|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
A mi się chce popcornu, idę sobie zrobić
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
tak jasne przeze mnie :P
|
|
|
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przegryzałam ogórkiem kiszonym
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
kazdej cos sie chce
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- nie wiedzialam ze herbata mietowa moze byc taka dobra ![]() w ogole to mam rewolucje zoladkowa......... |
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że brownie jest niedobre
![]() No właśnie nie zawsze wiek świadczy o dojrzałości A ona w sumie na 16 nie wygląda, raczej na 18-19Cytat:
![]() Ja to różnie myję, ale jak na noc, to robię skarpetkowego koka ![]() Pisz, bo cza wątek zakładać ![]() ![]() Cytat:
Ten balonik może być fajny przy nietrzymaniu moczu żeby mięśnie ćwiczyć. Ale osobiście bym sobie sama tego nie wsadziła
|
||
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Co do Walentynek to my raczej nie obchodzimy
Dzisiaj się śmiałam do męża że mu walentynkę kupiłam ->4pak pepsi 2litrowj A on się śmieje że prezent też ma dla mnie i pokazuje mi cały worek śliwek haaa lepszego prezentu nie mogłam sobie wybrać hihi ![]() Co do chrzesnych to ja mam kontakt z obojgiem moich, co prawda słaby ale biorąc pod uwagę że chrzesną jest tylko znajoma rodziców to i tak sukces. Prezenty jak byłam mała dostawałam jak nas odwiedzali,ale takie normalne takie typu czekolada, czasem kilka zł na lody. O urodzinach raczej nie pamiętali,ale jakoś nie miałam im tego za złe po prostu się tak przyzwyczaiłam ![]() My z mężem jesteśmy wierzący i praktykujący i dość dużą wagę przywiązujemy do tego typu spraw jak chrzest. Mamy problem z wyborem chrzesnego, bo nikt z bliskiego otoczenia męskiego za bardzo wierzący nie jest, tym bardziej że chciałabym żeby był ktoś z rodziny. Chrzesną będzie moja siostra, która mi dużo pomaga... wspiera mnie, pomaga jak trzeba załatwić lekarza czy coś, po jej dzieciach mam pratycznie większość wyprawki, a jak gin mnie nastraszyła że coś z łożyskiem nie tak to nawet modliła się za mojego maluszka Także sprawdziła się w 100% A poza tym jej synek jest moim chrześniakiem i często się widujemy.Teraz wybaczcie że nie będę operowała nickami, bo to co pisaliście czytałam po południu nie na swoim kompie i nie pamiętam kto co pisał. Dla mnie chrzest w kk do którego należe jest takim darem dla dziecka, ta jakby zapewnia mu lepszy start w życie. Ale równocześnie niecierpie obłudy i drażnią mnie świąteczni katolicy którzy idą na pasterkę dla tradycji tak samo jak jajka święcić w wielkanoc i tak samo pchają się przed ołtarz składać przysięgę przed Bogiem w którego nie wierzą. Także zgadzam się też poniekąd z poglądam którejś z Was, która nie wierzy i nie robi całego cyrku dla rodziny. Równocześnie uważam że fajnie by było gdyby tacy rodzice nie odgradzali dziecka całkowicie od wiary, ale wręcz przeciwnie pomogli mu ją poznać choćby w teorii, albo wysłać z babcią na msze, albo poczytać o jakimś innym odłamie z książki. Niech ma możliwość wyboru, a nie miało narzucone z góry że ma być ateistą jak rodzice. Ktoś też pisał o sprzeczności nauk KK z tym co pisze w Biblii. Odniosę się tylko do fragmentu który ktoś poruszał, a mianowicie do "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko (…) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym". Te przykazanie nadal obowiązuje, tylko pytanie jak je stosujemy. Rozmawiałam nawet kiedyś na ten temat z księdzem bo ja też czepiam się różnych pierdułek. Chodzi o to że jeśli mamy np. obraz z Jezusem to my nie klęczymy przed obrazem i nie oddajemy mu czci (temu obrazowi) tylko to jest forma szacunku dla samego Jezusa. Jak to wytłumaczyć prościej... zdjęcia swoich blisich... mamy, babci, chłopaka, wiszą na Twojej ścianie. W ten sposób oddajesz im szacunek, pokazujesz że zalezy Ci na nich, przechodzisz koło nich zerkasz... przypominasz sobie o nich. Tak samo masz obrazy czy rzeźby, poza tym np. podczas modlitwy wielu ludziom ułatwiają skupienie. Z tego co słyszałam przyazanie to "wcieło" właśnie z braku jego zrozumienia... co jest w sumie dziwne bo powinno się to wyjaśnić zamiast skrać. Ahh dałam Wam wykład religii... przepraszam jak kogoś uraziłam ![]() Jutro mam wizytę u endokrykologa i ginekologa, mam nadzieję że wszysto będzie ok! a może pozanam płeć ![]() Ja jutro mam na obiade placuszki po cygańsku robie z mama na współkę to będzie mniej roboty mniam |
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłabym ![]() Ostatnio miałam ochotę na konserwowe i zjadłam 5 takich malutkich
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Eh też bym coś zjadła, ale przez katar w ogóle nie mam smaku
I w sumie nie bardzo wiem na co mam ochotę.Dzisiaj robiłam barszczyk do picia - Tż go doprawiał, bo ja bym dodała mnóstwo pieprzu, czosnku i soli. Bo i tak nic nie czuję. Moja mama robiła sałatkę jarzynową - małż powiedział, że rewelacyjna a ja bym dodał duuużo pieprzu i soli |
|
|
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wracając jeszcze do spraw kościelnych - u mnie w mieście jest tylko jeden kościół, który ma msze dla dzieci z prawdziwego zdarzenia. Śpiewa się tam piosenki Arki Noego, na niedzielę palmową wjeżdża ksiądz na osiołku
dzieci śpiewają swoje ulubione piosenki, zamiast kazania jest rozmowa z dziećmi, a jak jakiś szkrab w trakcie mszy zawędruje do księdza to on go tuli Na taką mszę to ja mogę z moim dzieckiem chodzić, będzie mieć świadomość, że msze nie muszą być nudne
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa wczoraj ogladalismyz tz film śmiertelna odwilż masakra, polecam
tylko jakby co to nie polecam jesc przy tym filmie
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobnego dlateg staram się zebierać wszystkie poierdółki
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
tyle tu o jedzeniu aż samej mi sie tostów zachciało tyle że... jeszcze się nie dorobiłam tostera
![]() a my chcemy kupić takie łóżeczko http://more4kids.pl/produkt,klups-lo...iel,82193.html |
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
macie animal planet?
ja pietole ale wary
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka brownie jest pychaaaa
![]() ja juz wcinam swoje prazuchy ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to jak jesteśmy w Polsce to chodzimy z Dorotką tylko na takie
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę kiedyś spróbować
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uświadomił mi moją ślepotę U mnie też są fajne msze dla dzieci. Ksiądz z nimi rozmawia, zazwyczaj na nie nie chodzę, ale zdarzyło mi się jakiś czas temu. Ksiądz się zagalopował i pytał się o jakieś dobre konsewencje (juz nie pamietam czego) dzieci się zgłaszają żeby odpowiedzieć. Ksiadz podsówa mikrofon dziewczynce, a ona na to "a co to są te konsewencje?"
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
buuuuuuuuuuuu uhuuu boli mnie zoladek
![]() juz ktorys dzien z kolei i nie wiem czy to nie od tego antybiotyku.... moze tak byc? chyb go przestane brac bo juz mi lepiej a i tak jestem w domu do konca tygodnia... |
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziecko jest wtedy pod nazwiskiem matki U mnie w mieście w innym kościele dokładnie tym pięknym http://www.tarnobrzeg.dominikanie.pl/pejzaze_11.jpg niby jest msza dla dzieci, ale na dziecko krzywo się patrzy jeśli chodzi po całym kościele
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniejsza o przyczynę, ale niestety już nie mam serca do mojej chrześniaczki. Ona miała komunię 3 lata temu - podobno marzyła o laptopie i telefonie. Wówczas (nie wiedząc o tym) kupiłam kupiłam jej złoty łańcuszek z medalikiem + telefon z aparatem + starter TakTak, więc całość tylko ode mnie była za ok. 550 zł. Od chrzestnego dostała kasę na laptopa i jeszcze coś dodatkowego, ale rodzice stwierdzili, że za tyle porządnego laptopa nie kupią i kasę wydali na remont jej pokoju, czego też się domagała. Teraz chyba przyssała się do laptopa swojej mamy. Z pewnością nie zginie w życiu. Dwa lata temu synkowi drugiej kuzynki (to już nie chrześniak) kupiliśmy aparat za ok. 200 zł. Wiedziałam, że wcześniej rwał się do robienia zdjęć telefonem i po rozpakowaniu prezentu widziałam wielką radość. Sądzę, że nawet moglibyśmy wybrać coś tańszego, ale kupiłam mu w życiu zaledwie kilka prezentów, a poza tym tańsze aparaty nie wzbudzały mojego zaufania. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Czytałam ją. Budzi mój wewntrzny sprzeciw tak samo, jak podobno stosowany masaż szyjki przez lekarza, żeby przyspieszyć akcję porodową. |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, że to po antybiotyku. Powinnaś brać coś osłonowo.
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Już sobie wkręcałam martwe ciąże itp ale TŻ mnie postawił jakoś na nogi, nie wiem skąd mi się takie nastroje biorą Za 2 tygodnie mam połówkowe to mam nadzieje skoncze marudzić, dziś zaczęłam 18tyg więc 5 miesiąc
|
#4675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym się w ogóle przerzucić na soczewki, bo od każdych oprawek boli mnie głowa z tyłu... Ale musiałaś zonka zaliczyć Ja jak byłam mała i chodziłam na te msze, to ksiądz pytał kim chcemy zostać w przyszłości, ja odpowiedziałam, że piosenkarką, brat, że strażakiem. Ksiądz odszedł, a ten na cały kościół "zmieniłem zdanie, chce być księdzem!" ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
ja bym mu tu dała masowanie mojej pip... TŻ mógłby go wyręczyć ![]() Cytat:
![]() I tak bez ciasta przyszłaś ?
|
|||
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fantastyczna pamiątka ![]() Co do spraw kościelnych to jedyne co mnie denerwuje to to że niektórzy księża już są tak spaczeni że zaczynają za bardzo ingerować - np. moja znajoma musiała wybrać inną chrzestną ponieważ wybrana nie miała ślubu kościelnego
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Dla naszego zdrowia ważne jest, żeby antybiotyk wybrać do końca, nawet jeśli objawy choroby ustąpiły i samopoczucie uległo poprawie. Wcześniejsze przerwanie antybiotykoterapii nie gwarantuje pełnego działania przeciwbakteryjnego, co może prowadzić do nawrotów anginy, a także pobudzania przez paciorkowce naszego układu immunologicznego, który może zacząć produkować przeciwciała skierowane przeciwko naszym nerkom lub sercu. "
|
|
#4679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapewne nie zaproszą nikogo prócz chrzestnych (z prezentem oczywiście ). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam łożysko na przedniej ścianie, wysoko
|
|||||
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piąty miesiąc ![]() Co Ty dzisiaj taka łasa na ciastka? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

zjadłabym 

I w sumie nie bardzo wiem na co mam ochotę.
ale 800zł!! My na weselu tyle od jednej osoby nie dostaliśmy....jakaś masakra
Już sobie wkręcałam martwe ciąże itp ale TŻ mnie postawił jakoś na nogi, nie wiem skąd mi się takie nastroje biorą
ja bym mu tu dała masowanie mojej pip... 
za piąty miesiąc