tym, że ja podawałam go tak jak SS, nie 8 kropelek tylko 15, i to do każdej butelki mleka ... na początku. Potem jak już się unormowało to dawkowałam co 2 posiłek, aż tylko do wieczornej i nocnej butli. Bobotic jest skuteczny jak Sab Simplex a o wiele tańszy i mniej zachodu z jego kupnem. Gdybym wiedziała, że jest tak świetny jak SS to od razu bym po niego sięgnęła. Polecam wszystkim rodzicom, którzy mają problem z kolkami i wzdęciami u swoich maleństw."

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-02-12 o 18:37
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:49   #3124
czubasek20
Zakorzenienie

Nie wiem czy dziś nadrobie.

Nie mam na nic ochoty. Będę się modlić chyba o to żeby mała wyszła do jutra
tz mi oznajmił ze nie bedzie go ze mną najprawdopodobniej przy porodzie, bo te sku.rw... nie chcą mu dać wolnego
mam wywoływanie umówione na czwartek a on ma na II zmianę i nie może się zamienić ani nic. Nie mam zamiaru bez niego rodzić. A całe szefostwo bym rozstrzelała.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:53   #3125
diablica_db
Raczkowanie

pytanie do mamusiek!!!

u was też to się tak powoli rozkręcało?

kiedy sie zaczną konkretne skórcze?
od wczoraj wieczora przez całą noc miałam co 10 min srednio czasem co 8 a teraz co 6-7 min i nic sie jak narazie nie zmienia,

kiedy jechałyście do szpitala i czy tam podlączyli wam kroplówkę żeby przyspieszyć aukcję?/
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:59   #3126
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
hej własnie lece Was nadrabiac i w końcu chwale sie e-ciotkom swoim szczesciem
oto Sebastianek

Śliczny

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Wczoraj sie wkurzylam i zaczelam wykurzac malca z brzucha. Posprzatalam cala chate (no, oprocz lazienki ), lacznie z nietoperkowym pokojem, zamiotlam schody z gory od nas, przez sasiadow na dole i do garazu, pozniej polecialam mopem, goraca kapiel i mialam klasc sie do lozka i obserwowac co tam,jak tam,kiedy przyszedl tz i wyciagnal mnie na 30-ke jego kumpla, na ktora trzeba bylo sie przebrac na lata 80te, wiec zrobilam wiesniacki makeup, tapir na leb, getry i skarpetki i buty na obcasie i dawaj, na impreze, dalej wykurzac malca. Po imprezie szarpnelismy sie z tztem (aaaale fajnie - juz prawie zapomnialam,jak to jest ), znowu goraca kapiel i do wyra.
Nie moglam zasnac, Nietopson jakos dziwnie sie zachowywal, az tu nagle czuje, ze cos ze mnie wycieka. No wiec reka pod tylek, a tam mokro jak sto piecdziesiat. Budze tzta i mowie, ze sie zaczelo i babcia na urodziny dostanie wnuczatko Polecialam po karte ciazy, zeby ja przelozyc do dokumentow, pozniej po te wielkie podpaski, ale nie moglam ich otworzyc, no i wolam tzta, a on patrzy na mnie i mowi: co skarbie, zly sen?

bo to, co napisalam na zielono, to tylko mi sie przysnilo Podobno cos mowilam przez sen i obudzilam tym tzta a Nietopinka jak siedziala w brzuchu, tak siedzi, brzuch wysoko, macica non stop sie stawia, ale oprcz tego nic sie nie dzieje. Tak wiec zostalam bez prezentu na urodziny Mamy

kurna, teraz jak bede miala cc, to bede sie bala, ze mi dzieciaka potna

Gratulacje i witamy Wojtusia !!!!

no niby ide, ale mam przeczucie, ze odesla mnie do domu
a w domu bede molestowac tzta (chociaz w sumie go nie trzeba molestowac), zeby urodzic WODNIKA SZUWARKA to takie fajne znaki....

mam identyczne zdanie na ten temat

hm...coraz bardziej sie sklaniam ku tej opcji,bo nie chce sie truc tabletkami

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

już myślałam ze urodziłaś
Ja tez chce Wodnika
u nas nawet seks już nic nie daje chociaż wczoraj w kinie dała mi popis akrobacji, tak się zastanawiam czy czasem się nie ustawiała do porodu bo dziś rzygam i nic nie jem bo nie jestem w stanie.

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

ja mam tak już.... ooo chyba z 2 tygodnie, a czopa pozbyłam się już gdzieś tyle temu, zaraz przed pójściem do szpitala...
ja mam tak od połowy stycznia i nic

a czopa nie mam od ponad dwóch tyg

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:32   #3127
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Śliczny

Ja tez chce Wodnika
u nas nawet seks już nic nie daje chociaż wczoraj w kinie dała mi popis akrobacji, tak się zastanawiam czy czasem się nie ustawiała do porodu bo dziś rzygam i nic nie jem bo nie jestem w stanie.

\

wymiotujesz? czytałam że niektórze tak się oczyszczają przed porodem , jedni mają rozwolnienie a inni wymioty
Stary 2012-02-12, 19:35   #3128
kamciurka
Zakorzenienie

AGATEK tz mnie posadzil ze dziecko chce zaczadzic jak nawyrodna matke przystalo nie no wyszli do drugiego pokoju tam nie bylo czuc spalenizny i koczowali
No moj niestety kupale co 3 dni, w tym tygodniu idziemy do lekarza to musze o tym powiedziec a herbatki tak samo nieche pic, krztusi sie dlawi i wypije tyle co prypadkiem mu wleci do buzi. Pod koniec tygodnia przyszlego ma sieocieplic nareszcie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:40   #3129
pearpearl
Wtajemniczenie

Kamciurka, czyli jestes od dzisiaj nasza ciastowa guru
A z kupkami to wspolczuje

Renatko, o matko... ze tez masz sile na przyjmowanie tylu gosci. Mnie by sie nie chcialo. Juz zreszta powiedzialam tztowi, zeby sie nie nastawial na odwiedziny jego znajomych po porodzie...

Agatku, jak to dla kogo? Dla SIEBIE !!!

a z tym bobotic to robilabym tak samo

Czubasku, z tym rzygankiem to moze byc tak jak Diablica mowi.
Mam nadzieje, ze jednak uda Wam sie "razem" rodzic. A szefostwo rzeczywiscie buraczane

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:43   #3130
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

tz mi oznajmił ze nie bedzie go ze mną najprawdopodobniej przy porodzie, bo te sku.rw... nie chcą mu dać wolnego
mam wywoływanie umówione na czwartek a on ma na II zmianę i nie może się zamienić ani nic. Nie mam zamiaru bez niego rodzić. A całe szefostwo bym rozstrzelała.

Biedna... ja teraz też się boję czy TŻ da radę być... do terminu jeszcze tydzień... tzn jest szansa bo teraz będzie mieć nocki.. ja chcę żeby tylko wolne wziął na sam poród (chyba, że bym się wyrobiła w przerwie między jedną nocką a drugą :P) więc wystarczy, że weźmie nawet "na żądanie"... a potem już wolnego nie będzie brał bo teraz kiblował z małym na opiece prawie 2 tygodnie więc już wystarczy...

Cytat:
Śliczny
Ja tez chce Wodnika

u nas też nic nie daje... siedzi w środku twardo i ma gdzieś wychodzenie...

z synkiem jak mi odpadł czop jakoś ok 14 to następnego dnia o 5:05 rano już był na świecie... a tu nic... cisza...
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:56   #3131
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

u mnie odpadł dawno pępek, jest ładny, ale w środku czerwony i trochę krwi jest przykrywam pępek pieluchą więc może to podrażnia?

MissZuzia ehh najgorsze jest to, że nic nie wiadomo co z tymi naszymi dzieciakami i trzeba dociekać, kombinować.. wkurza mnie to moja ma czerwone kropki na twarzy- potówki, znikają i wracają i tak w kółko moja ma na głowie jeszcze takie białe kropki, ale 'pryszczyk' i na twarzy też jej dziś czy wczoraj wyszły ze3... mam ochotę je skubnąc... no i za klocuszka
U NAS DZIS WRESZCIE ODPADŁ
ale ja go nie przykrywam jeszcze, niech pooddycha bo to takie swieze

dziekujemy, a jak rece usychaja mi przy beku to szkoda pisac
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Tak, to oznacza, że niedługo odpadnie
Nam odpadł wczoraj w nocy przy przebieraniu pieluchy
Teraz mamy tylko ropkę i troszkę krwi, myjemy spirytusem i mam nadzieję, że szybko się wyczyści

Ojej, może lekarza zapytaj?
Aż się boję od czego moja ma tą wysypkę, ale ma ją długo, a ja nabiał jem dopiero od dwóch dni to chyba nie alergia, nie??
za pepuch

ja jem nabial od poczatku i nic sie nie dzialo wczesniej jedyna nowa rzecz w tym tyg to zmiana proszku lovella na dzidzius :conf used:
Cytat:
pytanie do mamusiek!!!

od wczoraj wieczora przez całą noc miałam co 10 min srednio czasem co 8 a teraz co 6-7 min i nic sie jak narazie nie zmienia,

kiedy jechałyście do szpitala i czy tam podlączyli wam kroplówkę żeby przyspieszyć aukcję?/
ja mialam oxy bo rozwarcia nie mialam do godz 13 jak wody odchodzic zaczely juz po 6 rano

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:38   #3132
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
nie moze wziac wolnego na żądanie?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:53   #3133
dph
Rozeznanie

no laseczki ja już zmykam jutro szpital będę was podczytywać z telefonu proszę o kciuki i nierozpakowanym mamusiom życzę również powodzenia!!!
Stary 2012-02-12, 20:54   #3134
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no laseczki ja już zmykam jutro szpital będę was podczytywać z telefonu proszę o kciuki i nierozpakowanym mamusiom życzę również powodzenia!!!
powodzenia
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:05   #3135
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Oj faktycznie rozstrzelać takie szefostwo. Jak nie ludzie no

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
mocno zaciśnięte i powodzonka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:16   #3136
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Pytanie do mamusiek - jak szłyście do porodu to byłyście ogolone na zero? te co miały cesarkę - golili was w szpitalu? ja coś tam się ogoliłam ale było ciężko i olałam sprawę stwierdziłam że jak będą chcieli mnie mieć gładziutką to niech mnie golą
Ja się ogoliłam cała dzień przed cc - położna tylko sprawdziła czy dokładnie. Cięcie robią tuż nad linią włosów lub 1-2 cm pod nią. Ja mam bliznę we włochach Golą jednorazówkami więc to nic strasznego. Potem lewatywa, cewnik, kroplówki i na cc. A dalej to już tylko gorzej

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:16   #3137
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymamy kciuki za Ciebie i Dorotke

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:43   #3138
*Agatek*
Zakorzenienie

Noo dziewczyny, kąpiel była, Cukinia lubi się kOMpać jeszcze se prutała w wodzie, chyba jacuzzi chciała zrobić

Potem 15 kropli z łychy i butla- i co? i wypiła 30 ml i odjazd poryczałam się jak bóbr, że nie ma siły, że to tamto sramto, budzę ją, po nosku smyram a ona nic, jak zabita nawet nie odbiła teściową zawołałam, a ona mnie opiernicza i mówi, że kąpiel tak działa usypiająco i po kropelkach jej lepiej, nie pręży się, więc pewnie dlatego i położyliśmy ją do wyra i za pół h położna poleciła spróbować znów odbić- zagnałam teściową- poszła i odbiło sobie tak dziewcze, że się wystraszyło własnego beka i się obudziła... i teściowa szybko poszła odgrzać mleczko w wodzie(w ciągu godziny można te samo mleko podać) i wypiła resztkę- 70 ml uff... odbiła se, pokwiliła, dałam smoka, pieluszka koło twarzy bo lubi się do niej tulić i zasnęła...

