Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 17:06   #3241
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

a szare bydlo moze byc ten bialy jelen w plynie z dozownikiem?

?
no ja to z dozownikiem miałam
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej laski
u nas od 3 dni koszmar ;(
mały chyba zaczął ząbkować myślałam że to niemożliwe tak szybko ale sprawdzałam dziś w necie i jednak możliwe
mały od kilku dni strasznie mi się ślini aż taka piana mu idzie z ust jak by miał wscieklizne
do tego od 3 dni jest bardzo marudny nerwowy płacze mało śpi jak zaśnie to po chwili zrywa się z płaczem do tego wpycha cały czas piąstki do buzi i je gryzie
jak leży na brzuchu lub na boku to trze policzkiem o poduszke i od 3 dni ma rozwolnienie szukałam tych objawów w necie i wszystko wskazuje na ząbkowanie ciekawe jak długo teraz bedziemy się z tym męczyć ;(
o matko z córką!!!!!!!!!!! jestem w szoku!!!!
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Staraupa mój piękniś przesikiwał pampersy 1, więc używa od 3 tyg życia dwójki i jest super. Chociaż ja jednak się skłaniam ku huggies - mają sztywniejszy pas i lepiej się trzymają. Pampersy są mięciutkie, ale to trochę wada. Na razie używamy pampers i huggies na zmiane.[COLOR="Silver"]

.
my tez na dwójkach lecimy ale na babydreamach ja jestem z nich zadowolona. niedrogie i dobre
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
z humorem różnie- dziś ryczę all day... bez teściowej ciężko- jak była w sob w pracy to P. filował ze mną przez całą noc... Moja je co 3,5-4 h ogólnie, w nocy rzadziej... ale te 7 razy dziennie jest po 90 ml + 3 miarki mleka... i wypija tyle ile może- beknie, resztę ulewa, czyli ten 'nadmiar'... teściowa mówi, że po prostu za dużo w brzuszku, ale sobie to unormuje i dajemy cały czas tak samo, raz wypije 70, 80, 90 więc wiesz... a co ile Twoja je?? ulewa?? na bebilonie pisze że od 2 miesiąca powinno dziecko jeść 120 ml
moj junior ma tasiemca chyba. pożera te 120 + 4 miarki mleka i za 2,5h w dzień awantura o jedzenie!!!! co ja mam mu poradzic? help!!!
Cytat:
Mamuski, jutro walęWtynki

macie jakies prezenty?
ja z racji tego, ze groszem nie smierdze, (a by sie przydalo,zebym zasmierdla, bo musze uzbierac na laktator) napisze chyba tylko jakas ladna karteczke i wykorzystam pomysl Kamciurki na karteczke na sen dla taty
my nie kupujemy sobie prezentów bo tysz kasy za duzo nie mamy w niedziele tz obiecał zabrac mnie na pizze walentynkowa ;D
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:16   #3242
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
moj junior ma tasiemca chyba. pożera te 120 + 4 miarki mleka i za 2,5h w dzień awantura o jedzenie!!!! co ja mam mu poradzic? help!!!
kurka, wiesz co... MissZuzi chłop też dużo je- może faceci tak mają? a dziewczynki są mniejsze więc mniej jedzą, hmm?? tak jak moja bądź Magdy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:19   #3243
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a tam nie znasz się waflu jak zlikwiduje rozstępy i rękaw magika dojdzie do swoich kształtów to może wtedy...
toc nie mowie, zeby Andriu se w proznie pchal

poKeglujesz troche i zaraz bedzie gites
a rozstepy bledna, wiec nie panikuj bejbe

Cytat:
Napisane przez Agatek
to jesteśmy umówione!
na razie jakis cholerny Gdynianin mi zgarnal 30 baniek sprzed nosa
ale spoko, nie poddaje sie
Cytat:
Napisane przez Agatek
no tak żeby był na środeczku jak pipka moja często sika przy zmianie pieluchy, strumień jest i czasem skarpecioche podłoży i muszę szybko zmieniać śmierdziuszce
ja bym powiedziala, ze z charakteru to ona jest cala po mamusi
Cytat:
Napisane przez Agatek
w szpitalu chodź co jakiś czas do położnych prosząc o wkłady bez problemu- dadzą całe opakowanie tj. 10 szt nie zapisywałam dziecia- one na wypisie pytają się do jakiej przychodni należysz itp itd i tam wysyłają info, Ty podajesz swój nr kom i one same dzwonią i się z Tobą umawiają na 2-3 dzień muszą być u Ciebie w chacie
a to fajnie...
tylko jestem ciekawa,czy nie beda robily mi porblemow, skoro ja jestem przy takiej innej przychodni,troche dalej, a mam jedna na tej samej ulicy, na ktorej mieszkam
moze sie krolewnom nie bedzie chcialo ruszac i beda stekac

Cytat:
Napisane przez Agatek
co do jedzenia, cały czas 90ke jedziemy i wypija tyle ile chce, inaczej nie wiem jak dawkować miarki bo od 90 są 3 miary, teraz wypiła tylko 70 ml..
to moze podawaj jej np 70 i nie budz na dokarmianie i wtedy obserwuj, jak sie sprawy beda mialy

Cytat:
ja nic nie kupuję tż coś chciał mi kupić, ale nie czuję 'tego' ani nie mam ochoty pomyśleć co bym chciała...
eee tam
naciagnij go na cos
popraw sobie humor
jeju, jeju
i kto tu jest waflem

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-02-13 o 17:23
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:25   #3244
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
[/COLOR]Czy któraś używa chust, albo ma zamiar? Bo nie kojarzę tematu, a właśnie chcę zacząć poszukiwania i kupić jakąś kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę...
My z TŻtem mamy zamiar (na SR była pani od wiązania chust), więc na gwiazdkę kupiliśmy sobie taką:
http://sklep.ekodzieciak.pl/chusta-n...nej-p-524.html
Na razie leży i czeka

Dla karmiących piersią - znalazłam dzisiaj takie zalecenia dietetyczne:
http://szpitalmadalinskiego.pl/sites...-karmienie.pdf
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:30   #3245
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no ja to z dozownikiem miałam
to git, bo takie juz mam zakupione
Cytat:
Napisane przez Neska
my nie kupujemy sobie prezentów bo tysz kasy za duzo nie mamy w niedziele tz obiecał zabrac mnie na pizze walentynkowa ;D
moj caly czas mowi, ze nie ma w tym roku walentynek, bo mam isc i urodzic

facetom to jakos tak latwiej "nie moc sie doczekac"

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
My z TŻtem mamy zamiar (na SR była pani od wiązania chust), więc na gwiazdkę kupiliśmy sobie taką:
Na razie leży i czeka
ooo, sporo rodzicow chwalilo te chusty Nati

a jak bedziecie sie uczyc?

Cytat:
Napisane przez Raqla
ooooo
super rozpiska
wydrukuje sobie i powiesz na lodowce

Stary 2012-02-13, 17:43   #3246
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
UWAGA!

Napisałam wczoraj sms do Zoskisamoski odpisała mi dzisiaj :

"Lila urodziła się wczoraj (12 luty) o 15:50, sn, waży 2900 gram i ma 53 cm. Dostała 9 pkt. Rodziłam 7 godzin licząc od skurczów początkowych. Więcej opowiem jak wejdę na neta, na razie jestem obolała, że nie dałabym rady. Pozdrów dziewczyny "

Cytat:
hej laski
u nas od 3 dni koszmar ;(
mały chyba zaczął ząbkować myślałam że to niemożliwe tak szybko ale sprawdzałam dziś w necie i jednak możliwe
mały od kilku dni strasznie mi się ślini aż taka piana mu idzie z ust jak by miał wscieklizne
do tego od 3 dni jest bardzo marudny nerwowy płacze mało śpi jak zaśnie to po chwili zrywa się z płaczem do tego wpycha cały czas piąstki do buzi i je gryzie
jak leży na brzuchu lub na boku to trze policzkiem o poduszke i od 3 dni ma rozwolnienie szukałam tych objawów w necie i wszystko wskazuje na ząbkowanie ciekawe jak długo teraz bedziemy się z tym męczyć ;(
Monia! Nawet sobie nie żartuj, bo u nas dosłownie i dokładnie takie same objawy jak u mojego Krzynia Od 2 dni tak mamy.
Ząbkowanie? Jest miesiąc różnicy między naszymi chłopcami!
Jutro lecę do lekarza na szczęście i się wypytam.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:44   #3247
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
z humorem różnie- dziś ryczę all day... bez teściowej ciężko- jak była w sob w pracy to P. filował ze mną przez całą noc... Moja je co 3,5-4 h ogólnie, w nocy rzadziej... ale te 7 razy dziennie jest po 90 ml + 3 miarki mleka... i wypija tyle ile może- beknie, resztę ulewa, czyli ten 'nadmiar'... teściowa mówi, że po prostu za dużo w brzuszku, ale sobie to unormuje i dajemy cały czas tak samo, raz wypije 70, 80, 90 więc wiesz... a co ile Twoja je?? ulewa?? na bebilonie pisze że od 2 miesiąca powinno dziecko jeść 120 ml
Kotku moja je bardzo czesto. najdłuzsza przerwa to 3h czy w dzien czy w nocy. potrafi jesc nawet co 1h-2h a ulewa jak jest juz faktycznie przejedzona, ale to bardzo rzadko

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
zośka gratulacje

a my mamy mały problem z usypianiem małego na rękach spi jak ta lala a jak tylko się go do łóżeczka odkłada to się budzi nie wiem jak go oduczyć spania tylko na rękach

a tu mój mały królewicz
Ultra to ja polecam sposob Tracy Hogg w linku jest ebook jej ksiazki "Jezyk niemowlat"
A chodzi o to, ze obserwujesz dziecko i po 3 ziewnieciu (kiedy dziecko nie płacze/uspokoi sie) kładziemy do łózeczka. Jezeli uzywacie smoczka to dac, jesli nie to polozyc przy buzce pieluszke tetrowa. Wlacz kolysanki i np. glaszcz po glowce. Jezeli zaczyna plakac poklep po pleckach. Poczytaj sobie bo warto, naprawde
Moja tak sie nauczyla, ze teraz jak chce ja ululac na rekach to krzyczy a jak klade ja do lozeczka od razu sie uspokaja

http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja po sn:
- niczym nie zabezpieczałam
- dużo w domu tez ich uzywałam do jakiegos 2 tyg po porodzie(ale mogłabym uzywać podpasek tylko się bałam bo miałam problem ze szwami)
- tantum rosa przemywałam za każdym razem jak byłam w wc i po każdym prysznicu, teraz jeszcze sie podmywam po prysznicu- miałam roztwór w butelce i po prostu lałam tam
no a myłam się lactacydem na przemian z szarym mydłem z dozownikiem
- u mnie w szpitalu dzwonią do położnej z przychodni i ona przychodzi w pierwszym dniu juz po wyjściu ze szpitala

no właśnie mąż kupił dzisiaj Delicol od jutra będziemy próbować, a bobotic stosujesz jednoczesnie z delicolem?i jak działa? mam tak dośc tych kolek i płaczu...
Renatka uzywam tez ten bobotic ale mniej, wydaje mi sie, ze on nie dziala ktoregos dnia musze sprobowac tylko bobotic podawac i wtedy zobaczymy

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Zośka gratulacje dla Ciebie i Lilki!!!

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:51   #3248
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
łacze się w bólu wieczornego płaczu...i dzisiajszego spokojnego dnia
Dzięki
Trzymam kciuki, żeby Twoja malutka dzisiaj była grzeczna
Cytat:

nie wiedzialam, ze Zyrafki strzelaja kupalami
a wlasnie, Agawoo, moze przegapilam , ale jak daliscie malutkiej na imie?

Ja nie Zuzia, ani nawet jeszcze nie mam dzieciaczka na swiecie, ale ostatnio znowu byli u nas znajomi tzta z malym Filipkiem i ta mamusia bardzo zachwalala Dade. Mowila, ze probowala rossmanowskich, belli i zadne nie byly takie fajne jak Dada.

oooo
fajnie,ze nie ma rejonizacji

za Twoja Malutka, zeby juz nie cierpiala
Pearl, dziękuję Wypróbuję te dady

Mała ma na imię Amelka w końcu, Tz podjął męską decyzję i jest Amelka Zuzanna

No mała Zyrafka ma taki zasięg, że hoho - ostatnio kupa wylądowała prawie na szafie cudem omijając moją głowę (schyliłam się po coś, a mała była na przewijaku )

Lecę, bo mała stęka

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:53   #3249
renata:)
Zadomowienie

a w ogóle to się musze pochwalić bo na narodziny córeczki dostałam wielki bukiet czerwonych róż

magda to ja nie wiem właśnie czy kupować mam sab simplex ale po nim gorzej z małą...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:56   #3250
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
kurka, wiesz co... MissZuzi chłop też dużo je- może faceci tak mają? a dziewczynki są mniejsze więc mniej jedzą, hmm?? tak jak moja bądź Magdy
mój już je 130 a nawet czasem domaga się więcej więc daję czasem wiecej ale tak przybiera że ho ho a nie chce żeby wyglądał jak posag buddy
Cytat:
ci nasi faceci sa chyba troche niedoinformowani, bo nie wiedza, ze po porodzie bez kwiatow sie nie przychodzi
no a jak skomentował to, że zwróciłam mu uwagę: "no jak to, przeciez dostałaś kwiaty" a ja: "cooooooo, OD TEŚCIÓW a nie od ciebie" noż myślałam że mu łeb urwę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:57   #3251
renata:)
Zadomowienie

raqla też sobie drukne i powiesze na lodówce dzięki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:59   #3252
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzisiaj u nas połozna była i pytałam ją o sab simplex- powiedziała, ze spokojnie mozna nawet do 6.go miesiąca podawac jeśli pomaga....Na kolki zalecała:
-rozgrzewanie brzusia pieluszką tetrową przeprasowaną żelazkiem
-lekko suszarką mozna rozgrzewac (uwazac zeby nie przegiąć)
-noszenie brzuszkiem do dołu i wtedy masować plecki jeszcze
-ciepłe kąpiele
czyli generalnie zadna nowosc
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:59   #3253
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle to się musze pochwalić bo na narodziny córeczki dostałam wielki bukiet czerwonych róż
no to musimy się zamienić na meżów
ja owszem dostałam taki bukiet, ale od teściów

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:01   #3254
dph
Rozeznanie

Cytat:

no to Lilka zabrala mi termin

pomyslalam, ze dzisiaj lub jutro wybiore sie do przychodni, bo mamy niedaleko, a spacer sie przyda przed porodem i zapytam moze...
ja mam zamiar uzywac - wczoraj nawet tz sie uczyl wiazac, ale chyba najlepiej sprobowac juz z dzidzia, bo tak na sucho to srednio

Ja mam taka -rozmiar 6/no i inny- kolor morski - dostalam w prezencie od siostry, z ktora "upierdliwa" pani Niemka w sklepie zrobila podobno dlugi wywiad. Siostra musiala m.in opowiedziec, kto bedzie nosil, jaka dzidzie, jak dlugo, czy maz tez bedzie nosil, czy poczatkujaca, czy wprawiona itd, itp i wtedy polecila wlasnie ta.
Moze ta stronka bedzie pomocna. Ja sama tez jestem na etapie czytania i nauki.

ooo, dziekuje

a szare bydlo moze byc ten bialy jelen w plynie z dozownikiem?

trzymaj sie tam dzielnie !!! mam nadzieje, ze jutro dostaniesz cc na walentynki

podklady tez mam te seni, wezme je w takim razie na wszelki wypadek
5-6 ...
a tantum rosa stosowalas w irygatorze czy jak?
dzidzie zapisywalas po porodzie? moze to glupie pytanie, ale wlasnie nie wiem, bo teraz nie mam dzidzi, wiec jak mam ja zapisac, a po porodzie moge nie byc w stanie, to wtedy ewentualnie tz by mogl, tak?
Dzięki ale chyba sie nie złapie na jutro bo jest tu dużo cc planowanych na jutro. Najgorsze jest to czekanie w niepewności :-( szlag człowieka trafia

Cytat:
Na razie leży i czeka

Stary 2012-02-13, 18:08   #3255
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mała ma na imię Amelka w końcu, Tz podjął męską decyzję i jest Amelka Zuzanna

No mała Zyrafka ma taki zasięg, że hoho - ostatnio kupa wylądowała prawie na szafie cudem omijając moją głowę (schyliłam się po coś, a mała była na przewijaku )
czyli Twoja Zyrafka to Amelka co strzela z kuperka

bardzo ladne imiona

Cytat:
ooooo, to sie mu chwali
brawa dla tego pana

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no a jak skomentował to, że zwróciłam mu uwagę: "no jak to, przeciez dostałaś kwiaty" a ja: "cooooooo, OD TEŚCIÓW a nie od ciebie" noż myślałam że mu łeb urwę
no tak
rodzice kupili, to tak jakby on kupil
echhhhhh faceci

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dzięki ale chyba sie nie złapie na jutro bo jest tu dużo cc planowanych na jutro. Najgorsze jest to czekanie w niepewności :-( szlag człowieka trafia

no tak, pewnie sporo mamusiek sobie wybrala termin walentynkowy

a nie mozesz zadzwonic do swojego gina i sie zapytac?

A moj gin z Mazur juz ktorys raz do mnie pisal, co tam u mnie slychac. Jak ja go kocham

Stary 2012-02-13, 18:41   #3256
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Właśnie doktorek poszedł... Bardzo fajny, rzeczowy, odpowiedział na każde nasze pytanie i...

wypryski to połączenie trądziku (czyli hormony) i najprawdopodobniej uczulenie na białko mleka dostaliśmy maść która ma złagodzić pryszczole i czerwoności no i muszę odstawić całe białko... no nic, damy radę, oby ssak był zdrowy.

Pytałam o brzuszek, mówił, że skoro teraz nie ma problemu z kolkami to nie powinno być już mocnych, oby miał rację.

No i spokojnie może spać w nocy te 6-7 godzin bo przybiera oby tak dalej. Popytaliśmy o szczepionki, też odpowiedział wyczerpująco.

Powiedział, że poleca skojarzone przez to tylko, że te dla wszystkich są koreańskie i lepiej tego dzieciom nie dawać. Pneumokoki polecał, za to rotawirusy zupełnie nie.
Więc tak zrobimy

MMONIKA9, BORO
sprawdzcie sobie jeszcze objawy zapalenia dziąseł, bo to ma podobno takie same objawy właśnie jak ząbkowanie.

Cytat:
Inutil, znalazlam jeszcze "chustowe" forum. Moze akurat sie przyda.

Cytat:
tylko skad wziac taka butelke?
zobacz w rosmanie, tam przy półce przy mini produktach są małe pojemniczki (takie do samolotu) i w nich powinna być butelka z atomizerem. Ja kupowałam cały zestaw kiedyś i była w nim taka

Cytat:
ci nasi faceci sa chyba troche niedoinformowani, bo nie wiedza, ze po porodzie bez kwiatow sie nie przychodzi
aa, ja się chyba nie chwaliłam, ale dostałam od tż łańcuszek z sercem z białego złota () a po powrocie do domu były balony i baner WITAMY W DOMU. łzy mi się w oczach zakręciły

Cytat:
Na razie leży i czeka
oo, fajna

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-02-13 o 18:55
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:58   #3257
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedział, że poleca skojarzone przez to tylko, że te dla wszystkich są koreańskie i lepiej tego dzieciom nie dawać. Pneumokoki polecał, za to rotawirusy zupełnie nie.
Więc tak zrobimy
ale tego, ze mozna stosowac pojedyncze oczyszczone (wcale nie koreanskie) juz nie mowil?

podobno te kombajny 5w1 i 6w1 sa najgorsze
na tej stronce jest kilka wskazowek, jak "bezpieczniej" szczepic dziecko - moze akurat ktoras bedzie chciala poczytac

Cytat:
Napisane przez Inutil
zobacz w rosmanie, tak przy półce przy próbkach są małe pojemniczki (takie do samolotu) i w nich powinna być butelka z atomizerem. Ja kupowałam cały zestaw kiedyś i była w nim taka
ooooo
nie wpadlam na to
juz myslalam, zeby kupic taki spryskiwacz do kwiatow, tylko go wyparzyc
ale faktycznie w rossmanie moze beda
Cytat:
Napisane przez Inutil
aa, ja się chyba nie chwaliłam, ale dostałam od tż łańcuszek z sercem z białego złota () a po powrocie do domu były balony i baner WITAMY W DOMU. łzy mi się w oczach zakręciły
wwooooooowwwww
to Twoj tz na razie prowadzi w rankingu i chyba ciezko bedzie go przebic
kochany, nie ma co

Moj wlasnie przywiozl mi pizamke do rodzenia. Kurcze, szkoda mi jej troche na porod, bo jest taka nawet fajna, niebieska z kolorowym misiem i do tego ma szlafroczek z takiego samego materialu. No, ale moze tez mi sie uda ja wyprac i dalej jej uzywac, jak Zuzia

A wlasnie, a propos szlafroka. Bralyscie taki gruby frotte czy zwykly lekki bawelniany wystarczy?

Stary 2012-02-13, 19:00   #3258
staraupa
Raczkowanie

HURRA użyłam Happy Bella i nie przesikał się od tamtego czasu czyli pampersy za małe już że też ja sama na to nie wpadłam, DOBRZE ŻE JESTEŚCIE
Byłam w końcu u pediatry na te problemy z brzuszkiem małego, kazała podawać INFACOL (lepszy według niej niż bobotic) podawać tak jak Sab Simplex czyli 15 kropli i oczywiście dalej zero nabiału tak więc INUTIL łączmy się w bólu. TŻ właśnie poleciał do apteki i zobaczymy jakie efekty.
ona kazała przed każdym posiłkiem ale mały czasem je co godzinę więc jak WY PODAJECIE SWOJE KROPLE?? CO ILE??
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:09   #3259
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
ale tego, ze mozna stosowac pojedyncze oczyszczone (wcale nie koreanskie) juz nie mowil?

podobno te kombajny 5w1 i 6w1 sa najgorsze
na tej stronce jest kilka wskazowek, jak "bezpieczniej" szczepic dziecko - moze akurat ktoras bedzie chciala poczytac

ooooo
nie wpadlam na to
juz myslalam, zeby kupic taki spryskiwacz do kwiatow, tylko go wyparzyc
ale faktycznie w rossmanie moze beda

wwooooooowwwww
to Twoj tz na razie prowadzi w rankingu i chyba ciezko bedzie go przebic
kochany, nie ma co

Moj wlasnie przywiozl mi pizamke do rodzenia. Kurcze, szkoda mi jej troche na porod, bo jest taka nawet fajna, niebieska z kolorowym misiem i do tego ma szlafroczek z takiego samego materialu. No, ale moze tez mi sie uda ja wyprac i dalej jej uzywac, jak Zuzia

A wlasnie, a propos szlafroka. Bralyscie taki gruby frotte czy zwykly lekki bawelniany wystarczy?
no nie mówił oczywiście wiadomo...
poczytam sobie o tych szczepionkach

a tż kochany, nie ma co
. Napiszę jeszcze ze super się sprawdza w roli taty. Jak Julek zaczyna płakać to bierze go ode mnie i walczy sam (chociaż Julek rzadko płacze, najczęściej jak jest głodny - to tż nic nie poradzi na to ;-))

Szlafroka nie bierz grubego. Na oddziałach z noworodkami jest bardzo ciepło, jak już to lepiej cieniutki grubego nawet nie założysz

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
HURRA użyłam Happy Bella i nie przesikał się od tamtego czasu czyli pampersy za małe już że też ja sama na to nie wpadłam, DOBRZE ŻE JESTEŚCIE
Byłam w końcu u pediatry na te problemy z brzuszkiem małego, kazała podawać INFACOL (lepszy według niej niż bobotic) podawać tak jak Sab Simplex czyli 15 kropli i oczywiście dalej zero nabiału tak więc INUTIL łączmy się w bólu. TŻ właśnie poleciał do apteki i zobaczymy jakie efekty.
ona kazała przed każdym posiłkiem ale mały czasem je co godzinę więc jak WY PODAJECIE SWOJE KROPLE?? CO ILE??
My właśnie przeszliśmy na pampersy 2 mamy dwie paczki, potem będziemy testować biedronkowe chyba ;-) bo biedronka pod nosem

ja kropli nie daje, bo u nas jedynie problem skórny na szczęście.

A co do jedzenia, co jesz? a czego nie? bo ja do tej pory jadłam wszystko. I lekarz robił wielkie oczy jak powiedziałam, że jadłam gołąbki i pizzę :brzyda l:
Stary 2012-02-13, 19:18   #3260
NataliaM1103
Rozeznanie

[QUOTE=staraupa;32265300]Kochane! dziękuję za odpowiedzi w sprawie pępuszka, uspokoiłyście mnie. pępek wisi na włosku więc może wkrótce odpadnie i dlatego krwawi
U nas dalej akcja kupka = prężenie ,sapania, stękanie, ja od 5 dni nie jem nabiału ale poprawy nie widać. Na razie nic nie podaje ale czekam aż skończy 3 tyg to podam ten Bobotic. Wczoraj ostatnio robił kupę ok 18 i do teraz nic, śpi i się pręży i stęka oj ciężki to będzie dzień...
Czy wasi synkowie też ciągle przesikują ubrania?? u mnie to dziennie kilka kompletów potrafi przesikać, a używamy pampersów więc powinno być ok? nie wiem czy źle je zakładam czy co, ale ciągle z boku ma mokre ubranka maluch jeden.
ja dalej mam obniżony nastrój, kurcze kiedy to minie, najgorzej jest właśnie w poniedziałek, jak tż do pracy a my sami ciągle sięczegoś boję....nigdy nie miałam takich jazd, przynajmniej już tyle nie płacze co wcześniej. Nie spodziewałam się że w połogu są takie " atrakcje"
Co można brać przy karmieniu na zaparcia?? ręce mi opadają tak się męczę...

QUOTE]
mój Bartuś też przesikuje pieluszki,gdzies bokiem wylatuje

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
zośka gratulacje

a my mamy mały problem z usypianiem małego na rękach spi jak ta lala a jak tylko się go do łóżeczka odkłada to się budzi nie wiem jak go oduczyć spania tylko na rękach

a tu mój mały królewicz
My mamy ten sam problem z usypianiem

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Zośka gratulacje

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Dziewczyny czy Wasze Maluszki też mają czasami zimne dlonie???
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:00   #3261
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Gratulacje dla nowych mamuś
za dwupaki

Miki śpi po 3h harców już tak ma wstaje miedzy 6:30 a 7:30 i później 3h oczy jak 5 zł. W piątek i w sobote dopadły nas kolki
ale wczoraj już było dobrze po kąpieli spał 5h polecam herbatke laktacyjną cztery zioła anyż, koper, melisa i lipa 2 szklanki tej herbatki wypiłam wczoraj i nawet zdążyłam pochrapać troche mężowi do ucha

Mam pytanie do mamuś które już były na usg bioderek w co ubrałyście dzieciaczki i czy całego będe musiała go rozebrać czy tylko od pasa w dół???
musialam rozebrac do golasa lacznie z pampersem. badanie trwa;lo 3 minuty najpierw badal recznie a potem miedzy walki. trzeba miec 2 pieluchy tetrowe.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Ten Dicoflor juz kiedys polecala Uska.
Tutaj tez ma bardzo dobre opinie
brawo za pamiec a co do podaskow i podkladow.. to mi po cc tylko jenda paczka podpasek poszla duzych a potem wkladki. a podklad jedenw szpitalu.. ale dalej kupuje bo sa super do przwijania

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

[QUOTE=NataliaM1103;322811 89]
Cytat:
Kochane! dziękuję za odpowiedzi w sprawie pępuszka, uspokoiłyście mnie. pępek wisi na włosku więc może wkrótce odpadnie i dlatego krwawi
U nas dalej akcja kupka = prężenie ,sapania, stękanie, ja od 5 dni nie jem nabiału ale poprawy nie widać. Na razie nic nie podaje ale czekam aż skończy 3 tyg to podam ten Bobotic. Wczoraj ostatnio robił kupę ok 18 i do teraz nic, śpi i się pręży i stęka oj ciężki to będzie dzień...
Czy wasi synkowie też ciągle przesikują ubrania?? u mnie to dziennie kilka kompletów potrafi przesikać, a używamy pampersów więc powinno być ok? nie wiem czy źle je zakładam czy co, ale ciągle z boku ma mokre ubranka maluch jeden.
ja dalej mam obniżony nastrój, kurcze kiedy to minie, najgorzej jest właśnie w poniedziałek, jak tż do pracy a my sami ciągle sięczegoś boję....nigdy nie miałam takich jazd, przynajmniej już tyle nie płacze co wcześniej. Nie spodziewałam się że w połogu są takie " atrakcje"
Co można brać przy karmieniu na zaparcia?? ręce mi opadają tak się męczę...

QUOTE]
mój Bartuś też przesikuje pieluszki,gdzies bokiem wylatuje

My mamy ten sam problem z usypianiem

Zośka gratulacje

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Dziewczyny czy Wasze Maluszki też mają czasami zimne dlonie???
zimne lapki zawszze po kapieli..

na zaparcia gotowane jablka kompot z jablek

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:11   #3262
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAM!! kurde... kiedy ja urodze ja już chce być po!!! normalnie kogo nie spotykam to "a to ty jeszcze nie urodziłaś?" albo "a to Pani jeszcze chodzi" ... nie Ku...wa toczę się !! no normalnie niech mi ktoś jeszcze zada to pytanie to chyba urodzę na miejscu bo oszaleję... ciekawe czy do piątku coś mnie ruszy czy zas się przeterminuję .... łeeeeeeeee ;(

Cytat:
POWODZENIE DLA idących do szpitala i e okolicach terminu. CZUBASEK< PEARL< DIABLICA< ZOSIA będzie dobrze!!!!
Mnie się też przyda... TP na 17.02 a tu mnie ćmi już od 3 tygodni
i dupa... nic się nie dzieje..

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś które już były na usg bioderek w co ubrałyście dzieciaczki i czy całego będe musiała go rozebrać czy tylko od pasa w dół???
Ja wprawdzie nie byłam teraz na tych bioderkach, ale z synkiem 4 lata temu, ale ubrałam go normalnie w pajacyk czy tam śpiochy tak żebym mogła go rozebrać od dołu i podnieść mu to ubranko tak nad pępek i już, żeby całego dziecka nie rozbierać i powiem, że ja podnosiłam mu wyżej bo synek miał do kontroli USG jeszcze śledzionę, wątrobę itd, więc do samych bioderek też powinno tyle wystarczyć

Cytat:

a wlasnie, skoro o tym mowa... to Ty tez masz tak, ze teraz szybciej masz orgazmik?
eee, ja to właśnie teraz to już tam taka luźna jestem, że mi się wydaje, że właśnie dłużej trwa aż dojdę :P choć to chyba też zależy za którym razem.. hehe :P

Cytat:
O wlasnie, Mamusie rozpkaowane, kilka pytan a propos pologu i okresu poporodowego...

- czy zabezpieczalyscie po porodzie czyms swoje lozka? podklady, ceratki, folie?
- ile opakowan tych wielkich podpasek poporodowych zuzylyscie?
- czy, ewentualnie czym i jak przemywacie rany po sn i cc?
- te polozne, ktore przychodzily do Was po porodzie, to polozne ze szpitali, czy z przychodni ?
Ja nie wiem jak będzie teraz, ale po synku było tak:

- niczym nie zabezpieczałam, ale pierwsze 2 tyg leżałam po porodzie w szpitalu z małym i tam trzeba było podkładać podkład, ale wiem, że miałam ciągle praktycznie ten sam bo był ciągle czysty...
- tych wielkich O TAKICH to chyba jedną i to nie całą, bo tylko 2 pierwsze dni ich używałam, potem przeszłam na TAKIE i tych chyba zużyłam też 1 paczkę, tylko, że ja powiem, że ja się szybko przestała czyścić bo 6 dni po porodzie miałam czyszczenie macicy (bo mi się skrzepy porobiły) więc po tym jak mnie wyczyścili to już potem mało co leciało, że po czasie mogłam na wkładki przejść
- ranę po sn (po nacięciu) myłam w pierwszym dniu tylko wodą letnią, a potem zwykłym szarym mydłem, teraz mam mydło w płynie biały jeleń takie z pompką
- położna, która przyszła to z przychodni

Cytat:
dziekuje
cc tez mnie interesuje, bo u mnie jest 50/50 % szans na cc i sn
a powiedz mi, dzidzie w przychodni rejestruje tata po porodzie? kiedy trzeba to zrobic?
Haniula
zaraz po porodzie w szpitalu pytają się ciebie do jakiej przychodni dziecko bbędzie należeć, bo oni tam kartę szczepień prześlą, a potem do tej samej przychodni idziesz ty albo TŻ i wypełniasz tą deklarację taką, generalnie ja to zrobiłam zaraz po przyjściu z synkiem do domu jakoś na 2 dzień (więc może po prostu TŻ iść do przychodni jak wrócicie do domu i zgłosić, że jesteście w domu, wypełnić deklarację i przyjdzie położna) - tak było u nas wtedy, ale pytałam ostatnio w przychodni i pani mi w sumie to samo powiedziała, więc nic się nie zmieniło
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
UWAGA!

Napisałam wczoraj sms do Zoskisamoski odpisała mi dzisiaj :

"Lila urodziła się wczoraj (12 luty) o 15:50, sn, waży 2900 gram i ma 53 cm. Dostała 9 pkt. Rodziłam 7 godzin licząc od skurczów początkowych. Więcej opowiem jak wejdę na neta, na razie jestem obolała, że nie dałabym rady. Pozdrów dziewczyny "
GRATULACJE !!

Cytat:

oo, fajna
dla TŻ !!!

Cytat:
ja brałam jak leżałam w szpitalu frotte ale dlatego, że mam tylko taki, ale dużo lasek miało te bawełniane wystarczyły, ogólnie ciepło jest w szpitalu a szlafrok to tak bardziej w celu "zakrycia się"
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:12   #3263
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie mówił oczywiście wiadomo...
poczytam sobie o tych szczepionkach
ech, ale taka jest prawda, ze lekarze sami sa w tej kwestii niedoinformowani... albo poczytaja wskazowki i zapewnienia producentow szczepionek i tyle

ja stwierdzilam, ze najmniejszym zlem bedzie zaszczepic, ale postaram sie je odroczyc jak najdluzej sie da i szczepic pojedynczymi, oczyszczonymi w pewnych odstepach czasowych - nie wszystko na hura (wolalabym co prawda niektorych szczepionek w ogole uniknac - ale wtedy moga mi robic problemy w przychodniach, przedszkolach itd)
Cytat:
Napisane przez Inutil

a tż kochany, nie ma co
. Napiszę jeszcze ze super się sprawdza w roli taty. Jak Julek zaczyna płakać to bierze go ode mnie i walczy sam (chociaż Julek rzadko płacze, najczęściej jak jest głodny - to tż nic nie poradzi na to ;-))
no Kochana, teraz kazda bedzie to czytac i zazdroscic
musialas zrobic cos dobrego w poprzednim zyciu, ze Cie tak los obdarowal
Cytat:
Napisane przez Inutil
Szlafroka nie bierz grubego. Na oddziałach z noworodkami jest bardzo ciepło, jak już to lepiej cieniutki grubego nawet nie założysz
oooo, jak dobrze sie zapytac
od razu moja torba do szpitala jest o polowe mniejsza, bo mialam wpakowany tam gruby szlafrok

Cytat:
Napisane przez Inutil
A co do jedzenia, co jesz? a czego nie? bo ja do tej pory jadłam wszystko. I lekarz robił wielkie oczy jak powiedziałam, że jadłam gołąbki i pizzę :brzyda l:
Inutil, a Ty jestes caly czas na cycu, czy butli z cyca/cycu czy tylko butli z cyca ?

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
brawo za pamiec a co do podaskow i podkladow.. to mi po cc tylko jenda paczka podpasek poszla duzych a potem wkladki. a podklad jedenw szpitalu.. ale dalej kupuje bo sa super do przwijania
bo ja mam takie zboczenie, ze jak ktos poleca jakis lek, to szybko wyszukuje, jakie ma opinie i jak sie sprawdza, to zapamietuje,zeby byc przygotowana na przyszlosc

a kupujesz te seni?
bo jeszcze fajne widzialam w rossmanie - takie kolorowe
ladniejsze od seni

Stary 2012-02-13, 20:16   #3264
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Drugie podejście do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
6.02.2012 r. urodziłam Wojtusia Było ciężko, ale mały jest słodki Ma 57 cm, waży 3370 g.
Chyba Was nie nadrobię... Mam kilka pytań, ale to muszę mieć chwilę, żeby je zadać A na razie idę chwilę odpocząć, bo dzień pełen wrażeń był.

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
zamowiony chrzest - 18 marca uska, nie da sie za malo dac!
My też 18 marca
W co planujesz ubrać Maleństwo? no i siebie?

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
hej własnie lece Was nadrabiac i w końcu chwale sie e-ciotkom swoim szczesciem
oto Sebastianek

Cytat:
Wczoraj sie wkurzylam i zaczelam wykurzac malca z brzucha. Posprzatalam cala chate (no, oprocz lazienki ), lacznie z nietoperkowym pokojem, zamiotlam schody z gory od nas, przez sasiadow na dole i do garazu, pozniej polecialam mopem, goraca kapiel i mialam klasc sie do lozka i obserwowac co tam,jak tam,kiedy przyszedl tz i wyciagnal mnie na 30-ke jego kumpla, na ktora trzeba bylo sie przebrac na lata 80te, wiec zrobilam wiesniacki makeup, tapir na leb, getry i skarpetki i buty na obcasie i dawaj, na impreze, dalej wykurzac malca. Po imprezie szarpnelismy sie z tztem (aaaale fajnie - juz prawie zapomnialam,jak to jest ), znowu goraca kapiel i do wyra.
Nie moglam zasnac, Nietopson jakos dziwnie sie zachowywal, az tu nagle czuje, ze cos ze mnie wycieka. No wiec reka pod tylek, a tam mokro jak sto piecdziesiat. Budze tzta i mowie, ze sie zaczelo i babcia na urodziny dostanie wnuczatko Polecialam po karte ciazy, zeby ja przelozyc do dokumentow, pozniej po te wielkie podpaski, ale nie moglam ich otworzyc, no i wolam tzta, a on patrzy na mnie i mowi: co skarbie, zly sen?

bo to, co napisalam na zielono, to tylko mi sie przysnilo Podobno cos mowilam przez sen i obudzilam tym tzta a Nietopinka jak siedziala w brzuchu, tak siedzi, brzuch wysoko, macica non stop sie stawia, ale oprcz tego nic sie nie dzieje. Tak wiec zostalam bez prezentu na urodziny Mamy
Ale sen
powodzenia w wykurzaniu

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek - jak szłyście do porodu to byłyście ogolone na zero? te co miały cesarkę - golili was w szpitalu? ja coś tam się ogoliłam ale było ciężko i olałam sprawę stwierdziłam że jak będą chcieli mnie mieć gładziutką to niech mnie golą
na zero, tak jak kazali najpierw kremem, poprawki maszynką

Cytat:
W czym Wy rodzilyscie? Moze byc jakis stary t-shirt tzta, ktory przez ?
ja miałam szpitalną płócienną koszulę

Cytat:
O wlasnie, Mamusie rozpkaowane, kilka pytan a propos pologu i okresu poporodowego...

- czy zabezpieczalyscie po porodzie czyms swoje lozka? podklady, ceratki, folie?
- ile opakowan tych wielkich podpasek poporodowych zuzylyscie?
- czy, ewentualnie czym i jak przemywacie rany po sn i cc?
- te polozne, ktore przychodzily do Was po porodzie, to polozne ze szpitali, czy z przychodni ?
- nic, zakładałam wielkie podpaski i było ok
- zużyłam 3 opak. tych podkładów, ale tych szpitalnych, bo Bella była ogromna
- Biały jeleń i octanisept
- położna ani ze szpitala ani przychodni

dobra, nadrabiam dalej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:23   #3265
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dzwonilam do tesciowej by w pracy wstapila do apteki po masc na dziasla bo odjade tu dzis za chwile masakra mały ryczy strasznie sprawdzałam palcem dziasla ma twarde i rozowe ale caly czas wpycha te raczki do buzi i tak smiesznie wypycha jezyk i tak rusza buzka jak by przezowal cos albo jak by zol gume o i spi mi po 15-20min i sie zrywa z placzem ;(
kolki to raczej nie sa bo kupki robi normalnie dzis zrobil juz 4 luzne tzn rozwolnieniema tempke sprawdzalam wiec ma normalna 36,4 wiec co to moze byc innego??
Stary 2012-02-13, 20:24   #3266
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
WITAM!! kurde... kiedy ja urodze ja już chce być po!!! normalnie kogo nie spotykam to "a to ty jeszcze nie urodziłaś?" albo "a to Pani jeszcze chodzi" ... nie Ku...wa toczę się !! no normalnie niech mi ktoś jeszcze zada to pytanie to chyba urodzę na miejscu bo oszaleję... ciekawe czy do piątku coś mnie ruszy czy zas się przeterminuję .... łeeeeeeeee ;(
mnie najbardziej wkurzaly pytania "to kiedy urodzisz???"
- yyy...jutro po obiedzie, zeby przed jeszcze polnoca pojsc spac
no co za kretynizm
wylaczylam juz telefon
mam tylko taki tajny, ktory zna tylko tz i te dziewczyny z Wizazu, do ktorych pisalam

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia
eee, ja to właśnie teraz to już tam taka luźna jestem, że mi się wydaje, że właśnie dłużej trwa aż dojdę :P choć to chyba też zależy za którym razem.. hehe :P
ja to teraz speedy gonzalez
ale tak sobie mysle, ze to moze przez wyposzczenie

Cytat:
Ja nie wiem jak będzie teraz, ale po synku było tak:

- niczym nie zabezpieczałam, ale pierwsze 2 tyg leżałam po porodzie w szpitalu z małym i tam trzeba było podkładać podkład, ale wiem, że miałam ciągle praktycznie ten sam bo był ciągle czysty...
- tych wielkich O TAKICH to chyba jedną i to nie całą, bo tylko 2 pierwsze dni ich używałam, potem przeszłam na TAKIE i tych chyba zużyłam też 1 paczkę, tylko, że ja powiem, że ja się szybko przestała czyścić bo 6 dni po porodzie miałam czyszczenie macicy (bo mi się skrzepy porobiły) więc po tym jak mnie wyczyścili to już potem mało co leciało, że po czasie mogłam na wkładki przejść
- ranę po sn (po nacięciu) myłam w pierwszym dniu tylko wodą letnią, a potem zwykłym szarym mydłem, teraz mam mydło w płynie biały jeleń takie z pompką
- położna, która przyszła to z przychodni
dziekuje

Cytat:
zaraz po porodzie w szpitalu pytają się ciebie do jakiej przychodni dziecko bbędzie należeć, bo oni tam kartę szczepień prześlą, a potem do tej samej przychodni idziesz ty albo TŻ i wypełniasz tą deklarację taką, generalnie ja to zrobiłam zaraz po przyjściu z synkiem do domu jakoś na 2 dzień (więc może po prostu TŻ iść do przychodni jak wrócicie do domu i zgłosić, że jesteście w domu, wypełnić deklarację i przyjdzie położna) - tak było u nas wtedy, ale pytałam ostatnio w przychodni i pani mi w sumie to samo powiedziała, więc nic się nie zmieniło
no i tu sie zaczyna moj problem, bo karta szczepien bedzie bez szczepien
echhh... i teraz nie wiem wlasnie, czy w ogole mnie gdzies przyjma, skoro chce pozniej podac szczepionki ?
ciekawe, czy moge powiedziec, ze jestem niezdecydowana co do przychodni i ze wybiore po powrocie do domu i sama zadzwonie do przychodni? najlepiej jeszcze,zeby to mnie dali ta karte szczepien
Cytat:
ja brałam jak leżałam w szpitalu frotte ale dlatego, że mam tylko taki, ale dużo lasek miało te bawełniane wystarczyły, ogólnie ciepło jest w szpitalu a szlafrok to tak bardziej w celu "zakrycia się"
no

Stary 2012-02-13, 20:25   #3267
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha no i krztusi mi sie slina tak ma zwiekszony ten slinotok ze 2 razy by misie udusil nie nadaza przelykac zaczyna kaszlec krztusic sie niewiem co robic ;(
Stary 2012-02-13, 20:37   #3268
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ale sen
powodzenia w wykurzaniu
dziekuje
przyda sie, bo Nietopinka siedzi w ciepelku i ani mysli wychylic nosa na mroz
Cytat:
Napisane przez Bambusiek
ja miałam szpitalną płócienną koszulę
a kazdemu u Was taka dawali, czy tylko wtedy jak ktos nie mial/zapomnial

Cytat:
Napisane przez Bambusiek
- nic, zakładałam wielkie podpaski i było ok
- zużyłam 3 opak. tych podkładów, ale tych szpitalnych, bo Bella była ogromna
- Biały jeleń i octanisept
- położna ani ze szpitala ani przychodni
a to cos nowego
to skad ta polozna ?
i czy pytali sie w Twoim szpitalu, do ktorej przychodni dziecko bedzie zapisane?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Mam wiadomosc od Anabelity:
Hej Niestety tak szybki nie pojawie sie na watku mamusiowym,bo moje dziecie dostalo zoltaczke Na dodatek jest jakis zastoj w porodach i zostalam samiutenka na sali buuu... Ciekawa jestem co u Was? Oczywiscie gratki dla rozpakowanych mamus.

Stary 2012-02-13, 20:38   #3269
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

najadlam sie ananasa i poskakalam na pilce ide sie kapac bo mlody z dniem dzisiejszym juz jest malym spoznialskim
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:45   #3270
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
aha no i krztusi mi sie slina tak ma zwiekszony ten slinotok ze 2 razy by misie udusil nie nadaza przelykac zaczyna kaszlec krztusic sie niewiem co robic ;(
Monia, a nie mozesz zadzwonic do tej poloznej, ktora miala u Was patronat?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości