|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Usiadłam do nadrabiania, a tu nie ma co nadrabiać
![]() Witam poniedziałkowo ![]() Wczoraj ok. 22 zabraliśmy się za oglądanie filmu z mężem i usnęliśmy - nawet nie wiemy kiedy - ja w ubraniach, on już po prysznicu z pilotem w ręku, przy otwartym oknie, bo wietrzyliśmy na noc - i tak do 5 rano dopóki Szymon Nas nie obudził ![]() Co do BLW nie jestem ani jego zwolenniczką, ani przeciwniczką - bardziej chodzi u mnie o strach przed zakrztuszeniem - jak narazie Szymon dostaje same papki ew. chrupki kukurydziane, bo wiem, że się ładnie rozpuszczają w buźce. Miłego dnia.
#4922 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witajcie
![]() My już od 7 na nogach, a od 5:30 nie śpimy. Od 5dni Dominik budzi się o 5 lub 5:30 najpóźniej ![]() Wreszcie pogoda pozwala na spacerki. A wczoraj po południu byliśmy u teściów i jak wracaliśmy to akurat śnieg mocno zaczął padać. wyglądaliśmy jak bałwanki, ale fajna taka zima kiedy śnieżek prószy ![]() A Dominik od kilku dni zaczął brać nóżki do buźki, wcześniej tylko łapał się za nóżki. A i wczoraj Dominik zjadł swoją pierwsza pomidorówkę, smakowała mu, za dużo nie zjadł bo trochę szybciej mu obiadek podałam i nie był jeszcze taki głodny. Zobaczymy ile dzisiaj zje. Zaraz przychodzi babcia (moja mama) to mamusia będzie miała trochę luzu. Miłego dzionka życzymy!!!
#4923 |
Zakorzenienie
|
Hej !
Ja dałam marchewkę. A potem jabłko. A u nas noc średnia, ale pobudka już od 6 rano... W ogóle to Rogi jest nieznośny ostatnio, nie wiem, czy zęby dają mu się we znaki, czy jest już zmęczony tą chorobą ( lekkie zapalenie płuc zdiagnozowała babka ostatnio ). Ale ja wiem, czy takie lekkie jak był cały czas na antybiotyku i ciągle mu nie przeszło do końca? ![]() Wykończy mnie to... Ja już sama nie wiem, czy mam jechać już drugi raz do kontroli, czy nie... Churczy mu w piersiach jeszcze, ale mniej. Dziś niby już leki się skończyły...Kasy mało, wydałam już na prywatne wizyty i leki przez ten tydzień tylko ok 230 zł... Ponad miesiąc już nie byłam nigdzie. Znaczy na polu... Przez chorobę malucha. Doła mam, cholera jasna. Laski, mnie też trochę martwi to, że Wasze dzieci już pełzają, raczkują itp. Mój żywcem nic takiego nie robi. Ba, nienawidzi leżeć na brzuchu. A takie raczkowanie to by było moje marzenie, w końcu spuściłby mi się z rąk... Wasze dzieci też już gadają, mama, i tak dalej. Mój nic... A w ogóle ryczeć mi się chce. Do dupy to wszystko ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-13 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie.....
![]() Krystian i Ida ![]() ![]() Nie bylo mnie pare dni.... ale wracam juz na dobre.... jesli moge of kors Mala chyba ma skok ... marudzi pod wieczor nie mowiac o zasnieciu....a w nocy sie budzi z placzem jakby jej sie cos dzialo.... Dzisiaj sie obudzila ok 3 i nie spala do 4.30.... ![]() Kochane zaraz bede nadrabiac Was kochane.... Jeszcze jedno.... czy da sie cos zmienic w ustawieniach zeby nikt nie sledzil moich postow?? W sensie zeby nie wiedzial na jakim watku pisze?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Nie mam weny.
Nie mam siły. Emilie przebija samą siebie. Płacze,marudzi,płacze marudzi. 2 jedynki na dole się pokazały,powoli wychodzą. Wczoraj taki płacz, że dopiero po czopku się uspokoiła. Na rękach chce tylko, myślałam, że to chwile potrwa " mamo bądź ze mną 24h" ale to jest co raz gorsze, nawet położyć ją nie mogę bo zaraz ryczy,buntuje się tupie nogami, mimo że będę leżeć z nią... Ja padam. Jeszcze wczoraj się czymś zatrułam i wymiotowałam w nocy,brzuch mnie bolał. Ach szkoda słów. Beatko życzę Ci słodkich pomarańczy, niech Ci mąż nago tańczy ![]() Julka niech zdrowo rośnie i żyj nadal radośnie ![]() i STO LAT dla solenizantów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Wszystkiego najlepszego dla Idy i Krystianka ![]() Dziubek za☠☠☠iaszcze emotki. Ciekawe czy by dało radę je do nas wprowadzić. ![]() Brumek większość z nas tu zaczeła od dyni z ziemniakiem. Chyba nikt nie miał reakcji uczuleniowej po tym.. ![]() Natka miło się czyta, takie spędzanie niedzieli doskonale robi na ciało i duszę ![]() ![]() Telik sine dziecko a w głowie najgorsze myśli.. współczuję tych chwil grozy. Jednak takie kawałki dane do rączki to jest ryzyko. Evee szwagierek to może niech badania typu tomograf zrobi, czy nie ma tętniaka który powoduje ucisk.. to taka czarne wizja ale lepiej sprawdzić. Zdrówka dla Stronczkowego tżta, Marzeny, Igora i Hani. ![]() Wyspałam się ![]() Zjadła o 23 dałam jej pierwszy raz 210. I wstała o 4.30. Chyba ja popełniałam błąd, bo za mało jej dawałam jeść w nocy. 180 doiła, smok i spała a za 3 h zowu głodna... Zobaczymy czy to w tym tkwił problem. ![]()
#4927 |
Zakorzenienie
|
Marina idź jeszcze na kontrolę. Nic nie stracisz,a zyskasz informację czy się coś poprawia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
BAN stały
|
Dziewczyny, ale mialam dzisiaj sen... normalnie zmarly mnie nawiedzil...
![]() opisalam w klubie, bo po co maja wszyscy takie cos cytac, jakbyście mogly, to przeczytajcie i powiedzice co o tym sadzicie? Karolowi ida ząbki do gory, marudzi caly czas, juz mi nerw brakuje, spac nie chce, ulewa caly czas... Ach te dzieicaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
żanetko spróbuję zadzwonić... ciekawa jestem, tylko jak się dostanę do lekarza, wczoraj padło mi ogrzewanie w moim trupie...dzięki za słowa otuchy
![]() Tylko ja już byłam dwa razy na kontroli, po głównej wizycie, drugi raz w środę... Chodzi o kasę szczerze mówiąc. No i mój młody dziś skończył antybiotyk ( 7 dni aż ). Zresztą już trzeci w swoim życiu. No nic, zobaczymy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-13 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Marina szkoda mi Was, Igor ciągle chory, jak nie chory to marudny a Ty sama w tym wszystkim..przytulam Cię wirtualnie
![]() MoniaZ ja nie pomogę, a kto Cię śledzi? ![]() ![]() Aaaa jutro w uwadze reportaż "macierzyństwo bez lukru"
#4931 |
Zakorzenienie
|
Marina ile kosztuje wizyta ? Nie masz doktorka z NFZ ?
Youyou ciszę, się że dama tak pięknie je. U mnie nadal strajk. Dzisiaj nawet nie zjadła całej kaszki. Zrobiłam obiadek z batata zjadła a na drugi dzień już go nie chciała.. zwalam na zęby. ZMALOWANA !! dane na PW mi daj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekujemy ![]() Dzień dobry Ida, Krystianek Sto lat ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Marina może zapisz Igora do przychodni nfz? często z nim po lekarzach chodzisz, może prywatnie to w wyjątkowych sytuacjach?
taka kontrol to tylko osłuchanie...a kasę trzeba płacić..
#4934 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pranie tez jeszcze robimy w dzieciecym proszku ale zastanawiam sie czy nie przejsc juz na zwykly ![]() ![]() Cytat:
Czyli to normalne jak maluch nie je przy zabkowaniu ?? Bo moja wlasnie co s nie chce jesc.... Brumku jezdzisz na nartach? Super..... tylko raz jezdzilam ale to bylo dawno i tak bardzo mi sie podobalo..... A co Ty na to jakby tesciowa na Twojego wnuka mowila gowniarz smierdzacy?? No wlasnie... moja tesciowa tak mowi i jak twierdzi u nich w rodzinie tak sie mowi i nie zeby to bylo obrazliwe.....Ale jej zapowiedzialam ze mnie sie to nie podoba i nie zycze sobie zeby tak mowila do Olivki.... Albo mowi ze dziecko sie wygnilo.... ![]() A co do spania na brzuszku to dla mnie to jest jakas masakra... bo moja uwielbia a ja jej nie pozwalam w nocy... i tak jak ona sie przekreci to ja fik i z powrotem i tak x razy.... ![]() a u nas z kranu raz gotowana Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Wtajemniczenie
|
Marinko przytulam Cię wirtulnie
![]() Ja bym na Twoim miejscu poszła z Igim do lekarza na NFZ.
#4936 |
Zakorzenienie
|
patik Jest zapisany od urodzenia, nie ma NIGDY miejc, jak chcę go zapisać, mają pierwszeństwo dzieci z Mielca. Próbowałam już kilka dobrych razy...
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Nie wiem, te pielęgiarki są tak nieuprzejme, tak niemiłe... Nie wiem, czy im trzeba coś dać, by zapisały dziecko do lekarza, czy co... ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A może ja jakoś zle gadam przez telefon, jak chcę zapisać małego do lekarza...No nie wiem...
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-13 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Marina zapisać dziecko chore do lekarza? u mnie takiego czegoś nie ma. Tym bardziej chore, bo przecież nie wiem kiedy chore będzie. Jeżeli mam potrzebę dzwonię rano żeby się zarejestrować, w sumie aby kartę przygotowała. Przychodzę na godzinę od której lekarz przyjmuje daję kartę chipową przy rejestracji,pytam kto ostatni do lekarza i czekam w kolejce. Zapisywać się muszę na szczepienia, bo mniej godzin pracy przy dzieciach zdrowych niż przy chorych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Marina jak to
![]() Próbuj rano dzwonić kiedy tylko otworzą przychodnię. Albo jedź z dzieckiem na ręku i na miejscu się rejestruj, może nie odmówią? Może zmiana przychodni? wierzyć mi się nie chce, że mogą tak faworyzować dzieci ze wzgl. na miejsce zamieszkania.. Brumek i laski które robiły piersi brumkowe: mam całą poówjną pierś zawinąć w to ciasto, czy mam ją pokroić? ciekawe jak mi wyjdzie..
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-13 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zadomowienie
|
Bry Kochane kuny
![]() nadrobiłam Was a miałam sporo zaległości! Beatko sto lat spóźnione, ale szczere ![]() co u Neroli???? my mamy dolną jedynkę na górze ![]()
#4941 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry.....
u nas noc przyzwoita niby cos mi dziecie marudzilo kolo 24 ale dalam piciu i dalej spal pobudka byla o 5 rano ![]() ![]() Ja mam tez humor przyzwoity...wybieram sie na poczte i do LIDLA ale czekam az mi kasa wplynie ![]() Jednak widze że u Was tydzien nie zaczal sie sympatycznie ![]() Żanetko - no Emilie silna kobietka po mamusi wiec musi walczyc o swoje ![]() Marinka- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Wtajemniczenie
|
Marina co za znieczulica
![]() Monia co za baba! Jak tak można mówić ![]() Shira mówisz że DOLNA jedynka na GÓRZE ? ![]() ![]()
#4943 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam ten serial.... ja ogladalam na HBO ale teraz leci 3 sezon jesli sie nie myle na Foxlife.... Film o wampirach, wilkolakach.... i innych dziwnych fajnych stworkach... ![]() Jest jedno ciacho... ale jak zobaczysz to sama ocenisz.. ktory to.... ![]() Cytat:
![]() na moim watku sa kwasy... i juz tylko pare dziewczyn sie udziela a ja nie chce byc tematem nr 1 w ich klubie ze przeszlam do was.... ze sie wyspalo..... ![]() niezle , nie? ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Marina przytulam Cie z calych sil..... ![]() a nie masz mozliwosci zeby isc prywatnie do lekarza...? I tak zycze powrotu do zdrowia i trzymam ![]() ![]() Mialam pytac... czy waszym maluszkom tez tak strzelaja stawy...?? Jak czasami mala biore na rece to slysze jak jej np w barku strzeli.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Hej ho!
![]() Idę nadrabiać. Jak stuknie 5000 postów to zapraszam do kolejnej części KLIK Wkradła mi się w tytuł literówka, nie zwróciłam na to uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja z moją mamusią mamy dziś randkę z Edwardem i Jacobem jak Żbik zaśnie to przed świtem jest nasze... ![]()
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
no dziewczyny powaga, a ileż się naprosiłam, by mnie zapisały do tej przychodni, chciałam tam, bo miały szczepionki pneumokoki, a u mnie w Czerminie ( gmina ) nie było szczepionek na pneumo...
sweet pojechał, już o 3 w nocy... Ehh... Cieszę, się, że humor Twój przyzwoity ![]() monia własnie byłam juz prywatnie trzy razy w ciągu ostatnich 10 dni. I zabuliłam w niedzielę 80 zł, w pon. i środę po 50 zł. A gdzie leki...
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-13 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec idz jak pisza dziewczyny... wez malego na rece i powiedz ze musszi sie widziec z lekarzem i tyle... Kurcze ja mam taki pysk zebym nie odpuscila..... ![]() Czy dzieci podczas snu musza plakac?? A nie moga np smiac sie.... ![]() moja wlasnie przed chwila spala i smiala sie .... ciekawe co jej sie snilo.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Marina a to nie możesz sama kupić pneumo?Ja pierdziele, ale problemy robią.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Durna małpa ze mnie, że czytam te pierdoły, nie wiem po co ![]() 2. Spróbuj ziemniaka z dynią z Hippa, ja to pierwsze podalam. Możesz też spróbowac poszukać eko sklepu-jak radzi Marzenka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam nadzieję, że to taki jednorazowy incydent, dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Adaś skubaniec ![]() Cytat:
![]() Fatalna masz sytuację z tą przychodnią. U nas to nie do pomyślenia. Ja dzwonię dzisiaj i najpóźniej lekarza mam na drugi dzień, chyba że nagly wypadek to nawet w nocy mogę podjechać, bo jest dyżur całodobowy. I to wszystko na NFZ. Dzwoń tam i sie kłóć! Szkoda dziecka. Cytat:
![]() ![]() Nooo widzisz, a ostatnio się zastanawialaś kiedy sie wyśpisz ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.