Pearl maj darling mojemu tłumaczę, żeby se znalazł jakąś doraźną panią do zaspokajania potrzeb swoich bo ja mu się nie pokażę chyba, że załatwi mi przeszczep skóry i odsysanie tłuszczu... chyba zrobię se foty gołej i Ci pokażę, skoro nie wierzysz

MissZuzia oo taak, ręce mnie strasznie bolą od trzymania bambetla

dph

Blanszor od kiedy dawałaś smoczek '2' z dwoma dziurkami?? bo nie wiem kiedy zmienić?
Cytat:

wiem co czujesz i myślisz, bo byłam w podobnej sytuacji... mam nadzieję, że się rozkręci w nocy !!!!!!
Cytat:
pytanie do mamusiek!!!

a co Ty chciałaś mieś skurcze od razu co minuta i urodzić w 5 min?
taka akcja rozkręca się trochę, choć są wyjątki, że 3-4 h i maluch na świecie tak jak nasza klaurencja

ja miałam co 10-8-7-6 min przez około 8-9 h... a jak masz tak, że masz już co 6 min to jechałabym do szpitala i skłamałabym, że mam co 5 min to by podali oxy itp itd, a skurcze mogą zaniknąć przecież, 'ze stresu' itp itd, więc może by coś zrobili w kierunku porodu
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
AGATEK tz mnie posadzil ze dziecko chce zaczadzic jak nawyrodna matke przystalo nie no wyszli do drugiego pokoju tam nie bylo czuc spalenizny i koczowali
No moj niestety kupale co 3 dni, w tym tygodniu idziemy do lekarza to musze o tym powiedziec a herbatki tak samo nieche pic, krztusi sie dlawi i wypije tyle co prypadkiem mu wleci do buzi. Pod koniec tygodnia przyszlego ma sieocieplic nareszcie
oooo taaak masakra jakaś, dziś wypiła 20 ml koperkowej i 20 ml rumiankowej i o, łapczywie połyka powietrze, macha tą buzią, ale chce ssać, tak tak, a jak przychodzi co do czego to jest siwy dym z nią chyba czas wyciągnąć pasa....

Stary 2012-02-12, 21:52   #3139
Lucy1111
Zakorzenienie

czubasku, nie dziwię się, że jesteś wkurzona... Co za szuje w tej robocie u Tż osobiście bym rozwaliła
Może coś się zmieni do czwartku? czasami lubią tacy wprowadzać trochę dramaturgii

Cytat:
trzymaj się dzielnie! trzymam kciuki za Ciebie i Dorotkę Oby poszło po Twojej myśli i zrobili Ci cc

A ja cały dzień starałam się nie rozkleić, aż w końcu nie wytrzymałam i zaczęłam ryczeć nad torbami do szpitala... Nie wiem co się dzieje... myślałam, że będę miała głupawkę, tymczasem co chwilę ryczę...

Tż zaprosił mnie do sphinxa na obiadek objedliśmy się jak świnki...
Później weszliśmy do kościółka.
Musieliśmy też pojechać do carrefoura po piżamę dla tż, bo uzmysłowiliśmy sobie, że głupio tak przy teściowej paradować w szortach z jajkami na wierzchu
Na koniec objedliśmy się lodami w grycanie...

A teraz siedzę sama, bo tż poszedł na ostatnią nockę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:57   #3140
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja się ogoliłam cała dzień przed cc - położna tylko sprawdziła czy dokładnie. Cięcie robią tuż nad linią włosów lub 1-2 cm pod nią. Ja mam bliznę we włochach Golą jednorazówkami więc to nic strasznego. Potem lewatywa, cewnik, kroplówki i na cc. A dalej to już tylko gorzej
Też mam bliznę we włochach i się tak zastanawiam jak będę się ich pozbywać

Stary 2012-02-12, 21:58   #3141
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

To tak jak ja I tez mam z tym problem
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 22:04   #3142
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
czego pozbywać? wchłochów?? nie czaję co ma blizna do włochów? że wchodza w nią czy jak?? pokaż zdjęcie!

Stary 2012-02-12, 22:11   #3143
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
To tak jak ja I tez mam z tym problem
Też Ci tak skórę podwinęłi przy zszywaniu, że zostały takie... nie wiem jak nazwać... takie grube cóś?
I do jakiego czasu się rana może rozejść?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
czego pozbywać? wchłochów?? nie czaję co ma blizna do włochów? że wchodza w nią czy jak?? pokaż zdjęcie!
Ahaha! Aparatka z Ciebie
Pewno, że włochochochów! Bo skóra z tego wora z sadłem w środku jest zszyta razem z tymi włochami i pozwijana. Także one są jakoś w środku od wewnątrz, w ranie i na zewnątrz. No i jak się pozbyć tych co są jakby wrośnięte? A może przestaną rosnąć? Bo jak nie przestaną to będą rosły w brzuchu? O kurne!
Zdjęcie A chcesz już nigdy nie pójść spać?

Stary 2012-02-12, 22:18   #3144
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Ahaha! Aparatka z Ciebie
Pewno, że włochochochów! Bo skóra z tego wora z sadłem w środku jest zszyta razem z tymi włochami i pozwijana. Także one są jakoś w środku od wewnątrz, w ranie i na zewnątrz. No i jak się pozbyć tych co są jakby wrośnięte? A może przestaną rosnąć? Bo jak nie przestaną to będą rosły w brzuchu? O kurne!
Zdjęcie A chcesz już nigdy nie pójść spać?
eee no... 'nie takie rzeczy widziałam' weź se podważ igłą jak są cienko pod skórą- ja tak robię na nogach, bo depilatorem się ogoliłam (wow!) i resztę tak muszę robić, albo paznokciem rozdrapuję i wychodzi kłaczek. A jak są grubo pod skórą to yy... ja nie znaju...

I weź se napraw suwaczek bo nie jestem na czasie z Kristoferem

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-02-12 o 22:21
Stary 2012-02-12, 22:21   #3145
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Noo dziewczyny, kąpiel była, Cukinia lubi się kOMpać jeszcze se prutała w wodzie, chyba jacuzzi chciała zrobić

Potem 15 kropli z łychy i butla- i co? i wypiła 30 ml i odjazd poryczałam się jak bóbr, że nie ma siły, że to tamto sramto, budzę ją, po nosku smyram a ona nic, jak zabita nawet nie odbiła teściową zawołałam, a ona mnie opiernicza i mówi, że kąpiel tak działa usypiająco i po kropelkach jej lepiej, nie pręży się, więc pewnie dlatego i położyliśmy ją do wyra i za pół h położna poleciła spróbować znów odbić- zagnałam teściową- poszła i odbiło sobie tak dziewcze, że się wystraszyło własnego beka i się obudziła... i teściowa szybko poszła odgrzać mleczko w wodzie(w ciągu godziny można te samo mleko podać) i wypiła resztkę- 70 ml uff... odbiła se, pokwiliła, dałam smoka, pieluszka koło twarzy bo lubi się do niej tulić i zasnęła...

Pearl maj darling mojemu tłumaczę, żeby se znalazł jakąś doraźną panią do zaspokajania potrzeb swoich bo ja mu się nie pokażę chyba, że załatwi mi przeszczep skóry i odsysanie tłuszczu... chyba zrobię se foty gołej i Ci pokażę, skoro nie wierzysz

MissZuzia oo taak, ręce mnie strasznie bolą od trzymania bambetla

dph

Blanszor od kiedy dawałaś smoczek '2' z dwoma dziurkami?? bo nie wiem kiedy zmienić?

wiem co czujesz i myślisz, bo byłam w podobnej sytuacji... mam nadzieję, że się rozkręci w nocy !!!!!!

a co Ty chciałaś mieś skurcze od razu co minuta i urodzić w 5 min?
taka akcja rozkręca się trochę, choć są wyjątki, że 3-4 h i maluch na świecie tak jak nasza klaurencja

ja miałam co 10-8-7-6 min przez około 8-9 h... a jak masz tak, że masz już co 6 min to jechałabym do szpitala i skłamałabym, że mam co 5 min to by podali oxy itp itd, a skurcze mogą zaniknąć przecież, 'ze stresu' itp itd, więc może by coś zrobili w kierunku porodu

oooo taaak masakra jakaś, dziś wypiła 20 ml koperkowej i 20 ml rumiankowej i o, łapczywie połyka powietrze, macha tą buzią, ale chce ssać, tak tak, a jak przychodzi co do czego to jest siwy dym z nią chyba czas wyciągnąć pasa....
nie no wiem że to troche trwa ale myślałam że max 15 godzin od pierwszych skórczy a ja już je mam od wczoraj wieczora a teraz znów jwst wieczór a do szpitala myślałam tak jechać jak by były co 4 min bo nie chce na darmo tam sie meczyć jak mogę w domu poczekać na rozwój. a jak mi podadzą oxy to nie jest tak jak wywoływanie?????????????
bo ponoć wtedy gorzej jest a ja bym wolała urodzić na własnych skórczach chociaż nie wiem bo nie mam doświadczenia i nie wiem jak to jest a ty miałaś oxy?
i jak się dalej akcja rozwijała?
Stary 2012-02-12, 22:28   #3146
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wiem że to troche trwa ale myślałam że max 15 godzin od pierwszych skórczy a ja już je mam od wczoraj wieczora a teraz znów jwst wieczór a do szpitala myślałam tak jechać jak by były co 4 min bo nie chce na darmo tam sie meczyć jak mogę w domu poczekać na rozwój. a jak mi podadzą oxy to nie jest tak jak wywoływanie?????????????
bo ponoć wtedy gorzej jest a ja bym wolała urodzić na własnych skórczach chociaż nie wiem bo nie mam doświadczenia i nie wiem jak to jest a ty miałaś oxy?
i jak się dalej akcja rozwijała?
kochana moja teściowa rodziła miesiąc miała skurcze, odchodziły, miała, odchodziły, więc nie nakręcaj się
w szpitalu by dali oxy na 'przyspieszenie' porodu, a nie na wywołanie, bo na wywołanie idziesz ze skierowaniem do szpitala - ja tak miałam bodajże, jak się zbliża termin bądź jest po, bądź ciąża zagrożona, bądź nadciśnienie/cukrzyca/hipotrofia, pośladkowe ułożenie itp itd

ja miałam oxy, miałam po tym skurcze, ale ustały jak się oxy skończyła a po 3 dniach założyli mi 'balonik' i odleciałam po nim... tzn. pękł mi, nie zrobił rozwarcia, ale po 1 h dostałam skurczy przed 11-12 a o 23.35 urodziłam z czego na samej porodówce byłam 3,5 h, dzięki położnej, kóra podała mi zastrzyki na rozwarcie szybsze, masowała szyjkę itp itd uff, nie dała mi się długo męczyć, wystarczyło, że od południa się męczyłam ze skurczami...
Balonik to jest takie coś co wkładają do wiadomo czego i napełniają wodą- jeśli sam wypadnie, to znaczy, że masz rozwarcie na 4 cm i idziesz na porodówkę (chociaż to różnie w szpitalach jest)a jeśli pęknie to nici, a u mnie podziałało to + masaż szyjki dzień wcześniej przez moją położną. Nie nakręcaj się, bo im bardziej chcesz, tym dzieciak nie wyjdzie ja tydzień chodziłam po schodach, spacery, sprzątanie, sranie w banie i to samo w szpitalu i dopiero po 6 dniach mnie ruszyło...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-02-12 o 22:31
Stary 2012-02-12, 22:31   #3147
faellivrin
Raczkowanie

[QUOTE=boroo50;32262312]Też Ci tak skórę podwinęłi przy zszywaniu, że zostały takie... nie wiem jak nazwać... takie grube cóś?
I do jakiego czasu się rana może rozejść?[COLOR="Silver"]

Szycie chyba zawsze jest grubsze i ja takie tez mam- tam na razie jest strupek taki, ale powoli odpada i zostaje zwykla rozowa blizna. A rozejsc sie moze chyba przez kilka miesiecy nawet, ale chyba dluzszy czas musi goic sie ta rana wewnetrzna.
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 22:33   #3148
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
kochana moja teściowa rodziła miesiąc miała skurcze, odchodziły, miała, odchodziły, więc nie nakręcaj się
w szpitalu by dali oxy na 'przyspieszenie' porodu, a nie na wywołanie, bo na wywołanie idziesz ze skierowaniem do szpitala - ja tak miałam bodajże, jak się zbliża termin bądź jest po, bądź ciąża zagrożona, bądź nadciśnienie/cukrzyca/hipotrofia, pośladkowe ułożenie itp itd

ja miałam oxy, miałam po tym skurcze, ale ustały jak się oxy skończyła a po 3 dniach założyli mi 'balonik' i odleciałam po nim... tzn. pękł mi, nie zrobił rozwarcia, ale po 1 h dostałam skurczy przed 11-12 a o 23.35 urodziłam z czego na samej porodówce byłam 3,5 h, dzięki położnej, kóra podała mi zastrzyki na rozwarcie szybsze, masowała szyjkę itp itd uff, nie dała mi się długo męczyć, wystarczyło, że od południa się męczyłam ze skurczami...
Balonik to jest takie coś co wkładają do wiadomo czego i napełniają wodą- jeśli sam wypadnie, to znaczy, że masz rozwarcie na 4 cm i idziesz na porodówkę (chociaż to różnie w szpitalach jest)a jeśli pęknie to nici, a u mnie podziałało to + masaż szyjki dzień wcześniej przez moją położną. Nie nakręcaj się, bo im bardziej chcesz, tym dzieciak nie wyjdzie ja tydzień chodziłam po schodach, spacery, sprzątanie, sranie w banie i to samo w szpitalu i dopiero po 6 dniach mnie ruszyło...
o matko no to mi teraz powiedziałaś , to nie wiem jechać z tymi skórczami co 6 min czy czekać na częstsze?
Stary 2012-02-12, 22:35   #3149
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o matko no to mi teraz powiedziałaś , to nie wiem jechać z tymi skórczami co 6 min czy czekać na częstsze?
ginekolog Ci nic nie mówił?? Nie pamiętam, ale chyba jak się ma skurcze co 4-5 min to się jedzie do szpitala. Spokojnie, nie nakręcaj się! Korzystaj z ostatnich chwil wolności i spokoju, wyśpij się spokojnie bo później nie będzie łatwo...
Jak ja mówiłam i skłamałam, że mam skurcze co 5 min (a miałam co 6) to doktor "Dobzie" na obchodzie powiedział: "no ziobaćymy, mozie coś z tego będzie" o i tyle i mnie zostawili... więc jak przyszła moja prywatna położna na swoją zmianę na porodówkę to o 19 się wybrałam do niej i od razu mnie wzięła na porodówkę bo zauważyła, że mam rozwarcie na 4 cm, którego nikt na patologii nie chciał sprawdzić, bo i po co, męcz się babo ze skurczami aż siły nie będziesz miała przeć...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-02-12 o 22:39
Stary 2012-02-12, 22:45   #3150
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, nie mogę z Ciebie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości