|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
no ja to z dozownikiem miałam
Cytat:
jestem w szoku!!!!Cytat:
ja jestem z nich zadowolona. niedrogie i dobreCytat:
Cytat:
w niedziele tz obiecał zabrac mnie na pizze walentynkowa ;D
|
||||
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
a dziewczynki są mniejsze więc mniej jedzą, hmm?? tak jak moja bądź Magdy
|
|
#3243 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poKeglujesz troche i zaraz bedzie gites a rozstepy bledna, wiec nie panikuj bejbe Cytat:
![]() ale spoko, nie poddaje sie ![]() Cytat:
Cytat:
tylko jestem ciekawa,czy nie beda robily mi porblemow, skoro ja jestem przy takiej innej przychodni,troche dalej, a mam jedna na tej samej ulicy, na ktorej mieszkam moze sie krolewnom nie bedzie chcialo ruszac i beda stekac ![]() Cytat:
Cytat:
naciagnij go na cos popraw sobie humor jeju, jeju i kto tu jest waflem
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-13 o 17:23 |
||||||
|
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://sklep.ekodzieciak.pl/chusta-n...nej-p-524.html Na razie leży i czeka ![]() Dla karmiących piersią - znalazłam dzisiaj takie zalecenia dietetyczne: http://szpitalmadalinskiego.pl/sites...-karmienie.pdf |
|
|
|
|
#3245 | |||
|
Wtajemniczenie
|
to git, bo takie juz mam zakupione
Cytat:
![]() facetom to jakos tak latwiej "nie moc sie doczekac" ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
a jak bedziecie sie uczyc? Cytat:
super rozpiska wydrukuje sobie i powiesz na lodowce
|
|
#3246 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ząbkowanie? Jest miesiąc różnicy między naszymi chłopcami! Jutro lecę do lekarza na szczęście i się wypytam.
|
|
#3247 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ulewa jak jest juz faktycznie przejedzona, ale to bardzo rzadko Cytat:
A chodzi o to, ze obserwujesz dziecko i po 3 ziewnieciu (kiedy dziecko nie płacze/uspokoi sie) kładziemy do łózeczka. Jezeli uzywacie smoczka to dac, jesli nie to polozyc przy buzce pieluszke tetrowa. Wlacz kolysanki i np. glaszcz po glowce. Jezeli zaczyna plakac poklep po pleckach. Poczytaj sobie bo warto, naprawde Moja tak sie nauczyla, ze teraz jak chce ja ululac na rekach to krzyczy a jak klade ja do lozeczka od razu sie uspokaja![]() http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4 Cytat:
ktoregos dnia musze sprobowac tylko bobotic podawac i wtedy zobaczymy---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Zośka gratulacje dla Ciebie i Lilki!!! ![]()
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Trzymam kciuki, żeby Twoja malutka dzisiaj była grzeczna Cytat:
![]() Mała ma na imię Amelka w końcu, Tz podjął męską decyzję i jest Amelka Zuzanna No mała Zyrafka ma taki zasięg, że hoho - ostatnio kupa wylądowała prawie na szafie cudem omijając moją głowę (schyliłam się po coś, a mała była na przewijaku ) Lecę, bo mała stęka
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
a w ogóle to się musze pochwalić bo na narodziny córeczki dostałam wielki bukiet czerwonych róż
magda to ja nie wiem właśnie czy kupować mam sab simplex ale po nim gorzej z małą...
|
#3250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nawet czasem domaga się więcej ![]() Cytat:
a ja: "cooooooo, OD TEŚCIÓW a nie od ciebie" ![]() ![]() noż myślałam że mu łeb urwę
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
raqla też sobie drukne i powiesze na lodówce
dzięki
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj u nas połozna była i pytałam ją o sab simplex- powiedziała, ze spokojnie mozna nawet do 6.go miesiąca podawac jeśli pomaga....Na kolki zalecała:
-rozgrzewanie brzusia pieluszką tetrową przeprasowaną żelazkiem -lekko suszarką mozna rozgrzewac (uwazac zeby nie przegiąć) -noszenie brzuszkiem do dołu i wtedy masować plecki jeszcze -ciepłe kąpiele czyli generalnie zadna nowosc
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja owszem dostałam taki bukiet, ale od teściów
|
|
|
#3254 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3255 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo ladne imiona Cytat:
brawa dla tego pana ![]() Cytat:
rodzice kupili, to tak jakby on kupil echhhhhh faceci ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
no tak, pewnie sporo mamusiek sobie wybrala termin walentynkowy ![]() a nie mozesz zadzwonic do swojego gina i sie zapytac? A moj gin z Mazur juz ktorys raz do mnie pisal, co tam u mnie slychac. Jak ja go kocham
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie doktorek poszedł... Bardzo fajny, rzeczowy, odpowiedział na każde nasze pytanie i...
wypryski to połączenie trądziku (czyli hormony) i najprawdopodobniej uczulenie na białko mleka Pytałam o brzuszek, mówił, że skoro teraz nie ma problemu z kolkami to nie powinno być już mocnych, oby miał rację. No i spokojnie może spać w nocy te 6-7 godzin bo przybiera Powiedział, że poleca skojarzone przez to tylko, że te dla wszystkich są koreańskie i lepiej tego dzieciom nie dawać. Pneumokoki polecał, za to rotawirusy zupełnie nie. Więc tak zrobimy MMONIKA9, BORO sprawdzcie sobie jeszcze objawy zapalenia dziąseł, bo to ma podobno takie same objawy właśnie jak ząbkowanie. Cytat:
![]() zobacz w rosmanie, tam przy półce przy mini produktach są małe pojemniczki (takie do samolotu) i w nich powinna być butelka z atomizerem. Ja kupowałam cały zestaw kiedyś i była w nim taka Cytat:
) a po powrocie do domu były balony i baner WITAMY W DOMU. łzy mi się w oczach zakręciłyCytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-02-13 o 18:55 |
|||
|
|
|
#3257 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podobno te kombajny 5w1 i 6w1 sa najgorsze ![]() na tej stronce jest kilka wskazowek, jak "bezpieczniej" szczepic dziecko - moze akurat ktoras bedzie chciala poczytac Cytat:
nie wpadlam na to ![]() juz myslalam, zeby kupic taki spryskiwacz do kwiatow, tylko go wyparzyc ale faktycznie w rossmanie moze beda Cytat:
to Twoj tz na razie prowadzi w rankingu kochany, nie ma co Moj wlasnie przywiozl mi pizamke do rodzenia. Kurcze, szkoda mi jej troche na porod, bo jest taka nawet fajna, niebieska z kolorowym misiem i do tego ma szlafroczek z takiego samego materialu. No, ale moze tez mi sie uda ja wyprac i dalej jej uzywac, jak Zuzia ![]() A wlasnie, a propos szlafroka. Bralyscie taki gruby frotte czy zwykly lekki bawelniany wystarczy?
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
HURRA użyłam Happy Bella i nie przesikał się od tamtego czasu
czyli pampersy za małe już że też ja sama na to nie wpadłam, DOBRZE ŻE JESTEŚCIEByłam w końcu u pediatry na te problemy z brzuszkiem małego, kazała podawać INFACOL (lepszy według niej niż bobotic) podawać tak jak Sab Simplex czyli 15 kropli i oczywiście dalej zero nabiału . TŻ właśnie poleciał do apteki i zobaczymy jakie efekty. ona kazała przed każdym posiłkiem ale mały czasem je co godzinę więc jak WY PODAJECIE SWOJE KROPLE?? CO ILE?? |
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo... poczytam sobie o tych szczepionkach a tż kochany, nie ma co. Napiszę jeszcze ze super się sprawdza w roli taty. Jak Julek zaczyna płakać to bierze go ode mnie i walczy sam (chociaż Julek rzadko płacze, najczęściej jak jest głodny - to tż nic nie poradzi na to ;-)) Szlafroka nie bierz grubego. Na oddziałach z noworodkami jest bardzo ciepło, jak już to lepiej cieniutki ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
mamy dwie paczki, potem będziemy testować biedronkowe chyba ;-) bo biedronka pod nosemja kropli nie daje, bo u nas jedynie problem skórny na szczęście. A co do jedzenia, co jesz? a czego nie? bo ja do tej pory jadłam wszystko. I lekarz robił wielkie oczy jak powiedziałam, że jadłam gołąbki i pizzę ![]() :brzyda l:
|
||
|
|
|
#3260 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=staraupa;32265300]Kochane! dziękuję za odpowiedzi w sprawie pępuszka, uspokoiłyście mnie. pępek wisi na włosku więc może wkrótce odpadnie i dlatego krwawi
![]() U nas dalej akcja kupka = prężenie ,sapania, stękanie, ja od 5 dni nie jem nabiału ale poprawy nie widać. Na razie nic nie podaje ale czekam aż skończy 3 tyg to podam ten Bobotic. Wczoraj ostatnio robił kupę ok 18 i do teraz nic, śpi i się pręży i stęka oj ciężki to będzie dzień...Czy wasi synkowie też ciągle przesikują ubrania?? u mnie to dziennie kilka kompletów potrafi przesikać, a używamy pampersów więc powinno być ok? nie wiem czy źle je zakładam czy co, ale ciągle z boku ma mokre ubranka maluch jeden. ja dalej mam obniżony nastrój, kurcze kiedy to minie, najgorzej jest właśnie w poniedziałek, jak tż do pracy a my sami ciągle sięczegoś boję....nigdy nie miałam takich jazd, przynajmniej już tyle nie płacze co wcześniej. Nie spodziewałam się że w połogu są takie " atrakcje"![]() Co można brać przy karmieniu na zaparcia?? ręce mi opadają tak się męczę... QUOTE] mój Bartuś też przesikuje pieluszki,gdzies bokiem wylatuje ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Zośka gratulacje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Dziewczyny czy Wasze Maluszki też mają czasami zimne dlonie??? |
|
|
|
|
#3261 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
badanie trwa;lo 3 minuty najpierw badal recznie a potem miedzy walki. trzeba miec 2 pieluchy tetrowe.---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
a co do podaskow i podkladow.. to mi po cc tylko jenda paczka podpasek poszla duzych a potem wkladki. a podklad jedenw szpitalu.. ale dalej kupuje bo sa super do przwijania![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- [QUOTE=NataliaM1103;322811 89] Cytat:
na zaparcia gotowane jablka kompot z jablek
|
|
#3262 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
WITAM!! kurde... kiedy ja urodze
ja już chce być po!!! normalnie kogo nie spotykam to "a to ty jeszcze nie urodziłaś?" albo "a to Pani jeszcze chodzi" ... nie Ku...wa toczę się !! no normalnie niech mi ktoś jeszcze zada to pytanie to chyba urodzę na miejscu bo oszaleję... ciekawe czy do piątku coś mnie ruszy czy zas się przeterminuję .... łeeeeeeeee ;(Cytat:
i dupa... nic się nie dzieje.. ![]() Cytat:
i powiem, że ja podnosiłam mu wyżej bo synek miał do kontroli USG jeszcze śledzionę, wątrobę itd, więc do samych bioderek też powinno tyle wystarczyć ![]() Cytat:
Cytat:
- niczym nie zabezpieczałam, ale pierwsze 2 tyg leżałam po porodzie w szpitalu z małym i tam trzeba było podkładać podkład, ale wiem, że miałam ciągle praktycznie ten sam bo był ciągle czysty... ![]() - tych wielkich O TAKICH to chyba jedną i to nie całą, bo tylko 2 pierwsze dni ich używałam, potem przeszłam na TAKIE i tych chyba zużyłam też 1 paczkę, tylko, że ja powiem, że ja się szybko przestała czyścić bo 6 dni po porodzie miałam czyszczenie macicy (bo mi się skrzepy porobiły) więc po tym jak mnie wyczyścili to już potem mało co leciało, że po czasie mogłam na wkładki przejść ![]() - ranę po sn (po nacięciu) myłam w pierwszym dniu tylko wodą letnią, a potem zwykłym szarym mydłem, teraz mam mydło w płynie biały jeleń takie z pompką - położna, która przyszła to z przychodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla TŻ !!!Cytat:
|
|
|
#3263 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ech, ale taka jest prawda, ze lekarze sami sa w tej kwestii niedoinformowani... albo poczytaja wskazowki i zapewnienia producentow szczepionek i tyle
ja stwierdzilam, ze najmniejszym zlem bedzie zaszczepic, ale postaram sie je odroczyc jak najdluzej sie da i szczepic pojedynczymi, oczyszczonymi w pewnych odstepach czasowych - nie wszystko na hura (wolalabym co prawda niektorych szczepionek w ogole uniknac - ale wtedy moga mi robic problemy w przychodniach, przedszkolach itd) Cytat:
musialas zrobic cos dobrego w poprzednim zyciu, ze Cie tak los obdarowal ![]() Cytat:
od razu moja torba do szpitala jest o polowe mniejsza, bo mialam wpakowany tam gruby szlafrok Cytat:
![]() Cytat:
a kupujesz te seni? bo jeszcze fajne widzialam w rossmanie - takie kolorowe ladniejsze od seni
|
|
#3264 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Drugie podejście do nadrabiania ![]() Cytat:
![]() My też 18 marca ![]() W co planujesz ubrać Maleństwo? no i siebie? Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia w wykurzaniu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- zużyłam 3 opak. tych podkładów, ale tych szpitalnych, bo Bella była ogromna - Biały jeleń i octanisept - położna ani ze szpitala ani przychodni dobra, nadrabiam dalej
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
dzwonilam do tesciowej by w pracy wstapila do apteki po masc na dziasla bo odjade tu dzis za chwile masakra mały ryczy strasznie sprawdzałam palcem dziasla ma twarde i rozowe ale caly czas wpycha te raczki do buzi i tak smiesznie wypycha jezyk i tak rusza buzka jak by przezowal cos albo jak by zol gume o i spi mi po 15-20min i sie zrywa z placzem ;(
kolki to raczej nie sa bo kupki robi normalnie dzis zrobil juz 4 luzne tzn rozwolnieniema tempke sprawdzalam wiec ma normalna 36,4 wiec co to moze byc innego??
|
#3266 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- yyy...jutro po obiedzie, zeby przed jeszcze polnoca pojsc spac no co za kretynizm ![]() wylaczylam juz telefon ![]() mam tylko taki tajny, ktory zna tylko tz i te dziewczyny z Wizazu, do ktorych pisalam ![]() Cytat:
![]() ale tak sobie mysle, ze to moze przez wyposzczenie ![]() Cytat:
Cytat:
echhh... i teraz nie wiem wlasnie, czy w ogole mnie gdzies przyjma, skoro chce pozniej podac szczepionki ? ciekawe, czy moge powiedziec, ze jestem niezdecydowana co do przychodni i ze wybiore po powrocie do domu i sama zadzwonie do przychodni? najlepiej jeszcze,zeby to mnie dali ta karte szczepien Cytat:
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
aha no i krztusi mi sie slina tak ma zwiekszony ten slinotok ze 2 razy by misie udusil nie nadaza przelykac zaczyna kaszlec krztusic sie niewiem co robic ;(
|
#3268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
przyda sie, bo Nietopinka siedzi w ciepelku i ani mysli wychylic nosa na mroz ![]() Cytat:
Cytat:
to skad ta polozna ? ![]() i czy pytali sie w Twoim szpitalu, do ktorej przychodni dziecko bedzie zapisane? ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Mam wiadomosc od Anabelity: Hej Niestety tak szybki nie pojawie sie na watku mamusiowym,bo moje dziecie dostalo zoltaczke Na dodatek jest jakis zastoj w porodach i zostalam samiutenka na sali buuu... Ciekawa jestem co u Was? Oczywiscie gratki dla rozpakowanych mamus.
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
najadlam sie ananasa i poskakalam na pilce ide sie kapac bo mlody z dniem dzisiejszym juz jest malym spoznialskim
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, a nie mozesz zadzwonic do tej poloznej, ktora miala u Was patronat?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

ja jestem z nich zadowolona. niedrogie i dobre

a dziewczynki są mniejsze więc mniej jedzą, hmm?? tak jak moja bądź Magdy
jak zlikwiduje rozstępy i rękaw magika dojdzie do swoich kształtów to może wtedy...

, ale jak daliscie malutkiej na imie?