Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 23:02   #3151
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
eee no... 'nie takie rzeczy widziałam' weź se podważ igłą jak są cienko pod skórą- ja tak robię na nogach, bo depilatorem się ogoliłam (wow!) i resztę tak muszę robić, albo paznokciem rozdrapuję i wychodzi kłaczek. A jak są grubo pod skórą to yy... ja nie znaju...

I weź se napraw suwaczek bo nie jestem na czasie z Kristoferem
Tez bym tak zrobiła jakby nie ta rana :/

Naprawię jutro jak będę umiała Wiesz, ze ja wizażowa specjalistka nie jestem

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość

Szycie chyba zawsze jest grubsze i ja takie tez mam- tam na razie jest strupek taki, ale powoli odpada i zostaje zwykla rozowa blizna. A rozejsc sie moze chyba przez kilka miesiecy nawet, ale chyba dluzszy czas musi goic sie ta rana wewnetrzna.
O kurne, tego się właśnie obawiałam. Długi ten czas
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Agatek, nie mogę z Ciebie
Wkońcu wróciła, nie?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:13   #3152
dolores181
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

[QUOTE=Lucy1111;32205855]dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
ja też mam ubezpieczenie grupowe w pracy Tż, dostaję za pobyt w szpitalu powyżej 3 dób ok. 45zł/dobę .

Zastanawia mnie tylko, co Twój mąż musiał mieć z sobą załatwiając sobie opiekę w zusie? jakieś zaświadczenie ze szpitala czy od lekarza?
Któraś z Was pisała, że mój lekarz prowadzący takie coś wystawia. Głupie pytanie mam - lekarz prowadzący ciążę, czy ten prowadzący w szpitalu?
SORKI ŻE DOPIERO TERAZ ODPISUJĘ, ZAWIADCZENIE OD LEKARZA W SZPITALU , ALE WZIĘŁAM DOPIERO PRZY WYPISIE BO ZUS MUSI WIEDZIEĆ OD KIEDY DO KIEDY , A TA OPIEKA TO TYLKO WTEDY JAK SIE LEŻY W SZPITALU, W DOMU JUZ NIE NALEŻY SIĘ mam nadzieję że jakos pomoglam, klask i:
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:26   #3153
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość

Cytat:
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
ja też mam ubezpieczenie grupowe w pracy Tż, dostaję za pobyt w szpitalu powyżej 3 dób ok. 45zł/dobę .

Zastanawia mnie tylko, co Twój mąż musiał mieć z sobą załatwiając sobie opiekę w zusie? jakieś zaświadczenie ze szpitala czy od lekarza?
Któraś z Was pisała, że mój lekarz prowadzący takie coś wystawia. Głupie pytanie mam - lekarz prowadzący ciążę, czy ten prowadzący w szpitalu?
SORKI ŻE DOPIERO TERAZ ODPISUJĘ, ZAWIADCZENIE OD LEKARZA W SZPITALU , ALE WZIĘŁAM DOPIERO PRZY WYPISIE BO ZUS MUSI WIEDZIEĆ OD KIEDY DO KIEDY , A TA OPIEKA TO TYLKO WTEDY JAK SIE LEŻY W SZPITALU, W DOMU JUZ NIE NALEŻY SIĘ mam nadzieję że jakos pomoglam, klask i:
a to dziwne bo lezalam na sali w szpitalu z laska po cc, ktorej maz bral takie zwolnienie lek na opieke na zone i bral od dnia wypisu na 2 tyg bo na tyle mozna max, a wystawial lekarz w szpitalu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:36   #3154
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
tak, wytłumaczyłaś jasno dziękuję!!

hmmm, ale skąd w takim razie taka rozbieżność w tym co mówi Miss? kurcze, jutro się będę musiała dowiedzieć
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 23:55   #3155
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Blanszor od kiedy dawałaś smoczek '2' z dwoma dziurkami?? bo nie wiem kiedy zmienić?
Agatek mój Gad ma 5,5 tyg od dopiero od kilku dni ssie przez smoczek aventu z dwoma dziurami. Jakoś to ogarnął chociaż trochę więcej mu się ulewa niż przy 1 dziurce, ale za to szybciej troszkę je i to mu bardziej odpowiada. Według aventu smok z 3 dziurami jest od 3 miesięcy.

Próbuję tą Małą Żmiję uśpić ale ma moje prośby głęboko w poważaniu idę z nim negocjować. Ciekawe kiedy zacznie czaić, że noc jest od spania.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Też mam bliznę we włochach i się tak zastanawiam jak będę się ich pozbywać

To mamy blizny a la Italiana --> we Włoszech

Ja już jestem po pierwszym strzyżeniu hyhy. Goli się spoko, ale jest dziwnie bo nie mam tam czucia. Dobrze, że poniżej jest czucie!!! inaczej byłby dramat my dziś z Tżem traciliśmy cnotę po porodzie ale mi brakowało fikołków bez brzucha...

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
czego pozbywać? wchłochów?? nie czaję co ma blizna do włochów? że wchodza w nią czy jak?? pokaż zdjęcie!
Agatek mamy blizny tam gdzie łonowce to może jest śmieszne, ale po cc włoski mi się wrosły w bliznę i musiałam je wydłubać. Bleee
Ja swojej blizny w sumie nie widzę, bo jest schowana pod fałdem skóry. Chyba już się nadmiaru skóry nie pozbędę. Zbieram w śwince skarbonce na plastykę brzucha

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 00:00   #3156
czubasek20
Zakorzenienie

Od trzech godzin mecze się z bólem brzucha, podbrzusza żadne skurcze tylko takie ciągniecie w dol. I do tego mała chce mi chyba żebra polamac;/

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 00:18   #3157
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl maj darling mojemu tłumaczę, żeby se znalazł jakąś doraźną panią do zaspokajania potrzeb swoich bo ja mu się nie pokażę chyba, że załatwi mi przeszczep skóry i odsysanie tłuszczu... chyba zrobię se foty gołej i Ci pokażę, skoro nie wierzysz
dawaj Malenka!!!

CuKinia podoba mi sie

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Czubasku, trzymaj sie dzielnie.

My z tztem po fikolkach, niby fajnie, ale wczoraj bylo fajniej.
Dzisiaj tak od boku to troche bolalo. Z przodu lepiej Zobaczymy, czy cos ruszy

Wlasnie sie zorientowalam,ze nie mam koszuli do rodzenia.
W czym Wy rodzilyscie? Moze byc jakis stary t-shirt tzta, ktory przez odstajacy brzuch ledwo zakrywa, czy nie przystoi?

Lucy, nie boj sie, wszystko bedzie dobrze i zaraz wrocisz juz z Malutka

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Ciekawe, jak tam Zoska? Bedzie ktoras pisac do niej, bo juz dlugo sie nie odzywa?

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-02-13 o 00:16
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 00:26   #3158
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
dawaj Malenka!!!

CuKinia podoba mi sie

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Czubasku, trzymaj sie dzielnie.

My z tztem po fikolkach, niby fajnie, ale wczoraj bylo fajniej.
Dzisiaj tak od boku to troche bolalo. Z przodu lepiej Zobaczymy, czy cos ruszy

W czym Wy rodzilyscie? Moze byc jakis stary t-shirt tzta, ktory przez odstajacy brzuch ledwo zakrywa, czy nie przystoi?

Lucy, nie boj sie, wszystko bedzie dobrze i zaraz wrocisz juz z Malutka

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Ciekawe, jak tam Zoska? Bedzie ktoras pisac do niej, bo juz dlugo sie nie odzywa?
Ja mam stara koszule nocną
trzymam się
my z tz też dziś się przytulaliśmy ostro. Pobilismy nawet swój rekord ilościowy. I chyba dlatego ten brzuch mnie tak boli. Ja na boku bym nie dała rady, nienawidze takiej pozycji ;D

Ja mogę do niej rano napisać bo teraz jestem na tel i nie chce mi się do klubu zaglądać.

Stary 2012-02-13, 00:36   #3159
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja mam stara koszule nocną
trzymam się
my z tz też dziś się przytulaliśmy ostro. Pobilismy nawet swój rekord ilościowy. I chyba dlatego ten brzuch mnie tak boli. Ja na boku bym nie dała rady, nienawidze takiej pozycji ;D

Ja mogę do niej rano napisać bo teraz jestem na tel i nie chce mi się do klubu zaglądać.
oj, to Ty dobra jestes
ja w tym stanie rekordow ilosciowych bic na pewno nie bede - wole zrobic to, jak mam maksimum przyjemnosci i jestem zwinna jak sarenka wtedy jest wiecej opcji i nie jest nudno

ja tu nie mam starej koszuli, wszystkie zostaly na Mazurach :/
mam tylko dwie poporodowe, ale takie ladne - szkoda by ich bylo na porod
pomyslalam wiec, ze zawine jakiegos t-shirta tztowi, chociaz on nie ma takich wielgachnych jak bym chciala :/

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Napisalam do niej. Jak sie odezwie, dam znac.

Lece spac, tz kaze

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 05:04   #3160
MissZuzia
Zadomowienie

Lucy nie wiem pisze o tym czego byłam swiadkiem musisz dopytac sie zeby zweryfikowac

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Agatek mój Gad ma 5,5 tyg od dopiero od kilku dni ssie przez smoczek aventu z dwoma dziurami. Jakoś to ogarnął chociaż trochę więcej mu się ulewa niż przy 1 dziurce, ale za to szybciej troszkę je i to mu bardziej odpowiada. Według aventu smok z 3 dziurami jest od 3 miesięcy.

Próbuję tą Małą Żmiję uśpić ale ma moje prośby głęboko w poważaniu idę z nim negocjować. Ciekawe kiedy zacznie czaić, że noc jest od spania.
ale te 1 sa od 0 do 3m, czemu przeszlas ju na 2
mojemu leje sie po brodzie jak za szybko je i wg mnie te 1 to jeszcze za duzo
Cytat:

jesli nigdzie nie bedziesz musiala latac z sali porodowej bo wc jest w sali to spoko
ja mialam koszulke choc nigdzie nie chodzilam stamtad i wcale sie nie zniszczyla, spie w nej nadal wyprala sie w 60 st i jest jak nowa

OD DZIS TYDZIEN MALUCHA W LIDLU!
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=24589

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-02-13 o 05:09
Stary 2012-02-13, 07:37   #3161
staraupa
Raczkowanie

Kochane! dziękuję za odpowiedzi w sprawie pępuszka, uspokoiłyście mnie. pępek wisi na włosku więc może wkrótce odpadnie i dlatego krwawi
U nas dalej akcja kupka = prężenie ,sapania, stękanie, ja od 5 dni nie jem nabiału ale poprawy nie widać. Na razie nic nie podaje ale czekam aż skończy 3 tyg to podam ten Bobotic. Wczoraj ostatnio robił kupę ok 18 i do teraz nic, śpi i się pręży i stęka oj ciężki to będzie dzień...
Czy wasi synkowie też ciągle przesikują ubrania?? u mnie to dziennie kilka kompletów potrafi przesikać, a używamy pampersów więc powinno być ok? nie wiem czy źle je zakładam czy co, ale ciągle z boku ma mokre ubranka maluch jeden.
ja dalej mam obniżony nastrój, kurcze kiedy to minie, najgorzej jest właśnie w poniedziałek, jak tż do pracy a my sami ciągle sięczegoś boję....nigdy nie miałam takich jazd, przynajmniej już tyle nie płacze co wcześniej. Nie spodziewałam się że w połogu są takie " atrakcje"
Co można brać przy karmieniu na zaparcia?? ręce mi opadają tak się męczę...

POWODZENIE DLA idących do szpitala i e okolicach terminu. CZUBASEK< PEARL< DIABLICA< ZOSIA będzie dobrze!!!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:35   #3162
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
To mamy blizny a la Italiana --> we Włoszech

Ja już jestem po pierwszym strzyżeniu hyhy. Goli się spoko, ale jest dziwnie bo nie mam tam czucia. Dobrze, że poniżej jest czucie!!! inaczej byłby dramat my dziś z Tżem traciliśmy cnotę po porodzie ale mi brakowało fikołków bez brzucha...

Agatek mamy blizny tam gdzie łonowce to może jest śmieszne, ale po cc włoski mi się wrosły w bliznę i musiałam je wydłubać. Bleee
Ja swojej blizny w sumie nie widzę, bo jest schowana pod fałdem skóry. Chyba już się nadmiaru skóry nie pozbędę. Zbieram w śwince skarbonce na plastykę brzucha
Prawdziwe z nas Italianki, fakt Że na to wcześniej nie wpadłam
Strzyżeń po powrocie do domu już miałam X, bo nie mogłam się powstrzymać

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
U nas dalej akcja kupka = prężenie ,sapania, stękanie, ja od 5 dni nie jem nabiału ale poprawy nie widać. Na razie nic nie podaje ale czekam aż skończy 3 tyg to podam ten Bobotic. Wczoraj ostatnio robił kupę ok 18 i do teraz nic, śpi i się pręży i stęka oj ciężki to będzie dzień...
Czy wasi synkowie też ciągle przesikują ubrania?? u mnie to dziennie kilka kompletów potrafi przesikać, a używamy pampersów więc powinno być ok? nie wiem czy źle je zakładam czy co, ale ciągle z boku ma mokre ubranka maluch jeden.
ja dalej mam obniżony nastrój, kurcze kiedy to minie, najgorzej jest właśnie w poniedziałek, jak tż do pracy a my sami ciągle sięczegoś boję....nigdy nie miałam takich jazd, przynajmniej już tyle nie płacze co wcześniej. Nie spodziewałam się że w połogu są takie " atrakcje"
Akcja kupka u nas też jest. Robi super, ale się bardzo pręży i płacze aż czasem
Co jest z tym nabiałem? Bo jem od samego początku i to główny składnik (80%) mojego menu :/

Pampersy możesz źle zakładać. U nas Tż nie zwracał uwagi na wewnętrzne i zewnętrzne falbanki i wtedy było przesikane zwykle

Na zaparcia? Nie wiem czy akurat Tobie pomoże, ale kasza jęczmienna z odrobinąoliwy z oliwek gotowana i jabłka kawałek były dla mnie zbawienne

Stary 2012-02-13, 09:44   #3163
staraupa
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Akcja kupka u nas też jest. Robi super, ale się bardzo pręży i płacze aż czasem
Co jest z tym nabiałem? Bo jem od samego początku i to główny składnik (80%) mojego menu :/

Pampersy możesz źle zakładać. U nas Tż nie zwracał uwagi na wewnętrzne i zewnętrzne falbanki i wtedy było przesikane zwykle

Na zaparcia? Nie wiem czy akurat Tobie pomoże, ale kasza jęczmienna z odrobinąoliwy z oliwek gotowana i jabłka kawałek były dla mnie zbawienne
dziękuję, spróbuję, może pomoże!
Co do nabiału to jak mały miał straszne akcje prężenia i nie mógł zrobić kupki byliśmy u pediatry i kazała odstawić mi cały nabiał, co jest masakrą bo niewiele mi zostaje. Ale póki co trzymam się, 5 dzień więc zobaczymy, wydaje mi się że jest lepiej, przynajmniej bąki zaczął mieć a cześniej wzdęty był jak balon. Ale przez ten brak jedzenia planuje tylko miesiąc karmić....nie dam rady chyba dłużej, dla mnie nabiał to podstawa jedzenia a tu ani nabiału ani jajek, ani prawie żadnych warzyw i owoców. Zwariować idzie. Przecież jak nas mamy karmiły to o takich rzeczach nie słyszały. Dlaczego teraz takie jaja są z tymi dietami...
Stary 2012-02-13, 09:47   #3164
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Kochane! dziękuję za odpowiedzi w sprawie pępuszka, uspokoiłyście mnie. pępek wisi na włosku więc może wkrótce odpadnie i dlatego krwawi

POWODZENIE DLA idących do szpitala i e okolicach terminu. CZUBASEK< PEARL< DIABLICA< ZOSIA będzie dobrze!!!!
nie musisz czekać do 3 tyg my zaczęliśmy podawać espumisan już w drugim tyg jak zobaczyłam problemy możesz zacząć po prostu od mniejszej ilości kropelek

wydaje mi się ze w ciąży dozwolona jest laktuloza, więc jak w ciąży to pewnie i przy karmieniu ale sprawdz w aptece

Stary 2012-02-13, 09:50   #3165
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
\

wymiotujesz? czytałam że niektórze tak się oczyszczają przed porodem , jedni mają rozwolnienie a inni wymioty
A dziś mi doszło rozwolnienie. Może mała jednak ruszy się do jutra

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
nie moze wziac wolnego na żądanie?
właśnie nie.... bo maja pobrane urlopy i nie ma kto robić

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no laseczki ja już zmykam jutro szpital będę was podczytywać z telefonu proszę o kciuki i nierozpakowanym mamusiom życzę również powodzenia!!!

Cytat:
czubasku, nie dziwię się, że jesteś wkurzona... Co za szuje w tej robocie u Tż osobiście bym rozwaliła
Może coś się zmieni do czwartku? czasami lubią tacy wprowadzać trochę dramaturgii

teraz tz dzownił i moze pójdzie na I zmianę, wtedy teściu mnie zawiezie na 14 a tz dojedzie na 16...

Cytat:
oj, to Ty dobra jestes
ja w tym stanie rekordow ilosciowych bic na pewno nie bede - wole zrobic to, jak mam maksimum przyjemnosci i jestem zwinna jak sarenka wtedy jest wiecej opcji i nie jest nudno
ja zwinna jak sarenka nie jestem ale mam teraz z tego więcej przyjemności więc korzystam

brzuch mnie wczoraj bolał przez 5 godzin.... dziś od rana znów tak samo i mam takie uczucie jakby mała mi tyłkiem chciała wyjść
ide trochę poleżakowac bo potem czasu nie będzie

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-02-13 o 09:51
Stary 2012-02-13, 09:57   #3166
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!!

to jak, która dzisiaj rodzi???

Ja też mam bliznę pod fałdem skóry, który chyba już na pamiątkę mi zostanie

Aaa, dziewczyny po cc, wiecie jak to jest z ćwiczeniami? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że przez pół roku nie można brzuszków robić :conf used: bo ja dość szybko chcę zacząć na fitnes chodzić a u lekarza jeszcze nie byłam

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-02-13 o 10:06
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:12   #3167
*Agatek*
Zakorzenienie

No pięknie, do czego to doszło. Wchodze na forum a tu cały czas o gównach gadamy temat tabu!
niech żyje żółta ścięta jajecznica!
my chcemy więcej kup! soczystych i żółtych!

Dobra, a teraz tak serio. Prowadzę notatnik i zapisuję o której mała dostała co i ile
o 8 dostała 20 ml rumiankowej, zrobiła kupsztacza śmierdzącą jajecznicę ale czerwona cała się robiła, troszkę masowałam jej brzuch i robiła kupkę na boczku, bo niby tak najlepiej... przebrałam ją, grzecznie zaczekała na starą w łóżeczku, dałam krople, potem butla o 9.20 odbiła jak wstałam i położyłam do wyra i zasnęła. Ale oczywiście jak podawałam wit D. przed herbatką to jej się ulało mleko z 5.45 i wypluła herbatkę i chyba wit d wtedy też...

Czubasek, Pearl ale Wam zazdraszczam seksów ja nie pamiętam jak to jest i już nie chcę pamiętać, nigdy więcej...

Cytat:

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

eee skarbie no o czym Ty do mnie rozmawiasz? smok z 3 dziurami?? ej ja pisałam o 2 dziurach mojej się ulewa i po brodzie cieknie z 1 dziury więc chyba nie przejdę szybko

Współczuję blizny, teraz musicie się męczyć ja zbieram na odsysanko i przeszczep skóry :piwko: więc tak za 20 lat se zrobię jak uzbieram
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ale te 1 sa od 0 do 3m, czemu przeszlas ju na 2
mojemu leje sie po brodzie jak za szybko je i wg mnie te 1 to jeszcze za duzo
na opakowaniu aventu: 1 dziura: 0m+, 2 dziury: 1m+, 3 dziury: 3m+
mojej też leci po boku, po brodzie, upaplana bestia

Moja nadal je 90 ml wody + 3 łyzeczki mleka i wychodzi niby 100 więc nie wiem czy je 90 czy 100? za głupia jestem ... i nadal ulewa= za dużo w żołądeczku, więc wydala, podziwiam, że Twój je już 130
Cytat:

