Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 04:55   #901
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tak wiec mam do Was pytanko - jakie mebelki kupujecie do pokoiku dzieciecego? Ja kupilabym szczerze komode z IKEI i chyba na tyle by wystarczylo, na sam poczatek.
My kupujemy to lozeczko i ta mniejsza komode
http://europababy.net/products/colle...erry.html#null

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
kurcze, Whitney Houston nie żyje
Niestety .. szkoda ze nikt jej ne pomogl wyjsc z nalogu ...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32255519]Wklejam wszystkie moje ciuszki To jest wszystko co mam dla dziecka
Po kolei to:
4851: białe body (Kerfur), zielone body z napisem Syneczek Mamuni (zwykły sklep), 2 czapeczki (zwykły) i koszulka (Pepco), 5 śliniaczków, 2 niedrapki (Tesco, kolejno 12 i 7 zł), body z długim rękawem (Kerfur) i pół pajacyka (Pepco)
4852: na pierwszym planie 2 pary śpioszków, żółte (Kerfur) i niebieskie (dostałam od koleżanek na 18-tkę, no skąd one wiedziały, że mają być niebieskie:P)
4854: 2 pajace (Pepco), 5 body z krótkim rękawem, białe bawełniane z jakimiś napisane (pak z C&A), pod nimi 2 body zielone i białe (Lidl) i śpioszki opisane powyżej
.[/QUOTE]

superowe

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
U mnie nowe dolegliwosci- klucie w pochwie
tez to przechodzilam wczoraj Zwlaszcz po wizycie w wc jak sie polozylam to przechodzilo ...

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 08:13   #902
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Możesz spróbować W5 z Lidla, są tacy co używają i chwalą.
Są środki Ludwik, też ponoć niezłe.
Najważniejsze to spróbować i wybrać to co dobre naszym zdaniem
potwierdzam - te z lidla za 6zl (30szt) sa rewelacyjne. Kupuje nawet moim tesciom

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Faktycznie, niemałe raczej te zakupy Wam wyszły ale cóż większość tych rzeczy w końcu wcześniej czy później trzeba kupić. Myślę, że można znaleźć też "zwykłe" komody z zaokrąglonymi brzegami tańsze niż za 1500 albo po prostu na czas, kiedy dziecko zaczyna chodzić i jest najbardziej "wywrotne" założyć na kanty odpowiednie zabezpieczenia Ale to już Wasza decyzja...
Ja mam w pokoju Kaja małą szafę wnękową, do tego kupuję właśnie komodę z Ikei Malm za 299 i ponieważ przewijak chcę mieć na niej, a nie na łóżeczku, to chyba zamówię u stolarza po prostu taki blat z podwyższonymi brzegami dokręcany od tyłu na kątownikach - myślę, że 100 zł to nie przekroczy Są z Ikei też fajne komody z takimi specjalnymi nakładkami do stworzenia przewijaka, ale po pierwsze nie pasują mi kolorystycznie, bo drugie są droższe...
Do tego jeszcze kupuję w Ikei Trofast http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...7&pageNumber=0 - najlepszy moim zdaniem sposób na przechowywanie zabawek. Mam już dla Maksia taki najwyższy, bo ma bardzo mały pokoik i jestem zadowolona, a dla Kaja chyba wezmę ten trójstopniowy, to na nim też będzie można coś kłaść. Pewnie możecie pomyśleć, że to za wcześnie na mebel na zabawki, ale powiem Wam z doświadczenia, że minie pół roku, rok... i same nie będziecie mogły się nadziwić, skąd tego tyle się wzięło Więc wolę już od początku mieć miejsce do składowania tego wszystkiego
oj, nie dalabym za jedna szafeczke 1500zl (chyba tyle dalam za meble do calego pokoju ) moj maz widze bardzo szaleje na punckie malej jestem zdecydowana na komode z ikei - z serii HEMNES - ale chyba większą wybiorę bo ma wiecej szufladek.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:13   #903
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
No wreszcie się coś rozgadałyście wieczorem! Ja mam wrażenie, że ten weekend jakoś wyjątkowo spokojny był

W jakich kolorach dzisiejsze zakupy?

Strasznie wysoką ocenę ma ten film na filmwebie. Daj znać, jak Tobie się podobał.
Ale się tata wygrzeje Fajnie tak w środku zimy dla odmiany w taki klimat wyskoczyć
Też się zastanawiałam, gdzie się wszystkie dziś podziały... Ja przed południem zaglądałam co chwilę, a w międzyczasie dalej sobie doczytywałam o różnych dzieciowych rzeczach, poprzeglądałam aukcje polecanych przez Was użytkowników z allegro (rajrodzica-pl, r_p77, GREG-dg), aż stwierdziłam, że dośc kompa, że już wszystko mam prawie w małym palcu Siedziałam do tego cały dzień sama, bo Maksiu do wieczora był u babci, a tż w pracy i dopiero wieczorem razem wrócili, więc ja po południu pobuszowałam w kuchni, a teraz jestem już z Wami

A propos allegro... Tacca, dostałaś już przesyłkę od rajrodzica-pl? Zadowolona jesteś? Co tam kupowałaś u nich?

Nie było To było w tej małej sali w "Millennium", bo w dużej grali film w 3d, na którym była garstka ludzi
Ja na pewno nie chcę rodzić w Tarnowie O Tuchowie nie słyszałam konkretów, nie mam nikogo, kto by tam rodził, a z Roztoki mam kilka opinii w przeciągu ostatniego roku... więc jak mi ktoś wybije z głowy Kraków, a ciąża będzie do końca bezproblemowa, to zdecyduję się pewnie na Roztokę. Wizytę u gin mam 28.02, tym razem muszę już pamiętać, żeby zapytać, co myśli o tym jechaniu do Krakowa

Ładnie, to już całkiem niezły zestaw

Nieźle... A w jakich rozmiarach je masz?
A może ja się nie powinnam dziwić, bo jak dobiorę się do ubrań po Maksie, to pewnie podobną liczbę tam mam, tak na pierwszy rok życia to spokojnie tyle sie uzbiera

Po tym co dziewczyny już Ci odpisały, to mój puls wcale nie wydaje mi się teraz wysoki - ok. 80... ale ja go odczuwam też właśnie jako wysoki, bo zwykle miałam bardzo niski, ok. 60. Ale u mnie to akurat wiązałam z wahaniami hormonów tarczycy... Ale endo i gin powiedzieli, jak im to opisałam, że to w normie, że nic się nie dzieje.

Mam nadzieję, że jednak gin nic tam nowego u Ciebie nie znajdzie Ok, wpisuję, zawsze jeszcze można zmienić jak to parę dni temu któraś napisała.

To kupuj 62, a 56 tylko kilka sztuk. Masz jakieś powody, żeby spodziewać się, że Twoje dziecko będzie duże? Mój Maksiu ważył 4040g i Kaj teraz też już jest ciut większy od przeciętnych wymiarów, więc ja przygotowuję ubranka od 62. Takie wielkoludy, żeby w 62 się nie mieściły, to już baaardzo sporadycznie się zdarzają
na połowkowym badaniu ważyła 580 g,teraz jak bylam 10 lutego czyli 27-28 tydz cizy to mi nie powiedziala wagi a chyba powinna?chodzisz do lekarza w tarnowie?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My kupujemy to lozeczko i ta mniejsza komode
http://europababy.net/products/colle...erry.html#null

Niestety .. szkoda ze nikt jej ne pomogl wyjsc z nalogu ...

superowe

tez to przechodzilam wczoraj Zwlaszcz po wizycie w wc jak sie polozylam to przechodzilo ...

Witajcie
śliczne łozeczko komoda równiez
Stary 2012-02-13, 09:26   #904
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że piszesz, że Malmy się dobrze sprawują, mam nadzieję, że nam też posłuży A powiedz mi, proszę, czy ich tył jest zrobiony z twardej płyty takiej jak np. boki czy z jakiejś dykty? Zastanawiam się jak tam ten przewijak zamontować, żeby nie nawiercać jakichś dziur od góry Najlepiej na pewno po prostu przejechać się do Ikei, oglądnąć na żywo, a potem pogadać ze stolarzem Ale tak już z ciekawości pytam...
Fajne rozwiązanie z ubrankami, dobrze mieć taką koleżankę
właśnie sprawdziłam, tył komód jest z dykty coś w stylu tego co mają szuflady na spodzie i tu uwaga: lepiej nie pakować cięższych rzeczy do szuflad, bo spody się wyginają od ciężaru - moja Mama pod moją nieobecność "wprowadziła" się do komód z ciężką pościelą - wypakowała nią po brzegi komody i praktycznie wszystkie szuflady mają odkształcone=wypadające tylko z tyłu dno, teraz musimy je wzmocnić.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:50   #905
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Tragiczna noc za mną...
Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu.
I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego...

Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-13 o 09:56
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:50   #906
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

ale po co Wam dziewczyny w ogóle ubranka w rozmiarze 50-52? przecież to wcześniaki takie noszą - norma to 56 i tych się też nie kupuje za dużo, bo starcza jedynie na pierwszy miesiąc...bo dziecko szybko rośnie - takie dyspozycje dostałam od bratowej, mamy, koleżanki i paru innych osób. A szkoda pieniędzy - bo potem dziecko zmienia rozmiar tak szybko, że nie nadąża się kupować - prawda Kism, Pandzia? Wy doświadczone Matki
Moja Natalka urodziła się 4 kg a rozmiar 56 cm nosiła ok 2-3 tygodnie. Niby wydaje się, że to krótko, ale ona się często przesikiwała albo kupa (a maluszek robi rzadziznę) przelatywała więc często trzeba było przebierać. Teraz nauczona doświadczeniem mam dużo bodziaków - bo to lato a nie to co zima jak trzeba było ciepło ubierać

Co do tabletek do zmywarki to ja używam W5 z Lidla ale nie tych za 6 zł jak ktoś wyżej napisał tylko za 14 zł.

A od dzisiaj w Lidlu tydzień maluszka

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:02   #907
La Monica
La Moderatoiure

Hej.
Ja się wkurzyłam, bo byliśmy kupić łóżeczko i nie kupiliśmy. Sklep na stronie internetowej ma wszystko, a jak się okazało w ich salonie/sklepie dziecięcym są wystawione tylko niektóre towary i Pan mi powiedział, że nie ma możliwości zobaczenia łóżeczka, tylko trzeba zamawiać i jeszcze zaliczkę wpłacać, jakbym się przypadkiem rozmyśliła a oni już zamówią, coby nie stracili przeze mnie. Chore. Nic nie kupiliśmy. Nie ma żadnego wyboru w sklepach łóżeczek, są po 3-4 modele i koniec. Normalnie poczułam się jakbym była moją mamą w latach 80-tych

Stąd moje pytanie do Was: gdzie kupujecie łóżeczko ?

Na dodatek jestem przeziębiona i męczy mnie katar

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:06   #908
Konto usunięte

La Monica - to ja się z tym spotkałam w jednym sklepie, ale a propos wózków
(i nie był to sklep z super atrakcyjnymi cenami, że można by w innym sklepie zobaczyć a u nich kupić, ot taki zwykły sklep z artykułami dziecięcymi)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:08   #909
aga_bre
Rozeznanie

Włąsnie przeglądałam ten tydzień maluszka w lidlu. Jest dużo rzeczy do pielęgnacji maluchów. Ale ja się chyba skuszę na dzinsy za 25 zł. Świetne są. Tylko poproszę mamę niech kupi wieksze takie na 80 cm.
Stary 2012-02-13, 10:09   #910
kapukat
Zakorzenienie

a ja ten tydzień mam bardzo zajęty - zaczynam od dziaiaj kończe na niedzieli - urzędy, miasto, czekam na łóżeczko które jest już kupione ale chłopcy mają przywieźć
potem pobiegam po urzędach a w piątek mam weekendowych gości - już się nie mogę doczekać!!! to teraz pędze na miasto
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 10:12   #911
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną...
Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu.
I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego...

Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem....[/QUOTE]

Taki urok ciąży,że fisiujemy na każdy dziwny ból-matki polki Ja też dostaję szału,niby dzisiaj żebra ok,ale mała tylko troszkę puka Zazdroszczę trochę tym matką co tak beztrosko noszą ciążę i niczym się nie przejmują. Ja mam wizytę 7 marca
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:02   #912
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Masz tak chwilowo czy stale? Ja miewam takie chwile szybkiego bicia serca, lekarz twierdzi, że jeśli to się zdarza rzadki i jest krótkotrwałe, to nie ma się czym martwić. Inaczej jeśli sytuacja by się powtarzała.
Ale na pewno porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem, bo każdy organizm jest inny. Być może u ciebie oznacza to coś poważniejszego.
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Wiesz co ja sobie własnie zmierzyłam ciśnienie. Mam 119/84 a puls 103 i siedzę normalnie. Nie piłam kawy ani nic, ale jest ono wyższe bo przed chwilką zjadłam więc ok. Normalnie mam tak ok 80. A przed ciażą bylo różnie bo paliłam i piłam dużo kawy no i wtedy miałam ogólnie problemy z ciśnieniem.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
begie13 ja mierze sobiue co pare dni cisnienie, przed ciaza mialam zawsze mega niskie, teraz mam wyzsze ale w normie, zas puls zawsze miedzy 98-102 wiec tez chyba za wysoki, no chyba ze w ciazy mamy wyzszy.
Cytat:
Po tym co dziewczyny już Ci odpisały, to mój puls wcale nie wydaje mi się teraz wysoki - ok. 80... ale ja go odczuwam też właśnie jako wysoki, bo zwykle miałam bardzo niski, ok. 60. Ale u mnie to akurat wiązałam z wahaniami hormonów tarczycy... Ale endo i gin powiedzieli, jak im to opisałam, że to w normie, że nic się nie dzieje.
Nigdy wcześniej przed ciążą takiego tętna nie miałam. Wiem, że po ostatniej wizycie u gina czyli 26.01. mierzyłam ciśnienie i puls wyszedł normalny. Wczoraj natomiast siedzieliśmy sobie w rodzinnej atmosferze u teściów i mierzyliśmy sobie takim elektronicznym ciśnieniomierzem, wszystkim wychodziło normalne tętno a ja miałam mierzone 3 razy i tak jak pisałam: 120/min, potem 103 i 102, niczym się nie stresowałam ani nie martwiłam. Powiedziałam dzisiaj o tym pielęgniarce to mówiła, że to nie jest normalne i żebym to obserwowała, będę mierzyć do czwartku ( mam wizytę w ten dzień) i powiem lekarzowi co się dzieje. Ale rzeczywiście zauważyłam, że od pewnego czasu słyszę/czuję jak mi serce wali jakbym była czymś zestresowana a nie jestem, to jest dziwne..mam nadzieję, że mi nie wysiądzie...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:04   #913
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
Jeśli chodzi o ciuchy to ja nie kupuję nic na 56.Filip urodził się duży i nie nosił takich małych rzeczy,bo były za małe.Maluch w brzuszku już jest większy niż ustawa przewiduję kupuję rzeczy na 0-3 lub 62,68.Szybko z nich i tak wyrośnie,więc ja uważam że nie ma co szaleć z ciuchami.

Tu taka cisza-chyba dalej weekend trwa.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:11   #914
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

to szykuje się wizytacja posprzątałaś wszystkie kąty?
oj smacznie tam u Was dzisiaj - ja na razie nie mam nic, nawet pomysłu na obiad... więc jem scony z dżemem
Posprzątane były
Teście przywieźli mi mate masującą zbawienie dla kręgosłupa Chociaż nie wiem czy można jej używać....
Teraz mam na kilka dni w domu 7 letniego szwagra Teście zastawili go na ferie będzie wesoło, przynajmniej będę miała zajęcie i nie będę się nudzić
Dziś odkopała książkę "Każde Dziecko To Potrafi" popołudniu bierzemy się z Kubą do pracy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną...

Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem....[/QUOTE]

Współczuję Tez to przechodziłam... Jak się okazało na wizycie mam zapalenia dróg moczowych i biorą antybiotyk, po 2 dniach brania antybiotyku zero objawów, pęcherz nie boli
Moja mala z rana domaga się śniadania, że muszę w końcu wstać i coś zjeść bo kopniakami się przypomina i nie ma wyjścia muszę wstać zjeść i po kłopocie
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:20   #915
aaaggusia
Rozeznanie

dziewczyny, odnośnie komody na której zamontujecie przewijak to jaka wysokość wybieracie? ja też zdecyduje sie na Malm ale nie wiem czy 3 szuflady bo ma 78cm czy 4 szuflady 100cm...???

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:26   #916
_agata
Zakorzenienie

2 mamy marcowe już się rozpakowały!
Szykuję się na kwiecień.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:26   #917
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od nowej położnej. Miła Turczynka, uśmiechnięta, wesoła, no i pomocna. Oczywiście zapomniałam spytać o wyższość wiaderka nad wanienką . Poza tym wytłumaczyła mi dlaczego w NL nie robi się tony badań. Otóż, dodatkowe badania niż przewiduje lokalna norma, wykonuje się, gdy poprzednie badania nie były w normie i jeśli kobieta się bardzo źle czuje. Jeśli mam dobre wyniki i dobre samopoczucie, to nie widzą potrzeby dręczenia mnie igłami i innymi takimi. Natomiast czekają mnie badania w 30 tc, czyli badanie moczu i poziomu glukozy, no i usg. Powiedziałam jej, że w Polsce tego jest duuużo, a ona, że spoko, bo w Turcji też mają fazę na ciągłe kłucie ciężarnych. Co mnie wkurzyło, to to, że ważyli mnie w obuwiu (dzisiaj miałam martensy, które same w sobie ważą chyba z 2 kg) i w tonie ubrań na sobie (no bo zimno jednak jest)... czyli moja rzeczywista waga pewnie jest niższa o jakieś 3 kg (dodając fakt, że jednak śniadanie rano trzeba zjeść, żeby nie paść na środku ulicy). Czyli jak sobie przekalkulowałam, to nie jest tak źle i tyję średnio 1 kg na miesiąc . No i wkurzyli mnie, bo laska źle wpisała mój nr podatkowy i nie mogli go zweryfikować i kwitłam tam dopóki nie ustaliły, że jednak jest ok. Już nie chciałam im mówić, że skoro mam papier z urzędu i kartę ubezpieczeniową (którą się wydaje m.in. na podstawie nr z urzędu podatkowego), to chyba jest dobry . Ale ważne, że z Mają jest wszystko ok, serducho bije i uciekała przed macaniem położnej ,no i ten nr jednak okazał się dobry .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:27   #918
Konto usunięte

Ja chyba na własną rękę zrobię badanie moczu i w środę przejdę się z wynikiem do jakiegoś internisty, bo teraz non-stop chce mi się siku. Nie wiem, czy to dziecko napiera na pęcherz czy to faktycznie jakiś zaraz, jestem powoli przerażona tymi wszystkimi dolegliwościami :|
Stary 2012-02-13, 11:31   #919
_agata
Zakorzenienie

To może być parcie przez dziecko

o
Stary 2012-02-13, 11:34   #920
loksa
Raczkowanie

ja tez duzo ciuszkow nie kupuje na 56, to co dostalam to juz sa,ale nowe tylko od rozmiaru 62 bede kupowac.
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:35   #921
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
2 mamy marcowe już się rozpakowały!
Szykuję się na kwiecień.
Możesz podać link do ich ostatniego wątku??? Poczytam sobie o tych szczęsliwych chwilach

Ja zaraz uciekam na KTG, mam dużo pytań do lekarza w związku z tym moim leżeniem w domu. Pomoc domowa już załatwiona. 2 razy w tygodniu ma przychodzić pani sprzątać, robić zakupy i gotować.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:36   #922
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja mam tak ze siedzę i wstane i muszę biegiem do kibelka,czuję jak mi siedzi na pęcherzu gdzieś.Wstane i biegiem bo jak nie to się zeskiam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-13, 11:38   #923
Konto usunięte

Cytat:
To może być parcie przez dziecko
Wiem, ale dodatkowo rano boli. Na szczęście nie boli przy siusianiu ani nic, sprawdzę sobie, badanie moczu to 5 zł+pojemniczek, nie zbawi mnie, a poczuję się pewniej
Stary 2012-02-13, 11:56   #924
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jak tylko na chwilkę ( wszystko nadrobię jutro). Mam do Was pytanie, czy Wy też macie teraz taki szybki puls? nie czuję, żeby mi serce mocno waliło ale dzisiaj jak zmierzyłam puls to wyszło 120 uderzeń /min.! ( po chwili wyszło 103 i 102). Zaznaczam, że siedziałam sobie spokojnie rozluźniona i niczym się nie stresowałam.... HELP????
Teraz mamy 30% więcej krwi w organizmie niż przed ciążą. Serduszko musi przepompować jej więcej i stąd takie tętno. Ja czasami wstaję z łóżka, a później dyszę 10 minut, zanim serce się uspokoi Spokojnie

Cytat:
Strasznie wysoką ocenę ma ten film na filmwebie. Daj znać, jak Tobie się podobał.
Ale się tata wygrzeje Fajnie tak w środku zimy dla odmiany w taki klimat wyskoczyć
film...MOCNY Nie napiszę, że fajny, bo to nie jest ta kategoria filmów, które można określić takim mianem. Warto obejrzeć. Ściska w gardle. Trochę przemocy dużo i nawet miałam w pewnym momencie pretensje do P, że wybrał właśnie taki repertuar dla mnie Po powrocie do domu obejrzeliśmy jeszcze na canale+ "czarny czwartek janek wiśniewski padł" i niedziela skończyła się w atmosferze zadumy i smutku. Za to usnęliśmy w mocnym uścisku

Kochana, a na którym boku śpisz? Ja miałam tak jak spałam na prawym boku. Budziłam się z bólem i dopiero po jakimś czasie ten ból mi przechodził. Z siusianiem mam różnie. Są dni kiedy chodzę non stop do toalety, a są dni kiedy chodzę "normalnie" Chyba faktycznie to zależy od tego, jak się dzidziuś ułoży w brzuszku.

Świetne masz ubranka dla synusia Dużo tego się wydaje, tak jak u mnie, a jednak ciągle mam wrażenie, że mam za mało Uwielbiam kupować ciuszki dla mojego bejbolka

Muszę dzisiaj jechać wyniki badań, bo jutro mam wizytę u ginki. Aż się boję co tam zobaczę Przy okazji wstąpię chyba do silesi, zajrzę do zary, może kupię sobie coś ładnego na dobry początek tygodnia

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-13 o 12:25
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:02   #925
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Możesz podać link do ich ostatniego wątku??? Poczytam sobie o tych szczęsliwych chwilach

Ja zaraz uciekam na KTG, mam dużo pytań do lekarza w związku z tym moim leżeniem w domu. Pomoc domowa już załatwiona. 2 razy w tygodniu ma przychodzić pani sprzątać, robić zakupy i gotować.
Proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=590978

Trzymam kciuku za badanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32269381]Wiem, ale dodatkowo rano boli. Na szczęście nie boli przy siusianiu ani nic, sprawdzę sobie, badanie moczu to 5 zł+pojemniczek, nie zbawi mnie, a poczuję się pewniej [/QUOTE]

Pewnie, że warto zrobić.

A ja zgubiłam skierowanie na badania.

o
Stary 2012-02-13, 12:12   #926
Konto usunięte

Cytat:
Kochana, a na którym boku śpisz? Ja miałam tak jak spałam na prawym boku. Budziłam się z bólem i dopiero po jakimś czasie ten ból mi przechodził. Z siusianiem mam różnie. Są dni kiedy chodzę non stop do toalety, a są dni kiedy chodzę "normalnie" Chyba faktycznie to zależy od tego, jak się dzidziuś ułoży w brzuszku.

Świetne masz ubranka dla synusia Dużo tego się wydaje, tak jak u mnie, a jednak ciągle mam wrażenie, że mam za mało Uwielbiam kupować ciuszki dla mojego bejbolka

Muszę dzisiaj jechać wyniki badań, bo jutro mam wizytę u ginki. Aż się boję co tam zobaczę Przy okazji wstąpię chyba do silesi, zajrzę do zary, może kupię sobie coś ładnego na dobry początek tygodnia
A różnie, staram się na lewym, ale czasami obracam się na prawy i na wznak. Zwykle jednak budzę się na lewym.

Ja mam wrażenie, że mam wszystkiego po trochu, za mało. Tylko 2 pajace, tylko 2 pary śpioszków i to w jakichś różnych rozmiarach.. Żadnych spodenek na razie :/ Też się dzisiaj przejdę do Lidla, zobaczymy, co tam będzie.

A do SCC bardzo bym chciała, ale temperatura tam jest dla mnie absolutnie nie do wytrzymania. Jak gin mi powie, że z szyjką OK, to się chcę tam wybrać z mamą do Smyka, ale na pewno zostawię rzeczy w szatni, bo się uduszę tam.
Ale po ostatniej wyprawie do SCC - byłam w Smyku, Tesco, C&A i jednym sklepie sportowym - miałam 2 dni skurcze, więc już się teraz boję...

No i jednak muszę kupić jeszcze jedne spodnie ciążowe, w tych co mam z H&M już mnie za bardzo gniecie ten pas (nie mają panelu tylko taki pas gumowy), zwłaszcza jak siedzę, ale jak stroję też i wczoraj się zastanawiałam, czy mam skurcze, czy mnie ten pas gniecie. Ech...
Stary 2012-02-13, 12:25   #927
Gaabbi
Wtajemniczenie

A ja nie mam jeszcze ani jednego ciucha typowo ciążowego Chodzę cały czas w leginsach i dłuższych swetrach, które mnie jeszcze opiewają Kupiłam sobie ostatnio sukienkę w MOHITO, bo 22 lutego wybieram się na urodzinki mojego chrześniaka, to wybrałam specjalnie taką z rozciągliwego materiału i jest git

Póki co leżę sobie jeszcze w piżamie i na razie nie chce mi się zbierać. Może porobię zdjęcia moich zdobyczy dla córeczki Wiem, że żadna z Was tego sobie nie życzyła, ale jakoś tak mi się zachciało chwalić
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:28   #928
_agata
Zakorzenienie

Chwal się, jak najbardziej

o
Stary 2012-02-13, 12:28   #929
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie mam jeszcze ani jednego ciucha typowo ciążowego Chodzę cały czas w leginsach i dłuższych swetrach, które mnie jeszcze opiewają Kupiłam sobie ostatnio sukienkę w MOHITO, bo 22 lutego wybieram się na urodzinki mojego chrześniaka, to wybrałam specjalnie taką z rozciągliwego materiału i jest git

Póki co leżę sobie jeszcze w piżamie i na razie nie chce mi się zbierać. Może porobię zdjęcia moich zdobyczy dla córeczki Wiem, że żadna z Was tego sobie nie życzyła, ale jakoś tak mi się zachciało chwalić
I ja nie mam nic ciązowego,tzn mam legginsy ale w nich nie chodze.Ale niedługo trzeba będzie coś większego założyć i chyba kupię jakieś dresy lub jakieś z materiału typu sportowego.Szkoda mi teraz wydawać kasę na ciązowe ciuchy zwłaszcza że one do tanich nie należą.
Pochwal się

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-13, 12:30   #930
diablica071086
Zadomowienie

Witam po urlopie znaczy się po 9 dniach bez was, na pewno nie nadrobię gratuluje wszystkich dobrych wieści

urlop udany tylko że w luksemburgu wszystko mega drogie po przeliczeniu na zł, i nie wszystko było otwarte z atrakcji jakie sobie zaplanowaliśmy, za to kupiłam sobie wino musujące czerwone free alkohol
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości