|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
ale mamy 3 pokoje ![]() Cytat:
jej mam nadzieje, ze nic sie nie dzieje![]() zmykam lulac kochane, kolorowych senkow
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2012-02-12 o 23:08 |
||
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Walentynki walentynkami, ale już 16.02 Tłusty Czwartek!
![]() ![]() :mn iam:
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie :P mnie tez tlusty czwartek bardziej cieszy
![]() dziewczyny bylam tak blisko zeby ochrzanic tzta z to ze nie umyl po sobie talerza tylko zostawil w zlewie ale sie powstrzymalam w ostatniej sekundzie :P mozecie byc ze mnie dumne ;] |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
![]() o tak jestem za ![]() Małż powiedział, że w Walentynki będzie w domu wieczorem, więc zdecydowanie wolę pomyśleć o czwartku ![]() Zmykam spać. Dobrej nocy mamusie |
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama też powinnaś być z siebie dumna Ja z Ciebie jestem
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
O tak
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
ja też znikam. idę założyć świeżą, pachnącą pościel. nie ma nic lepszego na dobry sen
dobranoc!
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
i to sobie ustawisz na ile chcesz i mozesz isc w piz du bo nic Ci sie nie przypali i nei musisz kolo tego latac i pilnowac :P
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałyście mi, że frytki smażę
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez milam ochote na frytki , nie bede mowic kto mi jej narobil ,mam w zamrazarniku ale posililam sie ciastem jablkowym ktore tz wczesniej wstawil do piekarnika :P
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Zjaaadłabym ciasto jabłkowe
![]() Ale czeka na mnie jeszcze jedna porcja frytek |
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
pokakota! (tzn. może nie w trakcie wywijania orłów, ale pokaż )phdwao już swojego zaprezentowała (oczywiście gdyby nie komentarze dziewczyn, ja - zapalona acz półślepa kociara - w życiu bym kota na zdjęciu łazienki nie zauważyła ), ja moje pieścidełko też chętnie pokażę ![]() Voila! Można zacząć wielbić
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może ile w PL kosztuje syrop klonowy?
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Idę myć włosy i spać, bo rano na tą krew :P Jakby mnie nie było, a kończył się wątek, to wołajcie mnie smsem nawet z bramki
|
|
|
|
#4305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tz pojechal do pracy, a ja od 5 nie spie bo mnie obudził i sie pyta czemu spisz nago? a ja mowie niewiem. A on gdzie bylas? a ja mowie niewiem....... ![]() jak sie obudziłamw pelni to dopiero skojarzylam ze jestem rozebrana ale neiwiem czmeu bo kładłam sie spac jak byłam ubrana w pizame ![]() Musze dzis isc zrobic opłaty, kupic luteine, wypisac leki dla babci i po telefonik a potem bede czekac na kuriera z tą druga czescią ![]() a jutro wizyta u gina
|
|
#4306 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja mam plan zrobić domowe faworki
![]() Cytat:
![]() Piękny nie wiem ile dokładnie, ale wiem, że chciałam kiedyś kupić i stwierdziła, że droooooogi i dałam sobie spokój Cytat:
Cytat:
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też - i nic póki co.
Ale dowiedziałam się czegoś ciekawego - u kobiet które maja łożysko na scianie przedniej ruchy są później wyczuwalne. Sprawdziłam w papierach i ja mam właśnie na ścianie przedniej. Sas zobacz jak u Ciebie z położeniem łożyska. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-13 o 07:55 |
|
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny dawno mnie nie było a widzę, że wy pędzicie jak szalone i niestety nie dam rady was nadrobić. Ostatni tydzień miałam strasznie zajęty ale w końcu mieszkamy już na swoim
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde mozna?? I Wy tez pijecie?????????
no jasny gwint a ja przestałam pic.......tak z 2 dziennie moge wypic????
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"zielona herbata nie ma zbyt dobrego wpływu na ciążę. Jednak tyczy to się osób, które piją 5 i więcej filiżanek dziennie i parzą ją bardzo mocną. Tego co boi się część lekarzy to, że zielona herbata może wpływać negatywnie na absorbowanie kwasu foliowego, który jest bardzo ważny w pierwszych 12 tygodniach płodu. Jak na razie są prowadzone badania i nie ma dokładnej odpowiedzi jak negatywny wpływ ma na zdrowie ta herbata. Drugim czynnikiem, który ma być niekorzystny to zawarta w niej kofeina. Dzienne maksymalna dawka tego składnika to 200mg, czyli wychodzi na to, że możemy pić 4 filiżanki dziennie. Jednak musimy pamiętać, że do tego należy wliczyć także inne źródła dostarczające do naszego organizmu kofeinę np. kawa. Podsumowując zieloną herbatę możemy pić jednak najlepiej, gdy się ograniczymy do jednej, lub dwóch filiżanek dziennie. Herbata nie powinna być zbyt długo parzona. Maksymalnie 2 – 3 minuty."
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-13 o 08:00 |
||
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ja już dawno nie piłam zielonej herbaty - a lubię ![]() jutro wizyta u gina
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
ja dla odmiany nie czułam głodu ale pragnienie!
Tak się najadłam na wieczór bigosu że pół nocy piłam i biegałam do łazienki. Straszne, już tak nie zrobię
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie stawiam na spaghetti albo lasagne
I do tego sałatę zieloną z dobrym sosem Ale pewnie ostatecznie zdecyduję jutro w sklepie![]() Cytat:
![]() To co? Kończymy dziś tę część?
|
|
|
|
|
#4315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
jestem juz po ciezkiej nocy nie moglam zasnac, budzilam sie co 30 min godz... az w koncu wstalam jestem zmartwina i przygnebiona tym, ze nie czuje maluszka Wiem, ze juz mnie kochane uspokajalyscie, ale do glowy od wczoraj przychodza mi rozne mysle i lek. Wszystkie z was w moim term ciazy juz czuly maluszka a ja nic i do tego mimo mniejszego apetytu i cwiczen kolejny kg na wadze do przodu alez mam dzien dol na maxa..przepraszam, ze Wam smece, ale kto mnie tak zrozumie jak Wy?oby to objawl leniuszka byl ![]() Cytat:
a pamiętasz co Ci sie snilo w nocy ??Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie, Tłusty Czwartek!!! Juz się boję . Będą kupne pączki i będę robić chrusty.Ja piję zieloną, jedną, czasem dwie dziennie. Może nie dzień w dzień, ale popijam. |
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaspałam na badania
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez sie na to bardziej cieszę, zwłaszcza, że jakoś Walentynek nie świętujemy zbytnio, a jeść lubimy oboje ![]() Super koteczek! Też planujemy mieć kotka, tylko jak już dzidziuś będzie na świecie Cytat:
Cytat:
Tak mi to kolega ginekolog wytłumaczył -Układ regulujący wydzielanie hormonów nadnerczy i same nadnercza, czyli narząd wydzielający hormony stresu(adrenalinę i noradrenalinę) są u dziecka niewykształcone, ono dostaje do krwi hormony od matki i odczytuje tą obecność adrenaliny jako sygnał, że dzieje się coś bardzo złego i "trzeba uciekać". Tak on mi wyjaśnił, że stres tak działa na dzidzię i dlatego nie wolno sie w ciązy stresować |
|||
|
|
|
#4319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też namiętnie pijałam... Mam nawet taką liściastą w domu i leży, się marnuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może też sobie z TŻ kupimy W Lidlu taka duża mrożona jest za 12 zł a jest bardzo dobra Kończymy dziś ![]() Niektóre dzidziusie są spokojniejsze w brzuszku A później dokazują jak się urodzą Nie ma czym się martwić Też bym tak chciała Może partner mamy TŻ podaruje nam swoje mieszkanie, ale wiecie jak to jest z liczeniem na innych... Jeśli nie będzie perspektyw tutaj na pracę, to będziemy musieli wyjechaćTŻ jeszcze śpi Chyba też jest w ciąży ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Dwupoziomowe w najdroższym miejscu w mieście to koszt ok. 500 tysięcy, nawet mniej. Kupno domu w dzielnicy "willowej" 650 tysięcy. Za to na najgorszym osiedlu M3 można i za 100 tysięcy dorwać.Ale ja w pipidówie mieszkam, więc i ceny niskie |
|||||
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was w nowym tygodniu
![]() Sas, nie martw się na zapas. Ja mam termin 10 dni po Tobie, też nic jeszcze nie czuję, a łożysko mam na ścianie tylnej, więc niby powinnam poczuć wcześniej. Nie przejmuję się tym wcale, byłam na USG w zeszłym tygodniu, i wszystko jest OK, więc nie ma co panikować. Czasami Internet i nadmiar informacji od innych szkodzi, a przecież każda z nas jest inna, ma trochę inną budowę, różną warstwę tłuszczu na brzuchu i w końcu innego malucha wewnątrz ![]() Co do zielonej herbaty/ kawy, podawałam tu już kiedyś wartości kofeiny w różnych napojach. Ogólnie do 200mg kofeiny dziennie nie jest w żaden sposób szkodliwe, powyżej 400mg dziennie może prowadzić do niższej wagi urodzinowej dziecka. Tak więc spokojnie jedno i drugie (tak samo colę czy inne napoje zawierające kofeinę) w rozsądnych ilościach można pić. Kurujcie się chorowitki, taka teraz pora, że łatwo o osłabienie i przeziębienie. Mnie też się coś trzymało przez jakiś tydzień-dwa, teraz tylko katar mam większy, czosnek robi swoje Depoison, gratulacje! No i gratulacje dla naszej panny młodej! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Jeśli ktoś kupił na kredyt to płaci oprócz pewnie dość wysokich rat, to jeszcze i tak musi płacić czynsz + media. Komfort mają Ci którzy mieszkanie dostali/odziedziczyli czy coś tam jeszcze.
jej mam nadzieje, ze nic sie nie dzieje

:mn iam:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zakręcona momentami strasznie chodzę, ehhh co te hormony robią z człowiekiem. Nie tak dawno temu znowu jak drzwi otwierałam, to zostawiłam klucze w zamku. Sama siebie się momentami boję