Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 18:52   #4261
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cały dzień prawie byłam u mamy, ale nadrobię Was chyba po Franka kąpieli, bo coś dziecię moje marudne dzisiaj.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:06   #4262
silvereczka
Raczkowanie

GG do silvereczka Send a message via Skype™ to silvereczka
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Martini ze spritem
Martini z tonikiem i cytrynką

Acelinka - tak wcześnie się dziewczyna za to zabrała?? Ale masz zdolniachę w domu A siada? Bo w sumie nie wiem w jakiej to kolejności powinno być..czy to przed czy po raczkowaniu?? Uświadomi mnie ktoś?

My jesteśmy dopiero na etapie obracania się z plecków na brzuszek. Nawet jej to jako tako wychodzi tylko zwykle rączki gdzieś w tyle zostają i leży taka foczka i nie wie co zrobić żeby jej było wygodnie
Już się nie mogę doczekać kiedy i moja mała będzie się sama próbowała przemieszczać..
Stary 2012-02-13, 19:08   #4263
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Martini ze spritem [COLOR="Silver"]
no ja piłam przed ciążą duuużo martini, a teraz tylko się mogę karmi pocieszyć

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
tfu tfu tfu odkpukać
to oby było już tylko dobrze

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cały dzień prawie byłam u mamy, ale nadrobię Was chyba po Franka kąpieli, bo coś dziecię moje marudne dzisiaj.
chyba coś w powietrzu, bo moje też

Acelinka buziaki dla małej raczkującej panienki Doszła do Ciebie przesyłka?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-02-13 o 19:14
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:33   #4264
19natka88
Zakorzenienie

Masakrejszyn dzień dzisiaj Szymon padł o 19.00 więc pewnie pobudkę zaliczymy o 6.00

Byliśmy oglądać większe foteliki (te z przedziału 9-18kg) i mam totalny mętlik w głowie I nie wiem jaki kupić a waga goni

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
za pierwszą drzemkę w łóżeczku...fiu fiu dzielny facet
Weekend minął błyskwicznie, w sobotę u moich rodziców byliśmy, a wczoraj mieliśmy odwiedziny TEŚCIOWEJ. Tak tej samej
Z tak zwanego liścia dostałaś Kochany synuś hyhyhy
Powiedzmy, że dzielny Teściowa? ulala

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
brawa dla Szymka
moze kiedys sie wyspimy
Kiedyś...

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
No u nas to już z tydzień trwa. W nocy z 5-6 razy cyc i ryk, a w dzień jeść nie chce. Spanie fatalne...

U nas trwa to już 1,5 mc

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

To jeszcze sie pochwale, ze moje dziecie mowi ta ta ta ta, czasem wyjdzie tata. o mamie mowy nie ma
Mama też będzie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u nas zasypianie tylko przy cycku albo bujanie na brzusiu, inaczej no way, chyba będe karmić wiecznie, bo bujać jeszcze troche i nie dam rady

U nas było tylko na rękach od pewnego czasu, ale koniec tego dobrego

sam zasnął? jak to tak?

z moją piżamą i systemem: kładzenie, podnoszenie, kładzenie - zmachałam się nieźle ale efekt był

a dajesz mu cosik na to gardło? tez sie bałam ale babka powiedziała że pusto jest jak dzwoniłam, to pojechałam
Daję mu Calcium i jutro będę mieć ten syrop co Ty masz

Cytat:
aaaa, byłam dziś podpisac umowe w pracy, teraz jeszcze trwa akcja promocyjna, za tydzień szkolenie a w marcu starujemy

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
u mnie też coś klapło od kiedy Hania nie wisi godzinę na cycku
Ty też chcesz do pół roku karmić o ile dobrze pamiętam?Jak tam z butelką wam idzie?

Cytat:
dziewczyny moje dziecko mnie zadzwia że śmiga-pełza po ziemi jak mały samochodzik to okej, sie przyzwyczaiłam już, ale wczoraj patrzymy z tż a ona w pozycji jak do raczkowania nóżki ugięte, rączki proste - wytrzymała kilka sekund i pach na brzuch, myśle sobie że przez przypadek jej wyszło, a ona to drugi, trzeci, czwarty raz zrobiła myślałam że ten etap troche potrwa a ona dzisiaj w takiej pozycji i sobie przekłada- nóżka, rączka, nóżka narazie tak po dwa kroczki ale boziuś, ja myślałam że na to mamy czas jeszcze przynajmniej ze 2 miesiące, a to już
Szybka jest

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:42   #4265
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no ja piłam przed ciążą duuużo martini, a teraz tylko się mogę karmi pocieszyć

to oby było już tylko dobrze

chyba coś w powietrzu, bo moje też

Ja też, nawet nieświadomie w ciąży piłam. Po świętach dla smaczku ze spritem sobie sączyłam. Dobrze, że nic się nie stało. I że piłam bardziej dla smaku niż wiecie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:17   #4266
anciaahk
kosmitka

Aga nawet nic mi nie mów , nie wiem co mu dzisiaj było. Ja też dziś jakaś poddenerwowana, podminowana chodzę,w sumie nie wiem czemu i czym się tak nakręcam, dziecko to pewnie wyczuwa.

Cotka ja tam wolę Karmi niż martini . Ale dobre mojito bym wypiła .

Natka a to nie jest tak, że te foteliki 9-18 są dla dzieci siedzących? Bo tak mi tu w domu mówią siostra i bratowa. Frankowi wystaje albo głowa albo nogi, zależy jak usiądzie i też bym już chciała wymienić.

Stary 2012-02-13, 20:20   #4267
Ellabailasola
Raczkowanie

Hejjj
Dziewczyny, dzieki za mile przyjecie, milo mi

Cytat:
Jakaś mastocytoza, której się nie leczy, która sama powinna zniknąć. Niby jestem spokojniejsza, chociaż oczywiście matka wariatka najchętniej by to gdzies jeszcze potwierdziła, ale tym razem już na NFZ co by marudzenia nie było
Fajnie, ze nic powaznego!
Majka ma lekkie AZS. Mam smarowac mascia neuroderm 2 x dziennie. Cale szczescie bez sterydow.Powinno do wieku przedszkolnego minac... No super normalnie....

Cytat:

dziewczyny moje dziecko mnie zadzwia że śmiga-pełza po ziemi jak mały samochodzik to okej, sie przyzwyczaiłam już, ale wczoraj patrzymy z tż a ona w pozycji jak do raczkowania nóżki ugięte, rączki proste - wytrzymała kilka sekund i pach na brzuch, myśle sobie że przez przypadek jej wyszło, a ona to drugi, trzeci, czwarty raz zrobiła myślałam że ten etap troche potrwa a ona dzisiaj w takiej pozycji i sobie przekłada- nóżka, rączka, nóżka narazie tak po dwa kroczki
boziuś, ja myślałam że na to mamy czas jeszcze przynajmniej ze 2 miesiące, a to już

Ani sie obejrzymy a dzieciaki nam zaczna smigac po domach jak samolociki. Swoja droga przydaloby sie pomyslec powoli o zabezpieczeniach jakichs...
Stary 2012-02-13, 20:22   #4268
anciaahk
kosmitka

Aha przypomniało mi się cos może ważnego - Natka i Rabarbar - ja swoje dziecię zaczęłam uczyć pić najpierw łyżeczą, czyli łyżeczką dawałam do smakowania to, co było w butelce, jak zapróbował, to hyc mu butlę. Na początku reagował obrzydzeniem, wypluwał smoka, ale potem załapal. Dawałam właśnie najpierw soczki, potem herbatki, takie te z hippa - herbatka i sok też, wszystko, cokolwiek słodkie było i smakowało inaczej niż mleko. I Franek nie toleruje innej pozycji do butli niż w foteliku - nie zje ani na leżąco, ani w ramionach - tylko normalnie sadzany jest w fotelik i wtedy dopiero wypije. W fotelik czyli leżaczek, zamieszałam. Ale może coś Wam to pomoże.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Aż uciekłam przed Frankiem do wc, wlazłam z lapsem a chłop go usypia . Zmyśliłam,że muszę .

Zaraz ponadrabiam Was więcej.

Stary 2012-02-13, 20:24   #4269
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Aga nawet nic mi nie mów , nie wiem co mu dzisiaj było. Ja też dziś jakaś poddenerwowana, podminowana chodzę,w sumie nie wiem czemu i czym się tak nakręcam, dziecko to pewnie wyczuwa.

Natka a to nie jest tak, że te foteliki 9-18 są dla dzieci siedzących? Bo tak mi tu w domu mówią siostra i bratowa. Frankowi wystaje albo głowa albo nogi, zależy jak usiądzie i też bym już chciała wymienić.
Teoretycznie tak jest ale z firmy BeSafe jest TAKI, który ma 5 pozycji i jest bardziej leżący i znalazłam jeszcze TAKI- Szymek siedział w tym pierwszym i faktycznie pozycja była ok no ale ta cena...

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-13, 20:34   #4270
anciaahk
kosmitka

Ten tańszy jest od 0 kg.
Chyba większość tych fotelików jest rozkładana co?
Ja się zastanawiam, co lepsze - czy wystająca głowa Franka z fotelika czy ten fotelik większy rozłożony do leżenia bardziej.

Stary 2012-02-13, 20:35   #4271
cotynato
Zakorzenienie

Mi się karmi kojarzy z tym takim kwasem chlebowym czy jak to tam. Kiedyś był na to taki szał mocny. Brrr.

Wymianka.
Stary 2012-02-13, 20:35   #4272
Ellabailasola
Raczkowanie

Cytat:

...oj robicie smaka, robicie

Odnosnie fotelikow...tez juz szukalam i faktycznie- wszystkie w tym przedziale dla siedzacych tylko i pisze do tego ze od 9 mcy do 3,5 lat.
Chyba, ze sa jeszcze jakies posrednie, fajnie by bylo, ale nie wydaje mi sie...
Stary 2012-02-13, 20:42   #4273
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Aha przypomniało mi się cos może ważnego - Natka i Rabarbar - ja swoje dziecię zaczęłam uczyć pić najpierw łyżeczą, czyli łyżeczką dawałam do smakowania to, co było w butelce, jak zapróbował, to hyc mu butlę. Na początku reagował obrzydzeniem, wypluwał smoka, ale potem załapal. Dawałam właśnie najpierw soczki, potem herbatki, takie te z hippa - herbatka i sok też, wszystko, cokolwiek słodkie było i smakowało inaczej niż mleko. I Franek nie toleruje innej pozycji do butli niż w foteliku - nie zje ani na leżąco, ani w ramionach - tylko normalnie sadzany jest w fotelik i wtedy dopiero wypije. W fotelik czyli leżaczek, zamieszałam. Ale może coś Wam to pomoże.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Aż uciekłam przed Frankiem do wc, wlazłam z lapsem a chłop go usypia . Zmyśliłam,że muszę .

Dzięki za rady próbuję i czasami uda się Szymkowi 10 ml wypić dopóki się nie zorientuje, że to butla

I jak tam chłop sobie poradził?

Cytat:
Ten tańszy jest od 0 kg.
Chyba większość tych fotelików jest rozkładana co?
Ja się zastanawiam, co lepsze - czy wystająca głowa Franka z fotelika czy ten fotelik większy rozłożony do leżenia bardziej.
Ogólnie tak, ale zazwyczaj mają tylko dwie pozycje, które na moje oko niewiele się różnią - też oglądaliśmy
Ten tańszy faktycznie jest od 0 i chyba mnie bardziej przekonuje, jak tak na niego patrzę
My musimy wymienić bo nasz jest do 10 kg A głowa też ponoć nie może wystawać

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
...oj robicie smaka, robicie

Odnosnie fotelikow...tez juz szukalam i faktycznie- wszystkie w tym przedziale dla siedzacych tylko i pisze do tego ze od 9 mcy do 3,5 lat.
Chyba, ze sa jeszcze jakies posrednie, fajnie by bylo, ale nie wydaje mi sie...
Są już takie od 6mc

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-13, 21:28   #4274
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka, twoja niunia to serio zdolna bestia ! Mój położony na brzych leży plackiem i ani mu się śni przemęczać
to samo pomyślałam, aż się uśmiechnełam do ekranu że Natatlka taka zdolniacha!

zaraz mojego bąbla wstawię w niu foteliku do jedzenia

Cytat:

hahah no nie mogę z ciebie dobry sposób nie jest zły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2120305.jpg (75,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2120307.jpg (61,2 KB, 48 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2012-02-13 o 21:31
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 21:44   #4275
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Jaki on jest słodki Te poliki to do wycałowania

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-13, 21:49   #4276
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Jaki on jest słodki Te poliki to do wycałowania

25.08.2011

Stary 2012-02-13, 22:19   #4277
agus1978
Wtajemniczenie

Moje dziecko za nic ma spanie...cos sie jej ewidentnie poprzestawiało wrrrwięc troche ponadrabiam przynajmniej
Cytat:

w przedszkolach to mi się babki dziwiły że mi z tym brzuchem sie chce z dzieciakami skakać
kuzynka koleżanki jest teraz w ciązy i pracuje w przedszkolu to jej lekarz dał od razu L4, bo dzieciaki przenoszą bakterie jakieś tam dziwne to, mi czaruś nic nie mówił, tylko żebym uważała na siebie

mnie to co wizyta wysyłał na L-4 no ale ja z dzieciakami to od poniedziałku do piątku skakałam

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
u nas z kolei coś w rodzaju ma ma ma ma

u mnie też...i jeszcze idealnie jej wychodzi "nie" przy płaczu

aaaa, byłam dziś podpisac umowe w pracy, teraz jeszcze trwa akcja promocyjna, za tydzień szkolenie a w marcu starujemy

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Taa mi też już jest wszystko jedno powodzenia na cyto

Swoją drogą przypomniałaś mi że powinnam wpaść do mojego gina na kontrolę jak się ma moja blizna po porodzie. Cholerka aż się boję bo czuję że będzię rozcinał i szył od początku
Byłam, przeżyłam co do szycia współczuję...ale pocieszę cię,ze moja koleżanka rodziła w Niemczech w sierpniu i w styczniu musiała iśc do szpitala na ponowne szycie, bo ja źle pozszywali po porodzie...

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-13 o 22:14
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:32   #4278
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Stasiu jest rewelacyjny

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Dziewczyny mam pytanko
Kupiłam kaszkę mleczno-ryzowa z bobovity na mleku modyfikowanym. Czy mogę ją podać zamiast mleka na noc??
I czym się różni kleik od kaszki i kiedy to podajecie??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 22:36   #4279
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Ancia może być, że od jedzenia, ale ja już wszystko pojedrzane wykluczyłam z mojej diety i nie mam pojęcia co jeszcze. Zjadłam niedawno trochę selera i papryki czerwonej, ale żeby aż tak go wzięło Ogólnie to moje mleko mu chyba nie służy. Zastanawiam się nad mm, ale jak już odstawię cyca i zacznę jeść normalnie to nie będę mogła Tymka nawet na chwilę do cyca przystawić. Cholernie ciężka decyzja.
Doczytałam, że to jednak pęcherz, nie wiadomo, co gorsze
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witajcie
Ancia wow ładnie schudłaś u nas obiadek i deserek też nie eliminują mleka, ale młoda je go wtedy mniej niż normalnie
A widzisz ja nie wiem, ile je, bo z cycka. Ale czasem zdarza się co 3h, a czasem jak np. dzisiaj po zupce wciągnął 2 cycki i to w 20 minut później.
Cytat:
Napisane przez silvereczka Pokaż wiadomość
Wiem, że nie lubicie jak się ktoś "obcy" wcina...
Moja mała ma takie podrażnienia wokół dzióbka, czerwone, czasem takie przesuszone. Pediatra mi powiedziała, że to od śliny i że na to nic się nie poradzi, ew. można nawilżać jakimś kremem i tyle. Czytałam też w jakiejś książce, że warto często buźkę myć...ale przy takim ślinieniu jak obecnie u nas niewiele to daje , bo mała nauczyła się wydawać z siebie różne dźwięki plując przy tym niemożliwie hihi i widać, że bardzo ją to bawi
A na brzuszku jak nie będzie schodziło to ja bym pewnie poleciała do lekarza...zawsze potem człowiek spokojniejszy...

A zapomniałam się jeszcze spytać...co można dla mamuś karmiących z przeciwbólowych?? paracetamol??
A widzisz, słusznie, będę myła i smarowala kremem, może to pomoże.
Do lekarza nie lubię latać i panikować, bo już się nabiegalismy. Będę obserwować.
Paracetamol można .
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ale takie szorstkie to ma? czy tylko czerwone? moja ma takie szorstkie, różowe plamy na nóżkach i pani dr powiedziała, ze to taki "defekt kosmetyczny" i przejdzie na wiosne no i kazała jej ubierać bawełniane spodenki a nie ubierać rajstopek

a czerwone ma na buzi i na rączkach od śliny...ale skoro wyszło na brzuszku to może jakieś podrażnienie faktycznie, albo uczulenie
Czerwone i szorstkie, ale to bardziej krostki niż suche szorstkie plamy. A na brzuchu z kolei tylko szorstkie i różowe .
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
i Ty się matka martwisz, że za szybko skończysz karmić
Aj już się nie martwię, bo cycki to wielka miłość mego syna.
Współczuję katarku , oby poszedł jak najszybciej.
W ogóle to mnie zestresowałaś tym czyszczeniem nosa i teraz co dzień w niego zaglądam, ale nadal nie czyszczę
Cytat:
Mamy infekcję dróg moczowych
I co z Tymkiem? Ma jakieś problemy z nerkami, że macie nefrologa.
Cytat:

u nas zasypianie tylko przy cycku albo bujanie na brzusiu, inaczej no way, chyba będe karmić wiecznie, bo bujać jeszcze troche i nie dam rady

u nas taki plamy były na pleckach, brzuszku, na nodze jedna, po basenie się zaczerwieniły bardziej ale następnego dnia znowu zbledły, teraz jak dajemy calcium na przeziębienie to całkiem zniknęły nie wiem od czego to, a lekarki zawsze zapomne spytać, głupia matka
Jejć, to nieźle Twoja Natka zasypia. Staram się Franka nie bujać, ale w dzień przeważnie się nie udaje. Ale się staram, ja, bo Franek nie .
Ciekawe czy to calcium można ot tak dawać?
Cytat:
kurcze moja też ma od 2 tygodni nieładną bródkę i policzek myślałam że od śliny i mężola zarostu bo pojawiło jej się jak mąż ją obcałował raz ale kremiki tylko troszkę złagodziły i zejść nie chce tak jak u was
Nie wiem już, czy to może od mojego pudru? Ale mam ciągle ten sam. Albo od wkładania wszystkiego do buzi.
Cytat:
anciaahk jakie dajesz Franiowi herbatki a jakie soczki?
Herbatkę mam bobovita jablko i melisa ( z cukrem ), a soczki Hippa, jedyne jakie znalazłam bez cukru i 100% owoców bez wody. Ale soczków nie lubimy już .
Cytat:
I jak tam chłop sobie poradził?

Ogólnie tak, ale zazwyczaj mają tylko dwie pozycje, które na moje oko niewiele się różnią - też oglądaliśmy
Ten tańszy faktycznie jest od 0 i chyba mnie bardziej przekonuje, jak tak na niego patrzę
My musimy wymienić bo nasz jest do 10 kg A głowa też ponoć nie może wystawać
Chłop poradził - ululał na rękach . A walczymy z tym, walczymy.

W sumie aptrzyłam i faktycznie te foteliki mają głównie 2 pozycje.
Dla mnie z kolei te 0-18 są niezbyt ciekawe, bo podobno jak są w tak dużym przedziale wagowym, to nie są tam jakoś dopasowane dobrze do dziecka, ale nie wiem dokładnie.
My bardzo rzadko jeździmy, mam nadzieję, że do końca marca może ten starczy, a potem już jakoś Franek będzie siedział.

Acelinka dla Natki, zdolniacha z niej niesamowita. Ja to nie wiem, czy Franek nie będzie chciał, bym go do końca życia nosiła na rękach, bo mu się chodzić nie będzie chciało.

Małgosia - Staś jest genialny, nareszcie go pokazałas .

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Martunia ja podaję na zmianę - kaszkę i kleik . A czym się różni to nie wiem. Ale obie rzeczy podaję na noc.

Stary 2012-02-13, 22:40   #4280
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny moje dziecko mnie zadzwia że śmiga-pełza po ziemi jak mały samochodzik to okej, sie przyzwyczaiłam już, ale wczoraj patrzymy z tż a ona w pozycji jak do raczkowania nóżki ugięte, rączki proste - wytrzymała kilka sekund i pach na brzuch, myśle sobie że przez przypadek jej wyszło, a ona to drugi, trzeci, czwarty raz zrobiła myślałam że ten etap troche potrwa a ona dzisiaj w takiej pozycji i sobie przekłada- nóżka, rączka, nóżka narazie tak po dwa kroczki ale boziuś, ja myślałam że na to mamy czas jeszcze przynajmniej ze 2 miesiące, a to już
moja to ma dalej etap "matka zapomnij,że ci się bedę turlać i obracać ale za to do siadania jestem pierwsza"
Stary 2012-02-13, 22:46   #4281
silvereczka
Raczkowanie

GG do silvereczka Send a message via Skype™ to silvereczka

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
moja to ma dalej etap "matka zapomnij,że ci się bedę turlać i obracać ale za to do siadania jestem pierwsza"
hehe to tak jak moja...skubana każdą okazję wykorzysta, żeby się chwycić i podciągnąć do siedzenia...a jaka potem zadowolona z siebie
Stary 2012-02-13, 22:47   #4282
agus1978
Wtajemniczenie

Małgosia Stas jest do schrupaniaa powiedz, w tym krzesełku można regulować kąt oparcia?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A nie wiem sama hihi...ale ja podaję jako ostatnie picie przed spaniem

Mykam dalej walczyć z dziecięciem....ech chyba ja przechwaliłam z tym spaniem, choć w zasadzie te problemy pojawiły się od czasu podawania glutenu...hmm..
słodkich i kolorowych
Stary 2012-02-13, 23:00   #4283
cotynato
Zakorzenienie

Jaki Stasiuulek słodziutki i jak szama w nowym foteliku.

Wymianka.
Stary 2012-02-13, 23:12   #4284
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Martunia ja podaję na zmianę - kaszkę i kleik . A czym się różni to nie wiem. Ale obie rzeczy podaję na noc.
aha rozumiem dzięki
Cytat:
Małgosia Stas jest do schrupaniaa powiedz, w tym krzesełku można regulować kąt oparcia?

A nie wiem sama hihi...ale ja podaję jako ostatnie picie przed spaniem

Mykam dalej walczyć z dziecięciem....ech chyba ja przechwaliłam z tym spaniem, choć w zasadzie te problemy pojawiły się od czasu podawania glutenu...hmm..
słodkich i kolorowych
dzięki za odp

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:33   #4285
acelinka
Zakorzenienie

Witam walentynkowo

Cytat:
Acelinka - tak wcześnie się dziewczyna za to zabrała?? Ale masz zdolniachę w domu A siada? Bo w sumie nie wiem w jakiej to kolejności powinno być..czy to przed czy po raczkowaniu?? Uświadomi mnie ktoś?

My jesteśmy dopiero na etapie obracania się z plecków na brzuszek. Nawet jej to jako tako wychodzi tylko zwykle rączki gdzieś w tyle zostają i leży taka foczka i nie wie co zrobić żeby jej było wygodnie
Już się nie mogę doczekać kiedy i moja mała będzie się sama próbowała przemieszczać..
no właśnie tez mnie to zdziwiło bo jeszcze sama nie siediz stabilnie, na chwile usiądzie, nastęka sie przy tym, pobuja sie i bach
Cytat:
n
doszła dziękuje bardzo
mam nadzieje że do Ciebie też dojdzie to co trzeba szybko, bo ja głupia zapomniałam i dopiero wczoraj wysłałam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Ani sie obejrzymy a dzieciaki nam zaczna smigac po domach jak samolociki. Swoja droga przydaloby sie pomyslec powoli o zabezpieczeniach jakichs...
ja kiedyś kupiłam w lidlu zaezpieczenia na rogi mebli, ale óki co się martwie dolnymi częściami mebli a nie rogami
Cytat:
Teoretycznie tak jest ale z firmy BeSafe jest TAKI, który ma 5 pozycji i jest bardziej leżący i znalazłam jeszcze TAKI- Szymek siedział w tym pierwszym i faktycznie pozycja była ok no ale ta cena...
no BeSafe to jedna z lepszych firm w testach więc i cena fajna. Ja chciałam właśnie taki fotelik z tych z najlepszymi wynikami w testach więc musze liczyć się że pójdzie ok 700 zł, ale tez dlatego zastanawiamy się na fotelikiem 9-25 lub 9-36. Oszaleć można, za duży wybór
Cytat:

słodkości fotelik klasa
Cytat:
mnie to co wizyta wysyłał na L-4 no ale ja z dzieciakami to od poniedziałku do piątku skakałam
..
dla mnie nawet nie było męczące te skakanie jak te dojazdy, co chwile inne przedszkole, a jak miałam dwa dziennie to w ogóle potem w tych upałach, na samą myśl mi gorąco

a to też, co wizyta pytał "pracujemy?" ja w sumie nie miałam wyboru albo pracowałam albo się zwalniałam, takie uroki umowy o dzieło więc tylko mówił że ok, moge pracowac ale mam uważać
Cytat:
Jejć, to nieźle Twoja Natka zasypia. Staram się Franka nie bujać, ale w dzień przeważnie się nie udaje. Ale się staram, ja, bo Franek nie .
Ciekawe czy to calcium można ot tak dawać?
Franek będzie siedział.

Acelinka dla Natki, zdolniacha z niej niesamowita. Ja to nie wiem, czy Franek nie będzie chciał, bym go do końca życia nosiła na rękach, bo mu się chodzić nie będzie chciało.
.
wydaje mi się że można to calcium dawać na własną ręke u nas po przeziębieniu a calcium dalej daje

faaaajnie by się miał tak na rękach

u nas dziś tradycyjnie pobudka o 6

a natka właśnie mi atakuje kabel z neta, musze go ratować

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-02-14 o 07:36
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 07:48   #4286
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Stasiu jest rewelacyjny

Cytat:
Małgosia - Staś jest genialny, nareszcie go pokazałas .

aa Stas sie ostatnio wstydzi

Cytat:
takk tak mozna chyba ze 3 sa pozycje, pozycje pasów 5 punktowe , takze da sie takiego malucha posadzic a zreszta Stasiek sam sobie w nim siedzi i ma radoche ze wkońu na siedzaco widzi oboje rodziców

Cytat:
Jaki Stasiuulek słodziutki i jak szama w nowym foteliku.

Cytat:
Witam walentynkowo
u nas dziś tradycyjnie pobudka o 6

a natka właśnie mi atakuje kabel z neta, musze go ratować
walentynko dla wszystkich wielki buziak

u nas tez wczesno pobudka cos o 6-30 , strajkuje dodatkowo o5 i nie hce jesc jak zgłodnieje to bedzie krzyczał

kabel od neta

25.08.2011

Stary 2012-02-14, 07:50   #4287
19natka88
Zakorzenienie

Hej Tak jak myślałam pobudka o 6.30
Małż mnie zaskoczył i rano na stole czekały na mnie kwiatki i czekoladki

Cytat:

Dziewczyny mam pytanko
Kupiłam kaszkę mleczno-ryzowa z bobovity na mleku modyfikowanym. Czy mogę ją podać zamiast mleka na noc??
Ja podaję zamiast cyca przed spaniem, a czym się to różni to nie mam pojęcia

Cytat:
Chłop poradził - ululał na rękach . A walczymy z tym, walczymy.

Mój też by ululał

W sumie aptrzyłam i faktycznie te foteliki mają głównie 2 pozycje.
Dla mnie z kolei te 0-18 są niezbyt ciekawe, bo podobno jak są w tak dużym przedziale wagowym, to nie są tam jakoś dopasowane dobrze do dziecka, ale nie wiem dokładnie.
My bardzo rzadko jeździmy, mam nadzieję, że do końca marca może ten starczy, a potem już jakoś Franek będzie siedział.
W sumie masz racje Chyba zrobię tak: kupimy teraz nosidło 0-13 kg a potem taki siedzący fotelik już My jeździmy często ale krótkie trasy.

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-14, 08:00   #4288
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie masz racje Chyba zrobię tak: kupimy teraz nosidło 0-13 kg a potem taki siedzący fotelik już My jeździmy często ale krótkie trasy.
ja mam nadzieje że da rade do kwietnia powozić Natalke w foteliku tym pierwszym, a potem kupimy taki siedzący do 25 lub 36 kg

ale kochany małż
Cytat:

aa Stas sie ostatnio wstydzi

takk tak mozna chyba ze 3 sa pozycje, pozycje pasów 5 punktowe , takze da sie takiego malucha posadzic a zreszta Stasiek sam sobie w nim siedzi i ma radoche ze wkońu na siedzaco widzi oboje rodziców

walentynko dla wszystkich wielki buziak

u nas tez wczesno pobudka cos o 6-30 , strajkuje dodatkowo o5 i nie hce jesc jak zgłodnieje to bedzie krzyczał

kabel od neta
a moje dziecko ma zegar w dupce, normalnie zawsze jak wstaje o 6 to pierwsza drzemka jest o 7.30, nie wiem jak ona to robi

to bajer ten fotelik, nie mam pojęcia czy w naszym sa jakies pozycje do siedzenia chyba go poskładam

a ja dziś z okazji walentynek jade do mamy i będe pisac prace mgr
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 09:03   #4289
rabarbar83
Rozeznanie

witamy
dużo miłości nie tylko w walentynki

Cytat:

rabarbar jak miło czytać takie na biało rzeczy, oby częściej
a jak miło mieć za co pochwalić własne dziecko oby oby

Cytat:
Dziękuję kochane za kciuki musimy jutro pokłuć Małego i dopiero na 100% okaże się czy to infekcja moczowa. Posiew niby może być fałszywie pozytywny, ale po jego zachowaniu widzę, że coś mu musi dolegać.

Rabarbarku tak cichutko gratuluję przespanych 4 godzin oby tak zostało. A po Twoich wpisach widzę wiele podobieństw w zachowaniu Hani i Tymonka, wiele razy chciałam Ci odpisać, ale jak zwykle zabrakło mi czasu.
.
za badania
taaa czas nie jest z gumy niestety a te nasze diabołki powodują że dzień zdaje się nie kończyć
jeszcze tydzień temu sama w to nie wierzyłam... ale będzie lepiej na pewno

acelinka
dla Natalki... no to pierwsza będziesz testować zabezpieczenia domowe

Cytat:
mi się zdaje że to jednocześnie dziecko trenuje bo i do siadania i raczkowania musi się gibnąć na boczek i brzuszek i łapkami się zapierać ...ale tak mi się tylko zdaje

Cytat:
Ty też chcesz do pół roku karmić o ile dobrze pamiętam?Jak tam z butelką wam idzie?
chciałabym jeszcze te 2 miesiące wytrzymać ze względu na wprowadzanie glutenu
a z butelką nie idzie wcale

Cytat:

dobra kobito spróbuję na pewno, może coś jest w tym foteliku bo Hania bawiła się kubeczkiem i brała do dzioba a na ręce frustracja jak tylko widzi ze to nie cycyek się zbliża

co do ucieczki do wc też zawsze "muszę" jak już rady nie daje a chłop w domu jest

Cytat:
t

wygląda na zadowolonego z nowego fotelika, pucułek taki czy przetrzymuje obiadek w policzkach słodkości

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny mam pytanko
ja daję kleik ostatnie karmienie przed kąpielą
kaszka jest kaszką a kleik można dodawać do wszystkiego do zupki deserków jak i sam do mleka do zagęszczenia i by posiłek był bardziej treściwy i to chyba taka różnica

Cytat:
Ja to nie wiem, czy Franek nie będzie chciał, bym go do końca życia nosiła na rękach, bo mu się chodzić nie będzie chciało.
sorki ale wyobraziłam sobie ciebie jak dźwigasz na plecach 30 -letniego chłopa i z dumą mówisz to mój syn Franciszek

yyy koniec z bujaniem bo mi się dziecko też przyzwyczaiło i inaczej nie zasypia i będę się z nią tak bujać do 18-stki

dobra passa trwa dziś maluszek też obdarował mnie 4 godzinkami na dobry początek nocy...jestem innym człowiekiem ...i mąż dał mi różyczki z rana podejrzana sprawa
uciekam bo mam sporo zaległości do zrobienia i trzeba wykorzystać że Hania w dobrym nastroju
Stary 2012-02-14, 09:20   #4290
archinta
Zakorzenienie

Heloł.

Jakoś dziś nie mam nastroju

Cytat:
Cotka ja tam wolę Karmi niż martini . Ale dobre mojito bym wypiła
ja też
Cytat:

Aż uciekłam przed Frankiem do wc, wlazłam z lapsem a chłop go usypia . Zmyśliłam,że muszę

Cytat:
Mi się karmi kojarzy z tym takim kwasem chlebowym czy jak to tam. Kiedyś był na to taki szał mocny. Brrr.
o- to to to-
Cytat:
eno eno- to ni są tanie rzeczy
Cytat:
Aj już się nie martwię, bo cycki to wielka miłość mego syna.
Współczuję katarku , oby poszedł jak najszybciej.
W ogóle to mnie zestresowałaś tym czyszczeniem nosa i teraz co dzień w niego zaglądam, ale nadal nie czyszczę
No ja w sumie czysciłam bo widzialam jakiegos gluta codziennie i rzeczywiscie spory wychodzil.
A teraz z ta frida to 2 światy- mi juz tchu brak do zasysania. a odkurzacza nie mamy wiec "katarka" nie kupie
Cytat:
A co to taki małż niedobry??
Cytat:
dużo miłości nie tylko w walentynki
i wzajemnie

Cytat:
dobra passa trwa dziś maluszek też obdarował mnie 4 godzinkami na dobry początek nocy...jestem innym człowiekiem ...i mąż dał mi różyczki z rana podejrzana sprawa
uciekam bo mam sporo zaległości do zrobienia i trzeba wykorzystać że Hania w dobrym nastroju
Oj niedobra Haniutka i niedobry mąż

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
sorki ale wyobraziłam sobie ciebie jak dźwigasz na plecach 30 -letniego chłopa i z dumą mówisz to mój syn Franciszek
no padłam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości