|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cały dzień prawie byłam u mamy, ale nadrobię Was chyba po Franka kąpieli, bo coś dziecię moje marudne dzisiaj.
|
|
#4262 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Martini z tonikiem i cytrynką
![]() Acelinka - tak wcześnie się dziewczyna za to zabrała?? Ale masz zdolniachę w domu My jesteśmy dopiero na etapie obracania się z plecków na brzuszek. Nawet jej to jako tako wychodzi tylko zwykle rączki gdzieś w tyle zostają i leży taka foczka i nie wie co zrobić żeby jej było wygodnie ![]() Już się nie mogę doczekać kiedy i moja mała będzie się sama próbowała przemieszczać..
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja piłam przed ciążą duuużo martini, a teraz tylko się mogę karmi pocieszyć
![]() to oby było już tylko dobrze Cytat:
![]() Acelinka buziaki dla małej raczkującej panienki Doszła do Ciebie przesyłka?
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-13 o 19:14 |
|
|
|
|
#4264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Masakrejszyn dzień dzisiaj
Szymon padł o 19.00 więc pewnie pobudkę zaliczymy o 6.00![]() Byliśmy oglądać większe foteliki (te z przedziału 9-18kg) i mam totalny mętlik w głowie I nie wiem jaki kupić a waga goni Cytat:
Teściowa? ulala![]() Kiedyś... ![]() Cytat:
Mama też będzieCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 |
|
kosmitka
|
Aga nawet nic mi nie mów
, nie wiem co mu dzisiaj było. Ja też dziś jakaś poddenerwowana, podminowana chodzę,w sumie nie wiem czemu i czym się tak nakręcam, dziecko to pewnie wyczuwa.Cotka ja tam wolę Karmi niż martini . Ale dobre mojito bym wypiła .Natka a to nie jest tak, że te foteliki 9-18 są dla dzieci siedzących? Bo tak mi tu w domu mówią siostra i bratowa. Frankowi wystaje albo głowa albo nogi, zależy jak usiądzie i też bym już chciała wymienić.
|
|
#4267 | ||
|
Raczkowanie
|
Hejjj
Dziewczyny, dzieki za mile przyjecie, milo mi ![]() Cytat:
Majka ma lekkie AZS. Mam smarowac mascia neuroderm 2 x dziennie. Cale szczescie bez sterydow.Powinno do wieku przedszkolnego minac... No super normalnie.... Cytat:
Ani sie obejrzymy a dzieciaki nam zaczna smigac po domach jak samolociki. Swoja droga przydaloby sie pomyslec powoli o zabezpieczeniach jakichs...
|
|
#4268 |
|
kosmitka
|
Aha przypomniało mi się cos może ważnego - Natka i Rabarbar - ja swoje dziecię zaczęłam uczyć pić najpierw łyżeczą, czyli łyżeczką dawałam do smakowania to, co było w butelce, jak zapróbował, to hyc mu butlę. Na początku reagował obrzydzeniem, wypluwał smoka, ale potem załapal. Dawałam właśnie najpierw soczki, potem herbatki, takie te z hippa - herbatka i sok też, wszystko, cokolwiek słodkie było i smakowało inaczej niż mleko. I Franek nie toleruje innej pozycji do butli niż w foteliku - nie zje ani na leżąco, ani w ramionach - tylko normalnie sadzany jest w fotelik i wtedy dopiero wypije. W fotelik czyli leżaczek, zamieszałam. Ale może coś Wam to pomoże.
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Aż uciekłam przed Frankiem do wc, wlazłam z lapsem a chłop go usypia . Zmyśliłam,że muszę .Zaraz ponadrabiam Was więcej.
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 |
|
kosmitka
|
Ten tańszy jest od 0 kg.
Chyba większość tych fotelików jest rozkładana co? Ja się zastanawiam, co lepsze - czy wystająca głowa Franka z fotelika czy ten fotelik większy rozłożony do leżenia bardziej.
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się karmi kojarzy z tym takim kwasem chlebowym czy jak to tam. Kiedyś był na to taki szał mocny. Brrr.
|
|
|
|
#4272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnosnie fotelikow...tez juz szukalam i faktycznie- wszystkie w tym przedziale dla siedzacych tylko i pisze do tego ze od 9 mcy do 3,5 lat. Chyba, ze sa jeszcze jakies posrednie, fajnie by bylo, ale nie wydaje mi sie...
|
|
#4273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak tam chłop sobie poradził? ![]() Cytat:
Ten tańszy faktycznie jest od 0 i chyba mnie bardziej przekonuje, jak tak na niego patrzę ![]() My musimy wymienić bo nasz jest do 10 kg A głowa też ponoć nie może wystawać![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz mojego bąbla wstawię w niu foteliku do jedzenia ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2012-02-13 o 21:31 |
||
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4277 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko za nic ma spanie...cos sie jej ewidentnie poprzestawiało wrrr
więc troche ponadrabiam przynajmniej![]() Cytat:
no ale ja z dzieciakami to od poniedziałku do piątku skakałam![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
co do szycia współczuję...ale pocieszę cię,ze moja koleżanka rodziła w Niemczech w sierpniu i w styczniu musiała iśc do szpitala na ponowne szycie, bo ja źle pozszywali po porodzie...
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-13 o 22:14 |
|||
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Dziewczyny mam pytanko Kupiłam kaszkę mleczno-ryzowa z bobovity na mleku modyfikowanym. Czy mogę ją podać zamiast mleka na noc?? I czym się różni kleik od kaszki i kiedy to podajecie??
|
|
|
#4279 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do lekarza nie lubię latać i panikować, bo już się nabiegalismy. Będę obserwować. Paracetamol można .Cytat:
.Aj już się nie martwię, bo cycki to wielka miłość mego syna. Współczuję katarku W ogóle to mnie zestresowałaś tym czyszczeniem nosa i teraz co dzień w niego zaglądam, ale nadal nie czyszczę ![]() I co z Tymkiem? Ma jakieś problemy z nerkami, że macie nefrologa. Cytat:
.Ciekawe czy to calcium można ot tak dawać? Cytat:
Herbatkę mam bobovita jablko i melisa ( z cukrem ), a soczki Hippa, jedyne jakie znalazłam bez cukru i 100% owoców bez wody. Ale soczków nie lubimy już Cytat:
. A walczymy z tym, walczymy.W sumie aptrzyłam i faktycznie te foteliki mają głównie 2 pozycje. Dla mnie z kolei te 0-18 są niezbyt ciekawe, bo podobno jak są w tak dużym przedziale wagowym, to nie są tam jakoś dopasowane dobrze do dziecka, ale nie wiem dokładnie. My bardzo rzadko jeździmy, mam nadzieję, że do końca marca może ten starczy, a potem już jakoś Franek będzie siedział. Acelinka dla Natki, zdolniacha z niej niesamowita. Ja to nie wiem, czy Franek nie będzie chciał, bym go do końca życia nosiła na rękach, bo mu się chodzić nie będzie chciało.Małgosia - Staś jest genialny, nareszcie go pokazałas ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Martunia ja podaję na zmianę - kaszkę i kleik . A czym się różni to nie wiem. Ale obie rzeczy podaję na noc.
|
|
|
#4280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja to ma dalej etap "matka zapomnij,że ci się bedę turlać i obracać ale za to do siadania jestem pierwsza "
|
|
|
|
|
#4281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4282 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia Stas jest do schrupania
a powiedz, w tym krzesełku można regulować kąt oparcia?A nie wiem sama hihi...ale ja podaję jako ostatnie picie przed spaniem Mykam dalej walczyć z dziecięciem....ech chyba ja przechwaliłam z tym spaniem, choć w zasadzie te problemy pojawiły się od czasu podawania glutenu...hmm.. słodkich i kolorowych
|
|
|
|
#4284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4285 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam walentynkowo
Cytat:
Cytat:
dziękuje bardzo ![]() mam nadzieje że do Ciebie też dojdzie to co trzeba szybko, bo ja głupia zapomniałam i dopiero wczoraj wysłałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodkości ![]() Cytat:
a to też, co wizyta pytał "pracujemy?" ja w sumie nie miałam wyboru albo pracowałam albo się zwalniałam, takie uroki umowy o dzieło więc tylko mówił że ok, moge pracowac ale mam uważać ![]() Cytat:
u nas po przeziębieniu a calcium dalej daje ![]() faaaajnie by się miał tak na rękach u nas dziś tradycyjnie pobudka o 6 ![]() a natka właśnie mi atakuje kabel z neta, musze go ratować Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-02-14 o 07:36 |
||||||||
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
aa Stas sie ostatnio wstydzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez wczesno pobudka cos o 6-30 , strajkuje dodatkowo o5 i nie hce jesc jak zgłodnieje to bedzie krzyczał kabel od neta
|
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Małż mnie zaskoczył i rano na stole czekały na mnie kwiatki i czekoladki Cytat:
![]() Cytat:
Chyba zrobię tak: kupimy teraz nosidło 0-13 kg a potem taki siedzący fotelik już My jeździmy często ale krótkie trasy.
|
||
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kochany małż ![]() Cytat:
![]() to bajer ten fotelik, nie mam pojęcia czy w naszym sa jakies pozycje do siedzenia chyba go poskładam ![]() a ja dziś z okazji walentynek jade do mamy i będe pisac prace mgr |
||
|
|
|
#4289 | |||||||
|
Rozeznanie
|
witamy
a jak miło mieć za co pochwalić własne dziecko oby oby ![]() Cytat:
za badaniataaa czas nie jest z gumy niestety a te nasze diabołki powodują że dzień zdaje się nie kończyć ![]() jeszcze tydzień temu sama w to nie wierzyłam... ale będzie lepiej na pewno acelinka dla Natalki... no to pierwsza będziesz testować zabezpieczenia domowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z butelką nie idzie wcale Cytat:
![]() co do ucieczki do wc Cytat:
wygląda na zadowolonego z nowego fotelika, pucułek taki czy przetrzymuje obiadek w policzkach słodkości Cytat:
kaszka jest kaszką a kleik można dodawać do wszystkiego do zupki deserków jak i sam do mleka do zagęszczenia i by posiłek był bardziej treściwy i to chyba taka różnica ![]() Cytat:
![]() yyy koniec z bujaniem bo mi się dziecko też przyzwyczaiło i inaczej nie zasypia i będę się z nią tak bujać do 18-stki dobra passa trwa dziś maluszek też obdarował mnie 4 godzinkami na dobry początek nocy...jestem innym człowiekiem ...i mąż dał mi różyczki z rana ![]() uciekam bo mam sporo zaległości do zrobienia i trzeba wykorzystać że Hania w dobrym nastroju
|
|
|
#4290 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł.
Jakoś dziś nie mam nastroju ja też ![]() Cytat:
Cytat:
eno eno- to ni są tanie rzeczy ![]() Cytat:
A teraz z ta frida to 2 światy- mi juz tchu brak do zasysania. a odkurzacza nie mamy wiec "katarka" nie kupie ![]() Cytat:
i wzajemnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Doszła do Ciebie przesyłka?
Szymon padł o 19.00 więc pewnie pobudkę zaliczymy o 6.00
Mama też będzie
.

więc troche ponadrabiam przynajmniej

za badania