ej bejbe, ale jak brzdąc robi kupsztala to robi się cały czerwony na twarzy i stęka aby wypchnąć kupsztacza. A jak samo stękanie bez czerwonej twarzyczki to mogą być gaziki/kolki, wzdęcia bo boli to malucha
Cytat:
pięknie, do czego to dochodzi w dzisiejszych czasach... chłop i falbanki? nie no istny cyrk na kółkach!
sugeruję Wam przykleić siusiaka w odpowiednim miejscu i nie będzie przesikiwał
Cytat:
Co do nabiału to jak mały miał straszne akcje prężenia i nie mógł zrobić kupki byliśmy u pediatry i kazała odstawić mi cały nabiał, co jest masakrą bo niewiele mi zostaje. Ale póki co trzymam się, 5 dzień więc zobaczymy, wydaje mi się że jest lepiej, przynajmniej bąki zaczął mieć a cześniej wzdęty był jak balon. Ale przez ten brak jedzenia planuje tylko miesiąc karmić....nie dam rady chyba dłużej, dla mnie nabiał to podstawa jedzenia a tu ani nabiału ani jajek, ani prawie żadnych warzyw i owoców. Zwariować idzie. Przecież jak nas mamy karmiły to o takich rzeczach nie słyszały. Dlaczego teraz takie jaja są z tymi dietami...
o włacha, dlatego ja zrezygnowałam, a teraz jak jem to mam odwrotność Twojego- nie to, że mam biegunkę, ale coś podobnego i nie wiem czy źle coś jem czy co... a staram się teraz normalnie naprawdę jeść, co by mieć siłę... a kładziesz malucha na brzuszek?? wtedy jelitka są zmuszone do oddania gazów- ale najlepiej godzinę po jedzeniu!!! i po odbiciu of kors Ponoć lekkie poklepywanie pupki wzmaga wydalanie gazów
Cytat:
Agatek, nie mogę z Ciebie

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-02-13 o 10:15
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:23   #3168
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

to jak, która dzisiaj rodzi???

Aaa, dziewczyny po cc, wiecie jak to jest z ćwiczeniami? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że przez pół roku nie można brzuszków robić :conf used: bo ja dość szybko chcę zacząć na fitnes chodzić a u lekarza jeszcze nie byłam
ja słyszałam że 12 tygodni po cc nie wolno brzuszków! a co do fałdy, dziewczyny masujcie ją ruchami okrężnymi, im częściej tym lepiej, zwłaszcza tak okolice tego nawisu moja koleżanka miała taki nawis i po regularnym masowaniu się wchłonął więc warto. Ja jeszcze nie mogę bo boli ale jak tylko przestanie zacznę. Też macie takie odrętwiały brzuch nad tą blizną, ja tam wogóle prawie czucia nie mammam nadzieję że to minie.

Oczywiście mały właśnie przesikał 8!!! komplet - ja już nie wiem jak mu to zakładać kurczechyb a będę go w worku trzymać

MissZuzia lactulozy położna mówiła że nie wolno, bo przenika do mleka i dziecko biegunkę by miało.
Agatek widzę że u Ciebie co dzień to lepiej, takie mam wrażenie. U mnie w sumie też. To wszystko kwestia hormonów, mówię wam dziewczyny

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2012-02-13 o 10:30
Stary 2012-02-13, 10:24   #3169
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No pięknie, do czego to doszło. Wchodze na forum a tu cały czas o gównach gadamy temat tabu!
niech żyje żółta ścięta jajecznica!
my chcemy więcej kup! soczystych i żółtych!

Czubasek, Pearl ale Wam zazdraszczam seksów ja nie pamiętam jak to jest i już nie chcę pamiętać, nigdy więcej...

teraz widać ze Agatek wróciła
My znów przed chwilą się poprzytulaliśmy. tz chce ją chyba dziś wykurzyć a ona ma to w pupie
teraz pojechał mi po lody algidy czekoladowo-śmietankowe. Ide się nażreeć bo potem nie bede mogła

Może napisać do DARK LADY? Ona w środę szła do szpitala....

Stary 2012-02-13, 10:35   #3170
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Mój pryta jak stary chłop co prawda, ale pręży się przy tym okrutnie I szkoda mi go jak nie wiem.
Z tym nabiałem to niezłe jaja kurcze widzę. To co można innego jeść jak nie nabiał, warzywa i owoce

Stary 2012-02-13, 10:43   #3171
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Mój pryta jak stary chłop co prawda, ale pręży się przy tym okrutnie I szkoda mi go jak nie wiem.
Z tym nabiałem to niezłe jaja kurcze widzę. To co można innego jeść jak nie nabiał, warzywa i owoce
Mój też tak się pręży, bardzo często i płacze, i coraz rzadziej robi kupki, a bąki to na jednej ręce mogę zliczyć. No cóż taki jego urok, położna mówiła że to kwestia niedojrzałości układu pokarmowego i trzeba przeczekać.
Co do diety to ja jem tylko: jeden rodzaj chleba, szynkę z indyka, drób gotowany lub na parze, ryż i kasze, jabłko i banan pieczony, ziemniaki i marchewka gotowana, z przypraw póki co tylko sól. i to niestety wszystko od ponad tygodnia ale czego się nie robi dla mojego małego sikacza!
Stary 2012-02-13, 10:49   #3172
elunia25
Raczkowanie

Cytat:

na zaparcia pomaga łyżka otrębów dziennie możesz je tak zjeść lub dodać do jakiejś potrawy, dobrze też robi kasza gryczana lub jęczmienna jak sobie zrobisz na obiad, co do przesikiwania to mój Seba też sie zasikiwał jak miałam papmersy teraz użuwam hagisów i nic się nie dzieje

Kamciurka ta fotgrafka ktora robiła nam zdj jest super my jesteśmy z niej bardzo zadowoleniwiecej zdj umieszcze w klubie tylko naucze się jak to się tam robi, zreszta dopiero we wt będę mieć wiecej zdj wiec mam jeszcze chwilke

Co do boboticu to ja podawałam już od 2 tyg i nic się nie działo zresztą pediatra mi tak kazała wiec nie ma obawy że maluszkowi cos bedzie, pytałam sie zresztą jak on działa i wiem że działa tylko w jelitkach i później jest całkowice wydalany z organizmu a i najważniejsze NIE DA SIĘ GO PRZEDAWKOWAĆ
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:52   #3173
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie
Gratulacje dla nowych mamuś
za dwupaki

Miki śpi po 3h harców już tak ma wstaje miedzy 6:30 a 7:30 i później 3h oczy jak 5 zł. W piątek i w sobote dopadły nas kolki
ale wczoraj już było dobrze po kąpieli spał 5h polecam herbatke laktacyjną cztery zioła anyż, koper, melisa i lipa 2 szklanki tej herbatki wypiłam wczoraj i nawet zdążyłam pochrapać troche mężowi do ucha

Mam pytanie do mamuś które już były na usg bioderek w co ubrałyście dzieciaczki i czy całego będe musiała go rozebrać czy tylko od pasa w dół???
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:05   #3174
likas
Raczkowanie

Cześć żyjemy- a na dowód zdjęcie panny w klubie

Agatek - cieszę się, że pomogłam, a wysyłać możesz komu chcesz oby pomogło bo nie bardzo wiedziałam jak to wytłumaczyć

Gratulacje dla nowych mamuś i kciukasy, za gotowe do rozpakowania

U nas lipa, Ala chora więc siedzi od soboty u rodziców a mojej mamie wczoraj dysk wyskoczył - jakaś masakra.
Mała za wolno przybywa - 600 g/msc a minimum to 800g więc dzis bylismy na morfoligii i CRP - zobaczymy. Lekarka rozważa szpital ale mówiła, że wolałaby tego uniknąć, żebyśmy czegoś nie złapały.

Co do forum to też mam tyły i pewnie już nie nadrobię

Narazie znikam, bo księżniczka się budzi a powinna jeszcze spać
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:07   #3175
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Od trzech godzin mecze się z bólem brzucha, podbrzusza żadne skurcze tylko takie ciągniecie w dol. I do tego mała chce mi chyba żebra polamac;/
czyli brzuszek Ci opada a mała ustawia się główką w kanał już niebawem, niebawem

Moja malizna skończyła wczoraj całe 2 tygodnie
I w pięknym stylu załatwiła matkę, wstrzymała kupala do momentu przebrania wystarczyło zdjąć pampersa i było ściganie się z jajecznicą i siiuśkami, pół pokoju zasikane - jak chłopak dała popis a kupal, na rekach moich no bo jak by inaczej

Macie jakieś wieści od kamusia178
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:13   #3176
czubasek20
Zakorzenienie

Kamusia już rozpakowana
pisałam z nią w czwartek

tz był u weterynarza z naszą 8 miesięczną suczką Husky... trzeba ją uśpić bo macica jej wyszła na zewnątrz i nie będzie miała szczeniaków nawet jeśli udałoby się ją połatać a nie wiadomo czy sie uda, tylko psina się męczy teraz...

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-02-13 o 11:18
Stary 2012-02-13, 11:14   #3177
Mijus
Rozeznanie

Cześć kochane
Melduje się, że jesteśmy od wczoraj w domku
Jestem zakochana po uszy w Gabi i jak narazie radzimy sobie dobrze
Karmię piersią co 3 godz - 5 godz, córcia w przerwach śpi jak betonik Ja się dziś zmobilizowałam, ubrałam się normalnie, wyszłam z wyra, ułożyłam ślicznie włoski, właśnie wstawiłam pranko i obiadek i przy kawie może uda mi się trochę nadrobić No i postaram się wrzucić fotki
To lecę zobaczyć co u Was!
Buziaki
Stary 2012-02-13, 11:32   #3178
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Widziałam ćwiczeń w brud dla tych po sn, ale po cc żadnych I chyba faktycznie 6 miesięcy trzeba czekać z brzuszkami

Stary 2012-02-13, 11:32   #3179
*Agatek*
Zakorzenienie

Zdjęłam se szwy... jeju operacja trwała chyba 40 min... lusterko i jedziesz.. makabra! bałam się, ale dwa w środku były, jeden już zanikał i jak by mi wtedy wyciągneli?? se sama zrobiłam, z wielkim trudem, ale chyba już nie mam ani jednego szwa

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Moja malizna skończyła wczoraj całe 2 tygodnie
I w pięknym stylu załatwiła matkę, wstrzymała kupala do momentu przebrania wystarczyło zdjąć pampersa i było ściganie się z jajecznicą i siiuśkami, pół pokoju zasikane - jak chłopak dała popis a kupal, na rekach moich no bo jak by inaczej
niezły sajgon, ja tam kupę narazie miałam pod paznokciem
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć żyjemy- a na dowód zdjęcie panny w klubie

Agatek - cieszę się, że pomogłam, a wysyłać możesz komu chcesz oby pomogło bo nie bardzo wiedziałam jak to wytłumaczyć

Gratulacje dla nowych mamuś i kciukasy, za gotowe do rozpakowania

U nas lipa, Ala chora więc siedzi od soboty u rodziców a mojej mamie wczoraj dysk wyskoczył - jakaś masakra.
Mała za wolno przybywa - 600 g/msc a minimum to 800g więc dzis bylismy na morfoligii i CRP - zobaczymy. Lekarka rozważa szpital ale mówiła, że wolałaby tego uniknąć, żebyśmy czegoś nie złapały.

Co do forum to też mam tyły i pewnie już nie nadrobię

Narazie znikam, bo księżniczka się budzi a powinna jeszcze spać
dziękuję jeszcze raz
A ja się boję ważenia.. ehh
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Melduje się, że jesteśmy od wczoraj w domku
Jestem zakochana po uszy w Gabi i jak narazie radzimy sobie dobrze
Karmię piersią co 3 godz - 5 godz, córcia w przerwach śpi jak betonik Ja się dziś zmobilizowałam, ubrałam się normalnie, wyszłam z wyra, ułożyłam ślicznie włoski, właśnie wstawiłam pranko i obiadek i przy kawie może uda mi się trochę nadrobić No i postaram się wrzucić fotki
To lecę zobaczyć co u Was!
Buziaki
podziwiam i zazdroszczę!!!!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:35   #3180
renata:)
Zadomowienie

Lucy mój mąż dostał opieke ze szpitala od tamtejszego ordynatora - opieka nad matką w domu, po porodzie, dostał 8dni. także na pewno można dawać takie zaświadczenia

dziewczyny które używają sab simplex i karmia piersią- czy kupki nie zrobiły się inne waszym dzieciom? moja córcia miała zawsze takie ksiązkowe musztardy z grudkami, a po tych kroplach ma taką mlamlastą taką inna troche jakby śluzowatą...
w ogóle jest biedna ostatnio, po tych kropelkach jest gorzej niz było. Kupilismy coś innego i będziemy probować bo przestała mi pyrkac żadko jej się odbija i w ogóle be juz nie wiem co robić taka biedna jest

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Agatek a nie było położnej u Ciebie tydzień po porodzie na ściąganie szwów?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości