|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
no serio już nie daję rady w tej pracy
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- a jaka masz umowe?na pewno musisz miec sto procent platne nawet jak na l4 pojdziesz
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
no ja umowe mam do konca roku, a bylo mowione ze na stale więc chyba czas najwyzszy spakowac swoje kubki
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
i umowa o prace
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
wiec przedluza ci do dnia porodu jezeli ci nie dali na czas nieokreslony,potem na macierzynski i po macierzynskim jak moja kolezanka siedzi w domu bez kasy juz chyba ze do pracy innej ale na l4 masz 100 %platne
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no ja mam umowe do konca roku 2012 takze
jeszcze na miesiac po macierzynskim mogę wrócic
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
aha to moze lepiej wrocic bo u mnie taka znajoma tez tak miala poprosila o wychowawczy ale sie nie zgodzili i jej podziekowali ale powiedzieli ze jak bedzie chciala wrocic to ja z checia przyjma,ja stwierdzilam ze p[o co sie meczyc dzwiganiem towaru i siedziec w lodowce z -20 stopni wiec l4 dostalam odrazu
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz chyba nie chce tu wracac
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
a przy czym pracujesz?jak mozna zapytac
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
tutaj sa tak samo fajne ciuszki niemowlece
http://www.ceneo.pl/Ubranka_niemowlece
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Z Mężem uradziliśmy, że dla mnie najlepiej będzie spędzić w tym hotelu położniczym jak najwięcej czasu i chyba zrezygnujemy z przychodzenia babeczki do domu, skoro to samo będę mieć na miejscu w hotelu. Zawsze to 10 dni jest się pod opieką lekarzy, a tak to byśmy musieli lecieć do szpitala, jakby coś się działo, z czego ja nie mam prawa jazdy, a Mąż dojeżdża samochodem do pracy (gdzie pracuje od świtu do późna), to i samochodu ewentualnego bym nie miała.
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() jakby ktos cos wiedzial o tych komodach dajcie znac
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Też już mykam lulu
dobranoc
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
tez bym poszla juz
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie. No nareszcie doczytałam do końca, a od kilku dni miałam zaległości, i dopiero teraz skończyłam czytać. Teściowa dziś przyniosła mi ciuszki po wnuku. Jedne ładne inne śliczne a inne takie do wrzucenia od razu do kosza
poszewki na podusię i prześcieradła białe, bawełniane, więc pewnie wykorzystam, chociaż pewnie lepsze byłyby takie z gumką. Po jej wizycie i przeglądnięciu tego wszystkiego stwierdzam, że już nie muszę kupować ubranek Pytałam ją też o łóżeczko, jak już tu pisałam, zastanawiałam się czy ono ma podnoszone dno. I miła niespodzianka...ma. Tak więc bardzo się cieszę. Będzie trzeba je pomalować, ale to zrobi teść...teściowa go na to skazała Myślę nad tym nieszczęsnym przewijakiem, kupować czy nie kupować? W jednej strony jestem za, bo i miejsce mamy, i na pewno jest to wygoda. Ale z drugiej strony może wystarczy taki nakładany na łóżeczko a na kosmetyk koszyk? Na czas przewijania koszyk włożyć do łóżeczka i po sprawie. Myślę nad tym cały czas. Co do ubranek które kupiłyście...prześliczne: ) że też ja nie umiem wstawiać zdjęć no i nawet porządnego aparatu nie mamy. Co do tabletek do zmywarki...my używamy Finisch Quantum czy jakoś tak, tych miękkich rozpuszczalnych, ale dodatkowo sypiemy sól, taką najtańszą marketową, np z Tesco. Ale powiem Wam że ja jestem zawiedziona bo nie mam błyszczącego szkła a tabletek mam jeszcze sporo, bo była promocja i jeszcze mamy 2/3 paczki A znajoma używa Ludwikowych i bardzo chwali. Ja dziś robiłam pierogi z mięsem, bo już za mną z miesiąc "chodziły". Wyszły fajne, ale ciasto po rozwałkowaniu wracało do rozmiaru sprzed wałkowania...masakra jakaś. Wyszło 40szt i wszystkie zjedliśmy w dwie osoby Uciekam do łóżeczka Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz, a nie mówiłam?! ![]() ![]() musiało mieć podnoszone dno! tylko pomalujcie to łóżeczko taką specjalną nietoksyczną farbą i to najlepiej jak najszybciej, żeby wszystko ładnie wywietrzało![]() ja jak najbardziej polecam przewijak nakładany na łóżeczko - my nie za bardzo mieliśmy gdzie wstawić komodę i super się sprawdził! A na łóżeczko możesz sobie kupić taką jakby nakładkę - organizer z materiału z kieszonkami - tam miałam zawsze pod ręką krem, chusteczki, kilka pampersów i inne drobiazgi. Tam baaardzo dużo rzeczy się mieści w te kieszonki Wiesz, to jest takie mięciutkie jak ochraniacz do środka łóżeczka, tylko zapina się na rzepy na zewnątrz i sobie wisi na łóżeczku - na ścianie łóżeczka z zewnętrznej strony - ładnie wygląda i praktyczne - same kieszonki i wszystko masz pod ręką przy samym przewijaku, nawet schylać się nie musisz, jak pieluszki masz np. w górnej kieszonce w dolnych trzymałam rzeczy typu nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosów, pieluchę tetrową, takie wszystkie rzeczy, które warto mieć pod ręką, a własnie nie za bardzo wiadomo, gdzie je trzymać
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha, one maja dosc ostro zakonczone brzegi. Fajnie do tej komody wygladalby ten regal z otwartymi polkami EXPEDIT w tym samym kolorze |
|
|
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Już wstałam, wysłałam męża do pracy, teraz idę do laboratorium i przy okazji spytam, jak tam wygląda glukoza, w końcu już niedługo 24 tc. Ja też kupię raczej przewijak nakładany na łóżeczko, bo planuję kupić regał dla dziecka, a nie komodę, no i nie miałabym za bardzo gdzie przewijać maluszka. Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-14 o 07:40 |
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Doberek
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam
. Z okazji walentynek, podrzuciłam wczoraj Mężowi do plecaka, który bierze do pracy, pudełko Tofifee z dedykacją . On się raczej nie spodziewał żadnej walentynki, więc będzie musiał mieć fajną minę . Oficjalnie ma tylko kanapki do pracy
|
|
|
|
#1042 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32290603]Cześć Już wstałam, wysłałam męża do pracy, teraz idę do laboratorium i przy okazji spytam, jak tam wygląda glukoza, w końcu już niedługo 24 tc. Ja też kupię raczej przewijak nakładany na łóżeczko, bo planuję kupić regał dla dziecka, a nie komodę, no i nie miałabym za bardzo gdzie przewijać maluszka. Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie?[/QUOTE] Witajcie. Perse ja bym się bała rozmrażać truskawki z cukrem, że się zalkoholizują. ![]() ![]() Dziewczyny sprawdziłam wszystkie rzeczy jakie dostałam od rejrodzica i tak. Ceratko - pieluszki jak dla mnie super. Miłe, przyjemnie w dotyku, ładnie kolorystycznie - super. Tetrowe jak tetrowe - ale spodziewałam się stroszkę grubszych. Peiluszki flaneolowe - super Gruszki do n0sa - odkręcane, miękkie, końcówka też mięciutka. Butelki ok - tylko faktycznie jak pisała kism strasznie grube. Dzidziuś nie obejmie jedną rączką. Suszarka na butelki i smoczki - zobaczymy jak wypróbuję. Kocyk porarowy - nie polecam. Nieprzyjemny w dotyku, strasznie gęsto tkany - może to zalety i może po praniu będzie lepiej zobaczymy. No pozostałe pierdoły to już moje podpaski i podkłady na łożko i wkładki latkacyjne. ![]()
|
|
#1043 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() , tzn. nawet jeśli by twierdził, że on innym jeździł nie będzie niż Fyn, a mi Bartatina bardziej by odpowiadała to postawiłabym za swoim, bo to ja częściej będę jeździła, to ja jestem mniejsza i mam mniej siły i to mi ma być wygodnie, ale Fyn jednak jest poręczniejszy.A kolor to nie wiem, podobają mi się jasne zielenie, beże z brązem, pomarańcz. Nie chcę ciemnych i nie chcę granatów i niebieskich. A ochraniacze takie wysokie na całe szczebelki czy takie do połowy (na wysokość)?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czytałam, tylko nie myślałam, że one są takie twarde (wg tego na którym my śpimy ). No ale cóż, jeszcze nie jedno mnie zaskoczy.
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-02-14 o 08:54 |
||||
|
|
|
#1044 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Powiem Wam, że po raz pierwszy absolutnie nie moge się już doczekać, żeby wziąć na ręce tego małego Szkraba ![]() Persephone_, jesteśmy "ciążowymi rówieśniczkami" co do jednego dnia ![]() mam cukrofazę, wczoraj zjadłam pół pudelka ptasiego mleczka a teraz jem pączka ![]() za to jutro nareszcie do gina |
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuflady gładko się wysuwają. Nie wiem czy mają domykanie, ale na pewno nie trzeba w zamykanie i otweiranie władać siły ![]() Cytat:
Pierogi podczas gotowania się nie rozpadają ![]() 2 szklanki maki 1 jajko 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki oleju szczypta soli ok. 1/2 szklanki letniej wody Do mąki wbić jajko, dodać śmietanę, olej i sól. Zamieszać i zagniatają stopniowo dodawać wodę, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykryć i zostawić na ok. 30 minut żeby ciasto odpoczęło. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32290603]Cześć Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie?[/QUOTE] Możesz bez cukru ![]() A co będziesz z nich robić? Byliśmy wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia. Tematem był poród, oddychanie i takie tam. Warto sporządzić plan porodu http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Poodu. To jest świetny dokument https://docs.google.com/viewer?url=h...2010.pdf&pli=1, uważam, że warto przeczytać. Od strony 12 jest dokładny opis poszczególnych etapów porodu. Dowiedziałam się, że w szpitalu gdzie będę rodzić dostępne jest znieczulenie na życzenie. Mogę iść na porodówkę!
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry...
wczoraj wieczorem nagle chwycił mnie ostry ból w plecach, po prawej stronie, na wysokości nerek. Nie spałam pół nocy A było tak dobrze... Dzisiejszy dzień też mnie trochę przygnębia, bo ta wizyta u ginki psuje całe walentynki. W sumie dzidziuś teraz jest najważniejszy, ale mój P na co dzień nie jest raczej romantyczny więc dzisiaj mógłby nadrobić Każdego roku coś fajnego wymyśla, a dzisiaj będzie miał wymówkę No chyba, że mnie zaskoczy...Nie chce mi się ruszać z domu, ale muszę jechać po te wyniki badań, bo wczoraj jednak nie byłam. Nawet apetytu nie mam przez ten ból...
|
|
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
Ale w lodówce? Czy w kuchni normalnie? Bo ja początkowo myślałam, żeby je rozmrozić na ręczniku papierowym, żeby wchłonął wodę, a teraz to sama nie wiem.
Będę ich używać do ciasta (biszkopt z truskawkami) i z tego, co zostanie chcę zrobić szejki Byłam w lab, masakra ile ludzi i jak tam ciepło... Jak ktoś ma jakiś zarazek, to na bank w takiej temperaturze się rozniesie w 5 sekund... Oczywiście o liczbie ludzi nie wspominając, średnia wieku standardowo jakieś 100 lat. |
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
kism może te strony co dodała agata dać nap ierwszą - zawsze się mogą przydać nam poźniej lub wcześńiej.??
Cytat:
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Do ciasta to ja nie rozmrażam owoców
![]() Jeśli chcesz rozmrażać, to normalnie w temp. pokojowej, na durszlaku, a sok, który zleci wykorzystaj
|
|
#1050 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jednak wolę rozmrozić i przekroić na pół, bo już robiłam ten biszkopt z ciężkimi owocami i nieraz mi owoce opadały i robiła się maź zamiast pysznego puszystego biszkoptu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Ale nie wiem jak jest w praktyce, bo dopiero dostane pieniazki z zusu za miesiac

ale zakrecilam 

A było tak dobrze...