|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
No hejmamusie
pisze ze szpitala nic się u mnie nie dzieje, szejka zamknięta, brzuch wysoko i nadal nic konkretnego nie wiem czy będę mieć c c. Jutro będzie mój lekarz to może się czegoś dowiem Zośka gratuluje!sorki za błędy ale pisze z telefonu
|
#3212 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
- w szpitalu tak, mialam takie podkladty seni i przydaly sie, bo poscieli nie zmieniali, juz domu po tyg juz nie potrzebowalam - bardzo duzo... bo czesto zmienialam no i duzo krwawilam, na sam szpital chyba z 5 czy 6 pak ![]() - po sn tantum rosa co wizyta w wc i osuszalam recznikiem pap - polozna z przychodni nfz gdzie zapisalam dziecko Cytat:
Cytat:
moj noca spi z 9-10h plus kilka dziennie
|
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zosia gratuluje!!! Trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach i cieszę się z tymi, które wyszły już do domków ze swoimi dzidziusiami. Chyba nic dziś nie popiszę z Wami bo mój Michaś płacze od rana, nie wiem co mu dolega
|
|
|
|
|
#3214 | |||
|
Rozeznanie
|
Kochane dziecko, obudziło się, zjadło i spi dalej
Teściowa dziś nas owiedza i ma przywieść jedzenia na tydzień żebym nie musiała się tym męczyć - miło z jej strony No i dziś przyjeżdża moja mama, tata i 2 siostry zobaczyć Gabryśkę...mama zostaje na tydzień, a oni wracają ( 200km w jedną stronę)...ale muszą ją przecież zobaczyć Cytat:
![]() Cytat:
- nie zabezpieczam bo mam poprostu normalny okres, - jedno szpitalne, teraz używam zwykłych podpasek, - zwykła woda + ew. szare mydło + dobre osuszenie ręcznikiem papierowym, - jeszcze nie była, czekam ![]() Cytat:
|
|
#3215 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to Lilka zabrala mi termin Cytat:
pomyslalam, ze dzisiaj lub jutro wybiore sie do przychodni, bo mamy niedaleko, a spacer sie przyda przed porodem i zapytam moze... Cytat:
Ja mam taka -rozmiar 6/no i inny- kolor morski - dostalam w prezencie od siostry, z ktora "upierdliwa" pani Niemka w sklepie zrobila podobno dlugi wywiad. Siostra musiala m.in opowiedziec, kto bedzie nosil, jaka dzidzie, jak dlugo, czy maz tez bedzie nosil, czy poczatkujaca, czy wprawiona itd, itp i wtedy polecila wlasnie ta. Moze ta stronka bedzie pomocna. Ja sama tez jestem na etapie czytania i nauki. Cytat:
a szare bydlo moze byc ten bialy jelen w plynie z dozownikiem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podklady tez mam te seni, wezme je w takim razie na wszelki wypadek 5-6 ... a tantum rosa stosowalas w irygatorze czy jak? ![]() dzidzie zapisywalas po porodzie? moze to glupie pytanie, ale wlasnie nie wiem, bo teraz nie mam dzidzi, wiec jak mam ja zapisac, a po porodzie moge nie byc w stanie, to wtedy ewentualnie tz by mogl, tak?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-13 o 15:30 |
||||||
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Wszystkim nowym Mamusiom i ich Maleństwom serdecznie gratuluję! A jednak poszła fala Lista oczekujących szybko się teraz skraca ![]() Pędzę nadrabiać, bo już dawno nie miałam 7 stron w plecy... |
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Inutil, znalazlam jeszcze "chustowe" forum. Moze akurat sie przyda.
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
u nas od 3 dni koszmar ;( mały chyba zaczął ząbkować myślałam że to niemożliwe tak szybko ale sprawdzałam dziś w necie i jednak możliwe mały od kilku dni strasznie mi się ślini aż taka piana mu idzie z ust jak by miał wscieklizne ![]() do tego od 3 dni jest bardzo marudny nerwowy płacze mało śpi jak zaśnie to po chwili zrywa się z płaczem do tego wpycha cały czas piąstki do buzi i je gryzie jak leży na brzuchu lub na boku to trze policzkiem o poduszke i od 3 dni ma rozwolnienie szukałam tych objawów w necie i wszystko wskazuje na ząbkowanie ciekawe jak długo teraz bedziemy się z tym męczyć ;(
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tantum zrobiłam sobie w butelce po wodzie z tzw bidonem, po kazdym wc podlewalam sie i osuszalam recznikiem oraz zakladalam nowa podpache po porodzie zadz do wybranej przychodni mającej umowe z nfz ![]() sama od studiow nie korzystalam z przychodni panstwowych bo zawsze z pracy miałam abonamenty na prywatna wiec nawet nie wiedzialam nic o deklaracjach i innych tego typu rzeczach
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktiko, dobry pomysl z tym bidonem jakby co co do deklaracji, to pewnie nie pamietasz, czy bylo tam cos o szczepieniach?
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nr 1 ma jedną dziurkę - od urodzenia nr 2 ma dwie dziurki - od 1 miesiąca----> teraz my ten używamy. Alan skończył 5 tyg nr 3 ma trzy dziurki - od 3 miesiąca opis na fotce Alan ssie dwie dziurki (fajnie to brzmi
|
|
#3224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Mijus u mnie kilka dni bardzo leciało, potem tydzień jak na okres, a potem 2 tyg plamiania. W sumie 4 tyg.
|
|
#3226 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja jak zwykle Orient Express - ile zdążę, tyle napiszę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I to strzela kupą tak, że trzeba się chować ![]() Cytat:
![]() Jedynek miałam mało, i jedno opakowanie dostałam. To co mi zostało dam bartowej Tzta, ona ma niedługo rodzić, to akurat wykorzysta Teraz też nie kupuję pieluch na zapas, bo nie wiem, kiedy na trójki przejdziemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- jedno, ale tylko dlatego, żeby zużyć, skoro już kupiłam. Zwykłe podpaski cienkie by wystarczyły - mydłem bambino i osuszam - położna z przychodni, ale nie z tej do której należe - można sobie wybrać skądkolwiek Cytat:
Cytat:
My miałyśmy wczoraj ciężki wieczór. Mała dosała takiego ataku płaczu, że ja się poryczałam z nią, a TZ dzwonił o 21:30 do położnej, żeby zapytać co robić .. Kazała podać Espumisan ... Chyba pomogło, bo mała jeszcze trochę pokrzyczała, a potem jak moja mama ją na rękach uśpiła o 23 to mała spała w wózku do 4:30 rano ... Dzisiaj też pospała do południa trochę, więc zrobiłam sobie prasowanie i nawet obejrzeliśmy z TZtem film Ale teraz tatuś poszedł do pracy, to malutka niespokojna - woli jak tata w domku jest Może jeszcze coś nadrobię
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-02-13 o 16:44 |
|||||||||
|
|
|
#3227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tych podpasek gigantów zurzylam jedną paczkę a po 3 dniach używałam zwykłych dużych podpasek (poleacam bella nova). Ranę po cc myje się mydłem podcasz kąpieli, krocze myje przez pierwsze 24 h położna bo nie wolno wstawać. Po porodzie przyszła położna nie ze szpitala, tylko z przychodni w której zapisałam moje dziecko.
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tych wielkich belli chyba 4-5 (w szpitalu dają takie wielkie też z matopatu, coś na 'A' dobrze od nich wyżydzić i wynieść do domu 3. ranę podmywałam po czymś grubszym a zmieniałam podpachy dość często... coś mi zwieracze puściły i jak kichnę to lubię popuścić więc dalej noszę wielkie maxi bella ![]() 4.położna z przychodni Cytat:
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuski, jutro walęWtynki
macie jakies prezenty? ja z racji tego, ze groszem nie smierdze, (a by sie przydalo,zebym zasmierdla, bo musze uzbierac na laktator
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
chuste sprawily nam w prezencie siostry meza z Londynu. jest ona elastyczna, ale nie jest to taki zwykly kawalek materialu, tylko juz jakos specjalnie zszyty firmy Close Baby Carrier
|
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
zośka gratulacje
a my mamy mały problem z usypianiem małego na rękach spi jak ta lala a jak tylko się go do łóżeczka odkłada to się budzi nie wiem jak go oduczyć spania tylko na rękach ![]() a tu mój mały królewicz
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3233 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale spytam się go jak wróci czy pamięta my się nie zastanawialiśmy czy szczepić czy nie szczepić więc na pewno nie wczytywał sięteraz tylko gdybamy nad podziałem szczepionek a mamy czas do 22.02 ![]() Cytat:
i ślinior plus tetra cała mokra, swoja droga powinnam lac go po pupie bo marnuje moje cięzko wydojone mleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sama nie dostałam złamanego kwiatka z okazji narodzin syna więc nie będzie nic a nic ![]()
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pierdzielę Walentynki, moja Walentynka drzemie własnie na moim łóżku własnie i budzi się jak ją bąk w brzuszku rajbuje ![]() Cytat:
![]() Ale zauważyłam, że mojej też się zaczyna na rękach podobać i mnie to martwi - dobrze, że mam jeszcze ręce mamy i TZta do wykorzystania
|
|
|
#3235 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- niczym nie zabezpieczałam - dużo w domu tez ich uzywałam do jakiegos 2 tyg po porodzie(ale mogłabym uzywać podpasek tylko się bałam bo miałam problem ze szwami) - tantum rosa przemywałam za każdym razem jak byłam w wc i po każdym prysznicu, teraz jeszcze sie podmywam po prysznicu- miałam roztwór w butelce i po prostu lałam tam ![]() no a myłam się lactacydem na przemian z szarym mydłem z dozownikiem - u mnie w szpitalu dzwonią do położnej z przychodni i ona przychodzi w pierwszym dniu juz po wyjściu ze szpitala Cytat:
Cytat:
i jak działa? mam tak dośc tych kolek i płaczu...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3236 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wlasnie, Agawoo, moze przegapilam , ale jak daliscie malutkiej na imie?Cytat:
Cytat:
oooo fajnie,ze nie ma rejonizacji za Twoja Malutka, zeby juz nie cierpiala ![]() Cytat:
a dziecko zapisywalas kiedy? ![]() Cytat:
![]() Kochana, a kiedy zapisywalas dziecko do przychodni? Zadzwonilas tam i przyszla i wtedy deklaracja, czy sama musialas dreptac? Co do jedzonka, to ja znowu polece wiedza teoretyczna od poloznej. Podobno nie ma co sie kurczowo trzymac tych wszystkich wytycznych - kto ile w jakim wieku ma zjesc, bo ludzie sie rozni i zdarzaja sie niejadki, zdarzaja sie zarloki i trzeba sie dostosowac do ich potrzeb, wiec moze faktycznie zrob tak, jak pisza Laski, zeby troche mniej karmic?
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
zosia gratulacje!!!!
|
#3238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Anabellita, Zośka gratulacje!!!!!!!
![]() Cytat:
ale stwierdziłam, że se zdejmę, bo jeden się chował i był cypek widać tylko... ![]() Cytat:
mmm kremik na rączki jak marzenie ja przeczekuje często ![]() Cytat:
Cytat:
jak zlikwiduje rozstępy i rękaw magika dojdzie do swoich kształtów to może wtedy... Cytat:
no tak żeby był na środeczku jak pipka ![]() ![]() KOMU ZDJĄĆ SZWA??? komu komu bo idę do domu ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
nie zapisywałam dziecia- one na wypisie pytają się do jakiej przychodni należysz itp itd i tam wysyłają info, Ty podajesz swój nr kom i one same dzwonią i się z Tobą umawiają na 2-3 dzień muszą być u Ciebie w chacie co do jedzenia, cały czas 90ke jedziemy i wypija tyle ile chce, inaczej nie wiem jak dawkować miarki
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3240 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ja Cieeeee... jaki sliczny
Cytat:
![]() Cytat:
ci nasi faceci sa chyba troche niedoinformowani, bo nie wiedza, ze po porodzie bez kwiatow sie nie przychodzi Cytat:
chyba ze jutro zaczne rodzic, to wtedy dostanie dzieciaka na walentynki i lepiej, zeby dal mi cos w zamian... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale siostra nie narzeka na brak finansow poza tym niemieckie wyplaty troche sie roznia od polskich Jeju, Dziewczyny, przepraszam ....a le tz przywiozl mi niedawno 3 nalesniki zrobione przez Ukrainke (pracuje u nich w restauracji; ja tak naprawde mam polowie krwi ukrainskiej w sobie i jak sobie przypomne kuchnie babci to aaachhhhhhhhh
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-13 o 17:08 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

pisze ze szpitala nic się u mnie nie dzieje, szejka zamknięta, brzuch wysoko i nadal nic konkretnego nie wiem czy będę mieć c c. Jutro będzie mój lekarz to może się czegoś dowiem 

"
musi być 60
w sferze marzeń 58
Gabrysia - 09.02.2012

a zmieniałam podpachy dość często... coś mi zwieracze puściły i jak kichnę to lubię popuścić więc dalej noszę wielkie maxi bella 

, ale jak daliscie malutkiej na imie?
za Twoja Malutka, zeby juz nie cierpiala

komu komu bo idę do domu