Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 17:56   #2251
Opaska
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja w marcu mam praktyki w przedszkolu i muszę Wam powiedzieć, że się strasznie boję żeby ospa nie panowała... bo ja jeszcze nie miałam :/
A ja pracuje w przedszkolu- dzieci kaszlą, kichają, prychają na mnie i nic na to nie poradzę. Nie będę przecież 9 miesięcy na zwolnieniu. Nie demonizuj przedszkoli- wystarczy 3C (czosnek, cytryna, cebula) w diecie i żadne dziadostwo się ciebie nie ima. A epidemie typu różyczka, ospa czy wszy nie zdarzają się aż tak często...i praktycznie zawsze są w tych "ciepłych" miesiącach czyli na wiosnę lub jesień- teraz zimą pewnie cie ta przyjemność ominie

Dzieki za odpowiedzi dotyczące badań dalej jestem głupia czy opłaca mi się iść do gunekologa państwowego po skierowanie ale chyba nie będę robić zamieszania i pojde prywatnie tak tak miałam zamiar.
Stary 2012-02-13, 18:22   #2252
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie, no co ty mi w lipcu stuknie 28 a to mój drugi dzidziuś bedzie Mnie tam jakoś specjalnie nie przeszkadzają młode mamusie, podziwiam je, ze mimo młodego wieku są odpowiedzialne i decydują sie na dziecko, wychowują itd. podziwiam bo sama bym nie dała rady ja najpierw postawiłam na studia, pracę, potem, ślub i dopiero dziecko, ale ja to zawsze wszytko zaplanowane mam na przód o kilka lat
To u mnie to dopiero poprzestawiane... Studia, ciąża w trakcie, potem praca i ślub może kieeedyś

Przecież 24 lata, to już nie takie młode mamusie, nie przesadzajmy

Ja się cieszę, że ciąża nas tak zaskoczyła, bo gdybym miała znaleźć odpowiedni czas na dziecko, to pewnie do końca życia bym się nie zdecydowała A tak to, studia skończę w przyszłym roku i mogę dziecko do żłobka i na podyplomowe+praca.

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
witam przyszłe mamusie czy mogę się do Was dołączyć? wstępny termin porodu mam na 31 sierpnia ale nie wiadomo czy się nie przesunie na wrzesień ponieważ moje cykle były długie a poza tym, udzielałam się wcześniej w wątku mamuś lipcowo-sierpniowych ale nie mogłam się tam odnaleźć, niektóre z nich znają już płeć, kupują już rzeczy dla dziecka a ja dopiero jutro mam pierwsze usg pomyślałam że może wspólne tematy z Wami będą mi bliższe
Witamy i zapraszamy

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, podczytuję Was trochę jak mam więcej siły, ale nie powiem, ciężko jest. Radość z ciąży minęła, co rano budzę się i martwię. Gdyby nie TŻ, zapłakałabym się. Jutro idę do szpitala na badania prenatalne, które mam nadzieję coś wyjaśnią. Boję się cholernie, jakoś brakuje mi wiary... Sytuacja w której jestem może mieć mnóstwo, całkiem różnych zakończeń, ale ja staram się nie nastawiać na nic, bo jeśli okaże się, że dzidziuś nie da sobie rady, to wolę być na to, przynajmniej w małym procencie, przygotowana (o ile tak się w ogóle da). Trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was i wasze kolejne wizyty, chociaż nie jestem na bieżąco.
Jestem myślami z Tobą, trzymam kciuki za dobre wieści! Pewnie nie da się do tego najgorszego nigdy przygotować... Moją taktyką w trudnych sytuacjach, jest czytanie różnych publikacji naukowych o danej sytuacji, taka wiedza pozwala mi się oswoić z tematem i uświadomić sobie, że to wszystko są tak skomplikowane procesy, że błędy czasem się zdarzają...

Tak czy siak czekam na wieści od Ciebie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:30   #2253
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy lekarz zlecił Wam badanie cytomegalii IgG i IgM? Co to za cholerstwo?
Jak pytałam o koszty badań w recepcji mojej przychodni to pani się zdziwiła że mam zbadać beta HCG bo skoro wiadomo że jestem w ciąży, to jest zbędne. To już nie wiem...
Dzięki za odpowiedź Elmiria.
Powiem Ci szczerze, że ja bety HCG nie miałam robionej ani razu, nawet jak leżałam w szpitalu z plamieniami. Nie mam pojecia czemu, ale nie miałam jej robionej. A jeśli chodzi o cytomegalie to wiem, że to jest choroba bardzo groźna dla płodu, czytałam ostatnio, że dziewczynie zabiło to dzicko w 6 miesiacu ciąży. Mój lekarz niestety nie zlecił mi tego badania, ale jeśli twój zalecił to powinnaś się cieszyć.
A w ogóle wiecie co? Ja zmieniłam lekarza, bo zawsze, jeszcze przed ciążą jeździłam do miasteczka obok prywatnie, a teraz gdy jestem w ciąży chciałam mieć ginekologa na miejscu i żeby pracował w szpitalu w którym bede robić. A więc ten lekarz do którego teraz chodzę pracuje i w szpitalu i przyjmuje w przychodni na NFZ i przyjmuje prywatnie. Dostałam ostatnio od niego znów skierowanie na nastepne badania i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że nie musze za nie płacić gdyż na skierowaniu jest pieczatka przychodni. Nie wiem czy to legalne a tak mój robi i mnie to akurat cieszy, gdyż nie płace za badania. Dziewczyny a wiecie może czy badanie przezierności karkowej robi się wszystkim kobieta w ciąży? To jest standardowe badanie? Bo mój mi nic o tym nie mówił.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Przecież 24 lata, to już nie takie młode mamusie, nie przesadzajmy
Ja się cieszę, że ciąża nas tak zaskoczyła, bo gdybym miała znaleźć odpowiedni czas na dziecko, to pewnie do końca życia bym się nie zdecydowała A tak to, studia skończę w przyszłym roku i mogę dziecko do żłobka i na podyplomowe+praca.
No popatrz jak mamy podobnie. Ja też mam 24 lata i w przyszłym roku koncze studia i mam zamiar iść na podyplomówke. Na szczescie do opieki nad dzieckiem bede mogła zaangażować dziadków.
Stary 2012-02-13, 18:41   #2254
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Z tym niby młodym macierzyństwem to zgadzam się z gda.
Ja czuje sie może nie stara ale na pewno dojrzalsza.U mnie na uczelni roczniki 92 jak grzyby po deszczu zachodzą w ciąże i ciągle na około mnie 20,22 latki słysze że są w ciąży wiec przy nich to ja jestem inne pokolenie choć dzieli nas drobna różnica wieku.
Ja się na tą ciąże przygotowywałam psychicznie i mentalnie i jest to doskonały moment.Za nie długi czas zacznie się praca w szpitalu i pacjenci a że profesje sobie wybrałam trudną i stesująca to nie wiem czy później bym sie zdecydowała,pewnie bym tą decyzję odkładała ile się da

Także taką młodą mamusią to ja już nie jestem

Martarynka badanie przeziernośći karkowej robi się wszystkim kobietą w ciąży jest standardowe

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-02-13 o 18:44
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:44   #2255
Iwoncia81
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny.
Nie wiem co znowu sie dzieje
Tydzień temu miałam rózowe plamienia, po wizycie u lekarza zmieniono mi leki z duphastonu na dopochwową luteine 2x dziennie. Zanim zaczęłam pierwszą tabl. plamienia ustały. Przed chwilą po skorzystaniu z wc znowu widze te plamienia tak jakby sie zaczynała miesiączka i znowu mam stres.
Wzięłam teraz tabletke ostatnią na dzisiaj i szybko się położyłam.
Kurde czym to może być spowodowane?? Dodam że troche dzisiaj odkurzałam w domu, czy może to być przesilenie?? Już odchodze od zmysłów ;(
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:47   #2256
lourose
Wtajemniczenie

Hej strasznie pędzicie z pisaniem

Powiem wam, że dalej nie mogę dojść do siebie, mąż chyba dalej w szoku staraliśmy się, nic nie wychodziło, a tu bum !

Byłam dziś na beta hCG.
Powiedzcie mi moje drogie, słyszałam że powinnam powtórzyć betę po 2 dniach żeby zbadać przyrost? czy wystarczy zrobić raz?
Wizytę u gin mam dopiero za 2 tygodnie - nie wiem czy nie za późno ??
A najlepsze jest to, że nie pamiętam z dokładnością co do dnia kiedy ostatni raz zaczął mi się okres (chyba 6.1?), ani kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia :/
No i nie wiem w którym tygodniu ciąży jestem i czy nie powinnam pójść szybciej do gin? To był pierwszy wolny termin
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:54   #2257
201804160904
Konto usunięte

Treść usunięta
201804160904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:54   #2258
Konto usunięte

Iwoncia81 ja by pojechała do szpitala i absolutnie już bym nie ruszała nawet małym palcem,leżała i odpoczywała.mam nadzieje że taka twoja uroda po prostu.Moja mama plamiła do 3 miesiąca w ciąży z moja siostrą i te plamienie były takie większe jak miesiączka i przez to nawet nie pomyślała że w ciąży jest.

lourose poczekaj te dwa tyg już więcej będzie gin widzieć,założy Ci karte ciąży,zleci badania.Teraz dużo się nie dowiesz jak pójdziesz
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:57   #2259
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32280592]Iwoncia81 ja by pojechała do szpitala i absolutnie już bym nie ruszała nawet małym palcem,leżała i odpoczywała.mam nadzieje że taka twoja uroda po prostu.Moja mama plamiła do 3 miesiąca w ciąży z moja siostrą i te plamienie były takie większe jak miesiączka i przez to nawet nie pomyślała że w ciąży jest.

lourose poczekaj te dwa tyg już więcej będzie gin widzieć,założy Ci karte ciąży,zleci badania.Teraz dużo się nie dowiesz jak pójdziesz[/QUOTE]

A na usg już wyjdzie robaczek ? nie mogę się doczekać!
Stary 2012-02-13, 18:58   #2260
Martarynka
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32280270]
Martarynka badanie przeziernośći karkowej robi się wszystkim kobietą w ciąży jest standardowe[/QUOTE]
Dzięki za odpowiedz. Ale już troszke się martwie, bo ostatnio kupiłam m jak mama i tu jest napisane, że USG "genetyczne" czyli to gdzie wykonuje się badanie przezierności fałdu karkowego robi się w okresie od 11 do 14 tygodnia. Jak byłam ostatnio u lekarza w 11 tc i 2 dni (tak wyszło z usg) to nic mi o tym nie mówił i kazał przyjść za 4 tyg. wiec juz za późno, jak wynika z artykułu w gazecie. Nic już nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Tydzień temu miałam rózowe plamienia, po wizycie u lekarza zmieniono mi leki z duphastonu na dopochwową luteine 2x dziennie. Zanim zaczęłam pierwszą tabl. plamienia ustały. Przed chwilą po skorzystaniu z wc znowu widze te plamienia tak jakby sie zaczynała miesiączka i znowu mam stres.
Kurde czym to może być spowodowane?? Dodam że troche dzisiaj odkurzałam w domu, czy może to być przesilenie?? Już odchodze od zmysłów ;(
A nie powinnać mieć akurat miesiączki? Poleż sobie dziś, już nic nie rób. Kurde nie rozumiem czemu lekarze kaza odastawiać ten duphastom, mój mi mowił, że jak juz sie bierze to trzeba do konca I trymestru, ale moze jak zamienia się na luteine to nie ma to znaczenia, bo to podobne leki, sama nie wiem. Idź jutro do lekarza albo zadzwoń i się spytaj dla spokoju. Ja też tak miałam, mimo że brałam duphaston czasami jak np. wchodziłam na 2 pietro po schodach też miałam takie plamienia, brałam leki tak jak kazał lekarz i starałam sie nie przejmować. Teraz juz plamienia dawno temu ustały a z malenstwem wszystko dobrze wiec u Ciebie napewno też tak bedzie.
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Powiem wam, że dalej nie mogę dojść do siebie, mąż chyba dalej w szoku staraliśmy się, nic nie wychodziło, a tu bum !

Byłam dziś na beta hCG.
Powiedzcie mi moje drogie, słyszałam że powinnam powtórzyć betę po 2 dniach żeby zbadać przyrost? czy wystarczy zrobić raz?
A najlepsze jest to, że nie pamiętam z dokładnością co do dnia kiedy ostatni raz zaczął mi się okres (chyba 6.1?), ani kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia :/
No i nie wiem w którym tygodniu ciąży jestem i czy nie powinnam pójść szybciej do gin? To był pierwszy wolny termin
No najlepiej bete powtórzyć dlatego żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta, bo sa normy tego przyrastania. A tym, że nie pamietasz kiedy miałaś ostatnią @ to sie nie przejmuj beta pokaze Ci który to tydzień, a później usg. Moim zdaniem termin masz idealny, bo to tak ok. 7 tydzien bedzie. Ja przed 7 tc nic nie widziałam a w 7 juz było piekne serduszko. Miłego wieczorku dziewczynki, ja już dziś uciekam. Do jutra
Stary 2012-02-13, 19:05   #2261
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201804160904 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja podziwiam i jednocześnie dziwię się dziewczynom, które już w wieku 20 lat chcą mieć dziecko i są tego pewne w 100%.
Nawet teraz, kiedy wiem że jestem w ciąży nie dociera to do mnie i wiem, że będę tęsknić za życiem "przed". Nie miałam silnego instynktu macierzyńskiego, jak to się mówi parcia na dziecko. Uznaliśmy z mężem, że to już pora, i zaczniemy starania.
Stary 2012-02-13, 19:06   #2262
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz. Ale już troszke się martwie, bo ostatnio kupiłam m jak mama i tu jest napisane, że USG "genetyczne" czyli to gdzie wykonuje się badanie przezierności fałdu karkowego robi się w okresie od 11 do 14 tygodnia. Jak byłam ostatnio u lekarza w 11 tc i 2 dni (tak wyszło z usg) to nic mi o tym nie mówił i kazał przyjść za 4 tyg. wiec juz za późno, jak wynika z artykułu w gazecie. Nic już nie wiem.

A masz może od lekarza opis USG???Jeśli tak to zobacz sobie czy przypadkiem gdzies nie pojawia się skrót NT (to jest właśnie przezierność)
Myślę, że na pewno lekarz ją sprawdził, może po prostu nic Ci nie wspomniał bo wszystko jest ok. w pierwszej ciąży lekarz też nic nie mówił podczas badania, dopiero kiedy dostałam wydruk opisu USG zapytałam co to jest to NT 1,4 i wtedy dopiero lekarz mi wytłumaczył
Stary 2012-02-13, 19:06   #2263
Konto usunięte

Martarynka to może zadzwoń i się dopytaj bo to badanie specjalnie robi się właśnie w tym okresie ciąży bo potem dzidzi rośnie i juz te wyniki nie są tak miarodajne,chyba że później się robi to bardziej inwazyjne jak amniopunkcja
Stary 2012-02-13, 19:07   #2264
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
No najlepiej bete powtórzyć dlatego żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta, bo sa normy tego przyrastania. A tym, że nie pamietasz kiedy miałaś ostatnią @ to sie nie przejmuj beta pokaze Ci który to tydzień, a później usg. Moim zdaniem termin masz idealny, bo to tak ok. 7 tydzien bedzie. Ja przed 7 tc nic nie widziałam a w 7 juz było piekne serduszko. Miłego wieczorku dziewczynki, ja już dziś uciekam. Do jutra
Dzięki
Stary 2012-02-13, 19:10   #2265
colds
Zakorzenienie

chcialam nadrobic, ale straszne zmeczenie mnie dopadlo
Stary 2012-02-13, 19:14   #2266
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

A nie powinnać mieć akurat miesiączki? Poleż sobie dziś, już nic nie rób. Kurde nie rozumiem czemu lekarze kaza odastawiać ten duphastom, mój mi mowił, że jak juz sie bierze to trzeba do konca I trymestru, ale moze jak zamienia się na luteine to nie ma to znaczenia, bo to podobne leki, sama nie wiem. Idź jutro do lekarza albo zadzwoń i się spytaj dla spokoju. Ja też tak miałam, mimo że brałam duphaston czasami jak np. wchodziłam na 2 pietro po schodach też miałam takie plamienia, brałam leki tak jak kazał lekarz i starałam sie nie przejmować. Teraz juz plamienia dawno temu ustały a z malenstwem wszystko dobrze wiec u Ciebie napewno też tak bedzie.
Termin miesiączki by wypadał właśnie tydzień temu tylko teraz to sama nie wiem bo moje cykle były nieregularne.Ale dziwne że tydzień temu było podobnie.
Lekarz mi zmienił leki bo mówił że luteina dopochwowa działa szybciej i bezpośrednio tam.
A dawkuje tak samo jak duphaston.
Niby nic mnie nie boli jakoś mocno, tylko tak jak zwykle od czasu do czasu zakłuje a to rzadko nawet.
Kurde ja na zawał zejde w końcu jak tak dalej pójdzie. Już sie boje do łazienki chodzić
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:14   #2267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
chcialam nadrobic, ale straszne zmeczenie mnie dopadlo
ja miałam straszną ochote iść spać 3h temu ale mama przyszła w odwiedziny,zagadałyśmy się a teraz to się nie opłaca bo i tak za niedługo lulu
Stary 2012-02-13, 19:29   #2268
Almariel
Zakorzenienie

Hej
Widziałam moją Kruszynkę. Jest czynność serduszka. Pięknie bije. Myślałam, że się poryczę ze szczęścia na tej kozetce. Jestem taka szczęśliwa, że szok. Pan dr powiedział, że wygląda to pięknie i oby tak dalej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:51   #2269
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Byłam dziś na beta hCG.
powinnaś powtórzyć, żeby sprawdzić czy i jak przyrasta
ja na wizytę czekam od 25 stycznia...idę w poniedziałek następny dopiero i betę robiłam chyba 29 i 31 stycznia, i teraz w minioną środę i dzisiaj - wyniki dopiero w czwartek, ale póki czekam na wizytę jest to jedyny sposób, żebym była pewna, że ciążą się rozwija...
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej
Widziałam moją Kruszynkę. Jest czynność serduszka. Pięknie bije. Myślałam, że się poryczę ze szczęścia na tej kozetce. Jestem taka szczęśliwa, że szok. Pan dr powiedział, że wygląda to pięknie i oby tak dalej.
ależ Ci zazdroszczę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:51   #2270
anusia1808
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum ale mam dosyć sporo pytań i cichą nadzieję że natrafię tu na kilka mądrych i doświadczonych głów
Jestem w pierwszej długo wyczekiwanej ciąży, byłam dziś u lekarza i stwierdził około 5/6 tydzień ale nie założył mi karty ciąży bo stwierdził iż zarodek jest jeszcze za mały czy to normalne? Kazał mi przyjść za dwa tygodnie ale się strasznie boję że coś może być nie tak, od dwóch dni boli mnie podbrzusze tak jak na @ i nie wiem czy czy mam się martwić, miała tak któraś z Was???
Może panikuje ale wierzcie mi kilka lat starań o dzidzie sprawiło że zaczynam wariować.
Jest tu ktoś w podobnej sytuacji jak ja?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i gratuluje

Edytowane przez anusia1808
Czas edycji: 2012-02-13 o 19:55
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:55   #2271
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum ale mam dosyć sporo pytać i cichą nadzieję że natrafię tu na kilka mądrych i doświadczonych głów
Jestem w pierwszej długo wyczekiwanej ciąży, byłam dziś u lekarza i stwierdził około 5/6 tydzień ale nie założył mi karty ciąży bo stwierdził iż zarodek jest jeszcze za mały czy to normalne? Kazał mi przyjść za dwa tygodnie ale się strasznie boję że coś może być nie tak, od dwóch dni boli mnie podbrzusze tak jak na @ i nie wiem czy czy mam się martwić, miała tak któraś z Was???
Może panikuje ale wierzcie mi kilka lat starań o dzidzie sprawiło że zaczynam wariować.
Spokojnie
z bólami podbrzusza jak na @ jesteśmy wszystkie w takiej samej sytuacji i to jest normalne

co do karty ciąży- również się nie denerwuj, ja np byłam na pierwszej wizycie w 8tc i też karty nie miałam zakładanej.
W pierwszej ciąży lekarz założył dopiero w 23 tygodniu!!! (bo miałam takiego sklerotyka a w nerwach na wizytach sama zapominałam się dopominać, choć zawsze mi mówił żebym mu następnym razem przypomniała :P

i oczywiście gratulacje tak długo wyczekanego maleństwa
Stary 2012-02-13, 19:56   #2272
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum ale mam dosyć sporo pytać i cichą nadzieję że natrafię tu na kilka mądrych i doświadczonych głów
jedni lekarze zakladaja karte ciazy od razu jak zobacza pecherzyk,inni po 8 tygodniu-poniewaz jest duzo poronien,a jeszcze inni dopiero jak przychodza z wynikami badan morfologii i moczu.
Mnie podbrzusze boli dalej a jestem w 9 tygodniu to jest normlane bo macica sie przygotowywuje do nwej roli czyli sie powieksza.
Nie martw sie...
te klucia mi minely w pierwszej ciazy w okolo 4 miesieacu
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:56   #2273
Konto usunięte

anusia1808 nie martw się,jak byłąm na pierwszej wizycie to gin też nie zakładał mi karty ciąży bo powiedział że jak przyjde za 2 tyg to już bedzie widać serduszko i wtedy założymy.To normalne więc don't worry
Bóle podbrzusza też miałam,teraz jestem w 10 tyg i już ich nie mam.Czasem tylko takie ciągnięcia od prawego do lewego jajnika.Nie martw się,wszystko jest ok
Stary 2012-02-13, 19:57   #2274
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Gratuluję Już też bym chciała mojego Malutka znów podejrzeć, a kolejna wizyta dopiero 6 marca.

Jednak dostałam antybiotyk na pęcherz bez czekania na posiew bo prawie zemdlałam przy sikaniu. Jak nie pomoże to do szpitala, bo może kamienie mi idą. Ale nie wydaje mi się, bo to inny ból.
Stary 2012-02-13, 20:00   #2275
Konto usunięte

tamlin111 a Ty masz jakieś problemy z nerkami?
Stary 2012-02-13, 20:00   #2276
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum ale mam dosyć sporo pytań i cichą nadzieję że natrafię tu na kilka mądrych i doświadczonych głów
kartą sie nie przejmuj, mi przy synku założyli dopiero w 10 tyg brzuch jak boli, a plamień nie ma to też się nie przejmuj

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:03   #2277
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No popatrz jak mamy podobnie. Ja też mam 24 lata i w przyszłym roku koncze studia i mam zamiar iść na podyplomówke. Na szczescie do opieki nad dzieckiem bede mogła zaangażować dziadków.
Ja też mam teściową niepracującą, ale nie chcę nadużywać jej dobroci Jak zaproponuje pomoc, to na pewno skorzystam. No i poza tym tatuś zaoferował swoją pomoc, żebym na luzie mogła skończyć studia

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Jeśli nie boli Cię brzuch, to nie ma powodu do wielkich nerwów moim zdaniem. Bierz tę luteinę i naprawdę leż. Nie odkurzaj!

Cytat:
Napisane przez 201804160904 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Właśnie! Odpowiedni facet i sytuacja materialna - myślę, że to są te najważniejsze warunki, żeby chcieć i móc mieć dziecko.

Ja się nie wypowiem, bo u mnie nieplanowane. Chociaż na wakacjach w grudniu ze znajomymi (wszyscy z dziećmi), doszliśmy do wniosku, że może za rok już się zdecydujemy. Zwłaszcza, że mój chłopak jak to mówi "nie chce być starym ojcem", a kończy 30 lat teraz. Wróciliśmy z wakacji, a tu niespodzianka, chyba tą rozmową mnie zapłodnił

Cytat:
Ja podziwiam i jednocześnie dziwię się dziewczynom, które już w wieku 20 lat chcą mieć dziecko i są tego pewne w 100%.
Nawet teraz, kiedy wiem że jestem w ciąży nie dociera to do mnie i wiem, że będę tęsknić za życiem "przed". Nie miałam silnego instynktu macierzyńskiego, jak to się mówi parcia na dziecko. Uznaliśmy z mężem, że to już pora, i zaczniemy starania.
Ja nigdy nie byłabym 100% pewna. Jedyne czego jestem pewna, to że kocham swojego faceta nad życie, a do tak pięknej miłości jaką mamy, dziecko jest naturalnym dopełnieniem

Cytat:
Hej
Super! Gratulacje!

Ja dziś nie wytrzymałam i pojechałam zjeść frytki i cheeseburgera w maku... Teraz kiepsko się czuję
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:03   #2278
anusia1808
Rozeznanie

Dziękuje troszkę podniosłyście mnie na duchu.
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:07   #2279
tamlin111
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32282557]tamlin111 a Ty masz jakieś problemy z nerkami?[/QUOTE]
Mam wrodzoną wadę nerek - są ruchome i lewa ma dodatkowe naczynie które uciska i powoduje problemy z odpływem moczu. Poza tym atak kamicy nerkowej miałam 1,5 roku temu, a w marcu zeszłego roku ból taki mnie dopadł że karetką do szpitala jechałam - przyczyna nie znana tego bólu. Tyle czasu byl spokój i znowu coś z nimi
Stary 2012-02-13, 20:08   #2280
Konto usunięte

te pierwsze tygodnie są strasznie stresujące,już bym chciała być po usg genetycznym a mam dopiero w pierwszym tyg marca:/

tamlin to możemy sobie przybić piątke bo ja też mam wrodzoną wade nerek tyle że mam torbiele w nerkach,najgorzej w lewej bo jest większa od prawej także znam ten ból i tez kiedys przez niego wylądowałam w szpitalu.A chodzisz do nefrologa,kontrolujesz je teraz bardziej bo ja co 2 tyg do mojej nefrolożki teraz łaże bo mi kazała

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-02-13 o 20:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości