|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
wpadam na chwilę i zmykam do TŻa
![]() oj... zleci ![]() brawo! ![]() Cytat:
pokaż ![]() mam wrażenie że nie wszystko zacytowałam... ![]() coś Babonika i AgiGuernsey nie widać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
u mnie zeby spokoj byl to swieto!!!
dzis klient o drugie auto - zadatek zostawiony jutro bedzie wczoraj goscie, dzis my sie goscilismy Marysia spac nie chce a ja lekkoo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Rozeznanie
|
100 lat dla wszystkich dzisiejszych solenizantow!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra, zmykam - dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A u Ciebie znowu coś? Biedna.. Nie chcę nic mówić, ale Hania śpi.. nie ma gorączki.. może jednak noc nie będzie najgorsza.. ale tfu tfu.. żeby jej nie wróciło! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie niedzielnie.
Wczoraj się nie odzywalam bo nie nadrobilam ![]() Tak wiec od poczatku ![]() Teliczku Wspolczuje sytuacji z Jasiem. Ja ostatnio tez sie wystraszylam. Wiktoria chyba sie ślina przydlawila i tak dziwnie zamarła. A mi serce stanęło. Wiec wierze ze sie wystraszylas Eveewe historia ze szwagrem conajmniej dziwna. Moze chłopak jakieś badania powinien zrobić. Marina, Sweeet od czwartku dołączam do Was jako kolejna slomiana wdowa. Moj Tz jedzie do PL prawie na tydzien a ja sama z Wiki zostaje ![]() Pamięć mi ostatnio szwankuje i Juz nie pamietam co miałam wiecej napisac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Stronczek i Nataszka on (szwagier) powinien juz dawno zrobic badania psychiatryczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Wtajemniczenie
|
Eveewe ja nie myslalam o psychiatrycznych tylko morfologie itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. To przeżyłaś! ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Z pogrubionym się zgadzam w pełni. Zresztą z całą resztą też ![]() ![]() 3. A co dokładnie masz na myśli, bo mnie zaciekawiłaś? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 1. Brawo ![]() 2. Śmiesznie to brzmi ![]() A u nas się chyba nie zdarzyło, wiesz? Tzn. były takie sytuacje że kaszlnął, ale to takie pojedyncze "ahu ahu" i koniec. Na szczęście! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurczę, mi tez się wydaje że najpierw nam wyjdzie dolna dwójka, przed górnymi jedynkami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nam dzień minął bardzo przyjemnie u znajomych ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4901 | |||
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Wszystkiego najlepszego dla Dominika, Dawida ![]() ![]() Sto lat Beatko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla wszystkich chorowitków duuuuużżżżżżooooo zdrowia !!! A my dzisiaj znowu spędziliśmy dzień u teściowej - chociaż tego nie planowaliśmy ale pojechałam męża odebrać i jakoś tak wyszło, że zostaliśmy na obiad i podwieczorek a potem i kolację ![]() I u mojej teściowej byli dzisiaj jej znajomi z małym dzieckiem (13-14 miesięcznym) - ona w moim wieku, on w wieku teściowej ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() mielismy dziś bardzo przyjemny dzień, byliśmy w odwiedzinach u eks-współlokatorki. było bardzo miło, Filip fajnie bawił się ich 3,5 letnią córeczką i tak ich obserwując myślałam sobie że za 1,5 roku to Filip będzie miał 3,5 lata a Lilka 2 lata i będą się tak fajnie razem bawili i gadali ![]() Lilka była super pogodna, śmiała się i chichrała cały czas. Pięknie zjadła obiadek! ![]() (marchewka, ziemniak, pół cukinii, kawałek łososia, tymianek, zioła prowansalskie, zagęściłam jeszcze kleikiem kukurydzianym). wyszło dobre i Lila wczoraj i dziś zjadła cały duży słoik. ![]() Co do tytułów to ja tez byłabym za tym żeby został obecny
#4904 |
Wtajemniczenie
|
ja
![]() hanka zajada i lubi ![]() ![]() a co do wpływu na uklad pokarmowy to coś w tym jest bo jak mała miała zatwardzenie - za dużo marchewki i mięska- tak musiała cisnąć, że aż żal było patrzeć to po ciumkaniu ogóraska zrobila ładną kupę bez wysiłku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i coś z tym ogórkiem faktycznie musi być na rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Wtajemniczenie
|
Pieleszko wszystko jest dla ludzi ale ja bym nie wpadła na to.
Moja córka nie lubi nic co ma konsystencje inna niż papka. Dawalam jej chrupka kukurydzianego, skrzywila sie i wyplula. Myśle OK. Moze jej nie smakuje. Dzis dałam jej biszkopta. Tez nie. Ale nawet nie spróbowała. Przylozylam do ust i od razu buzia w ciup. Nie wiem o co cho... |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu Domka za życzenia z okazji jego 7 miesięcznicy
![]() ![]() ![]() A ja wróciłam cała i zdrowa. Było pięknie, cudnie, wspaniale ![]() ![]() Domek był grzeczniutki, a jak przyjechałam to pokazał mi swoją nową umiejętność, przybiera pozycję do raczkowania, ale jeszcze się boi "pójść" do przodu ![]() Ale tez nas wystraszył, bo nagle nie umiał otworzyć oczu, a jak próbował to tak przewracał oczami jakby odpływał i przy typ się śmiał i strasznie ślinił, wyglądało to strasznie, mąż go szybko wziął na ręce i wtedy przestał ![]() ![]() Naczytałam się jakiś pierdół o powikłaniach po ospie (np. zapelenie mózgu) i wariuję ![]() Telik kochana, ale się musiałaś bidulo wystraszyć ![]() ![]() ![]() ![]() Brumku Domek dostaje jedzonko twarde raczej do zabawy, papki też zjada prawie regularnie. Najpierw dostaje np. ziemniaka i marchew, widzę ile z tego wyciumkał (bo jedzeiem tego raczej nazwac nie można) i papką tylko"uzupełniam". Czasem wciągnie i duży słoik. Wiadomo za dużo z takich całych nie wyciumka, ale zawsze coś. Ja daję mu tak duże rzeczy, żeby nie był w stanie wsadzić go sobie do buzi i niezbyt miękkich, bo też boję się strasznie zakrztuszenia. Marinko, Blondynko, Nataszko zdrówka dla Was i dzieciaczków ![]() ![]() Piwnooka, Pieleszko pierwsze słyszę z tym ogórkiem kiszonym, ciekawe to, muszę się zagłębić w temat ![]() Więc tytuł zostaje ten sam, a te którę są w sondzie wykorzystamy w następnej ![]() Mój tata przywiózł nam jakieś pampersy mylove z Austrii i kurcze są świetne, porównywalne do Pampersa. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Beatko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Trzepię Cię ![]() ![]() 3. Dzięki. I to mi sie podoba ![]() 4. I super ![]() I oczywiście Domuś - rośnij nam zdrowo i żyj sto lat!!! ![]() I jeszcze jedno dziewczynki: zaczęłam czytać trochę o tym co porducenci oferują do jedzenia na pierwsze posiłki i ze smutkiem stwierdzam, że jednoskładnikowych posiłków jest jak na lekarstwo ![]() ![]() ![]() A "pewnego" ziemniaka nie mam skąd wziąć, żeby samej ugotować ![]()
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Trzepię Cię ![]() ![]() 3. Dzięki. I to mi sie podoba ![]() 4. I super ![]() I oczywiście Domuś - rośnij nam zdrowo i żyj sto lat!!! ![]() I DAWID też sto lat kochany przystojniaku ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno dziewczynki: zaczęłam czytać trochę o tym co porducenci oferują do jedzenia na pierwsze posiłki i ze smutkiem stwierdzam, że jednoskładnikowych posiłków jest jak na lekarstwo ![]() ![]() ![]() A "pewnego" ziemniaka nie mam skąd wziąć, żeby samej ugotować ![]()
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... Tz mi sie rozchorowal. Ma mega katar. Dałam mu pieluche do smarkania i teraz biedny zasnął z tetra w objeciach. Także nie tylko dzieci lubią sie do pieluszek przytulac
![]() Brumku ja zaczęłam Wlasnie od marchewki z jablkiem. Moja dama miała pozniej jakaś wysypke. Ale do tej pory nie wiem po czym, Bo po pierwsze: odstawilam i zaczęłam dawać pozniej od nowa i nic Juz nie było, a po drugie lekarz mi powiedział ze to potowki (ale jemu nie wierze). Dziwne to było... |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Beatko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! ![]() ![]() Domek, Dawid, za wasze miesięcznice. ![]() Eveewe, ale miałaś przygodę. Dobrze, że nic poważnego się nie stało, a szwagier faktycznie musiałby sobie jakieś badania zrobić. To nie jest normalne i aż strach pomyśleć co by było, gdyby np akurat trzymał dziecko, albo prowadził samochód... Nataszkaa, biedna Hania- niech szybko wraca do zdrowia. ![]() Telik, o matko, ale musiałaś się wystraszyć. ![]() Youyou, fajny pomysł na zupkę- na pewno kiedyś wykorzystam. ![]() Natka, ale zazdroszczę tych nart. ![]() ![]() ![]() Brumku, może poszukaj sklepu z ekologiczną żywnością? Sama myślałam, że ciężko pewnie coś takiego znaleźć, a okazało się że taki sklep mamy w miarę niedaleko domu, a ceny nie są najgorsze. (na pewno wychodzi taniej niż słoiczki ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-12 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I zdrowiej szybko!!! ![]() ![]()
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez go strasznie szkoda. Jeszcze we czwartek ten wyjazd. Mam nadzieje ze do tego czasu wydobrzeje. Tyle godzin za kierownica to trzeba byc przytomnym i zrelaksowanym... Trzymajcie proszę kciuki żaby ta podróż przebiegła bez problemów. Pierwszy raz go samego puszczam w taka trasę. Prawdopodobnie pojedzie z nim kolega ale jeszcze na 100% nie jest to pewne. Jak mu przyjdzie samemu jechać to ja tu chyba najpierw osiwieje, a pozniej wylysieje ze zdenerwowania.
Uciekam spać. Mnie Cos chyba przewialo tez. Jak przelykam To czuje takie ostre klucie w lewym uchu. Spokojnej nocy ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Rozeznanie
|
![]() My od 6 na nogach, ale noc rewelacja więc nie narzekam na wczesna pobudkę. Śnieg u nas spadł, taki świeżutki, bialutki puszek ![]() Wy tu o horrorach piszecie czy wampirkach, a my z tż oglądaliśmy wczoraj ToyStory 3. Salon był cały w Ali zabawkach i zaczęliśmy sobie wkręcać, że te nasze zabawki może tez mają takie swoje życie. Jak widziałam, jak te zabawki cierpią, gdy były gryzione, rzucane, uderzane, ślinione przez maluchów, powiedziałam, że od jutra uczę Alę łądnie obchodzić się z jej zabawkami ![]() ![]() ![]() Najlepsze życzonka dla dzisiejszych Solenizantów ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla chorowitków, gratulacje nowych umiejętności. Lecę sniadanko małej zrobić!! A Aniu dziekuje za stronkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Krystian, Ida ![]() Czas szykować się do pracy. Miłego dnia ![]()
#4916 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Mały szwagierki ma 10 miesięcy. więc jest malutki i dziecko sie wytsraszyło matki krzyków. Piję kawkę zapraszam do towarzystwa. Mówiła, że piekłam wasze ciasto bananowe i co - pochłoniete w calosci ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Krystian, Ida
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zapomnialam opiwedziec jak moja Nela wczoraj na widok dziecka naszych znajomych (2latla)powiedziala do niego lala i wyciagnela do niego rece,le bylam z niej dumna szokk.lala to ostatnio jej ulubione slowo Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2012-02-13 o 07:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
to miał chłopak radochę ![]() u nas pies się dziecka boi ![]() z tego co wiem to mnóstwo dzieci go uwielbia ![]() a na przewód pokarmowy też fajnie działa przez bakterie mlekowe ![]() Cytat:
Weź ziemniaka z czymś, ziemniak raczej jest bezpieczny i nie powinno nic po nim dolegać. Ja miałam na szczęście od teściowej więc w miarę bezpieczne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Adaś się wycwanił, ostatnio jak siedzi w leżaczku bądź leży, to jak się ktoś schyli, łapie za rękę i momentalnie dłoń ciągnie pod swój bok - wyraźnie dając znać żeby go natychmiast zabrać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Brumku ja dałam ziemniaka z dynią na początku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Dla wszystkich weekendowych i dzisiejszych solenizantów STO LAT!!! ![]() ![]() Za wszelkie nowe umiejętności ![]() Dla potrzebujących ![]() Beatko moc (spóźnionych) życzeń z okazji urodzin! ![]() ![]() Miłego dnia dziewuszki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.