|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Naprawię jutro jak będę umiała ![]() Cytat:
![]() Wkońcu wróciła, nie?
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
[QUOTE=Lucy1111;32205855]dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
ja też mam ubezpieczenie grupowe w pracy Tż, dostaję za pobyt w szpitalu powyżej 3 dób ok. 45zł/dobę . Zastanawia mnie tylko, co Twój mąż musiał mieć z sobą załatwiając sobie opiekę w zusie? jakieś zaświadczenie ze szpitala czy od lekarza? Któraś z Was pisała, że mój lekarz prowadzący takie coś wystawia. Głupie pytanie mam - lekarz prowadzący ciążę, czy ten prowadzący w szpitalu? ![]() SORKI ŻE DOPIERO TERAZ ODPISUJĘ, ZAWIADCZENIE OD LEKARZA W SZPITALU , ALE WZIĘŁAM DOPIERO PRZY WYPISIE BO ZUS MUSI WIEDZIEĆ OD KIEDY DO KIEDY , A TA OPIEKA TO TYLKO WTEDY JAK SIE LEŻY W SZPITALU, W DOMU JUZ NIE NALEŻY SIĘ mam nadzieję że jakos pomoglam, ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję!!hmmm, ale skąd w takim razie taka rozbieżność w tym co mówi Miss? kurcze, jutro się będę musiała dowiedzieć
|
|
|
|
|
#3155 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbuję tą Małą Żmiję uśpić ale ma moje prośby głęboko w poważaniu idę z nim negocjować. Ciekawe kiedy zacznie czaić, że noc jest od spania. ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
To mamy blizny a la Italiana --> we Włoszech Ja już jestem po pierwszym strzyżeniu hyhy. Goli się spoko, ale jest dziwnie bo nie mam tam czucia. Dobrze, że poniżej jest czucie!!! inaczej byłby dramat my dziś z Tżem traciliśmy cnotę po porodzie ale mi brakowało fikołków bez brzucha...---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
to może jest śmieszne, ale po cc włoski mi się wrosły w bliznę i musiałam je wydłubać. Bleee Ja swojej blizny w sumie nie widzę, bo jest schowana pod fałdem skóry. Chyba już się nadmiaru skóry nie pozbędę. Zbieram w śwince skarbonce na plastykę brzucha
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Od trzech godzin mecze się z bólem brzucha, podbrzusza
|
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() CuKinia podoba mi sie ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Czubasku, trzymaj sie dzielnie. My z tztem po fikolkach, niby fajnie, ale wczoraj bylo fajniej. Dzisiaj tak od boku to troche bolalo. Z przodu lepiej Zobaczymy, czy cos ruszy Wlasnie sie zorientowalam,ze nie mam koszuli do rodzenia. W czym Wy rodzilyscie? Moze byc jakis stary t-shirt tzta, ktory przez odstajacy brzuch ledwo ![]() Lucy, nie boj sie, wszystko bedzie dobrze i zaraz wrocisz juz z Malutka---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Ciekawe, jak tam Zoska? Bedzie ktoras pisac do niej, bo juz dlugo sie nie odzywa?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-13 o 00:16 |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam się my z tz też dziś się przytulaliśmy ostro. Pobilismy nawet swój rekord ilościowy. I chyba dlatego ten brzuch mnie tak boli. Ja na boku bym nie dała rady, nienawidze takiej pozycji ;D Ja mogę do niej rano napisać bo teraz jestem na tel i nie chce mi się do klubu zaglądać. |
|
|
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja w tym stanie rekordow ilosciowych bic na pewno nie bede - wole zrobic to, jak mam maksimum przyjemnosci i jestem zwinna jak sarenka wtedy jest wiecej opcji i nie jest nudno ![]() ja tu nie mam starej koszuli, wszystkie zostaly na Mazurach :/ mam tylko dwie poporodowe, ale takie ladne - szkoda by ich bylo na porod pomyslalam wiec, ze zawine jakiegos t-shirta tztowi, chociaz on nie ma takich wielgachnych jak bym chciala :/ ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Napisalam do niej. Jak sie odezwie, dam znac. Lece spac, tz kaze
|
|
#3160 | ||
|
Zadomowienie
|
Lucy nie wiem
pisze o tym czego byłam swiadkiem Cytat:
mojemu leje sie po brodzie jak za szybko je i wg mnie te 1 to jeszcze za duzo Cytat:
ja mialam koszulke choc nigdzie nie chodzilam stamtad i wcale sie nie zniszczyla, spie w nej nadal OD DZIS TYDZIEN MALUCHA W LIDLU! http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=24589
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-02-13 o 05:09 |
||
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
Kochane! dziękuję za odpowiedzi w sprawie pępuszka, uspokoiłyście mnie. pępek wisi na włosku więc może wkrótce odpadnie i dlatego krwawi
![]() U nas dalej akcja kupka = prężenie ,sapania, stękanie, ja od 5 dni nie jem nabiału ale poprawy nie widać. Na razie nic nie podaje ale czekam aż skończy 3 tyg to podam ten Bobotic. Wczoraj ostatnio robił kupę ok 18 i do teraz nic, śpi i się pręży i stęka oj ciężki to będzie dzień...Czy wasi synkowie też ciągle przesikują ubrania?? u mnie to dziennie kilka kompletów potrafi przesikać, a używamy pampersów więc powinno być ok? nie wiem czy źle je zakładam czy co, ale ciągle z boku ma mokre ubranka maluch jeden. ja dalej mam obniżony nastrój, kurcze kiedy to minie, najgorzej jest właśnie w poniedziałek, jak tż do pracy a my sami ciągle sięczegoś boję....nigdy nie miałam takich jazd, przynajmniej już tyle nie płacze co wcześniej. Nie spodziewałam się że w połogu są takie " atrakcje"![]() Co można brać przy karmieniu na zaparcia?? ręce mi opadają tak się męczę... POWODZENIE DLA idących do szpitala i e okolicach terminu. CZUBASEK< PEARL< DIABLICA< ZOSIA będzie dobrze!!!! |
|
|
|
#3162 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Że na to wcześniej nie wpadłam ![]() Strzyżeń po powrocie do domu już miałam X, bo nie mogłam się powstrzymać ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Co jest z tym nabiałem? Bo jem od samego początku i to główny składnik (80%) mojego menu :/ Pampersy możesz źle zakładać. U nas Tż nie zwracał uwagi na wewnętrzne i zewnętrzne falbanki i wtedy było przesikane zwykle ![]() Na zaparcia? Nie wiem czy akurat Tobie pomoże, ale kasza jęczmienna z odrobinąoliwy z oliwek gotowana i jabłka kawałek były dla mnie zbawienne
|
|
#3163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do nabiału to jak mały miał straszne akcje prężenia i nie mógł zrobić kupki byliśmy u pediatry i kazała odstawić mi cały nabiał, co jest masakrą bo niewiele mi zostaje. Ale póki co trzymam się, 5 dzień więc zobaczymy, wydaje mi się że jest lepiej, przynajmniej bąki zaczął mieć a cześniej wzdęty był jak balon. Ale przez ten brak jedzenia planuje tylko miesiąc karmić....nie dam rady chyba dłużej, dla mnie nabiał to podstawa jedzenia a tu ani nabiału ani jajek, ani prawie żadnych warzyw i owoców. Zwariować idzie. Przecież jak nas mamy karmiły to o takich rzeczach nie słyszały. Dlaczego teraz takie jaja są z tymi dietami... |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się ze w ciąży dozwolona jest laktuloza, więc jak w ciąży to pewnie i przy karmieniu
|
|
|
#3165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie nie.... bo maja pobrane urlopy i nie ma kto robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() brzuch mnie wczoraj bolał przez 5 godzin.... dziś od rana znów tak samo i mam takie uczucie jakby mała mi tyłkiem chciała wyjść ![]() ide trochę poleżakowac bo potem czasu nie będzie Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-13 o 09:51 |
||||
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
to jak, która dzisiaj rodzi??? Ja też mam bliznę pod fałdem skóry, który chyba już na pamiątkę mi zostanie Aaa, dziewczyny po cc, wiecie jak to jest z ćwiczeniami? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że przez pół roku nie można brzuszków robić ![]() :conf used: bo ja dość szybko chcę zacząć na fitnes chodzić a u lekarza jeszcze nie byłam
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-02-13 o 10:06 |
|
|
|
#3167 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
No pięknie, do czego to doszło. Wchodze na forum a tu cały czas o gównach gadamy
temat tabu!
Dobra, a teraz tak serio. Prowadzę notatnik i zapisuję o której mała dostała co i ile o 8 dostała 20 ml rumiankowej, zrobiła kupsztacza ale czerwona cała się robiła, troszkę masowałam jej brzuch i robiła kupkę na boczku, bo niby tak najlepiej... przebrałam ją, grzecznie zaczekała na starą w łóżeczku, dałam krople, potem butla o 9.20 odbiła jak wstałam i położyłam do wyra i zasnęła. Ale oczywiście jak podawałam wit D. przed herbatką to jej się ulało mleko z 5.45 i wypluła herbatkę i chyba wit d wtedy też... Czubasek, Pearl ale Wam zazdraszczam seksów ja nie pamiętam jak to jest i już nie chcę pamiętać, nigdy więcej... Cytat:
mojej się ulewa i po brodzie cieknie z 1 dziury więc chyba nie przejdę szybko ![]() Współczuję blizny, teraz musicie się męczyć ja zbieram na odsysanko i przeszczep skóry :piwko: więc tak za 20 lat se zrobię jak uzbieram ![]() Cytat:
mojej też leci po boku, po brodzie, upaplana bestia ![]() Moja nadal je 90 ml wody + 3 łyzeczki mleka i wychodzi niby 100 więc nie wiem czy je 90 czy 100? za głupia jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie no istny cyrk na kółkach! sugeruję Wam przykleić siusiaka w odpowiednim miejscu i nie będzie przesikiwał ![]() Cytat:
Ponoć lekkie poklepywanie pupki wzmaga wydalanie gazów ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-13 o 10:15 |
|||||||||
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja koleżanka miała taki nawis i po regularnym masowaniu się wchłonął więc warto. Ja jeszcze nie mogę bo boli ale jak tylko przestanie zacznę. Też macie takie odrętwiały brzuch nad tą blizną, ja tam wogóle prawie czucia nie mamOczywiście mały właśnie przesikał 8!!! komplet - ja już nie wiem jak mu to zakładać kurcze ![]() MissZuzia lactulozy położna mówiła że nie wolno, bo przenika do mleka i dziecko biegunkę by miało. Agatek widzę że u Ciebie co dzień to lepiej, takie mam wrażenie. U mnie w sumie też. To wszystko kwestia hormonów, mówię wam dziewczyny
Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2012-02-13 o 10:30 |
|
|
|
|
#3169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz widać ze Agatek wróciła ![]() My znów przed chwilą się poprzytulaliśmy. ![]() teraz pojechał mi po lody algidy czekoladowo-śmietankowe. Ide się nażreeć bo potem nie bede mogła ![]() Może napisać do DARK LADY? Ona w środę szła do szpitala.... |
|||||
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I szkoda mi go jak nie wiem.Z tym nabiałem to niezłe jaja kurcze widzę. To co można innego jeść jak nie nabiał, warzywa i owoce
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do diety to ja jem tylko: jeden rodzaj chleba, szynkę z indyka, drób gotowany lub na parze, ryż i kasze, jabłko i banan pieczony, ziemniaki i marchewka gotowana, z przypraw póki co tylko sól. i to niestety wszystko od ponad tygodnia ale czego się nie robi dla mojego małego sikacza!
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kamciurka ta fotgrafka ktora robiła nam zdj jest super my jesteśmy z niej bardzo zadowoleni wiecej zdj umieszcze w klubie tylko naucze się jak to się tam robi, zreszta dopiero we wt będę mieć wiecej zdj wiec mam jeszcze chwilke![]() Co do boboticu to ja podawałam już od 2 tyg i nic się nie działo zresztą pediatra mi tak kazała wiec nie ma obawy że maluszkowi cos bedzie, pytałam sie zresztą jak on działa i wiem że działa tylko w jelitkach i później jest całkowice wydalany z organizmu a i najważniejsze NIE DA SIĘ GO PRZEDAWKOWAĆ |
|
|
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
Gratulacje dla nowych mamuś za dwupaki Miki śpi po 3h harców już tak ma wstaje miedzy 6:30 a 7:30 i później 3h oczy jak 5 zł. W piątek i w sobote dopadły nas kolki ![]() ale wczoraj już było dobrze po kąpieli spał 5h Mam pytanie do mamuś które już były na usg bioderek w co ubrałyście dzieciaczki i czy całego będe musiała go rozebrać czy tylko od pasa w dół??? |
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Cześć żyjemy- a na dowód zdjęcie panny w klubie
![]() Agatek - cieszę się, że pomogłam, a wysyłać możesz komu chcesz oby pomogło bo nie bardzo wiedziałam jak to wytłumaczyć ![]() Gratulacje dla nowych mamuś i kciukasy, za gotowe do rozpakowania ![]() U nas lipa, Ala chora więc siedzi od soboty u rodziców a mojej mamie wczoraj dysk wyskoczył - jakaś masakra. Mała za wolno przybywa - 600 g/msc a minimum to 800g więc dzis bylismy na morfoligii i CRP - zobaczymy. Lekarka rozważa szpital ale mówiła, że wolałaby tego uniknąć, żebyśmy czegoś nie złapały. Co do forum to też mam tyły i pewnie już nie nadrobię ![]() Narazie znikam, bo księżniczka się budzi a powinna jeszcze spać
|
|
|
|
#3175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja malizna skończyła wczoraj całe 2 tygodnie ![]() I w pięknym stylu załatwiła matkę, wstrzymała kupala do momentu przebrania wystarczyło zdjąć pampersa i było ściganie się z jajecznicą i siiuśkami, pół pokoju zasikane - jak chłopak dała popis a kupal, na rekach moich no bo jak by inaczej Macie jakieś wieści od kamusia178
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Kamusia już rozpakowana
pisałam z nią w czwartek ![]() tz był u weterynarza z naszą 8 miesięczną suczką Husky... trzeba ją uśpić bo macica jej wyszła na zewnątrz i nie będzie miała szczeniaków nawet jeśli udałoby się ją połatać a nie wiadomo czy sie uda, tylko psina się męczy teraz...
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-13 o 11:18 |
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Melduje się, że jesteśmy od wczoraj w domku Jestem zakochana po uszy w Gabi i jak narazie radzimy sobie dobrze Karmię piersią co 3 godz - 5 godz, córcia w przerwach śpi jak betonik Ja się dziś zmobilizowałam, ubrałam się normalnie, wyszłam z wyra, ułożyłam ślicznie włoski, właśnie wstawiłam pranko i obiadek i przy kawie może uda mi się trochę nadrobić No i postaram się wrzucić fotki ![]() To lecę zobaczyć co u Was! Buziaki
|
#3178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I chyba faktycznie 6 miesięcy trzeba czekać z brzuszkami
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zdjęłam se szwy... jeju operacja trwała chyba 40 min... lusterko i jedziesz.. makabra! bałam się, ale dwa w środku były, jeden już zanikał i jak by mi wtedy wyciągneli??
se sama zrobiłam, z wielkim trudem, ale chyba już nie mam ani jednego szwa Cytat:
Cytat:
dziękuję jeszcze raz A ja się boję ważenia.. ehh Cytat:
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Lucy mój mąż dostał opieke ze szpitala od tamtejszego ordynatora - opieka nad matką w domu, po porodzie, dostał 8dni. także na pewno można dawać takie zaświadczenia
![]() dziewczyny które używają sab simplex i karmia piersią- czy kupki nie zrobiły się inne waszym dzieciom? moja córcia miała zawsze takie ksiązkowe musztardy z grudkami, a po tych kroplach ma taką mlamlastą taką inna troche jakby śluzowatą... w ogóle jest biedna ostatnio, po tych kropelkach jest gorzej niz było. Kupilismy coś innego i będziemy probować bo przestała mi pyrkac żadko jej się odbija i w ogóle be juz nie wiem co robić taka biedna jest![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Agatek a nie było położnej u Ciebie tydzień po porodzie na ściąganie szwów?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Agatek, nie mogę z Ciebie 

klask i:
musi być 60
bo nie wiem kiedy zmienić? 
maj darling
i zaraz wrocisz juz z Malutka

i zapisuję o której mała dostała co i ile
ale czerwona cała się robiła, troszkę masowałam jej brzuch i robiła kupkę na boczku, bo niby tak najlepiej... przebrałam ją, grzecznie zaczekała na starą w łóżeczku, dałam krople, potem butla o 9.20 odbiła jak wstałam i położyłam do wyra i zasnęła. Ale oczywiście jak podawałam wit D. przed herbatką to jej się ulało mleko z 5.45 i wypluła herbatkę i chyba wit d wtedy też... 
Gabrysia - 09.02.2012