|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
w nocy praktycznie nie spałam... tzn. nie spałam od 2:40 do 6:30 ? później chyba zasnęłam ale o 7:45 była pobudka bo Przemcio się wyspał Był tylko okrzyk "stawać syscy"... ![]() Marica bardzo mocno trzymam żeby było dobrze ![]() Karo dziękuję za pamięć ![]() p4w dla Tomcia... My też byliśmy w gościnie w sobotę... no mój mały się wyjątkowo nie popisał zachowaniem... No i stwierdzam, że bedzie nadopiekuńczy w stosunku do maluszka bede musiała go mieć cały czas na oku... Zresztą już teraz całuje mi brzuch i mówi "cieś blaciśku" , "cioo blaciśku wyspałeś sie?", " blaciśku gili gili" U znajomych na chwile spuściliśmy z niego oko i zaczął wozić 4 miesięczną Martynkę w wózku... Był też kumpel Kuba... 6 miesięcy młodszy od Przemka i znacznie mniejszy... Przemcio chciał go non stop przytulać, głaskać, całować a jak na do widzenia chłopaki dali sobie dziubka w usta to stwierdziłyśmy z mamą Kuby że bedziemy musiały mieć ich na oku ![]() anula zdrówka dla Martynki syla również życzę zdrówka dla Lenki yyyyy miałam coś pisać jeszcze ale zapomniałam
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mieszkanie ładne i duże po prostu może spodziewałam się czegoś lepszego skoro to dzieło specjalisty ![]() moja koleżanka nigdy nie przywiązywała wagi do pewnych szczegółów (zawsze się wszystkie z paczki ze mnie śmiały pod tym względem, ze szukam dziury w całym), ale ja tego nie mówię a najbardziej mi się podobał pokoik córeczki ... tez bym chciała taki dla mojego Skarba zaraz pomyślicie sobie, ze jestem taka przemądrzała i wszystko krytykuję a to nie tak, bo ja rozumiem, ze nie każdy ma takie podejście jak ja i nie każdy projektując mieszkanie musi mieć z góry ustalone miejsce na wszystko ale po prostu widząc takie duże mieszkanie bez podstawowych (znów podkreślam, ze dla mnie tylko są one zapewne podstawowe) rozwiązań i udogodnień trochę mi szkoda pieniedzy gospodarzy - od razu mam ochotę powiedzieć, ze ja im pokażę co jeszcze można zrobić, zeby było bardziej praktycznie (dużo czytam, oglądam, rozmyślam o wnętrzach, bo to lubię), ale oczywiście nigdy tego nie mówię z resztą jak się robi coś kolejny raz to ma się doświadczenie z poprzedniego mieszkania - ja nie mam niestety wyobraźni przestrzennej i często boję się coś zastosować, a potem okazuje się, ze moje bezpieczne rozwiązania nie są wcale dobre i wiem już jak to zrobię następnym razem ![]() a to jest też już ich drugie mieszkanie, mają dziecko, drugie w drodze i jakoś takie to nieprzemyślane wszystko...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-02-13 o 10:45 |
|
|
|
|
#273 |
|
Ola-Unhola
|
Przyszły właśnie tapety
Małż mi niespodziankę zrobił, bo nic nie mówił
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#275 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
super Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz wezmę sie za siebie ... dokończę antybiotyk, stracę parę kg , podratuję organizm witaminkami i wtedy do dzieła ![]() doczytałam , ze herbaty nie lubi, miodu też nie może sok malinowy? wkleję zaraz .... ![]() Cytat:
ja bym sie chyba nie zdecydowała na dekoratora wnętrz chociaz sama nie wiem za bardzo jak urządzić dom ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tak czytam i wydaje mi się, że taka "kucharka" jak ja powinna jednak kupić silikonową ![]() *** syla, zdrówka dla Lenki
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Karo przypuszczam ze od wody gazowanej, nigdy Werka nie pila a wczoraj u brata jak bylismy wypila pol szklanki od malza, dla niej byl sok ale tak chciala ze jej dal
miala wzdecia bo plakala przy pierdzeniu , dalam jej tylko syrop p.bolowy bo nic innego mialam, musze sie zaopatrzyc w jakis syrop nie wiem moze espumisan dla dzieci ![]() Ola no to sie Antos rozkreca
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o Gizmiatko to Iga urodziła się 12 lutego o godzinie 3:40 (SN), na przełomie 35/36 tc. - 3530 g i 52 cm.
Mam z nią kontakt bo znowu się spotkałyśmy na wątku przyszłych mamuś chociaż i ja i ona się tam zbytnio nie udzielamy ![]() Olu to mąż faktycznie Ci niespodziankę zrobił ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-02-13 o 11:17 |
|
|
|
#280 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie nadrabiam za bardzo bo nie mam czasu syla ja kroje plastry na oko, tak moze z 1cm grubosci tz powiedzial, ze dzis mam wolne, zostanie z malym a ja moge sobie isc gdzie chce tylko nie wiem gdzie
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#282 | ||||
|
Ola-Unhola
|
![]() Cytat:
![]() Ja tez kupię silikonową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz będzie musiał połozyć, bo ja do sufitu na taborecie nie dosięgam ![]() Cytat:
![]() Dzwoniłam do tapicera, ma oddzwonić. Ciekawa jestem ile kosztuje obicie sofy 3-os skórą nat. Porównam, czy opłaca się czy lepiej kupić nową (ale tylko na allegro ). Stacjonarnie pow 3,5 tysi
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miramej pewnie, że kup silikonową Aniu następnym razem się uda ![]() Karo jednak nie będę pierwszą znaną Ci osobą, która doprowadziła a6w do końca Poddałam się .*** Donoszę, że w sobotę kupiłam tak PYSZNE pomarańcze w Biedronce, że lepszych chyba w życiu nie jadłam ![]() :slin a:Aż pękały od soku.... I takie słodkie.... Cienka skórka.... Mmmm.... PY-CHO-TA
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-02-13 o 11:41 |
|
|
|
|
#284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
p4w mam do Ciebie pytanko
czy Oliwce nie zaszkodzi jak ona wszystko pije przez słomkę? Mleko i w ogóle wszystko chce pić w ten sposób. chociaż doskonale umie pić normalnie z kubka. Czy jej zgryz na tym nie ucierpi? |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja mam ochotę właśnie na takie pomarańcze a wszystkie jakie kupuje to suche jakieś są i bleee... nie mam szczęscia do pomarańczy
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-02-13 o 11:59 |
|
|
|
#289 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cieszę sie, ze juz ok Cytat:
Cytat:
tak na pierwszy rzut oka co CI wpadnie do głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anula jak Ty robisz muffinki? Ja zawsze mieszam kilka przepisów, bo jakos żaden mi nie odpowiada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mmmm muszę małża wysłać po mleko dla Ba to każę mu kupic też pomarańcze ... dzieki za cynk |
||||||||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
a nie to samo wyjdzie jak się położy papier do pieczenia?
ja za to poluję na tanią stolnicę silikonową ( a może to to samo co ta podkładka angy? ) zeby na niej wałkować, wycinać ciastka, pierogi lepić a potem umyc, zwinąć i tyle, miejsca nie zajmuje.
|
|
|
|
#291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, wiesz przecież, że ja noga jestem w tych sprawach, tylko dzięki Wam czasem coś mi się uda
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia ja mam taka mate jak tu na samym dole
http://www.genes.pl/piekarnictwo_1.php
|
#293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, a mi nie przyszłoby do głowy zeby to do piekarnika wsadzić
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Cytat:
ja też dużo rzeczy dowiedziałam się z naszych rozmów spadam szykować się do alergologa do wieczora papa |
||
|
|
|
#295 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale z osiedlowego sklepu ![]() Ja małza ganiam, żeby ze mną zaczął ćwiczyć a6w i zawiesiłam...A tak czekam i czekam.... Cytat:
Chce przekładać, zeby kanapa też była nowa/obita oraz, zeby wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki (listewki) byly dokończone)
|
|
#296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś się nazywały? na wagę czy w paczkach były? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
A znacie firmę Hevea produkującą materace?
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nazywały się specjalnie jakoś, na wagę
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, bardzo ładnie u Ciebie
jeśli chodzi o dodatki to dałabym w zieleni, bo ładnie by łączyło zieleń na zewnątrz z tym co w środku nie za bardzo podoba mi się ścianka oddzielająca w kuchni, ale rozumiem ze z praktycznego punku widzenia jest to dobre rozwiązanie poza tym masz już wszystko gotowe, więc już nie ma co gadać zostały tylko dodatki
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko od pół godziny otwiera paczkę
... zamówiłam sobie biliznę - przyda sie na pocieszenie i bokserki dla małża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a napiszesz przepis w wolnej chwili ![]() Cytat:
![]() dziękuję chodzi mi o takie zerknięcie innym okiem, bo ja to się juz przyzwyczaiłam np do kolorów i wiem, ze do nie przykręconych listew też można się przyzwyczaić i nie zwracać na to uwagi /Ola - Unhola /
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Był tylko okrzyk "stawać syscy"...
żeby było dobrze
dziękuję za pamięć
dla Tomcia... My też byliśmy w gościnie w sobotę... no mój mały się wyjątkowo nie popisał zachowaniem... No i stwierdzam, że bedzie nadopiekuńczy w stosunku do maluszka
bede musiała go mieć cały czas na oku... Zresztą już teraz całuje mi brzuch i mówi "cieś blaciśku" , "cioo blaciśku wyspałeś sie?", " blaciśku gili gili" 

bo mieszkanie ładne i duże
ale po prostu widząc takie duże mieszkanie bez podstawowych (znów podkreślam, ze dla mnie tylko są one zapewne podstawowe) rozwiązań i udogodnień trochę mi szkoda pieniedzy gospodarzy - od razu mam ochotę powiedzieć, ze ja im pokażę co jeszcze można zrobić, zeby było bardziej praktycznie (dużo czytam, oglądam, rozmyślam o wnętrzach, bo to lubię), ale oczywiście nigdy tego nie mówię 

Orientujecie się czym moge ją wspomóc??? Nie ma żadnych lekarstw typu witamina C. Na rutinoscorbin chyba za wcześnie co??? Nie wiem co mogę zrobić oprócz dawania syropu na kaszel
może sok malinowy? 

Poddałam się