|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, jak nie zapomnę to obejrze ![]() ![]() ![]() dopiero po trzecim przeczytaniu załapałam ![]() Marina, normalnie nie wierzę...nie ma słów na nasz NFZ. Jak to mogą torby nie zapisać, bo pierwszeństwo mają inne dzieci..... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mojej małej też kości strzelaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej - jestem - jednak za zimno i elektrycy zrezygnowali z pracy - i nie wyłączyli prądu
![]() Marinko - tak mi przykro że Igi nadal nie w 100% zdrów.. ciągle coś się przyplątuje Wam.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ooo ciekawe będzie Cytat:
Cytat:
aaa właśnie- Marinko - ale przecież teraz już mieszkasz w Mielcu i możesz zgłosić że tamten adres zamieszkania juz nieaktualny bo przecież w mielcu już mieszkacie - my zameldowani nie jesteśmy w Rz-cach tylko u tz-ta ale w karcie mamy zapisany ten adres co u rodziców mieszkamy bo z miejscowości tż-ta wcale by nas nie zapisali do przychodni bo to za daleko - ponad 20km by było a tak z Rz-c nas zapisali do przychodni na starówce. dzięki za życzonka ![]() dolne na górze powiadasz... ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-13 o 10:46 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Czy przy ząbkowaniu jest możliwe ulewanie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i duzo zdrówka dla Igorka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ok lecę z młodym na spacerek do parku.pa Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2012-02-13 o 10:49 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam prywatnie z Julą u niej raz i wzięła za wizytę 40zł. edit: chyba że za niedzielną wizytę wzięła więcej bo to wolny dzień dla niej i dlatego wiekszą stawkę ma za wizyty niedzielne i świąteczne... ![]() nie mam pojęcia.. biegunka i gorączka tak ale ulewanie to nie wiem czy możliwe...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-13 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chyba Aania mnie ubiegłą w odpowiedzi ![]() Jakbym siebie słyszała... Damy radę! ![]() Dołączam się do życzeń! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc u nas normalna, tylko kurier o 8 przyszedł i mnie obudził ![]() ![]() ![]() Kolejne zęby cora bliżej. Już je widać chyba ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Serdeczne życzenia dla świętujących dzisiajIdy i Krystianka! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Dzięki Aniu ![]() 3. ![]() Cytat:
![]() ![]() No rzeczywiście Was dopadło wszystko na raz ![]() Na pocieszenie mogę Ci jedynie powiedzieć, że tym raczkowaniem itp Igorka nie musisz się przejmować ![]() ![]() Cytat:
![]() Ze śledzeniem postów nie pomogę. Nie wiem czy na Wizażu się da to ukryć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | ||
Zakorzenienie
|
TAK!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S. Tez byl wolala sama niz z tesciówką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
No to teraz już wiem, dlaczego mi dziecko po dłuższej przerwie zaczęło ulewać... Dzięki Brumek
![]()
![]() |
#4964 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na dniach mi ulewa właśnie a tak jak Tymek przestała już dawno. 2 ząbki na dole się pojawiły to przez nie ? czy raczej idzie coś nowego ? Mam wrażenie, że górne dziąsło ma napuchnięte, ale nic nie widać. Dziękuje. Też myślałam, że to brzuszek,ale nie jadła wczoraj nic innego po za kaszką i UU , kaszkę zjadła ładnie ale obiadek nie, deserku nawet nie podawałam. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pochwalę się, że u nas lepiej.. Hania od wczoraj wieczora nie gorączkuje, ładnie spała całą noc w łóżeczku.. widzę, że się poprawia.. i oby w końcu przeszło bo jednak choroba dziecka strasznie stresuje.. Za to ja po tym głupim horrorze spać nie mogłam.. na dodatek w nocy Hania przywaliła nogą w panel od karuzelki, ja się zerwałam.. patrzę na zegarek - 2:08 była.. i panika, bo w filmie przeważnie o tej porze ich straszyło ![]() ![]() W ogóle całą noc chciało mi się siku ale bałam się iść ![]() Potem się poodnoszę do Waszych postów bo póki co mała usilnie potrzebuje mojego kontaktu ![]() W ogóle powiem Wam, że ona tak sama z siebie nie chce się zbytnio przytulać.. a wczoraj taka zmarnowana, biedna tak się we mnie wtulała że ja aż miałam łzy w oczach jakie to cudowne uczucie.. I wczoraj jak jej było tak źle już to płakała i wołała maaamaaa!! Aż Tż oczy robił ze zdumienia.. i w nocy jak jej się coś przyśniło to też zawołała maaamaaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W ogole ksiadz tak ladnie mowil w Kosciele, ze az plakac mi sie chcialo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluje wszystkim maluszkom z okazji miesiecznic tych zaleglych i dzisiejszych. Oraz Beatce wszystkie najlepszego z okazji wczorajszych urodzin!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
na szybko
Beatko nie Kozłowska, Piotrowska teraz. Na kozłowskiej się zawiodłam, byłam już przed całą chorobą z tym kaszlem, a ona mi witaminę dała ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieję,że coś sie szybko poprawi!!! a Igorek pewnie leniuszek jak mój ze względu na wagę, takim postawnym chłopakom cieżej i później zaliczają kolejne umiejętności ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no bo ogólnie plastikowe kółka to mały komfort i prowadzenia i dla dziecka,dziury czuć , głośne są. No ale coś za coś ![]() co do spania na brzuszku to mój też tylko tak spi i pozwalam mu. Jesli dziecko samo się przekręca to wg mnie juz gotowe tak spać ![]() Cytat:
zadzwon, opieprz, powiedz,że jeśli nie chce chorego dziecka umówic do lekarza to bedziesz ją pociągac do odpowiedzialności bo to jej zas.... obowiązek!! no co za ludzie !!! Cytat:
![]() ![]() czegoś mi nie zacytowało ![]() no nic dla solenizantów buziaki ![]() ja dziś szukałam butów dla Szymka bo te mu ledwo wciskamy ale oczywiscie nie było ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I często też rejestrowałam się już na miejscu, ale to na zdrowych dzieciach. Na chorych jeszcze nie byliśmy nigdy, dzięki Bogu. Cytat:
Ciasto też dzieliłam na pół. Miałam wtedy z jednego ciasta i podwójnego fileta dwie sztuki. Cześć! Radek kaszlał nad ranem i ze dwa razy w nocy. Do tego ma zielone kozy. To pewnie od suchego powietrza w domu nie? ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dzisiaj listonosz mi przyniósł walentynkę od Tż ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Marina dzwon z samego rana, jak tylko otwieraja , o 7. Powiedz ze dziecko goraczkuje i musisz byc przyjeta.
w ogóle co za porazka z tym NFZtem, jak ktos nie ma kasy by isc prywatnie to co ma zrobic? Cytat:
1. nie daje jej UU o 12. Bo do tej pory o 8 była kaszka o 12UU, a potem o 14 obiad. Teraz mamy kaszke o 8 (ok 150ml-180ml łyzeczka na gesto ) wiec wielka micha ![]() 2. zupki robie bardziej rzadkie, wydaje mi sie ze wczesniej były zbyt kitowate, teraz maja konsystencje budyniu czy kisielu. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Kajoolku ja wczoraj myślałam o Tobie
![]() A jak u księdza poszło załatwianie? Co to za krokodyle? Jak z nianią? To cię zasypałam pytaniami ![]() ![]() ![]() ![]() Iustyna a Ty co wpadasz na jedno zdanie i wypadasz? ![]()
#4972 | |||
Wtajemniczenie
|
niezle nie... Tz juz jej powiedzial zeby przestala tak mowic do naszej corci.... Cytat:
![]() Cytat:
modle sie kochana zeby to byly zeby..... jak zawsze potrafila sama usnac to teraz musze ja noscic.... tylko zastanawiam ile to czasu musi minac zeby sie przebily bo dziasla ma spuchniete i to od dluzszego czasu... To mila mialas pobudke.... ![]() i ![]() Cytat:
![]() skoro mowisz ze dziecko gotowe do spania na brzuszku to chyba jej pozwole.... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() biedna aż do Maja!!!! ![]() ![]() ![]() my byliśmy wczoraj na obiedzie (mniam kalmary!!) takim walentynkowym, bo przez tydzień mężul późno kończy ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Youyou to czyli po kaszce nic nie dajesz? Ja też zawsze dawałam UU, jakoś nie umiałam się przełamać aby nic jej nie dać,choć mało co piła UU.Zupki to Ja robię takie właśnie jak piszesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Rozeznanie
|
witam
jestem taka wymęczona, że na razie sobie poczytam, może wieczorem napiszę co u nas. Ogólnie - Karolcia jet b. absorbująca a w nocy pospać nie daje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dostawala o 12 UU to po prostu o 14 nie była jeszcze głodna...?
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
Hejo mamolki Kochane
![]() Dziewczyny dziękuję za pocieszacze i tulasy ale wiecie co mnie dobija że takie sytuacje-tj zakrztuszenia, rozbite głowy, rozcięte palce to już będzie codzienność ![]() Kajoolku ![]() ale przykro mi że bedziesz słomianą wdową do maja ![]() a napisz jak tam Szymka zdrowie je lepiej? Lili ![]() ![]() Nataszko dobrze że u was lepiej, atego mammmaaa to zazdroszczę ![]() Brumeczku jestem w szoku w związku z tempem ząbkowania Tymka brumeczku a czemi nie chcesz zaczynać od marchewki no ikilka ogłoszeń: -jestem zombie na maxa, Jaś budził sie 10039 razy w nocy w tym 3 razy na jedzenie a raz na mycie pupy -w związku z powyższym 70% nocy suszarka w sypielni była włączona i śniło mi się że jestem na budowie - mimo wszystko jestem meeeeeeeeega szczęśliwa bo.... odzyskałam kasę którą źle przelałam ![]() ![]() -jestem po pracy i po spacerku, ogarniam dostwo i biore sie za gotowanie p.s macie sprawdzony przepis na tiramisu? bo chce zrobić na walentynki zawsze robiłam z kwestii smaku ale takie półpłynne mi wychodzi ![]()
#4978 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że chrzciny udane ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle wczoraj ugotowałam jej warzywka, brokuł, kalafior, marchew, podziobałam widelcem, na takie kawałki, by nie stanowiły dużego zagrożenia zakrztuszenia....na początku dawałam jej łyżeczką, ale jak włożyła rączki do miski zaczęła nabierać garście warzywek i pakować do buźki, była taka szczęśliwa ![]() ![]() Spacerek zaliczony, niby tylko -2 zimna, ale zmarzłam jak diabli! mała jeszcze weranduje a ja idę sobie kawkę zrobić i czekam na tż, który wraca z wawki....za 2 dni też dołączam do grona słomianych wdówek ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uzywamy nawilzacza.... az nam tynk popekal miedzy sciana a sufitem...a tz malowal w lipcu ![]() Cytat:
super ze odzyskalas kase... dlugo czekalas, nie?? koles sam oddal?? i wspolczuje nocki.... oby nastepna byla lepasza.... ![]() a tiramisu nigdy nie robilam..... ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() nie przestraszylas sie.... ?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, już doczytałam. Ja po kaszce i obiadku zawsze daje UU bo Radziu na cyciu zasypia. A no ![]() Cytat:
![]() Nie rozumiem pogrubionego... Cytat:
![]() Przepisu nie mam ale chętnie też bym sobie spisała taki sprawdzony ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
W każdym razie nie podkreśla na czerwono ![]() Jak robisz owy kisiel? ![]() Właśnie Telik gościu oddał kasę dobrowolnie czy trzeba było mu pomóc ? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.