Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 19:06   #4651
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

A mi się chce popcornu, idę sobie zrobić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:07   #4652
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja przez ciebie robie sobie tosty!!!!!!! ale tylko 2
tak jasne przeze mnie :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:07   #4653
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wiecie jaka mialam ochote na mietowa herbate? szok musialam sobie zrobic :P
a ja zrobiłam sobie grzanki z serem, tak mi smaka zrobiłaś przegryzałam ogórkiem kiszonym

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:08   #4654
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A mi się chce popcornu, idę sobie zrobić
kazdej cos sie chce

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

nie wiedzialam ze herbata mietowa moze byc taka dobra

w ogole to mam rewolucje zoladkowa.........

Amelcia
Stary 2012-02-13, 19:08   #4655
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
chcę_być_mamą i kup BROWNIE!!!!
Słyszałam, że brownie jest niedobre
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Rozumiem
No właśnie nie zawsze wiek świadczy o dojrzałości A ona w sumie na 16 nie wygląda, raczej na 18-19
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jesli jest przodujace to pisza i obserwuja bardziej.
A samo lozysko moze byc w kazdym miejscu. Na gorze, z boku, nie tylko z przodu lub z tylu.
Ja w 1 ciazy mialam na scianie przedniej. Zwracali uwage tylko na to, ze bylo bardzo grube. Teraz znowu sciana przednia
Ja mam na ścianie przedniej i jest dość grube, bo gin na usg zawsze ma problem z dotarciem do maluszka
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A już myślałam, że tylko ja myję włosy około północy.
Ja to różnie myję, ale jak na noc, to robię skarpetkowego koka
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Jejku mam takiego lenia,że nawet nic nie chce mi się pisać
Pisz, bo cza wątek zakładać
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Nie wiesz czy znaleźli ta matkę, żeby się zrzekła praw?

Słyszałam o takim baloniku, że to podobno bardzo pomaga
http://epino.net.pl/produkty.php
już nie pamiętam gdzie, ale czytałam wypowiedź jakiejś dziewczyny, która tego używała i bardzo sobie chwaliła
Nic nie mówili o tym czy znaleźli czy nie, więc pewnie nie...

Ten balonik może być fajny przy nietrzymaniu moczu żeby mięśnie ćwiczyć. Ale osobiście bym sobie sama tego nie wsadziła

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:09   #4656
nicki86
Zadomowienie

Co do Walentynek to my raczej nie obchodzimy Dzisiaj się śmiałam do męża że mu walentynkę kupiłam ->4pak pepsi 2litrowj A on się śmieje że prezent też ma dla mnie i pokazuje mi cały worek śliwek haaa lepszego prezentu nie mogłam sobie wybrać hihi a jutro pewnie zjemy jakąś późna kolacyjkę w domu jak wrócę od gina i obejrzymy jakiś filmik, ale tak naprawdę nie świętujemy juta

Co do chrzesnych to ja mam kontakt z obojgiem moich, co prawda słaby ale biorąc pod uwagę że chrzesną jest tylko znajoma rodziców to i tak sukces. Prezenty jak byłam mała dostawałam jak nas odwiedzali,ale takie normalne takie typu czekolada, czasem kilka zł na lody. O urodzinach raczej nie pamiętali,ale jakoś nie miałam im tego za złe po prostu się tak przyzwyczaiłam

My z mężem jesteśmy wierzący i praktykujący i dość dużą wagę przywiązujemy do tego typu spraw jak chrzest. Mamy problem z wyborem chrzesnego, bo nikt z bliskiego otoczenia męskiego za bardzo wierzący nie jest, tym bardziej że chciałabym żeby był ktoś z rodziny. Chrzesną będzie moja siostra, która mi dużo pomaga... wspiera mnie, pomaga jak trzeba załatwić lekarza czy coś, po jej dzieciach mam pratycznie większość wyprawki, a jak gin mnie nastraszyła że coś z łożyskiem nie tak to nawet modliła się za mojego maluszka Także sprawdziła się w 100% A poza tym jej synek jest moim chrześniakiem i często się widujemy.

Teraz wybaczcie że nie będę operowała nickami, bo to co pisaliście czytałam po południu nie na swoim kompie i nie pamiętam kto co pisał.
Dla mnie chrzest w kk do którego należe jest takim darem dla dziecka, ta jakby zapewnia mu lepszy start w życie.
Ale równocześnie niecierpie obłudy i drażnią mnie świąteczni katolicy którzy idą na pasterkę dla tradycji tak samo jak jajka święcić w wielkanoc i tak samo pchają się przed ołtarz składać przysięgę przed Bogiem w którego nie wierzą. Także zgadzam się też poniekąd z poglądam którejś z Was, która nie wierzy i nie robi całego cyrku dla rodziny. Równocześnie uważam że fajnie by było gdyby tacy rodzice nie odgradzali dziecka całkowicie od wiary, ale wręcz przeciwnie pomogli mu ją poznać choćby w teorii, albo wysłać z babcią na msze, albo poczytać o jakimś innym odłamie z książki. Niech ma możliwość wyboru, a nie miało narzucone z góry że ma być ateistą jak rodzice.

Ktoś też pisał o sprzeczności nauk KK z tym co pisze w Biblii. Odniosę się tylko do fragmentu który ktoś poruszał, a mianowicie do "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko (…) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym". Te przykazanie nadal obowiązuje, tylko pytanie jak je stosujemy. Rozmawiałam nawet kiedyś na ten temat z księdzem bo ja też czepiam się różnych pierdułek. Chodzi o to że jeśli mamy np. obraz z Jezusem to my nie klęczymy przed obrazem i nie oddajemy mu czci (temu obrazowi) tylko to jest forma szacunku dla samego Jezusa. Jak to wytłumaczyć prościej... zdjęcia swoich blisich... mamy, babci, chłopaka, wiszą na Twojej ścianie. W ten sposób oddajesz im szacunek, pokazujesz że zalezy Ci na nich, przechodzisz koło nich zerkasz... przypominasz sobie o nich. Tak samo masz obrazy czy rzeźby, poza tym np. podczas modlitwy wielu ludziom ułatwiają skupienie. Z tego co słyszałam przyazanie to "wcieło" właśnie z braku jego zrozumienia... co jest w sumie dziwne bo powinno się to wyjaśnić zamiast skrać. Ahh dałam Wam wykład religii... przepraszam jak kogoś uraziłam

Jutro mam wizytę u endokrykologa i ginekologa, mam nadzieję że wszysto będzie ok! a może pozanam płeć jakoś nie wiem czemu ale się nie nastawiam na to, myślę że dopiero w marcu na połówkowym się to uda ale kto wie

Ja jutro mam na obiade placuszki po cygańsku robie z mama na współkę to będzie mniej roboty mniam
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:09   #4657
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zrobiłam sobie grzanki z serem, tak mi smaka zrobiłaś przegryzałam ogórkiem kiszonym
zjadłabym

Ostatnio miałam ochotę na konserwowe i zjadłam 5 takich malutkich

Bloguję
Stary 2012-02-13, 19:10   #4658
Mandragorrka
Zakorzenienie

Eh też bym coś zjadła, ale przez katar w ogóle nie mam smaku I w sumie nie bardzo wiem na co mam ochotę.
Dzisiaj robiłam barszczyk do picia - Tż go doprawiał, bo ja bym dodała mnóstwo pieprzu, czosnku i soli. Bo i tak nic nie czuję. Moja mama robiła sałatkę jarzynową - małż powiedział, że rewelacyjna a ja bym dodał duuużo pieprzu i soli

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:13   #4659
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Słyszałam, że brownie jest niedobre
jest MEGA pyszne...ja uwielbiam

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:13   #4660
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
tak jasne przeze mnie :P
no a przez kogo??????????????//

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:13   #4661
Soleilka
Zakorzenienie

Tak wracając jeszcze do spraw kościelnych - u mnie w mieście jest tylko jeden kościół, który ma msze dla dzieci z prawdziwego zdarzenia. Śpiewa się tam piosenki Arki Noego, na niedzielę palmową wjeżdża ksiądz na osiołku dzieci śpiewają swoje ulubione piosenki, zamiast kazania jest rozmowa z dziećmi, a jak jakiś szkrab w trakcie mszy zawędruje do księdza to on go tuli Na taką mszę to ja mogę z moim dzieckiem chodzić, będzie mieć świadomość, że msze nie muszą być nudne

Bloguję
Stary 2012-02-13, 19:15   #4662
prince_polo
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaa wczoraj ogladalismyz tz film śmiertelna odwilż masakra, polecam tylko jakby co to nie polecam jesc przy tym filmie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-13, 19:15   #4663
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja mam też w rodzinie komunię - starsza siostra mojej chrześnicy. A że jestem fotografem to prezentem będą zdjęcia - zrobię fotoalbum
Ja nie jestem fotografem tylko amatorem z zamiłowaniem, ale robiłam taki prezent na chrzest dla siostry, a w sumie jej synka. Zamówiłam taki cudny album, gdzie było wyszyte jego imię data urodzin,waga długość i data chrztu. Wziełam od niej pamiątki które jej się walały po szufladzie np. właśnie test ciążowy, zdjęcia usg, pierwsze zdjęcia po wyjściu zeszpitala, odciśniętą łapkę na kartce i powlejałam je tam dodając jakieś ładne sentencje, później dalej zrobiłam tak ze zdjęciami własnie z chrztu które sama robiłam i z uroczytości po tym, dokleiłam pocztówki z życzeniami od gości, jakieś zasuszone kwiaty... skromnie powiem- fajnie wyszło. Dla mojego dzieciaczka chciałabym coś
podobnego dlateg staram się zebierać wszystkie poierdółki
Stary 2012-02-13, 19:16   #4664
chmielinka
Zadomowienie

tyle tu o jedzeniu aż samej mi sie tostów zachciało tyle że... jeszcze się nie dorobiłam tostera

a my chcemy kupić takie łóżeczko http://more4kids.pl/produkt,klups-lo...iel,82193.html

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:17   #4665
prince_polo
Zakorzenienie

macie animal planet?
ja pietole ale wary

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-13, 19:19   #4666
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka brownie jest pychaaaa

ja juz wcinam swoje prazuchy

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a my chcemy kupić takie łóżeczko http://more4kids.pl/produkt,klups-lo...iel,82193.html
bardzo ladne

Amelcia
Stary 2012-02-13, 19:20   #4667
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wracając jeszcze do spraw kościelnych - u mnie w mieście jest tylko jeden kościół, który ma msze dla dzieci z prawdziwego zdarzenia. Śpiewa się tam piosenki Arki Noego, na niedzielę palmową wjeżdża ksiądz na osiołku dzieci śpiewają swoje ulubione piosenki, zamiast kazania jest rozmowa z dziećmi, a jak jakiś szkrab w trakcie mszy zawędruje do księdza to on go tuli Na taką mszę to ja mogę z moim dzieckiem chodzić, będzie mieć świadomość, że msze nie muszą być nudne
Tu w Edynburgu jest sporo kościołów katolickich, w kilku z nich co niedzielę (a w katedrze codziennie) są polskie msze. Niestety nie ma takie typowo dla dzieci Za to jak jesteśmy w Polsce to chodzimy z Dorotką tylko na takie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:21   #4668
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Widziałam je w sklepie, ładne są te łóżeczka
Cytat:
Soleilka brownie jest pychaaaa
Muszę kiedyś spróbować

Bloguję
Stary 2012-02-13, 19:21   #4669
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Tak wracając jeszcze do spraw kościelnych - u mnie w mieście jest tylko jeden kościół...
apropo kościoła... wiecie w ciąży strasznie pogorszył mi się wzrok. Chyba muszę zacząć nosić okulary na codzień. Byłam w niedziele w Kościele i był diakon z seminarium, spojrzałam na niego ale nawet specjalnie nie zwróciłam uwagi bo raz na jakiś czas przychodzi jakiś. On staje przy ambonie mówić kazanie... a tu zonk po głośie poznaje że to mój kolega z ławki uświadomił mi moją ślepotę
U mnie też są fajne msze dla dzieci. Ksiądz z nimi rozmawia, zazwyczaj na nie nie chodzę, ale zdarzyło mi się jakiś czas temu. Ksiądz się zagalopował i pytał się o jakieś dobre konsewencje (juz nie pamietam czego) dzieci się zgłaszają żeby odpowiedzieć. Ksiadz podsówa mikrofon dziewczynce, a ona na to "a co to są te konsewencje?"
Stary 2012-02-13, 19:24   #4670
chce_byc_mama
Zakorzenienie

buuuuuuuuuuuu uhuuu boli mnie zoladek

juz ktorys dzien z kolei i nie wiem czy to nie od tego antybiotyku.... moze tak byc? chyb go przestane brac bo juz mi lepiej a i tak jestem w domu do konca tygodnia...

Amelcia
Stary 2012-02-13, 19:24   #4671
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tu w Edynburgu jest sporo kościołów katolickich, w kilku z nich co niedzielę (a w katedrze codziennie) są polskie msze. Niestety nie ma takie typowo dla dzieci Za to jak jesteśmy w Polsce to chodzimy z Dorotką tylko na takie
Pewnie zależy od proboszcza... Mój pod tym względem jest super, ale... nie uznaje ojca dziecka w trakcie chrztu jeżeli nie było ślubu I dziecko jest wtedy pod nazwiskiem matki

U mnie w mieście w innym kościele dokładnie tym pięknym http://www.tarnobrzeg.dominikanie.pl/pejzaze_11.jpg niby jest msza dla dzieci, ale na dziecko krzywo się patrzy jeśli chodzi po całym kościele

Bloguję
Stary 2012-02-13, 19:27   #4672
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ile???????????? Nie strasz mnie, w maju mam komunię bliżniaków mojej siostry i mam zapowiedziane, że powinnam się złożyć na komputery, a jeżeli chce coś kupić to ma być to samo pomimo tego, że jestem chrzestną jednego z bliżniąt ale 800zł!! My na weselu tyle od jednej osoby nie dostaliśmy....jakaś masakra
Nie widzę powodu, dla którego miałabyś dzieciom kupować to samo. Moim zdaniem ważne jest właśnie wyróżnienie swojego chrześniaka. W tym kraju ludzie kupują nawet quady! Wiele dzieci dostaje teleony, laptopy, aparaty fotograiczne i drogie gry itd.

Mniejsza o przyczynę, ale niestety już nie mam serca do mojej chrześniaczki. Ona miała komunię 3 lata temu - podobno marzyła o laptopie i telefonie. Wówczas (nie wiedząc o tym) kupiłam kupiłam jej złoty łańcuszek z medalikiem + telefon z aparatem + starter TakTak, więc całość tylko ode mnie była za ok. 550 zł. Od chrzestnego dostała kasę na laptopa i jeszcze coś dodatkowego, ale rodzice stwierdzili, że za tyle porządnego laptopa nie kupią i kasę wydali na remont jej pokoju, czego też się domagała. Teraz chyba przyssała się do laptopa swojej mamy. Z pewnością nie zginie w życiu.

Dwa lata temu synkowi drugiej kuzynki (to już nie chrześniak) kupiliśmy aparat za ok. 200 zł. Wiedziałam, że wcześniej rwał się do robienia zdjęć telefonem i po rozpakowaniu prezentu widziałam wielką radość. Sądzę, że nawet moglibyśmy wybrać coś tańszego, ale kupiłam mu w życiu zaledwie kilka prezentów, a poza tym tańsze aparaty nie wzbudzały mojego zaufania.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Wtedy główka bez problemu się prześlizguje bez nacięcia. Nawet instrukcja była jak to robić blee
Czytałam ją. Budzi mój wewntrzny sprzeciw tak samo, jak podobno stosowany masaż szyjki przez lekarza, żeby przyspieszyć akcję porodową.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:27   #4673
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

juz ktorys dzien z kolei i nie wiem czy to nie od tego antybiotyku.... moze tak byc? chyb go przestane brac bo juz mi lepiej a i tak jestem w domu do konca tygodnia...
Możliwe, że to po antybiotyku. Powinnaś brać coś osłonowo.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:28   #4674
kejtigda
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Ja zniknęłam na weekend bo miałam jakiegoś doła oczywiście bez żadnego powodu, zaczęłam się martwić bo przeszły mi bóle brzucha ale nie czuje ruchów Już sobie wkręcałam martwe ciąże itp ale TŻ mnie postawił jakoś na nogi, nie wiem skąd mi się takie nastroje biorą Za 2 tygodnie mam połówkowe to mam nadzieje skoncze marudzić, dziś zaczęłam 18tyg więc 5 miesiąc
Stary 2012-02-13, 19:31   #4675
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
apropo kościoła... wiecie w ciąży strasznie pogorszył mi się wzrok. Chyba muszę zacząć nosić okulary na codzień. Byłam w niedziele w Kościele i był diakon z seminarium, spojrzałam na niego ale nawet specjalnie nie zwróciłam uwagi bo raz na jakiś czas przychodzi jakiś. On staje przy ambonie mówić kazanie... a tu zonk po głośie poznaje że to mój kolega z ławki uświadomił mi moją ślepotę
U mnie też są fajne msze dla dzieci. Ksiądz z nimi rozmawia, zazwyczaj na nie nie chodzę, ale zdarzyło mi się jakiś czas temu. Ksiądz się zagalopował i pytał się o jakieś dobre konsewencje (juz nie pamietam czego) dzieci się zgłaszają żeby odpowiedzieć. Ksiadz podsówa mikrofon dziewczynce, a ona na to "a co to są te konsewencje?"
Mi też się bardzo pogorszył wzrok, coś czuję, że mam z -1,5 już Chciałabym się w ogóle przerzucić na soczewki, bo od każdych oprawek boli mnie głowa z tyłu...

Ale musiałaś zonka zaliczyć

Ja jak byłam mała i chodziłam na te msze, to ksiądz pytał kim chcemy zostać w przyszłości, ja odpowiedziałam, że piosenkarką, brat, że strażakiem. Ksiądz odszedł, a ten na cały kościół "zmieniłem zdanie, chce być księdzem!" Mama się z nas wtedy uśmiała

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Czytałam ją. Budzi mój wewntrzny sprzeciw tak samo, jak podobno stosowany masaż szyjki przez lekarza, żeby przyspieszyć akcję porodową.
ja bym mu tu dała masowanie mojej pip... TŻ mógłby go wyręczyć
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ja zniknęłam na weekend bo miałam jakiegoś doła oczywiście bez żadnego powodu, zaczęłam się martwić bo przeszły mi bóle brzucha ale nie czuje ruchów Już sobie wkręcałam martwe ciąże itp ale TŻ mnie postawił jakoś na nogi, nie wiem skąd mi się takie nastroje biorą Za 2 tygodnie mam połówkowe to mam nadzieje skoncze marudzić, dziś zaczęłam 18tyg więc 5 miesiąc

I tak bez ciasta przyszłaś ?

Bloguję
Stary 2012-02-13, 19:38   #4676
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem fotografem tylko amatorem z zamiłowaniem, ale robiłam taki prezent na chrzest dla siostry, a w sumie jej synka. Zamówiłam taki cudny album, gdzie było wyszyte jego imię data urodzin,waga długość i data chrztu. Wziełam od niej pamiątki które jej się walały po szufladzie np. właśnie test ciążowy, zdjęcia usg, pierwsze zdjęcia po wyjściu zeszpitala, odciśniętą łapkę na kartce i powlejałam je tam dodając jakieś ładne sentencje, później dalej zrobiłam tak ze zdjęciami własnie z chrztu które sama robiłam i z uroczytości po tym, dokleiłam pocztówki z życzeniami od gości, jakieś zasuszone kwiaty... skromnie powiem- fajnie wyszło. Dla mojego dzieciaczka chciałabym coś
podobnego dlateg staram się zebierać wszystkie poierdółki
no miałaś świetny pomysł fantastyczna pamiątka

Co do spraw kościelnych to jedyne co mnie denerwuje to to że niektórzy księża już są tak spaczeni że zaczynają za bardzo ingerować - np. moja znajoma musiała wybrać inną chrzestną ponieważ wybrana nie miała ślubu kościelnego

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:39   #4677
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ej no niedobrze mi no :/

Amelcia
Stary 2012-02-13, 19:39   #4678
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Antybiotyk trzeba zawsze wybrać do końca, nawet jak już objawy ustąpiły, tutaj jest na przykładzie anginy wyjaśnione dlaczego

"Dla naszego zdrowia ważne jest, żeby antybiotyk wybrać do końca, nawet jeśli objawy choroby ustąpiły i samopoczucie uległo poprawie. Wcześniejsze przerwanie antybiotykoterapii nie gwarantuje pełnego działania przeciwbakteryjnego, co może prowadzić do nawrotów anginy, a także pobudzania przez paciorkowce naszego układu immunologicznego, który może zacząć produkować przeciwciała skierowane przeciwko naszym nerkom lub sercu. "

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:41   #4679
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Chrzestni Dorotki już wiedzą, że żadnych drogich prezentów mają jej nie kupować. Choć na chrzciny już zdążyła dostać trochę biżuterii
W życiu bym nie wymagała od kogokolwiek takich prezentów dla dziecka 8-9 letniego I nie pozwolę na kupowanie im komputerów, gokartów czy telefonów.

W mojej rodzinie dawno nie było Komunii. Najbliższy w kolejce jest chrześniak mojego brata, ale Komunia to za jakieś 3-4 lata dopiero. Na ile znam moją rodzinę to wiem, że szaleństw prezentowych nie będzie.

Nie było mnie kilka godzin a tu ze cztery nowe strony
moja chrześnica ma komunię dopiero za 2 lata a ja już od 1,5 roku słyszę jaki to wydatek (dla nich oczywiście) i zapewne nie zaproszą nikogo prócz chrzestnych (z prezentem oczywiście ).

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Ja mam żel na paznokciach. Wczesniej miałam tipsy.Nie przeszkadzało mi to w aplikowaniu luteiny.
ja mam żele i też mi nie przeszkadzają

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Co do prezentów dla chrześniaków - mój chrześniak miał komunię 2 lata temu i dostał ode mnie rower za 500zł. Stwierdziłam, że kasy mu dawać nie będę, bo zaraz rodzice zgarną i na swoje potrzeby przepuszczą, a to ma być prezent dla dziecka. A że do tego oni słabo dbają o to dziecko (chrześniak już wtedy był dość pulchny, a oni nic z tym nie robili i on tylko tył coraz bardziej, no ale to tacy prości ludzie ze wsi niestety ) to stwierdziłam, że kupię coś, żeby dzieciak miał radochę i się też trochę poruszał przy tym, a my żebyśmy majątku nie stracili. I to był strzał w dziesiątkę, bo chrześniak się z prezentu baaaaaaardzo ucieszył
Ale nawet jakby z rodziny była presja n a droższe prezenty, to więcej jak 500zł i tak bym nie wydała. Mam swoje zasady i nie będę ich łamać, bo "co rodzina powie". Kupowanie dzieciakom prezentów za tysiąc wzwyż na komunię uważam za totalne wypaczenie tego dnia... teraz komunie to robi się głównie po to, żeby dzieci się w prezenty obłowiły, zupełnie bez sensu...
zgadzam się ja na pewno kasy chrześnicy nie dam dostanie prezent i to taki jaki ja uznam za stosowny - obawiam się, że nowy laptop czy inne tego typu cudo bardziej służyło by jej rodzicom niż jej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Irmusia, ale że łożysko jest na ścianie przedniej nie znaczy ze jest przodujące, prawda?
Z tego co wiem, może być na scianie tylnej i byc przodujące. Zapytam dziś gina jak to jest.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Tak jak napisała agunia to nie to samo.
Ostatnio trochę o tym czytałam, bo się przestraszyłam, jak gin powiedział, że mam nisko łożysko. Łożysko przodujące jest wtedy jak częściowo lub całkowicie zakrywa ujście i szyjkę macicy. Niestety to bywa niebezpieczne i trzeba dużo leżeć, żeby się nie odkleiło. Ale z tego co kojarzę, żadna z naszych wątkowych mamuś nie ma tego problemu.
chciałam odpowiedziec ale zostałam uprzedzona

Ja mam łożysko na przedniej ścianie, wysoko
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:41   #4680
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Tż dał radę wyciągnąć Cię z dołka
za piąty miesiąc

Cytat:

I tak bez ciasta przyszłaś ?
Co Ty dzisiaj taka łasa na ciastka?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości