|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
hej kochane
![]() Pearl przylapalas mnie na podczytywaniu, nie pisze bo raz nie mam kiedy, dwa nie wygodnie na tym tablecie, a laptopa mam u cory i musze przekladac internet za leniwa jestem :p, a po trzecie jestem przeziebiona gardlo mnie boli i jakos tak sily opadly, a przeziebilam sie bo tz podlaczyl nowy piekarnik, postanowilam upiec ciasto plesniaka a ze to nowe to musialam go przepalic, zadymilam pol mieszkania, tz z nikola i malym siedzieli u nikoli w pookoju a heja okno na osxciez tj. Balkon i wietrzenie no i siezalatwilam. U nas kupy dalej co 3 dni, zaczelismy dzis podawac ss ale na razie po 5 kropel jak nic nie pomoze to zwiekszymy. Maly wlasnie ostatnio jakis taki mniej spokojny, latwo go przebudzic, a nie wkurza juz ta pogoda bo wyszlabym z nim na dwor a tu dupa... Elunia mielismy jechac do tej babki na swesje z alexem, zdjecia piekne, ale tz sie uparl ze bedziemy robic w warszawie u osowskiej, takze czeka nas wyprawa ![]() No i nie wiem co tam jeszcze chcialam napisac, oczywiscie gratulacje dla wszystkich nowych mamus kciuki za wszystkie idace do szpitala ![]() Agatku fajnie ze wrocilas
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
hej,
u nas też kolka i ciemieniucha w temacie... ciemiączko smarujemy oliwka i wyczesujemy i pomaga ale cały czas sie pojawia w coraz to nowszym miejscu...teraz zaczął się nosek łuszczyć a co do kolki to u nas niestety tez jest i dajemy sab simplex widze lekką poprawę ale nie powiem żeby była jakaś wielka... mała się pręży i płacze i dopiero jak skończą się gazy to przestaje...a tak to przed każdym pyrknięciem i każdym beczkim jest płacz kupkę robi bez problemu ale i tak z tą kolką duży kłopot.pearl jak czytałam twoja relacje snu to juz myślałam że się dowiemy kim jest nietoperek a tu klops. gratuluję nowym mamusiom podczytuję was dziewczyny non stop ale z czasem jest kłopot...cały czas ktoś do nas przychodzi rano się chcę umyc i zjeść i pożyć jak człowiek a popołudniami robię projekty na studia jak mi się uda( zwykle się nie udaje bo ktoś jest)...jeszcze tam pal licho rodzina ale znajomi też zawsze przylezą jak mała śpi(a obiecałam im że będę ich wpuszczać jak mała skończy 2 tyg) ehhh ciężko z tym czasem dla siebie...
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
'chyba' kropelki działają... ost dałam jej jeść o 12.30 +krople a teraz dopiero o 17 bo spała... troszkę się prężyła, ale położyłam ją na siebie na boczku i zasnęła. Teraz w łóżku leży a my przygotowujemy się do kąpieli...
Pearl zrobię sobie dredy, a co mi tam.. ![]() Kamciurka kupy co 3 dni?? biedny maleńki też takie same problemy a ja chyba najbardziej przeżywam jak po☠☠☠ana Ehh szkoda piekarnika Cytat:
![]() a i robię jak ta babka- tzn zaczynam... : "Kupiłam Bobotic bo przeczytałam, że ma niemal identyczny skład do Sab Simplex. Dawałam córeczce ten ostatni i się sprawdził rewelacyjnie, chciałam się przekonać czy nasz polski odpowiednik równie świetnie poradzi sobie z kolkami i wzdęciami. I działa tak samo jak Sab Simplex! Z tym, że ja podawałam go tak jak SS, nie 8 kropelek tylko 15, i to do każdej butelki mleka ... na początku. Potem jak już się unormowało to dawkowałam co 2 posiłek, aż tylko do wieczornej i nocnej butli. Bobotic jest skuteczny jak Sab Simplex a o wiele tańszy i mniej zachodu z jego kupnem. Gdybym wiedziała, że jest tak świetny jak SS to od razu bym po niego sięgnęła. Polecam wszystkim rodzicom, którzy mają problem z kolkami i wzdęciami u swoich maleństw."
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-12 o 18:37 |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dziś nadrobie.
Nie mam na nic ochoty. Będę się modlić chyba o to żeby mała wyszła do jutra ![]() tz mi oznajmił ze nie bedzie go ze mną najprawdopodobniej przy porodzie, bo te sku.rw... nie chcą mu dać wolnego mam wywoływanie umówione na czwartek a on ma na II zmianę i nie może się zamienić ani nic. Nie mam zamiaru bez niego rodzić. A całe szefostwo bym rozstrzelała. |
|
|
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
pytanie do mamusiek!!!
u was też to się tak powoli rozkręcało? kiedy sie zaczną konkretne skórcze? od wczoraj wieczora przez całą noc miałam co 10 min srednio czasem co 8 a teraz co 6-7 min i nic sie jak narazie nie zmienia, kiedy jechałyście do szpitala i czy tam podlączyli wam kroplówkę żeby przyspieszyć aukcję?/
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny Cytat:
![]() Ja tez chce Wodnika ![]() u nas nawet seks już nic nie daje Cytat:
![]() a czopa nie mam od ponad dwóch tyg |
|||
|
|
|
#3127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wymiotujesz? czytałam że niektórze tak się oczyszczają przed porodem , jedni mają rozwolnienie a inni wymioty
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
AGATEK tz mnie posadzil ze dziecko chce zaczadzic jak nawyrodna matke przystalo
![]() No moj niestety kupale co 3 dni, w tym tygodniu idziemy do lekarza to musze o tym powiedziec a herbatki tak samo nieche pic, krztusi sie dlawi i wypije tyle co prypadkiem mu wleci do buzi. Pod koniec tygodnia przyszlego ma sieocieplic nareszcie |
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciurka, czyli jestes od dzisiaj nasza ciastowa guru
A z kupkami to wspolczuje Renatko, o matko... ze tez masz sile na przyjmowanie tylu gosci. Mnie by sie nie chcialo. Juz zreszta powiedzialam tztowi, zeby sie nie nastawial na odwiedziny jego znajomych po porodzie... Agatku, jak to dla kogo? Dla SIEBIE !!! ![]() a z tym bobotic to robilabym tak samo Czubasku, z tym rzygankiem to moze byc tak jak Diablica mowi. Mam nadzieje, ze jednak uda Wam sie "razem" rodzic. A szefostwo rzeczywiscie buraczane
|
#3130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna... ja teraz też się boję czy TŻ da radę być... do terminu jeszcze tydzień... tzn jest szansa bo teraz będzie mieć nocki.. ja chcę żeby tylko wolne wziął na sam poród (chyba, że bym się wyrobiła w przerwie między jedną nocką a drugą :P) więc wystarczy, że weźmie nawet "na żądanie"... a potem już wolnego nie będzie brał bo teraz kiblował z małym na opiece prawie 2 tygodnie więc już wystarczy... ![]() Cytat:
z synkiem jak mi odpadł czop jakoś ok 14 to następnego dnia o 5:05 rano już był na świecie... a tu nic... cisza...
|
|
|
#3131 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja go nie przykrywam jeszcze, niech pooddycha bo to takie swieze ![]() dziekujemy, a jak rece usychaja mi przy beku ![]() to szkoda pisac Cytat:
za pepuch ja jem nabial od poczatku i nic sie nie dzialo wczesniej ![]() :conf used:Cytat:
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
no laseczki ja już zmykam jutro szpital będę was podczytywać z telefonu proszę o kciuki i nierozpakowanym mamusiom życzę również powodzenia!!!
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
mocno zaciśnięte i powodzonka
|
|
#3136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Golą jednorazówkami więc to nic strasznego. Potem lewatywa, cewnik, kroplówki i na cc. A dalej to już tylko gorzej
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Noo dziewczyny, kąpiel była, Cukinia lubi się kOMpać
jeszcze se prutała w wodzie, chyba jacuzzi chciała zrobić ![]() Potem 15 kropli z łychy i butla- i co? i wypiła 30 ml i odjazd poryczałam się jak bóbr, że nie ma siły, że to tamto sramto, budzę ją, po nosku smyram a ona nic, jak zabita i położyliśmy ją do wyra i za pół h położna poleciła spróbować znów odbić- zagnałam teściową- poszła i odbiło sobie tak dziewcze, że się wystraszyło własnego beka i się obudziła... Pearl maj darling bo ja mu się nie pokażę MissZuzia oo taak, ręce mnie strasznie bolą od trzymania bambetla dph ![]() Blanszor od kiedy dawałaś smoczek '2' z dwoma dziurkami?? bo nie wiem kiedy zmienić? Cytat:
!!!!!!Cytat:
![]() taka akcja rozkręca się trochę, choć są wyjątki, że 3-4 h i maluch na świecie ![]() ja miałam co 10-8-7-6 min przez około 8-9 h... a jak masz tak, że masz już co 6 min to jechałabym do szpitala i skłamałabym, że mam co 5 min to by podali oxy itp itd, a skurcze mogą zaniknąć przecież, 'ze stresu' itp itd, więc może by coś zrobili w kierunku porodu ![]() Cytat:
masakra jakaś, dziś wypiła 20 ml koperkowej i 20 ml rumiankowej i o, łapczywie połyka powietrze, macha tą buzią, ale chce ssać, tak tak, a jak przychodzi co do czego to jest siwy dym z nią chyba czas wyciągnąć pasa....
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
czubasku, nie dziwię się, że jesteś wkurzona... Co za szuje w tej robocie u Tż
![]() Może coś się zmieni do czwartku? czasami lubią tacy wprowadzać trochę dramaturgii ![]() Cytat:
Oby poszło po Twojej myśli i zrobili Ci cc ![]() A ja cały dzień starałam się nie rozkleić, aż w końcu nie wytrzymałam i zaczęłam ryczeć nad torbami do szpitala... Nie wiem co się dzieje... myślałam, że będę miała głupawkę, tymczasem co chwilę ryczę... Tż zaprosił mnie do sphinxa na obiadek objedliśmy się jak świnki... Później weszliśmy do kościółka. Musieliśmy też pojechać do carrefoura po piżamę dla tż, bo uzmysłowiliśmy sobie, że głupio tak przy teściowej paradować w szortach z jajkami na wierzchu Na koniec objedliśmy się lodami w grycanie... ![]() A teraz siedzę sama, bo tż poszedł na ostatnią nockę |
|
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma blizna do włochów? że wchodza w nią czy jak?? pokaż zdjęcie! ![]()
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Też Ci tak skórę podwinęłi przy zszywaniu, że zostały takie... nie wiem jak nazwać... takie grube cóś?
I do jakiego czasu się rana może rozejść? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Pewno, że włochochochów! Bo skóra z tego wora z sadłem w środku jest zszyta razem z tymi włochami i pozwijana. Także one są jakoś w środku od wewnątrz, w ranie i na zewnątrz. No i jak się pozbyć tych co są jakby wrośnięte? A może przestaną rosnąć? Bo jak nie przestaną to będą rosły w brzuchu? O kurne!Zdjęcie A chcesz już nigdy nie pójść spać?
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I weź se napraw suwaczek bo nie jestem na czasie z Kristoferem
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-12 o 22:21 |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ponoć wtedy gorzej jest a ja bym wolała urodzić na własnych skórczach chociaż nie wiem bo nie mam doświadczenia i nie wiem jak to jest a ty miałaś oxy? i jak się dalej akcja rozwijała?
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w szpitalu by dali oxy na 'przyspieszenie' porodu, a nie na wywołanie, bo na wywołanie idziesz ze skierowaniem do szpitala - ja tak miałam bodajże, jak się zbliża termin bądź jest po, bądź ciąża zagrożona, bądź nadciśnienie/cukrzyca/hipotrofia, pośladkowe ułożenie itp itd ja miałam oxy, miałam po tym skurcze, ale ustały jak się oxy skończyła a po 3 dniach założyli mi 'balonik' i odleciałam po nim... z czego na samej porodówce byłam 3,5 h, dzięki położnej, kóra podała mi zastrzyki na rozwarcie szybsze, masowała szyjkę itp itd uff, nie dała mi się długo męczyć, wystarczyło, że od południa się męczyłam ze skurczami...Balonik to jest takie coś co wkładają do wiadomo czego i napełniają wodą- jeśli sam wypadnie, to znaczy, że masz rozwarcie na 4 cm i idziesz na porodówkę (chociaż to różnie w szpitalach jest)a jeśli pęknie to nici, a u mnie podziałało to + masaż szyjki dzień wcześniej przez moją położną. Nie nakręcaj się, bo im bardziej chcesz, tym dzieciak nie wyjdzie
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-12 o 22:31 |
|
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=boroo50;32262312]Też Ci tak skórę podwinęłi przy zszywaniu, że zostały takie... nie wiem jak nazwać... takie grube cóś?
I do jakiego czasu się rana może rozejść?[COLOR="Silver"] Szycie chyba zawsze jest grubsze i ja takie tez mam- tam na razie jest strupek taki, ale powoli odpada i zostaje zwykla rozowa blizna. A rozejsc sie moze chyba przez kilka miesiecy nawet, ale chyba dluzszy czas musi goic sie ta rana wewnetrzna. |
|
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja mówiłam i skłamałam, że mam skurcze co 5 min (a miałam co 6) to doktor "Dobzie" na obchodzie powiedział: "no ziobaćymy, mozie coś z tego będzie" o i tyle i mnie zostawili... więc jak przyszła moja prywatna położna na swoją zmianę na porodówkę to o 19 się wybrałam do niej i od razu mnie wzięła na porodówkę bo zauważyła, że mam rozwarcie na 4 cm, którego nikt na patologii nie chciał sprawdzić, bo i po co, męcz się babo ze skurczami aż siły nie będziesz miała przeć...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-12 o 22:39 |
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

a ze to nowe to musialam go przepalic, zadymilam pol mieszkania, tz z nikola i malym siedzieli u nikoli w pookoju a heja okno na osxciez tj. Balkon i wietrzenie no i siezalatwilam.
kciuki za wszystkie idace do szpitala 

mała się pręży i płacze i dopiero jak skończą się gazy to przestaje...a tak to przed każdym pyrknięciem i każdym beczkim jest płacz
zrobię sobie dredy, a co mi tam..
biedny maleńki 

i w końcu chwale sie e-ciotkom swoim szczesciem
), lacznie z nietoperkowym pokojem, zamiotlam schody z gory od nas, przez sasiadow na dole i do garazu, pozniej polecialam mopem, goraca kapiel i mialam klasc sie do lozka i obserwowac co tam,jak tam,kiedy przyszedl tz i wyciagnal mnie na 30-ke jego kumpla, na ktora trzeba bylo sie przebrac na lata 80te, wiec zrobilam wiesniacki makeup, tapir na leb, getry i skarpetki i buty na obcasie i dawaj, na impreze, dalej wykurzac malca. Po imprezie szarpnelismy sie z tztem
), zeby urodzic WODNIKA SZUWARKA 

przykrywam pępek pieluchą więc może to podrażnia? 
no i 

i położyliśmy ją do wyra i za pół h położna poleciła spróbować znów odbić- zagnałam teściową- poszła i odbiło sobie tak dziewcze, że się wystraszyło własnego beka i się obudziła...
bo nie wiem kiedy zmienić?
masakra jakaś, dziś wypiła 20 ml koperkowej i 20 ml rumiankowej i o, łapczywie połyka powietrze, macha tą buzią, ale chce ssać, tak tak, a jak przychodzi co do czego to jest siwy dym z nią 
Agatek, nie mogę z Ciebie